Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mexicaan houdt trauma over aan Robben: ‘Dag 133, het was geen penalty’

Laatste update:

Waar menig Nederlander af en toe met weemoed terugdenkt aan het WK van afgelopen zomer, waar Oranje verrassend goed presteerde en als derde eindigde, zijn de Mexicaanse herinneringen aan het toernooi om de wereldtitel minder zoet. Voor Josince Lombardi geldt dat in het bijzonder.

/

Veel Mexicanen zijn nog niet vergeten hoe hun nationale ploeg, woensdag in Amsterdam tijdens een oefeninterland opnieuw de tegenstander van het Nederlands elftal, in de achtste finale van het WK werden uitgeschakeld door het team van toenmalig bondscoach Louis van Gaal. Voor Lombardi is dat evenwel grotendeels zijn eigen schuld, want hij herinnert zichzelf dagelijks aan die wedstrijd.

Mexico stond lange tijd op een 1-0 voorsprong, maar in de slotfase tekende Wesley Sneijder voor de gelijkmaker en leverde een omstreden strafschop na een valpartij van Arjen Robben de 1-2 van Klaas-Jan Huntelaar op. Lombardi lijkt daar een trauma aan te hebben overgehouden en meldt zich dagelijks op Twitter: “Dag 133, het was geen penalty”, blijft de Mexicaan volharden, waarbij de KNVB en de FIFA steevast op een ‘mention’ mogen rekenen.


Vond je de penalty die Arjen Robben kreeg tegen Mexico terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dag 133. We kijken nog steeds selectief terug op de wedstrijd. De penalty die niet gegeven werd toen een verdediger zijn eigen been brak met een rare tackle zijn we voor het gemak vergeten.

12 november 2014 om 12:31

Hahaha dat was echt een typische vorm van boontje komt om zn loontje. Vind het jammer dat ze dat er inderdaad niet bij pakken. Als dat 4 jaar eerder had plaatsgevonden was het waarschijnlijk Robben die zn been brak..

12 november 2014 om 12:33

Juist... gerechtigheid in de wedstrijd zelf. case closed.

12 november 2014 om 12:36

Dat was ook veelste licht vind ik, tegenwoordig word er al bij een beetje contact al gesmeekt op een penalty. Ik vind dat de scheidsrechters zich daar te veel in mee laten slepen. Ook dit vond ik te weinig voor een penalty, en dan die Robben die als een dode zwaan naar de grond gaat.. Walgelijk toch? Kunnen we ook gewoon eerlijk over zijn want als een Mexicaan dat deed was er ook een rel in Nederland.

12 november 2014 om 12:53

Jij hebt er een handje van om tegendraads te zijn volgens mij. Dit was wel degelijk een penalty.

12 november 2014 om 13:03

Ik ben niet tegendraads, gewoon realistisch. Het contact was niet zo zwaar dat Robben niet verder kon gaan en al helemaal niet kon duiken als een zwaan. Of heb ik het mis?

12 november 2014 om 13:09

Robben ging idd te dramatisch, maar hij werd wel gehinderd

12 november 2014 om 13:10

Als het contact de speler dusdanig hindert dat het hem belet de bal verder te spelen, is het een overtreding. Marquez stond op zijn voet, was te laat, het contact was licht. Maar het was een overtreding.

12 november 2014 om 13:10

Helemaal mee eens. Robben voelde iets, en zag t ook aankomen en besluit te gaan liggen terwijl hij echt wel had kunnen blijven staan. Door te gaan liggen dwing je de scheidsrechter te kiezen en dat viel deze keer de "goede" kant op.

12 november 2014 om 17:55

Gaat niet om zwaarte van contact, hij werd gehaakt, punt! Dus penalty

12 november 2014 om 15:37

Hahahha diegene die dat een penalty vind/vond moet stoppen met voetbal kijken. Pannenkoeken zeg

De penalty was terecht maar Robben viel inderdaad wat tw gretig. Jammer dat een groot deel van het volk van Mexico niet objectief kan zijn.

12 november 2014 om 16:30

Hahaha want jij bent wel objectief?

Dat je je belazerd voelt na een wedstrijd met een pingel op het eind heb ik ook vaak. Dat je dan boos bent, prima. Dat analisten op tv fotos van Robben gaan verscheuren, de volkswoede die ontstaat en het in mijn ogen aparte gedrag van deze man verbazen mij nog steeds. Ik vind het wat te ver gaan.

12 november 2014 om 13:35

Het enige punt is dat dit deels aan Robben ligt. Hij zei dat hij een schwalbe gemaakt heeft, maar hij bedoelde niet toen hij de penalty kreeg maar eerder. Maarja, buitenlandse media enzo...

Ik geniet nog altijd van deze overwinning. Wat een geweldig Wk was het. Ik flipte compleet na dat doelpunt van Sneijder.

De penalty was terecht, hij wordt geraakt, simpel. Robben laat zich altijd zo dramatisch vallen en door zijn geschiedenis en dan de latere uitspraak blijven ze maar denken dat het geen penalty was.

Je zou toch zeggen dat er in Mexico wel belangrijkere zaken spelen de laatste tijd dan een (overigens volledig terechte) penalty op een WK.

12 november 2014 om 12:41

Zou Nederland eens moeten overkomen, dan praten ze er over 40 jaar nog over. Ze hebben het volste recht om hier nog boos over te zijn. Mexico had de kans om eindelijk eens ver te komen op een eindtoernooi en die mensen zijn ook über gepassioneerd en chauvinistisch. En dan laat ik het wel of niet terecht zijn van de penal nog buiten beschouwing.

12 november 2014 om 12:51

Ik denk dat ze in Nederland toch wel wat genuanceerder zouden reageren. Als je de verloren WK-finale tegen Spanje er bijvoorbeeld bij pakt, dan hoor je weinig mensen over de goal van Iniesta, die vanwege een niet gegeven corner nooit goedgekeurd had mogen worden. Mensen hebben het daarentegen wel over de gemiste kans van Robben één op één met Cassilas. In Nederland kijken ze dus eerder naar het eigen falen, dan naar het falen van de scheidsrechter. Ook de schwalbe tegen West-Duitsland, en de door de Junta veilig gestelde WK-titel van Argentinië zijn toch tamelijk gestolen overwinningen, maar de kritiek richt zich vooral op Jongbloed en op de bal op de paal van Rensenbrink. Ik denk dat je derhalve niet kan zeggen dat ze het in Nederland nog over zoiets zouden hebben 40 jaar na dato, sterker nog, we hebben een concreet voorbeeld van exact 40 jaar geleden om dat te onderbouwen.

12 november 2014 om 13:01

Oke maar een niet gegeven corner is een beetje erg ver gezocht in vergelijking met een penal.

12 november 2014 om 13:08

niet als er direct uit die onterechte doeltrap wordt gescoord. Ook omdat een aantal spelers van een corner uitgingen en naar voren liepen, of nog de scheids op zijn fout stonden te wijzen. Overigens was Spanje gewoon beter die wedstrijd, en had Van Bommel die bal wat beter kunnen wegwerken. Maar als ze in Mexico al zo boos zijn over een wedstrijdje in de achtste finale, zouden ze in Nederland de tent volledig afbreken vanwege een onterechte goal in de blessuretijd van een WK-finale. Als ze hetzelfde temperament hadden.

12 november 2014 om 13:26

Je bent wel erg objectief in je beoordeling moet ik zeggen. In 1974 werden wij dus bestolen door een schwalbe van de Duitsers maar de penalty die Robben op een even gluiperige manier binnensleepte tegen de Mexicanen noem je volledig terecht. Robben behoort qua gedrag tot dezelfde categorie spelers als Matthäus en Suarez en de enige reden dat Nederlanders dat niet zo zien komt omdat hij een Nederlander is.

12 november 2014 om 15:05

@hainrich. Waar ik voornamelijk een probleem mee heeft is dat Mexico doet alsof ze bestolen zijn. Zijn ze vergeten dat Hector Moreno zijn been brak in de zestien. Zou dat misschien zijn gekomen omdat hij te hard tegen de bal had geschopt ? Nee dat was omdat hij tegen Arjen Robben aanschopte. Een meer dan overduidelijke penalty. Daar hoor ik voor de rest niemand meer over. Wat betreft de penalty die wel gegeven werd. Daar had ik als scheidsrechter nooit voor gefloten inderdaad. Maar dat Mexico bestolen is lijkt me onzin. Ze kregen een vrij makkelijk gegeven penalty tegen ( ik wil ook niet beweren dat Marquez Robben niet raakte) en een 100% penalty word niet gegeven. Staan we weer gelijk. Daarnaast was het voor elke voetbalkenner al wel duidelijk dat na de 1-1 Mexico ten dode opgeschreven was.

12 november 2014 om 15:07

Daar zit inderdaad een kern van waarheid in. Hoe triest het voor mexico ook was. Zelfs als die penalty niet was gegeven hadden ze het niet gered. Ze waren vanaf hun eigen goal zwaar de mindere partij en oranje kwam juist beter in het spel. Het verschil in conditie had zich alsnog opgebroken. Hoe zuur het ook is voor de Mexicanen. Maar ze doen net alsof als die penalty niet gegeven was dat ze dan door hadden gegaan.

12 november 2014 om 15:08

Dus dat ja. Ze doen net alsof ze zonder die penalty wel hadden gewonnen. Ze waren op en konden amper nog het enthousiasme van Oranje bijbenen

12 november 2014 om 15:53

Leonardo
Die goal kwam helemaal niet na die niet gegeven corner
Maar na een niet gegeven overtreding op Elia , zoek maar na op YouTube.

Dat weet bijna niemand meer , dus in Nederland valt dat nog wel mee
Ik kan nog wel drie wk ' s opnoemen waar NL genaaid werd

12 november 2014 om 17:39

In 2006 tegen portugal kreeg robben een de jong achtige tackle in de 16 bij een open schiet kans. De scheids floot echter al voor een buitenspel waar totaal geen sprake van was. Dan hadden we net zo goed vandaag "day 3062 no era penal". Kunnen plaatsen op twitter.

Ben bang dat Mexico tot op het bod gemotiveerd is om Oranje te verslaan en denk dat het ze ook gaat lukken. Druk op Hiddink gaat alleen maar toenemen zo.

12 november 2014 om 12:53

Denk dat je bot bedoeld

12 november 2014 om 12:59

typhoontjek, ik denk dat je bedoelt bedoelt

12 november 2014 om 12:56

Het scheelt dat een oefeninterland is.

Tegen Letland zal de druk op Hiddink veel hoger zijn. Dat gaat tenslotte om een Europees ticket. Van Letland verliezen is gewoon bijna geen EK.

zo triest ventje, alsof ze bij dag 500 zeggen ach vooruit weet je wat jullie mogen een rematch.

veel zin n vanavond, vooral met onze sterkst mogelijk aanval eindelij zonder van persie en met hunter. klasse aanval hebben we dan.

Het is algemeen bekend dat Robben een smerige duikelaar is, maar deze Mexicaan is blijkbaar niet professioneel genoeg om zich daar overheen te zetten.

12 november 2014 om 12:58

Je kunt ook overdrijven met je 'smerige duikelaar'. Robben heeft zijn schwalbes gemaakt in zijn carrière. Maar hij heeft dat ook gewoon netjes toe. Bovendien, in het heetst van de strijd doe je wel eens dingen die oncollegiaal zijn, zoals een schwalbe maken bijvoorbeeld. Ik snap de woede van de Mexicanen, want Robben maakte er gewoon een theater van. Maar het was wel degelijk een penalty.

Robben heeft al zoveel betekent voor Oranje en het Nederlands elftal. Één Schwalbe doet daar niks aan af.

12 november 2014 om 13:08

Dus omdat hij het ''netjes'' toegeeft zoals jij dat noemt mag niemand er wat van zeggen. Robben is een geweldige voetballer maar daarnaast is het ook een gluiperige matennaaier. Zijn hele carrière is een aaneenschakeling van zulke misselijke streken en dat er hier weinig mensen zijn die zich daar aan storen komt alleen maar omdat het een Nederlander is.

Als Hiddink verstandig is stelt hij hem vanavond niet op. Iedere Mexicaan die Robben vanavond een doodschop geeft zal in eigen land als een held worden beschouwd.

12 november 2014 om 13:09

Tja, ik heb ook gewoon een hekel aan Robben, hij heeft Arsenal ook genaaid met schwalbes. Toegeven of niet, hij is wel gewoon een duikelaar, want hij doet het vaker dan 'een keer'.

12 november 2014 om 13:16

Hainrich.

Dat zeg ik nergens. je mag er van vinden en zeggen wat je wilt.

Gareth bale maakte in zijn tijd bij Spurs heel erg veel schwalbes. Tot aan het schandalige toe. Een keer vroeg een reporter: 'goh Gareth, hoezo maak je nu alweer een schwalbe? Het is iedere wedstrijd wel een keer raak.' Bale gaf als antwoord: 'als ik op snelheid lig en er komt een verdediger inglijden dan spring ik op, om blessures te voorkomen. Ik heb al zoveel blessures gehad, ik wil nu gewoon een tijdje spelen.'

Verander de naam Gareth Bale is door Robben. Robben zijn carrière is continue onderbroken door blessures. Ik snap dat je dan tackles gaat ontwijken en hierdoor kom je wel is te val.

Ik wil schwalbes niet goed praten, maar ik vind dat men het ook is uit oogpunt van een voetballer moet bekijken.

Verder was het belang van de pot tegen Mexico gigantisch. In mijn ogen zijn dan ook alle middelen geoorloofd.

12 november 2014 om 13:33

''verder was het belang van de pot tegen Mexico gigantisch. In mijn ogen zijn dan ook alle middelen geoorloofd.''

Daar verschillen wij dan van mening. Noem het naïef maar ik vind dat je niet moet willen winnen door een onterecht verkregen strafschop.

En dat argument van dat ontwijken van die tackles snap ik, Cruijff deed dat vroeger ook. Het verschil is alleen dat Cruijff daarna direct opstond en dat Robben net doet alsof er een hele vieze overtreding op hem is gemaakt; ook wanneer er geen of vrijwel geen contact is geweest.

12 november 2014 om 13:43

Hainrich,

Ik vond de strafschop wel terecht. Hij werd wel degelijk uit balans gebracht. Toegegeven, de duikeling was overdreven. Maar streep dat af tegenover de penalty die we niet kregen toen die Mexicaan zijn been brak.

Inmiddels doet Robben dat ook niet meer. Hij is gegroeid in zijn spel in mijn ogen. Maar ik ben het wel met je eens wat dat betreft.

12 november 2014 om 14:37

Ik vond hem niet terecht, maar we hoeven het ook niet perse met elkaar eens te zijn natuurlijk. En zoals je hier ook aangeeft had Nederland in de eerste helft inderdaad een strafschop moeten hebben, dus valt er op die overwinning verder sowieso niet veel af te dingen.

12 november 2014 om 15:55

Meningen kunnen verschillen, daar zijn het ook meningen voor natuurlijk!

Ik begrijp je punt betreffende Robben. Maar ik vind wel datgooner4eva zijn uitspraak iets genuanceerder mocht brengen, daar ging mijn reactie in eerste instantie over.

12 november 2014 om 15:57

Gooner4eva,

Volgens mij speelt je liefde voor Arsenal gewoon de boventoon in deze. Wat opzich begrijpelijk is. Maar ik ben van mening dat het voorval waar je naar alle waarschijnlijk op doelt gewoon een penalty is, ondanks de overdreven duikeling van Robben.

12 november 2014 om 13:01

gooner, het is ook algemeen bekend dat geen enkele verdediger Robben in vorm kan afstoppen zonder daar een overtreding voor te gebruiken. Als je ziet wat die man aan tackles krijgt te verduren dan vind ik dat hij nog bijzonder vaak op de been blijft.

Ik moet zeggen dat ik het ook geen penalty vond, maar zoals zo vaak gezegd was er in de eerste helft sprake van een dubbele penalty, in 2 secondes 2 overtredingen die elk voor zich genoeg waren voor een penalty, dus die gasten moeten ophouden met zeiken.

het was een penalty maar robben moet is stoppen met die achterlijke bewegingen voordat hij daadwerkelijk op de grond ligt :

1 holle rug
2 hoofd naar achtere
3 armen in de lucht
4 schreeuwen alsof ze been onverdoofd wordt geamputeerd.

hij moet is gaan kijken naar serero , gewoon je zelf als een lijk te aarden vallen is ook al genoeg

Je kan teleurgesteld zijn maar dit is wel erg zielig hoor..

Het zou leuk zijn als Nederland deze wedstrijd wint na een daadwerkelijke schwalbe van Robben in de laatste minuut.

Jongens, een beetje humor kan geen kwaad toch?

Onzin deze ophef, hij viel overdreven maar er was contact. Dus gewoon een penalty.

Het zou grappig zijn als nederland vnv wint van Mexico door een onterechte strafschop :P

Dag 133, het was wel een penalty ...

Het was net aan een penalty maar kom op Nederland had er meer moeten hebben die wedstrijd het is voor de scheidsrechter dan gewoon een optelsom je zou dan als verdediger moeten weten dat je dan aan een dun lijntje hang was volkomen terecht dat hij hier een penalty voor gaf.

Of je kijkt gewoon objectief en constateert dat Nederland al veel eerder een penalty had moeten krijgen. Triest om te zien dat volwassen mensen iets met een gekleurde bril beschouwen en vervolgens maandenlang kinderachtig gaan lopen doen omdat ze niet tegen hun verlies kunnen.

Dag 133, ik huil nog steeds elke nacht.

hahaha wat een gek, het mooiste is dat het gewoon een terechte penalty was.

Hahaha geweldig hoe er allemaal filmpjes opdoken uit mensen in Mexico die huilend 100x zeiden dat het geen penal was. No Era penal.
Hahaha iig wel terecht dat hij ging liggen de domme scheids had uhm al lang een penal moeten geven.
Dan moet je het maar beter verkopen en dat deed Robben ook. Overigens was het ook niet zo'n zware duik ik heb foto's gezien waar Robben z'n voet toch klem zat.
Word wel een mooie pot tegen Mexico .
Ploeg die altijd probeert goed voetbal te spelen en ze hebben een goede conditie. Prima om tegen te oefenen.
Echter zou ik Robben wel sparen.
Straks krijgt hij een doodschop.

Kan me nog een penalty voor de geest halen op het Ek van 2000 toen Ronald de boer dacht ik ook heel erg theatraal over het been van Tsjech vloog in de laatste minuut...

Schwalbes worden gemaakt en Robben overdrijft zijn valpartijen maar die pingel tegen Mexico was gewoon terecht. In de eerste helft hadden we er overigens al een moeten krijgen. Ik snap dat Mexicanen het hier niet mee eens zijn maar strafschop is strafschop. Verder zie ik sommige VZ leden Robben met de grond gelijk maken. Wat zullen we dan wel niet zeggen an onze grote vriend Neymar jr.? die gaat al liggen als hij en tegenstander ziet...robben zoekt ook heel vaak het duel op en afstoppen lukt de verdediger vaak alleen door middel van een tackle, gezien het feit dat Arjen nogal wat schopjes heeft gekregen de afgelopen 10 jaar kan ik me indenken dat hij af en toe springt en dat ziet er dan wat overdreven uit.

Daarom gaan die Mexicanen vnvd ook gwn winnen het zit ze nog hoog, ik verwacht het zelfde Als de wedstrijd Argentinië -Duitsland niet de wk finalen maar die daar n is gespeelt 4-1 was het geloof ik,
;
P
Voor de Mexicanen is dit geen oefen match, maar revanche Robben ik zou maar opletten vnvd

Tja als alles goed was gelopen had Robben zijn been gewoon gebroken in de eerste helft toen twee spelers hem doormidden zaagden in de 16.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren