Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marten de Roon hoort schorsing voor duw aan scheidsrechter

Laatste update:

Marten de Roon moet de eerstkomende vier wedstrijden van volgend seizoen missen. De dertigjarige middenvelder van Atalanta werd zondag tegen AC Milan (0-2 verlies) met rood van het veld gestuurd. Daarna deelde De Roon een duw in de rug uit aan scheidsrechter Maurizio Mariani, hetgeen hem op een schorsing van vier duels komt te staan.

AC Milan kreeg in de slotfase van de slotwedstrijd tegen Atalanta een penalty vanwege een handsbal van Robin Gosens. Vervolgens ontstond een opstootje, waarbij De Roon tegenstander Rade Krunic tegen het gras werkte. Daarvoor kreeg de middenvelder, die in de EK-selectie van Oranje zit, een directe rode kaart gepresenteerd. Bij het verlaten van het veld zette De Roon licht zijn onderarm tegen de rug van arbiter Mariani.

Voor beide vergrijpen samen wordt De Roon dus vier duels geschorst. Daarnaast moet de voormalig speler van sc Heerenveen en Sparta Rotterdam een boete van 10.000 euro betalen vanwege het duwen van de arbiter. In 2017 werd Cristiano Ronaldo overigens vijf duels geschorst voor een vergelijkbaar vergelijk. De Portugees, toen nog in dienst van Real Madrid, deelde in het Supercopa-duel met Barcelona een lichte duw in de rug uit aan scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

meer dan begrijpelijk deze schorsing, van de scheids blijf je af. Domme actie . Hij heeft ook een voorbeeldfunctie naar de jeugd die moeten weten dat dit niet geaccepteerd word

24 mei 2021 om 19:39

Ik ben ook scheidsrechter op bedenkelijk niveau (zowel het voetbalniveau als mijn niveau ), maar heb dit nog nooit meegemaakt haha. Dus deze scheidsrechter heeft het vast wel heel bond gemaakt ;p

Domme actie, had Marten wat slimmer ingeschat. Jammer

24 mei 2021 om 19:55

@ikbengoed83 je bent verre van goed anders snapte je ook wel dat hij dit uit emotie deed en niet bepaald vanuit ratio. Heat of the moment anders gezegd: is het handig nee maar laten we niet doen alsof ie iemand ernstig verwond heeft. Dit is de eerste dat hij zich zo gedraagt. Vier wedstrijden prima straf en life goes on!

25 mei 2021 om 18:34

@savano: Ik ben zo goed dat ik snap dat je je emotie de baas moet zijn ten behoeve van het lange termijn resultaat zijnde de uitslag van de wedstrijd beslissen in je eigen voordeel. Misschien is het zo een beetje duidelijk voor je

24 mei 2021 om 20:44

Heeft niet zoveel of sterker nog niets met intelligentie te maken. Dit is emotie. Dom maar emotie. Heel gek maar hij is net een mens. Heb het altijd vreemd gevonden hoe mensen andere mensen met bepaalde beroepen in een keurslijf duwen en menselijke gedragingen afkeuren. Heb het zelf ook meegemaakt. Een heel bizar fenomeen. Al met al een domme actie van De Roon maar ik verwacht dat hij vanaf de vijfde speelronde gewoon in de basis start bij Atalanta.

En terecht, je moet je gewoon beheersen, je hebt een voorbeeldfunctie. Matige voetballer die gefrustreerd is. Hoop dat hij afvalt bij Oranje, niet om dit Incident, maar omdat hij voorbijgestreefd is.

24 mei 2021 om 19:54

Matige voetballer? Basisspeler bij de nummer 3 van Italië? Door wij is hij voorbij gestreefd dan? Ik ben heel benieuwd.

24 mei 2021 om 20:11

Niet per se voorbijgestreefd, maar gewoon niet van het niveau Nederlands Elftal. Geen schande hoor, is bezig het maximale uit zijn carrière te halen. Maar als je hier mee op het EK aan moet treden, kun je beter thuis blijven.

24 mei 2021 om 20:59

"niet van het niveau Nederlands elftal". Alsof het daarvoor wel niveau had lol. We hebben al twee eindtoernooien gemist. Ik zal liever met een speler van de nummer 3 van de Serie A aantreden die boven ajax is geeindigd in de CL poulefase dan met een speler van de nummer 5 van de Eredivisie, just saying.

25 mei 2021 om 18:36

@acapulco: "niet het niveau Nederlands elftal"? Wat is volgens jou het niveau Nederlands elftal en wie vervult de rol van De Roon volgens jou in dat geval beter? Iets roepen is makkelijk..... maar dan

24 mei 2021 om 20:45

Dit is emotie. Dom maar emotie. Heel gek maar hij is net een mens. Heb het altijd vreemd gevonden hoe mensen andere mensen met bepaalde beroepen in een keurslijf duwen en menselijke gedragingen afkeuren. Heb het zelf ook meegemaakt. Een heel bizar fenomeen. Al met al een domme actie van De Roon maar ik verwacht dat hij vanaf de vijfde speelronde gewoon in de basis start bij Atalanta.

Nou nou 4 wedstrijden voor 2 vergrijpen vindt ik niet bepaald veel. Scheidsrechter duwen mag wat mij betreft zwaarder gestraft worden. Bij een flinke schorsing denk ik aan 10 wedstrijden.

24 mei 2021 om 22:59

Ik dacht meer aan celstraf met zweepslagen. Kom op, niemand is gewond of wat dan ook. Het is een reactie uit frustratie, dom maar niet meer dan dat.

Valt nog goed mee op zich. Al was het me wel niet helemaal duidelijk waarom hij de rode kaart kreeg want het werd niet echt duidelijk in beeld gebracht. Dus misschien heeft dat meegespeeld.

24 mei 2021 om 19:57

Als ik het goed zag sloeg hij een speler of slaande beweging tevens ook ruzie met een andere speler en vervolgens duwde hij Na de rode kaart de scheids die dat duidelijk voelde gebeuren en een extra notitie maakte.

Ik kan dit nu niet een zware straf noemen 4 wedstrijden voor zo'n vergrijp. Lees wel eens hier dat ze in buitenland harder straffen dan in Nederland maar denk toch niet dat hij er hier bij de Knvb met 4 wedstrijden vanaf zou zijn gekomen. Je kunt gefrustreerd zijn maar dan nog blijf je met je handen van de scheidsrechter af.

24 mei 2021 om 21:03

Hij bleef ook met zijn handen van de scheids af. Uiteindelijk gebruikte hij zijn elleboog. Nee ik snap wat je bedoel, ongeacht hoe hard het zetje was. Vond het nog tamelijk mild, als je vergelijkt met wat ronaldo bijv. deed. Maar ja, aanraken is aanraken.

25 mei 2021 om 09:04

Ronaldo deed exact hetzelfde. die gaf een licht duwtje en Roon geeft een lichte beuk. Ik vind het ene niet minder erg dan het ander.

25 mei 2021 om 11:09

Interessant, je hebt gelijk ook. Ik had de hele tijd een beeld dat de scheids op de grond viel toen hij duwde, maar de duw was best licht.

Ik had het eerst gelezen maar de beelden nog niet gezien. De schorsing is prima hoor, maar dit stelde echt niks voor. Hij loopt geïrriteerd weg en geeft de scheids een licht dia duwtje. Ik had de beelden veel erger verwacht

24 mei 2021 om 21:22

Ik had de beelden tot nu toe ook niet gezien maar had het ook erger verwacht. Vind het een beetje overdreven eerlijk gezegd allemaal. Hij raakt de scheids licht en dat had niet gemogen, prima straf accepteren en weer doorgaan. Als ik de berichtgeving las dacht ik dat hij hem een gooi had gegeven met 2 armen ofzo.

Ontzettend domme actie. Komop zeg Maarten. Had je slimmer ingeschat.
Sowieso meedoen met opstootjes is ontzettend dom. Je weet dat je dan de gebraden haan bent.

Jammer dat er op de video niet te zien is waarom hij rood kreeg. De duw is overigens erg licht, maar inderdaad niet slim.

zieligste is nog dat hij na de duw gelijk wegloopt als een watje. Dit soort jongens hebben geen karakter, maar willen wel stoer gevonden worden. Als het er echt op aankomt op het veld heb je nietes aan die gasten.

Als de spelregels en de tuchtcommissies de scheidsrechters niet voldoende zouden beschermen zou elke scheids opgejaagd wild worden. Dat het vanuit de emotie gebeurt is ook helemaal geen issue, dat is namelijk de legitimering van dat gedrag. Je hebt je te beheersen, zowel t.o.v. je tegenstander als zeker ook de scheids. 4 Wedstrijden wat mij betreft dus prima.

Het domma was, het was in de laatste minuut van de wedstrijd. Je zou niet meer gelijk maken, ook al zou milan geen penalty krijgen. Ipv 2e wordt je 3e, maar je speelt nog steeds CL en door uitslag hou je normaal gesproken Juve buiten CL (behalve als Napoli choked). Dus denk aan EK en vakantie en let it go....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren