Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matthijs de Ligt moet ook na winterstop op de bank plaatsnemen

Laatste update:

Matthijs de Ligt verschijnt maandagmiddag niet aan de aftrap als Juventus het opneemt tegen Cagliari. De verdediger ontbrak, mede vanwege fysieke klachten, al in de laatste wedstrijden voor de winterstop. In de eerste wedstrijd die La Vecchia Signora dit jaar speelt krijgt Merih Demiral opnieuw de voorkeur van trainer Maurizio Sarri. Hij vormt samen met Leonardo Bonucci het hart van de verdediging.

Sarri sprak zich zondag tijdens de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd uit over de situatie van De Ligt: “Vanwege een schouderprobleem en een spierblessure in zijn bovenbeen heeft hij een moeilijke periode achter de rug. Hij heeft ook veel gespeeld. Tegelijkertijd was Demiral goed in vorm, waardoor we de kans kregen om hem rust te gunnen. Het lijkt nu weer beter te gaan en we zullen voor morgen een knoop door moeten hakken.” De Oranje-international heeft nu dus opnieuw te horen gekregen dat hij op de bank moet beginnen.

Daar krijgt hij gezelschap van onder meer Gianluigi Buffon, Emre Can, Douglas Costa en Federico Bernardeschi. Gonzalo Higuaín, die in de maanden voor de onderbreking vaak in de basis stond, start eveneens op de bank. Sarri kiest voor een tweemansaanval bestaande uit Paulo Dybala en Cristiano Ronaldo. Aaron Ramsey zal dit duo ondersteunen als aanvallende middenvelder.

Juventus begint als gedeelde koploper van de Serie A aan het duel met Cagliari, aangezien Internazionale in de eerste seizoenshelft eveneens 42 punten bij elkaar heeft gespeeld. Lazio volgt de twee grootmachten op een achterstand van drie punten. Tegenstander Cagliari is de huidige nummer zes van de Italiaanse hoogste afdeling. Het eerste fluitsignaal in het Allianz Stadium zal om 15.00 uur klinken. Een aantal Serie A-ploegen komt op maandag in actie aangezien in Italië veel mensen vrij zijn vanwege Driekoningen.

Opstelling Juventus: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, Demiral, Alex Sandro; Rabiot, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Dybala, Ronaldo

Opstelling Cagliari: Olsen; Cacciatore, Walukiewicz, Klavan, Pellegrini; Nandez, Cigarini, Rog; Nainggolan, João Pedro; Simeone

Denk jij dat Juventus gaat winnen van Cagliari?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet iemand waarom in vredesnaam op maandagmiddag een compleet speelschema afgewerkt wordt in de Serie A?

6 januari 2020 om 14:08

Vandaag is het Driekoningen, een officiã«le feestdag in het katholieke Italiã«. Mijn Duitse collega's uit het zuiden van Duitsland hebben ook nog een vrije dag.

6 januari 2020 om 14:10

Ja en La Befana is ook een soort Sinterklaas waar kinderen allemaal cadeaus krijgen. Beetje de drie koningen en sinterklaas in een om het zomaar eens te zeggen.

6 januari 2020 om 18:10

Is het dan niet juist vreemd dat er wedstrijden worden afgewerkt? Ik vind het in ieder geval juist vreemd maar goed, schijnbaar kunnen we ons niet meer vermaken op vrije dagen.

6 januari 2020 om 14:09

6 Januari is een feestdag: 3 koningen wordt gevierd, in Zuid-Europese landen is dit groter dan in Nederland en hebben de scholen en veel andere bedrijven vrij.

6 januari 2020 om 14:09

Ik las iets over dat het een vrije dag was voor veel mensen vandaag in Italië, vandaar deze planning.

6 januari 2020 om 14:09

Drie koningen is nationale feestdag in Italië vandaar

6 januari 2020 om 14:09

6 januari, drie koningen, is daar een nationale vrije dag.

Wordt er vaker om 15:00 gespeeld in de Serie A? Nog nooit gezien dit, vrij maf

6 januari 2020 om 14:09

En dat op een maandag😅

6 januari 2020 om 14:09

Op zondag wel. Vandaag is La Befana in Italie. Een feestdag waar een heks door Italie vliegt om alle kinderen cadeautjes te geven. Een soort variant op Sinterklaas/de kerstman. Is een nationale feestdag in Italie, dus vandaar dat ze op maandagmiddag voetballen.

6 januari 2020 om 14:09

Meestal op zondag middag wel ja 15:00, op maandag wordt meestal 18:30 of 20:30 gespeeld, mischien omdat het vandaag de 3 koningen is mischien, zou het ook niet weten.

6 januari 2020 om 14:10

Het is vandaag Driekoningen dus vandaar dat er in Italië vandaag op de feestdag gespeeld wordt en er dus een ander tijdstip is gekozen.

Er komen nog genoeg wedstrijden en gezien zijn leeftijd is zo’n terugval niet vreemd

6 januari 2020 om 14:10

Inderdaad niet vreemd zo'n terugval en ook niet erg. Toch blijf ik het jammer vinden dat hij voor Juventus en het geld heeft gekozen. Hij had genoeg andere opties waar hij wel wekelijks aan spelen toe komt.met een beetje pech kost hem dit zijn basisplaats in Oranje. Ik vind dat als hij niet speelt en De Vrij wel dat de Vrij dan naast VVD moet komen te spelen.

6 januari 2020 om 14:38

Hij heeft echt niet voor het geld gekozen hoor. Of hij nou 9 of 7 miljoen verdiend. Dat maakt echt niet het verschil op die leeftijd. Hij had gewoon een goed gevoel bij juventus en Raola heeft ook zeker zijn invloed gehad. Overigens vind ik het zelf ook jammer dat hij voor Juve heeft gekozen, magoed hij is nog jong en heeft nog alle tijd om dan wel te slagen bij Juventus of een ander club. Ek is tevens nog ver weg.

Kunnen hem wel afschrijven denk ik. Terug naar de eredivisie lijkt me het beste, RKC helpen in de strijd tegen degradatie ofzo.alle gekheid op een stokje, al die reacties zijn zo overtrokken. Deze man heeft een hele goede mentaliteit en gaat er wel komen. Puur door zijn prijskaartje ligt er zoveel druk op hem maar daar kan hij weinig aan doen.

6 januari 2020 om 14:13

Vooral jouw reactie is overtrokken. Waarom doe je alsof iedereen hem de afgrond in schrijft terwijl alle reacties boven jou over het moment van spelen gaan?

6 januari 2020 om 14:19

estik weet niet of je de topics over De Ligt hebt gelezen de afgelopen tijd maar het merendeel was niet erg positief. Demiral zou veel beter zijn, De Ligt zou het bedrag niet waard zijn of hij zou niet goed genoeg zijn.

6 januari 2020 om 14:23

Want er is nooit iets in die trant over hem geschreven hier?

6 januari 2020 om 14:30

Onder vorige artikels over De Ligt werd dat constant geschreven. Onder dit artikel is dit inderdaad (nog) niet geschreven, maar die gaan waarschijnlijk wel komen.het is überhaupt absurd, De Ligt gaat het wel maken in in Italië, daar ben ik zeker van.

6 januari 2020 om 14:42

Die overdreven opmerkingen over De Ligt op andere topics zijn nou ook weer niet zo belangrijk om daar in dit topic maar even over verder te gaan, toch?

6 januari 2020 om 16:29

@est-1913, zijn reactie is helemaal niet overtrokken, maar misschien ook niet genoeg van belang, aangezien het voetbal volk voornamelijk uit laag begaafden bestaat, die alles geloven wat er geschreven wordt en dan dus op zo’n artikel zo nodig weer hun mening over willen geven. Eigenlijk, wat maakt het allemaal uit? Deze voetballers hebben hun leven en wij de onze, laat ze. Wij weten allemaal niet genoeg van hun persoonlijk om daar over te oordelen en dus is het grotendeels zinloos.

6 januari 2020 om 14:15

Tja allemaal leuk en aardig maar hij loopt straks wel zelf tegen het probleem aan dat hij waarschijnlijk tijdens het EK op de bank zit. Ik denk dat dat voor een type de Ligt, qua mentaliteit, een gigantische aderlating zou zijn.

6 januari 2020 om 14:20

Eens en oneens.tuurlijk zou die balen maar hij is nog jong zat. Zijn tijd komt wel.

6 januari 2020 om 14:27

En wat is daar mis mee? Een centrum de Vrij - van Dijk is nou ook niet bepaald waardeloos te noemen. Die jongen is pas 20. En zit nu even op de bank bij 1 van de grootste clubs ter wereld.

6 januari 2020 om 14:29

Niemand zegt dat daar wat mis mee is.

6 januari 2020 om 14:32

Ik denk dat de Ligt slim genoeg is om te beseffen dat dat helemaal niet zo gek is op zn 20e.

6 januari 2020 om 14:35

Ja maar hij zal zich ook achter z'n oren krabben. Als hij bij Ajax was gebleven, of een andere stap had gemaakt, had hij op het EK gewoon in de basis gestaan. \natuurlijk achteraf makkelijk lullen over z'n keuze maar toch.hij komt er ook wel, ben ik niet bang voor.

6 januari 2020 om 14:58

‘Andere stap’. Wie zegt dat hij in de basis zou staan bij Bayern en Barcelona? Om er maar een paar te noemen. Bij Ajax speelde hij een handjevol belangrijke wedstrijden. Hij was dat niveau allang vergroeid.

6 januari 2020 om 15:10

"andere stap. Wie zegt dat hij in de basis zou staan bij Bayern en Barcelona?" Niemand. Weer iemand die begrijpend lezen heeft overgeslagen. Hoe kun je mijn reactie in godsnaam zo interpreteren.

6 januari 2020 om 15:32

Haris misschien omdat dat de andere gegadigden waren om hem over te nemen? Bij West Ham zou ie vast neer kansen hebben, maar die waren niet voor hem in de markt. Juve, Bayern en Barca waren de meest genoemde bestemmingen, kan je wel lollig doen met je begrijpend lezen, maar het is gewoon een hele logische reactie op de jouwe.

6 januari 2020 om 15:42

Je ziet toch hoe ik mijn reactie bedoel of niet? Want anders probeer ik me de volgende keer op een andere manier uit te drukken. Ten eerste zeg ik nergens dat de Ligt een verkeerde keuze heeft gemaakt. Ik geef dan ook niet voor jan lul aan "natuurlijk achteraf makkelijk lullen over z'n keuze maar toch". Ten tweede zeg ik ook simpelweg nergens dat hij bij Bayern of waar dan ook wel zou slagen... Ik geef aan dat hij zich nog wel een keer achter de oren zal krabben (als hij op het EK geen basisplek blijkt te hebben) over zijn keuze. Ach, kan het hier wel 100 keer uitleggen maar het lijkt wel alsof elke Ajacied iets over de Ligt als een soort aanval ziet.

6 januari 2020 om 15:17

Maar waar hij wel wat aan kan doen is zijn zwakke optredens, maar die laten we voor het gemak eruit

6 januari 2020 om 17:30

Ja denk je? Ik geloof ook wel dat ie het gaat halen, maar ik weet niet of zijn toekomst nou echt bij Juve ligt. Een verdediger is toch anders dan een aanvaller, het moet namelijk zorgen voor stabiliteit. Laat De Ligt nou geen stabiele indruk hebben achtergelaten het eerste halfjaar bij Juve en Demiral blijkbaar wel in de wedstrijden die hij heeft gespeeld als ik men moet geloven. Want dat moet ik er wel bij zeggen, ik volg Juventus de laatste tijd niet echt meer. Ik heb de keuze sowieso niet begrepen van De Ligt. Was lekker naar Bayern, Barca, City, Real weet ik veel gegaan. Ik ga er toch wel vanuit dat dergelijke clubs interesse in hem hadden. Als Demiral goed blijft spelen is er geen reden om hem eruit te kinkelen. Het is geen liefdadigheidsinstelling dat Juve. Nogmaals, De Ligtr redt het wel.... maar bij Juve? Geen idee .

Erg jammer had hem graag in de basis gezien, maar eerlijk is eerlijk. Demiral levert uitstekend werk. Ik verwacht dat De Ligt vandaag wel een half uur mag spelen.

6 januari 2020 om 14:17

Volgens eerdere berichten heeft hij last van zijn schouder en een spierblessure, zodoende denk ik niet dat hij gaat spelen. Zo wel, dan waren Sarri zijn woorden waardeloos en word Mathijs gewoon gepasseerd.

6 januari 2020 om 14:54

Dan waren Sarris woorden helemaal niet waardeloos. Die gaf nota bene aan dat het steeds beter gaat me de blessure van De Ligt. Dan lijkt het me niet gek om hem langzaamaan minuten te gunnen.

6 januari 2020 om 15:14

martijnr12; Is maar net hoe dat je het bekijkt. Als een trainer 3 dagen geleden nog zegt dat hij niet kan spelen om de reden die ik al aangaf lijkt het me sterk. Daarmee niet zeggend dat ik niet op een snelle terugkeer op het veld hoop van Mathijs, maar het een strookt niet met het ander vind ik.

Ben benieuwd wat voor excuus sarri nu zal hebben voor de ligt.İk vraag me af hoe ramsey gaat spelen en rabiot ook. Dybala en Ronaldo op papier een prachtige aanval maar ik moet het nog maar zien.

Laten we beginnen met te zeggen dat dit te maken kan hebben met zijn blessure of al dan niet fit genoeg te zijn. Zodoende kan de negatieve commentaar ophouden op het zoveelste topic ivm De Ligt.

Demiral doet het goed, dus verdient zijn kansen evenzeer. Wat is het probleem?
Jammer voor De Ligt oke, maar het is wat het is.

6 januari 2020 om 14:22

Precies, vergeet niet dat hij ook zo onwennig begon bij het Nederlands elftal. Hier wordt hij uiteindelijk alleen maar beter van. Concurrentie bij Juve is ook gewoon moordend.

6 januari 2020 om 14:34

Idd, laten we eindigen met misschien wel een dooddoener, maar de weg omhoog gaat met vallen en opstaan. Slechte en goede prestaties geleverd, geblesseerd, en een vervanger grijpt zijn kans. De Ligt komt later wel weer aan bod.

Tja was te verwachten. Concurrentie presteert beter en bij een topclub als Juve wordt er doorgaans gewoon verwacht dat ze er ‘staan’. Ben er overigens nog zeker van overtuigd dat De Ligt goed genoeg is (zeker potentieel gezien).
Off: idd wel opmerkelijk dat ook dit een pushbericht is. Maar goed, het zal wel weer goede ‘kliks’ opleveren

Misschien moet de Ligt accepteren dat Demiral op dit moment verder is in zijn ontwikkeling in het Italiaanse voetbal. Denk overigens niet dat er kwa kwaliteit veel verschil is tussen die 2. Demiral is alleen verdedigend wat sterker en de Ligt is weer sterker aan de bal.

Gewoon meer dan logisch dat een speler bij een topploeg niet alle wedstrijden speelt. Laat die jongen toch lekker, met deze media hetze zet je alleen maar meer druk op hem.

Komt niet als een verrassing, maar dat krijg je als je voor de poen naar een Europese subtopper gaat. Toen ik hoorde dat de Ligt naar Juventus ging moest ik direct aan van der Sar denken, die begon destijds ook de gekste dingen te doen. Bovendien begreep ik zijn redenen ook niet bepaald, want hij wilde ineens 'leren verdedigen'. Hij had gewoon hetzelfde moeten doen als bij Ajax in plaats van luisteren naar gedateerde verhalen van Sarri en de Italiaanse 'experts'.

6 januari 2020 om 14:20

Europese subtopper? Ben je wel helemaal goed? Juventus hoort gewoon bij de absolute top. Noem me eens 10 clubs die beter dan juve zijn?

6 januari 2020 om 17:06

Dat mag jij vinden, ik vind het elftal niet tot de absolute top behoren.

7 januari 2020 om 11:47

Daarom ben ik ook benieuwd of je 10 ploegen kan noemen die beter zijn. Dan snap ik jou misschien ook beter.

Helaas voor Matthijs maar momenteel doen hij en Demiral heel weinig voor elkaar onder. Op het moment dat Demiral dus goed presteert wanneer Matthijs geblesseerd is, dan is het vrij logisch dat hij Demiral laat staan.

Mooie tijdelijke overwinning voor Demiral die het gewoon heel goed doet. Ik denk dat men onderschat hoeveel invloed Chiellini’s afwezigheid heeft gehad op de integratie van De Ligt in de eerste elf. Bonucci is, naast een goede verdediger, ook sterk in de opbouw door met name goede lange ballen te kunnen spelen. Chiellini heeft dat een stuk minder, maar is wel een veel hardere verdediger. De combi Demiral en Bonucci is dus erg voor de hand liggend. Chiellini brengt een stuk beter wat Demiral nu brengt, namelijk killing verdedigen. Mark my words: als Chiellini terug is staat De Ligt samen met hem in de basis.

6 januari 2020 om 15:30

Het lijkt me toch echt stug dat ze straks ineens Bonucci en Demiral gaan laten banken voor een 36-jarige speler die terugkomt van een zware blessure en een groot talent dat heeft aangetoond nog moeite te hebben met het type voetbal.

De Ligt komt vanzelf wel weer aan spelen toe, Sarri rouleert veel dit seizoen kijk ook maar naar de keepers, al doet die dat ook zodat Buffon boven Maldini uit komt met de meeste Serie A wedstrijden.

Maar qua spelers rouleert die ook veel, enkel Ronaldo, Bonucci, Pjanic en Alex Sandro zullen de meeste wedstrijden gespeeld hebben.

Straks komt chielini er ook weer bij en die heeft gegarandeerd een basis plek

Helemaal niks aan de hand. Gewoon op z'n kans wachten en dan komt het wel weer goed. Er zijn genoeg goede spelers die soms even op de bank belanden. Dit kan Matthijs ook mentaal sterker maken. Niks mis mee.

Lekker toch. Helemaal gebrand op een goed EK straks, uitgerust ook haha
Die Italianen kopen maar raak. En dan op de bank zetten. Handige Harries

Het is al klaar voor de Ligt. Was te verwachten want Italiaanse competitie is toch wel even wat anders dan de eredivisie. Hij kan het niveau gewoon niet aan. Mag de bank nu warm gaan houden net als onze nationale doelman. De concurrenten op die posities doen het gewoon beter. Je kunt wel denken dat je na een paar goede seizoenen bij Ajax de hele wereld aankunt, maar de werkelijkheid is helaas anders. Het is te hopen voor oranje dat ze nog aan spelen toekomen want met een aantal geblesseerden die er misschien niet bij zijn en bankzitters word het niks tijdens het EK.

6 januari 2020 om 17:54

Als overdrijven een vak was had je een 10 gekregen en dat is geen compliment! Wacht nou eerst het seizoen af voor je conclusies gaat trekken drol..

Gaat momenteel lekker met onze EK-selectie. Depay en Malen gaat het toernooi waarschijnlijk niet halen, het is nog maar afwachten hoe het af gaan lopen met Blind en Cillessen en De Ligt zitten bij hun clubs op de bank...

6 januari 2020 om 15:48

Inderdaad. Nu wordt Koeman voor het blok gezet en kans is aanwezig dat hij een verdediger naar het EK meeneemt met weinig wedstrijdritme.

6 januari 2020 om 17:40

Centraal heb je ook nog De Vrij en Ake. Groot probleem moet dat niet zijn.

Ik denk dat jullie het niet volledig snappen. Ik zal het allemaal haarfijn uitleggen. Allereerst zijn ze bij Juventus niet achterlijk. Ze hebben een overbode aan centrale verdedigers. Tel daar Chiellini later ook bij op. Ze weten dat als ze Demiral niet laten spelen, ze te lage biedingen voor deze talentvolle speler krijgen. Zij zijn van plan om Demiral paar wedstrijden in de basis te laten beginnen zodat ze die miljoenen binnen kunnen slepen. Daarna gaan ze gewoon weer verder met De Ligt.

6 januari 2020 om 15:53

Dit lijkt me een erg voorbarige conclusie. Demiral doet het momenteel toch gewoon beter dan De Ligt, dus waarom zouden ze dan Demiral gaan verkopen en De Ligt behouden? Ik wil zeker niet beweren dat De Ligt minder is dan Demiral, maar wel krijg ik het gevoel dat de kwaliteiten van De Ligt minder goed passen in Italië, terwijl Demiral er juist helemaal op zijn plek lijkt te zijn.

6 januari 2020 om 16:08

Tja, maar het kan zo allemaal anders zijn hè Dejan. Ik denk namelijk dat Juventus wel een visie achter de aankopen van Demiral en De Ligt heeft gehad, namelijk vervangen van respectievelijk Chiellini en Bonucci. De kwaliteiten van beide talenten passen namelijk precies op de huidige kwaliteit van de ervaren garde. Demiral sterkste kant is zijn no nonsense verdedigen, zelfde als Chiellini. De Ligt zijn sterkste kant is het voetballende gedeelte, zelfde als Bonucci. Gezien de leeftijd van Chiellini zal Demiral misschien eerder een basisplaats bemachtigen, maar ook Bonucci kan redelijk snel back-up worden. Overigens vind ik dat Bonucci ook 'genoeg' fouten maakt, wat ik van een ervaren speler van 31 kwalijker vind dan bij een talent van 20..

6 januari 2020 om 16:13

Knap dat jij dat allemaal zo kan zien in je glazen bol. De Ligt noch Demiral zullen worden verkocht. Ze zijn daar niet achterlijk in Turijn, zeker als het gaat om (centrale) verdedigers. Moet ik je eraan herinneren dat Chiellini al 35 en zeer blessuregevoelig is en Bonucci niet altijd meer top en ook 32?

6 januari 2020 om 17:41

Ze hebben al 2 aanbiedingen van Leicester afgewezen van rond de 30 en 45 miljoen.

Zoveelste voorbeeld van een toptalent die te vroeg naar het buitenland is gegaan. Nog een jaartje Ajax had gekund. Vooral nu Blind afwezig is en Alvarez zijn draai niet heeft gevonden. En natuurlijk zijn zaakwaarnemer he?

De Ligt heeft al 12 duels in basis gestaan in Serie A was pas 4e van Demiral.

eigenschuld...jij heb toch voor juventus gekozen...daarom ben jij niet goed genoeg voor juventus en nu lekker bankzitter geworden.jij had nog steeds bij ajax moeten blijven spelen maar, je ruikt poen dus jou eigen probleem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren