Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi erkent: ‘Dat is waarom hij één van de beste spelers ter wereld is’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi worden al jaren gezien als de beste voetballers ter wereld, volgens velen de besten aller tijden. Wint Messi de Ballon d’Or niet, dan gaat deze naar Ronaldo en vice versa. Over elkaar praten de twee vrijwel nooit. Hun onderlinge band is prima, maar niet meer dan dat. De Spaanse media proberen het vuurtje tussen de twee vaak op te stoken, met name in aanloop naar onderlinge ontmoetingen. Volgens Messi is er geen enkele spraken van enige rivaliteit.

“Die rivaliteit is iets wat de media hebben uitgevonden, wij niet”, zegt Messi in gesprek met Tencent Sports. “Het enige wat wij ieder jaar willen doen, is zo goed mogelijk presteren voor onze teams. Wat er van buitenaf allemaal gezegd wordt, is voor ons niet belangrijk. Hij is een fenomenale speler, met veel kwaliteiten en dat bewijst hij jaar na jaar. Dat is waarom hij één van de beste spelers ter wereld is.”

Ronaldo won het afgelopen seizoen zowel LaLiga als de Champions League met Real Madrid. In de finale van het miljardenbal tegen Juventus was de Portugees twee keer trefzeker en mocht hij voor de vierde keer in zijn loopbaan de cup met de grote oren omhoog houden. Messi kwam met Barcelona niet verder dan het winnen van de Copa del Rey.

Wie is de beste van de twee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat zij in ieder geval goed met elkaar kunnen opschieten.
In mijn ogen is Messi altijd al wel mild geweest in zulke interviews, maar ik moet zeggen dat Ronaldo nu ook veel beter (milder) omgaat met zulke vragen.

8 juni 2017 om 12:24

Klopt, het zal de leeftijd zijn. Het zijn wel echt twee fenomenale spelers die ver boven de rest uit steken. 20 tot 10 jaar geleden had je ook goede spelers die de ballon d'or wonnen zoals Ronaldo, Zidane, rivaldo, Figo, Nedved, Ronaldinho en Kaka. Maar deze spelers staken er niet zo met kop en schouders bovenuit als deze twee. Ongelooflijk.

8 juni 2017 om 12:59

Zijn inderdaad allebei grootheden, willen allebei graag winnen en erkennen beiden dat ze geweldige voetballers zijn.

Enige verschil is dat Ronaldo een stuk extraverter is dan Messi, daarom moet hij het bij velen ontgelden.

Ben altijd blij als ik ze zie voetballen.

Ronaldo is de aller aller beste zeker de laatste jaren

8 juni 2017 om 10:30

Allerbeste afmaker.

8 juni 2017 om 10:41

Zelf ben ik een Ronaldo fan. Niet omdat ik hem de beste voetballer vindt, voetballend irriteer ik me vaak kapot aan hem, maar omdat hij een voorbeeld is hoe je een grote speler kan worden door veel training naast talent.

Maar ik vind hem dus ook echt niet de beste afmaken. Waar je bij Messi bijna zeker weet dat het een doelpunt is zodra hij de bal in de 16 krijgt, schiet Ronaldo die bal vaak huizenhoog over of naast.

Maar dan scoort ie even later weer uit een onmogelijke hoek. Of staat ie vervolgens weer 3 x op de juiste plek en eind van de wedstrijd weer een hattrick op zijn naam heeft.

Hij scoort dus veel maar beste afmaken is die hij lange na niet vind ik.

8 juni 2017 om 11:08

Op de juiste positie en afmaken is natuurlijk heel erg belangrijk voor een spits. Juist Ronaldo is altijd de man die maar een momentje of diepe bal nodig heeft en daarop anticipeert. Vooral in de CL was dit jaar te zien dat hij wedstrijden afwezig kan zijn en er nog 3 kan maken. Messi is meer een pure voetballer. Ieder zijn ding natuurlijk, beide fenomenale voetballers met een totaal andere stijl.

8 juni 2017 om 10:50

Real Madrid is het aller aller beste de laatste jaren inderdaad (en gelukkig voot Ronaldo wonnen zijn teamgenoten ook het EK toen hij geblesseerd raakte). Maar als de vraag is; wie is, los van alle teamprestaties, de beste voetballer? Ja dan kan ik echt maar 1 iemand bedenken, dat is voor mij al 10 jaar dezelfde: die kleine Argentijn.

8 juni 2017 om 11:02

10 jaar lang is wat overdreven , maar dat weten alleen de kenners he .omdat je geode dribbel heb maak je nog niet de beste .. wel leuk om naar te kijken maar voetbal is meer dan dat. En ja ik vind messi ook Ãâ©ã£â©n van de beste spelers ... maar er loop[t er gewoon nog 1 met andere kwaliteiten wat hem niet slechter maakt totaal niet gewoon.

En Gelukkig door Ronaldo kwamen ze uberhaupt op het EK dat vergeten dan weer veel mensen.
anders hadden ze gewoon thuis gezeten

8 juni 2017 om 11:06

Inderdaad voetbal is meer dan alleen dribbels, en Messi doet ook meer dan dat.

8 juni 2017 om 11:12

Ga nou niet doen alsof Messi alleen een goede dribbel heeft, want hij heeft in die afgelopen 10 jaar (ja dat zijn er toch 10, de periode Messi-CR: gouden ballen 5-4 dit jaar nog) de helft van de tijd meer gescoord dan Ronaldo, in Liga, CL, noem maar op. Ze ontlopen elkaar op al die vlakken echt niet veel hoor.

Wat jij ook vergeet is dat bij een normale toernooi opzet (ofwel hoe het EK tot voor 2016 was) Portugal na de groepsfase terecht hun koffers had kunnen pakken, ze speelden echt geen voortreffelijk toernooi ofzo hoor..

Maar gelukkig bracht Messi eigenhandig zijn land naar WK en Copa finale, dat zijn teamgenoten dan kans op kans missen in de finale vergeten weer veel andere mensen dan. Iets met selectief geheugen, bijna iedereen heeft er last van. Komt door een ieders persoonlijke voorkeur

8 juni 2017 om 11:19

zeg toch nergens dat hij slechter wat jij overigens wel doet.

"en ja ik vind messi ook éã©n van de beste spelers ... maar er loop[t er gewoon nog 1 met andere kwaliteiten wat hem niet slechter maakt totaal niet gewoon "

zeg ik dat 1 beter is of slechter ? lezen

8 juni 2017 om 11:53

@blaugrana , gelukkig ronaldo niet he

8 juni 2017 om 14:23

Voetbal is ook meer dan alleen afmaken en een neusje voor de goal hebben. Dat zijn de enige hoogtepunten van Ronaldo dit seizoen.

8 juni 2017 om 12:38

De allerbeste! 3x de CL winnen in 4 jaar tijd en 5x topscorer van de CL worden in 5 jaar tijd. Ronaldo is een ander niveau, Real Madrid heeft een prachtig team om hem heen gebouwd. Niemand kan ons aan! Madrid tot het einde

9 juni 2017 om 09:20

Blijft toch een verbazend goede prestatien dat Real 3 vd 4 CL heeft gewonnen. Sommige via een makkelijkere weg dan andere, maar dat was zeker niet altijd Ronaldo's verdienste. Real krijgt daar als collectief veelste weinig krediet voor. En dat Ronaldo in de media anders doet voorkomen is niet correct.

Prachtige woorden !! respect.. de ene legende blaast de loftrompet voor de andere legende !!! dit zijn spelers die we nooit meer gaan meemaken op dit niveau !!

Zo zie je maar weer dat het C.ronaldo en Messi niks boeit en dat de media en de fanboys van beide heren zich dagelijks belachelijk maken met de uitspraken die ze doen. Maar ja, dat is iets wat mensen blijkbaar nodig hebben.
Have fun y'all :D

Twee totaal andere types, zoals qua persoon als qua spelers. Desondanks hebben ze enorm veel respect voor elkaar en dat is mooi om te zien. Deze twee horen ook tot de beste ooit. Waar ik Messi voetballend de beste ooit vind, vind ik Ronaldo dit qua professionaliteit en afmaken. Genieten van die twee.

Moet wel zeggen dat ik me ook wel verheug op de strijd om de Gouden Bal na dit tijdperk. Denk dat het dan wel spannender wordt met jongens als Neymar, Dybala, Mbappe, Hazard etc.

8 juni 2017 om 10:17

Je vergeet misschien wel de grootste kandidaat: Ousmane Dembele

8 juni 2017 om 10:57

Die vind ik nog lang niet klaar voor dat soort awards. Talentvol hoor, absoluut. Maar ook nog voldoende duels waarin hij zich verstopt. Ik zou eerder inzetten op Dybala dan Dembele momenteel.

8 juni 2017 om 11:23

Mbappe is daar natuurlijk wel allang klaar voor.

8 juni 2017 om 12:43

En Fosu Mensah, Depay, Nouri, Frenkie de Jong en Maradonny

8 juni 2017 om 11:15

Dyabala, Mbappe, Dembele gaan het imo pas over 5 jaar uitvechten.

Eerst krijg je nog een ronde Neymar, Hazard, Thiago denk ik

8 juni 2017 om 11:39

Dan zou ik Dybala ook bij Neymar etc. zetten. Dybala is 23, Mbappe en Dembele 18 en 19. Maar goed, als die jongens zich zo blijven door ontwikkelen maakt het niet uit dat ze 5/6 jaar jonger zijn.

8 juni 2017 om 11:42

denk zelf dat messi en ronaldo het de komende vijf jaar nog gaan uitvechten, lijken allebei nog niet echt af te takelen

8 juni 2017 om 13:38

Ik vind Messi anders behoorlijk aftakelen op de momenten dat hij echt nodig is. In de aller belangrijkste wedstrijden - het podium waar Messi altijd schitterde - laat hij het een beetje afweten. Eerst tegen PSG waar het uiteindelijk de Neymar show werd en vervolgens tweemaal tegen Juventus. Misschien ligt dat aan Luis Enrique en kan dat veranderen onder Valverde, maar dat is iets wat me opviel dit jaar. Ja, tegen Real deed hij het wel, maar dat maakte niet uit want Real werd gewoon kampioen.

8 juni 2017 om 14:14

Tweemaal tegen Juventus? Hij speelde goede 1e wedstrijd en creeerde zat kansen, als het afmaken mee zat had hij 3/4 assists. De tweede wedstrijd kreeg hij dubbele dekking en creerde hij ruimte door naar het midden of op rechts te spelen zodat Neymar vrijhad kreeg. "ja, tegen Real deed hij het wel, maar dat maakte niet uit want Real werd gewoon kampioen"
Nee goh, dat wisten we ook toen hij opstond tegen Real Madrid. Jouw persoonlijke voorkeur voor Ronaldo en Real Madrid verblindt je objectieve kijk op iets. Dit is me opgevallen op meerdere reacties van jou.

9 juni 2017 om 09:29

Je kunt op basis van statistieken toch gewoon niet zeggen dat Messi aftakeld??? Hij speelt nog altijd weergaloos. Ronaldo leek eerst helft van het seizoen klaar te zijn. Toen was hij er ineens. Messi heeft het hele seizoen gewoon meegedaan. En Messi komt nog altijd spelers voorbij met een bal..in grote en kleine wedstrijden. Real heeft gewoon minder fouten gemaakt of ze vaker rechtgezet in de laatste minuten in het seizoen. En dat waren de 3 punten meer op het eind

Na de Champions league finale kwam er een documentaire van Cristiano Ronaldo op. Op een gegeven moment was er de Ballon d'or uitreiking van 2014. Messi en Ronaldo zaten in de dezelfde kamer waarop Ronaldo tegen zijn zoon zei: 'kijk is wie daar is.' En Cristiano jr. verstijfde helemaal. Hij zag messi en was heel erg verlegen, hij durfde niks meer te zeggen. Ik denk zelf dat ze geen vrienden zijn, maar meer een soort van collega's die elkaar op werk zien en een praatje met elkaar maken.

8 juni 2017 om 10:41

Ja mooi filmpje is dat. Komt de grote Messi ook nog even met dat manneke praten, die echt met z'n mond vol tanden staat haha.

Vrienden zullen het niet zijn, maar ze hebben enorm veel respect voor elkaar.

Daarom stemt ie ook altijd op hem... maarnieheus

8 juni 2017 om 20:03

Hij stemt op zijn teamgenoten, net als bijna alle aanvoerders waar hun teamgenoten genomineerd zijn.

"hij is een fenomenale speler, met veel kwaliteiten en dat bewijst hij jaar na jaar. Dat is waarom hij één van de beste spelers ter wereld is.”

Gedurfde uitspraak dit hoor

8 juni 2017 om 11:00

en toch zeg hij daar de waarheid , wat overigens ook voor messi zelf opgaat.
beide weergaloze spelers

8 juni 2017 om 11:01

Ben ik met je eens hoor, ben een fan van beide spelers. Bedoel meer dat Hij is een van de beste spelers want hij is een fenomenale speler met veel kwaliteiten een beetje open deuren intrappen is ala Johnny Heitinga.

8 juni 2017 om 11:03

got ya.. vind wel mooi wat hij zegt.
iedreen heeft altijd een mening over elkaar. en denk dat zij het zelf heel anders zien. ze maken elkaar ook groter dan dat ze zijn.

8 juni 2017 om 18:34

Kan van beide genieten! Van Messi meer natuurlijk omdat ik Barca support en het redelijk jammer vind als Ronaldo er weer 3 inlegt tegen Bayern.

Beide gaan de boeken in als 1 vd beste ooit. Vooral Ronaldo laatste jaren zijn erg goed misschien heeft dat met zijn speelstijl te maken dat dat een langere datum heeft dan Messi (ronaldo's lichaam is een topsport lichaam, Messi ook maar minder)

Ik vind het altijd bijzonder als mensen zeggen niet de beste voetballer maar beste afmaker. Het doel van een aanvaller is afmaken. Kansen creeren is cute, maar daar heb je niks aan als er niet wordt afgemaakt.

8 juni 2017 om 11:24

Goed kansen kunnen afmaken heb je niks aan als ze niet gecreëerd worden.

8 juni 2017 om 11:59

helemaal waar, daarom kent het voetbal meer dan 1 speler. Iedereen heeft zo zijn taak.

8 juni 2017 om 13:31

Maar wat was nu je punt?

9 juni 2017 om 09:34

De gouden bal hoort naar de beste speler te gaan..en ondanks dat deze trofee overschaduwd wordt door behaalde prijzen hoort hij gewoon op individuele klasse naar messi te gaan..en wie over goals begint..op basis daarvan ook gewoon Messi..heel simpel gewoom compilatie van beide van het hele seizoen bekijken

Prachtig toch dit van Messi. Iemand die weet wat hij/zij in zich heeft is niet bang om anderen te erkennen. Dit is wat Messi hier doet. Je bent pas echt groot wanneer je iedereen in hun kwaliteiten kan erkennen zonder daardoor bedreigd te voelen.

8 juni 2017 om 12:01

Dit hebben zowel Messi en Ronaldo vaker overelkaar gezegd he. Maar helemaal mee eens!

Messi versprak zich of is verkeerd vertaald.... hij bedoelde natuurlijk

Hij is een fenomenale speler, met veel kwaliteiten en dat bewijst hij jaar na jaar.
Dat is waarom hij de beste speler ter wereld is.

Hier houd ik van. Messi en Ronaldo zijn dan wel misschien geen vrienden, maar het respect wat ze beide verdienen geven ze elkaar wel gewoon. Daar kunnen veel supporters nog van leren. Ik ook

Ik zie her mensen zeggen dat het Ronaldo niks boeit. Onlags liket hij nog een postwaarin een gephotoshopte foto messi de ballon d'or omhoog houdt voor Ronaldo. Als professional toch wel kinderachtig om dat te liken.

8 juni 2017 om 14:15

Als mens mag je toch ook lol hebben. Who cares. Is maar een meme.

9 juni 2017 om 09:37

Maar Ballon D'Or
...Christiano d'Or roepen dan?? Vind ik echt te arrogant maja tis Ronaldo dus wat verwacht je. Denkt dat hij er recht op heeft terwijl messi individueel nu gewoon nog steeds beter is. Ze moeten geen gouden troffee maken voor een team en die mag Real zich verdiend claimen

10 juni 2017 om 13:58

Als je een oren gebruikt dan hoor je dat de supporters beginnen te scanderen en dat Ronaldo net als Isco mee begon te doen. Het was een feestje, wat maakt het uit.

Messi of Ronaldo wat boeit het nu... Die is de beste of juist die... Het zijn allebei de beste spelers van de wereld met andere kwaliteiten... Ze zijn zo ontzettend goed, zoveel beter dan alle andere voetballers. Zijn nu al van andere planeet, pas als beide gestopt zijn zullen we allemaal beseffen welke legendes het zijn geweest en blij zijn dat we ze met zoveel voetbal op tv zo vaak hebben gezien.

Ronaldo is ook de beste speler van de wereld, dat heeft hij afgelopen seizoen maar weer eens bewezen. Messi heeft gewoon de pech dat hij in een Ronaldo tijdperk speelt en buitenaards presteert. We mogen blij zijn dat we deze twee spelers mogen aanschouwen, geniet er nog maar van!

9 juni 2017 om 09:39

Je bedoelt natuurlijk dat Ronaldo geluk had dat hij in zo'n top selectie zat dit jaar. Maar vergeet gerust de 18 spelers die zeker begin van het seizoen zijn falen verdoezelde

Hij heeft natuurlijk wel gelijk. Ronaldo is een van de beste voetballers, maar Messi is natuurlijk de beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren