Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nagelsmann erkent: ‘Akkoord rond Gravenberch nog niet dichtbij’

Laatste update:

De onderhandelingen tussen Ajax en en Bayern München inzake Ryan Gravenberch lijken zich in een impasse te bevinden. De middenvelder wordt al geruime tijd begeerd door de Duitse recordkampioen, maar van een doorbraak is nog lang geen sprake, zo erkende trainer Julian Nagelsmann. De Duitser is wel blij dat hij vanaf komend seizoen de beschikking heeft over Noussair Mazraoui. De verdediger komt transfervrij over en gaat bij Bayern een contract voor vier seizoenen tekenen.

Volgens Nagelsmann verliepen de gesprekken met Mazraoui vanaf het eerste moment uiterst soepel. "Ik heb niet het gevoel gehad dat we mega-overredingskracht nodig hadden", erkent de oefenmeester. "Hij was direct erop gebrand en was van mening dat hij alleen voor ons wilde spelen. We hebben spelers als Mazraoui nodig. Ik ben blij dat we zo'n hongerige speler erbij krijgen. We zitten momenteel in de laatste fase van de onderhandelingen, er moeten nog een paar details worden afgerond. Als dat lukt, zijn we heel blij met zijn komst. Hij is een hele goede speler."

Hoe anders is de situatie van Gravenberch. De middenvelder heeft nog een contract tot volgend jaar zomer, waardoor de Duitse landskampioen met een transferbedrag over de brug moet komen om hem los te weken bij Ajax. Beide clubs weten elkaar echter nog niet te vinden in vraag en aanbod. In april meldde De Telegraaf dat Bayern een bedrag van 23 miljoen euro inclusief bonussen wilde betalen, terwijl Ajax inzet op 30 miljoen. "Wat Gravenberch betreft is een akkoord nog niet dichtbij", aldus Nagelsmann tijdens het wekelijkse persmoment.

Ajax-watcher Mike Verweij verwacht desondanks dat Gravenberch zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. De middenvelder is momenteel herstellende van een blessure. Afgelopen woensdag vierde hij het kampioensfeest van Ajax op krukken. "Ik denk dat het bij Gravenberch heel langzaam de goede kant op kruipt", aldus Verweij. "Bayern schuift iets op en er kan nog iets gedaan worden met de commissie van het bureau van Mino Raiola. Bayern zei niet meer omhoog te willen met de transfersom, maar ik begreep dat het toch iets omhoog is gegaan in het laatste voorstel"

Zie jij het nog rondkomen tussen Ajax en Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Word echt wel verkocht deze zomer. Beide doen wat water bij de wijn en basta.

14 mei 2022 om 10:59

Laten we het hopen, strik eromheen en onder anderen Taylor meer kansen geven.

14 mei 2022 om 11:06

Moet wel wat bij, al verdient Taylor absoluut de kans.

14 mei 2022 om 11:45

Daarom zeg ik ook onder anderen 😉 Verder hebben we gewoon Klaassen, Alvarez en Berghuis ook nog voor op het middenveld. Met Taylor, Ihattaren, mogelijk Timber (van Utrecht) en wellicht zelfs weer Blind (als Wijndal komt en Martinez blijft, kan hij ook weer in beeld komen voor het middenveld) zouden er ruim voldoende opties zijn in mijn ogen.

14 mei 2022 om 11:58

Taylor verdient ook te weinig

Die gaat dus volgend jaar ook gratis de deur uit.

14 mei 2022 om 11:07

Gaat niet gebeuren op paar mil.

Competities zijn niet eens afgelopen!

Nog maanden tot 1 sept en gehandeld kan worden

14 mei 2022 om 12:08

Stond laatst och een artikel dat het al rond was?

14 mei 2022 om 13:03

Mbappe was ook al 5 maanden rond met Real volgens de media en lijkt nu bij PSG te blijven. Maar goed de competities zijn nog niet voorbij en de interlands moeten nog komen. Vaak komt daarna de transfermarkt pas op gang als er een aantal grote transfers gebeuren. Berghuis was voor het EK al rond met Ajax en dat werd pas na het EK officieel bekend gemaakt. De transfermarkt sluit pas over 3,5 maand en het seizoen begint pas over 2 maanden, dus er is nog genoeg tijd. Ik kan me niet voorstellen dat Bayern het laat klappen op +- 5 miljoen net zoals Ajax. Een bedrag tussen de 25-30 zou een mooie uitkomst zijn voor beide partijen gok ik zo.

Mazzroui zie ik wel basisspeler worden, maar Gravenberch. Wordt pittig. Ook met het oog op het WK niet handig.

14 mei 2022 om 13:40

Opzich is hoog mikken niet heel erg, maar je moet wel je eigen kwaliteiten kennen en weten watvoor mogelijkheden er zijn bij je nieuwe potentiele club. Clasie ging naar Southampton vanwege Koeman, maar je kunt niet van Clasie zeggen dat hij een Premier League type speler was. Die had beter in Spanje gepast met zijn spel. Martins Indi ging naar Porto, wat ik al een hoog niveau vond. Sprak de taal, maar kwam gewoon tekort voor het niveau. Uiteindelijk bij Stoke nog een redelijk niveau aangetikt, alleen degradeerde Stoke helaas en stagneerde hij in groei en werd het alleen maar minder. Willems daarentegen... Tja, die heeft gewoon veel blessureleed gekend en dan kun je opzich wel spreken van hoog mikken wanneer zo'n trein voorbijkomt. Vond hem bij Newcastle echt sterk spelen, maar toen scheurde hij zijn kruisbanden. Zo jammer, want hij had echt de opvolger van Gio kunnen worden bij het Nederlands elftal.

14 mei 2022 om 18:41

Toen Willems op het EK 2012 speelde was hij zo'n beetje de enige goede speler. En hij was toen geloof ik 18. Ik dacht echt dat we voor jaren de linksback van oranje hadden gevonden. Maar helaas.

Wat moet Bayern met Graven berg. Bayern is een top ploeg. Verder geen woorden aan vuil maken.

14 mei 2022 om 11:22

Voor de toekomst is hij een van de meest veelbelovende talenten op het middenveld. Misschien dat Bellingham en Camavinga van zijn leeftijd maar voor de rest loopt er van zijn leeftijd niet veel rond dat al meer gepresteerd heeft. Het is natuurlijk wel zo dat Goretzka en Kimmich wel grote concurrenten zijn, die eigenlijk op een leeftijd zitten waarmee je echt nog jaren mee kan.

14 mei 2022 om 12:07

Pedri, Fati, Saka, Foden. Dacht dat laatstgenoemde was en Fati is natuurlijk lang geblesseerd geweest.

Maar Gravenbergh is simpelweg een toptalent dat zich in de CL en bij Oranje staande houdt.

Wordt denk ik een grote mispeer voor Bayern. Die jongen loopt er nu al in het gros van de wedstrijden bij alsof ie een vedette is. Geeft me een erg sterk Bazoer gevoel.

14 mei 2022 om 12:15

Daarom moet Bayern Munchen ook voor Frenkie de Jong gaan. Met Frenkie haalt Bayern Munchen echt een speler in huis die ze nog niet hebben en technisch de beste is. Barca moet verkopen en Frenkie is daar niet keihard nodig, omdat ze ook al Pedri, Kessie, Busquets, Gavi en nog een paar hebben die erg lijken op Frenkie. Als Bayern slim is, volgt het de Frenkie situatie op de voet en halen ze hem. Frenkie wilt CL spelen en daarom heeft Bayern een streepje voor op Man Utd.

14 mei 2022 om 13:28

Kimmich lijkt ook behoorlijk op Frenkie, maar is verder en stabieler.

Ik denk dat Gravenberch wel naar het buitenland gaat, maar niet naar Bayern.
Hij weet dat hij bijvoorbeeld in Spanje, bij een club net onder de top drie veel speeltijd zal krijgen
Het leven is daar goed en de verdiensten ook
Bayern moet maar iemand anders zoeken.
BTW Kenneth Taylor is niet te koop

14 mei 2022 om 11:53

Of hij nu al goed genoeg is voor Bayern weet ik niet, maar ik zie Gravenberch op dit moment echt niet naar, pak hem beet, Real Sociedad gaan hoor.

14 mei 2022 om 18:44

@cas

Gravenberch geeft toch alleen maar signalen af dat hij naar de absolute top wil? Ik zou echt niet weten op basis waarvan we zouden denken dat hij naar de subtop zou gaan. Hij is jong, talentvol (en dat vindt hij vooral zelf ook) en nog 1 jaar contract. Die gaat met niks anders genoegen nemen dan een topclub.

Of dat verstandig is, is een tweede vraag.

14 mei 2022 om 19:09

De absolute top kan hij voorlopig vergeten. Als je ziet dat Malen, Bergwijn, Zyech en ??? het heel lastig hebben. De concurrentie is erg groot. Ik vind hem een goede voetballer, maar ook hij zal moeten inzien dat hij voor de absolute top voorlopig?? tekort schiet. Als hij nou volop scoorde dan lag het anders.
Het besef zal bij hem ook komen.
Sergei Boebka, de polsstok hoogspringer die liet weliswaar bij een andere sport zien hoe het moet; iedere keer de lat een stukje hoger en hoger

14 mei 2022 om 21:15

Denk dat je nog ff opnieuw moet lezen. Ik zeg niet dat hij het gaat redden bij de absolute top. Ik zeg dat hij er naartoe wil, en niet voor een subtopper kiest, zoals jij adviseerde.

En het lijkt er toch sterk op dat Bayern echt geinteresseerd is, en ik neem toch aan dat we het met elkaar eens zijn dat dat de echte top is.

Het lijkt mij dat het wel goed gaat komen met de transfer. Ik denk dat Gravenberch niet mega gemist gaat worden. Kudus (mits fit) en Taylor zijn leuke vervangers. Voor Gravenberch zelf wordt het wel een klus om veel minuten te gaan maken, al heeft Bayern een vol programma en is er altijd wel iemand met pijntjes. Als Bayern weer z'n topvorm weet te pakken zal het heerlijk zijn voor Gravenberch om mee te draaien. Hij kan ontzettend veel leren van de ervaren topspelers van Bayern, zowel voetballend als qua instelling (Müller bijv).

Je mag toch hopen dat zo'n jongen bij zijn positieven komt en bijtekend bij Ajax. Die komt bij Bayern totaal niet aan de bak en zien we over 3 jaar ergens op een veel lager niveau terug. Hij heeft toch gezien wat er met Brobby is gebeurd. Onvoorstelbaar dat veel voetballers geen enkele realiteitszin hebben.

14 mei 2022 om 12:07

Ja en heb jij wel realiteitszin? Wat zou jij doen als je op zo’n jonge leeftijd naar bijv een Bayern kan vertrekken, inclusief een krankzinnig jaarsalaris? Mensen doen vaak net alsof het helemaal wappie is dat jonge jongens vroeg naar het buitenland gaan, maar hij kan ook giga veel geld daar verdienen.

Waar doet me dit aan denken… oh ja allerlei Feyenoorders die zeggen dat als ze door Ajax zouden worden gescout ze niet waren gegaan en dan maar lekker amateur blijven of wachten op een andere club. Yeah right…

Echter ben ik wel van mening dat sportief gezien dit niet de beste stap is voor Ryan. Ik denk dat hij beter kan blijven. Maarja risicoanalyse eah…

14 mei 2022 om 14:49

Als je zoveel talent hebt als Gravenberch. Dan ben ik van mening dat je beter voor speelminuten kan kiezen dan meteen voor het geld. Bij Ajax verdient hij (vanaf zijn 16e) al een leuk salaris, speelt hij elke week en kan hij zich in zijn vertrouwde omgeving ontwikkelen. En bovendien met oog op het aankomende WK zou ik al helemaal (onomstreden) basisspeler willen zijn bij mijn club. Volgend jaar komen die clubs ook nog wel langs als je zo getalenteerd bent.
Als je een speler bent die wat minder getalenteerd is of als je blessure gevoelig bent en er komt zo'n kans. Dan is het een ander verhaal. Die kans moet je altijd pakken naar mijn mening, vaak kom je dan alsnog bij een leuke club terecht mocht je mislukken. Maar Gravenberch kan denk ik beter nog 1 jaar met Ajax de CL in, kampioen worden en een goed WK spelen. Dan komt hij ook met meer bagage en status aan bij zijn nieuwe club als hij volgend jaar een transfer maakt.

14 mei 2022 om 18:48

@nairo

Ajax gaat sowieso in de verbouwing komende zomer. Ik denk dat het realistisch is om te verwachten dat ze zowel in de eredivisie als in de CL meer moeite zullen hebben. En dan val je als Gravenberch ook minder op bij de echte topclubs. Het is gewoon deze zomer voor heel veel spelers de gouden kans om een stap te zetten.

Het WK vind ik wel een goed argument. Maar vanuit de speler geredeneerd... met Ajax een moeizamer seizoen draaien, of bij Bayern een sloot geld verdienen. Ik snap het wel.

14 mei 2022 om 20:05

@Vernon; precies, ik snap Nairo wel en vanuit mijn kant zou ik ook lekker nog minstens 1 jaar doorspelen bij Ajax.. maar als wij zo’n kans krijgen, tja die komt misschien maar 1 keer en over een jaar kan alles heel anders eruit zien. Bovendien vind ik Gravenberch niet eens zoooo indrukwekkend.

Wij kunnen heel makkelijk praten, maar wij doen wellicht precies hetzelfde. Veel talent of niet.

14 mei 2022 om 20:09

@Nairo449; ik ben ook van mening dat Bayern op dit moment niet de juiste stap voor hem is, integendeel, ik denk dat hij het beste er aan doet om te blijven (als alles mee zit). Maar waar ik op doel is dat als wij zo’n kans krijgen, gaan wij zo’n aanbod ook wellicht accepteren. Die jongen is financieel onafhankelijk na die contractjaren bij Bayern en als het niet werkt dan wordt ie wel verhuurd. Daarbij vind ik Gravenberch niet eens zo indrukwekkend. Dat merkt ie zelf misschien ook wel. En wie zegt dat hij komend seizoen gaat schitteren? Wie zegt dat diezelfde trein weer langskomt? Kan ook flink tegen gaan zitten voor die jongen.

14 mei 2022 om 21:20

@janter

Gravenberch is echt behoorlijk lang behoorlijk matig geweest. De laatste tijd is hij weer beter en sterker. Maar dat geeft gewoon totaal geen garantie hoe hij zich bij Bayern gaat ontwikkelen. Ligt er ook aan wat ze hem verteld hebben. Ik weet nog toen Van Persie naar Arsenal ging, dat was ook erg vroeg, maar die hebben hem heel veel tijd gegeven om door te groeien. Als Bayern dat ook wil, dan zou het een goede keuze kunnen zijn.

En inderdaad, als je zo'n kans krijgt, zou ik hem ook pakken.

Zou toch wat zijn als ze Gravenberch halen en hem vervolgens een seizoen uitlenen aan let's say Schalke 04. Hij komt op dit moment echt nog tekort in mijn ogen om aanspraak te maken op veel minuten bij Bayern.

14 mei 2022 om 13:06

Kunnen ze hem beter nog een jaar verhuren aan Ajax. Degradatie voetbal met Schalke heeft hij niks aan. Bij Ajax weet je ook zeker dat hij nog een seizoen alles gaat spelen + CL. Maar goed dan kan je beter een jaar wachten, maar dan zal Ajax hem ook weer aan een andere club kunnen verkopen.

14 mei 2022 om 15:33

Een jaar bij Ajax blijven en gratis de deur uit lopen gaat natuurlijk niet gebeuren. En ik denk dat Gravenberch het niet ziet zitten om met opgeheven hooft de Ajax-deur te sluiten om vervolgens zich nog een jaartje op kosten van Bayern in A'dam te mogen ontwikkelen.

Laten we het er op houden dat ik gewoon heel benieuwd ben naar wat Nagelsmann met hem van plan is.

14 mei 2022 om 18:51

Als ik Gravenberch zou zijn zou ik dat juist een ideaal scenario vinden. Je hebt dan de zekerheid van de stap naar de topclub die je wil, en je kan nog een jaar ergens spelen waar je in de basis staat en je in de WK-selectie kan spelen. Dat kan toch niet beter?

Ik denk vooral dat Bayern dat niet wil. Die geven dan 20-25 miljoen aan Ajax om dan volgend jaar een speler te krijgen die op dat moment anders transfervrij zou zijn.

Ryan moet gewoon verlengen bij Ajax. Vaste kracht en volgend seizoen gewoon weer lekker CL voetbal.

30 miljoen is ook wel belachelijk veel voor Gravenberch met een contract voor 1 jaar. 23 vind ik best markt conform voor hem. Uiteindelijk zal het wel lukken en zullen ze wel rond de 25/26 miljoen uit gaan komen. Prima bedrag, natuurlijk

14 mei 2022 om 11:56

30 miljoen euro voor Gravenberch is al een koopje omdat zijn contract nog maar 1 jaar doorloopt. Als Bayern hem echt wil hebben betalen ze dat wel. Anders hem gewoon nog een jaar aan zijn contract houden.

14 mei 2022 om 12:21

En dan volgend jaar transfervrij laten gaan? Dat lijkt mij vanuit Ajax perspectief geen verstandige keus..
Als Gravenbergh weg wil dan houd je hem toch niet tegen en als Bayern € 23 miljoen tot € 25 miljoen wil betalen dan lijkt mij dat een mooi bedrag om een 1 jarig contract af te kopen..

Goed bezig Ajax. Zeiken over een paar miljoen en dan straks nul vangen de zaakwaarnemer de schuld geven.

14 mei 2022 om 13:12

Het seizoen is nog niet eens afgelopen en de transfermarkt is nog 3,5 maand open. Dan ga je hem toch niet aan de eerste de beste club verkopen. Het verschil tussen 23 en 30 miljoen is nou ook niet bepaalt onoverbrugbaar. Bayern gaat zo'n talent niet laten lopen op een paar miljoen en Ajax gaat de transfer niet laten klappen op een paar miljoen. Dan kom je gewoon rond de 27 miljoen uit en dat is een prima bedrag waar alle partijen tevreden mee zijn. Of er meldt zich een andere club die wel overtuigd is van Ryan en wel die 30 wil betalen.

14 mei 2022 om 14:27

Ja maar Gravenbergh wil niet naar een andere club, die wil naar Bayern, is volgens diverse Duitse media zelfs al rond met de club, dus dan kunnen er wel andere clubs overtuigd zijn van Ryan, maar als die niet overtuigd is van die andere clubs ben je snel klaar

Het zou fijn zijn als van Gaal eens met Gravenberch praat en adviseert om 1-2 jaar bij te tekenen met oog op het WK. Desnoods met een clausule.

Jammer dat Ryan niet heeft bijgetekend en nog een paar jaar Ajax 1 pakt. Wordt erg lastig ben ik bang om basis Bayer te halen.

Die komen er echt wel uit, hoor. Ajax snapt natuurlijk donders goed dat ze water bij de wijn moeten doen , en Bayern kan er best 25 mio inclusief bonussen van maken. Tenzij ze het een wereldaanwinst vinden, voor het team van nu en ook en m.n. met kans op flink hoger doorverkopen. Dan schuiven ze wat dichter naar die 30 Mio .Het gaat tegenwoordig echt niet meer alleen om, we hebben deze speler keihard nodig. Het gaat ook om de spelershandel op zich, dus investeren met winstkansen.

Bayern gaat 2 miljoen omhoog en de deal wordt beklonken. 30 miljoen gaat Gravenbergh écht niet opleveren. Strik erom en weg. Ga .e steeds meer ergeren aan die arrogante vedetteneigingen van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren