Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Met mijn ervaring kan ik van waarde zijn voor Ajax, maar het is aan Keizer’

Laatste update:

Siem de Jong maakte voorafgaande aan de Klassieker van afgelopen zondag al drie doelpunten tegen Feyenoord in De Kuip en ook nu was het weer raak. De middenvelder van Ajax scoorde in totaal al acht keer tegen de aartsrivaal uit Rotterdam en is na afloop van de wedstrijd niet ontevreden met zijn invalbeurt.

“Ik voel me we thuis in De Kuip”, knipoogt hij in gesprek met ELF Voetbal. “Ik bewaar goede herinneringen aan de wedstrijden tegen Feyenoord. Ik heb er volgens mij maar een verloren. Als je zelf scoort is het altijd extra leuk. Op mijn telefoon krijg ik dan ook net iets meer berichtjes dan wanneer ik scoor in andere wedstrijden.” De Jong werd afgelopen zomer door Ajax teruggehaald van Newcastle United, terwijl hij vorig seizoen nog op huurbasis voor PSV speelde.

De middenvelder moet het tot nu toe vooral doen met invalbeurten, maar is lichamelijk in orde en hoopt de concurrentie aan te kunnen gaan met zijn collega’s op het middenveld: “Samen met Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar behoor ik, al ben ik nog pas 28 jaar, tot de oude garde. Met mijn ervaring kan ik van waarde zijn in deze spelersgroep, het liefst in iedere wedstrijd, maar dat is aan de trainer.”

Vind jij dat Siem de Jong meer minuten moet krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan je goed erbij hebben...afwisselen met Schone..

24 oktober 2017 om 07:56

Hoe Zo met schone ? Gewoon op de plek van donny en dan donny afwisselen met schone. Met siem zijn loopvermmogen zonder bal hebben we na klaassen weer eens een middenvelder die zeker 4x per wedstrijd de diepte inloopt. Zal me niet verbazen als siem er minimaal 10 maakt als hij basisspeler wordt.

24 oktober 2017 om 07:59

@mvanhooijdonk
Sorry, maar ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom Sien werd gehaald.
Jij zegt nu afwisselen met Schöne.
Maar Frenkie de Jong dan? Nog niet zo lang geleden schreeuwde men dat hij vaste keus moest zijn en zelfs naar Oranje overgeheveld moest worden.
Heb je ook nog Eiting die volgens vele een groot talent is die minuten moet krijgen.
Verder heb je met Ziyech en van Beek spelers die er gewoon altijd (mits niet geblesseerd of geschorst) moeten staan.
En voor de spits heb je Huntelaar en Dolberg.
Waar moet Siem daar dan komen? Derde keus?
Voor ervaring heb je Schöne en Huntelaar al en in mindere mate Viergever.
Nee daarom snapte ik de keus om Siem te halen ook niet.
Is wel een goede voetballer en toffe kerel hoor, maar ik ga even vanuit het voetbaltechnische uit.
En Siem is nog gewoon een te goede voetballer om hem alleen als stand in bij schorsingen en/of blessures te gebruiken.

24 oktober 2017 om 08:12

Ik begrijp het wel. Als Donny morgen z'n knieband scheurt heb je een probleem. Als Schone vervolgens ook wat op loopt heb je alleen nog maar kinderen op de bank. Daarnaast zijn jonge spelers wisselvallig. Donny en Frenky kunnen een terugval krijgen. Ook kunnen ze op het punt van diepgaan een hoop opsteken van Siem op de trainingen. Dus al met al is Siem op meerdere punten van nut, al zou hij niet spelen. Wat hij in mijn ogen overigens wel zou moeten doen. Ik zou Siem af laten wisselen met Donny en schone. Lekker rouleren.

24 oktober 2017 om 08:53

@eenopinie
Ik begrijp jouw betoog wel, maar dan haal je toch een andere speler ipv Siem?
Ik bedoel het niet verkeerd hoor, maar als je een speler als Siem de Jong haalt, met zijn bagage, gebruik je hem toch niet als stand in?
Neem dan bv een speler met een mindere naam (zoals bv PSV deed met Pröpper of Ramselaar) die juist al blij is om bij Ajax te mogen komen.
Misschien niet zo goed als Siem maar wel als vervanger van de genoemde spelers.

24 oktober 2017 om 11:57

@holala

De speler die je haalt gaat niet alle wedstrijden spelen, en krijgt dus niet veel kans om in het team te groeien. Anders gezegd: hij moet er direct staan. Dat heb je met Siem. Je wint er de Champions League niet mee, je gaat hem niet voor 10 miljoen verkopen, maar je kan wel altijd op hem rekenen. Precies wat je nodig hebt. Donny en Frenkie zijn de jongens die mogen groeien en die een topniveau kunnen halen. Siem heeft dan een andere rol.

24 oktober 2017 om 13:56

Concurrentie op het middenveld is altijd goed, straks raakt eentje geblesseerd. Vd beek is nog jong die kan je niet meteen alle wedstrijden van het seizoen laten spelen

24 oktober 2017 om 23:36

Mwah, die Eiting wordt volgens mij wat overhyped hoor. Denk dat ie voor een eredivisie club vaak wel leuk is maar totaal geen fysiek en weinig weerstand gewend

Siem was vorig jaar ook gewoon heel nuttig. Aannemende dat ie nu nog wat fitter en scherper is omdat z'n blessure langer geleden is en ie weer wat gespeeld heeft, is dit gewoon een fijne vent om erbij te hebben. Scoorde bij Ajax zelden een onvoldoende en heeft de nodige ervaring die jongens als van de Beek en Frenkie de Jong missen. Bovendien heeft ie diepgang, ook niet bepaald onbelangrijk voor Ajax.

24 oktober 2017 om 08:00

Je zag inderdaad dat ziyech gelijk zijn passjes kwijt kon, ook vorige week tegen Heerenveen. Dit miste hij duidelijk na het vertrek van Klaassen.

24 oktober 2017 om 08:05

En niet te vergeten Neres, die houdt er ook wel van om een steekballetje te geven. Met Younes op links, Donny op 8 en Schöne op 6 heb je eigenlijk wel te weinig diepgang.

24 oktober 2017 om 08:00

Ik vrees dat een middenveld met Siem de Jong stabieler is dan met Donny. Ik zou daarom beginnen met Siem. Wel zie ik Donny Schone uit de basis spelen.

24 oktober 2017 om 08:07

Dikke kans dat het die kant op gaat de komende maanden ja. Ben ook niet meer zo kapot van Schöne, komt toch wel erg vaak snelheid tekort in het terugverdegigen en vind hem tot dusver ook nog niet zo nadrukkelijk aanwezig in balbezit.

24 oktober 2017 om 08:19

Kan, maar je hebt frenkie nog he. Als die gast wat meer ritme opdoet kan dat echt een monster worden op zes. bal veroveren, spel verplaatsen en dodelijk passes. Vooral omdat hij van nature al bereid is om die pass uit te stellen en spelers naar zich toe te trekken.

Ik ben alleen niet zo kapot van de verdedigende kwaliteiten van Frenkie. Hij mist een beetje dat slimme (wat schone gewoon wel doet, dikke overtreding maken als het niet anders kan).

Komst van Siem is gewoon goed, dan wachten die jonge gasten maar eens wat langer. Kom op zeg, het word steeeds jonger wat we terug zien in het eerste elftal en dat is belachelijk. Ervaring is zeker in moeilijke wedstrijden ook belangrijk, en dan wel ervaring wat we kunnen opstellen graag.

24 oktober 2017 om 09:42

Daarom zou ik op papier Ziyech op de flank zetten, Frenkie de Jong en Siem de Jong achter Dolberg en van de Beek daar achter met Sinkgraven als LB. Frenkie de Jong vaak van positie laten wisselen met Ziyech. Dan krijg je meer dynamiek, Dolberg kan dan ook naar LA, Siem de Jong naar spitspositie en dan staat Ziyech er weer bij op het middenveld. Ik zie heel veel mogelijke combinaties, lastig te verdedigen.

24 oktober 2017 om 12:39

Lausho, Ik zie vooral een opstelling waarbij je de smaakmakers van hun eigelijke positie haalt. Ik ken deze 'tactische' wisseltrucjes, bij Arsenal ook veel geprobeerd met Ozil of Ramsey op de flank. Het werkt in de praktijk voor geen meter. Als je met meer middenvelders wil spelen, dan moet je afstappen van de 4-3-3. Dat gaat ten eerste nooit gebeuren, maar is daarnaast met onze huidige selectie ook totaal niet verstandig Het middenveld kan prima afgewisseld worden tussen Siem, Frenkie, Schone en VD Beek. Met Ziyech vast op 10. Daarom is het handig om een speler als Eiting niet te snel speeltijd te geven in het eerste, dat schept te veel verwachtingen bij zo'n speler, die je nog niet kan inlossen door de hoeveelheid kwaliteit op zijn positie.

24 oktober 2017 om 13:10

@gunnerro
Als je een stap wilt maken, moet je mijn inziens niet in posities denken of altijd 4-3-3, het is immer makkelijker te verdedigen als Ziyech altijd op dezelfde plaats staat. Ziyech zal zeker vaak op AM staan om steekpasje te geven, maar hij kan ook iemand uitspelen en een goede voorzet op het tandem Huntelaar/dolberg en Siem de Jong geven, Younes heeft dat minder, daarom kan hij Ajax op LA ook heel gevaarlijk maken. Bovendien kan hij daar soms meer risico in zijn spel leggen.

Dat het bij Arsenal niet lukt, wil niet zeggen dat het niet werkt. Je moet ook niet vast 4-3-3 spelen, maar zo gaan staan, zodat je de tegenstander pijn kan doen, als je het veld breed wilt houden bv. kun je 4-3-3 gaan staan, wil je meer het centrum opzoeken dan kun je Siem de Jong naast Huntelaar/dolberg zetten.

Verder wil je de beste spelers op het veld hebben staan.

Voordeel is ook dat hij ook als valse spits kan worden opgesteld . Dit is zeker met deze buitenspelers een optie

Ik denk dat Ajax Siem echt af en toe wel nodig zal hebben. Hij werd gehaald toen ze nog niet wisten dat ze niet Europees zouden spelen. Nu is het aantal wedstrijden lager en komt hij minder snel aan bod. Overigens vond ik Donny van de Beek tegen Feyenoord de beste middenvelder, alleen kostte hem dit heel veel kracht. Maar die moet je er niet uit halen voor Siem. Ik vind Schone met zijn ervaring ook niet altijd even goed. Ziyech is onomstreden. Maar er kunnen schorsingen en blessures komen en dan zal de Jong goed van pas komen.

Is het sterkste middenveld niet van de beek op 6 en daarvoor Ziyech en Siem de Jong? Siem heeft gewoon veel meer scorend vermogen dan zijn concurrenten op die positie.

Siem de Jong was een zeer ondergewaardeerde kracht toen hij vertrok, maar zo belangrijk. Hij wordt een houtklaas genoemd, hij is geen slangenmens, zeker niet, maar technisch heeft hij een keihard schot, uitstekende aanname en speelt meestal een keer raken. Daarnaast is het fijn dat je altijd een bal bij hem kwijt kan, fysiek is hij ook sterk, dus mocht je een keer de lange bal moeten spelen, kun je hem altijd naar hem spelen en kan een duel winnen op het middenveld.

Dit combineert hij met diepgang en loopvermogen en een enorm rendement, hij is ook nog eens kopsterk. Voor een 3 dubbele schaar moet je niet bij hem zijn, maar hij is enorm functioneel, wat dat betreft lijkt hij op Klaassen of andersom. Ik zie hem dan ook graag in de basis.

Siem kan (mits fit) een hele nuttige speler zijn voor Ajax om erbij te hebben. Maar je moet hem toch eigenlijk niet meer als basismateriaal zien.

Hiermee doe je de talenten met potentie als Van de Beek en F. de Jong te kort. Als zij geen minuten maken, dan komen ze nooit aan de gewenste ervaring.

Ziyech en Van de Beek horen sowieso op het middenveld in de basis te staan. En de 3e plek daarmee kun je rouleren afhankelijk van tegenstander. Dus of Schöne of Frenkie. En als backup heb je dan Siem, Eiting, Sinkgraven.

Mijn ideale middenveld is Siem de Jong, Ziyech en Schone. Als wedstrijden het toelaten (kunstgras, blessures, schorsingen) dan kan je kiezen voor Van de Beek of Frenkie de Jong. Als ze dan bewijzen echt beter te zijn nemen ze de plekken vanzelf over. Met Siem de Jong heb je gewoon diepgang, doelpunten, ervaring en fysiek. Daarnaast is hij ook een leider.

Zeer nuttige speler. Hij voetbalt leuk mee (niks bijzonders), maakt belangrijke doelpunten en is een ervaren voorbeeldprof voor jongere spelers. Een soort mindere versie van Davy Klaassen dus.

Hoe goed ik donny ook vind ik zie graag een middenveld met de jong de jong en hakim

Prima speler om erbij te hebben, zeurt nooit, en kan toch van zeer grote waarde zijn de aankomende seizoenen voor Ajax. Zie zondag, daar geeft hij persoonlijk (met hulp van Neres) de nekslag aan Feyenoord door de 1-3 binnen te schieten, zonder ook maar amper een bal te hebben aangeraakt.

Het zal me dan ook niet verbazen als hij voor de winterstop een basis plaats weet af te dwingen. Hij wordt vaak door vele onderschat, maar kan zich moeiteloos aanpassen bij elke topclub in Nederland (zie vorig jaar). Ben dan ook nog steeds zeer te spreken over het aantrekken van Siem, hij ligt voor 3 jaar vast, en is een speler die de club door en door kent. Een aankoop die je mag beschouwen als een ''zekerheidje''.

Zeker in de topwedstrijden moet je die jongen laten spelen en voor de rest heb je opzich genoeg spelers om wat te rouleren. Ziyech en VD Beek hebben opzich die vaste basisplaats maar door blessures zal er best wel wat meer mogelijk zijn voor Frenkie de Jong, Siem de Jong en Schone. In feite is het de meest complete linie die Ajax heeft.

Verdedigend heb je Veltman, Wober, de Ligt en Viergever, waarbij ik de laatste altijd veel te druistig bezig vind en Veltman geen echt rechtsback is. Dat Orejuela zich niet kan aanpassen en Dijks te weinig biedt, maakt de achterhoede de minst complete linie.

Voorin met Huntelaar, Dolberg, Neres, Younes, Cerny, Kluivert en Cassiera, heb je in feite genoeg, ookal zijn de laatste vier niet echt overtuigend.

Onana
Orejuela
Veltman
de Ligt
Wober
vd Beek
Neres
S.de Jong
Ziyech
Huntelaar
Dolberg

Mag wat mij betreft vaker opgesteld worden, bijvoorbeeld voor vd beek die ik tegen Feyenoord uitermate matig vond spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren