Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Musiala kan Bayern München verruilen voor avontuur in de Premier League’

Laatste update:

Jamal Musiala staat in de belangstelling van Liverpool, zo meldt het doorgaans betrouwbare Sport BILD dinsdagmiddag.

Het toptalent van Bayern München ligt tot medio 2026 vast in Zuid-Duitsland en was in april nog in onderhandeling over een nieuw contract. Deze gesprekken zijn echter stil komen te liggen.

De entourage van Musiala heeft de gesprekken opgeschort, omdat ze willen afwachten hoe de situatie bij Bayern zich gaat ontwikkelen. De twintigjarige middenvelder werd beloofd het nieuwe gezicht van de club te worden, maar is inmiddels in de pikorde voorbijgestreefd door Thomas Müller.

Of Musiala openstaat voor een transfer naar Liverpool, is niet bekend. De in Stuttgart geboren spelverdeler heeft een Engelse vader en bracht een groot deel van zijn jeugd in Engeland door. Bovendien is Liverpool-manager Jürgen Klopp Duits, iets wat de keuze van Musiala kan beïnvloeden.

Mochten the Reds Musiala willen losweken, zal er diep in de buidel getast moeten worden. Transfermarkt.nl schat de waarde van Musiala momenteel op maar liefst 110 miljoen euro.

Sport BILD schrijft daarnaast dat Real Madrid waarschijnlijk ook wel oren heeft naar de komst van Musiala. De Koninklijke zou hem kunnen herenigen met jeugdvriend Jude Bellingham.

Liverpool heeft daarnaast ook interesse in Leroy Sané. Dat meldt The Mirror maandagavond. De ploeg van manager Klopp ziet Sané als ideale opvolger van Mohamed Salah, die nog steeds in de belangstelling staat van Saudi-Arabische clubs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kolere.....als het Liverpool lukt om zowel Musiala als Sane los te weken bij Bayern, hebben ze wel ff een serieuze kwaliteitsinjectie zeg.
Ik juich het van harte toe in ieder geval.

Begrijp dat een club als RM graag iedere goeie speler zou willen hebben, maar het middenveld is daar al behoorlijk vol. Die kunnen volgens mij beter voor wat goeie aanvallers gaan kijken, want daar is de spoeling wel erg dunnetjes.

17 oktober 2023 om 14:15

Ik niet. Beetje talent buiten de PL mag van mij echt wel.

17 oktober 2023 om 14:36



Ik ben anders wel fan van zoveel talent in de PL. Maakt de competite veel spannender. Hoe prachtig is het wel niet om een speler van kaliber Navas bij een Nottingham Forrest te zien? Of een Ansu Fati bij Brighton? Dit is ongekend en brengt wat extras.

Musiala lijkt me gewoon bij Bayern te blijven. Ze zouden echt acherlijk zijn om hem te laten gaan. Ook al zou Tuchel voor Muller kiezen moet je met oog op toekomst Musiala behouden. Is natuurlijk ook het gezicht van nationaal team.

17 oktober 2023 om 14:41

Die ene competitie maakt het leuker ja. De rest daarentegen.

17 oktober 2023 om 14:48

Duitse competitie is toch al decennia lang geen hol aan?
Zo nu en dan zit er eens een spannend seizoenetje tussen. Helaas gebeurt het imo veel vaker dat Bayern rond de kerst al bijna zeker is van het kampioenschap.
Dan zie ik een Musiala liever in een spannende PL, zodat clubs nog iets kunnen inbrengen tegen Man. City.

17 oktober 2023 om 15:03

Najah de andere competities zijn al saaier vergeleken met de PL. Als al de 'top talent' naar de Bundesliga of Ligue 1 gaan weten we al welke club in die competities, en dat zal het zeker niet spannender maken.

Ik ben dan ook een fanatieke PL fan dus wellicht is mijn mening partijdig.

17 oktober 2023 om 15:07

De top van de Serie A is de afgelopen jaren toch zeker spannender dan de PL hoor. Vier verschillende kampioenen in evenveel seizoenen.

17 oktober 2023 om 15:38

Napoli was vorig jaar in april al kampioen. Dan was de Engelse titelstrijd toch veel spannender?

17 oktober 2023 om 16:00

Musiala weg bij Bayern maakt de Duitse competitie ook leuker. In dit specifieke geval dus niet met je eens, over het algemeen is het wel een slechte zaak dat alle grote talenten naar de Premier League lijken te gaan.

17 oktober 2023 om 16:01

Lierse

Dat is bij City ook vaker het geval. In Italië is het i.i.g. niet bekend wie er kampioen wordt.

17 oktober 2023 om 22:29

Ik wel, een Musiala zou veel meer bekeken worden in een spannende premier league pot. Niet tegen een duitse ploeg waar ze sowieso van winnen

17 oktober 2023 om 14:31

Zo goed is Sane niet. Hij rendeert momenteel goed, maar hij is ook ontzettend wisselvallig en heeft echt ruimte nodig. Dergelijke spelers renderen eigenlijk alleen bij Manchester City; een ploeg die je niet zomaar blind onder druk kunt zetten. Ik zie een Sane niet renderen bij dynamische ploegen als Liverpool. Musiala wel meer, maar ik zie hem liever bij Bayern blijven eigenlijk.

17 oktober 2023 om 14:35

Bij dynamische ploegen is er op papier toch net veel meer ruimte dan bij teams als City?

17 oktober 2023 om 14:41

Valt mee. Ploegen als dat van Liverpool moet je opjagen en zorgen dat er niet veel tijd is om wat te verzinnen. Een City speelt zich er toch bijna altijd uit, dus ploegen wachten liever af tot ze over de middellijn zijn. Bij City kunnen aanvallers makkelijker in de bal komen, ook omdat er toch altijd spelers aanspeelbaar zijn. Voor spelers die veel op techniek vertrouwen is dat lekker. Je ziet het ook bij Sancho en Manchester United. Dat werkt niet.

17 oktober 2023 om 14:44

Sancho is echter toch totaal geen type Sane?

17 oktober 2023 om 15:14

Niet zozeer nee, maar ze hebben wel dezelfde neiging om constant in de bal te komen.

17 oktober 2023 om 16:34

Die gaat bayern toch nooit weg doen? zou zuur zijn voor gravenberch, ontloop je een overvol top middenveld, krijgt je volgende club ook zo een middenveld met ook nog eens dezelfde concurrent als de vorige club.

17 oktober 2023 om 18:03

Is idd wel een flinke injectie maar moeten ze niet eerst eens een fatsoenlijke CB erbij halen?

Zou een mooie aanwinst zijn voor Liverpool. Maar ik denk dat Bayern wel de hoofdprijs zal vragen!!

Muller is al 34 en Musiala is echt een gigantisch groot talent en, ondanks zijn leeftijd, al bepalend geweest. Ik mag hopen dat Tuchel deze Musiala rustig bracht na zijn blessure en hem niet laat banken, anders is dit nog een manier waarop hij de club verziekt.

Met alle respect maar als je door Thomas Muller "voorbij" bent gestreefd die langzaam op zijn retour is, dan ben je wellicht toch niet zo'n toptalent. Of in ieder geval nog niet het toptalent dat op 20 jarige leeftijd Bayern bij de hand neemt.

17 oktober 2023 om 14:27

Tuchel is gewoon een bar slechte korte termijn trainer. Gaat weer een talent verpesten

17 oktober 2023 om 14:33

Anderzijds heeft Tuchel wel meer vreemde beslissingen genomen in zijn carriere waardoor hij nooit lang ergens trainer is. Je kunt je afvragen of Tuchel het momenteel allemaal wel zo goed ziet. Zo geweldig speelt Bayern Munchen namelijk ook niet.

17 oktober 2023 om 14:34

Tsss, neem je niet een van de beste teams ter wereld elke week op sleeptouw op je 20e? Amateur!! Met alle respect maar als je Musiala niet tot de toptalenten rekent dan snap je werkelijk geen hout van voetbal.

17 oktober 2023 om 14:35

Musiala heeft Bayern München letterlijk naar de titel geschoten vorig jaar. Buiten dat sowieso belachelijk dat je twijfelt aan zijn talent zonder hem te zien spelen.

17 oktober 2023 om 14:52

Hij is pas 20 en neemt het team vaak genoeg wel op sleeptouw. Teegen Kopenhagen scoort hij ook weer de gelijkmaker uit het niets.

17 oktober 2023 om 15:27

@ryjuu, ik ben groot fan van Thomas Tuchel maar je mag best met een kritische blik kijken naar hoe hij af en toe met grote talenten omgaat.

Volgens mij was het Tuchel die Coman en Nkunku bij PSG liet vertrekken. Hij zag het niet in ze zitten. Bij Chelsea heeft hij ook menig talent niet de juiste begeleiding gegeven waardoor zij minder werden of vertrokken zijn. Callum Hudson-Odoi en Loftus-Cheeck hebben onder hem vooral als wingback moeten fungeren, waardoor zij zelden speeltijd kregen en enorm veel vertraagd zijn in hun ontwikkeling. Hij heeft Tammy Abraham niet of nauwelijks gebruikt, waardoor hij wilde vertrekken, en datzelfde heeft hij gedaan met Billy Gilmour. Dat is een speler die tot in lengte van jaren op het middenveld van Chelsea had moeten spelen.

Tuchel heeft fantastische dingen gedaan bij Chelsea, maar was ook een manager die jonge spelers niet kon bieden wat ze wel nodig hebben. Natuurlijk komt dat ook gedeeltelijk door de sancties en de overname van de club (in zijn eerste volledige seizoen werd de club immers gestolen van Abramovich) maar Tuchel was in zijn manier van werken de anti-Lampard.

17 oktober 2023 om 15:35

Coman was allang weg bij PSG toen Tuchel kwam. Je zult misschien Moussa Diaby bedoelen.

17 oktober 2023 om 15:38

Dan vergeten we Coman, Nkunku weet ik zeker. Het punt blijft denk ik wel staan..

17 oktober 2023 om 15:52

Wat ik meer probeer te zeggen is dat Musiala klaarblijkelijk nog niet op het niveau zit waar je niet omheen kan. Want als een trainer nog genoeg redenen heeft om een Muller op retour te blijven opstellen dan zit hij kennelijk toch nog niet op het niveau waar hij ondiscutabel is voor de basis.

Voorbij gestreeft in de pikorde door Thomas Muller? Ik dacht juist dat Musiala, Muller voorbij was gestreeft?

Geloof er niks van dat ze die bij Bayern laten gaan. 1 van de zo niet het grootste talent op de aardbol.

17 oktober 2023 om 14:51

Als Musiala niet verlengd heeft Bayern niet heel veel te willen. Althans, ze kunnen er dan nog 2 seizoenen van genieten en dan uitzwaaien

Musiala en Sané naar Liverpool en Salah laten gaan. Ja, misschien ga je er qua rendement/doelpunten op achteruit met een Sané. Maar Salah levert ook veel op en is toch ook een dagje ouder aan het worden (niet minder hoor!)

Musiala staat denk ik in de belangstelling van iedere club. Denk ook dat Arsenal, Man City en Chelsea interesse hebben in hem.

Madrid idem dito. En clubs als Barca wss ook, maar die kunnen hem sowieso niet betalen.

Musiala op de LCM positie bij Arsenal zou geniaal zijn. Odegaard - Rice - Musiala zou echt bizar zijn!

17 oktober 2023 om 14:37

Maar zijn Musiala en Sane dan de oplossing? Ik denk dat je dan met Sane hetzelfde krijgt als Manchester United met Sancho. Dan heb je veel te weinig diepgang en drive. Een Salah heeft zowel techniek om in de bal te kunnen komen als de diepgang en drive om achter de linies gevaarlijk te zijn.

Bovendien betaal je ongetwijfeld de hoofdprijs voor Musiala, die nog tot 2026 vastligt. Wil je dat spenderen aan een talent die weliswaar veelbelovende dingen laat zien maar ook nog zal moeten bewijzen dat hij zo'n prijskaartje waar kan maken? Dan zou ik toch voor een zekerheid gaan die al een poos excelleert op topniveau.

17 oktober 2023 om 14:55

Tsja. Als die Saudies echt doorzetten en Salah echt wilt gaan in de zomer, dan moet je toch iets hé?
Dan kan ik wel slechtere opties bedenken dan Sané en Musiala...

Musiala is echt goed in mijn ogen. Die komt er wel.

Sané vind ik niet gelijkwaardig aan Salah. Veel meer een momentenvoetballer dan Salah en minder constant. Maar hij heeft ook wel diepgang hoor. IS niet zo dat Sané alleen maar in de bal komt of alleen maar diep gaat.

Na Bellingham toch wel de beste jonge middenvelder die er rondloopt, zie hem graag bij Bayern een legende worden.

17 oktober 2023 om 16:38

Pedri vergeten?

18 oktober 2023 om 09:35

Nee, die vind ik ook fantastisch. Ik vind Bellingham en Musiala toch een niveau hoger dan Pedri.

Zou hem graag zien terugkeren bij Chelsea waar hij in de jeugd voor heeft gespeeld. Chelsea zou dan natuurlijk moeten presteren en weer jaarlijks in de top 4 moeten eindigen want anders komen zulke spelers gewoon niet meer.

Pff ik blijf het een ramp vinden dat Musiala niet eerder bij het eerste elftal betrokken is bij Chelsea.. Een jaar eerder Lampard zou zonder twijfel betekend hebben dat Musiala nu nog een Chelsea speler was.. Ik denk dat we hier op termijn, van dit verlies, meer spijt gaan krijgen dan van het verlies van De Buryne of Salah.

17 oktober 2023 om 14:56

Dan van het verlies van De Bruyne en Salah?

Die twee spelers schieten de BPL al jaren aan gort.

Laat Musiala het eerst maar eens bewijzen in de BPL als basisspeler. Hij heeft de oude Muller (blijkbaar) nog steeds voor zich bij Bayern... Zegt misschien ook wel wat.

17 oktober 2023 om 15:10

We gaan toch niet serieus over spelers als Musiala zeggen dat ze zich moeten bewijzen in de PL? Hij speelt de CL en Bundesliga aan gort en is een van de beste spelers van het Duitse elftal...

17 oktober 2023 om 15:18

Dat zegt weinig over zijn kwaliteiten en wat hij al kan. Musiala is een speler waar de klasse vanaf druipt en wat mij betreft is hij ook absoluut een speler die het overal waar hij zou komen te spelen het fantastisch zou doen.

Tuchel is een fan van structuur en houdt niet van verrassingen. Dat Muller nu de voorkeur geniet boven Musiala zegt eigenlijk vooral wat over hoe Tuchel naar voetbal.

De Bruyne en Salah vertrokken vanwege het gebrek aan speeltijd, die speeltijd zouden zij een jaar later ook niet gehad hebben. Musiala vertrok en een jaar later werd Cobham opeens de go-to als er spelers voor het eerste elftal nodig waren. De timing van de verliezen was heel anders. Bij Musiala had het niet veel gescheeld of de kans was er echt voor hem geweest, voor diezelfde kans zouden De Bruyne en Salah 5 jaar hebben moeten wachten.

17 oktober 2023 om 15:29

Hoezo niet?
Sancho speelde de Bundesliga toch ook een jaar lang aan gort. Lijkt nu helemaal nergens op in de BPL bij United hé?

Musiala is een groot talent, maar hij moet het toch maar laten zien in de BPL. Die competitie acht ik toch nog wel wat zwaarder en fysieker.

17 oktober 2023 om 15:34

Hazard liet het ook jaren zien in de PL, leek nergens op bij Real.

Dat oneindige geneuzel dat spelers van niet-Engelse topclubs het altijd eerst in de PL moeten laten zien (werd zelfs een hele tijd over Messi en nu Mbappe gezegd) is enorm vermoeiend. Alsof scoren tegen een Bournemouth, WBA of Everton nou zo lastig is.

17 oktober 2023 om 15:56

Hazard was dan ook totaal niet fit toen hij bij Real kwam, lekker vergelijkbaar materiaal zeg.

Daarnaast: Musiala speelt de Bundesliga aan gort? Daarom staat in de tekst dat Tuchel de voorkeur geeft aan de oude Müller momenteel?

Ik zie ook in dat Musiala een toptalent is en dat hij het vast en zeker goed zou doen in de top van de BPL, maar dan ligt het er nog aan bij welk team hoor... En daarnaast: hij moet het nog maar laten zien in een zwaardere competitie.

Dit seizoen 8 potten gespeeld, 1 goal, 2 assist en 2 gele kaarten. Net zoveel kaarten als assists. Dus om nu te zeggen dat hij de CL en de BuLi aan gort speelt, gaat mij wat te ver...

Afgelopen jaar had hij een bizar goed jaar voor een middenvelder, maar dat is ook het eerste uitzonderlijke jaar pas geweest...

En ik gok dat jij het scoren tegen een Everton bijvoorbeeld wel onderschat...

WBA speelt niet eens in de BPL meer, dus dat zegt mij al genoeg.

17 oktober 2023 om 16:03

WBA gebruik ik enkel als voorbeeld dat die onderste ploegen in de PL er ook niks van kunnen. Die oververheerlijking van de PL slaat nergens op.

17 oktober 2023 om 16:23

Oververheerlijking? De BPL is gewoon de sterkste en beste competitie, heeft niks met oververheerlijking maken hoor...

En WBA speelt Championship. Om dat dan als voorbeeld van onderste ploegen PL, die er niks van kunnen, te geven, is nogal een slecht voorbeeld.

Burnley wilt voetballen, maar pakt amper punten.
Luton is leuk, maar dat is geen moeilijke tegenstander.
Bournemouth is ook niet top en Sheffield vind ik ook echt slecht, maar alles daarboven is echt wel prima hoor. Zo'n Brentford en Everton staan gewoon 15 en 16e, daar zitten echt wel toppers tussen hoor.

17 oktober 2023 om 18:09

Misschien het verkeerde woord, maar laten lijken alsof Musiala het tempo van de PL niet aan kan (niet jij per sé, maar die geluiden hoor je vaker) is natuurlijk nonsens. Topspelers in andere landen kunnen dat wel aan.

17 oktober 2023 om 20:44

En alsof de PL niet een vrij eenzijdig verhaal is al geruime tijd. In de afgelopen 6 edities werd 5 keer City kampioen met Liverpool daar een keertje tussen. In La Liga zijn dat in de laatste 6 seizoenen tenminste nog 3 clubs geweest en was het ook steeds stuivertje verwisselen. Voor het geld wat clubs daar allemaal binnenharken mogen ze wel met wat beters op de proppen komen. Geef zoveel geld aan de Buli, Primera, Serie A en Ligue 1 en die Engelsen zijn meteen de 5e competitie van Europa. Goeie competitie hoor, maar een beetje zoals met Messi en Ronaldo als spelers, zwaar overdreven hoe goed ze werkelijk zijn.

18 oktober 2023 om 10:01

Pardon? Messi en Ronaldo, overdreven hoe goed ze werkelijk zijn? Lachwekkende laatste opmerking hoor.

Trouwens. Wat maakt eenzijdigheid uit? Arsenal was tot het einde de nummer 1 afgelopen jaar. Dat City uiteindelijk wint, tja, dat kan. Maar je doet net alsof het telkens een gelopen zaak is (de titelrace).

En telkens een andere kampioen/stuiver wisselen, dat betekend niet direct dat het ene betere of sterkere competitie is...

Ik denk niet dat wanneer je zoveel geld geeft aan die overige competities, dat de BPL dan de 5e competitie is hoor. Misschien heeft een Primera Division nog wel potentie om de nummer 1 te worden, gezien het vele talent dat daar uit de jeugd komt/uit het land komt. Idem voor Ligue 1.

Duitsland en Serie A vind ik de talenten over het algemeen toch wel wat minder (meestal, uitzonderingen als Musiala daar gelaten)...

Toppertje die Bayern uiteraard nooit moet laten gaan, daar gaan ze geheid spijt van krijgen!

Hoe kan good old thomas muller dit toptalent op
De bank houden?? Huh!!? Heb em in dr CL en voor duitsland echt geweldige dingen zien doen, wat een waste als ze deze jongen verliezen om mulller?

Ik begin oprecht te twijfelen of redacteurs van Voetbalzone wel voetbal kijken. Musiala voorbij gestreefd door Muller? Echt geen idee hoe je daar bij komt. Ik zal even het aantal minuten delen van de laatste 6 wedstrijden van beide spelers

Muller
71 14 0 0 14 4

Musiala
19 76 86 90 0 74

Op basis waarvan concludeer je dan dat Musiala voorbij is gestreefd door Muller?

Waarom zou Real Madrid interesse hebben in Musiala. De club heeft letterlijk niemand nodig op het middenveld. Een topaanvaller en een rechtsback horen de prioriteiten te zijn voor aankomende zomer. En ik denk ook niet dat Bayern Musiala laat gaan. Dat is natuurlijk de toekomst bij Bayern. En hij heeft ook nog een contract tot 2026 dus Bayern heeft alle tijd om hem een contractverlenging aan te bieden.

Die gaat niet weg natuurlijk, zou ongelofelijk dom zijn van Bayern. Een hetere vervanger op die leeftijd vind je niet meer.

17 oktober 2023 om 17:37

Bellingham?

Ik hoorde dat Liverpool Bayern helemaal koopt en dan de naam veranderd in Liverpool en Liverpool wordt dan FC.
Even serieus, jullie denken dat Bayern hun beste speler verkoopt en dat Musiala naar Liverpool wilt????????

17 oktober 2023 om 18:27

Ik snap dat je een beetje butthurt bent, maar van Bayern naar Liverpool gaan lijkt me toch niet zo'n onbegrijpelijk verhaal?

18 oktober 2023 om 09:35

Liverpool is een geweldige club, maar Bayern naar Liverpool is gewoon een stap omlaag.

18 oktober 2023 om 09:43

Als Musiala niet verlengt en er komt monsterbedrag wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren