Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maurice Steijn deelt één compliment uit na 3-1 nederlaag tegen Dortmund

Laatste update:

Trainer Maurice Steijn kijkt met gemengde gevoelens terug op het verloren oefenduel met Borussia Dortmund (3-1). Waar de trainer van Ajax aan de ene kant tevreden is over de werklust van zijn spelers, laat hij aan de andere kant weten dat het verdedigend én in de afronding veel beter moet. Verder deelt de coach een compliment uit aan de supporters van de Amsterdammers, die volgens Steijn ‘van begin tot eind’ achter de ploeg stonden.

“Er had meer ingezeten”, concludeert Steijn in gesprek met verslaggeefster Kim Lammers voor de camera van Ziggo Sport. “We hebben zelf niet goed genoeg ingegrepen op het moment dat zij in de aanval waren, terwijl we zelf effectiever moeten zijn in het afmaken. We zijn vandaag weer drie tot vijf keer alleen op de keeper gekomen. We hadden in de voorgaande oefenwedstrijden ook dat wij bij gelijke stand de grootste kans kregen, maar dat we die misten en vervolgens een doelpunt incasseerden. Tegen deze ploeg, Champions League-niveau, denk ik dat we aardig hebben meegespeeld.”

Steijn is vooral erg tevreden over de houding van de eigen fans. “Als je ziet hoe het Ajax-publiek reageert op het spel van de ploeg, dan vind ik dat de supporters een compliment verdienen. Het was voor mij echt genieten. Ik heb ook bij de spelers aangegeven dat ze moeten blijven knokken tot het laatste moment, want dan krijg je dat het publiek erachter blijft staan.”

“Vertrouwen haal ik uit de kansen die we gecreëerd hebben”, vervolgt Steijn. “Ik vind ook dat de manier van drukzetten goed was en dat we Dortmund konden dwingen tot het maken van fouten. Er staat een team en je ziet dat de spelers knokken voor elkaar. Vandaag zag je ook veel interactie met het publiek, dus vanaf nu kan het alleen nog maar beter”, aldus de trainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha....het is gewoon niet goed genoeg. Te weinig kwaliteit

6 augustus 2023 om 19:33

Voorin wel, achterin totaal niet en dat is het probleem. We moeten iedere wedstrijd minimaal 3 keer scoren om te kunnen winnen op deze manier…

6 augustus 2023 om 19:39

Als je na drie pijnlijke nederlagen alleen je fans een compliment kan geven, zegt dat denk ik genoeg over de staat van het elftal.

Er loopt echt helemaal niets tussen. Wat raar hoe snel zoiets kan gaan.

6 augustus 2023 om 19:47

Ja en het ergste is dat de trainer over 10 wedstrijden weer het kind van de rekening wordt terwijl hij hier echt niets aan kan doen…

6 augustus 2023 om 20:06

Joh, je speelt met Klaassen Ipv van den Bomen en Taylor Ipv Berghuis. Een slecht gemotiveerde Kudus die er geen reet van bakte. Je aankopen zijn pas enkele dagen. En je belangrijkste aankoop Sutalo is er nog helemaal niet (als die al gaat komen, ik denk van wel). Wacht nou maar tot 31 augustus. Dat potje tegen Heracles komt heus wel goed in de tussentijd.

6 augustus 2023 om 20:12

Je speelt ook met Salah op de back die echt niet goed genoeg is. Aan de bal redelijk maar verdedigend drama. Daarnaast zie ik niet wat iedereen ziet in Hato, goede jonge speler maar niet voor het centrum. Het is ook geen niveau de Ligt, zet hem lekker op de back positie. In de opbouw was hij vaak de vrije man maar deed er niet zoveel mee. Als dit Bassey was in combinatie met de tegengoal waar hij bij betrokken was dan werd hij hier helemaal afgezeken.

Die nieuwe man heeft in de minuten die hij kreeg aan de bal meer lef getoond dan de rest achterin. Verdedigend is het echt drama qua kwaliteit en je geeft veel te veel weg.

6 augustus 2023 om 20:17

@kaka_kaka
Was schreuder maar na 10 wedstrijden gewisseld. Dan was Blind er nog geweest en Tadic op links. Die man heeft alles kapot gemaakt met zijn rare wissels en ruzies.

6 augustus 2023 om 21:23

Nee hoor, we missen gewoon een goeie spits. Brobbey komt gewoon te kort. Daarnaast is een centrale verdediging die uit alleen maar tieners bestaat geen optie. Je kunt het Hato en Aertsen niet kwalikk nemen dat ze steken laten vallen. Ik hoop dat er snel nog een spits, middenvelder, een verdediger en eigenlijk hebben we gewoon twee vleugelverdedigers nodig...

6 augustus 2023 om 21:27

@kaka_kaka Voor Tadic en Blind was de tijd gekomen. Het was gewoon tijd voor vernieuwing en ik denk dat Tadic een behoorlijke greep op alles had. Toen hij nog echt top was, was dat okay, maar Tadic grossierde de laaste tijd ook in fouten, ookal was hij wel belangrijk, maar dat was meer omdat de rest in dienst van hem speelde. Het was tijd voor een totale vernieuwing. Ik weet nog steeds niet of Steijn de juiste is, maar in Mislintat heb ik meer en meer vertrouwen.

6 augustus 2023 om 22:23

Achterin niet? heb jij die tegen goals gezien? die achterhoede is niet veel beter dan de achterhoede van Volendam..

6 augustus 2023 om 19:36

offtopic misschien, maar heeft Steijn gevochten? Zag op Ziggo interview vooraf en leek alsof hij een blauwe oog had en ook wat krassen op zijn voorhoofd.

Of heb iets gemist

6 augustus 2023 om 19:42

Gevochten voor de overwinning maar was niet genoeg

6 augustus 2023 om 19:43

Ja met Wijndal.

(Scoop uit eerste hand)

6 augustus 2023 om 19:47

Dacht eerder dat Maduro hem had aangevallen, na zien opstelling met Klaassen erin

6 augustus 2023 om 20:26

Die Duitsers deden het nog rustig aan ook en dachten die wedstrijd winnen we nog met onze ogen dicht.

Het is zorgwekkend hoeveel kansen ajax weggeeft. Verdediging is zo lek als een maandje. En die tahirovic komt best wel traag en zwak over op mij. Dat je daar 8 mil voor betaalt,tja. De backs, tjaa, vooral Rensch blijft hopeloos. Taylor en Klaasen wordt je ook ni vrolijk van.

6 augustus 2023 om 19:29

Klaassen is een belediging naar elke nummer 10 in Nederland die techniek heeft.
Hoe kan een houthakker als nummer 10 spelen bij de grootste club van Nederland?

Het is zo te hopen dat er een club in Saudi Arabië interesse heeft dan kan die nog mooi paar jaar in de zandbak miljoenen ophalen hij heeft dat wel verdiend als mr 1-0 maar dit moeten we niet meer willen.

Daarnaast valt ook op dat de baltempo lager is dan wat we onder Ten Hag gewend waren maar als je de verdediging ziet kan je Ajax toch niet serieus nemen?
Een linksback die niet eens de beste zou zijn in de KKD op zijn positie moet bij Ajax gaan spelen omdat Wijndal gewoon nog slechter is. Rensch tja ik denk dat dat een middenmoter is voor de Eredivisie maar meer ook niet en dat zijn dan je vleugelbacks bij het grote Ajax.
Wil je meedoen om de titel heb je een spits nodig nog een middenvelder en eigenlijk 3 nieuwe verdedigers.

6 augustus 2023 om 19:39

protheus

ik zou gebrek aan kwaliteiten niet erg vinden bij Klaassen. Wat mij stoort is dat hij te vaak diep staat, waardoor te veel druk komt op de 6 en de verdediging. In aanval biedt hij zich ook slecht aan..Staat vaak in verdediging van tegenstanders waardoor hij over geslagen wordt. Het schijn mee-verdedigen.

6 augustus 2023 om 20:07

Dus Klaassen heeft ons jarenlang geholpen en nu is hij een belediging voor elke nummer 10?

Zo ga je niet met spelers om. Dat Klaassen niet meer de speler is die het ooit was, prima. Maar zo ondankbaar? Stank voor dank? Een echte Ajacied die ons aan kampioenschappen geholpen heeft, wordt zo hij het grofvuil gezet? Klaassen hoeft niet weg, maar kan prima als invaller komen of tegen de mindere goden van waarde zijn.

Respect is ver te zoeken. Mensen zijn klaar met een speler en hij wordt zwart gemaakt, zie eerder Blind. Te triest voor woorden.

6 augustus 2023 om 20:14

Rutgerr

Tuurlijk dankbaar aan (vooral eerste periode) Klaassen, alleen en hij is over zijn top heen en hij verdient echt te veel voor een bankzitter. Is nog een van de grootverdieners uit tijdperk Overmars.

Wij zijn nu aan het doorselecteren en dus goed moment om eigenlijk afscheid te nemen. Helemaal na vorig seizoen waar vooral zijn negatief gedrag blijft hangen ipv zijn voetbal.

Ben zelf ook wel klaar met jongens die het niet meer kunenn bijbenen en in negatief gedrag gaan overcompenseren (Klaassen, Luuk de Jong).

Tegen de mindere tegenstanders, kan je beter een talent laten invallen.

6 augustus 2023 om 20:14

Ik ben totaal geen fan van de voetballer klaassen maar hij heeft wel 41 interlands op zijn naam staan en heel veel belangrijke goals gemaakt. Dat hij niet de beste techniek heeft is bekend maar iets meer respect zou wel op zijn plaats zijn.

6 augustus 2023 om 19:41

Tahirovic speelde gewoon goed als kijkt waar hij mee moest samen spelen op dat middenveld. Raar dat je hem er tussen uit pikt, want hij heeft als een van de weinige toch een paar aanvallen van Dortmund eruit gehaald. Die andere twee liepen als kippen zonder kop en deden werkelijk niets om het makkelijker te maken. Dan word het wel heel moeilijk om uit te blinken als nieuwe speler in een totaal nieuw systeem.

6 augustus 2023 om 19:47

Toegegeven dat je met Klaassen en Taylor ni wordt geholpen, maar ik werd er niet heel vrolijk van. Net zoals dat die een paar keer aanvalle van dortmund eruit heeft gehaald, zo liet hij ook een paar keer Brandt en Reus doen en laten wat ze wilden met de bal.

6 augustus 2023 om 20:01

Tahirovic speelde helemaal niet goed.
Zijn gebrek aan handelingssnelheid heeft geen reet met Taylor en Klaassen te maken.

En hoezo totaal nieuw systeem?

6 augustus 2023 om 20:07

Ok dat vind jij , ik zie dat totaal anders. Hoezo niet een nieuw systeem dan? Spelen ze bij Roma hetzelfde als bij Ajax? Ik vind het een beetje makkelijk hem er uit te pikken na wat, 2 wedstrijden? Terwijl ik wel positieve punten bij hem zie. Ik weet ook niet wat je van zo'n jonge speler direct verwacht verder het is toch normaal dat hij eerst moet inkomen? Die andere twee haalden bij mij juist de bloed onder de nagels vandaan en dan moet Tahirovic ineens pannen van het dak spelen. Hou op zeg.

6 augustus 2023 om 20:30

Bijzonder. Door veel ajacieden werd hij juist de beste speler van de eerste helft genoemd. En dat vond ik eigenlijk ook wel. Die jongen zoekt altijd de oplossing vooruit.

6 augustus 2023 om 20:38

Grappig dat er bij Taylor altijd alleen naar de negatieve punten wordt gekeken (en wat waren die vandaag? Hij deed het oké) en bij Tahirovic naar de positieve punten. Tahirovic had een aantal goede momenten (voornamelijk vanaf minuut 15 tot en met einde 1e helft), maar ook vaak verdedigend slap (hier kunnen we Taylor ook wel op betrappen) en slordig in de passing en/of lage handelingssnelheid. Tahirovic heeft inmiddels alle oefenwedstrijden gespeeld van Ajax en ik vind het geen basismateriaal nog.

6 augustus 2023 om 20:47

Jij vond dat Taylor het oke deed? Ik vond van niet. Taylor speelt al een tijdje bij Ajax geloof ik terwijl Tahirovic nog zijn medespelers nog moet leren kennen , hij is letterlijk net binnen gewandeld. Ja hij het mocht bij voortzetting beter, ja het mag defensief feller, dat is wel duidelijk maar om hem scapegoat te maken terwijl Taylor en Klaassen letterlijk allebei er helemaal niks van bakten niet aanvallend en ook niet defensief dan vind ik dat gewoon te makkelijk. Ik wil het wel zien zometeen hoe de zaken ervoor staan na 15 wedstrijden en wie er het bankie gaat warmhouden.

6 augustus 2023 om 21:09

Maar we beoordelen ze toch op wat ze NU laten zien? De besten moeten spelen. Ik vond Klaassen van de 3 het minste toevoegen, maar Tahirovic was echt niet beter dan Taylor. Toch wordt Tahirovic constant maar geprezen en in de basis geschreven en alleen op zijn positieve punten beoordeeld. Negatieve punten wordt bij hem niet naar gekeken. Geen van de middenvelders speelde goed. Taylor was in ieder geval nog balvast en aanwezig in de combinaties hoog op het veld, alleen defensief weer zwak dus. We gaan het zien na 15 wedstrijden.

6 augustus 2023 om 22:25

Bij Roma speelde hij niet eens..ze hebben hem niet voor niks zo makkelijk laten gaan/weggedaan..

6 augustus 2023 om 20:39

We kunnen nog zo goed inkopen, zolang je Rensch op rechts hebt heb je een dusdanig zwakke plek dat dat je gaat opbreken in topduels en in Europa. Net als Taylor waardoor er gaten in het middenveld ontstaan.

Was vandaag niet goed genoeg. In geen enkel opzicht. Dat het er nog leuk uit zag, kwam vooral doordat Dortmund onze counteraanvallers redelijk veel tijd en ruimte gaf. Dan ziet het er bij Bergwijn en Brobbey leuk uit. Echter in de Eredivisie of tegen ander type clubs zal het weer dramatisch zijn. Dan worden de ruimtes weer te klein voor ze. Dat probleem is niet ineens verdwenen.

6 augustus 2023 om 19:50

Precies wat jij zegt ! Gelukkig is Steijn ook niet tevreden, zoals vele mensen op dit forum. Wat jij zegt over de ruimte die ze vandaag wel hadden maar over het algemeen niet slaat de spijker op z’n kop, al verwacht ik dit seizoen veel van Bergwijn, met Berghuis op 10. Dortmund leek niet 100% te geven en Ajax mist 100% kansen is eigenlijk het moraal van deze wedstrijd.

6 augustus 2023 om 20:03

Het was opzicht nog wel oké, maar het is wel precies zoals jij schrijft. Als Dortmund even een tandje bijschakelde dan kwam Ajax zwaar in de problemen. Maar al met al blijf ik het oké vinden en zeker voor een elftal waarvan ik uiteindelijk verwacht en hoop dat dit niet de vaste basiself van Ajax zal worden. De afgelopen dagen heb ik al vaker aangegeven dat ik Medic een prima verdediger vind en dat het mij niets zal verbazen als hij in de basiself komt. Natuurlijk is Sutalo veel beter, maar Medic is ook gewoon degelijk en iemand met rek en potentie om beter te worden. Tegelijk ook iemand qua speelstijl wat Ajax ook wel in de verdediging kan gebruiken: sterk, lang, goed in de lucht en ook wel iemand die verdedigend z'n werk gewoon doet. Ik denk dat Hato met Medic naast zich ook een stuk beter zal spelen.

Aertssen is in ieder geval nog niet klaar voor Ajax 1. Hij had het vandaag moeilijk, al is het geen schande dat je het als jeugdspeler tegen een sterk Dortmund moeilijk hebt. Maar in de oefenwedstrijden hiervoor was Aertssen ook altijd degene die het wat moeilijk had.

Ik hoop dat Steijn volgende week een aantal dingen anders zal doen. Want zoals ik al schreef verwacht ik niet dat dit de vaste basiself van Ajax wordt. Mits iedereen fit is en de nog gewenste versterkingen binnen zijn, hoop ik op deze basiself en hiermee moet je in de Eredivisie een hoop kunnen bereiken maar kan je Europees het meerdere teams ook moeilijk maken (zie opstelling).

Rulli
Rensch
Medic
Hato
Barco
vd.Boomen
Tahirovic
Forbs
Berghuis
Bergwijn
Brobbey
6 augustus 2023 om 20:16

Rensch kwam er bij mij nooit meer in. En wie is Barco??? Voor de rest ben ik het wel eens met je opstelling. Er van uitgaande dat Kudus en Alvarez weg gaan, en dat de nog te strikken aankopen/versterkingen pas later zullen arriveren.

6 augustus 2023 om 20:28

Argentijnse linksback die pas geleden ook is genoemd bij Ajax. En Rensch heb ik ook mijn twijfels bij, als Sanchez misschien deze transferperiode vertrekt heb je sowieso een nieuwe rechtsback nodig en hopelijk zal die dan beter zijn dan Rensch en zijn plek in kunnen nemen. Dan neemt Rensch de plek van Sanchez als stand-in over.

6 augustus 2023 om 20:42

Rensch heeft bij enorm veel Ajacieden oneindig krediet. Ik ga bijna weer verlangen naar Ricardo van Rhijn als ik hem in actie zie. Echt, ik hang de vlag uit als we die nog kwijt raken. 10x liever Sanchez en die is al heel beperkt

7 augustus 2023 om 03:58

Toch ligt dat niet alleen aan Bergwijn en Brobbey. De verdediging is zo matig dat dat uitstraalt op het hele team.

Net als vorig jaar zit er daarnaast ook te weinig voetbal in het middenveld en de verdediging waardoor de aanvallers te weinig in 1 tegen 1 duels worden gebracht. Ik denk als je met Vos, vd Boomen en Berghuis op het middenveld speelt het een stuk vloeiender loopt allemaal. Met Tahirovic, Vos, vd Boomen en Taylor prima bezetting voor de achterste 2 plekken maar ik zou zelf toch vol voor een balvaste 10 met een goede eindpass gaan, liefst ook fysiek wat sterker. (Spertsyan bijv) Taylor en Klaassen hebben niet de skills om veel open te draaien of een steekpass te geven, Berghuis wordt fysiek omver geblazen tegen sterkere tegenstanders. Alle 3 worden ze verdedigend overlopen. Als je daar echt een topper haalt worden er veel meer openingen gevonden.

Berghuis en Brobbey zijn prima spelers die echter allebei veel in de bal komen. Dan moet er ook nog iemand zijn die wel diep gaat of de achterlijn kan halen. Borges is gelukkig wel zo’n speler.

Op bijna alle flanken te weinig kwaliteit en de verdediging is gatenkaas waar iedereen tegenwoordig minimaal 3 keer doorheen komt. Maar hey, laten we optimistisch blijven en vooral complimenten uitdelen hoor. Er is nog wat tijd nodig. Misschien nog wel tot Kerst ofzo.

6 augustus 2023 om 19:32

Volgens mij heb je maar 2 flanken in een elftal hoor..

6 augustus 2023 om 19:53

Hij heeft het vast over 6D voetbal 😜

Het is gewoon heel erg matig. Klaassen, Rensch en Taylor…….wat een armoede.

6 augustus 2023 om 19:34

ASE ook, Hato ging ook niet vrijuit, Aertsen hoeven we niet eens over te beginnen.. Rulli trouwens ook weer niet heel zeker. Middenveld aan de bal ook niks bijzonders. Geen creativiteit, snelheid of automatismes.. Geen spelers die het spel gaan maken. In aanvallend opzicht zijn Bergwijn en Brobbey spelers die goed tot hun recht kwamen vandaag, maar als Heracles de bus parkeert spelen zij en de rest van dit elftal niks klaar.

6 augustus 2023 om 19:44

@Toekomst, ik maak me eigenlijk steeds meer zorgen over de capaciteiten van Steijn. Waar traint hij nu op, welke speelstijl, wat doen we in balbezit, wat doen we bij balverlies, hoe zetten we druk. Er klopt namelijk geen hout van en ik zie ook niet echt waar we nu naar toe werken en wat het idee is. Iedereen doet maar wat. Let maar eens op hoe vaak middenvelders van de tegenstander vrij de bal kunnen aannemen, of hoe makkelijk een Brobbey en Bergwijn met een simpel een tweetjes worden uitgespeeld bij druk zetten. En zo zijn er nog wel 10 dingen. Een deel is kwaliteit, maar een nog groter deel is teamwerk. Bepaalde passes moeren Blind gegeven kunnen worden. En dan bedoel ik niet de ram achter de verdediging. Zijn containerbegrippen kan Steijn voor zich houden. Op deze manier haalt hij de herfstvakantie geen eens. Komt totaal niet over als een vakman die bezig is met het inslijpen van een spelopvatting. Dit is veel meer een Schreuder/Heitinga die oplossing voorstelt als de bal niet verliezen, schouders eronder zetten, kansen afmaken en ik heb kwaliteit nodig.

6 augustus 2023 om 19:57

Helemaal mee eens, maar ik denk ook dat we nu de spelers overhouden die qua tactische discipline tekort komen. Iedereen zeikt over Klaassen, maar Klaassen is wel iemand die tactische discipline heeft. Die voert de taken uit zoals afgesproken en spreekt medespelers erop aan als zij het niet doen. Tadic, Blind hadden dat ook. Dat soort spelers hebben we nu te weinig. En een hele goede trainer compenseert dat door er zelf structureel keihard op te blijven hameren (een Van Gaal), maar dat is Steijn ook niet. Hij leidt de trainingen niet eens... We hadden echt Bosz moeten nemen. Een trainer met visie.

6 augustus 2023 om 20:08

Klaassen heeft toch juist geen tactische discipline? Hij staat onaanspeelbaar als tweede spits en begint pas met rennen als zijn directe tegenstander de bal heeft en op zijn gemakje een pass kan geven.

Je ziet dat Berghuis aanvallend en verdedigend zoveel beter. Dus eerste twee wedstrijden met Taylor op 10 en dan Berghuis weer terug naar zijn plek. Voordeel van Taylor op 10 is dat hij de bal wel wil hebben goed samenspeelt met Beobbey en dat hij weg is op 8 waar het middenveld vaak overlopen wordt met hem.

Het uitvak was ook fantastisch, mooie opkomst en lekker warmdraaien voor aankomend seizoen.

Werklust... ja dat is zoiets zeggen als, ja maat hij doet wel zijn best. Dat zeg je als er niets anders positiefs is om te zeggen.

Middenveld stond niet goed en daardoor is de druk op een mega zwakke defensie onvoldoende. Niemand uit de eerste helft zou basisspeler moeten zijn.

6 augustus 2023 om 19:50

@Jk in neem dat je bedoeld niemand van het middenveld. Brobbey viel positief op. Ik keek op Sky met Duits commentaar en zelfs die waren onder de indruk hoe makkelijk Brobbey ballen vast hield, duels won en het spel ook gewoon goed verlegde. Ook positief in de 80e minuut ging hij gewoon nog een keer een sprintduel aan, won deze, maakte zijn aktie af. En ging direct klaar staan voor de daaropvolgende corner. En dat alles zonder verzuring. Die lijkt fysiek toch echt aan te haken.

6 augustus 2023 om 20:10

Bergwijn speelde de eerste helft en de laatste 30 minuten ook goed vond. Hij moet alleen echt aan zijn afwerken werken. Hij lijkt altijd de foute keuze te maken als hij moet afdrukken.

Supporters die 'alle Duitsers zijn homo "zingen , is echt iets om trots op de zijn idd

6 augustus 2023 om 20:29

Ach gossie

6 augustus 2023 om 20:54

Niks gehoord in het stadion

6 augustus 2023 om 21:07

En dat stomme kinderachtige vuurwerk tijdens de wedstrijd, gênant weer gewoon. Zal de club wel weer wat gaan kosten. Lekkere supporters. Wel lekker zingen, dat vinden ze leuk en deden ze uit volle borst. Ook met 3-1 achter.

6 augustus 2023 om 21:54

Dat vuurwerk was juist super vet. No pyro, no party! Ik hou ervan!

6 augustus 2023 om 21:14

Je moet ook niet veel verwachten van die jochies met hersenen die niet uit de pubertijd zijn gekomen.

7 augustus 2023 om 08:17

En in de blote bast lekker tegen elkaar aan staan te rijden🤣

Is ook een Jong Ajax verdediging. Geen kwaliteit in die linie. Daar kun je het seizoen niet mee in. Laten we hopen dat er nog wat bijkomt.

Er mag nog zeker een spits bij en zeker een of meer verdedigers.
Ik heb ook het idee dat er op het veld, zeker in de verdedigibg weinig gecoacht word. Als ik zie hoe laconiek Rench naar een bal toe gaat terwijl er een tegenstander in zijn rug komt , lijkt het er op dat hij door andere niet gewaarschuwd wordt.
Kansen creeren is een ding kansen afmaken is een heel ander ding.

6 augustus 2023 om 19:45

Als Rensch echt een goede verdediger had geweest, had hij natuurlijk zelf ook geweten dat er iemand in zijn rug zat... Spelers die niet goed genoeg zijn hebben coaching nodig in zulke situaties, maar nu komt iedereen tekort. En als ze het zelf niet eens door hebben kunnen ze elkaar ook niet coachen natuurlijk.

6 augustus 2023 om 19:54

Je mist in de verdediging een leider die alles neerzet en iedereen wakker scherp houd. Normaal gesproken wordt er in een wedstrijd gecoacht en met elkaar gesproken. Datt Rensch geen topper is heeft daar niks mee te maken.

6 augustus 2023 om 20:02

Klopt, maar al halen we een defensieve leider als Van Dijk dan nog gaan Rensch, ASE, Wijndal, Sanchez en ook Hato zulke fouten blijven maken. Het is niet dat als je er een goede verdediger bij zet de rest ineens Europese subtop wordt.

6 augustus 2023 om 20:19

Ik heb het hier specifiek over het coachen en scherp houden. Dat die spelers die jij noemt niet goed genoeg zijn ben ik mee akkoord,hato is nog jong en moet nog heel wat leren , maar heeft potentie.
Maar sommige van die fouten die ze maken zou je kunnen voorkomen door goede onderlinge coaching. Soms gaat een verdediger mee naar voren, terwijl dat op dat moment juist niet moet . Dan is het toch handig dat een teamgenoot je terecht zet, ook dat is coaching.
Je naam is de Toekomst , maar als je kijkt naar het verleden heeft Ajax vaak van die spelers gehad die andere spelers coachen en waardoor het beter stond en spelers ook minder fouten maakte.

Ben toch iets minder optimistisch, middenveld Taylor en Klaassen was drama. De manier van verdedigen zowel bij de backs als de middenvelders was zo extreem apathisch alweer. Rensch ben ik toch wel klaar mee onderhand, geef Sanchez maar gewoon de kans. En Klaassen tja..

6 augustus 2023 om 19:47

Waar ik wel redelijk positief over ben zijn Medic en Tahirovic. Nog niet direct goed genoeg voor de basis, maar ik zag wel potentie.

6 augustus 2023 om 19:55

Ik zie in Tahirovic geen 6, weinig verdedigend inzicht en duelkracht vergeleken met Alvarez en aan de bal niet veel beter, de potentie zal er wel zijn maar voorlopig is het op elk vlak net een onvoldoende om te mogen starten.

6 augustus 2023 om 20:05

Medic kan op dit moment direct mee. Op RCV positie. Eindelijk iemand die het vak verdediger serieus neemt. Want dat kun je van de overige jongentjes niet zeggen.

Poeh deze verdediging en dit middenveld missen echt kwaliteit. Voorin is het redelijk tot goed.. maar op deze manier gaan ze veel doelpunten weggeven ben ik bang. Mislintat zal toch echt met wat serieus op de proppen moeten komen.

6 augustus 2023 om 19:48

Voorin missen we ook echt nog veel kwaliteit. Als Kudus vertrekt, zijn Brobbey en Bergwijn onze belangrijkste aanvallers en dat zijn counterspelers die in de kleine ruimte gewoon flink tekort komen.

6 augustus 2023 om 19:58

Snap wat je bedoelt, maar voor de Eredivisie hebben ze genoeg kwaliteit. Ik maak me meer zorgen om namen als Klaassen, Aertsen, ASE, Rensch.

7 augustus 2023 om 00:58

Aertssen gaat zijn minuten maken in jong. Klaassen zal geen basisspeler meer zijn verwacht ik. Salah-Eddine heeft erg veel potentie en zeker in de ED kan hij mee, in de toppers eventueel Hato linksback voor het verdedigende aspect. Rensch kan prima als wisselspeler met een nieuwe rechtsback erbij i.p.v. Sanchez.

Prima analyse van Steijn. Leuk dat hij in ieder geval het werklust in de ploeg heeft gekregen en dat er toch vele lichtpuntjes zijn. Ondanks dat toch veel werk aan de winkel. Ik kijk er naar uit dat er nog een paar jongens bij gaan komen.

Ik las de titel, opende het artikel, zag de foto en dacht toen dat Maurice Steijn de blonde dame met de microfoon in haar hand een compliment had gegeven Het bleek echter te gaan om de Ajax-supporters want Maurice had blijkbaar geen compliment(en) over voor de spelers van zijn team. Juist.

6 augustus 2023 om 19:59

Die blonde dame heeft een naam he. Kim Lammers. Een groot hockeyster die een waslijst aan prijzen heeft gewonnen.

6 augustus 2023 om 20:02

Diversiteit & inclusiviteit. We moeten allemaal meedoen.....

6 augustus 2023 om 20:17

@soccerfan_1 Oh, dus de dame op de foto is Kim Lammers, dat wist ik niet, dank U. De enige sportverslaggeefsters die ik bij naam ken zijn Hélène Hendriks, Dione de Graaff, Rivkah op het Veld, Roxane Knetemann en tegenwoordig ook Leonne Stentler, misschien ook nog wat ex-topsportsters als ik ze zie. Hélène Hendriks speelde trouwens ook tophockey maar weet nu ook heel veel van voetbal.

Ik heb toch grote vraagtekens bij Steijn. Besef even dat zowel Bosz als Lang aan Ajax zijn aangeboden. Wat een kapitale fouten maakt onze RVC toch. Bosz niet nemen was hoogmoed uit de koker van Van der Sar.

6 augustus 2023 om 20:01

Dat is vooral van der Sar aan te wrijven. Die wilde ook Alex Kroes er niet bij. Wat heeft hij als AD in een jaar tijd voor enorm veel puin gezorgd. Volkomen onbekwaam. Een zegen dat hij is vertrokken. Natuurlijk zorgelijk dat hij is getroffen door een herseninfarct. Al staat dat los van zijn functioneren als AD.

6 augustus 2023 om 20:06

Precies dit. Ook Schreuder te lang aanhouden, Heitinga aanstellen (ipv Bosz), H2 zo lang op interim-basis aanhouden en nu ook Mislintat aanstellen... Denk dat die laatste uiteindelijk ook een verkeerde beslissing zal blijken. Die Mislintat heeft Steijn aangesteld (ook onbekwaam denk), komt veel te laat in actie en versterkt zich (vooralsnog) niet op de posities waar de nood het hoogst is.

6 augustus 2023 om 20:11

Dan heb je het dus over weet ik veel hoe veel cruciale missers. Als die zijn beleid had mogen voortzetten, was Ajax nog verder van huis geweest dan het nu al is.

6 augustus 2023 om 20:23

Persoonlijk had ik ook graag Bosz gezien maar Steijn nu al afrekenen op een voorbereiding met een verdediging van gemiddeld nog geen 20 jaar af te rekenen is wel heel snel.

Daarnaast mocht Mislintat pas kopen als er verkocht was dus dat hij zo laat is is hem ook niet volledig aan te rekenen.
Ben overigens blij dat hij liever wacht op de beste spelers dan voor een minder alternatief gaat. Laten we gewoon iedereen een kans geven en dan kijken we rond de winterstop hoe het er voor staat en aan het einde van het jaar kunnen we een eindafrekening maken.

Als Ajax gewoon overwintert in de Europa League en zich rechtstreeks plaatst voor de CL met een jong team dat alleen maar kan groeien dan is het gewoon een goed seizoen en ik heb daar eigenlijk wel vertrouwen in.

Wie had dat gedacht.... van halve finale CL naar complimentjes uitdelen na een pijnlijk verlies.

Tja, hij bedekt het met de mantel der liefde. Wanneer Ajax tegen Europese (sub)topclubs speelt, zal het - vooral met de startopstelling van het middenveld - meestal in de verdrukking komen. Dan ontstaat er ruimte en ook veel kansen. Dat is het enige positieve wat uit deze wedstrijd valt te halen. Meest kwetsbare linie blijft de defensie. Zonder sterke jongens naast hem, zal Hato ook verzuipen. Want met de ondermaatse Rensch - dat slapen moet je er uit hameren -, Aertssen en Salah-Edine/Wijndal speel je met vier jochies. Gelukkig is er al 1 versterking aanwezig, maar er moeten zeker nog 3 bij. Op rechtsback zou ik sowieso Sanchez prefereren boven Rensch. Dan wordt dat wat minder slecht. En Klaassen/taylor op het middenveld hoef ik niet meer te benoemen. Het is niet voor niets dat er geen enkele club in Rensch, Wijndal of Taylor geïnteresseerd is. Klaassen zou ik gewoon richting Besiktas laten vertrekken, want dat is over en uit bij Ajax. Dus ook snel Spertsyan contracteren. En nog een ectra middenvelder op de plaats van Taylor. Jammer dat Borges niet wat meer speeltijd werd gegund. Medic maakte als invaller een degelijke indruk. Voorin redelijk kwaliteit, maar weinig effectief. Dus als Kudus vertrekt, mag er wel een rechtsbuiten bij.

6 augustus 2023 om 20:02

Sanchez boven slappe dweil Rensch juich ik ook toe. Man wat stond hij weer laks te doen bij het doelpunt tegen. Deed helemaal niets. Klaassen en Taylor ziet iedereen dat dat niet werkt. Nu de trainer nog. Ik zie nu het liefst Branco Tahirovic en Berghuis voor zo lang het duurt. Jammer dat Borges moet beginnen op rechts. Had hem graag in zien vallen voor Bergwijn.

6 augustus 2023 om 20:10

Onbegrijpelijk dat Steijn toch de combinatie Klaassen/taylor laat starten. Je moet als trainer toch zien dat die twee niet bij elkaar passen? Had dan Bergwijn op 10 gezet, en Borges op linksvoor. Of Berghuis op 10. Hoe dan ook, er moet nog heel wat gebeuren, want we weten allemaal dat Rensch, Wijndal, Salah-Edine, Taylor, Klaassen, Conceicao en Daramy gewoon te kort komen voor Ajax 1. En dan hebben we het dus over meer dan een half elftal.

6 augustus 2023 om 20:28

Moet zeggen dat ik Rensch lang verdedigd heb. Vorige wedstrijd was hij goed. Maar hij staat ook weer te ver te dekken bij de eerste gol. Daarna speelt hij de rest van de eerste helft fel en sterk. Had ee toch weer vertrouwen in maar als het je dan nog 2/3 keer gebeurd dat je gewoon niet oplet dan is het wellicht beter om een jaartje in het rechterrijtje te gaan voetballen.

6 augustus 2023 om 20:47

Dat is Rensch ten voete uit. Altijd wel een paar acties dat je denkt 'nou, die zit er lekker in'. En vervolgens weer als een gevulde koek verdedigen en dromen. Van het rijtje Vd Wiel, van Rhijn, Dest, Tete en hij is Rensch toch wel met afstand de meest beperkte back. Ik denk serieus dat enkel het vervangen van de backs al een wereld van verschil zou maken

6 augustus 2023 om 21:17

Van Rhijn en Tete vond ik zeker niet beter bij Ajax. Dest alleen omdat hij in een geweldig draaiend Ajax speelde, maar in dit Ajax zou hij net zo matig zijn.

6 augustus 2023 om 22:06

Tete is verdedigend een verademing t.o.v. Rensch.

6 augustus 2023 om 23:28

Verdedigend wel ja, aan de bal was Tete een man minder.

dit moet zoiezo beter als je zo tegen heracles speelt win je wel maar tegen psv/feyenoord...?

Dat hij blij is met de manier van druk zetten is wat mij nog het meest verbaast. Dortmund kon er zo kinderlijk makkelijk uit komen om vervolgens niemand tegen te komen tot aan de 16 meter. Juist het druk zetten was vandaag ondermaats de gehele voorbereiding al trouwens. Druk zetten moet je als team doen elke linie heeft een taak op het moment dat de voorste beginnen als dit niet als team word gedaan dan maak je het veld immens groot voor jezelf en de ruimtes tussen de linies word een speeltuin voor de tegenstander.

Soms zie je Klaassen als een gek rennen en soms Brobbey maar zelden zit er een collectief idee achter. Door deze manier van druk zetten lijkt de verdediging ook veel zwakker dan het daadwerkelijk is.

Er is veel werk aan de winkel, ook weinig gezien van de aanwinsten😡
Snap niet waar Stein trots op is.
Compliment aan de Ajax aanhang is om hun te paaien, want blij zijn ze. Cker niet Steijn

Ik vond het verhoudingsgewijs meevallen - er was vooruitgang t.o.v. de wedstrijden tegen Anderlecht en Augsburg. Besef wel dat Dortmund vorig seizoen gelijke tred hield met Bayern en in de voorbereiding meekwam met Premier League clubs als United en Chelsea.

De verdediging was zwak, Rensch stond vaak verkeerd en Aertssen speelde te lief. Hato en Salah Edine daarentegen hielden zich redelijk voor twee jonkies met zo weinig ervaring.

Waar iedereen hier op Klaassen afgeeft (wel een echte clubman) zat ik met name met Tahirovic in mijn maag. Ik vond dat juist hij door de mand viel in deze pot: traag en onzuivere passing.

Voorin miste men scherpte. Toch vind ik dat Bergwijn en Brobbey een goede indruk maakten. Kudus had dreiging maar mist een beetje ritme en mogelijk doet het er toch niet meer toe, omdat hij binnenkort vertrekt.

Erger dan de uitslag vond ik dat Ajax geen controle kon houden over balbezit. Iedereen speelde heel direct en gehaast, alsof die bal binnen vijf seconden in het laatste kwart van het veld moest: omschakelvoetbal. Maar onnauwkeurig en dat betekent meestal dat de controlerende middenvelders niet draaien en dat er geen uitgesproken leider is op het veld.

Met datgene wat er nu rondloopt bij Ajax valt er niet veel te verbeteren aan de defensie. Middenveld zou ik beginnen met Vos en Boomen als controleurs en Berghuis ervoor, alleen betwijfel ik of die 90 minuten zouden kunnen spelen en of Kudus blijft, want dan schuift Berghuis voorlopig naar rechts.

Ajax opent thuis tegen Heracles - laatste keer dat we in eigen huis niet wonnen van ze was het fantastische seizoen 18-19, ook toen de openingswedstrijd van de competitie voor Ajax. Laten we ons daar dan aan vasthouden.

6 augustus 2023 om 21:23

Denk je dat Vos de basis al aan kan? Vond hem in de oefenwedstrijden die hij speelde nog te afwezig. Wat denk je van een middenveld Van den Boomen - Taylor - Berghuis? Dan Vos en Tahirovic die kunnen invallen. Zeker tegen Heracles moet dat middenveld kunnen.

7 augustus 2023 om 05:16

Berghuis mag niet spelen tegen Heracles... helaas.

7 augustus 2023 om 11:02

Oh ja klopt, maar zeker een middenveld die het waard is om daarna te proberen. Vos tegen Heracles zou ik wel willen zien, maar dat gaat Steijn niet aandurven denk ik. Zal Tahirovic - Van den Boomen - Taylor wel worden.

Steijn heeft zulke mooie theoretische praatjes. Maar in de praktijk bakt hij er niets van. Dit geldt ook voor de aankoop beleid van Ajax. Trek gewoon geld en koop spelers met kwaliteit. Dit AJAX zal het tegen elke tegenstander lastig krijgen. Verdediging is zo lek als een mandje.



Taylor staat er nog steeds in en dan vraag je je af waarom je elke wedstrijd vernederd wordt?

6 augustus 2023 om 21:20

Tahirovic en Klaassen waren nog minder dan Taylor. Of vond jij ze beter?

6 augustus 2023 om 21:45

Alle drie zijn ze erg matig.
VD Boomen is ook allesbehalve een topspeler, maar hij is wel de enige middenvelder die nog een beetje niveau heeft.

6 augustus 2023 om 23:23

Mwah, Berghuis zou ik dan noemen. Van den Boomen was tegen Augsburg erg matig en kon toen het tempo niet aan. Maar hij heeft wel kwaliteiten die we kunnen gebruiken, dat wel. Middenveld Van den Boomen, Taylor, Berghuis is voor nu het beste. Alleen mis je Berghuis dus 3 wedstrijden.

Dortmund viel me een beetje tegen. Leek alsof ze soms (vooral de eerste helft) een tempo lager speelden. Wat me vooral tegenviel was de opbouw van achteruit en het gebrek aan organisatie bij balverlies. Daar had Ajax meer van kunnen profiteren.

De tweede helft vond ik het verschil tussen beide ploegen erg zichtbaar. Ajax kon de bal nauwelijks in de ploeg houden en kon alleen op de counter gevaarlijk worden. Een centrum met Süle en Hummels is wel erg kwetsbaar als je met veel ruimte in de rug speelt. Dan heeft Dortmund mazzel dat Ajax matige spelers als Bergwijn en Brobbey voorin heeft lopen.

Ik ben benieuwd of Ajax gaat verbeteren in het drukzetten, want dit ziet er in tegenstelling tot Feyenoord en PSV erg slecht uit bij de Amsterdammers.

Ik snap het optimisme bij Ajax-supporters na deze wedstrijd niet zo. Zeker, de uitslag valt mee, maar qua veldspel heeft Ajax geen seconde de controle gehad en speelde het gewoon op de counter (wat dus nog eens erg slecht uitgespeeld werd).
Natuurlijk speel je niet elke week tegen een club als Dortmund, maar het verschil tussen Europese subtop en Ajax is wel echt groter geworden.
Daarbij zou ik ook niet blij zijn met een coach als Steijn die Ajax als een small club laat spelen.

6 augustus 2023 om 22:31

Hele elftal kwijt? hahaha .. Timber Tadic en Bassey weg wow heel elftal ja.. waarvan ze Bassey niet eens missen..die waren ze liever kwijt dan rijk..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren