Foenoe
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 2 december 2015
  • Foenoe
  • 0 punten
  • Lid
  • Definitieve ban
  • 396
  • 27 jaar (14-2-1991)
  • Amsterdam
Persoonlijke berichten
11 maart 2016 om 15:11
#1

Ik wilde je mijn complimenten geven voor je reacties in het topic dat ging over het feit of Messi tot de beste spelers aller tijden behoort. Ik ben het helemaal met je eens dat er op dit moment weinig tot geen geweldige verdedigers rondlopen. Ik ben van een leeftijd dat ik Maradona heel veel wedstrijden live aan het werk heb gezien en ik weet uit wat ik gezien heb dat hij het heel wat zwaarder heeft gehad dan Messi en Ronaldo het nu hebben. Verdedigers van het kaliber Maldini, Baresi, Passarella, Vierchowod en Gentile zie je tegenwoordig vrijwel niet meer. Ik ben het er mee eens dat het voetbal sneller is geworden maar vroeger was het vele malen harder. In de jaren tachtig zag je maar zelden een speler geel krijgen voor het trekken aan een shirtje en voor het neerhalen van een doorgebroken speler kreeg je ook niet automatisch een rode kaart.

Begrijp me goed, in vind Messi ook een geweldenaar. Alleen zit ik soms met verbazing te kijken wanneer ik hem langs drie of vier spelers zie glippen zonder dat er een van die spelers een tackle inzet. In de Serie A in de jaren tachtig was dat werkelijk ondenkbaar. Het blijft gissen wanneer je spelers uit verschillende tijdperken met elkaar vergelijkt. Persoonlijk ben ik het heilig van overtuigd dat Maradona in deze tijd en bij een ploeg als het huidige Barcelona tot minimaal hetzelfde niveau zou komen als Messi dat nu doet. Andersom, Messi die het Napoli uit de jaren tachtig kampioen van de Serie A zou maken, kan ik me er eerlijk gezegd niets bij voorstellen.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren