Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste EK-deelnemer maakt selectie precies een maand voor de start bekend

Laatste update:

De definitieve EK-selectie van Hongarije is bekend. Bondscoach Marco Rossi heeft zijn 26-koppige gezelschap dinsdagmiddag, precies een maand voor de start van het prestigieuze eindtoernooi in Duitsland, wereldkundig gemaakt. Voormalig AZ’er Milos Kerkez is een van de blikvangers in de Hongaarse selectie.

Hongarije is tijdens het EK ingedeeld in Groep A, waarin de selectie van Rossi het opneemt tegen gastland Duitsland, Schotland en Zwitserland. Laatstgenoemde is de eerste tegenstander van de Hongaren op zaterdag 15 juni.

Onder de lat kan Rossi een beroep doen op RB Leipzig-doelman Péter Gulácsi. De 34-jarige sluitpost moest een groot deel van de kwalificatie aan zich voorbij laten gaan wegens een gescheurde kruisband, maar is in Duitsland weer van de partij.

In de achterste linie is Willi Orbán de bekendste naam. De 31-jarige centrale verdediger, die net als Gulácsi onder contract staat bij RB Leipzig, maakt zich op voor zijn tweede Europees kampioenschap met Hongarije.

AFC Bournemouth-linksback Kerkez wordt door Rossi voornamelijk ingezet als linkermiddenvelder. De veertienvoudig international van Hongarije, die de Eredivisie verruilde voor de Premier League, lijkt zeker van een basisplek op het EK.

Dominik Szoboszlai, middenvelder van Liverpool, is de grote ster in de Hongaarse selectie. De veertigvoudig international is ondanks zijn leeftijd (23) al bijna twee jaar aanvoerder van de nummer 26 van de FIFA-werelranglijst.

Volledige selectie Hongarije


Doelmannen
Dénes Dibusz, Péter Gulácsi, Péter Szappanos.

Verdedigers
Norbert Balogh, Endre Botka, Márton Dárdai, Attila Fiola, Ádám Lang, Willi Orbán, Attila Szalai.

Middenvelders
Bendegúz Bolla, Mihály Kata, Milos Kerkez, László Kleinheisler, Ádám Nagy, Zsolt Nagy, Loïc Nego, András Schäfer, Callum Styles.

Aanvallers
Martin Ádám, Kevin Csoboth, Dániel Gazdag, Krisztofer Horváth, Roland Sallai, Dominik Szoboszlai, Roland Varga.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik zie best mogelijkheden voor Hongarije. Zeker in Budapest hebben ze laten zien een sterk collectief te zijn. Bij standaardsituaties met nemer Szoboszlai en koppers als Orbán zie ik goede resultaten tegen Zwitserland en Schotland zomaar gebeuren.

14 mei 2024 om 16:02

Maand voor de start is de kampioen Open deuren in trappen al vergeven.

14 mei 2024 om 16:20

Evenals de kampioen meest inhoudsloze bijdrage.

14 mei 2024 om 16:15

Orban, de grootste right winger van Hongarije. Ben benieuwd of hij ook kan voetballen.

Die Hongaren hebben het wel heel goed gedaan de laatste jaren. Toch wel een beetje teleurgesteld in Sboszolai, had er veel meer van verwacht bij Liverpool. Prima team, maar zeker geen kanshebber.

Normaal zou ik zeggen 3 potjes en weer naar huis maar in deze poule is het mogelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren