Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mislintat hint op bijzondere rol die Medic óók in zou kunnen vullen

Laatste update:

Sven Mislintat is zeer content met de komst van Jakov Medic naar Ajax. De directeur voetbalzaken wilde de mandekker vorig jaar al halen toen hij nog in dienst was van VfB Stuttgart. Mislintat spreekt tegenover Ajax TV vol lof over zijn nieuwste aanwinst. Die gaat zelf ook in op zijn 'droomtransfer'.

"Het voelt fantastisch", luiden Medic' eerste woorden als Ajacied. Hij komt over van FC St. Pauli en heeft voor vijf jaar getekend. "Ik ben opgewonden en vol emoties. Ik ben blij en trots om hier te zijn en om onderdeel te zijn van dit team en van deze grote club. Iedereen kent Ajax en weet welke legendes hier gespeeld hebben. Ik ben heel blij en kan het eigenlijk nog niet geloven. Nu ik de kans krijg, wil ik er vol voor gaan."

Mislintat krijgt zo alsnog zijn gewenste verdediger. Als td van Stuttgart stond Medic al op zijn radar. "Vorig jaar probeerde ik hem al naar Stuttgart te halen. Gelukkig lukte dat toen niet, want nu kan ik hem naar Ajax halen", grapt Mislintat erover. De Duitser noemt Medic 'een speler die je weinig tegenkomt'. "Hij heeft een geweldige persoonlijkheid met een fantastische werkhouding. Hij is hard in de duels en doet alles om tegendoelpunten te voorkomen. Dat zijn kwaliteiten die je in elk team kunt gebruiken."

Dat Medic uit de 2. Bundesliga komt, zegt volgens Mislintat niets. "'Hij was een van de beste centrale verdedigers in die competitie. Hij kan zowel links als rechts centraal spelen en heeft ook wel eens als '6' gespeeld. Hij heeft zelfs wel eens in de spits gestaan. Hij heeft vijf goals gemaakt (in 73 wedstrijden voor St. Pauli, red.), dus hij weet hoe dat moet. Een multifunctionele speler die op veel posities uit de voeten kan. Dat is ook een van zijn kenmerken."

Meer Kroaten op komst
Medic kan hoogstwaarschijnlijk binnenkort een landgenoot verwelkomen bij Ajax. De Amsterdammers zijn ook druk bezig met de komst van Josip Sutalo van Dinamo Zagreb. De 23-jarige centrumverdediger moet 25 tot 30 miljoen euro kosten, waar nu nog over onderhandeld wordt. Dinamo Zagbreb wimpelde een bod van 19 miljoen euro exclusief bonussen al af.

Heb jij er vertrouwen in dat Jakov Medic gaat slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schitterend hoe Sven zijn spelers kan uitlichten en ophemelen. Na zijn interviews ben ik altijd weer helemaal optimistisch! Lets go

6 augustus 2023 om 10:59

Inderdaad haha. Viel mij ook al op bij de presentatie van Tahirovic, Forbs, Ramaj en nu Medic. Zou bijna denken dat een salesman als Menno Geelen tegenwoordig de spelerspresentaties doet.

6 augustus 2023 om 11:02

Haha inderdaad, als ik Sven moet geloven heeft hij het over de nieuwe Maradona, nieuwe Beckenbauer en nieuwe Kahn die getekend hebben.🤪 Hopelijk komt de komst van Sutalo nog goed, dat zou echt onze nieuwe leider van de defensie zijn. Onze backposities zijn helaas om te janken.😬

6 augustus 2023 om 11:12

Jaa en wees allemaal nou maar heel blij dat deze jongen het seizoen daarvoor van het grote SV Wehen Wiesbaden , koos voor een tussenstap bij St Pauli. En dus niet voor City, Real of PSG die ook allemaal in de rij stonden, anders had hij hier nu niet rondgelopen.

6 augustus 2023 om 11:17

Baradona worden jij en jouw grote vriend Gerard, niet moe van jullie zelf in Ajax topics? 🙄😮‍💨

6 augustus 2023 om 11:19

Veel van deze reacties zijn nog wel grappig maar bij jou komt het altijd een beetje denigrerend over.

ON: je wacht en kijkt ernaar en je weet het gewoon niet. Heeft hij een goed oog voor spelers met specifieken kwaliteiten of geloofd hij erin maar is het niveau toch niet waar we op hopen. We moeten het afwachten maar hij is iig erg overtuigend.

6 augustus 2023 om 11:26

Maradona, waarom moet je altijd lopen trollen?op elk Ajax forum.?
Zo kinderachtig en dat al zoveel jaar. Na een aantal jaar verwacht je dat mensen wat volwassener worden maar he, sommigen niet he..die blijven hangen op een niveautje....

6 augustus 2023 om 11:34

laat het hopen dat het echt zulke goede voetballers zijn, kan mij bij mijn club ook nog wel iemand herinneren die bracht ook elke speler zo.. maar het was allemaal niet wat

6 augustus 2023 om 14:40

Zo als bijna alle mensen die te pas en te onpas verklein woordjes gebruiken bvb.

6 augustus 2023 om 11:02

Same here! je merkt echt dat Mislintat doorheeft wat er in de huidige selectie ontbreekt en dat hij als (voormalig) scout exact weet wat de sterke en zwakke punten zijn van de spelers die hij binnenhaalt.
Hopelijk slagen zijn aankopen ook, anders vrees ik wel dat hij snel onder druk komt te staan.

6 augustus 2023 om 11:02

Jammer dat hij dat niet bij de spelers zelf doet. Tadic en co waren minder optimistisch.

6 augustus 2023 om 11:09

Dat ze minder optimistisch waren heeft vooral te maken dat Ajax inzet op een iets ander beleid dan voorheen. Ajax haalt door het mislopen van de CL en hoog salarishuis nu spelers reactief in plaats van dat ze eerst van te voren werden gehaald. Daarnaast vist Ajax nu ook als gevolg van een beperkter budget ook in een andere vijver. Waar Tadic zich niet in kon vinden om met Ajax opnieuw een traject te starten.

6 augustus 2023 om 11:12

opzich prima toch, nooit je oren laten hangen naar 1 speler of klein clubje.
tadic fantastische jaren gehad bij ajax, is natuurlijk op zijn retour (nog niet afgeschreven natuurlijk, gaat het gewoon leuk doen bij fener).
dan was dit een mooie tijd om afscheid te nemen van hem, en door te selecteren

6 augustus 2023 om 11:21

Tadic dacht vrolijk door te kunnen gaan met de CL gedachte. Dat kan gewoon nu niet.

6 augustus 2023 om 11:03

Weet de keuzes en spelers die hij maakt en haalt altijd haarfijn uit te leggen. Ook gewoon heel fijn om naar te luisteren. Moet nog blijken hoe de aankopen en keuzes van Mislintat uit zullen pakken, maar ik ben zeker te spreken over hem.

6 augustus 2023 om 11:04

Het is weer een speler die perfect in het ajax spelletje past zo te horen.
Hij kan werkelijk alles.

6 augustus 2023 om 11:06

Het zijn voor mij onbekende spelers en voor Borges is een enorm bedrag betaald, maar prima statistieken (op een niveau lager). vd Boomen ook redelijk onbekend voor mij.

Dat maakt dat ik wel benieuwd ben naar de eerste wedstrijden van Ajax.

6 augustus 2023 om 11:14

NJfromVOL

"wel benieuwd ben naar de eerste wedstrijden"

Afgaand op de woorden van Sven over de spelers, verwacht ik dat jij dan ook bekeerd zult worden. Binnenkort slaap jij ook in een Ajax pyjama

Maar hij is goed bezig. Ziet wat de pijnpunten waren vorig jaar (mentaliteit en gebrek aan snelheid/diepte) en pakt dit wel aan.

Met die Bosniër en v Boomen gelijk wel mentaliteit op het middenveld.
Klaassen en Taylor waren te zwakjes, waar ik nog wel vertrouwen heb in Taylor. Die kan nu op de achtergrond groeien.

Met de mogelijk 2 Kroaten achterin erbij ook gelijk slagers.
Backs blijven nog vraagtekens of een Wijndal toch knop om kan zetten (was bij AZ gewoon goed en werd international). Zelfde geldt voor Rensch of hij ook de beuk in kan gooien

6 augustus 2023 om 11:21

Dit is o.b.v. de man die ze aantrekt; hij kan moeilijk zeggen dat hij een twijfelgevalletje heeft aangetrokken.

Daarom ben ik benieuwd naar de eerste wedstrijden. Dan kan ik zelf oordelen. Ik zie hier veel mensen o.b.v. statistieken, en mooie pitch verwachtingen over spelers uitspreken die ze geen minuut hebben zien spelen. Daar kan ik ook niets mee, daarom mijn nieuwsgierigheid. Die pyjama laat ik nog even hangen.

The proof of the pudding is in the eating.

6 augustus 2023 om 11:27

@NJfromVOL eens. Ik moet het nog maar zien. De verwachtingen/eisen bij AJAX zijn altijd gigantisch en Maurice Stein heeft voor 80% een nieuw team waar hij heel snel met mooi voetbal resultaten moet behalen…. Ik acht dat zeer onwaarschijnlijk. Ben dan ook benieuwd hoe lang deze beleidsmakers de tijd krijgen. Vooralsnog ben ik zeer sceptisch over het komende seizoen en dus ook over de komende jaren.

6 augustus 2023 om 11:31

@MrKrillin
Precies dit. Hij haalt veelal spelers met mentaliteit. Ipv in de hoek van de grinta zoekt Sven het meer in de hoek van de Balkan boys. Maakt het uit? Volgens mij niet. Zlatan en Tadic klapten er net zo hard op als tagliafico en martinez. En ook dit is volstrekt volgens de toelichting van Mislintat bij zijn aanstelling. Hij kijkt 360 graden, waarbij mentaliteit een van de speerpunten is. Dat is echt een stuk beter dan zachte eitjes bergwijn en Wijndal. Dat je technisch minder bent dan de tegenstander kan altijd, maar geklopt worden op mentaliteit is een doodzonde die te vaak voorkwam bij Ajax afgelopen seizoen. De KNVB beker was voor mij daarin echt het hoogtepunt. Veel van de duurbetaalde vedette wisten niet hoe snel ze gewisseld moesten worden om de pingels maar aan jeugd over te laten. Echt schandalig.

6 augustus 2023 om 13:22

@ tipptopp Mooi voetbal is inderdaad wel een eis bij Ajax. Maar ikzelf - en vast ook genoeg andere Ajacieden - zal in eerste instantie tevreden zijn met solide wedstrijden (wel met winst). Er moet iets opgebouwd worden, dat heeft tijd nodig.

6 augustus 2023 om 11:06

Hij doet me denken aan Ted van Leeuwen. Die kondigde spelers ook altijd aan op deze manier. Dacht ik dat we de nieuwe Messi binnen hadden gehaald bleek het manke Nelis te zijn.

6 augustus 2023 om 11:15

Hij was dan ook geen scout en mislintat gelukkig wel

6 augustus 2023 om 11:22

De TD hoeft geen scout te zijn, maar over een goed scoutingsapparaat te beschikken.

6 augustus 2023 om 11:33

Ald Sven maar de helft van de capaciteit van Ted van Leeuwen heeft is het een zware voltreffer. Ted van Leeuwen is de TD voor clubs in de problemen. Met een lege portemonnee weet hij competatieve selecties te vormen, waar pareltjes in zitten waar niemand van gehoord heeft. Ben echt benieuwd hoe die het zou doen bij een grotere club waar meer geld beschikbaar is.

6 augustus 2023 om 11:09

Voetbakvader

Haha na dat ophemelen denk ik vaak, bye bye City! Ajax gaat domineren.

Dat ophemelen hoeft niet perse, maar Sven praat wel heerlijk. Een verademing en komt goed over. Praat heel duidelijk en geeft goed aan wat zij aan het doen zijn

Vergelijk dit eens toen bij PSV met John de Jong die niet vooruit te branden was. Of Brands nu die graag leugens verspreid.

6 augustus 2023 om 11:22

Wij spelen straks met 80% nieuwe vreemdelingen die snel resultaten moeten gaan halen….Dat is een enorme gok want hoewel Sven leuk praat “vullen praatjes geen gaatjes”. Als de resultaten straks tegenvallen, en dat doet het nogal snel bij AJAX, bevindt AJAX zich in een nog grotere neerwaartse spiraal. Ik ben dan ook (nog) niet bepaald in een jubel stemming.

6 augustus 2023 om 12:48

In een Jubel stemming ben ik zeker ook nog niet. Maar ik heb wel het idee dat alles op elkaar afgestemd is. Zo is de trainer er vaker in geslaagd om in korte tijd resultaten te halen. Zie het moment dat hij met nog vier wedstrijden te gaan er bij Sparta instapte op de laatste plaats en ze wist te behouden voor de eredivisie.

Het zegt allemaal niets en resultaten uit het verleden bieden geen garanties. Maar toch heb ik het idee dat er in ieder geval een gedachte achter zit. En dat ontbrak vorig jaar helemaal. Van de aanstellingen van zowel Schreuder als Heitinga tot het aantrekken van Wijndal, Bassey en Grillitsch. De lijn was me niet duidelijk. Nu wel. Nu moet alleen nog blijken of het de juiste lijn is.

6 augustus 2023 om 13:29

@eenopinie: Dit heb je heel mooi verwoord. Ik sta er zelf eigenlijk net zo in. Ik vind de enthousiaste stemming van sommige leden een beetje overdreven, vooral omdat er aardig wat onbekende jonge spelers zijn gehaald. Ik heb geen enkele van de aankopen ooit aan het werk gezien, dus kan niet oordelen over hun kwaliteit. Wel biedt het houvast dat ze allemaal uitgebreid gescout lijken en Mislintat echt op zoek is naar eigenschappen wat het team nodig heeft.

Ook Steijn heeft mij positief verrast. Vooral in vergelijking met Schreuder. Nuchtere trainer die rustig oogt, maar ook zijn bek kan opentrekken als het moet.

Nu maar afwachten en zien wat ze ervan zullen maken. Ik ben in ieder geval heel nieuwsgierig.

6 augustus 2023 om 11:35

Ted van Leeuwen was daar ok erg goed in. Bij Twente kregen we de indruk dat hij wereldspelers haalde. Ted wist het fantastisch te verwoorden. Het merendeel bleek achteraf toch niet zo goed te zijn. Ben bang dat dit ook bij deze aanwinst het geval zal zijn.

6 augustus 2023 om 12:36

Echter valt het in de praktijk zwaar tegen. Die Tahirovic bakt er niks van in de voorbereiding.

6 augustus 2023 om 12:47

dat heet toch onderbouwen? En hij doet dat idd heel goed. Moet ook wel een orgaan als de RVC die hem in alles kan terugfluiten.

Of hij slaagt hangt af van je verwachtingen. Zoek je een back up? Dan misschien wel. Zoek je iemand om de komende jaren je team op te bouwen? Dan zou het mij zeer verbazen.

6 augustus 2023 om 11:22

Denk dat je hem inderdaad als back up moet zien. Een keer in de zoveel tijd krijg je dan een Schöne of Trauner die gewoon een absolute meerwaarde en een koopje blijkt te zijn.
Anders gewoon een relatief goedkope back up. Als hij uiteindelijk minder als Aertsen blijkt te zijn en dus zelfs als back up tekort komt dan kun je hem met een Ajax labeltje waarschijnlijk nog zonder verlies doorverkopen.

Mislintat, kijkt puur naar statistieken. Helaas gaat daardoor het hele Ajax spel waar ze om bekend staan op de schop. Geen voetbal meer van achteruit maar metselen en hoge ballen. Dat zal het nieuwe spel gaan worden. Ik verwacht dus nog een spits van 2 meter. Steijn en dit nieuwe spel zullen wel bij elkaar passen. Ach ja misschien is hard werken en alles voor elkaar geven nu ook wel een keer leuk om naar te kijken voor de Ajax-supporters.

6 augustus 2023 om 11:02

Dat lijkt mij geweldig, dat harde werken. Jezus man wat was het afgelopen seizoen ontzettend vaak een slappe hap.
En het spel van afgelopen jaar mag ook best op de schop, maar dat wil niet zeggen dat het geen Ajax meer is. Ajax is historisch gezien juist een innovator, en staat dus voor verandering. Daarom vind ik niet dat we hoeven te blijven hangen in het inmiddels klassieke spel van Cruijff.

6 augustus 2023 om 12:55

Je bent supporter dus je blijft kijken. Maar ik heb me nog nooit zo geërgerd als afgelopen seizoen. En dan kijk ik al vanaf eind jaren '80. De grootste aderlatingen waren Nico en Lisandro. Het was echt een slappe hap van overbetaalde vedetten. Ik sta dus helemaal open voor een paar nieuwe slagers die ook op de trainingen met het mes op de keel spelen.

Het mooiste voorbeeld wat mij bij is gebleven komt bij de grote concurrent vandaan. Daar had je een jonge vedette genaamd Leonardo die destijds door ene Paul Bosvelt helemaal lens werd geschopt op de training op het moment dat hij vedette neigingen begon te vertonen. Ze wonnen wel alles. Een paar van die jongens, of ze nu uit Zuid Amerika komen, uit Kroatië of gewoon Joël heten, zijn noodzakelijk voor je elftal.

6 augustus 2023 om 18:25

@bbl98: mooi verhaal met je innovator. Toch ongelooflijk hoe sommige Ajax supporters alles wat hun club doet kan ophemelen tot iets magisch buitenaards bijzonders wat alleen Ajax kan. Kopen ze tien kutspelers zonder techniek: innovatie...Ajax gaat over op harde werkers. Briljante uitvinding waar geen enkele andere club op was gekomen

6 augustus 2023 om 11:04

dit is gewoon pure onzin wat je nu zegt.
deze jongen is juist over de grond vrij goed, het is juist een niet-typische 2e bundesliga vechtersteam verdediger maar meer een voetballende verdediger wat ajax vaak zoekt.

ik zie liever dit soort aankopen, waar naar gekeken wordt wat een speler wel kan dan dat ze een bassey halen op basis van een paar leuke europa league wedstrijden waarin je al kon zien dat ie aan de bal dramatisch is.

6 augustus 2023 om 11:06

Als dat het spel wordt van Ajax dan verwacht ik dat het publiek zich zal gaan roeren. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren. Ik moet ook bekennen dat ik de huidige transfers met lede ogen aanzie.

6 augustus 2023 om 11:37

@messino
Verwacht dat het publiek zich helemaal niet roert zolang er maar resultaat geboekt wordt. We hebben ze toch op de kloten gekregen afgelopen seizoen. Niet een grote wedstrijd gewonnen en telkens afgehaakt op de do or die momenten. Een hecht team dat keihard ervoor vecht en op die manier resultaat boekt, is een mooie reset. Mooi voetbal komt daarna wel.

6 augustus 2023 om 12:13

Ik kijk liever geen 17 wedstrijden afbraakvoetbal. Ik heb in 24 jaar als seizoenskaarthouder veel meegemaakt maar wat er nu dreigt te gebeuren slaat werkelijk alles. Het enige waar ik me in kan vinden is dat een ploeg keihard moet werken, dat is ook een voorwaarde om sierlijk en vermakelijk voetbal op de mat te kunnen leggen!

6 augustus 2023 om 11:08

Want statistieken staat gelijk aan hard werken? Ik begrijp je verhaal eigenlijk niet zo goed, hoe kom je tot deze conclusie?

6 augustus 2023 om 11:16

Wat een onzin. Hij heeft zelfs nog die keeper gehaald mede op z’n voetballende vermogen. Sven loopt continu te vertellen dat hij spelers zoekt die in het Ajax spel passen. Sven lijkt per positie naar wat ze nodig zijn qua type maar mensen blèren al voordat ze überhaupt 1 minuut van zo’n speler hebben gezien.

6 augustus 2023 om 11:24

Waarom staat kijken naar statistieken gelijk aan metselen en hoge ballen?
Je kan op basis van statistieken toch ook zoeken naar een speler die een hoog percentage passing heeft of een speler die een bepaald aantal ballen vooruit speelt etc. Logica ontgaat me even hierbij.

6 augustus 2023 om 11:25

Ah vandaar de aankoop Forbs voor de hoge ballen natuurlijk.
Steijn is tot nu toe een praktische trainer gebleken. Als Brobbey de grootste spits is met 1.80 dan zal hij het echt niet in zijn hoofd halen om lange hoge ballen te gaan spelen.

6 augustus 2023 om 11:34

Als je voetbal wilt moet je stergiou halen. Goedkoop en enorm sterk aan de bal. Fysiek zal je soms dan weer wel tekort komen met hem. Mja als je goed staat en op tijd bent heb je de bal.

6 augustus 2023 om 11:36

Een cv die niet elk kopduel verliest id inderdaad even wennen voor ons als Ajax fans. Hopelijk krijgt hij een eerlijke kans en word hij niet afgemaakt na z'n eerste fout en gelijk naar de bank verbannen.

6 augustus 2023 om 11:49

Geloof niet Maurice een speler zomaar afvoert

6 augustus 2023 om 11:57

@Paauwer: misschien een tip om een Pro-abo te nemen bij VI. De spelersanalyses van (voornamelijk) Sam Planting zijn zeer duidelijk en geven een heel anders beeld dan jij hier schetst. En nee, die zijn niet louter positief, ook de mindere punten van spelers worden daarin genoemd. Zo is duidelijk dat Medic niet heel snel is op de eerste meters. Dat is voor mij wel een punt waarbij m’n wenkbrauwen gaan fronsen. Hij schijnt positioneel wel goed te zijn, en zeer goed in tackelen (met beide benen) en is zeer kopsterk.

6 augustus 2023 om 12:30

Als dat het geval zou zijn, hadden ze Tadic niet weggedaan. Data is wat anders dan statistieken. Of beter gezegd, statistieken zijn maar een heel klein stukje data.

6 augustus 2023 om 12:34

Dat gaat helemaal niet. De laatste trainer die bij Ajax dat probeerde te doen is er heel uitgegooid. Ene Spitz Kohn. Het kan alleen als je 100% resultaat haalt. Anders wordt het simpelweg niet gepruimd in Amsterdam

Het valt me op dat Ajax tot nu toe allemaal gasten haalt waar een goeie kop opzit. Ze komen nuchter en verstandig over. Zou dat ook beleid zijn?

6 augustus 2023 om 11:00

En koppeltjes qua nationaliteiten, maar dat kan ook toeval zijn. We hebben nu twee Portugezen, twee Mexicanen, twee jongens van Bosnische afkomst en hopelijk dadelijk twee Kroaten.

6 augustus 2023 om 11:27

Ja, daar is Mislintat ook open over geweest. Begint met data of iemand die door een scout opgemerkt is. Dan gaan ze beelden van hem bekijken, dan live wedstrijden en dan gaat Sven met ze in gesprek om te zien of er een goede kop op zit. Hij noemt het de 360 view en benadrukte heel duidelijk dat het persoonlijke gesprek ook heel belangrijk is.

6 augustus 2023 om 12:41

Haha wat een onzin, die Duitser heeft jullie wel ingepakt hè.

Ik heb deze speler nog nooit zien spelen, dus geen idee hoe goed hij is. Maar wat ik wel heel grappig/opvallend vind is dat deze jongen (zoals Mislintat aanstipt) serieus wedstrijden in de spits heeft gespeeld. Toen ik op transfermarkt spits bij zijn posities zag nam ik aan dat dat ging om wat minuten op het eind als breekijzer, zoals vd Hoorn weleens deed vroeger. Maar deze man heeft gewoon een paar (niet veel) wedstrijden van begin tot eind als spits gespeeld.

6 augustus 2023 om 11:16

Van Basten heeft ook als voorstopper gespeeld onder Cruijff. Een beetje rouleren is zo gek niet..

6 augustus 2023 om 11:23

Ewoud

Ik had paar filmpjes van hem gezien en viel mij ook op, dat hij gewoon echt beheersd goals gemaakt heeft. Had verwacht veel kopgoals, maar er zaten paar echte spitsen goals via voet gemaakt.

Zou mij niet verbazen als hij in de jeugd aanvaller was. Ondanks dat hij houterig oogt, is best heel technisch

6 augustus 2023 om 11:38

Klinkt positief. Stel hij voldoet niet als verdediger dan kun je hem door zijn ervaring als spits nog als breekijzer gebruiken. Kun je op zoek naar een “normale” tweede spits die de concurrentie met Brobbey aan kan gaan. Hief je geen tweede Lucca te kopen die wel zijn waarde heeft gehad maar nooit een serieuze optie om te beginnen is geweest.

Misschien raar om zo te denken van mij, maar aangezien deze jongen Kroaat is, is dit ook niet een manier om Sutalo binnen te hengelen? Ik geloof wel dat Ajax potentie in deze jongen ziet maar ook gezellig toch? Kroaten onder elkaar, ook voor de communicatie achterin.

6 augustus 2023 om 11:00

er gingen inderdaad geruchten dat deze jongen is gehaald om zo zijn vader (of misschien een oom?), die in het raad van bestuur achtig iets zit bij dinamo zagreb, over te halen om sutalo naar ajax te krijgen... lijkt mij allemaal best ver gezocht, maar je weet het maar nooit!

6 augustus 2023 om 12:54

Dario Simic (oa ex Inter en Ac Milan) is inderdaad de (aangetrouwde) oom van hem. Simic heeft een belangrijke functie bij Zagreb. Het zou dus best te maken kunnen hebben met de toekomstige transfers van Sutalo.

6 augustus 2023 om 11:03

Dacht ik vorige week toevallig ook al aan. Dat dit misschien in combinatie met zijn kwaliteiten als backup. Een aankoop zou zijn om Sutalo makkelijker te laten acclimatiseren en sneller over de streep te kunnen trekken om voor Ajax te kiezen. Mooi om te zien dat Mislintat bij de presentatie van Medic zijn jas nog aan had. Hopelijk zit ie snel weer op het vliegtuig naar Zagreb om de deal met Sutalo af te ronden.

6 augustus 2023 om 11:07

Naar verluidt maakt hij onderdeel uit van de transfer van Sutalo. Niet om hem fijn te laten voelen maar vanwege keiharde knaken. Alles draait om geld, zeker in het voetbal. Lemic is dezelfde soort parasiet als die zaakwaarnemer afgelopen zomer.

het is inderdaad handig dat deze jongen op beide plekken centraal kan spelen.
ik wil niet zeggen dat hij tweebenig is ala sneijder, maar het is ook geen typische houthakker die perse de lange bal gaat spelen wanneer onder druk.
het is, wat mij betreft, gewoon een upgrade ten opzichte van bassey.
waar ik bassey wel beter in vind, is zijn snelheid. medic is niet razendsnel, dus wanneer je tegen snelle jongens speelt en je hebt 20-30meter in je rug dan is medic wel een zwakkere broeder.

verder inderdaad ook onzin dat er zo wordt gekeken dat hij in 2e bundesliga speelt. hij is gewoon een laatbloeier (nog steeds maar 24 trouwens). stond in de belangstelling van meerdere bundesliga teams. en daarnaast wordt hij als backup gehaald, dus niks aan het handje, als hij nog verder groeit dan is dit gewoon een goedkope oplossing.

Tevreden met het aantrekken van Medic. Natuurlijk is het wel wat apart dat Ajax een verdediger uit de tweede Bundesliga haalt, maar ik heb de afgelopen dagen naar zijn statistieken gekeken en die waren gewoon prima. Behoorde tot een van de betere verdedigers van de tweede Bundesliga en dan bedoel ik niet dat ik alleen naar zijn aantal wedstrijden en goals heb gekeken, maar naar zijn verdedigende statistieken. In vele lijstjes stond Medic ook heel hoog en hij is een verdediger die lang is, fysiek sterk, sterk in de lucht, kan zich vastbijten in een tegenstander en hij lijkt op de eerste meters niet zo snel maar kan de meeste spelers toch bijbenen en met ruimte in zijn rug spelen. Van oorsprong is hij rechtsbenig, maar ook prima met zijn linkerbeen en hij heeft ook een goede crosspass in zijn benen. Voetballend is hij geen de Ligt, Timber of Martinez die voetballend ontzettend comfortabel waren, maar ook gewoon prima.

Zal mij niets verbazen als hij misschien wel de eerste keus wordt dit seizoen als rechter centrale verdediger. Zijn landgenoot Sutalo zal extreem duur zijn. Zagreb vraagt 30 miljoen, maar Arsenal en Leverkusen houden de situatie nu ook in de gaten en als die beginnen met bieden dan zal het een soort biedingsstrijd worden die waarschijnlijk op zal lopen richting een bedrag van 45 miljoen. Dat is gewoon veel te veel geld en kan Ajax niet betalen. Dan moet er nog wel een extra rechter centrale verdediger bij, aangezien Aertssen (nog) niet goed genoeg is en Kaplan pas in oktober wordt terugverwacht als hij geen terugval zal krijgen en dan heb je met Medic en Hato eigenlijk maar 2 volwaardige cv's voor het eerste.

Ajax heeft tot nu toe alleen maar spelers gehaald, die niet op het hoogste niveau hebben gespeeld, maar ze hebben wel al tadic, timber, basey laten gaan en kudus en alvarez zullen snel volgen. Dit is toch wel een heel groot risico dat ajax neemt.

6 augustus 2023 om 11:10

Zegt ook veel dat hij een speler voor zowel voor Stuttgart als Ajax wilde halen. Dan is hij dus of te goed voor Stuttgart of te slecht voor Ajax

6 augustus 2023 om 11:20

Of goede basisspeler voor Stuttgart en goede backup voor Ajax.

6 augustus 2023 om 18:29

Hoezo zou een speler alleen te goed voor Stuttgart of te slecht voor Ajax kunnen zijn? Logica van niks

Gefeliciteerd Ajacieden. Als ik Mislintat mag geloven hebben jullie een superspeler binnen gehaald. Ik vraag me alleen af of al die scouts in Duitsland zo hebben liggen slapen dat ze deze man over het hoofd hebben gezien. Er zullen nu ongetwijfeld een heleboel juichverhalen komen over deze speler, maar die heb ik vorig jaar ook gehoord over Bassey. Als ik dan die juichverhalen lees, moet ik altijd denken om morgen mijn baas te vragen of mijn weekend 300 uur lang kan worden. Want iedereen is kennelijk in staat om ieder weekend de wedstrijden in de 2e Bundesliga te volgen want ze kennen hem precies. Persoonlijk vind ik het een uiterst twijfelachtige transfer, maar ik laat me graag verrassen. En als hij het echt goed doet, ga ik als niet Ajacied ook juichen. Maar wel maar een hel klein beetje natuurlijk.

6 augustus 2023 om 11:09

ik snap wat je bedoeld, maar een speler als medic die over komt voor een schamele 2mil is toch iets makkelijker om positief over te zijn dan een bassey die als absolute top aankoop (qua bedrag) komt.
als je alles op een rijtje zet dan is er niks mis met deze aankoop qua bedrag, past ie in het team, is het iets wat ze nog nodig hadden etc.

ik denk dat veel ajax fans liever zo'n verassing zien komen, dan een kik pieri of iets dergelijks.
het is ook gewoon duidelijk dat de huidige jong-ajax verdedigers op hato na, niet van bijzonder niveau zijn. en ik kan ook niet 1 2 3 een eredivisie verdediger opnoemen die gehaald had kunnen worden waarvan je al kan zeggen dat die het niveau heeft. (misschien die jongen van twente? maar zal wel duurder zijn dan 2mil)

6 augustus 2023 om 11:25

Wanneer ik naar de situatie bij Ajax kijk op dit moment dan zijn er vooral van dit soort gokjes binnengehaald. Spelers die op een hoger niveau nog niets bewezen hebben. Wanneer degene die het meest bewezen heeft Branco van der Boomen is dan moet je jezelf ernstige zorgen maken. Die was een aantal jaren geleden niet goed genoeg en is via de krochten van de KKD terecht gekomen bij het, pakweg, Vitesse van Frankrijk. Ja, hij was gratis en in die zin een leuke opvulling, maar wordt nu beschouwd als de beste middenvelder. Hij zal zich ongetwijfeld ontwikkeld hebben, maar wanneer het mijn club was zou ik me als fan ernstig zorgen maken. Sutalo zou wel een goede versterking zijn, lijkt mij op voorhand want die heeft ook al veel meer bewezen. Borges wordt hier gepresenteerd als een heel groot talent. Jongen is 19, komt uit het 2e van City. Moet die het zwalkende Ajax er weer bovenop helpen? Bovendien, als het echt zo'n groot talent was dan had City hem echt niet laten lopen. Het kan allemaal goed vallen en dat hoop ik voor Ajax, maar ik heb ernstige twijfels bij het beleid. We hebben nog 3 weken dus wie weet komt er nog een grote verrassing.

6 augustus 2023 om 11:31

@oreely Had even het laatste stukje van je betoog niet gelezen. Als Twente fan kan ik je meedelen dat Smal niet voor 2 miljoen te koop is (marktwaarde volgens transfermarkt 6 miljoen). Maar wat belangrijker is is dat dit een mindere uitvoering van Daley Blind is. Goede passing, maar verdedigend niet super en een gebrek aan snelheid. De omschrijving zal je bekend voorkomen. Die is niet beter dan Wijndal. Voor Twente een goede back en ik hoop dat hij alsnog bijtekent, maar voor het niveau wat Ajax nastreeft is hij niet goed genoeg. Overigens heb ik niet de illusie dat we 6 miljoen voor hem krijgen met nog maar een 1-jarig contract.

6 augustus 2023 om 11:18

Het is een speler van 2mln die als back-up moet gaan fungeren achter Sutalo (of een ander hij niet haalbaar blijkt). Volgens kenners is dit wel een van de betere verdedigers in de 2e Bundesliga. En ik vind het dan ook best bijzonder dat ik veel mensen al hoor zeggen dat het niet wat kan zijn omdat hij uit die competitie komt terwijl ik deze mensen niet hoorde toen Feyenoord de 22 jarige Beelen uit de KKD haalde voor meer geld een maand geleden.

6 augustus 2023 om 11:35

Ik ben niet "veel mensen" en ik vind de transfer van Beelen voor dat geld ook vreemd. Maar bij Feyenoord denken zijn ze nog helemaal in euforie en denken ze dat Slot van modder goud kan maken. Die transfer vind ik dus net zo twijfelachtig.

PS Enschede is FC Twente en niet Ajax.

6 augustus 2023 om 12:05

Slot lijkt tot nu toe redelijk in staat om van modder goud te maken dus dat neem ik ze dan ook nog niet eens kwalijk.
Maar ik heb liever dat Ajax zich meer focust op dit soort aankopen, dan dat we we weer een speler als Bassey kopen die bizar duur is omdat ie toevallig een paar leuke wedstrijden in de Europa League speelde maar verder totaal geen match was.
Deze jongen staat in ieder geval al meer dan een jaar op het lijstje van Mislintat en vond hem ook goed genoeg om naar de Bundesliga te halen dus is het in ieder geval bekend wat hij wel en niet kan.

Ah kijk, ik vroeg me al af waarom mensen in het stadion me zo raar aankeken als ik uit volle borst Ajax Enschede aan het meeschreeuwen was

Stel je, dat Ajax dit jaar een fantastisch seizoen zal draaien en om alle prijzen meedraaien en winnen. Ik zeg stel hè 😂 wat zouden de Telegraaf dan over Mislintat en Ajax roepen? Dat dit een Ajax onwaardig elftal is door alle Duitsers en Balkan spelers? Vreemdelingenlegioen? Ajax spel niet meer herkenbaar is? Ik ben daar stiekem al hee benieuwd naar 🤣🤣

Geweldig Sven. Scherpe zakenman, betaalt alleen de hoofdprijs voor de basis. Komt zeer correct over . Spelers die buiten de basis gaan vallen ....gewoon netjes uitgelegd en de keuze gegeven. Deze speler kost geen drol, en wellicht een basisspeler erbij. Geloof in het Ajax van nu. Steijn wordt gek van die halfzachte voetballers van vorig jaar .....rensch, Wijndal en anderen. Nu allemaal spelers met karakter er bij. Prachtige prijzen bij verkoop. Duidelijk komen alle aankopen voort uit intern overleg. Scouts worden weer serieus genomen na een jaar Schreuder en zijn zaakwaarnemer die de dienst bepaalden. Straks nog Alex Kroes ipv van der Sar. Gaan knallen ..... hopelijk meteen ..... maar in de toekomst zeker.

'hij was een van de beste centrale verdedigers in die competitie. Hij kan zowel links als rechts centraal spelen en heeft ook wel eens als '6' gespeeld. Hij heeft zelfs wel eens in de spits gestaan. Hij heeft vijf goals gemaakt (in 73 wedstrijden voor St. Pauli, red.), dus hij weet hoe dat moet. Een multifunctionele speler die op veel posities uit de voeten kan'

Dus als ik onze nieuwe TD mag geloven hebben we onszelf een nieuwe Phillip Cocu gescoord...
Heb hier echt mijn vraagtekens bij maar laat me uiteraard graag verrassen!

Ik merk aan mij zelf dat ik Sven al een beetje veroordeeld heb zonder hem de kans te geven.Ben ik de enige?

6 augustus 2023 om 12:49

Ik denk dat het op basis van zijn aankopen is tot nu toe. In mijn ogen zien die ook nog niet heel sterk, maar wie weet verrassen de aankopen mij. Van den Boomen gratis is sowieso prima, anderen twijfels over.

6 augustus 2023 om 13:49

Ik vind het wel wat twijfelachtig allemaal, maar dat ik graag kritisch op hem ben komt voornamelijk door al die jubelverhalen van die dataexperts op dit forum. Die proberen ons wijs te maken dat diamantoog er meer verstand van heeft dan alle andere. Daarom is hij ook overal binnen no time weer weggeschopt. Alle aankopen zijn erg twijfelachtig, maar diamantoog is een soort superman. En de spelers die ploeg moeten gaan dragen en stabiel moeten maken? Die komen later, en later, en later...Eerst hoog van de toren blazen dat de selectie ruim op tijd klaar moet zijn, dan moet er gewacht worden op die A-spelers en inmiddels is hij uit wanhoop maar wat (schijnbare) talentjes uit de 2e bl gaan halen. Het lijkt meer op wanhoop en paniek, dan op controle.

6 augustus 2023 om 14:23

Eerlijk gezegd vind ik die euforie opeens rond hem ook zwaar overdreven. Heb er zware twijfels over, maar we gaan het zien.

Sven gaat er hopelijk weer een vechtmachine van maken, een ploeg die tot het gaatje gaat. Want dat hebben we echt gemist bij ajax vorig jaar

Deze jongen doet mij toch vooral heel erg denken aan Mike van der Hoorn, hoop dat deze jongen net iets meer potentie heeft.

Meer Kroaten op komst klopt niet als subtitel wanneer het 1 extra speler betreft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren