Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho trekt vergelijking met eigen team: ‘Veel mensen staan achter Ajax’

Laatste update:

Liverpool plaatste zich dinsdagavond door een verrassende 4-0 overwinning op Barcelona voor de finale van de Champions League en woensdag wordt duidelijk wie de tegenstander van the Reds zal worden. Ajax verdedigt in de eigen Johan Cruijff ArenA de 0-1 overwinning die vorige week in Londen op Tottenham Hotspur werd geboekt en José Mourinho verwacht dat de Amsterdammers op veel sympathie onder het voetbalpubliek kunnen rekenen.

De ploeg van trainer Erik ten Hag is dit seizoen de grote revelatie in het miljardenbal en Mourinho trekt de vergelijking met zijn eigen FC Porto, dat in 2004 tegen alle verwachtingen in de Champions League wist te winnen: “Wat Ajax nu probeert voor elkaar te krijgen, is wat wij in 2004 deden met Porto: de verrassing proberen te zijn”, vertelde hij bij beIN Sports.

“Wij hadden toen negen Portugese spelers en speelden met zeven jongens uit onze eigen opleiding. Dat was onze grote uitdaging in 2003 in de UEFA Cup (die FC Porto eveneens won, red.) en in 2004 met de Champions League. Ik denk dat de mensen altijd verwachten dat de grootste clubs uit de grootste landen met het meeste geld zullen winnen.”

“Als er dan ineens een team tussen staat dat niemand verwacht, is dat fenomenaal. De mensen die geen fan zijn van een van de andere clubs, staan altijd achter clubs als Ajax”, sloot hij af. De Amsterdammers hebben woensdagavond in eigen huis aan een gelijkspel genoeg om voor het eerst sinds 1996 in de finale van de Champions League te staan.

Denk jij dat Ajax de finale van de Champions League gaat bereiken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ontzettend vermoeiende vent is dit. Wéér moet hij even iedereen laten weten wat hij wel niet heeft gepresteerd. Letterlijk elk interview moet ie even een link leggen met z´n eigen prestaties. Hoe hij zelf ooit het onmogelijke heeft gedaan met Porto, hoe hij Ajax heeft verslagen met United, hoevaak hij wel niet de PL heeft gewonnen, dat hij met meeste punten de Spaanse league heeft gewonnen, etc etc. Normale mensen doen dat niet en laten andere mensen dat zeggen, maar meneer heeft de enorme behoefte aanbeden te worden. Blijkbaar gebeurt dat te weinig waardoor hij het zelf moet opsommen. Zucht.....

8 mei 2019 om 08:32

Normale mensen relateren ook iets aan hun eigen ervaringen. In dit geval heeft hij ook nog gelijk. Porto is toch wel de laatste verrassing in de cl en heeft in veel punten overeenkomsten met dit Ajax. Ook wanneer het om steun gaat.

Het is een narcist, maar veel mensen hebben te weinig respect voor zijn CV en willen maar al te graag bovenaan staan om commentaar op hem te leveren. Ook wanneer dat niet terecht is.

Voor mij ben je dan niet veel beter. Sterker, jij hebt helemaal niets gepresteerd in het voetbal.

8 mei 2019 om 08:48

Normale mensen doen dat niet in ELK interview en enkel over hun successen. Ik zeg volgens mij ook nergens dat het niet knap is wat hij met Porto gedaan heeft, of in de rest van z'n carriã¨re. Ik geef alleen aan dat ik zijn drang naar erkenning hã©ã©l vermoeiend vind. Hij vertoont inderdaad narcistische trekken. Respect voor zijn prestaties, maar niet voor hem als persoon. En of ik wel of niet wat heb gepresteerd in het voetbal heeft er werkelijk helemaal niks mee te maken.

8 mei 2019 om 09:10

Het is net zo vermoeiend om dit soort commentaar te lezen. Vooral wanneer hij eens iets zinnigs zegt.

Uiteindelijk zit hij daar als analist. Wat verwacht je dan? Hij zal toch over de cl praten en zijn ervaringen toetsen. Is vrij normaal.

8 mei 2019 om 10:48

Nou volg Mourinho maar als analist ainds zijn ontslag. Hij zegt hele diepzinnige dingen hoor. Natuurlijk, als coach kon hij een azijnzeiker zijn maar deze man weet echt wel wat hij zegt hoor. En ik zie helemaal niet in dat hij zichzelf belangrijk probeert te maken. Hij heeft een ervaring dat vergelijkbaar is met wat Ajax en EtH nu meemaken. Mag hij dat niet benoemen dan? Hou toch op zeg.

8 mei 2019 om 11:00

Chimo normaliter zou ik het eens met je zijn, maar deze keer wilde Mourinho alleen aangeven deze keer. Weliswaar na een Valentijn Driesje (180°), dat het mogelijk is om als kleinere club de CL te winnen.

8 mei 2019 om 08:36

In dat jaar heerste het zelfde gevoel als nu. Vrijwel iedereen had een ongekende sympathie voor Porto. Ik weet nog dat ik een fake voetbalshirt van Deco had gekocht op een voetbaltoernooi in Belgie. Dat team was een bom. Veel gelijkenissen!

8 mei 2019 om 09:18

Exact en daarnaast zijn het andere tijden bovendien. We hebben het wel over 2004, inmiddels al weer 15 jaar geleden. Er is sindsdien al weer zoveel veranderd in het voetbal en het grote geld heeft in de tussentijd het contrast met de subtoppers en de kleinere competitites nog veel groter gemaakt. Mocht Ajax hem dit jaar winnen dan zou dat naar mijn mening echt een bizarre prestatie zijn. Een grotere dan die van Porto.

8 mei 2019 om 09:23

@chimo. Niet verrassend, dit is nou eenmaal wat een narcist als Mourinho doet. Volledig geabsorbeerd door zichzelf.

8 mei 2019 om 09:53

We lezen ook alleen zijn antwoord en niet de gestelde vraag. Wie weet vroeg de journalist wel specifiek naar een verband tussen Porto en Ajax en gaf de beste man hier alleen maar antwoord op. Nogmaals het blijft een kwal door steeds zijn prestaties op te sommeren maar zonder een volledig plaatje hoe dit interview is afgenomen krijg je alleen maar speculatieve beeldvorming en word het slechte imago wat die heeft alleen maar versterkt.

Ik dacht ook precies hetzelfde wat jij schrijft totdat ik even verder dacht dan mijn neus lang is.

8 mei 2019 om 10:15

Helemaal mee eens. Wordt onderhand zielig hoe die man in zijn eigen belevingswereld is beland, los van de realiteit. Gefrustreerde, gevallen trainer waar het me van zou verbazen als hij nog een baan in de absolute top krijgt. Ik vrees dat Juventus op den duur wel eens bij hem zou aankloppen, maar logisch zou dat allerminst zijn.

Ik denk dat hier geen woord Spaans tussen staat. Iedereen heeft altijd wel een zwak voor de underdog. Het zou toch geweldig zijn als Ajax het gewoon weet te flikken?! Ongeacht of ze winnen is het seizoen wel meer dan geslaagd voor de Ajacieden!

8 mei 2019 om 10:20

Dan is porto toch anders dan Ajax eigenlijk..want ze stonden n de finale van de UEFA en wonnen die. CL same story.. hopelijk wint Ajax de finale, ma ik zie Liverpool absoluut niet weer een tweede finale achter elkaar verliezen

Had dat jaar hoe dan ook een verassende winnaar geworden.
In de halve finale stonden Deportivo, porto, Monaco en Chelsea(die net waren over genomen en nieuw en nog niet het Chelsea was van de jaren erna).
Dat jaar weet ik nog goed, Milan vloog er op dezelfde manier uit als Liverpool.
4-1 thuis winnen van Deportivo, uit 4-0 op je klote krijgen.

8 mei 2019 om 09:31

Vooral die laatste wedstrijd is me altijd bijgebleven. Spelers als Nesta die een paar seconden voor de aftrap nog hun veters aan het strikken waren en vervolgens door die onderschatting volledig overrompeld werden. Dat was ook het seizoen van die 8-3 van Monaco (prso) toch? Echt het toernooi van o.a. Deco en Giuly.

8 mei 2019 om 10:00

Ja klopt, prso Guly en morientes.
Die laatste schakelde Madrid uit.
Wel een leuk verrasingsjaar was dat.( al had ik natuurlijk dat Milan m pakte natuurlijk Haha)

Bah wat vermoeiend is die Mourinho zeg..Altijd weer terugvallen hoe geweldig hij wel was...Die man is nu gewoon out of order...
Ajax moet er vanavond vol voor gaan en de wedstrijd winnen.Ajax vs Liverpool wat een heerlijke finale.

Zijn Porto had wel een makkelijkere loting en speelde veel minder leuk voetbal, maar goed, je moet toch ergens op teren.

8 mei 2019 om 08:36

Ik vond ze niet onaardig spelen. Deportivo speelde een stuk leuker, en daar hadden ze dan ook een beetje mazzel tegen. Maar ja, je moet het toch maar winnen.

8 mei 2019 om 08:47

In de groepsfase trof Porto Real Madrid, Marseille (met o.a. Drogba) en Partizan. 8e finale Man Utd, kwartfinale Lyon (tijden van hegemonie), halve finale andere revelatie Deportivo (die schakelden in 8e finale Juve en kwartfinale AC Milan uit) en in de finale Monaco (die o.a Real uitschakelde na een spectaculair tweeluik).

Dus eigenlijk klopt jouw punt niet. De clubnamen kunnen eenvoudig overkomen, maar dat was de top van die tijd.

8 mei 2019 om 08:53

Ze verloren van Real Madrid, wonnen met hakken over de sloot van United en daarna 3 middelmatige teams (depor, Lyon en Monaco).

Dat is wel wat anders dan winnen van Bayern, Benfica, Real Madrid, Juventus en Tottenham.

Ook de manier waarop is een groot contrast. Maar goed, blijft een knappe prestatie. Al gaat de vergelijking niet helemaal op.

8 mei 2019 om 08:59

Ajax heeft niet gewonnen van Bayern in deze campagne. Voor de rest ben ik het met je eens.

8 mei 2019 om 09:05

Als je zegt middelmatige clubs kan ik er enigszins in komen. Maar middelmatige teams? Lyon was een belachelijk goed team in die periode. Deportivo was destijds ook heel sterk en kijk eens het team van Manchester die ze verslagen hebben.

En Ajax heeft niet gewonnen van bayern. Verder is wat Ajax doet absoluut geweldig en ongehoord. Maar wat porto heeft gedaan was ook een wonder te noemen. Ze speelde met 10 Portugezen in de finale als basiselftal. Een jaar nadat ze de UEFA cup wonnen.

8 mei 2019 om 09:22

Volgens mij hebben ze twee keer gelijk gespeeld tegen Bayern, 1 x verloren van Real in eigen huis en gelijk gespeeld tegen Juve in eigen huis. Dus wat is nou je punt, je loopt alleen maar irritant te doen hier.

8 mei 2019 om 09:45

Man United verslaan was fantastisch, de andere tegenstanders waren toch vooral net niet teams als Lyon die ondanks hun zeer goede periode nooit echt tot het einde meededen en een andere verrassing.

Dan kan je veel zeggen, maar dat valt in het niet bij winnen van de ploeg die de laatste drie edities heeft gewonnen en de ploeg waar hun sterspeler naartoe is verkast. Spurs is een relatief eenvoudige halve finale, maar Liverpool weer een loodzware laatste klus.

Het is een bizarre prestatie om de CL te winnen met Porto hoor, maar ik vind het van Ajax knapper, maar goed, Ajax gaat de CL ben ik bang dan ook niet winnen.

8 mei 2019 om 10:21

Hoezo is Ajax knapper? Niks knapper. Porto wint bekers ( UEFA Rn CL ) laat Ajax dat doen en k noem dat knapper, anders gewoon patriotisme voor niks migi

8 mei 2019 om 12:19

Ik zeg dat ook letterlijk in m'n laatste alinea. Verder hebben de andere bekers er niets mee te maken. De vergelijking is Porto 2004 en Ajax 2019.

8 mei 2019 om 16:47

Natuurlijk zijn het geen Real en Juventus, maar dat is niet helemaal eerlijk, dan kijk je waar die teams nu staan, Lyon was toen heer en meester in Frankrijk en zat midden in een reeks van 7 achtereenvolgende kampioenschappen, Deportivo was destijds het Atletico van nu, de derde club achter Barca en Real.

Verschil is in die periode was t verschil tussen de echt rijke clubs en andere nog niet zo heel erg groot. Markt was toen ook nog niet volledig geexplodeerd(stond wel op t punt)
Psv en ajax konden toen nog redelijk mee.

8 mei 2019 om 08:36

Ajax kan nu ook redelijk mee

Denk dat Liverpool na gisteren ook wel een enorme gunfactor heeft

8 mei 2019 om 09:56

Net zoals tegen Bayern, Real en Juventus denk ik dat Ajax kansloos is en keer op keer krijg ik mijn ongelijk! Nu ben ik zover om te zeggen dat Ajax wel degelijk een kans maakt op de finale en daar is alles mogelijk. Ook tegen Liverpool gaat Ajax kansen krijgen en dan is het zaak dat ze effectief zijn.

Porto heeft dat toen fantastisch gedaan inderdaad. Sprak laatst in Portugal een paar Benfica-fans en die plaatsten - uiteraard - wel een paar kanttekeningen in het vergelijk met Ajax. Ze zeiden dat Porto toen Deportivo, Monaco, Lyon en Manchester United uitschakelde en geen Real, Barca, Juve of Bayern was tegengekomen dat jaar.

Volgens mij was iedereen voor Monaco, José. Twee verrassingen in de finale, dan gaat er uiteraard eentje knikkende knieën krijgen.

8 mei 2019 om 09:34

Dat Monaco was een beetje zoals dit Ajax en speelde echt fantastisch met spelers als Giuly, Rothen, Morientes en Prso. Ze hadden ook talenten als Evra en Adebayor in de selectie.

Sorry maar dat Porto van 2004 was echt niet te vergelijken met dit Ajax. In tegenstelling tot Ajax hadden zij veel eenvoudigere tegenstanders. De enige echte topclub die zij in dat seizoen versloegen was Manchester United. De rest van de teams waren Lyon, Deportivo en Monaco. Dit Ajax heeft het beduidend lastiger gehad met Real Madrid, Juventus en nu Tottenham en speelt ook nog eens veel frisser dan Porto destijds.

Toch waren de teams waar Proto destijds tegen speelde sterker dan dat nu op papier doet blijken. Olympique Lyon had een geweldige lichting en was gewoon Europese top. Spelers als Coupet, Cris, Eric Abidal, Essien, Malouda, Juninho, Ben Arfa, Benzema, Govou en Wiltord. Het is moeilijk vergelijken maar dat elftal zou nu ook meedoen om de prijzen.

Daarbij was Monaco ook sterk met namen die hierboven al worden beschreven. Daarbij vind ik dat je een Champions League winst sowieso niet kunt relativeren. Het is het sterkste bekertoernooi ter wereld en als je die wint, verdien je hem net zo goed als iedere andere winnaar

Is er een reden dat Mourinho de laatste tijd zoveel zijn mening moet/mag/wil geven over Ajax?
Lees constant stukjes waarin Mourinho zich over Ajax uitlaat, echt over elk onderwerp die je maar zou kunnen verzinnen over Ajax. Waarom vraag ik me af, wat heeft Mourinho in godsnaam te maken met Ajax. Er is letterlijk nul een link, op de Europa league finale na dan misschien. Irritant dat ik het gevoel heb dat Mourinho nog bijna meelift van het succes doordat hij zichzelf iedere keer weer weet te profileren via Ajax.

8 mei 2019 om 11:34

Mourinho is voetbal analist en net zoals elke voetbal analist geeft mourinho zijn mening over de Champions League, waaronder deelnemer Ajax. Voetbalzone denkt dat de mening van Mourinho veel lezers op zal leveren en maakt hier een artikel van.

8 mei 2019 om 12:15

Ja daar heb je gelijk in. Misschien dat mijn afkeer tegen Mourinho me wel blind voor deze logica maakt, bedankt voor je opheldering zal het voortaan anders interpeteren denk ik!

Men ziet veel gelijkenissen? Ik zie vooral veel verschillen.

Ja, het zijn beide 'kleine' clubs/underdogs die ver geraakt zijn, maar Ajax doet het met sprankelend, aanvallend voetbal, veel jonge talenten en tegen loodzware tegenstanders. Porto had een wat minder zware loting, speelde veel minder aanvallend, en teerde meer op ervaring en metier dan jeugdig enthousiasme.

Geef deze man een media verbod! Respect voor zijn prijzen maar wat een vent met zijn maniertjes. Geef hem een degradatie club om zichzelf weer om nieuw uit te vinden of ga lekker voor het geld ergens buiten Europa een club trainen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren