Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moutinho schiet Portugal naar zege; Albanië stunt

Laatste update:

Portugal heeft de kwalificatiereeks voor het EK in Frankrijk afgesloten met een overwinning. Het team van Fernando Santos was zondagavond zonder Cristiano Ronaldo met 1-2 te sterk voor Servië en is de winnaar van Groep I. Albanië gaat voor het eerst deelnemen aan een eindtoernooi en Denemarken eindigde als nummer drie en is veroordeeld tot het spelen van barragewedstrijden.

/

Servië - Portugal 1-2
Servië had in de eerste helft meer balbezit, maar ging met een achterstand de rust in. Aanvoerder Nani benutte na vijf minuten een rebound nadat een schot van Danny was gekeerd door Vladimir Stojkovic: 0-1. Na het half uur werd het thuisland eigenlijk pas gevaarlijk: Dusan Tadic kon een voorzet van Nenad Tomovic niet verzilveren en Zoran Tosic mikte even later in de handen van Rui Patrício. De doelman moest zeven minuten voor tijd voor het eerst echt in redding komen bij een geplaatst schot vanuit een moeilijke hoek van Adem Ljajic en doordat hij op die poging een antwoord had, bleef het bij rust bij de goal van Nani. Aleksandar Mitrovic claimde in de slotfase nog een strafschop na contact met Nélson Semedo, maar scheidsrechter David Fernández liet doorspelen.

In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel identiek: Portugal leunde op de verdediging en Servië mocht proberen aanvallen in elkaar te knutselen. De eerste mogelijkheid was voor Ljajic, die voorlangs schoot en na tien minuten leek het 1-1 te worden in het Partizan Stadion. Mitrovic knalde binnen, maar had buitenspel gestaan en daardoor ging het feestje niet door. Na 65 minuten was het wel raak: Tosic knalde binnen na een lage voorzet van Aleksandar Kolarov. Servië verdiende zeker op basis van de tweede helft een driepunter, maar verder dan een kans voor Mitrovic kwam het team van Radovan Curcic niet meer en door een geweldige goal van João Moutinho werd het zelfs 1-2. Kolarov en Nemanja Matic pakten hierna een rode kaart. Nemanja Gudelj kwam niet in actie bij Servië.

/

Armenië - Albanië 0-3
Albanië nam na acht minuten de leiding in Yerevan: Shkelzen Gashi frommelde de bal van dichtbij via Kamo Hovhannisyan binnen, nadat twee schoten waren gesmoord. De bezoekers van bondscoach Giovanni De Biasi verdubbelden na een kwart wedstrijd de score toen een van richting veranderde vrije trap van Berat Xhimshiti in het doel plofte. Armenië was op slag van rust nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar Marco Pizzelli schoot na een combinatie met Henrikh Mkhitaryan naast. Bij Armenië kwam bij aanvang van de tweede helft voormalig Ajacied Aras Özbiliz binnen de lijnen; hij verving Artur Yusbashyan.

De nummer 91 van de FIFA-wereldranglijst groeide in de wedstrijd en er werden veel halve kansen gecreëerd, maar het geconcentreerd verdedigende Albanië hield stand. Onder anderen Pizzelli en Mkhitaryan lieten kansen liggen en een kwartier voor tijd werd het tegen de verhoudingen in zelfs 0-3: Armando Sadiku van FC Zürich scoorde na voorbereidend werk van Odise Roshi. Armenië geloofde hierna niet meer in een overwinning en in de kleedkamer van Albanië kon het feest losbarsten.

GOLAÇO! João Moutinho deed zojuist dit in de interland tegen Servië! #serpor #EURO2016 #grande #golo #instavoetbalzone

Een video die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Een terechte zege voor Portugal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh oh oh EK. Echt werkelijk prachtig. Ongelooflijk trots op de jongens! Ik ben erbij volgend jaar!!

Forza Shqiperiaaa!!

11 oktober 2015 om 20:03

Eerste 2 weken van het EK worden echt allemaal kutwedstrijden zeg..

11 oktober 2015 om 20:06

Voor jou wel misschien. Misschien iets van respect tonen? Albanie kwalificeert zich voor het eerst voor een EK en jij komt met zo'n opmerking..

11 oktober 2015 om 20:09

16 ploegen op het EK klaar, wat heb je aan Albanië??gelukkig is het wk een droom met Spanje dn Italië in de poile

11 oktober 2015 om 20:11

Ik feliciteer alle Albanezen met het behalen van het EK.

11 oktober 2015 om 20:12

Hij spreekt als neutrale fan, maar ben het helemaal eens. Ik zit niet te wachten op Spanje - Slovenië of Frankrijk - Noord Ierland.

11 oktober 2015 om 20:30

Gefeliciteerd Albanië! Vind t prachtig.. ik weet hoe blij en trots Albanezen nu zijn. Klasse!

11 oktober 2015 om 20:40

Slovenië valt wel mee, die hebben zich in 2010 al eens geplaatst voor een groot eindtoernooi, en hebben ook een paar zeer aardige spelers in de Selectie. Handanovic(Inter, Oblak(Atletico Madrid), Jokic(Villarreal), Birsa(Chievo), Kampl(Leverkusen), Kurtic(Atalanta), Ilicic(Fiorentina), Krhin(Granada), Beric(Saint-Etienne), Matavz(Augsburg), Kirm (ex speler Groningen nu Omonia Nicosia), Ljubijankic(Ex Gent nu actief in Japan), Cesar(Chievo), Novakovic(Ex Koln nu actief in Japan, geen onaardige spelers vind ik zelf

11 oktober 2015 om 20:43

Heb je een idee, wat je schrijft?
Albanië is 2e geworden.
In 8 wedstrijden hebben zij al meer punten gehaald als het NL elftal in 9 wedstrijden.
Er zijn 9 pouls, dus horen zij sowieso al bij de 1e 18.
In 8 wedstrijden hebben zij 2 keer verloren en het Nl elftal in 8 wedstrijden 4 keer.
Beetje respect voor de landen, die zich wel plaatsen.
Dat het NL elftal volledig gefaald heeft, dat weten we wel.
Er zijn ook aardig wat blessures en het rommelt al van het begin.
Is Hiddink nu ontslagen?
Zo ja, dan had je Blind niet gelijk voor de groep moeten zitten, want met Blind voor Hiddink win je ook geen oorlog, open deur natuurlijk, mar het is gebleken.
Zo nee, zwak van Hiddink, om eruit te stappen.

11 oktober 2015 om 22:11

Ik wist op voorhand dat je dit zou gaan krijgen. Mesjogge om zoveel landen te laten deelnemen en dan zo'n opzet om de nummers drie zelfs nog een beslissingswedstrijd te laten spelen. Het gaat me dus niet alleen om alle sterke en zwakke landen over zulke grote groepsindelingen te laten spreiden, maar ook dat ze Gibraltar en Kazachstan mee laten doen. Dat Kazachstan al niet eens wordt gezien als voetbaldwerg, terwijl het dat gewoon is daar breek ik mijn tanden op van het knarsen. Wat willen ze volgende keer dan, een EK met 32 landen? Dan laten we Mongolie ook meedoen en dwergstaten als Aland, Jersey, het eiland van Man,vaticaan stad en Spitsbergen dat zal opdraven met een samengeraapt elftal van elf wetenschappers en een ijsbeer als bondscoach. Van mij hoefde het toch al niet meer, maar het is vermakelijk om te lezen dat iedereen hier het zo staat toe te juichen.

12 oktober 2015 om 01:34

Niks van aan trekken! Hij probeert zijn teleurstelling van het mislopen van het EK bij jullie eruit te halen.. Gefeliciteerd gun het Albanie echt nu wij nog (turkije)

12 oktober 2015 om 09:08

Wat een clown ben jij zeg. Je suggesties gaan totaal niet op. Voor Mongolië is er gen enkele reden om mee te doen aan het EK. Ik snap dat je gefrustreerd bent dat we niet door zijn, maar dat zijn we allemaal. Laat je niet zo kennen.

12 oktober 2015 om 10:47

Albanie zal het Noord Korea worden op het EK. Zwakste ploeg van de 24 en won ook nog eens onterecht van Armenie. Ik hou m,n hart vast als het ze niet mee zit op het EK want dan wordt het zwart voor de ogen bij de fans.

11 oktober 2015 om 20:04

Wat n geluk, speel je 10x tegen Portugal verlies je er 9...
Bedank die gozer van de drone, Servië is 20x beter dan Albanië..

11 oktober 2015 om 20:18

Ze zijn 20x beter ja, maar ze hebben ook gefaald tegen andere teams. Dus ligt het niet alleen aan die drone. Zoveel talent en amper kunnen winnen.

11 oktober 2015 om 20:19

Ronaldo.c waarom al die haat? kan je niet normaal op iemand reageren en klaar. gelijk haat zaaien. Gefeliciteerd Albanie hopelijk kwalificeert Bosnie zich ook.

11 oktober 2015 om 20:30

Dzeko ik slaap er niet slechter om, maar ik was al teleurgesteld toen ik hoorde dat er 24 ploegen naar het EK gaan...

Dat wil zeggen dat op het EK 4 beste derde plaatsen zich ook plaatsen voor de 1/8 finales... Zet je tv aan op de kwartfina

11 oktober 2015 om 20:48

Inderdaad totaal geen respect voor albanie! Dom gedrag van die supporters en die spelers wat niet thuishoort op het veld en daarbuiten.

11 oktober 2015 om 21:26

Dan is het nog een grotere schande dat NL zich niet heeft geplaatst. Het is toch leuk voor het land als het zich plaatst. Jij hoeft er niet naar te kijken. Genoeg mensen die er wel naar kijken. Gefeliciteerd Albanie!

12 oktober 2015 om 10:48

Die drone heeft ze wel onterecht naar het EK geleid.

11 oktober 2015 om 20:08

Superleuk voor een klein land als Albanië. Ik gun het jullie.

11 oktober 2015 om 20:17

Prachtig dit voor Albanië. Ik gun het Ansi Agolli en zijn landgenoten heel erg. Hij zal de eerste speler uit onze competitie worden die een EK speelt.

11 oktober 2015 om 20:25

Zozo, heeft Azerbeidzjan gewoon even geflikt!

11 oktober 2015 om 22:10

Staat dat ergens? Minder janken knulletje

11 oktober 2015 om 20:23

Gefeliciteerd! Mooi voor kleine landen zoals Albanië en Noord-Ierland dat ze een ek mogen meemaken!

11 oktober 2015 om 21:11

Gefeliciteerd !! succes volgend jaar.

11 oktober 2015 om 21:17

Gekkenguos in Tirana!

11 oktober 2015 om 21:17

Gekkenhuis in Tirana

Ongelofelijk. Voor de eerste in de geschiedenis naar het EK. In een groep waar we kansloos werden geacht toch nog gekwalificeerd en rechtstreeks dan nog wel. Prachtig gewoon, nooit gedacht dat ik dit ging mogen meemaken.

Jammer van de ongelukken onderweg naar deze mooie dag, maar m'n dag kan niet meer stuk.

11 oktober 2015 om 19:57

gefeliciteerd kerel jullie hebben het echt goed gedaan

11 oktober 2015 om 20:01

Bedankt maat, het is een unieke dag in onze geschiedenis!

11 oktober 2015 om 20:14

Gefeliciteerd jongen!! Enige team die Portugal van punten heeft weten te houden, chapeau!

11 oktober 2015 om 20:16

Bedankt makker! Ja inderdaad en dat met een fantastische volley op Portugal we hadden ook gelijk kunnen spelen thuis maar hebben onnodig verloren, maar maakt allemaal niet uit de kwalificatie is binnen!!

11 oktober 2015 om 20:32

Urime urime! !

11 oktober 2015 om 21:14

Respect dat landen zoals Albanië en Noord-Ierland zich kunnen plaatsen voor het EK, terwijl ons landje moeite heeft om te winnen van Kazachstan. Gefeliciteerd !

11 oktober 2015 om 21:53

Ik wil alle leden hier die ons feliciteren hartelijk danken voor de mooie woorden, ik hoop zelf dat Oranje het ook nog flikt op één of ander manier natuurlijk! Zou fijn zijn om België en Nederland samen op het EK te zien!

11 oktober 2015 om 21:12

Gefeliciteerd ! succes volgend jaar.

11 oktober 2015 om 21:29

Gashi is echt een hele goeie voetballer , zie hem wel naar de Bundesliga sub-top na dit jaar

Tja het is echt schandalig deze kwalificatie. We deden t voor het EK 2012 en WK 2014 erg goed, dit is het tegenovergestelde. Hopen dat het voor 't WK 2018 beter gaat. Dit was t slechtste wat ik heb gezien in jaren met als dieptepunt deze afgang thuis tegen Albanië. Als we deze op z'n minst nog hadden gewonnen maar nee, 0-3 de deksel op de neus gekregen.

Erg jammer dat nu Albanië door is, je ziet op een EK veel liever een land als Griekenland.

11 oktober 2015 om 19:59

Helaas mijn Armeense broeder, het is eenmaal zo gelopen. Armenië gaat het vroeg of laat ook gewoon lukken. De Armeniërs hebben veel potentie, jammer van deze kwalificatie reeks.

Gaat zeker goed komen met Hayastan.

11 oktober 2015 om 20:04

De potentie is er zeker. Poule voor WK 2018 is ook lastig ook al kregen we Roemenië uit pot 1, Polen en Denemarken schat ik nog hoger in. Maar goed we zullen zien wat er tot die tijd gaat gebeuren.

Moet de Albanezen wel feliciteren , hebben hun best gedaan en zijn gewoon knap 2e geworden. Ik schatte ze voor dat de kwalificatie begon als de zwakste van de poule, heb ik het toch mis gehad. Kan niet anders dan ze feliciteren.

11 oktober 2015 om 20:08

Armenië is een land die van iedereen kan winnen, en mag zeker niet onderschat worden. Armenië heeft tegen Denemarken bewezen waar het tot in staat is. Roemenië is te pakken, en ook tegen Polen zijn er zeker kansen.

Deze kwalificatie reeks zat alles, maar dan ook alles tegen voor Armenië. Het gaat goed komen. Armenië gaat de verrassing worden van de volgende kwalificaties voor het WK. Mark my words axper.. Mocht het niet zo zijn kom je gelijk halen.

11 oktober 2015 om 20:17

Misschien als er eend een fatsoenlijke trainer wordt aangesteld. Moeten gewoon eens een buitenlandse trainer aanstellen die weet wat hij doet, want dit lijkt nergens op. Ozbiliz bank? Meest dynamische buitenspeler die je hebt man doe normaal.

11 oktober 2015 om 20:23

Precies.. Of die trainer die we 2 jaar geleden hadden, kan even niet op zijn naam komen, Minasyan geloof ik. Dit lijkt echt nergens op en onder die Zwitser was het ook al niks.

Was Ozbiliz gewoon fit? Want anders begrijp ik er echt niks van.

Albanië rechtstreeks naar het EK; Oranje moet zich doodschamen.

11 oktober 2015 om 20:02

Helft van mijn hart is in pijn voor Oranje...

Gefeliciteerd Albanië/albanezen ! Geniet ervan !

Een unieke prestatie van de Albanezen, mag dus zeker gevierd worden. En uiteraard wens ik jullie veel succes in Frankrijk van de zomer !

11 oktober 2015 om 19:58

Zo noppa, niet verwacht. Bedankt man!

11 oktober 2015 om 19:59

Hartelijk dank kerel, mooi compliment van je.

11 oktober 2015 om 20:06

Idd gefeliciteerd. Dit is altijd mooi als een land zich voor het eerst plaatst. Als zwarte schaap in de poule, waarin 4 'betere' teams zaten. Keurig een ook nog een direct!

Als met alle respect Albanië zelfs naar het EK gaat.... Het wordt met de dag erger als ik eraan moet denken dat wij er volgend jaar niet bij zijn.

On: mooi dat Portugal heeft bewezen het ook zonder Ronaldo te kunnen.

Dat Albanië is een verrassend stugge ploeg gebleken, dat imponeert me toch wel. Als je van Frankrijk kunt winnen thuis en uit gelijkspelen en uit bij Portugal kunt winnen, dan staat de organisatie van dat team in ieder geval prima. Dit kan nog wel eens een tegenstander blijken waar grote ploegen op het EK zich de tanden op stuk gaan bijten. Leuk dat ze erbij zijn in ieder geval!

11 oktober 2015 om 20:00

Italiaanse trainer hé, die weet wel van aanpakken als het op verdedigen neerkomt. Niet te vergeten dat we thuis tegen Portugal onnodig de goal, wel verdiend, tegen kregen net op het eind. Aanvallend moet het jammer genoeg wel iets beter, zeker tegen betere ploegen spelen we te verdedigend.

Heerlijk! Verlies tegen Servie deed pijn, maar dit maakt alles goed. Nu nog hopen dat Oranje doorgaat.

11 oktober 2015 om 20:10

Huh, ben je niet voor Turkije dan ?! Dacht dat Albanezen en Turken juist hele goede vrienden waren.. ?

Maar goed, gefeliciteerd. Geniet er lekker van, en veel succes op het EK !

11 oktober 2015 om 20:31

In politiek opzicht wel ja, maar dit gaat om voetbal. Je moet niet politiek mengen in muziek, kunst en sport. Laat de mensen genieten van elkaars werk, in plaats van continu dat broederschap gedoe.

Verder de felicitaties aan Albanië. Geweldige prestatie, zeker als je ziet dat er betere ploegen als Portugal, Denemarken en Servië in de groep zaten.

Gefeliciteerd tweede worden is eknap.

Gefeliciteerd Albanie!! Majstori!!

Dit verzacht de pijn van donderdag.

Gefeliciteerd Albanie! Heel leuk voor Albanie en De Biasi. Met Cana, Memushaj, Berisha, Basha en Hysaj ook flink wat (oud)-Serie A spelers in het team. Hartstikke knap dat zo'n klein land zich weet te plaatsen. Er zullen zeker flink wat fans richting Frankrijk gaan, dat zal wel een gekkenhuis worden.

11 oktober 2015 om 20:19

Ik ben er al sowieso aanwezig voor te supporteren! Er zijn veel Albanezen in het buitenland en zeker in Frankrijk/zwitserland/duitsland, dus je kan veel fans verwachten in Frankrijk. Of we de groepsfase overleven of niet, het is sowieso al een prachtige ervaring

11 oktober 2015 om 20:28

Snap ik, dat wordt een unieke ervaring! Een tijdje terug leek Italie - Albanie in Genua al bijna een thuiswedstrijd voor Albanie. Alvast veel plezier daar.

11 oktober 2015 om 21:55

Ja maar in Italië is dat niet meer normaal, in elk dorp zul je een Albanees vinden, zo verspreid dat ze zitten. En zeker en vast, hopelijk kunnen we daar ook stunten

Lekker man! Altijd mooi als iets voor het eerst in de historie lukt! Zal wel een heerlijk feestje worden daar en dan kan het volgend jaar in Frankrijk alleen nog maar een groter feest worden ongeacht de resultaten!

gefeliciteerd albanie, nu bosna nog

Een EK waarlanden als Noord Ierland, Wales en Albanie aan mee doen, daar wil je eigenlijk net eens voor geplaatst zijn. Dat is gewoon een Europa League EK

11 oktober 2015 om 20:35

Champions League zitten ook 'kleintjes' als Dinamo Zagreb en Bate Borisov, die toch weten te winnen van ploegen als Roma en Arsenal. Dat dit soort landen zich kwalificeren is alleen maar leuker voor het toernooi. Dat betekent namelijk dat de kans op verassingen groter is. Elke keer Duitsland, Spanje, Italië en Portugal bij de laatste vier is ook niet altijd even leuk.

11 oktober 2015 om 20:52

Bob, als je in een poule al niet van de kleintjes kunt winnen en deze landen zich wel gewoon plaatsen in andere poules dien je jezelf gewoon te schamen dat je er niet bij bent en niet blij te zijn!

11 oktober 2015 om 21:29

Ik heb t niet over Nederland. T zal me
Een worst wezen of die zich plaatsen of niet. Het gaat er gewoon om dat er veel te veel landen mee doen.

Albanië, Noord ieland zit er niet op te wachten (ook al is Het leuk voor hun natuurlijk). Heb liever 16 landen inplaats van 24. Wel schandalig dat Nederland er dan niet bij gaat zijn.

11 oktober 2015 om 20:53

Hoezo is dat schandalig?op basis van het vertoonde spel en de domme fouten die de Nederlandse verdediging vooral heeft gemaakt is het terecht dat ze er niet bij zijn.
Overigens gaat Nederland nog een aantal plaatsen zakken op de Fifa ranglijst.

11 oktober 2015 om 21:50

@narsingh ... Schandalig omdat je ondanks de 24 plekken er niet inslaat om he te plaatsen. Acht een oranje toch hoger dan een Albanie/noord Ierland/Wales en weet ik veel wie zich nog meer zullen plaatsen, schandalig dat je 4e wordt als Nederland zijnde.

11 oktober 2015 om 20:55

Ik vind persoonlijk een groter toernooi leuker om naar te kijken! Meer wedstrijden! Maar een groter toernooi betekent ook meer mogelijkheden om jezelf te plaatsen! Doe je dat niet kun je beter als prutcoach met je prutspelertjes stoppen om deel te nemen aan kwalificatiewedstrijden!

11 oktober 2015 om 21:56

@kevinpsv ... Groter is niet altijd beter... De 1e ronde van het Ek met 24 teams lijkt me dodelijk saai met de beste nummers 3 die zich plaatsen. Een Duitsland - albanie (met alle respect voor albanie) is toch niet waar veel mensen naar gaat kijken.

11 oktober 2015 om 22:21

Ik begrijp wat je bedoeld! Maar wat interesseert het de mensen die wel naar bijv. Duitsland - Albanie willen kijken dat er weinig anderen kijken? Je bent niet verplicht om die wedstrijden te bekijken! Zoals jij het brengt lijkt het wel alsof je het vanuit de media bekijkt! Weinig kijkers, slechte kijkcijfers en amper opbrengsten!

Ik vind het echt ongelooflijk knap dat Albanië zich heeft gekwalificeerd voor EK! Gefeliciteerd Albanië fans, ik zelf ben ook blij dat Albanië door is al ben ik een Marokkaan 😊

Gefeliciteerd voor de Albanezen en Kosovaren. Ik snap niet waarom er altijd negatief gepraat moet worden. Wie weet wat voor verrassingen we gaan krijgen op het EK.

ik vind het toch wel heel raar dat Servië zich niet weet te plaatsten met zo'n sterk elftal. Die Subotic hoor je ook niets meer van, zit hij nog bij Dortmund?
Ik ben wel benieuwd naar Albanië, met zo weinig kwaliteit zo veel punten halen zullen ze tactisch wel sterk staan, of ze hebben heel veel mazzel gehad. In ieder geval was die situatie met die drone toch wel een geluksfactor dat ze de punten toen cadeau kregen tegen Servië en ook heel lullig voor Servië en raar dat ze zo benadeeld werden, snap nog steeds niet dat Servië toen de straf kreeg terwijl Albanië beloond werd met de punten, maar goed.

11 oktober 2015 om 22:25

Ze werden bestraft omdat de Albanese spelers bestormd werden door hooligans en beveiligingsmedewerkers nota bene!
De strafpunten zijn dan ook zéér terecht, niet?

11 oktober 2015 om 23:18

Subotic speelt niet meer voor het Servische elftal.

@tet_pr

De fout begint bij de Uefa, die besluit dat Servië en Albanië samen in een poule kunnen komen. Maar het gebeurt en ik heb nog even de situatie beschreven, waarin ik de conclusie trek dat Servië zwaar is benadeeld

Er komt tijdens de wedstrijd een drone met een vlag van Groot-Albanië, waarin alle regio's in de Balkan zijn opgenomen waar ethnische Albanezen wonen. Serviëspeler Stefan Mitrovic haalt deze vlag naar beneden. Blijkbaar denken de spelers van Albanië dat ze voor Groot-Albanië spelen en proberen de vlag af te pakken van Mitrovic. Als ze Mitrovic gewoon met rust hadden gelaten was er niks gebeurd, maar nee...
Vervolgens ontploft het publiek en bestormen hooligans inderdaad de Albanese spelers. Na een pauze besluit de scheidsrechter dat de wedstrijd door kan gaan, maar de Albanese spelers speelden geen goede wedstrijd en willen dat niet. De Uefa besluit Servië een terechte 3-0 overwinning te geven, volgens de scheidsrechter kon de wedstrijd immers doorgaan. Ook besluiten ze Servië drie strafpunten te geven en ze moeten 2 thuiswedstrijden zonder publiek spelen. De strafpunten vind ik onnodig, maar er valt wel wat voor te zeggen.
Beide landen gaan in beroep en het CAS besluit de terechte overwinning van Servië te veranderen in een 3-0 overwinning voor Albanië, die hiermee toch echt mee worden beloond.
De straf is dan ook zéér onterecht, of niet?

11 oktober 2015 om 23:32

De wedstrijd werd gespeeld op Servisch grondgebied en die zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de spelers, supporters en technische staf. De autoriteiten in Belgrado hebben echter gefaald, waardoor het compleet uit de hand liep. Mocht het 'drone-gebeuren' in Albanië hebben plaatsgevonden, dan werd Albanië natuurlijk keihard gestraft. Zo gaat dat. En zoals Tet het zegt; zelfs de stewards en Ivan Bogdanov, die een stadionverbod voor het leven heeft na de incidenten in Genova, op de spelers beginnen te slaan, dan weet je dat de straf alleen maar erger wordt.

11 oktober 2015 om 23:37

Die straf is zeker onterecht maar laten we nou niet blind blijven kijken naar die straf. Servie speelt gewoon matig laatste jaren. Het is al jaren een probleem. Laatste keer dat we op een groot toernooi waren was Wk2010.. nu is eerste kans weer dat we in 2018 er weer bij zijn. Het Servische voetbal is gewoon erg achteruit gegaan. Talent genoeg maar het wordt niet juist gebruikt. Antic was de laatste trainer die het talent er enigszins uitkreeg. Goeie kwalificatie maar op WK, buiten overwinning op Duitsland na, gewoon matig gespeeld.

WK kwalificatie poule van Servie:

Wales - Oostenrijk - Servie - Ierland - Moldavie - Georgie

Als ik zie hoe Wales Oostenrijk en Ierland nu spelen, en hoe Servie nu speelt, wordt Servie gewoon keihard weer 4de in de poule. Moet echt wat veranderen.. ja die drone was gewoon klote, die straf helemaal. Maar problemen liggen veel dieper in het Servische voetbal en ik zie nog geen licht in de tunnel helaas

12 oktober 2015 om 00:11

Klopt daarom was er voor de straf van Uefa wel wat te zeggen, maar het CAS heeft Servië benadeeld door Albanië een 3-0 zege te geven voor een wedstrijd, die zij wilden laten stoppen terwijl, de scheidsrechter vond dat het door kon gaan.

12 oktober 2015 om 00:15

V.iaquinta,
Waarom won Italie dan met een regelementaire 3-0 destijds tegen Servie als het zo bekeken wordt? Captcha vertelt alles zoals het was, daarbij gingen voordat ook maar iemand op het veld liep de albaneze spelers flink tekeer(ongestraft), iets erger dan Mitrovic een beetje duwen. Ik heb sterk de neiging om uberhaupt een straf voor Servie rechtvaardig te vinden adhv dat gedrag van die spelers, maar Captcha is hier gewoon realistisch in. Een ding zit hij wel fout, Albanie speelde een fantastische wedstrijd en als het zo doorging hadden ze misschien zelfs gewonnen op t veld.

12 oktober 2015 om 00:19

Servië moet het inderdaad veel beter doen met de huidige selectie, maar ze hebben ook gewoon pech. Ze verliezen van Portugal en Denemarken uit door persoonlijke fouten, terwijl ze toch vooral tegen Denemarken de betere ploeg waren en veel kansen hebben gecreëerd.

Ik denk dat met een paar wijzigingen in het elftal en een goede start aan de kwalificatie Servië gewoon 1e wordt in de poule en naar het WK gaat, want anders ben ik er zelf ook klaar mee. Ze hebben deze keer geluk met de loting en moeten het laten zien.

12 oktober 2015 om 03:58

Gefeliciteerd Albanië, jullie verdienen het gewoon jullie zijn tweede geworden en hebben er hard voor gevochten. Zet die lijn door en verras de tegenstander met dezelfde drive en het kan erg leuk worden aankomend EK!

Mooi dat ze het flikken. Dit soort landen zijn met een opmars bezig. Jammer voor Ierland net. Hopelijk komt Albanie ver

Gefelicteerd Albanie meer dan terecht dat jullie EK hebben gehaald... Niks schande want ik zie geen enkele ploeg met ruime cijfers winnen van Albanie, zelfs Frankrijk heeft van ze verloren dus wat nou klein land?

En Servie moet zich kapot schamen, stelletje over het paard getilde gasten! OF ze zetten gewoon onze wereldkampioen onder de 20 voortaan als A elftal erin zodat ze een paar jaar de tijd hebben om nog meer te groeien als elftal OF ze kappen gewoon met dat voetbal want ik wordt er echt doodziek van. Ze staan er alleen met partijen die beladen zijn, zoals tegen Albanie donderdag.

Denk dat ik maar lekker Djokovic blijf kijken voorlopig want die doet wel wat er verwacht wordt en dat is winnen.. en basketbal waterpolo volleybal winnen we ook wel veel maar voetbal, drama. Lekker mee stoppen!

Moutinho doet het gewoon weer, wat een wereldklasse speler is hij toch. Het ziet er goed uit bij Portugal, sinds die nieuwe coach er zit kijk ik er graag naar en winnen ze bovendien steeds.

De nummers 3 van iedere groep spelen play-offs, behalve de beste nummer 3 van alle groepen want die gaat rechtstreeks naar het EK. Zo te zien zal dat Slowakije of Oekraïne uit poule C worden ofwel Kroatië of Noorwegen uit poule H.

In poule I spelen ze 8 wedstrijden ipv 10, dus de 12 punten van nummer 3 Denemarken zullen als 15 punten gezien worden en dat is niet genoeg voor die rechtstreekse ticket.

Edit:
Het werkt dus niet zo!

De wedstrijden tegen de nummer 6 uit iedere normale poule worden niet meegerekend. Daardoor staat Hongarije nu op directe plaatsing. Oekraïne kwalificeert zich bij een overwinning direct. Als Slowakije wint ook. Noorwegen of Kroatïe zal play-offs spelen.

Eerste berichten zijn er al. Albanie heeft volgend Albanese media de wedstrijd gekocht. 2 miljoen euro. Plus 20 minuten voor de wedstrijd zijn de wedkantoren helemaal volgeboekt met winst voor albanie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren