Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC klopt Roda in topper; Almere schrijft historie met periodetitel

Laatste update:

NEC heeft de topper van het Jupiler League-weekeinde in zijn voordeel beslist. De Nijmegenaren versloegen Roda JC Kerkrade vrijdagavond met 0-1 en de voorsprong op de nummer twee uit Kerkrade bedraagt nu zes punten. Roda zag de tweede periodetitel bovendien naar Almere City FC gaan, dat met 0-1 te sterk bleek voor Jong PSV. Nummer drie FC Eindhoven was in een aantrekkelijk duel met 4-3 te sterk voor De Graafschap.

/

Roda JC Kerkrade - NEC 0-1
Voor het oog van 16.015 toeschouwers was Roda de betere in de eerste helft, zonder daarbij overigens grote kansen te creëren. Na een klein half uur deed Henk Dijkhuizen wel een poging, maar zijn kopbal uit een vrije trap van Tom van Hyfte werd uit de hoek gedoken door doelman Joshua Smits. NEC kon spits Sjoerd Ars maar niet bereiken en beide partijen leken de kleedkamers dan ook met een ongewijzigde stand op te moeten zoeken. Twee minuten voor tijd kwamen de bezoekers echter plots op voorsprong: Anthony Limbombe scoorde in tweede instantie. In de tweede helft kregen beide elftallen nog kansen om te scoren; zo trof Alireza Jahanbakhsh bijvoorbeeld de paal en mikte Guy Ramos rakelings naast. NEC boekte zodoende zijn vierde overwinning op rij, terwijl Roda voor de tweede keer op rij niet tot een overwinning kwam.

/

FC Eindhoven - De Graafschap 4-3
FC Eindhoven begon sterk en kreeg via Roald van Hout direct een goede kans, maar hij trof het zijnet. De bezoekers kropen na de beginfase wat meer uit hun schulp, maar de thuisploeg bleef de bovenliggende partij en kwam acht minuten voor rust ook op voorsprong. Fries Deschilder gaf de bal voor op Tom Boere, die de 1-0 liet aantekenen. Na rust verdubbelde Joey Sleegers de marge en na de 3-0 van Jens van Son leek de wedstrijd wel beslist. Door een dubbelslag van spits Vincent Vermeij ging De Graafschap echter toch weer geloven in een positief resultaat en Jordan Calvete tekende zelfs voor de 3-3, twintig minuten voor tijd. Door een enorme blunder van doelman Hidde Jurjus groeide Chiro N’Toko uit tot de matchwinner in het Jan Louwers Stadion: 4-3.

/

FC Emmen - FC Volendam 4-1
Hans de Koning van FC Volendam kon onmogelijk tevreden zijn over het spel van zijn ploeg. De gasten speelden erg mat en kwamen na achttien minuten op achterstand door toedoen van Boy Deul, die na een voorzet van Elson do Almeida prachtig raak schoot. FC Emmen was veel sterker en verdubbelde de score via Tim Siekman, die op aangeven van Cas Peters voor de 2-0 zorgde. Frank Olijve kopte na rust de 3-0 binnen en voormalig Volendammer Soufiane Laghmouchi tekende voor de 4-0 in het voordeel van Emmen. Ludcinio Marengo verzorgde de eretreffer voor Volendam, dat na twee achtereenvolgende overwinningen dus weer eens verloor.

/

Jong PSV - Almere City FC 0-1
PSV had in de beginfase een veldoverwicht en maakte het de verdediging van de tegenstander bijwijlen knap lastig, maar de grootste kansen in de eerste helft waren voor Almere. Thijs Bouma kon na 38 minuten scoren, maar kreeg ruzie met de bal, en op slag van rust was ook Jerge Hoefdraad dicht bij de 0-1, ware het niet dat hij in het zijnet schoot. Na ruim een uur spelen kwamen de bezoekers uit Flevoland dan toch op voorsprong: Norair Aslanyan-Mamedov scoorde voor Almere. Het team van Fred Grim werd na die openingstreffer ook sterker en gaf de 0-1 niet meer uit handen. Daardoor kon er na afloop een verdiend feestje worden gevierd.

/

Jong FC Twente - Sparta Rotterdam 0-0
In de zo goed als lege Grolsch Veste konden de ploegen in de eerste 45 minuten nauwelijks imponeren. Het eerste kwartier was Jong Twente het team met de betere mogelijkheden, maar Roy Kortsmit liet zich niet passeren. De grootste mogelijkheid voor Sparta was na iets meer dan een kwartier, toen Giovanni Hiwat maar net naast het Twentse doel kopte. Ook na rust waren er maar weinig kansen en zodoende bleef het 0-0. Het is voor de derde keer op rij dat Sparta niet weet te scoren tegen het jonge Twentse team.

/

MVV - Jong Ajax 2-2
Na zes minuten keek MVV al tegen een achterstand aan. Het was Damian van Bruggen die een afgeslagen vrije trap binnenwerkte en Jong Ajax daarmee aan de leiding bracht. Indy Groothuizen hield de bezoekers op de been, maar kon niet voorkomen dat een boogbal van Sven Braken de 1-1 betekende. Na een charge op Django Warmerdam liet Queensy Menig na om vanaf elf meter te scoren. Jo Coppens pakte zijn zwakke inzet. Na rust nam MVV voor het eerst de leiding; de voorzet was van Jordy Croux en Davy Brouwers hielp de ploeg van Ron Elsen aan een voorsprong. Een raak schot van afstand van Kenny Tete betekende echter de 2-2.

Fortuna Sittard - FC Oss 4-5
De bezoekers uit Oss kwamen al snel op achterstand. Een goed schot van Jordi Baur was te machtig voor doelman Nick Hengelman. De ploeg van trainer Wil Boessen herstelde zich vervolgens goed. Jeffrey Ket tikte binnen na slecht verdedigen bij de thuisploeg en een wippertje van Kevin van Veen betekende de 1-2. Op slag van rust was laatstgenoemde het eindstation van een flitsende counter en leek FC Oss op weg naar een makkelijke overwinning: 1-3.

Dat de toeschouwers waar voor hun geld kregen, werd in de tweede helft wel duidelijk. Van Veen zette de 1-4 op het scorebord, maar kreeg luttele minuten later ook zijn tweede gele kaart. Tussendoor had Seku Conneh voor de 2-4 gezorgd. Fortuna zette meer druk en kwam op gelijke hoogte via weer Conneh en Jasper Waalkens: 3-4 en 4-4. De wedstrijd ging op en neer, met kansen voor beide ploegen. Drie minuten voor tijd viel de winnende treffer. Ryan Sanusi werkte na voorbereidend werk van Justin Mathieu binnen: 4-5.

/

Telstar - FC Den Bosch 1-2
De thuisploeg nam al snel de leiding; het was Kenneth Dougall die in de achtste minuut uit een corner raak kopte. FC Den Bosch herstelde zich en kwam tien minuten later via een schot van Elvis Kabashi op gelijke hoogte: 1-1. Vlak na rust kwamen de bezoekers goed weg toen een pegel van Anmar Almubaraki tegen de lat ging. Telstar miste vervolgens ook een strafschop, na een charge van Justin Tapahary. Kees Heemskerk keerde de inzet van Ralf Seuntjes. Geheel tegen de verhouding kwam FC Den Bosch zeven minuten voor tijd aan de leiding. Een heerlijk schot van Anthony Lurling schonk de bezoekers de drie punten.

/

RKC Waalwijk - Helmond Sport 0-0
In de eerste helft werd weliswaar niet gescoord, maar kansen waren er zeker. De betere mogelijkheden waren voor de bezoekers, die het leer echter niet achter Arjan van Dijk kregen. Na de onderbreking was het echter RKC dat meer aanspraak maakte op de overwinning. De hekkensluiter was echter slordig in de afwerking; het was een wonder dat Wouter van der Steen zijn doel schoon hield. De laatste tien minuten speelde Helmond Sport met tien man; er was al driemaal gewisseld en Stanley Elbers kon het duel niet hervatten.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Jupiler League, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die van peppen en dijkhuizen gaan liggen bij elk zuchtje wind. Wat een clowns.

12 december 2014 om 22:03

Vond anders conboy er ook wat van kunnen vandaag en dat zeg ik als NEC fan

Misschien geen verdiende overwinning van NEC maar wel een zeer belangrijke en was misschien geen hoogstaand voetbal maar door de passie en vechtlust genoot je helemaal van de wedstrijd.

12 december 2014 om 23:06

Was zeker verdiend. NEC speelde gewoon zakelijk om niet te verliezen en Roda speelde weer vanaf minuut 1 de lange bal. Resultaat: wederom geen fatsoenlijk uitgespeelde kans. Roda heeft gewoon de kwaliteiten niet om kampioen te worden.

12 december 2014 om 22:04

Ja inderdaad. Heb me vooral aan die dijkhuizen lopen ergeren. Gelukkig trapte Nijhuis er niet in.

13 december 2014 om 06:08

Daar waren wij in Kerkrade ook al achter gekomen met Almere, Roda stelt niet echt heel veel voor. Het is meer dat andere clubs in de Jupiler League (op Almere en NEC na) de wedstrijden tegen Roda niet goed weten uit te spelen.

Maar hey, Nijmegen, hartstikke bedankt voor de overwinning! Wij hebben in Eindhoven nog staan juichen toen jullie op voorsprong kwamen! Ik hoop voor jullie dat jullie terug promoveren naar de Eredivisie!

En wij, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Wij zijn dan eindelijk periodekampioen en mogen aan het eind van het seizoen eindelijk meedoen aan de play-offs. De spelers hebben het echt 1,5 uur staan vieren met de supporters voor de stadionpoort, vervolgens nog een (gratis bier) feest in de kantine. Daarna de stad nog 'onveilig' gemaakt.

Deze avond kan ons nooit meer gestolen worden! Zo, nu is het tijd om te gaan slapen...

Jammer, maar ja. Allebei even slecht vanavond waar een gelijkspel terecht was, NEC de gelukkige. Zie Roda ook niet meer meestrijden om de titel. NEC zit natuurlijk financieel in de problemen, maar ze hebben hierdoor wel meer kwaliteit op het veld staan over het algemeen. Zie ze de voorsprong dan ook niet meer uit handen geven. Waar ik me wel kapot aan ergerde, waren die lange ballen die gewoon niet aankwamen. Dat balverlies telkens is echt om te kotsen.

12 december 2014 om 22:03

ja de tweede helft was Roda het een beetje kwijt en opbouwend was het echt heel erg slecht. NEC speelde het dan weer jammer genoeg niet goed uit maar denk dat NEC toch verdiend heeft gewonnen. gat is geslagen, vasthouden het tweede.

12 december 2014 om 22:07

Verdiend wil ik niet zeggen, want NEC heeft niet echt veel laten zien. Roda aanvallend machteloos de tweede helft, NEC verder ook niet gezien, maar dat kun je ze ook niet kwalijk nemen want het stond al 0-1.

12 december 2014 om 22:10

niet gezien is niet waar. Alireza was nog gevaarlijk met een schot op de paal. de kansen werden niet goed uitgespeeld en daar ging het mis. Normaal hebben ze er totaal geen moeite mee.

12 december 2014 om 22:11

Ja, maar daar staan ook wat kansjes van Roda tegenover dus ja. Ramos was er ook heel dichtbij.

12 december 2014 om 22:13

ja Ramos was nog wel dichtbij. maar even objectief gezien een vraagje. Vind je Roda beter dan NEC dit seizoen over alles gezien? heb namelijk best veel wedstrijden van Roda gezien maar ben benieuwd wat jullie er zelf van vinden.

12 december 2014 om 22:57

Wat heb jij gezien als ik vragen mag. Want ik denk dat jij keihard lult. Nu wil ik precies weten wat jij van Roda hebt gezien!!

12 december 2014 om 23:09

Ik zeg nergens dat ik wat van Roda gezien heb, maar van NEC net zo min.

@-NEC-

Ja, NEC is beter dan Roda dit seizoen. Zit meer voetbal in jullie ploeg.

12 december 2014 om 23:28

Ja Luukiesuper, ik vind om eerlijk te zijn Roda wat tegenvallen. Hebben vaak geluk in het eind van de wedstrijd en vind ze ook niet erg goed spelen. Heb Roda ook niet één wedstrijd 90 minuten scherp en goed gezien, net als vandaag lijken ze het soms even kwijt te zijn. Vind Hocher een heel goede speler die toch vaak het spel maakt bij Roda. Snap ook niet waarom Cecilia erin stond. Vind Plat een betere spits en Janssen brengt gewoon veel meer voetbal. Natuurlijk dwingen ze het vaak af zo laat te winnen en wil ook niet zeggen dat het vaak lucky goals zijn maar vind Roda gewoon niet zo sterk. Ik heb ook niet elke wedstrijd gezien maar wel een stuk of 7/8. Ik neem aan dat je zelf dat ook vind.

13 december 2014 om 01:12

Je hebt hier gelijk in! Niks op af te dingen. Ik snap wel waarom sommige spelers basis staan en waarom andere spelers niet. Maar deze wedstrijd had Roda gewoon moeten winnen. En NEC heeft gewonnen op karakter en daarom verdienen zij de kampioenschap. Dit zeg ik als Roda fan

13 december 2014 om 19:35

Okee dat dacht ik ook ja maar Roda leek het in het begin kwijt te zijn en NEC kreeg mogelijkheden maar speelden het telkens zeer slecht uit. Eerste helft Roda wat beter en de tweede helft NEC. Tja dan wint degene waarbij het op het juiste moment geluk heeft.

12 december 2014 om 22:05

Lange ballen was inderdaad ook het enige wat Roda de hele wedstrijd heeft geprobeerd. Dit is wel te begrijpen met twee lange spitsen, maar zelfs toen het niet lukte bleven ze het maar doen. Vraag me af of Roda wel een plan B had.

12 december 2014 om 22:07

Al het ''voetbal'' zat op de bank. Van Cicilia en Demouge hoef je in ieder geval geen acties te verwachten nee.

12 december 2014 om 22:12

Snapte ook niet waarom Pluim eruit ging en niet Cecilia. Pluim brengt voetballend wat meer en in combinatie met Janssen lijkt me dat toch een stuk dreigender

Lekkere overwinning. Laatste 15 minuten (inclusief belachelijke blessuretijd van 5 minuten) billenknijpen, zonder dat Roda ook maar gevaarlijk is geworden.

Deze lijn doortrekken en promoveren!

12 december 2014 om 22:09

nou, geen billenknijpen. Laten we eerlijk zijn, Roda is haast niet gevaarlijk geweest. Zelfs niet toen ze de ballen erin gingen gooien. Heb best relaxed kunnen kijken, in de Eredivisie was het elke week billenknijpen...

Matige wedstrijd maar de punten zijn naar mijn mening verdiend naar Nijmegen. Eerste helft nog wel gelijk maar de tweede helft was Roda het een beetje kwijt maar profiteerde NEC er helaas niet van. Heb best relaxed kunnen kijken want Roda was niet zo gevaarlijk buiten een kopbal van Dijkhuizen en Demouge. Alireza nog op de paal en verder speelde NEC de kansen niet zo goed uit. Wel drie punten en het gat is nu geslagen. Nu vasthouden Nec!

13 december 2014 om 02:15

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar ik gun jullie het wel.
Aangezien NEC een mooie ploeg hebt met aardig goeie spelers.
Hopelijk promoveren jullie samen met Roda JC en Sparta.

Het was een matige pot van beide kanten. Voetballend werd er weinig klaar gespeeld, zeker door Roda, maar vechtlust was er zeker. Eerste helft beide ploegen ongeveer even goed, tweede helft NEC met een licht overwicht. Al met al een verdiende overwinning en zeker lekkere overwinning. Zes punten los!

13 december 2014 om 01:02

yeah gefeliciteerd!

Hopen dat NEC dit niet meer los laat en kampioen word van de jupiler league (wat natuurljik fantastisch zou zijn).
Ik ga er zelf vanuit dat NEC het niet meer uit handen geeft want vind dat ze tot nu toe laten zien de sterkste selectie te hebben.
Als ik in een ploeg nog een concurent moet zien dan is dat wat mij betreft niet Roda maar Eindhoven

Heerlijk resultaat voor Nec. Matige wedstrijd, maar dat kwam ook door de weersomstandigheden waardoor het een echte vechtwedstrijd werd. 1e helft ging gelijk op en kwam NEC gelukkig op voorsprong. In de 2e helft heeft NEC vrijwel niets meer weggegeven en hadden ze eigenlijk 0-2 moeten maken. Al met al verdiende overwinning denk ik omdat Roda in eigen huis vrijwel geen kans heeft weten afdwingen.

Voetballend zie je dat we de betere zijn. Op strijd leggen we het af. Des te knapper dat we vandaag winnen.

Dit is wel even lekker zeg! 6 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo. Nog een beetje vroeg om van een kampioenschap te spreken, maar deze punten zijn in ieder geval heerlijk.

Blij met de 3 punten, alleen wat was het weer slordig. Roda JC levert drie, vier keer achter elkaar de bal in en we doen er niets mee. Als je een beetje efficient om gaat met die ballen, dan scoor je gewoon de tweede. Helaas komt die bal van Alireza op de paal en is het billenknijpen bij iedere hoge bal van Roda JC. Al met al blij met de drie punten en de verdediging die weinig heeft weggegeven, voetballend kan het veel beter.

Scheidsrechter heeft goed gefloten, had naar mijn mening wel rood kunnen geven voor die belachelijke overtreding van achter van Demouge op Van Eijden.

Complimenten voor Nec. Mooie stap gezet richting eredivisie , wij kunnen niet wachten op weer een spannende derby"

12 december 2014 om 22:21

Wij kunnen niet wachten!

goeie dag zeg..
Oss 1-4 voor , Fortuna komt terug tot 4-4.. en verliezen dan alsnog 2min voor tijd .. hoezo zuur!
Jammer dat we zelf niet weten te winnen van Ajax, maar goed we zijn alweer puntje ingelopen op Roda!

Proficiat Analyse met Almere , en alle Nec fans met de 3 belangrijke punten!

13 december 2014 om 01:04

Moet wel een geweldige wedstrijd geweest zijn Fortuna tegen Top

13 december 2014 om 06:04

Thanks pik! Ben verdomme net pas terug van het vieren! Echt een dolle avond gehad!

Nogmaals bedankt!

13 december 2014 om 19:43

Haha ik ken het gevoel!

Het is jullie gegund man! Goed voetbal en goeie spelers !

Slechte wedstrijd, maar NEC is geen moment echt in de problemen geweest. Roda spelers kunnen dan af en toe wel de beuk erin gooien, maar voetballend is het echt droevig.

Gefeliciteerd NEC en Almere City FC.

NEC staat 6 punten los op Roda JC en zijn nu officieel winterkampioen. NEC is duidelijk de beste ploeg van de Jupiler League in de eerste seizoenshelft.

Roda JC is een prachtige uitdager voor NEC gebleken in afgelopen halfjaar.

De titelstrijd wordt per week interessanter. NEC laat haast niets qua punten liggen. Namelijk uit 18 wedstrijden zelfs 15 wedstrijden gewonnen, 2 keer gelijk en pas 1 verliespartij. Erg knap voor een ploeg wat de 1,5 jaar daarvoor in de Eredivisie erg moeilijk had. Lijn verwachting is dat straks in aankomende 5 maanden NEC kampioen zal worden. Ze geven echt nauwelijks iets weg. Roda JC zal de belangrijkste uitdager blijven van NEC, want ik verwacht niet dat FC Eindhoven zo goed gaat presteren als afgelopen halfjaar. Hulde voor de huidige top 3 in de JL. NEC als degradant nu wekelijks zo goed presteren. Het is en blijft knap dat Roda JC als nummer 18 van de Eredivisie nog altijd niet kansloos is voor de titel gewoon 2e staat.

FC Eindhoven zie ik ook bijna wekelijks winnen en dat is erg knap van ze, waar ik vooraf FC Den Bosch en Sparta Rotterdam hoger in gedachten had.

Ook hulde voor Almere City FC.
Ze zijn de 2e beste club van de tweede periode, maar winnaar NEC was al winnaar van de eerste periode. Almere City heeft gewoon evenveel punten gepakt laatste 9;wedstrijdeb als het sterke NEC. Mooi dat ze naar de playoffs gaan om Eredivisie voetbal. Op dit moment schat ik ze niet goed genoeg voor het hoogste niveau in Nederland, maar als ze aankomende maanden goed blijven presteren kunnen ze wellicht verrassen.

Vreemd, Limbombe kwam echt te kort voor de Belgische Competitie had niet verwacht dat ie het zo goed zou doen bij Nec.

12 december 2014 om 22:40

Apart mannetje.. Er mislukt veel, maar komt er toch iedere wedstrijd een paar keer gevaarlijk doorheen. Zit nog veel groei in!

12 december 2014 om 22:44

Heeft wel potentieel maar het kwam er nooit uit. Blij voor hem dat het dan toch eindelijk goed gaat voor hem.

ps: Hoeveel zou die nummer 7 van NEC ongeveer moeten kosten? die met die moeilijke naam.

12 december 2014 om 22:46

2 miljoen zie ik regelmatig voorbij komen, maar dat is nergens op gebaseerd. Minder zal het niet zijn.

12 december 2014 om 22:47

ja Alireza word een beetje om getwist. soms hoor je 2 miljoen en soms weer 4 tot 5. het blijft trouwens de Jupiler League en Limbombe kwam tekort maar speelde wel meer dan 70 wedstrijden voor zijn 20ste. hij brengt ook altijd wel gevaar. links Limbombe rechts Alireza is genieten.

12 december 2014 om 23:02

Een JL speler die 4 a 5 miljoen oplevert, dat kan ik me echt niet voorstellen. Twee miljoen is als gigantisch veel voor de JL, dat krijg je alleen voor de gigantische toppers in de JL. Veel meer dan dat krijg je er niet voor.

13 december 2014 om 02:22

Gozer 2 miljoen? 4-5 miljoen? Doe normaal. Voor een Jupiler speler..? Beter blijft ie want NEC heeft er veel aan maar 2 tot 5 miljoen is echt idioot
veel. Ff realistisch blijven. Als Jupiler club is het moeilijk zo'n speler te houden. Als morgen Ajax komt, bij wijze van, dan gaat ie weg. Daarvoor hoeft er niet zo veel geboden te worden hoor. Ali zal NEC chill vinden maar ook weer niet zo chill. Mocht hij een goede kans krijgen gaat ie waarschijnlijk.

14 december 2014 om 17:55

'gozer', ik bepaal die prijs niet. Ik zeg alleen maar wat ik lees en hoor. NEC wil hem niet kwijt. Hij is veel meer waard geworden door zijn WK en doordat hij beste speler van de Jupiler League periode 1 was. Je hoeft niet veel van voetbal te weten om te zien dat hij gewoon een hele goede speler kan worden.

13 december 2014 om 01:59

Achja, het jong is ook pas 20 of zoiets. Je ziet aan alles dat die jongen goed kan voetballen, want zelfs als hij slecht speelt is hij dreigend. Is nog wel extreem wisselvallig, maar dat is Alireza in mindere mate ook nog wel. Maar in beide vleugelspitsen zit veel toekomst.

13 december 2014 om 02:17

Limbombe vond ik altijd een geweldig talent bij Genk.

13 december 2014 om 08:27

Als je scoort hebt niet niet altijd goed gevoetbald. Matige speler met veel kracht en soms techniek maar meestal niet.

13 december 2014 om 14:00

Hoe kan je nu soms techniek hebben? lol? wat is dit nu weer voor onzin?

13 december 2014 om 21:56

Onzin gewoon waarheid. Anelka was net zo'n voetballer soms dacht je wat een goede aanname maar vaker was de aanname slecht. Geen vastigheid dus toch beperkte voetballer.

Gefeliciteerd NEC. Brood was de enige man op het veld met echte koempelmentaliteit. Allemaal clowns nu bij Roda op Verbist na.

Nec hoort in de eredivisie!! Ga zo door!

Roda heeft deze wedstrijd mede verloren door de wisselfouten die Trost maakt. Voordat Hocher het veld in kwam, werd er goed gevoetbald. Hocher komt erin en alle ballen worden lang geschoten en er wordt niet meer gevoetbald. Ik vindt dat de opstelling moet veranderen, want dit wordt niks. Ik geef jullie mijn opstelling hier, omdat ik geen vervelend mannetje die alleen maar zeikt:

Mijn Opstelling: (1)2-4-1-3

----------------------------------Verbist---------...
---------------------------Biemans--------Ramos---...

-----Dijkhuizen-----------Rutjes-----------Van Hyfte--------Van Peppen---------

----------------------------------------Pluim-----...
-------Janssen--------------------Demouge---------...
Hier staat dan wel tegen over dat je Paulissen een vrije rol moet geven, anders zal dit niet werken!

Jammer voor Roda dat ze niet gewonnen hebben, ik zou hen en NEC graag snel terugkeren in de Eredivisie en Dordrecht en Excelsior eruit. Wel mooi dat in een JL meer dan zestienduizend man zitten, in veel landen zouden ze daar jaloers op zijn.

13 december 2014 om 00:13

in de de lique 1 ( 3e competitie van engeland ) zitten er 20.000

13 december 2014 om 11:25

Je bedoelt de Npower League 1?

13 december 2014 om 11:40

Hij zegt dan ook ' in veel landen' he, beetje flauw om dan met een uitzondering te reageren. Engeland en Duitsland leeft inderdaad in de lagere divisies ook heel erg, en Spanje ook nog wel, maar voor de rest?

roda had het goede spel maar ben blij dat Nec won, Roda had zo'n goede coach vorig seizoen niet moeten ontslaan, daar plukt Brood nu de vruchten van.

Jammer dat we hebben verloren, want beide ploegen hebben niet veel laten zien. Uitgespeelde kansen zijn er eigenlijk niet geweest, en voor Nec valt de bal dan een keer goed en voor Roda niet. Een gelijkspel was denk ik wel een verdiende uitslag gezien het spelbeeld.

Op een gegeven moment werden er weer alleen maar lange ballen naar voren gegeven die niet aankwamen. Trost begint met Faik, van Hyfte, Rutjes en Pluim in de basis en dan heb je op de bank Plat, Schreurs, Lagouireh, Hocher en Jansen, allemaal aanvallers of buitenspelers. Het liep sowieso al niet op het middenveld, en als dan vervolgens Pluim eruit wordt gehaald voor Hocher is het middenveld al helemaal niks meer. Persoonlijk denk ik dat het beter zou zijn geweest om nog een echte middenvelder achter de hand te hebben gehouden.

13 december 2014 om 06:18

Als Trost die Hicham Faik goed weet te gebruiken, dan kan hij zo belangrijk zijn voor de ploeg. Maar hij krijgt het vertrouwen nog niet helemaal van zijn ploeg en trainer.

In Almere weten we maar al te best hoe goed deze jongen kan voetballen.

13 december 2014 om 14:30

Klopt. Toen er nog een 22-jarige speler transfervrij overkwam van Almere City terwijl de selectie eigenlijk al rond was, waren mijn verwachtingen niet echt hoog, maar Faik heeft me echt verrast. Doet me een beetje denken aan Anouar Kali die vorig jaar bij Roda speelde, maar dan zonder dat eindeloze gedraai. Dat zijn toch een soort spelers die je goed kunt gebruiken.

matige pot maar NEC verdiende de punten wel

of: mensen die vanavond bij Roda op west kwamen zitten voor een keer mogen thuis blijven, mensen die iedere week daar zijn moesten nu in kleine groepen opgesplitst gaan staan met daar tussen mensen die te lui zijn om Roda aan te moedigen
Schaam JE

Weinig echte kansen maar ik vond het wel een mooie wedstrijd met veel inzet en spektakel.

Een gelijkspel was wel terecht geweest en dat was er ook geweest als Nijhuis die bal op de stip legt.

Wat ik eigenlijk niet snapte was dat er tot aan het brengen van Hocher best redelijk gevoetbald werd maar dat na zijn komst de bal veel te snel voor de pot werd gegooid.

Met de inzet van de spelers zoals vandaag (en ik kan alleen de eerste helft beoordelen) komt het wel goed. Maar met demouge vraag je om de lange bal als oplossing en dat blijkt toch keer op keer slechts matige kansen op te leveren.
NEC is en blijft wat mij betreft de kampioenskandidaat nr1, ze hebben zichzelf meer financiele ruimte gegunt en mede daardoor een betere selectie. Het voetbal is dan wel niet goed, ook vandaag niet, maar wel goed genoeg. Roda zal moeten hopen op problemen bij NEC en zelf in ieder geval moeten blijven vechten, want dan leg je iedere JL club over de knie. Qua supporters schare doet in ieder geval iedere JL club ruim onder voor Roda en dat mag ook wel geprezen worden. Voor de tweede keer nu dit seizoen het record gebroken en dat met ook clubs als RKC en NEC erbij.l

Gelijkspel was zeker niet terecht geweest. NEC was slecht vandaag, maar roda Slechter. NEC had de 0-2 op te voet, deze bleef uit waardoor het '' spannend'' bleef. Ik snap echt niet dat roda zo hoog staat speler slechter voetbal dan eindhoven, almere, volendam. Het enige wat ze kunnen zijn lange ballen spelen. Maar goed NEC gaat kampioen worden. Meeste punten, Meeste goals voor, minste tegen, topscoorder is huis. Na de winter speelt het beoogde basis elf weer

Smits
Appiah V Eijden Haitz Conboy
Daemen Breinburg
V Moorsel
Alireza Ars Limbombe

Op de bank heb je dan:
Gravenbeek
Emilsson
Foor
Santos
Leiwakebessy

Deze vijf tikken tegen de basis aan!

Kampioenen!

13 december 2014 om 02:02

En Cihat Celik ook nog achter de hand, als er eentje veel voetbalvernuft heeft is hij het wel. Pareltje uit eigen keuken.

13 december 2014 om 14:46

Celik, pareltje uit de Osse jeugd (oud jeugd van TOP Oss) zul je bedoelen.

13 december 2014 om 15:00

Ook goed. Hij staat i.i.g. hier onder contract en daar gaan we ontzettend veel plezier aan beleven. Hopelijk geeft Brood hem een wedstrijdje tegen AZ voor de beker komende week.

14 december 2014 om 18:03

het was gewoon een gedeelde jeugdopleiding en iedereen weet dat NEC FC Oss gebruikt om spelers uit te lenen en te slechte spelers voor NEC lekker naar Oss te laten gaan.

Op zich een prima avond gehad in een van de zuidelijkste uithoeken die het Rijk der Nederlanden kent. Vond beide ploegen niet goed, maar als ik de 2e helft van NEC zie waar Roda eigenlijk geen moment de druk erop krijgt stemt mij dat toch heel tevreden. Als een volwassen ploeg de 0-1 over de streep getrokken bij in het hol van de grootste en eigenlijk ook enige concurrent.

Nu 6 punten voor op Roda, mag je als je de selectie intact houdt eigenlijk al niet meer weggeven. Kan me ook niet voorstellen dat NEC nog 6 punten toe gaat geven op Roda. Dat NEC in de eerste 2 periodes bovenaan eindigt zegt ook wel wat. Nu waken voor onderschatting en gemakzucht.

Na het eindsignaal ook nog 50 tot 100 Limburgse hoolies die een vak van 1000 Nijmegenaren probeerden binnen te dringen. Was eigenlijk best grappig om die mensen zich zo ongelooflijk druk te zien maken. Ook lekker slim om een vak binnen te willen dringen waar je met 1 op 10 in de minderheid bent. Kan je eigenlijk alleen maar heel hard om lachen.

13 december 2014 om 14:40

Ach, dat zijn mensen die niet tegen hun verlies kunnen en mensen die even moeten laten zien hoe stoer ze wel niet kunnen doen achter een hek. Ik stond zelf aan de andere kant van die tribune nog even te kijken. Er kwamen meerdere keren een paar van die typetjes langs met petjes en capuchons die er bijna lachend naartoe liepen om even mee te doen. Net van die motten die met z'n allen naar een lamp toevliegen. Van mij mogen ze rustig thuisblijven.

Fc Emmen heerlijke pot gespeeld en minimaal nog 3x scoren was heel normaal geweest. D'r op of geen vreet'n was het doel en vanaf het begin ook er op geklapt. Volendam viel zwaar tegen maar een knap en volledig terecht resultaat tegen de nummer 4. Emmen leeft en we gaan steeds hogerop!!!

Ruim 16 duizend man op de tribune bij een jupiler league wedstrijd, mooi!!
wat is eigenlijk het record qua toeschouwers bij een eerste divisie wedstrijd??
Bij De graafschap kwamen nog weleens 10.000 man, maar van de laatste jaren kan ik geen club bedenken waar 16.000 man kwamen, want er was ook nooit een club in de JL die zo'n groot stadion hadden

13 december 2014 om 08:50

16 000 is het record nu, volgens mij. Verder hebben er volgens mij nooit clubs met meer capaciteit in de Jupiler League gespeeld.

Mooi voor NEC hoop dat beide weer gaan promoveren. Prima ook van jong Ajax, alleen jammer dat je nu niks hoort over competitievervalsing, Ajax snoept ook met meer jeugd punten af!

Wel triest dat sommige supporters niet tegen hun verlies kunnen en de scheidsrechter de schuld geven. Roda is echt niet benadeeld Door de scheidsrechter gisteren avond sterker nog ze hebben juist geluk gehad ze hadden met 10 man moeten Staan want iemand de duckout inschoppen en dan nog een extra zetje geven is ook een gele kaart en hij had toen al geel op zak.
De trainer de schuld geven heeft ook niet echt zin als jullie vorig jaar brood hadden gehouden waren jullie waarschijnlijk niet een gedegradeerd

13 december 2014 om 14:37

Niet eens

13 december 2014 om 14:54

Roda heeft het verlies gewoon te wijten aan het eigen spel, maar die scheids maakte er toch wel een potje van hoor, aan beide kanten. Beide ploegen hadden soms echt forse overtredingen erbij en dan geeft hij na bijna een helft spelen de eerste gele kaart voor vasthouden. Ik meen ook dat ik in de tweede helft een duidelijke handsbal heb gezien in de zestien van Nec. De samenvatting moet ik nog terugkijken, maar Roda heeft zeker geen geluk gehad met de scheids. Maar nogmaals: het verlies is te wijten aan het eigen spel.

Ook leuk dat Brood het nu goed doet in de Jupiler League met de beste selectie van de competitie tot zijn beschikking, maar bij Roda had hij het na anderhalf jaar nog steeds niet op de rails. In zijn eerste jaar bij Roda degradeerde hij net niet (door Fledderus) en het halfjaar erna was het weer bagger met een selectie die hij zelf mocht samenstellen.

13 december 2014 om 15:11

' maar die scheids maakte er toch wel een potje van hoor, aan beide kanten.'

Laten we het daar inderdaad maar op houden ja. Nijhuis was niet best. Had er minimaal 1 Roda-speler af moeten sturen( Demouge of Van Peppen, pick one) en Biemans heeft in de 2e helft 2 of 3x met een uitstekende handbalactie een counter van NEC eruit gehaald. Daarnaast had hij de bal zomaar op de stip kunnen leggen toen Breinburg de bal tegen de arm geschoten kreeg.

Moet trouwens wel zeggen dat Roda beetje misselijk bezig was door nadat NEC 3 of 4 keer(waarvan 1 keer bij een keer bij een kansrijke aanval) de bal over de lijn schopt omdat er een van Roda geblesseerd ligt maar dat bij de eerste de beste keer dat er een van NEC op de grond ligt de bal niet uit willen spelen. Beetje zielig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren