Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho: ‘Het voetballandschap verandert als Messi afscheid neemt’

Laatste update:

Lionel Messi wordt door velen gezien als beste speler aller tijden, terwijl de dribbelaar van Barcelona nog maar 27 jaar oud is. Volgens Chelsea-manager José Mourinho, in het verleden trainer van aartsrivaal Barcelona, zal het afscheid van Messi het Europese voetballandschap flink veranderen.

/

“Over tien jaar, als Messi afscheid neemt, zal de kaart van het Europese voetballandschap veranderen”, zegt Mourinho tegen talkSPORT. “Barcelona heeft de afgelopen jaren prijzen gepakt met Frank Rijkaard, Josep Guardiola en Luis Enrique als trainers, maar het was altijd Messi die de prijs bezorgde.”

Eerder dit seizoen werd nog gefluisterd dat Mourinho Messi naar Chelsea zou willen halen, maar die hoop lijkt de Portugees te hebben opgegeven. Gevraagd of er interesse is, reageerde de flamboyante oefenmeester in ieder geval ontkennend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na Messi zal er weer een nieuwe speler opstaan zoals altijd gebeurd is. Wat niks af doet aan de prestaties van Messi en zijn voorgangers.

19 mei 2015 om 13:54

Geloof je echt zelf dat na Messi er een nieuwe zal opstaan ? Geloof me, zo een speler komt 1 keer in de 100 jaar voor, en wij gaan een nieuwe Messi helaas niet meer meemaken.

19 mei 2015 om 13:56

Nee eigenlijk stopt het al als ronaldo stopt, Eer Ronaldo stopt is messi ook al over zijn top heen(omdat cr7 fysiek sterker is en denk ik langer meegaat). Ben ook benieuwd hoelang barca een team om messi heen bouwt. Als ze hiermee stoppen zal hij ook weinig waarde meer toevoegen denk ik

19 mei 2015 om 14:00

Hoewel ronaldo fysiek sterker is, moet je messi niet onderschatten. Die gozer is bijna nooit geblesseerd en speelt bijna altijd. Dan zit het fysiek echt wel in orde hoor

19 mei 2015 om 14:10

Ik heb respect voor Ronaldo omdat hij zowel bij Man Utd als Real werelds heeft gepresteerd. Er zullen bij deze 2 clubs ook waarschijnlijk een lange tijd geen speler komen die hetzelfde gaan presteren als wat Ronaldo heeft gedaan, en dat ieder jaar.

Messi is een andere soort voetballer. Denk dat hij later meer op de AMC positie gaat voetballen als een ouderwetse nummer 10 ala Zico, Hagi of Maradona.

19 mei 2015 om 14:33

Werd hetzelfde niet gezegd na Maradonna, Pele en Cruijff? En nu hebben we Messi. Ik denk dus niet dat we 100 jaar hoeven te wachten om een nieuwe Messi te vinden.

19 mei 2015 om 14:38

@ Dutch_psv: Niet alleen dat, bij Messi is het natuurlijke talent ook een stuk groter dan bij Ronaldo. Messi zou met zijn spelinzicht en finesse uiteindelijk zelfs nog in een Pirlo-achtige rol tot zijn 45 door kunnen gaan. Gewoon, paar stapjes zetten, goede pass geven en verder niks.

19 mei 2015 om 15:30

onzin. je geeft toe dat ronaldo het van z'n fysiek moet hebben en daarom zal hij langer meegaan? je leeft langer maar zo'n niveau halen als hiervoor zal ronaldo niet meer lukken over een jaar of misschien 2. ronaldo moet het hebben van z'n fysiek en zodra hij ouder word zal dit ook minder worden. ronaldo is al heel veel snelheid kwijtgeraakt .vrije ballen gaat uhm ook niet meer goed af. zometeen kan hij minder hoog springen en dan zal zijn conditie toeslaan. spelers die van dribbels en techniek moeten hebben gaan langer mee. zoals messi dus. het is gewoon logica. mensen zoals jij weigeren gewoon de waarheid te zien. je doet je naam geen eer aan...

19 mei 2015 om 15:59

Tja jij overdrijft dan wel weer barcastyle. Je ziet ook dat krachtmensen zoals Terry, Drogba, Gerrard, Klose enz. Nog ontzettend goed niveau halen. Het ligt gewoon aan jezelf hoelang je mee kunt gaan. Aan blessures en hoe sterk je spieren zijn. Verder is het onzin wat je zegt dat Ronaldo niet meer zo snel is maar oke. Ronaldo zal altijd blijven scoren want hij staat simpelweg altijd op de juiste plek.

19 mei 2015 om 16:31

Zwetsnek ben je ,het stopt als ronaldo stopt ! Ronaldo is en zal nooit de voetballer worden die messi is , messi zou elk team aan goals en assist helpen!

19 mei 2015 om 16:35

Komt omdat Ronaldo en Messi twee compleet andere types zijn. Messi doet alles op techniek terwijl Ronaldo veel meer op kracht doet. Ronaldo is een pure doelpuntenmachine, Messi bemoeit zich veel meer in het spel en heeft een beter inzicht. Ronaldo en Messi zullen blijven scoren totdat ze stoppen, niet eerder.

19 mei 2015 om 16:46

@hamzaoglu

Ik ben een groot fan van de speler Messi maar jij overdrijft wel enorm. Een type Messi komt eens elke 20 jaar voor ofzo. We hadden Pele, Cruijff, Maradona, Ronaldo9 en nu Messi. En na Messi staat over een jaar of 15 a 20 weer een nieuwe gigant op.

Ik ben een bewonderaar van Messi en Ronaldo. Al vind ik dat Messi de beste voetballer is die het voetbal ooit heeft gekend. Heeft Barcelona, de trainers én medespelers áltijd op hoog niveau gehouden door op deze manier te voetballen. Chapeau.

Net zoveel respect voor Ronaldo omdat hij heeft kúnnen concurreren met deze legende.

19 mei 2015 om 15:42

idd. ik heb ook respect voor ronaldo dat hij 3 gouden ballen pakt terwijl messi er rondloopt.
echter heeft ronaldo meer een oog naar messi dan andersom. bij real madrid zijn ze al jaren bezig om ronaldo alle goals te voeren. zelfs tenkoste van hun spits. het gaat alleen om goals goals en nog een goals. want als je naar techniek kijkt etc dan had hij echt niet 3 gouden ballen gewonnen. begrijp me niet verkeerd want ronaldo's techniek tijdens het afmaken is heel goed. maar zijn techniek voor passes dribbels is gewoon 10x minder dan die van messi.
het was ook niet meer populair om op messi te stemmen want die had er natuurlijk toen al 3 volgens mij.
ik blijf erbij dat de ronaldo van man u en porto 2x zo goed is als die van nu. nu is het meer alleen een afmaker. dat vind ik zelf best beperkt voor iemand die de gouden bal wint.
maar dat is mijn mening. het zou iig een stuk saaier zijn zonder ronaldo en is respecteer zijn prestaties maar voor mij is messi veel beter.

19 mei 2015 om 17:16

Barcastyle: Waarom ik op jou reageer is een raadsel. Ik heb mij afgevraagd wie nou de Ronaldo van Porto was die jij bedoelt maar....daar heeft nooit een Ronaldo gespeeld.

En over de strijd tussen Ronaldo en messi heb je het ook mis beste vriend.
Messi is pas penalties (slecht) en vrijetrappen gaan nemen nadat Ronaldo bij Real kwam spelen en aan de lopende band begon te scoren.
Dit vergeten een hoop mensen. Messi zijn penalties gem. is onder de gemiddelde van de primera division. Van alle penalty nemers!
Desondanks moest Ibrahimovic wijken voor Messi en Villa kreeg niet eens de kans toen Messi 7 van de 25 penalties had gemist. En nu is Neymar een betere penalty nemer. Dit alles om niet achter Ronaldo te blijven.
En hoewel Ronaldo de laatste tijd ze vaker mist, heeft hij in Spanje een record van 27 penalties op rij gescoord. Hij miste alleen de eerste die hij mocht nemen voor Real en daarna schoot hij er 27 in. De andere Ronald (koeman) heeft zelf 25 op rij gescoord.

Dit alles komt omdat Cules zoals de meeste Catalanen een minderwaardigheidscomplex hebben en dus zij niet kunnen hebben als Real wat voor prijs dan ook pakt.
Dat is altijd al zo geweest. Van de grootste stadion van Spanje tot de Pichichi.
Ik kan mij nog heel goed herinneren hoe Mourinho in zijn eerste seizoen Barcelona opnaaide door te zeggen dat hij best bereid zou zijn om te tekenen voor de Spaanse Beker (copa del Rey)
Real had het al geen 17 jaar meer gewonnen, Barca nog wel regelmatig.
Zoals ondertussen in vele landen de topploegen de beker gebruiken om wisselspelers meer speeltijd te geven en de basisspelers rust, zo was het ook bij Real.
Mourinho zei letterlijk: ik vind het Real onwaardig dat zij al zoveel jaren de Copa del Rey niet winnen.
Vanaf de ronde waarin de profploegen aansloten in Spanje vloog Barcelona vervolgens met de sterkste elftal telkens in de eerste van de twee wedstrijden erin. eenmaal een ruime voorsprong genomen kregen spelers pas rust voor de terugwedstrijd.
Het doel van Mourinho was slechts om Barcelona vol aan 3 competities mee te laten doen, want dat doet hij namelijk ook.

Sindsdien wordt de Copa als een serieuze zaak beschouwd door de topploegen. Real, Barcelona, Atletico en weer Real hebben de laatste 4 seizoenen gewonnen.

Dus ga nou niet zeggen dat Messi niet geinteresseerd is in de strijd om de topscoorder want dat is hij wel.
En als hij het al niet zou zijn dan zijn zijn sporsors er wel in geinteresseerd. En aangezien Messi ook gewoon een geldwolf is...

Messi is zeker de beste van zijn generatie en Ronaldo heeft het zeer knap gedaan om in zijn 'tijdperk' 3 goudenballen te winnen. Mijn respect daarvoor. Geweldig om in deze tijdperk te leven. Al had ik Maradonna en Cruijf ook wel mee willen maken.

19 mei 2015 om 17:27

Het is zeker knap dat Ronaldo in het "messi tijdperk" 3 goeden ballen heeft gewonnen. Want al had Messi vorige seizoen een ronduit slecht jaar toch werd hij door zijn vriendjes binnen de Fifa tot de beste van het WK uitgeroepen. Dat was dan ook het "levende" bewijs dat Messi een deel van zijn titels (2 van de 4) om precies te zijn, niet had verdiend. 2010 zeker niet. Volgens de normale maatstaven had of Sneijder of een van de Barcelona maatjes van messi moeten zijn. Die hadden namelijk naast de CL ook de wereldtitel gepakt. Iniesta of Xavi dus.
Maar er was nog een jaar waarin Ronaldo het had verdiend boven Messi.

19 mei 2015 om 18:08

mensen zoals jij weten echt niet van ophouden sneijder heeft een half jaartje gevoetbald de rest was hij geblesseerd of dramatisch hoe kan je dan een gouden bal winnen. messi was dat jaar de beste van de cl met meeste goals, beste van PR en ook meeste ggoals en op een wk was hij ook niet slecht. dus wat deed sneijder beter hij was niet de beste van serie a was niet de beste van wk was niet beste van de cl zijn statistieken zijn niet zo bijzonder. hij had gewoon het geluk om twee rondes verder dan messi te komen op een wk. waarin nederland super verdedigend en agressief zelfs door sommige kenners de agressiefste elftal op een wk finale. jij weet toch dat sneijder maar vier maandjes echt goed was dat is veelste weinig vooral als je het opneemt tegen iemand als messi die ee heel jaar buitenaards was.

19 mei 2015 om 18:51

Je praat zoveel onzin kerel, vriendjes bij de fifa? Ik twijvel eerder over een goudenbal van ronaldo waar de stembussen plotseling heropend werden badat ronaldo in de kwalificatie portugal naar de wk moest loodsen. Er zijn veel criteria die men hanteerd bij een goudenbal verkiezing. als je bij elke goudenbal verkiezing de zelfde maatstaven hanteerde, had ronaldo een goudenbal minder en messi evenveel en een iniesta of xavi een goudenbal meer.

Zodra messi een punt achter zijn loopbaan zet zullen mensen zich denk ik pas beseffen wat die kleine argentijn voor records/statistieken heeft neergezet, deze records zullen denk ik nooit meer verbroken worden, door EEN speler die op alle posities functioneert in een wedstrijd

Moet natuurlijk zijn: "in het verleden trainer van aartsrivaal Real Madrid"

Onder Rijkaard vond ik Messi nog niet zo beslissend. Ronaldinho was toen toch meer de ster van het team.

19 mei 2015 om 18:09

hoe oud was hij toen??????? toen had hij nog jeugd contract

Het Barcelona van Rijkaard presteerde vooral dankzij Ronaldinho. Messi was geblesseerd en speelde de finale niet eens in Parijs tegen Arsenal. Voor de rest doet hij Xavi en Iniesta enorm te kort in het Barcelona van Pep, ondanks dat Messi uiteraard dé man was. In het huidige Barcelona is het ook vooral Messi wat de klok slaat, maar Neymar en Suaréz doen het ook beide meer dan uitstekend. Hij wil nu gewoon doen alsof die trainers er niets van kunnen en ze geluk hebben met Messi. Simpele ziel.

Edit: die titel spreekt boekdelen. Hiermee bevestigd Mourinho ook dat Messi hedendaags de beste is van allemaal haha.

19 mei 2015 om 14:14

Wilde precies hetzelfde gaan zeggen. Barca is meer dan alleen Messi. Al heeft hij natuurlijk wel een groot aandeel.

19 mei 2015 om 20:19

@xaviola

Tuurlijk, tuurlijk. Het is alleen geen rare gedachte dat Barcelona met 2 andere trainers van vrij hoog niveau in deze jaren vanaf Ronaldinho tot nu ook vrijwel zeker een CL prijs hadden gepakt.

Een trainer stuurt het simpelweg aan maar de voetballers doen het. Als je dan Messi hebt rondlopen die een wedstrijd zoals tegen Atletico uit het niets beslist, wat hij al jaren doet en zonder hem velen van die wedstrijden niet in een winstpartij had geëindigd mag je veel op zijn conto schrijven.

Ik denk zelfs dat als Messi dit jaar zou beslissen bij Bayern, Real, Chelsea en misschien zelfs clubs als Arsenal en Atletico dat deze clubs hem zeer zeker binnen 3 jaar van nu winnen tot meerdere jaren.

Zo goed is Messi nou eenmaal, zonder het werk van trainers en medespelers te battegaliseren. Hij maakt nou eenmaal iedereen om zich heen beter.

20 mei 2015 om 09:24

Hoe goed Messi is hoef je mij niet te vertellen, dat weet ik als geen ander. Voor de rest je speculeer je veel. Alhoewel ik wel van mening ben dat Messi een Bayern, Real of Chelsea ook wel naar een CL overwinning had kunnen schoppen. Waarom? Puur omdat die ook selecties hebben die belachelijk goed zijn. Arsenal of Atlético? Gewaagde uitspraak.

Ik vind het alleen een beetje grappig worden: Vroeger kwam het vooral door Xavi en Iniesta die achter hem speelden. Nu krijgt hij ineens wel de erkenning, maar roept men dat Barca zonder hem wellicht niet zoveel zou winnen. Men zoekt gewoon altijd wel iets om de prestaties van Barca in z'n algemeen te bagatelliseren. Of de Uefa wilde zo graag dat Barca zou winnen, altijd geluk, scheids mee blabla.

En nu is het omdat we Messi hebben hahah.
Snap je wat ik bedoel?

Hoe kunnen sommige mensen gewoon Cruijff dr bij halen en ook nog naast Maradona zetten. Zijn jullie blind? De beste spelers van de wereld zijn de spelers die mensen passeren en goals maken en daar horen Maradona, Messi en Braziliaanse Ronaldo bij punt.

19 mei 2015 om 14:10

Want Cruijff kon geen man passeren? Ik zou toch nog maar eens wat beelden van Cruijff bekijken in dat geval. Cruijff kon uitstekend een man passeren.

19 mei 2015 om 14:10

Cruijff passeerde nooit een mannetje en soren deed hij niet?


Whahaha, proest.

20 mei 2015 om 22:36

Kunnen jullie ergens lezen dat ik zeg dat hij Niet een mannetje kan passeren? Ik bedoel ermee dat deze spelers de beste waren in het passeren van mensen. Cruijff kon het ook maar lang zeker lang niet zo goed als Maradona en Messi, ga me niet vertellen dat dat wel zo is. Je hebt Ronaldinho die nog beter was dan Cruijft in het passeren van mensen.

mourinho heeft wel gelijk als hij stopt met voetbal vergeet niemand hem en verdwijnt een wereld speler van de velden hopelijk mogen we nog wat jaren van hem genieten

19 mei 2015 om 14:47

Ex trainer van real Madrid jah. Mensen vergeten dat Mourinho ook onder van gaal werkzaam was bij Barcelona.

Met dezelfde argumenten van Mourinho zou je ook kunnen zeggen dat Hazard ze dit seizoen de titel heeft bezorgd en dat Mourinho daar niet zo'n grote aandeel in heeft gehad. Ik ben fan van Mourinho, maar dit vind ik een beetje zwak van hem.

Messi zal nooit zomaar vertrekken bij Barça. Hij is nu 27 jaar dus nog zo'n 6 of 7 jaartjes bij Barça denk ik en dan op z'n 33e of 34e terug naar Newell's Old Boys waar het allemaal begon voor Messi. Of hij gaat naar River Plate of Boca Juniors dat kan natuurlijk ook. Ik geloof niet dat 'La Pulga' Barça ooit gaat verlaten voor een andere Europese club. Ik kan dat gewoon niet voor me zien. Maar ja dat had ik ook met Ronaldinho en die ging naar AC Milan. Dus in de voetballerij kunnen vaak hel vreemde dingen gebeuren.

Voor wat betreft dit seizoen heeft hij gelijk maar de prijzen die ze onder Rijkaard en Guardiola hebben gepakt waren spelers als Ronaldinho, Xavi en Iniesta belangrijker.

19 mei 2015 om 18:13

ga je tanden poetsen en je handen wassen want er komt echt poep uit je bek.

In 2006 (onder Rijkaard) was Messi niet degene die Barca de CL winst bezorgde, dat was Ronaldinho!!!!

En persoonlijk zie ik Messi niet zo snel naar Chelsea gaan, Mourinho zal hem dan in een verdedigend elftal (of op de counter) laten spelen en dat past niet bij Messi's spel.

Maar het klopt wel dat Messi prijzen voor je pakt, ongeacht welke trainer er voor de groep staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren