Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mikel Arteta komt met uiterst hoopvol bericht over Jurriën Timber

Laatste update:

Het Europees kampioenschap in Duitsland is nog geen gesloten boek voor Jurriën Timber. De verdediger raakte al snel na zijn overstap van Ajax naar Arsenal zwaar geblesseerd, maar kan mogelijk toch nog in actie komen dit seizoen. Dat heeft manager Mikel Arteta gezegd.

"Op dit moment doet hij nog lang niet mee, dat is de realiteit. Maar als je vraagt of hij dit seizoen nog een grote impact kan gaan hebben? Ja, dat is zeker mogelijk", zei Arteta in aanloop naar het competitieduel met Crystal Palace zaterdag.

Het herstel van Timber wordt continu gemonitord bij Arsenal. "We hebben er goede hoop op als alles goed verloopt in zijn herstel, maar het is nog te vroeg om het precies te zeggen", aldus Arteta.

Het EK staat over 146 dagen op het programma en elke zware blessure kan de internationals van Oranje hun deelname kosten. Fysiotherapeut Leo Echteld zei begin deze maand dat Timber nog een hoop werk te verrichten heeft.

Echteld was tussen 1998 en 2008 in dienst bij de KNVB en maakte deel uit van de medische staf. "Doordat het speelschema voor topspelers tegenwoordig moordend is en de druk alsmaar verder toeneemt, lijkt het vaak niet de vraag óf, maar wanneer spelers geblesseerd raken", aldus Echteld in De Telegraaf.

"Als bondscoach kun je tegenwoordig alleen maar bidden dat die ellende aan je voorbijgaat. Eigenlijk lopen alle spelers in de Europese competities elke dag op hun tenen. Blessures liggen daardoor voortdurend op de loer."

Timber kampt sinds halverwege augustus met een gescheurde kruisband, waardoor hij bij Arsenal al dertig officiële duels moest missen. De vijftienvoudig international zat tijdens de finales van de Nations League in juni nog wel bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman, maar moest toen Lutsharel Geertruida voor zich dulden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd afwachten hoe iemand terug komt, maar het EK lijkt me best een realistisch doel. Of hij ook nog veel voor Arsenal kan spelen weet ik niet, vaak komen er na een rentree wel wat kleine blessures om de hoek kijken en dan is het vooral zaak die goed te managen.

20 januari 2024 om 10:13

Realistisch doel om fit te zijn voor het EK of om na zo'n zware blessure ook mee te mogen naar het EK, gezien de moordende concurrentie op zijn positie?

20 januari 2024 om 10:25

Qua fitheid lijkt me dat hij het wel gaat redden, het zal er dan idd op aankomen of hij zich nog genoeg kan laten zien om mee te mogen. Op dit moment spelen directe concurrenten Geertruida en De Ligt ook niet geweldig of helemaal niet. Zoals De Vrij de laatste tijd weer speelt lijkt dat me een zekerheid om mee te gaan naar het EK.

20 januari 2024 om 10:29

Alleen is De Vrij wel bankzitter bij Inter. Van Dijk is de enige centrale verdediger momenteel die consistent is in zijn prestaties en het spelen van wedstrijden.

20 januari 2024 om 11:13

En Ake dan? Vaste basis bij City

20 januari 2024 om 11:19

Heb dit seizoen een paar wedstrijden gezien van Inter en daar stond De Vrij in de basis dus ik dacht eigenlijk dat hij weer altijd speelde maar je hebt gelijk zie ik.

20 januari 2024 om 11:21

En Botman

20 januari 2024 om 11:22

En vd Ven

20 januari 2024 om 11:40

Maar De Vrij doet alsnog wel vaak mee bij Inter, al is het niet vaste basis. Belangrijker vind ik dat De Vrij de laatste 2 interlands met flinke afstand de beste was achterin.

20 januari 2024 om 12:06

Zelf schat ik Botman, Van de Ven, Ake, De Ligt en De Vrij hoger in dan Timber op basis van wat hij heeft laten zien bij Ajax en Oranje.

20 januari 2024 om 15:06

Timber kan als linksback, rechtsback, en centrale verdediger uit de voeten. Kan ook een andere extra wapen zijn als inschuivende middenvelder. Ik zou hem altijd meenemen.

20 januari 2024 om 10:22

Wordt al gesproken over maart terugkeer, dus herstel gaat voorspoedig. Maar wat je zegt, dikke kans dat hij bij intensiever trainen weer terugval krijgt en sowieso moet hij rustig worden gebracht. Voelt wel als een nieuwe aankoop als hij weer terug is!

Beetje raar dat er dan een heel stukje wordt toegevoegd over het zware speelschema terwijl Timber in de eerste wedstrijd van het seizoen geblesseerd is geraakt wat totaal niks met het speelschema te maken heeft. Hopelijk is Timber er nog bij de laatste weken/maanden. Hij is hard nodig in ieder geval..

Mensen hebben geen besef wat zo’n blessure doet met je lichaam. 6 tot 9 maanden is echt nonsens. Ja je kan idd weer wedstrijden spelen, maar wedstrijdritme is volledig weg. Je kan trainen met je team wat je wilt, maar wedstrijden zijn altijd anders..

Tegenstanders geven geen reet om hoe jij je voelt of dat je net terugkomt van een blessure. Je teamgenoten daarentegen doen dat (onbewust) wel. Dus over iemand die 8 weken op de bank zit, invalt en slecht speelt zeggen we: “Ja maar die mist wedstrijdritme..” maar iemand die terugkomt van zo’n blessure verwachten we maar dat ie er gelijk staat.

En ook is elk lichaam anders, sommige hebben 7 maanden nodig om volledig “fit” te raken, andere hebben 10/11 of 12 maanden nodig.

En ja er zullen nu mensen zijn die zeggen dat er genoeg voorbeelden zijn van spelers die terug waren na 7/8 maanden. Uiteraard.. maar er zijn er veel, heel veel die langer nodig hebben. En dan zeker het wedstrijdgedeelte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren