Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Moeder Natuur moet hard aan het werk voor het Nederlandse voetbal’

Laatste update:

Arjen Robben zwaaide dinsdagavond na de interland tegen Zweden, die met 2-0 gewonnen werd, af als international. De vleugelaanvaller van Bayern München laat bij Oranje een behoorlijk gat achter, zo onderschrijft Guus Hiddink. De oud-bondscoach noemt Robben in gesprek met De Telegraaf ‘onvervangbaar’.

“Een dergelijk exceptioneel talent zie ik op dit moment niet in Nederland. Moeder Natuur moet hard aan het werk voor het Nederlandse voetbal om in de toekomst weer eens zo’n bijzonder talent te krijgen”, stelt Hiddink. Volgens hem kunnen de huidige spelers een voorbeeld nemen aan de gedrevenheid van Robben. "De drive om altijd alles te geven. Want behalve zijn talent heeft ook dat hem heel ver gebracht.”

“Robben is een legende. Hij heeft veel betekend. We moeten verder en er staan vast nieuwe jongens op, maar natuurlijk gaan we hem missen. Arjen is een exceptionele speler, een voetballer van wereldklasse”, sluit Daley Blind zich aan bij Hiddink. De verdediger van Manchester United bewaart warme herinneringen aan het WK 2014 in Brazilië, waar Nederland als derde eindigde en Robben excelleerde.

“Ik zal Arjen vooral herinneren als degene die alles uit zijn carrière haalt”, is Blind lovend over de vleugelaanvaller. “Hij kreeg kritiek, omdat hij eerder naar trainingen ging om zich optimaal te prepareren. Het is als jongere speler fantastisch om dat mee te maken. Het zijn lessen hoe je voor jezelf en je lichaam zorgt.”

Vind jij het verstandig dat Arjen Robben stopt als international?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hebben genoeg kinderen maar die hebben vaak wel iets beter te doen dan op een herfstachtige zaterdagochtend om 09.30 uur in de korte broek tegen een bal te moeten trappen. Lekker in je warme slaapkamer Fifa spelen in voor veel jongens interessanter. Daarnaast richten de sportieve kinderen zich meer en meer op andere sporten. We winnen als klein land best veel medailles op de Olympische zomerspelen. Dat was in de tijd dat het voetbal hier top was totaal anders.
Als je ons vergelijkt met Belgie dan kom je op voetbalgebied zeer slecht uit. Zij hebben een duidelijk beter elftal maar winnen in andere sporten bijna niks. Zelfs met Wielrennen zijn we ze voorbij gestreefd. Als klein land kun je niet overal in uitblinken. Voetbal mag dan nog steeds de nummer 1 sport zijn in ons land maar dat geldt tegenwoordig niet voor een groot deel van onze jeugd.

12 oktober 2017 om 10:29

We moeten misschien ook eens wat doen aan het scholensysteem. Dat lijkt ook vooral doorgeslagen als ik van mensen om me heen hoor wat kinderen allemaal moeten doen op de basisschool buiten om schooltijd zelf, dat is soms op het belachelijke af. Ik herinner mijn basisschooltijd vooral, overdag naar school tot een uurtje of drie, half vier en daarna lekker spelen (ongeacht wat) en niet nog bergen opdrachten en dergelijke erachteraan waar je thuis nog ff mee bezig gehouden werd. En dan hebben we het niet over kinderen in groep 8, maar gewoon groep frie en vier.

12 oktober 2017 om 13:29

Doe normaal. Kinderen in groep 3 en 4 hebben echt geen huiswerk hoor. Pas in groep 7/8. En dat is in een kwartiertje gedaan. Het ligt meer aan de ouders. Die moeten kinderen gewoon geen mobiel geven voor hun 12e. En elke dag gewoon lekker naar buiten sturen om te spelen. Bovendien telt hier voor de jeugd maar 1 ding. En dat is populair zijn. Zoveel mogelijk vrienden op facebook is veel belangrijker dan een truckje op een skatebord kunnen. En later een belangrijke baan of artiest worden. Lekker uit Amerika overgenomen. Maar mensen die een echt vak kunnen als bakker, kapper, loodgieter of schoenmaker krijgen totaal geen aanzien meer. Dat slaat over op de jeugd.

12 oktober 2017 om 14:05

Daar sluit ik me volledig bij aan Stefant! Het is natuurlijk ook wel zo dat die echte vakken niet veel salaris opleveren, en dat hebben kinderen ook door. Ze willen allemaal succesvol zijn en boven het gemiddelde leven, wat logisch is door de huidige maatschappij m.b.t de kloof tussen rijk en arm.

Toch denk ik dat dat niet de oorzaak van de afname van voetbal is, daardoor kun je namelijk ook rijk en succesvol zijn. Het is denk ik de moeite die afschrikt, 3 keer per week een verplichting, moe en vies worden, niet uitslapen zaterdag, en jezelf in het zweet werken in de koude buitenlucht. Gaan ze liever voor hun kans als Esporter of vlogger. Maar het kan natuurlijk ook gewoon niet meer populair zijn onder de jongeren qua mode of trend.

Hoe dan ook, slechte ontwikkeling voor oranje!

12 oktober 2017 om 14:38

Ik heb juist het idee dat Nederlanders helemaal niet voor het geld kiezen, vooral in sport niet. Dat maakt dat ze het zo goed in de Olympische spelen doen. In Amerika zie je echt dat die kids het niks boeit. Liever miljoenen in American Football dan goud als sprinter op de Olympische Spelen. Uit mijn allochtoonse voetbalteam voetbalt bijna iedereen nog terwijl ze helemaal niet de koude velden willen zijn, de meesten spelen liever in de zaal maar dat verdient niet zo goed. Als amateurvoetbal niet betaald zou zijn zou minstens de helft stoppen.

Wat beroepen betreft, ik denk dat dat meer aan de ouders ligt. Ouders die niet willen dat hun kind vmbo kader gaat doen terwijl het echt duidelijk is dat kind niet hoger kan.

12 oktober 2017 om 10:36

Hebben ze in Spanje, Duitsland, Frankrijk en België bijvoorbeeld geen warme slaapkamers en FIFA? En waarom blinken wij uit in andere sporten? Bv hockey, wielrennen en handbal? Heel simpel. Daar zijn miljoenen in gestopt. Zij zijn blijven ontwikkelen. Meer trainingen, speciale kleding, uren in windturbines etc. De knvb daarentegen is blijven stilstaan.

12 oktober 2017 om 10:42

Nog geen 2 jaar geleden had de Knvb de meeste leden ooit dus dat verhaal dat kinderen massaal voor andere sporten kiezen gaat niet bepaald op.

Dat we het goed doen in andere sporten is al jaren zo, in 2000 won Nederland al 12x goud op de zomer spelen. Dat heeft alles te maken met de faciliteiten die Nederland heeft en investeringen die in de jaren 90 zijn gedaan.

En met wielrennen de Belgen voorbij gestreefd? Omdat we toevallig Tom Dumoulin hebben? Kwa ranking, renners en overwinningen staan de Belgen nog ver voor ons hoor.

12 oktober 2017 om 11:04

Sowieso zijn we België niet eens voorbijgestreefd. We hebben nu toevallig een gouden lichting, maar de Rabobank heeft de stekker uit de opleiding getrokken en daardoor zal er over een aantal jaar wel een gat vallen verwacht ik. Dan raken we waarschijnlijk wel weer op achter.

Overigens is Dumoulin niet de enige goede renner die we hebben. Mollema, Poels, Kelderman en Kruijswijk hebben dit jaar of de afgelopen jaren ook laten zien ontzettend goed te kunnen wielrennen.

12 oktober 2017 om 11:05

Kijk je wel wielrennen? Dat de Belgen af en toe nog een wedstrijd winnen is waar maar Tom is niet de enige sterke Nederlander. als je de klassementen van de afgelopen grote rondes bekijkt staan er meerdere Nederlanders in de top 10. Daar staat geen Belg tussen.

12 oktober 2017 om 11:57

Af en toe een wedstrijd winnen? 25 wedstrijden meer gewonnen dit jaar, op QR 2000 punten meer, op UCI 5000 punten meer etc etc.

Ja Nederland heeft betere ronde renners maar we moeten niet gaan doen alsof wij de Belgen voorbij zijn gegaan met wielrennen want dat is absoluut niet het geval.

12 oktober 2017 om 10:45

Wat een onzin. De voetbalverenigingen zitten bomvol, dus de kids trainen sowieso al 1 a 2 keer en spelen hun wedstrijdje. Het enige wat misschien anders is dan vroeger is dat kids minder buiten spelen na school tijd. Alhoewel ik hier ook nog wel regelmatig tegen een bal zie aantrappen.

12 oktober 2017 om 11:02

De voetbalverenigingen bomvol???? Niet in de grote steden. Veel clubs in Amsterdam die vroeger wel 10 elftallen per leeftijd hadden, hebben nu geeneens meer een jeugdelftal

12 oktober 2017 om 11:11

Ik zie amateurclubs overal fuseren omdat ze anders niet rondkomen door te weinig leden. Dus bomvol is nogal overdreven.

12 oktober 2017 om 12:59

Omdat jongens hier niet per se in de buurt willen voetballen, ze hoeven niet per se met vrienden te spelen. Kijk naar de Bijlmer, daar lopen de clubs leeg omdat jongens liever in Oost gaan spelen. Bepaalde clubs weigeren meer dan 1000 jongens per jaar.

12 oktober 2017 om 12:20

De Belgen winnen in het wielrennen veel en veel meer dan de Nederlanders. Vooral de klassiekers en etappes met gasten als van Avermaet... wij hebben Dumoulin en af en toe een top 10 notering in een grote ronde, doe mij dan maar de winsten van de Belgen...

12 oktober 2017 om 13:49

Belgiã£â« heeft de helft minder mensen aangesloten in het voetbal dan Nederland, en toch presteert het momenteel beter. Dat is toch iets om over na te denken.

En je stelling over voorbijstreven in wielrennen? Nederland beschikt nu over een aantal goede renners die een berg op kunnen en ineens heet het voorbijgestreefd. Ondertussen beschikt Belgiã£â« over tal van renners die steevast favoriet zijn voor winst in klassiekers of ritten. Ook in het rondewerk halen ze best goede noteringen. Altijd favoriet of outsider op Wk's. NL beschikt niet eens over een ploeg in de Protour die zich kwalitatief kan meten met de twee Belgische topploegen.

Voor de rest heb je wel een punt. Nl pompt over het algemeen heel veel geld in sport en dat resulteert ook in goede resultaten, met name in de Olympische spelen.

Terecht dat hier ook de drive van Robben geroemd wordt, want hoewel hij natuurlijk heel veel talent heeft ben ik misschien nog wel meer onder de indruk van zijn mentaliteit. Er zijn maar weinig spelers die na een blessure direct op topniveau presteert. Meestal moeten spelers eerst een tijdje wedstrijdritme opdoen en naar de juiste vorm toewerken, maar Robben stond er gewoon weer na iedere blessure.

Voorlopig hebben we veel Nederlandse Fifa18 Playstation en Xbox spelers hoog in de world ranking!! Onze kwaliteiten zijn gewoon verschoven, afspiegeling van de maatschappij. Iedereen wil ICT studeren, bakkers, metselaars hebben we niet meer.

12 oktober 2017 om 10:43

in drie regels perfect verwoord! We hebben het gewoon te goed hier :-)

12 oktober 2017 om 12:30

Grootste onzin natuurlijk, die ontwikkeling is er ook in duitsland en andere grote landjes, de knvb is gewoon zielig, onze opleidingen zijn zielig, onze taktiek is ouderwets en zielig maar bovenal onze coaches zijn zielig. In welke competitie, zie je de nr 16 tegen de nr 4, 4-3-3 aanvallend spelen? Geen enkele grote competitie iig. Het is waanzin, die mentaliteit, dat is de reden dat we zo matig zijn als nederlanders. Fake aanvallend voetbal. Peter Bosz, die snapt het. Hij is in mijn ogen de enige, die het nederlands elftal nog terug op de kaart zal kunnne brengen. De rest(koeman etc.) zal het maximaal oké doen.

Het is niet alleen moeder natuur. Het is ook van een dorp als Bedum, tegen de wind in, of met regen in een lelijk regenpak, meer dan 10 kilometer naar school fietsen. School, waar je dan ook weer moet luisteren en presteren.
Doorzetten, samenwerking, willen presteren ipv 6jes cultuur.

12 oktober 2017 om 13:04

Wat een onzin. In bijna geen enkel land wordt gefietst behalve in Nederland. De vorige topgeneraties in Nederland waren voornamelijk opgegroeid in Amsterdam

12 oktober 2017 om 14:44

Precies, de vorige generaties! Die niet de hele dag binnen zaten en zich buiten staande hielden. Waar vader nog hard moest werken voor de kost, waardoor het kroost wist dat er gewerkt moest worden om wat te bereiken.

12 oktober 2017 om 14:56

lol nog meer onzin. Als de maatstaf is van hoe hard hun vaders werkten dan zouden kids van gastarbeiders het best presteren. Het noorden en zuiden van Nederland produceert nog steeds nauwelijks profvoetballers. Robben is de uitzondering

KNVB, help moeder natuur een handje! Start een speciaal fokprogramma met Robben en Martens, van der Vaart en Hoogendijk, etc.! Een revolutie in genetische superioriteit!

Het is natuurlijk ook de Knvb zelf. Ik heb van Marwijk ooit een betoog horen houden over de Nederlandse jeugdtrainers die zo slecht zijn opgeleid. Daar moeten ze eens goed naar kijken. Verder wordt een Cruyff zomaar ergens geboren, dus moeder natuur helpt wel een handje. Maar er gaan een hoop landen naar het WK die ook geen grote voetbalsterren hebben en die het van het teamverband moeten hebben. Het Nederlands elftal is te individualistisch en kan niet goed samenspelen. Daarbij komen ze ook nog eens uit te veel verschillende clubs. Het is zo langzamerhand een wonder als er 2 spelers meedoen die bij dezelfde club spelen.
Zelf ben ik er voorstander van om een soort geraamte van spelers vaker met elkaar te laten trainen, iets wat van Gaal ook deed voor het vorige WK. Hij riep een aantal talentvolle spelers op, trainde daar een aantal weken mee en verving de minsten hiervan door instromende spelers uit het buitenland. Zo moeten we het nu weer gaan doen. Maar eerst de bezem door de Knvb: met Goes en Langeler komen we ook niet verder.

Ik vind het echt te makkelijk om alles maar te wijten aan een mindere generatie. Met het huidige materiaal moet je je ook gewoon kunnen plaatsen voor eindtoernooien. We doen de laatste tijd net alsof we het slechtste spelersmateriaal van Europa hebben en dat is bij lange na niet het geval. Een halve finale van een EK of WK zul je er niet mee halen, maar kwalificeren is eigenlijk echt een verplichting.

Over de drive heeft Hiddink inderdaad wel gelijk. Ik vind het opmerkelijk hoe groot het verschil was tussen Robben en de rest van Oranje. Dan kunnen we blijven praten over een mindere generatie, maar als je het verschil ziet tussen de inzet van Robben en de inzet van veel andere spelers, is het natuurlijk geen wonder dat we wederom niet op een eindronde te zien zijn.

Laat er geen twijfel over bestaan, voor Nederland is dit een mindere generatie want wij zijn de Robbens en Sneijders van deze wereld gewend. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je 2 keer op rij een eindtoernooi mist met deze spelers. Geef deze spelers aan een land als Zweden of Roemenie en ze zullen het een gouden generatie noemen. Er zit veel meer in deze selectie, alleen moet je de juiste persoon aanstellen die het er uit kan halen. En dat zijn Blind en Advocaat niet.

“hij kreeg kritiek, omdat hij eerder naar trainingen ging om zich optimaal te prepareren." Ben ik nou de enige die geen touw kan vastknopen aan dit argument van Daley Blind? Kritiek omdat Robben goed bezig was? Is dat een beetje zoals de kritiek die scholieren van anderen krijgen als ze hard leren voor hun tentamens, omdat dat niet stoer is ofzo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren