Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho: ‘Als ik me alleen op hem richt, wordt iemand anders kampioen’

Laatste update:

José Mourinho staat in het seizoen 2016/17 voor de groep bij Manchester United en gaat na David Moyes en Louis van Gaal als derde man proberen Sir Alex Ferguson te doen vergeten op Old Trafford. The Special One werd al meermaals kampioen van Engeland met Chelsea en kent de Premier League ontzettend goed. Hij weet ook dat de grootste concurrentie mogelijk komt van Manchester City.

/

De stadsgenoot maakte enkele maanden geleden al bekend dat Josep Guardiola de boel zou overnemen van Manuel Pellegrini. Mourinho en Guardiola staan komend seizoen dus weer oog in oog met elkaar, nadat ze dat tussen 2010 en 2012 al meemaakten als coaches van Real Madrid en Barcelona. Mourinho verzekert echter dat de persoonlijke strijd tussen Pep en hem niet opweegt tussen de rivaliteit als clubs.

“In Spanje is individuele strijd wat logischer, want daar kan het de uitkomst van de titelrace beïnvloeden”, meent Mourinho. In gesprek met Associated Press zegt de coach van United dat daar in Engeland geen sprake van kan zijn. “Als ik me in de Premier League alleen op hem (Guardiola, red.) en Manchester City focus en hij focust zich alleen maar op mij en Manchester United, dan wordt iemand anders kampioen.”

De Portugees lijkt zich er maar al te goed van bewust dat de concurrentie groter is dan ooit tevoren. Afgelopen seizoen werd Leicester City kampioen en finishte Arsenal kort voor Tottenham Hotspur als tweede. In het nieuwe seizoen kunnen Leicester, Arsenal, Tottenham, Manchester City, Manchester United en Chelsea allemaal gezien worden als titelkandidaten.

Denk je dat er komend seizoen een vete zal zijn tussen José Mourinho en Josep Guardiola?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liverpool zal denk ik ook sterker worden.
Ik zie Leicester niet weer mee doen om de titel.
Alle topclubs zullen gebrand zijn niet weer een slecht seizoen te draaien.
Ben zeer benieuwd naar de uitkomst en ik denk dat de aankomende jaren de top 4 uit Engeland weer aan zullen sluiten bij Real, Barca, Atletico, Juventus, Bayern qua niveau en prestaties.

31 mei 2016 om 16:56

ik zie leicester wel mee doen om de bovenste 4 plaatsen en Arsenal valt wat mij betreft af voor titel liverpool al helemaal.

31 mei 2016 om 17:17

Je moet niet vergeten dat Leicester met een zeer ruime voorsprong kampioen werd. Als ze al hun spelers weten te behouden dan kunnen ze zomaar weer meedoen, het zal spannender worden maar ik zou leicester niet uitsluiten

31 mei 2016 om 17:45

Alle top 4 teams draaiden zeer slecht in 15/16. Dit Leicester sprookje is leuk, maar gaat niet weer gebeuren.

31 mei 2016 om 18:51

Daarnaast heeft Leicester er nu ook CL bij. Denk dat ze afgelopen seizoen wat minder wedstrijden hebben gespeeld dan de rest van de top BPL teams.

Het zal toch een iets zwaarder programma worden als vorig jaar. Weer nummer 1 zou Claudio Ranieri onsterfelijk maken.

31 mei 2016 om 17:33

Nee. In Europa niet. De Engelse clubs zullen nog maar weinig Europese finales halen als die onderlinge titelstrijd zo zwaar blijft of zwaarder wordt.

31 mei 2016 om 19:04

Ik denk niet dat Engelse top zich zal aansluiten bij de absolute top. Simpelweg omdat ze in Engeland teveel geld betalen voor middelmatige transfers. Voorbeeld: Atletico betaalt 25 miljoen voor gaitan, terwijl Clubs als Newcastle 20-30 miljoen betaald voor spelers als Sisoko.

Zijn er beide gek genoeg voor

Ach van Guardiola hoef je niet te vrezen hoor Mou.
Die gozert heeft bij barcelona kunnen teren op Messi, Iniesta en Xavi die alledrie op hun hoogtepunt waren.
Bij Bayern heeft ie gefaald omdat het en schande zou zijn met dat team geen kampioen te worden maar toch geen Champions League gepakt.
En nu gaat ie naar een club met welliswaar veel geld maar geen team.
Die valt aankomend seizoen gewoon buiten de top 4, mark my words.

31 mei 2016 om 16:05

blijft grappig...guardiola haalt 3x de cl halve finale met bayern en het is falen.
Mourinho komt 3x tot de halve finale met Real en het is geweldig

31 mei 2016 om 16:13

Ik denk dat niemand het laatste als geweldig heeft bestempeld. Dat Mourinho geen CL met Real heeft gewonnen was ook altijd een groot item en wordt ook als falen gezien. Immers was die tiende CL voor Real (toen nog) de grootste wens.

31 mei 2016 om 16:19

Omdat Mourinho het elders wel al heeft laten zien (bij minderen teams)?

Pep heeft nog steeds niet laten zien dat hij zonder Messi Iniesta en Xavi op hun hoogtepunt iets kan winnnen. Maar er is nog tijd..

31 mei 2016 om 17:49

Real haalde zonder Mourinho de 8e finale. Bayern won zonder guardiola de CL

31 mei 2016 om 17:58

Ik ga t proberen uit te leggen aan je: jarenlang werd rm uit de kwartfinale geknikkerd, een mentale blokkade, want met mourinho en daarna werd t elke x minimaal halve finales. Dat is "geweldig", daar hij die vloek heeft doorbroken. Pep heeft een winnend team omgeturnd in een niet winnend team.
Dit is alleen doelend op de cl.

Vind dit maar wat overrated. We zien wel gewoon volgend seizoen hoe en wat.

31 mei 2016 om 16:01

Tsja, dat jullie met redelijke zekerheid kunnen zeggen dat jullie kampioen worden wil niet zeggen dat de spanning om de titel in Engeland overrated is.

Het ligt er een beetje aan wat er deze zomer gaat gebeuren.

Leicester moet de boel bij elkaar houden en zich versterken, want ik denk niet dat ze dit met de huidige selectie kunnen herhalen.

Spurs is redelijk constant maar aan het einde een gigantische dip, waardoor Arsenal nog boven ze eindigt. Ze moeten sowieso een vervanger voor Kane halen, als die ooit geblesseerd raakt hebben ze een enorm problem zonder goede vervanger.

City heft een selectie die redelijk oud is en waar veel vernieuwingen nodig zijn, van de huidige selectie zijn enkel Kompany (indien fit), Zabaleta (indien fit) Hart, Otamendi, De Bruyne, Silva (indien fit) en Aguero (indien fit) goed genoeg voor de basis, en daar moet dus flink veranderd worden. Vooral central op het middenveld is versterking nodig.

Bij Chelsea moet het weer gaan lopen, het is niet zo dat het een slecht team is maar het liep gewoon niet afgelopen seizoen. De balans tussen jong en oud is daar redelijk goed. Een aanvallende middenvelder of winger zou fijn zijn, maar ze krijgen Cuadrado ook al terug en wie weet wat Conte gaat doen met hem erbij.

United mist kwaliteit op heel veel posities, en hebben enorm veel overbodige duurbetaalde spelers die weg zouden moeten, die komen het aankomende seizoen nog tekort voor de titel denk ik, dit elftal heb je niet in een paar maanden op de rails.

Liverpool kan met een paar gerichte goede aankopen ook een redelijke gooi doen om de bovenste plaatsen, een goede linksback is wel echt nodig, net zoals een goede CB, alhoewel ze die met Matip wel al gehaald kunnen hebben.

Arsenal blijft Arsenal, Xhaka is gehaald en moet ervoor zorgen dat het middenveld stabieler is, nu nog een CB als vervanger voor BFG en een topspits halen en Arsenal is er klaar voor. Alleen ontbreekt er al jaren een puzzelstukje, waardoor het al jaren niet lukt. Arsenal blijft nou eenmaal Arsenal.

En we hebben ook nog twee dark horses voor CL voetbal, West Ham en Southampton.

Kortom: 9 kandidaten (op papier) voor de bovenste 4 plaatsen en het gaat een leuk seizoen worden denk ik. Mourinho vs Guardiola, Mourinho vs Wenger, er staat genoeg te gebeuren.

31 mei 2016 om 16:24

Elk jaar is het eigenlijk 1 topaankoop bij Arsenal. Tegen de tijd dat ze zowel een goede cv als spits hebben gekocht, vallen er weer andere spelers weg door hun leeftijd (Monreal, Cazorla, Kos en Cech bijv, alle 3 boven de 30). Ach ja, t is altijd een beetje achter de feiten aanlopen bij Arsenal, al laat ik me graag verrassen.

31 mei 2016 om 16:25

Alle 4*. Had Cech er later bij gezet.

31 mei 2016 om 16:34

Meestal zijn het er wel 2-3 maar je hebt gelijk. Aan dit tempo mogen we Cech en Monreal alweer vervangen tegen dat we een topspits en top CV hebben. Er moet 1x stevig doorgepakt worden.

31 mei 2016 om 16:46

Ik heb het wel over echte topaankopen. 3 jaar terug was het Ozil, 2 jaar terug Sanchez, vorig jaar Cech en nu Xhaka. Welbeck zie ik niet als topaankoop, net als Chambers overigens, waar Elneny ook niet echt als topper binnenkwam (als status).

31 mei 2016 om 16:58

Sorry ik had het te snel gelezen ik dacht dat je iets anders zei. Je hebt volledig gelijk.

31 mei 2016 om 16:47

Is Fernandinho echt verkozen tot speler vh jaar, boven de Bruyne?

31 mei 2016 om 16:55

Wat denk je van Lacazette en Mustafi voor Arsenal?

Verder vergeet je Fernandinho inderdaad zoals Hangover96 al zegt. Fernando is ook nog van toegevoegde waarde maar hij is misschien niet balvaardig genoeg voor het type controleur dat Guardiola graag ziet. Güngogan zal komen voor die positie trouwens.

31 mei 2016 om 17:40

Arsenal kan je gewoon weglaten als kanshebber. We weten allemaal dat de top 4 hun echte doelstelling is. Die worden geen kampioen de komende jaren. Vooral niet nu Guardiola en Mourinho aan het roer komen bij de topclubs uit Manchester. Conte bij Chelsea wordt ook gevaarlijk.

31 mei 2016 om 23:00

Als ze zich goed versterken kan het zeker, maar dat is nog maar de vraag. Ik denk ook niet dat het nog gaat gebeuren met Wenger en dat houdt dus in dat het volgend seizoen (weer) niet gaat lukken.

Leicester wordt echt niet gezien als titelkandidaat. Komop vz..

31 mei 2016 om 16:54

Jij gelooft zeker ook nog steeds niet dat ze dit jaar kampioen zijn geworden zeker?

31 mei 2016 om 18:07

Een degradatiekandidaat die kampioen wordt is toch niet meteen het seizoen daarop titelkandidaat? Zou Excelsior of De Graafschap dat ook zijn als het in Nederland gebeurde?

31 mei 2016 om 22:57

Komop Geert, ben eens realistisch. Het zat Leicester met alles enorm mee. De grote ploegen faalde jammerlijk, ze hadden amper blessures/schorsingen en noem maar op. Zoiets gebeurt één keer in de zoveel jaar.

31 mei 2016 om 23:18

Het kampioenschap van Leicester was waarschijnlijk het meest onwaarschijnlijke sprookje van het moderne voetbal. Maar eenmaal ze in deze situatie zitten ligt het toch in de verwachting dat ze hun goede spel weer op de mat kunnen leggen en daardoor weer veel punten scoren?

Leicester hoeft niet hun beste spelers te verkopen, ze hadden al veel geld vanwege de TV-deal (waardoor buitenlandse clubs al helemaal weinig kans maken om een speler weg te kopen) maar nu komen daar de Champions League inkomsten bij. Bovendien, sportief gezien zijn United, Chelsea en Liverpool dit seizoen geen stap hogerop.

Eigenlijk verwacht ik dat Leicester alleen maar sterker wordt, zowel in de diepte als ook in de breedte (wat ook nodig is vanwege Europees voetbal).

31 mei 2016 om 17:16

De huidige kampioen die nog niemand heeft verkocht mag voorlopig toch zeker weer als titelkandidaat worden gezien, zou vreemd zijn om te denken dat ze er ineens niets meer van kunnen toch?

31 mei 2016 om 22:59

Ik zeg niet dat ze er niets meer van kunnen, maar het is toch totaal anders. Ten eerste zullen anderen ploegen anders gaan spelen, zoals ze bv tegen topteams doen. Scheelt al een hoop. Daarnaast zat het Leicester met alles enorm mee en dat gebeurt echt niet nog een jaar. De topploegen faalde allemaal jammerlijk en Leicester had amper blessures/schorsingen. Komop man.

De Premier League: de enige competitie ter wereld met 20 titelkandidaten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren