Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mounir El Hamdaoui waarschuwt Ajax: ‘Ze moeten kort op hem zitten’

Laatste update:

Mounir El Hamdaoui speelde in zijn carrière zowel voor Ajax als voor Tottenham Hotspur. Als hij beide clubs vergelijkt voorafgaand aan de halve finales van de Champions League, denkt hij dat de Amsterdammers licht in het voordeel zijn. “Het kan beide kanten opgaan, maar ik geef de voorkeur aan Ajax. Ik vind de manier waarop Ajax speelt leuker om naar te kijken, helemaal omdat Tottenham zonder Harry Kane en Heung-min Son speelt. Ajax speelt gewoon lekker vrijuit en frivool voetbal. Ik denk dat Ajax gaat winnen.”

Door Peter van Drunen

El Hamdaoui tekende in 2005 een contract voor vier jaar bij Tottenham Hotspur. “Daar ontmoette ik ook Ricardo Moniz”, zegt hij terwijl hij naar zijn huidige trainer bij Excelsior gebaart. “Ja, er daar ging een wereld voor me open. Er werd heel anders getraind en gevoetbald bij Tottenham. Ik heb er een mooie en leerzame tijd gehad”, vervolgt de Nederlandse Marokkaan die uiteindelijk geen speelminuten maakte in de Premier League. Vijf jaar later kwam El Hamdaoui bij Ajax te spelen. “Ik heb veel mooie herinneringen aan die tijd. Het kampioenschap was geweldig, maar het mooiste vond ik dat we na een na een paar jaar afwezigheid de Champions League bereikten.”

In bovenstaande video spreekt voormalig Ajax- en Tottenham-speler Mounir El Hamdaoui zijn respect uit voor Erik ten Hag. Ook waarschuwt hij de Amsterdammers voor de creativiteit van Christian Eriksen.

De vijftienvoudig Marokkaans international speelde in zijn tijd bij Ajax met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen. Het drietal ging later naar Tottenham. “Ajax moet vooral oppassen voor de creativiteit van Eriksen. Die trapt zo makkelijk met links en rechts en geeft net zo makkelijk een assist. Ze moeten kort op hem zitten als hij aan de bal is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien ligt het aan mij, maar ik wordt een beetje moe van al die meningen. Je wordt werkelijk waar overspoeld met mensen die hier iets over moeten zeggen. Ze hebben allemaal het idee dat ze echt iets zinnigs zeggen en de waarheid in pacht hebben. Kunnen we het niet gewoon bij een handje vol analisten en journalisten houden? Alles is speculatief en heeft in principe geen enkele toegevoegde waarde.

30 april 2019 om 08:54

Als je moe word van meningen moet je niet je mening geven

30 april 2019 om 08:59

Fatality haha. Ik dacht precies hetzelfde. Deze gasten hebben in Engeland gespeeld en weten veel meer dan jij en ik. Het is hun beroep. Wij zijn enkel fans. Het is alsof je tegen artsen zegt dat ze niet mogen praten over hun beroep en jij als patiënt wel.

30 april 2019 om 09:00

Iedereen mag natuurlijk zijn mening geven, maar het lijkt me nou net niet de bedoeling dat de mening van iedere oud Ajax voetballer wordt omgezet in een nieuwsartikel. Zelfs als Ajacied stoor ik mij hieraan.

30 april 2019 om 09:14

Betreft veelal mensen die ook Engeland hebben gespeeld.

30 april 2019 om 09:21

El Hamdaoui heeft welgeteld 9 wedstrijden in Engeland gespeeld. Dit was niet eens in de Premier League, maar in de Championship. Daarnaast is het Engelse voetbal en Tottenham sinds het vertrek van El Hamdauoi in 2006 zo sterk veranderd dat je het nauwelijks kunt vergelijken. Wat mij betreft ben je dan geen expert. Dat ze naar de mening van Rafael van der Vaart vragen kan ik inkomen, maar dit vind ik echt een nietszeggend nieuwsbericht.

30 april 2019 om 16:45

Misschien he heel misschien, heeft het niet zozeer met de prestaties van Mounir te maken, maar de huidige prestaties van Ajax. Ajax speelt VANDAAG sinds 22 jaar de halve finale van de Champions League, dat is eens in een kwart mensenleven. En jij bent verbaasd dat iedereen er wat over wil zeggen of schrijven? Misschien is het voor jou een superslimme suggestie om je eventjes lekker af te sluiten van het internet en je te concentreten op zaken die je wel interesseren. Deze weken gaat het namelijk even over Ajax. En als dat te radical voor je is, kun je ook na het lezen van de titel al besluiten niet te klikken. Want als je dat we doet, en ook nog eens reageert, zal zo’n nieuwsdoorschuifplatform als dit dat alleen als aanmoediging zien om meer van dit soort artikeltjes op te snuffelen en te plaatsen.

30 april 2019 om 16:54

@ FC Den Bosch waar heb jij gespeeld om Elhamdaoui zo te downplayen? Zelfs je naam is denk ik gewoon je woonplaats.

30 april 2019 om 19:20

En al helemaal niet op vz komen. Is toch wat we allemaal hier doen? Inclusief Fc Den Bosch!?

30 april 2019 om 08:55

Gelukkig mag jij hier wel een mening geven....

Het is simpelweg booming business. De Champions League is hot, en zeker wanneer er een Nederlandse club zo goed speelt. Ook onze meest kritische analisten (vd Gijp/derksen) staan nu weer vooraan, net zoals dat 2 jaar geleden bij de Europa League finale was. En daar is op zich niets mis mee.

Alweer een waarschuwing, men heeft er wel verstand van zeg. Het is net alsof Ajax zonder de goedbedoelde tips van Mounir, Jan van Halst, Maduro, Kieft, Derksen, Gijp, van der Hoorn, Buijs, Gullit, Jol, van Persie, Ödegaard, Viergever en Wenger het niet Real Madrid en Juventus verslagen had.... Nederland meeliftland.

30 april 2019 om 09:18

"dus Mounir, bedankt dat je even tijd vrij maakt voor het interview. Laatste vraag, omdat jij voor beiden clubs hebt gespeeld, wie denk je waar bij Spurs het meeste gevaar van komt?"

Nederland is geen meeliftland maar een continue gezeikland

30 april 2019 om 10:06

Krijg een beetje het gevoel dat iedereen een “ik zei het toch” willen verdienen ....

Als ajax doorgaat naar de finale is het te danken aan El Hamdaoui door te zeggen dat Eriksen goed kan voetballen.. Man man man

30 april 2019 om 11:18

Dat Feyenoord-shirt in jouw profielfoto is zoooveel mooier dan met reclame. Zo komt de scheiding tussen rood en wit er veel beter uit in plaats van met reclame over de borst. Misschien moet Feyenoord de reclame een keer verticaal plaatsen zoals Ajax dat had met ABN Amro destijds.

Zouden ze bij Ajax die Eriksen een beetje kennen denken jullie?

30 april 2019 om 10:13

Schöne komt uit hetzelfde land. Misschien heeft hij die Eriksen weleens bij het nationale team gezien (als hij international is, geen idee eigenlijk).

30 april 2019 om 16:37

Ik vind hem wel een echte Ajax-speler, dus die zal vast wel eens genoemd zijn.

30 april 2019 om 16:46

Heet 'ie Sony van de voornaam?

30 april 2019 om 18:19

Dit Ajax speelde niet met Eriksen samen.

30 april 2019 om 18:24

Blind, Schone, Dolberg, Veltman en nog een hele rits aan personen binnen de omkadering van Ajax.

30 april 2019 om 18:29

Dan is de waarschuwing van mounir al helemaal bruikbaar 😀

1 mei 2019 om 17:18

Dolberg zat nog in een kindermand en Veltman stond er amper in met Eriksen.

2 mei 2019 om 09:11

Dolberg bij de nationale ploeg natuurlijk, net als Schone (die ook bij Ajax overigens). Blind speelde gewoon samen met hem in de basis en Veltman speelde inderdaad nog bijna niet met hem (7 wedstrijden in 12/13, Eriksen's laatste seizoen) maar zat wel vast bij de selectie van Ajax 1 dus die heeft gewoon een jaar met Eriksen gewerkt

2 mei 2019 om 13:59

4 spelers waarvan 2 vaker op de bank van Ajax zitten dan in de basis tijdens dit seizoen. Net echt een hoop spelers dus van de vaste Ajax 11 die Eriksen nog kennen.

En nu maar hopen dat Ten Hag dit advies van Mounir ook leest en ten harte neemt. Anders komt het niet goed. Want ik denk dat dit ontzettend mee zal helpen om Tottenham te verslaan. Ten Hag doet zijn huiswerk echt wel goed. 17miljoen deskundigen in Nederland.

dankjewel Mounir. de rest van de wereld was nog niet op de hoogte van de kwaliteiten van Eriksen maar nu zijn we dan eindelijk op de hoogte

30 april 2019 om 17:00

Hahaha ach... Het wordt hem toch een soort van gevraagd hè.

Buiten dat ik persoonlijk Ajax ook de favoriet vind, vind ik het wel gevaarlijk dat iedereen nu weer zo hoog van de toren blaast. Ajax heeft altijd een slechte ervaring gehad als ze in Europa niet in de 'underdog' rol zaten. Dit zou wel eens de dooddoener kunnen zijn. Of ben ik nu te negatief?

Geniet van de wedstrijd vanavond!

Ik denk dat Eriksen en Alli het grootste gevaar vormen bij Tottenham, kunnen uit het niet scoren of anderen perfect aan het werk zetten, Lucas Moura is ook een hele gevaarlijke speler. Mijn inziens moet je Blind op VM zetten, dat is de ideale man om Eriksen af te stoppen. Blind, Frenkie de Jong en van de Beek op het middenveld. Ik zou Magalan achterin zetten met de Ligt gezien het feit dat ze er waarschijnlijk de beuk in gooien met Llorente die een uitstekende kopper is, dan heb je twee argentijnse krijgers achterin staan. Veltman op RB, dan heb je meteen een kopper erbij en iemand die sterk is in de duels.

Andere optie is Blind laten staan en Dolberg voorin zetten en Tadic, Frenkie en van de Beek op het middenveld, ik denk dat Dolberg het Alderweirld en Verthongen met zijn bewegelijkheid lastig kan maken. Als die jongen zn dag heeft dan is hij levensgevaarlijk, zo niet dan wissel je hem gewoon. Ik heb het liefst Schone uit het elftal, die in mijn inziens een perfecte 12de man maar zeker gezien zijn beperkte fysieke kracht niet optimaal tegen Tottenham.

30 april 2019 om 10:04

Lausho,

Gooi lekker de opstelling door elkaar, hebben het al gezien tegen Vitesse. Die Magallan heeft totaal geen ritme. Dolberg mag komen als Spurs moeten. Enige twijfelgeval zal Veltman of Mazraoui zijn. Ga je aanvallend spelen of toch verdedigen: Ik zou voor zoveel mogelijk uitgoals gaan.

30 april 2019 om 10:12

Precies, denk alleen dat Mazraoui moet beginnen, omdat Tottenham naar alle waarschijnlijkheid met 5 achterin spelen

30 april 2019 om 10:29

Qua opvattingen heb je helemaal gelijk in mijn optiek.

Magallan heeft mij echter nog niet helemaal kunnen overtuigen. Tegen Feyenoord uit stond hij aardig te schutteren. De as van je elftal is het geraamte en dat moet voor 100% goed zitten. Mijn voorkeur heeft dan ook om Blind te laten staan. In jouw 2e optie gaat Tadic naar het middenveld en dat brengt ook weer een gehele nieuwe dynamiek. Zelf denk ik dat dit een te aanvallend middenveld zal zijn tegen de speelwijze van Spurs.

Zij spelen in principe met 1 diepe spits (llorente), met aansluitende middenvelders (alli, Eriksen, Moura) eronder. Verder zorgen hun backs voor veel diepgang. Dat betekent dat de backs van Ajax op de backs van Spurs komen te spelen. De Ligt zal de duels met Llorente uitvechten, waar Blind de ruimtes op zal vangen en voor ondersteuning/rugdekking zorgt. Sleutelgevecht zal dus de strijd op het middenveld worden. Moura, Alli en Eriksen pak ik daarom liever op met de meer verdedigend ingestelde Schone dan met Tadic.

In balbezit heeft Ajax de meest creatieve spelers en ik schat ze qua verwachte opstellingen hoger in dan Spurs.

Al met al zal ik het team wat meerdere grootmachten heeft uitgeschakeld ongewijzigd laten. Ze hebben bewezen perfect uitgebalanceerd te zijn.

Mooie respectvolle reactie zonder afgunst van een jongen waarmee wij als Ajax het niet goed hebben gedaan en zelfs zn carrière hebben geschaad. Natuurlijk waar er twee kijven hebben er twee schuld maar frank lijkt hem geen tweede kans te hebben gegeven nadat hij goed presterend en veel scorend op de bank kwam te zitten.
Was wel mooi voor hem om tegen ons te scoren namens Excelsior al toonde hij geen overdreven emotie en dat vond ik toen ook mooi! En wat hij zegt is natuurlijk waar keyplayer eriksen daar moet Donny bovenop!!

30 april 2019 om 12:37

Joh hou toch op man die gast is overal waar hij gespeeld heeft met gedonderd weggegaan en dan zijn er nog mensen die beweren dat het aan FdB ligt? Ik vond dat frank dat heel goed gedaan heeft, gewoon een harde lijn stellen en de autoriteit meteen afdwingen.

Bovendien klopt het niet wat he zegt want na de eerste aanvaringen kreeg hij juist van FdB een 2e kans maar het ging weer mis met meneer.

Dan heb ik op mijn beurt een waarschuwing voor Tottenham Hotspur: Lassina Traore is volgens Toto de meest waarschijnlijke speler om het eerste doelpunt te maken. Dat is dus de joker van Ten Hag!

Veltman had Cristiano in zijn zak, dat gaat met Eriksen niet anders anders zijn!

30 april 2019 om 11:28

Het is dat cristiano het wel best vond totdat het te laat was!

30 april 2019 om 13:57

Cristiano vindt het nooit 'wel best', die wil alleen maar winnen, winnen, winnen. Hij liep heel de 2e helft zwaar gefrustreerd rond omdat Juve totaal geen grip op Ajax kon krijgen, hoe graag ze ook wilden. Veltman speelde gewoon echt een top pot, mag ook wel eens gezegd worden. Beetje gek om het dan maar af te schuiven op 'cristiano had er geen zin in', geloof je het zelf hahah?

30 april 2019 om 14:06

Aan de overtreding van Ronaldo kon je wel zien hoe gefrustreerd hij was.

De kranten moeten ook gevuld worden hè. Wat moeten die jongens dan zeggen? De waarheid ligt op het veld of zoiets?

Wow hij had een contract voor 4 jaar bij de Spurs getekend, en uiteindelijk geen minuten gemaakt? Hard geflopt of? Wie frist mijn geheugen even op.

30 april 2019 om 23:36

Wikipedia doet dat wel even:

Tottenham Hotspur
In januari 2005 verhuisde El Hamdaoui van Excelsior voor een half jaar naar Tottenham Hotspur, waar Martin Jol de manager was. Hij tekende in Londen een contract tot medio 2009. Echter kwam hij nooit tot een optreden in de Premier League. Wel speelde hij in de Peace Cup in juli 2005, die de Spurs wonnen na een 3-1-overwinning op Olympique Lyonnais. In een aantal vriendschappelijke wedstrijden scoorde hij echter wel.

Verhuur aan Derby County
In september 2005 werd El Hamdaoui uitgeleend aan Derby County. In zes optredens kwam hij tot drie doelpunten, voordat een schouderblessure roet in het eten gooide en de spits terugging naar de Spurs. Echter, Derby County bleef hem in de gaten houden, en in januari 2006 keerde hij terug naar Pride Park, opnieuw op huurbasis. Na enkele wedstrijden kreeg hij opnieuw een blessure, waardoor hij vervroegd naar Tottenham Hotspur terugkeerde. In totaal speelde hij voor Derby County negen wedstrijden waarin hij drie keer het net wist te vinden.

Stap van de Eerste Divisie naar de Premier League is wel erg groot en dan nog wat blessures.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren