Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokko verliest duel om het brons na uitputtingsslag tegen Kroatië

Laatste update:

Marokko is er niet in geslaagd om de derde plek op het WK te veroveren. De Leeuwen van de Atlas moesten het onderspit delven tegen Kroatië: 2-1. Onder aanvoering van Luka Modric, die naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd op een WK speelde, kwam de vice-wereldkampioen van vier jaar geleden op voorsprong via Josko Gvardiol, waarna Achraf Dari twee minuten later voor de gelijkmaker zorgde. Vlak voor rust tekende Mislav Orsic voor de winnende treffer. Beide ploegen waren met name in het tweede bedrijf zichtbaar vermoeid na een lang en slopend toernooi.

Bij Marokko bleken verdedigers Noussair Mazraoui, Romain Saïss en Nayef Aguerd allen niet fit genoeg om te starten. Jawad El Yamiq, Achraf Dari en Yahia Attiyat Allah begonnen daarom in de basis. Op het middenveld bleef Sofyan Amrabat staan, terwijl Abdelhamid Sabiri en de achttienjarige WK-debutant Bilal El Khannouss hun kans kregen. WK-revelatie Azzedine Ounahi begon daardoor op de bank. De voorhoede werd gevormd door Hakim Ziyech, Youssef En-Nesyri en Sofiane Boufal. Bij Kroatië was de felbegeerde Gvardiol twijfelachtig, maar hij bleek toch fit genoeg te zijn. Marcelo Brozovic, Josip Jovanic en Mario Pasalic begonnen wél op de bank. De posities van die Kroaten werden ingenomen door respectievelijk Josip Stanisic, Lovro Majer en Marko Livaja.

Marokko maakte een ongeconcentreerde indruk in de openingsfase en dat leidde bijna tot een eigen doelpunt van doelman Yassine Bounou, die de bal maar net voorlangs zijn eigen doel passte. Luttele minuten later was het wel raak voor het Balkanland. Een overtreding van Amrabat leidde tot een vrije trap, die via het hoofd van Ivan Perisic op het hoofd van Gvardiol belandde: 1-0. Het duurde echter slechts twee minuten voordat Marokko zich herstelde. Een vrije trap van Ziyech belandde via het hoofd van Majer bij Dari, die van dichtbij wist binnen te koppen. Beide ploegen kenden daarna goede fases, maar het was Kroatië dat bijna op voorsprong kwam via Modric. De middenvelder van Real Madrid schoot met links door de benen van Dari, maar Bounou had een redding in huis. De doelman van Sevilla was ook op tijd om de rebound voor de voeten van Livaja weg te tikken.

Even voor het half uur tekende Marokko voor de fraaiste aanval van de wedstrijd. Achraf Hakimi werd door Ziyech de diepte ingestuurd na een fraaie hak-pass, waarna de rechtsback de bal achter de vrijstaande En-Nesyri plaatste. Een één-tweetje tussen Boufal en El Khannouss leidde even later tot een schietkans voor eerstgenoemde, maar hij zag de Kroatische defensie net op tijd ingrijpen. Marokko werd de betere partij en kwam aan de hand van Ziyech tot enkele fraaie aanvallen, maar tot de gewenste grote kans leidde dat niet. Aan de andere kant liet Kroatië zien klinisch te zijn. Slecht uitverdedigen van El Khannouss leidde tot balverlies voor de debutant, waarna Livaja de bal bij Orsic bracht. De spits van Dinamo Zagreb krulde vervolgens prachtig raak: 2-1.

Regragui besloot aan het begin van de tweede helft om Sabiri te wisselen ten faveure van Ilias Chair. De Kroaten wisten na rust voor het eerste doelgevaar te zorgen. Orsic besloot zijn geluk te beproeven met een schot, dat via de rug van El Yamiq in het zijnet belandde. Niet veel later kwam een voorzet van Majer tot opluchting van de fanatieke Marokkaanse fans niet bij Andrej Kramaric terecht. Kroatië bleef de betere partij en dus besloot Regragui in te grijpen door El Khannouss te wisselen voor Ounahi. Tegenvaller voor Kroatië was het geblesseerd afhaken van Kramaric, die zich liet vervangen door Nikola Vlasic. Bondscoach Zlatko Dalic zag zijn ploeg vermoeid raken en bracht daarom tevens Pasalic en Bruno Petkovic. Ook Marokko had last van vermoeidheid, waardoor Regragui Anass Zaroury, Badr Benoun en Selim Amallah.

Met nog twintig minuten te gaan probeerde Orsic het met een schot van afstand, dat over ging. Niet veel later leken de Kroaten recht te hebben op een strafschop, nadat Amrabat even vasthield bij de mee opgekomen Gvardiol. Scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim besloot ondanks contact met de VAR niet tot het geven van een strafschop. Aan de andere kant kreeg En-Nesyri de kans op gelijkmaker, maar de spits van Sevilla stuitte van dichtbij op Dominik Livakovic. Marokko probeerde de gelijkmaker te forceren, maar kon zich maar moeilijk door de vermoeidheid heen slaan. Kroatië kon leunen op de voorsprong en counterde af en toe, wat onder meer leidde tot een schotkans voor Mateo Kovacic, dat naast ging. Marokko drong in blessuretijd nog aan, maar verder dan een kopbal van En-Nesyri, die net over ging, kwam het niet.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Marokko had het serieuzer moeten nemen. De voorbereiding van de coach is sowieso discutabel doordat hij deze wedstrijd als een idiote wedstrijd bestempelde. Het was mooi geweest als we met een medaille weg waren geweest uit dit wk.

Daarnaast een verdiende ode aan vahid. Hij heeft namelijk de basis voor dit wk gelegd. De man heeft toen hij begon jaren van zijn leven gewijd aan het documenteren en het beoordelen van alle marokkaanse spelers om daarmee zelf in de hand te hebben wie hij allemaal wel of niet selecteert (het document telde duizenden pagina’s). Dat leidde tot bijvoorbeeld de ontdekking van ounahi. Niemand die hem kende en iedereen was verrast dat zo iemand boven gevestigde namen werd verkozen, maar dat was een van de punten van vahid. Die keek niet naar namen enkel naar prestaties. Heeft ook de winnersmentaliteit en de verdedigende discipline om op de O te spelen in de selectie gekregen wat ons daarvoor altijd opbrak.

Hij heeft ook slechte kanten zoals zijn enorme koppigheid, maar hij heeft marokko in een paar jaar tijd echt enorme stappen vooruit laten maken.

Hiermee wil ik regragui overigens helemaal niets te kort doen. Hij is namelijk de juiste man om dit traject voort te zetten.

17 december 2022 om 17:58

Wat een kans voor Marokko om het eerste land ooit te worden dat een medaille pakt op een WK. Halve finale is ook al een nieuw Afrikaans record. Niks meer dan respect voor deze campagne van Marokko.

17 december 2022 om 18:00

Nooit geweten dat er op de voorgaande WK's geen medailles werden uitgedeeld.

17 december 2022 om 18:01

Je valt een beetje in herhaling haha. Maar ik ben het met je eens betreft het serieuzer nemen. Tuurlijk is het niet de finale, maar een medaille meenemen kunnen r maar zeer weinig zeggen

17 december 2022 om 18:01

Na de goal van Marokko waren ze heel sterk en daarna een grote gemiste kans. Helaas geen vervolg.

17 december 2022 om 18:15

Haha wel kritisch zeg.
Uberhaupt een plaatsing voor dit WK is al een mooie prestatie. Naast de pool zelfs outsiders Spanje en Portugal uitgeschakeld. Tegen Frankrijk goed voetbal laten zien. Een 4e plek is toch een fantastische prestatie.

17 december 2022 om 18:25

Ik weet niet welke marokko jij nog voor ogen hebt, maar de tijd dat we blij waren met een plaatsing voor een wk is allang voorbij. De groepsfase overleven/kwartfinale was de doelstelling en deze is ruimschoots overtroffen.

17 december 2022 om 18:46

RealXlllmadrid,

Wat zeg jij allemaal met alle respect als je alleen verhalen hoort van mensen en luistert alleen wat mensen vertellen en als dit waar was zou ik met je eens zijn maar… Vahid heeft het hele Marokkaanse elftal bijna weer kapot gemaakt, weet je door wie dit allemaal komt dat Marokko aan t groeien is dit is allemaal te danken aan Renard die in 2017 Marokko eerste keer na zolang weer op een Afrika cup door de groepsfase loodsen, en na 20 jaar in 2018 het wk had bereikt, en het Afrika cup in 2019 groepswinnaar werd hij heeft Marokko een hechte voetbal team van gemaakt en het zag er allemaal heel professioneler uit en Marokko speelde mooi en goed voetbal, toen Vahid kwam maakte hij ruzie met iedereen hij kwam aan in zijn eentje en zonder assistent wou die het Marokkaanse elftal gaan coachen stuurde Hadji weg zat in de Marokkaanse bond en selecteerde spelers als Harit Ziyech en Mazraoui niet en ga zo maar door veel werden overgeslagen omdat hij ze niet mocht van hun maniertjes, Vahid dacht dat hij bijna de koning was van heel Marokko en dat alles wat hij deed goed is en iedereen moest hem gehoorzamen anders lag je eruit of je kreeg er even van langs van hem. Niets voor niets is hij twee of drie keer weggestuurd vlak voor een wk weten even de landen niet. Spelers als Ounahi etc zouden sws werden ontdekt met of zonder Vahid zon talent zal zelfs een man van 80 niet over het hoofd zien dus hoe dan ook zou die voor het Marokkaanse elftal worden geselecteerd. Walid Regragui is de juiste en geschikte persoon en bondscoach speelde zelf in het Marokkaanse elftal speelde ook in Europa kent de spelers door en door weet waar ze vandaan komen welke talen ze spreken begrijpt ze goed en denkt als hun dit had Marokko heel lang nodig zon coach. Heeft iets bij spelers omhoog gehaald wat nooit eerder was gebeurd je zag Saiss advies geven aan Walid Regragui en hij luisterde aandachtig naar hem hij geeft elke speler dezelfde liefde en niemand is bij hem minder of meer iedereen is gelijk ook de medische staf is hecht met de spelers alsof ze allemaal een grote familie zijn. Dit is het begin van een mooie succes van het Marokkaanse elftal en er zal alleen moois aankomen.

17 december 2022 om 18:59

Volgens mij een goed bedoeld stuk met een onderbouwing erin (denk ik) maar nauwelijks leesbaar voor mij door een gebrek aan leestekens en een overdaad aan spreektaal.

17 december 2022 om 19:30

Je kan zeggen wat je wilt over vahid ,maar het verdedigende aspect wat Marokko nu zo goed deed komt echt wel door door vahid.

17 december 2022 om 19:37

Ijsmuts sorry voor me gebrekkige lompe scheve Nederlands probeer me best te doen!

17 december 2022 om 19:55

Wat ik eruit kan halen is het een prima verhaal 👍🏻

17 december 2022 om 21:49

Ijsmuts// daar verschillen we dan enorm van mening. Vind zijn argumenten echt waardeloos. Een stelling als “ounahi zou sws ontdekt worden” is leuk om te stellen na een wk, maar toen hij ten tonele verscheen was letterlijk iedereen verbaasd over het feit dat hij geselecteerd was en zelfs tot basisspeler werd gebombardeerd. Als hij even zijn best had gedaan om te onderzoeken wat ik hier stel over vahid zijn werkwijze mbt de marokkaanse elftal dan had hij zijn argumenten wellicht gehouden tot het karakter van vahid. En ook op dat punt zou hij dan ongelijk hebben omdat vahid zich schikte aan het nationale belang en met elke speler een schone lei wou beginnen. Volgens mij hebben alle spelers het ook bijgelegd behalve ziyech. Nou over ziyech zijn karakter hoor ik dan niks. Maargoed, in het voetbal regeert de emotie en niet de ratio.

17 december 2022 om 22:12

RealXlllmadrid,

Hoezo waardeloos? Ik volg Ounahi voor het wk al? Wel beetje respect hebben we moeten hier op vz allemaal voor elkaar respect hebben des te beter en des te gezelliger! Maar even serieus hoe dan ook ja hij zou ontdekt worden speelt bij Angers ook heel goed en ik was niet verbaasd dat hij was geselecteerd en denk andere ook niet hij was enorm belangrijk in de laatste wk kwalificatie voor Marokko en dankzij hem heeft Marokko zich ook geplaatst voor dit wk. Ik praat niet met emotie ik denk alleen dat jij niet het Marokkaanse elftal volgt en alleen naar landen kijkt die zich hebben geplaatst voor een wk. Als je Marokko zou volgen vanaf 2000 dan weet je beter dan dit. Vahid maakte met iedereen ruzie zelfs captain romain saiss gaf na de 3-0 nederlaag tegen Amerika ergens in juli (oefenwedstrijd) dit aan: ik en mijn medespelers weten echt niet wat wij moeten doen de trainer geeft ons geen opdracht of we hebben überhaupt geen tacktiek. Dit waren zijn woorden en Vahid praten nog eens over de vader van Ziyech wat bij Ziyech echt pijn doet. Iedereen wou van Vahid af.

17 december 2022 om 22:59

Kende jij ounahi voordat vahid hem selecteerde?

18 december 2022 om 02:31

Ja…

18 december 2022 om 02:55

Lijkt me sterk. Ounahi debuteerde in 2021 en dat was het jaar dat hij bij angers kwam te spelen. Daarvoor speelde hij in de tweede/derde divisie van frankrijk.

En anders ben je een uitzondering op de regel.

17 december 2022 om 19:08

Marokko gewoon matig. In de meeste wedstrijden ongeveer 30% balbezit. En met 7 man om de scheidsrechter en hem proberen te intimideren? Bah!

17 december 2022 om 19:49

Alsof oranje dat nooit heeft gedaan? Bah!

17 december 2022 om 21:10

In dat geval is oranje ook matig toch?

17 december 2022 om 23:18

We kunnen er wel omheen draaien maar Nederland was niet matig..maar gewoon heeel slecht!

Trots op onze leeuwen! Kroatie verdiend gewonnen. Congratz Kroaten! Dima Maghreb 🇲🇦❤️🇲🇦

17 december 2022 om 18:00

En terecht, hebben fantastisch gepresteerd, maar helaas zat er niet meer in. Je merkte ook wel dat ze gewoon echt niet meer konden, helaas een te smalle selectie denk ik. Veel blessures of niet helemaal fitte spelers, maar toch op teamspirit zo ver komen en daarnaast enorm gedisciplineerd.

17 december 2022 om 18:05

Dat zeker, zeker de laatste linie elke wedstrijd blessures, de vaste basis Mazraoui en de blok Sais-Aguerd allen geblesseerd of ziek. Ook deze wedstrijd de reserves uitgevallen. Maar al met al, de teamspirit zat goed, trots op hun!

17 december 2022 om 18:06

Dat is wel echt het grootste probleem geweest, smalle selectie met te groot verschil ik kwaliteit tussen basis en reserves.

Al met al, top van Marokko en trots

17 december 2022 om 18:10

026vitesse

En nu hebben ze niet eens rust want maandag begint Premier League weer. Echt absurd.

17 december 2022 om 18:10

Aankomende zomer natuurlijk de Afrika Cup. Dat is het moment om te kijken of het een eenmalig iets was of dat het een begin is van iets heel moois. Mij lijkt het dat ze als topfavoriet of in ieder geval één van de gedoodverfde winnaars zal zijn. Dat betekent natuurlijk wel dat er een heel ander soort druk bij komt kijken dan het nu was op dit WK. Ben benieuwd hoe ze daarmee om kunnen gaan.

17 december 2022 om 18:20

@Vitesse,

Afgelopen AK al ver gekomen, helaas met een bondcoach die niet aanvallend durfde te voetballen (verloren van Egypte dat later in de finale stond tegen Senegal).

Kijk er zeker naar uit, hopelijk kunnen zij weer een AK op hun palmares schrijven.

17 december 2022 om 18:28

Mazz is geweldige speler op rechts, maar op links zie ik liever die andere back uit Marokko. Fel, snel en verdedigend een pitbull. Brengt ook gif mee

17 december 2022 om 18:35

Het absurde is dat het wk in december is natuurlijk. Boxing day is een Engelse traditie. On knap toernooi van Marokko en mooi dat modric afsluit met brons!

17 december 2022 om 19:35

Afrika cup is verplaatst naar januari 2024 omdat het te warm is in Ivoorkust

17 december 2022 om 19:38

Ahh, bedankt voor de verbetering, was ik me niet van bewust. Overigens verandert het niet veel aan het verhaal, volgend jaar zou Marokko nog steeds één van de favorieten moeten zijn. Het is aan hen om het dan te bewijzen.

17 december 2022 om 22:19

Dat is ook zo Marokko maakt kans en is een van de favorieten voor de Afrika Cup 2023 maar je weet het ook op de Afrikaanse velden en tegen landen spelen die niet kunnen voetballen en niet georganiseerd staan is heel lastig te bespelen en op de Afrika cup worden altijd horror tackles uitgedeeld. Zelfs de kleine landen maken het grote landen moeilijk op zon toernooi. Ondanks dit allemaal heb je wel gelijk dat Marokko behoort tot een van de favorieten.

17 december 2022 om 23:19

Zeker, Afrika Cup is geen makkelijk toernooi. Ik ben alleen benieuwd of Marokko het ook waar kan maken als ze in een favorietenrol zitten. Nu zaten ze natuurlijk het hele toernooi in een underdogpositie. Bij een favorietenrol komt er wel een hele andere soort druk bij kijken. Hopelijk kunnen ze dat aan.

Hoe knap het ook is wat Marokko gepresteerd heeft. Vind ik wat Kroatië nu weer voor elkaar krijgt toch veel knapper. Een land met iets minder dan 4 miljoen inwoners gewoon 2e geworden in 2018 en nu 3e waar hun beste speler gewoon 37 is. Petje af voor Modric wat een geweldenaar

17 december 2022 om 18:05

Zeker knap van Kroatië. Naast voetbal zijn ze ook als land met een relatief kleine bevolking een grootmacht in basketbal in Europa.

17 december 2022 om 18:41

@brabielim dat is Servie, Kroatie heeft goede spelers maar kan zich al voor de 3e keer op rij niet kwalificeren voor een eindtoernooi. Sterker nog, ze zijn voor de kwalificaties voor het komende wk al in de 1e ronde eruit geknikkerd, terwijl zelfs Nederland de 2e ronde haalde.

17 december 2022 om 18:57

Op basketbal is het niet bijzonder idd. Waterpolo, tennis en handbal is Kroatië ook geweldig in.

17 december 2022 om 21:07

Het klopt inderdaad dat het Kro-basketbal sinds de Olympische Spelen in Barcelona (1992) drie keer niks is, wie weet wanneer het ooit nog goed komt. Maar vergeet niet de Europese club successen van Cibona en vooral Split (Jugoplastika) uit het verleden, en het aantal Hall of Famers uit Kro.

17 december 2022 om 18:19

Toen ze nog een groot land waren waren ze al erg goed in balsporten, vaak zijn er regio's in een land waar er veel meer goede doorkomen, misschien was met Kroatië dat wel in dit geval. Een beetje zoals bij Nederland de provincies Noord- en Zuid Holland misschien.

17 december 2022 om 18:33

En Nederland met 17 miljoen inwoners en drs te knapper dat het is om niks klaar te spelen op dit WK

17 december 2022 om 19:39

Als dat het enige criterium is zijn we met een kwartfinale nog altijd knapper dan Ecuador, Roemenië, Chili, Kameroen, Ivoorkust, Ghana, Saoedi-Arabië, Peru, Polen, Spanje, Italië, Turkije, Iran, Egypte, Mexico, Nigeria en de VS die allemaal meer inwoners dan wij hebben toch 😉?

17 december 2022 om 18:14

Dan moet je toch echt even je bril opzetten hoor, was niet het hele team. De meeste die daar stonden probeerde juist spelers weg te halen.

Maar goed, ik denk eigenlijk niet dat jouw vooringenomen mening gehinderd wil worden door feiten dus ik verdoe mijn tijd waarschijnlijk.

Zilver, dan brons. Als Croatie zijnde, erg knap!

Mooie overwinning van Kroatië. Wat een land. Zo’n klein land en zulke prestaties in elke sport. Over de gehele wedstrijd een verdiende overwinning. Waar de Marrokkaanse spelers en coach om zeuren is mij een raadsel na 90min? Waren al klaar geweest na 60min als de pingel gegeven was.

17 december 2022 om 19:13

Stuk emotie als gevolg van een zwaar maar geweldig toernooi en uiteraard als gevolg van een nederlaag. Als die straks gedoucht en wel in de bus naar het hotel zitten zal de emotie plaatsmaken voor realisme.

Terecht allemaal zo, Marokko boven zichzelf uitgestegen prachtig om te zien en een vierde plek is waanzinnig knap!

Vond Marokko zeer onsportief tegenover de scheidsrechter, je blijft van hem af.

17 december 2022 om 18:11

Frsds,

Misschien dat Tukkercote dat ook wel over het Nederlands elftal zegt?

17 december 2022 om 18:12

Worden jullie niet onderhand moe van deze kinderachtige discussie? In het live draadje ook al.

17 december 2022 om 18:15

Iedereen mag zijn voor wie die wilt. Maar er waren een aantal personen die de spelers en het publiek van Marokko steeds “triest volk” en “tuig” noemde. Wat nergens op slaat maar dan wordt er natuurlijk ook op terug gereageerd.

17 december 2022 om 18:22

@Protukker,

Bizar dat mij reacties worden verwijderd en die van hem mag blijven staan. Maar antwoord op jou reactie, ik zie nergens dat hij het er over heeft, kortom puur over Marokko nu.

17 december 2022 om 18:34

Dit artikel gaat toch ook over Marokko? Ik stoorde me er ook aan hoor, zeker omdat het vaak nog onterecht was ook. En nee, dat heb ik niet alleen bij Marokko. Zeker ook bij bijvoorbeeld de zuid Europese landen en teams.

Mijn respect word meteen weer wat minder als ik ze tijdens de wedstrijd al bezig zag en nu na de wedstrijd al helemaal. Niet zo janken. Je hebt verloren en door. Slechte verliezers bah

17 december 2022 om 19:13

Dan blijft er geen team over want dat doen alle verliezende teams allemaal…

17 december 2022 om 18:11

Tuurlijk wel 4e plaats. En WK voor clubs.Ik reageerde op die persoon die zei helemaal niks in Rabat.

Marokko terecht verloren en wat een slechte verliezers. Massaal de scheids belagen, terwijl hij ze juist heeft gematst door geen pingel te geven bij overtreding op Gvardiol. Snap ook niet wat ze de scheidsrechter verwijten, gewoon zelf op het veld terecht verloren.

Lekker zeiken tegen de scheids terwijl die nou niet bepaald tegen hun floot maja goed, doen alle spelers altijd voor een of andere reden.. ik vind het vrij kansloos

Laatste dag rellen en dan klaar. Heb wel genoten van het Marokkaanse elftal. Ze hebben iedereen verbaasd met fantastische resultaten.

17 december 2022 om 18:13

Ik zou ook gaan rellen bij melk met 35% korting. Prijzen stijgen de pan uit dus ik zou enorm blij daarmee zijn. Reden voor een klein relletje.

Waar waren ze nou zo boos over op het einde? Die "handsbal" die op rug balande of die overtreding op Hakimi buiten de 16? Hadden hem aardig mee omtrent penaltybeslissingen.

17 december 2022 om 18:07

frustraties? falen? Geen idee, begreep het ook niet.

Wel mooi om te zien bij beide teams dat zjj er nog vol voor gingen.

17 december 2022 om 18:24

Nee ging om de duw op hakimi net buiten het strafschopgebied

17 december 2022 om 18:30

Zijn ook goed weg gekomen met niet gegeven penalty

17 december 2022 om 18:36

Gebeurt wel bij meer landen, Frankrijk heeft ook geluk gehad in de halve finale met twee niet gegeven penalty’s. Snap ook niet dat de VAR niet ingrijpt bij zulke cruciale momenten

17 december 2022 om 19:23

De VAR heeft bijna niks gedaan dit wk. hoevaak heb je ze zien ingrijpen bij dit soort momenten? Ik kan me er niet 1 herinneren

Verdiend gewonnen door Kroatië, nu maar hopen dat de steden heel blijven🙏🏼

Hoe kan je als scheidsrechter zo’n pot alsnog verpesten op sommige momenten? Ongelooflijk zeg. Kroatië en Marokko beide de meest verrassende ploegen in mijn ogen.

17 december 2022 om 18:03

Kroatië die derde wordt terwijl ze vorige editie nog in de finale stonden is toch geen hele verrassing ?

Geweldig WK toch geweest voor Marokko. 4e van de wereld is toch goede prestatie. De Marokkanen kunnen alleen maar trots zijn.

Waarom waren ze trouwens nog zo boos op de scheids op het eind?. Volgens mij hadden ze vrij weinig te klagen op de scheids, die hun 2 duidelijke penalties niet tegen gaf.

Airport is that way. Ziyech is crying in hes car. Poor Ziyech.

Zonder gein. Marokko goed gestreden alleen hebben zij zichzelf het enorm moeilijk gemaakt door die rellen in België, Nederland en Frankrijk. Disrespect jegens andere landen en spelers. Ik doel dan vooral de supporters van Marokko.

De mannen op het veld waren gewoon wel fantastisch. Gestreden tot het einde. Marokko heeft zich op de kaart gespeeld, de fans hebben voor afgunst gezorgd bij de neutrale supporter(s) althans bij mij.

Lukita, ik hoop dat wij nog paar jaar kunnen genieten van jou bij Real Madrid.

Ik zie hem voor een EK of nog een WK wel terugkeren bij Kroatië.

17 december 2022 om 18:10

Dus wij zijn ook allemaal respectloos naar andere landen toch? Omdat een paar rotterdammers de boel in Rome en waar dan ook slopen? Stop met dat kortzichtige gedrag

17 december 2022 om 18:13

Stop met wegkijken, het is niet hetzelfde als met clubvoetbal en ook dat wordt continu afgekeurd.

17 december 2022 om 18:30

Deze vergelijking, hoe vaak ook gemaakt, is zo krom. Ja hooliganisme in het clubvoetbal is ook stom. Maar daar gaan domme lui wel naar de stad van de tegenstander, of hun eigen. Naast dat het in landenvoetbal letterlijk uniek is aan één land, zie je ook niet fans van Feyenoord in 4 verschillende landen, in 10+ steden, de boel slopen/platleggen als hun club speelt. En dan ook nog eens fans van Feyenoord die niet eens WONEN in het land waar Feyenoord gevestigd is. Het is gewoon geen vergelijk.

17 december 2022 om 18:57

Het wordt ook afgekeurd door de Marokkanen in Marokko zelf, en Ik keur het ook af. Ik vind niet dat je een geheel land over dezelfde kam mag scheren omdat er een paar rotte appels tussen zitten. Net zoals wij Nederlanders die ook hebben.

17 december 2022 om 19:08

Stop met over dingen praten die niks met voetbal te maken hebben. Dit is een voetbalforum last time I checked.

Proficiat Kroaten, dik verdiend!

17 december 2022 om 20:18

En daar ben ik het helemaal mee eens. Maar dat doet niets af aan het feit dat de vergelijking nergens op slaat.

Mooie campagne gehad met veel strijd, mogen trots zijn op dit WK. Verliezen van kroatie is geen schande, wel jammer van het gedrag richting arbitrage. Klein smetje

4 miljoen inwoners en dan worden ze gewoon 2de en 3de op wk's. En ze hebben ook gewoon een heerlijk team. Vooral dat middenveld is zo goed. Misschien wel het beste op dit WK.

17 december 2022 om 18:06

Dit dus.
Toch wel een prestatie van jewelste voor zo'n klein land.

Prima overwinning van Kroatië. Schandalig scheids weer, Marokko heeft over de arbitrage dit toernooi weinig te klagen. Marokko was niet bij machte om Kroatië pijn te doen. Hebben wel een subliem toernooi gespeeld, coach heeft er echt het maximale uitgehaald.

Kroatie heeft vandaag terecht gewonnen, waren over het algemeen beter en hebben minder kansen weggegeven. Daarnaast schandalig hoe deze scheidsrechter heeft gefloten, penalty en meerdere overtredingen beide kanten op gemist.
Marroko heeft het gewoon fantastisch gedaan, het land staat er nu duidelijk op!

Marokko viel me tegen met teveel de bal aan de voet houden en slechte passes. Vooral Sofyan Amrabat viel echt zwaar tegen vandaag. Maar evengoed de vierde plek behaald op het WK dus een zeer goede prestatie! Geniet ervan jongens.

Kroatie in 2018 tweede geworden, nu in 2022 derde geworden en zitten ook bij de Nations League finale en dat voor een land maar met 3 miljoen inwoners knappe presentatie dit

Kroatië verdient gewonnen. Speelden veel slimmer, natuurlijk mede door de sluwe vos Modric. En dat ondanks deze scheidsrechter. Ik heb altijd gedacht dat je van de scheids moest afblijven. Hij had er verschillende het veldaf kunnen sturen. En dan ook nog eens de niet gegeven penalty aan Kroatië.

Helaas, werd teveel voor Marokko. Blessures, zwakke breedte. Zat niet meer in. Chapeau voor de prestaties, want nr 4 is toch gewoon zeer knap.

Jeetje, wat waren die Marokkanen opgefokt zeg. En dat terwijl de Kroaten aardig benadeeld werden.

17 december 2022 om 18:12

Ja een beetje zoals Oranje toch. En de Argentijnen.

17 december 2022 om 18:15

Kroatië verdient gewonnen hadden 3-1 moeten maken. Marokko gestreden en mogen trots zijn op hun toernooi

17 december 2022 om 18:32

In wat was het een vergelijking? Kroatië mocht overtredingen maken en kreeg geen kaarten met als hoogtepunt een bal de dug out in? Nederland

17 december 2022 om 20:04

Socio zag zelfs een foto dat bergwijn een vuist uitdeelde aan een Argentijnse speler

17 december 2022 om 20:19

Die heb ik ook gezien? Wat is daar zo grappig aan?

Jammer maar verdiend verloren vandaag van Kroatië. Maar alsnog trots om Marokkaan te zijn 4e worden op een WK had niemand inclusief ik zelf vooraf nooit verwacht. De toekomst ziet er rooskleurig uit met nieuwe talenten die eraan komen! We mogen trots zijn op onze leeuwen DIMA MAGHREB 🇲🇦🦁🤲

Prachtige prestatie van Marokko, echt genoten dit WK.Denk wel dat het een incident is dat een Afrikaans land zo ver komt en niet structureel. Mijn mening mensen waarbij sommige op dit forum je direct in de extreemrechtse hoek zetten. Treurig maar waar.

17 december 2022 om 18:23

Omdat het je mening is wil niet zeggen dat het een feit is.

17 december 2022 om 19:05

Wat heeft extreemrechts te maken met dat je denkt dat een Afrikaans land het niet meer zover gaat schoppen? Hoe ik ook mijn best doe, ik zie het verband niet haha.

Waar ik wel een verband in zie: waar het hoofd van vol zit loopt de mond van over.

Huh iedereen praat over de scheidsrechter dat Marokko zich klaagt etc… waar waren de Nederlandse fans die Lahoz helemaal dood uitscholden ik weet niet wat en nu praten ze weer. Marokko had hier inderdaad een penalty tegen moeten krijgen maar ook een penalty moeten krijgen. De scheidsrechter was vandaag weer van een laag niveau.

17 december 2022 om 20:35

Waar hadden ze een penalty voor moeten krijgen? Je vergelijkt Lahoz met deze gozer, maar die valt niet te vergelijken zeker omdat Marokko zelf word gematst. Als hij die pingel geeft as Gvardiol is het klaar. Ook in de vorige wedstrijd alleen over hernandez bourse hebben maar Dari’w stomp over het oog zien

Waar ze hier in NL al jaren over systemen praten dan weer 5 verdedigers dan weer de Hollandse school enzovoorts. Zie je dat het al 2 toernooien ongelooflijk saai slappe dweil voetbal is en 2 toernooien niet eens gekwalificeerd. Bij Marokko zijn ze de afgelopen jaren slim en verstandig gaan opbouwen. Vergeet niet dat het het 1e toernooi is dat ze bijna de sterkste selectie mogelijk hebben opgeroepen. Er is al jaren teveel drama betreft coaches en spelers. Nu zie je dat met een verstandige coach en de beste selectie ze al bovengemiddeld ver hebben gebracht. Ik denk als ze zo door gaan met vroeg scouten en de beste spelers meenemen dat ze hoge ogen kunnen blijven gooien. Zo een run als dit zal zeldzaam zijn, maar ik verheug me op de komende africa cups en WK's weer naar Marokko te kijken. Als er een paar spelers transfers hebben gemaakt en wat talent bijkomt blijft het een zeer interessant elftal om te zien. Het team wat me het meest heeft vermaakt en verast dit toernooi.

Jammer voor Marokko. Vierde van de wereld! Dat pakt niemand meer van jullie af.

Verder mooi dat Modric zo een mooie afscheid krijgt met een medaille. Mooi om te zien dat de spelers van Kroatiã« oprecht blij zijn met derde worden maar ik zou toch met gemengde gevoelens staan. Vorige editie nog 2e en nu 3e. Is het dan een feestje waard?

Tot slot, waarom zijn de Marokkaanse spelers boos op de scheids?

17 december 2022 om 18:07

Een postief ingestelde mens is uiteindelijk ook blij met een 3e plek.

17 december 2022 om 18:10

Haha wat is dit nou weer voor gelul. 3e is ook een geweldige prestatie. Daarnaast zijn er een hoop andere spelers bij.

17 december 2022 om 18:16

Ik zeg toch niet dat het geen mooie prestatie is? Het zou toch ook begrijpelijk zijn als je zo dacht. NL werd ook 3e nadat ze 2e waren en toen was toch ook geen huldiging?

17 december 2022 om 18:18

Waar zie jij een huldiging voor Kroatië dan?

17 december 2022 om 18:22

Ja Kroatië heeft voor een klein land 3 medailles gewonnen nu. En dat is meer dan de meeste landen. Absoluut geschiedenis geschreven.

Zoveel respect voor Marokko! Het leek wel gister dat Ziyech en Nous niet welkom waren, en voor ik het wist zat daar een topcoach, die er zoveel vuur in heeft gebrand dat ze een geweldige campagne hebben gedraaid. Ga zo door boys. Nu gaat ons kikkerlandje natuurlijk problemen maken als de marokanen hier voor Marokko kiezen, maar daar moeten ze zich niets van aantrekken! Doe je ding, een extra ploeg om voor te juichen tijdens het WK ❤️

Nu kruipen alle Hollanders uit hun hokje, ik zou een toontje lager zingen met een kwartfinale en niks klaargespeeld! Wat een afgunst! Halve finale yes yes yes! Wat een prestatie, niet eens gelukt door Brazilië Duitsland en de landen die wij uitschakelden België Spanje en Portugal!

17 december 2022 om 18:13

Waar zie je afgunst? Alleen maar respect voor Marokko. Jammer dit!

17 december 2022 om 18:14

Ik zou zeggen Lees een paar reacties erboven

17 december 2022 om 18:15

Wat loop je nu te bazelen man. Ten eerste zijn juist een heleboel Nederlands (zoals ik) voor Marokko op het WK. Ten tweede woon je in Nederland en praat je Nederlands, dus ben je zelf ook een halve Nederlander.

17 december 2022 om 18:20

32candela

Want jouw comment voegt veel toe? Mensen gunde Marokko het succes en je bent net zo zielig als die zogenaamde ''misgunners''

17 december 2022 om 18:25

Ik zou zeggen lees wat reacties boven mij

17 december 2022 om 18:52

Respect voor Marokko en zelfs een beetje voor jou. Want een beetje zelfrespecterend mens staat hier gewoon boven, met een schaterlach trouwens.

Gefeliciteerd met de fantastische prestatie.

17 december 2022 om 20:27

Ik zou juist zeggen dat het andersom is.. Je speelt als Marokko voor het eerst iets klaar op een WK. Moet je gewoon blij mee zijn en verder niet zo wijzen naar het land waar je a) waarschijnlijk bent geboren en b) het land wat jou met je dubbele nationaliteit ALLE kansen biedt en waar de meeste Marokkanen alleen maar op zitten te zeiken en te zeuren. Op de een of andere manier voelen ‘jullie’ je altijd benadeeld. Negen van de tien keer onterecht. Zag je vandaag ook weer in die wedstrijd. Geen poot om op te staan maar wel even met zijn allen die scheidsrechter belagen. Terwijl je zelf een meer dan terechte pingel tegen had moeten krijgen! Waar was Ziyech na de wedstrijd vandaag met zijn grote waffel? Tekenend weer dit. Ik wist van te voren dat Marokko zou verliezen vandaag. Vandaag ging het maar om één ding: mentaliteit. Uiteindelijk komen onze vrienden uit Marokko dan meestal te kort. Maar wel wijzen naar anderen! Dat wel. Presteer eerst maar eens wat het Nederlands Elftal gepresenteerd heeft en dan mag je een grote mond hebben.

Je kan zo'n VAR toch niet meer serieus nemen. Hoe kan die nou niet ingrijpen bij die overtreding op gvardiol. Overduidelijke penalty en komt Marokko goed weg

Chapeau Marokko. Ze zijn al een tijdje bezig om de organisatie van het WK binnen te halen. Ze hebben de FIFA nu een extra reden gegeven om die organisatie toe te wijzen. Hoop dat het ze lukt.

Kroatië normaliter beter dan Marokko en vandaag ook. Neemt niet weg dat Marokko een geweldige prestatie heeft geleverd. Heel mooi afsluit op een WK voor Luka Modric.

Ik denk dat de frustratie hoog zit nadat blijkt dat er tegen Frankrijk onterecht penalties zijn ontnomen. Er wordt verwacht dat beide partijen de wedstrijd serieus nemen en dan zet je er een scheidsrechter op met een discutabele reputatie. Dan vat de vlam snel in de pan je.

Maar trots op Marokko en Kroatië verdiend gewonnen. Op naar een mooie voetbaltoekomst.

17 december 2022 om 18:30

Waar heb jij het over? De scheidsrechter was hartstikke goed en heeft Marokko juist geholpen met het op zak houden van de kaarten.

Jammer dat o.a. Hakimi zich zo laat gaan. Hoor net dat hij zelfs infantino een standje gaf. Man man, je had de scheids eerder mee dan tegen. Slechte verliezers, jammer want hun wk is echt een mega grote prestatie

Matige wedstrijd van Marokko. Vooral 2e helft vrijwel niks gecreeërd. Spelers die teveel met de bal lopen of continu bij elkaar op een kluitje staan, niemand die diep gaat. Nee, Marokko heeft nog een lange weg te gaan willen ze vast aanhaken bij de sub-top van de wereld. Neemt niet weg dat ik nog steeds trots ben op deze prestatie.

Gelukkig heeft kroatie gewonnen. Sportief en kwalitatief gewoon de betere. Marokko erg vervelend vandaag tegen de goed fluitende scheidsrechter.

Koptekst; Kroatië 3e op wk na winst op Marokko.

17 december 2022 om 19:40

Respectloos naar Kroatië inderdaad, en naar Kroaten in Nederland.

Dik verdiende overwinning van Kroatie. Waren 2 klassen beter dan Marokko

Goeie prestatie van Kroatie dat toch mooi 2e en 3e is op opeenvolgende WKs. Proficiat voor Luka Modric, wat ben ik blij dat die man bij Real speelt. Niemand kan aan hem tippen.

Heel fijn, verdiend brons.
Maroccco heleeeee goede spelers alleen van dat onsportieve fluitpubliek word ik niet goed. Wees vokwassen en feliciteer je tegenstanders Hakimi, Zyjrch ea

17 december 2022 om 21:16

Er is niets onsportief aan. Ze worden uitgefloten bij balbezit. Er wordt druk gezet. Dat is beter dan in Nederland spelers uitschelden.
In Nederland worden spelers bij de cornervlag of aan de bal de huid vol gescholden.
Het Nederlandse publiek is 100 keer erger. Er is niets ergs aan fluiten.
De spelers van de tegenstanders krijgen zelfs een applaus na afloop bij Marokko.
Bij Nederland wordt de tegenstander verrot gescholden.

Leuk van de Fifa om een Qatari de wedstrijd te laten fluiten. Voldeed precies aan de verwachtingen, en die 6 man in het var hokje die met de neus op het scherm zitten durven niet in te grijpen. Geen penalty geven aan Kroatië terwijl heel de wereld het kan zien op tv, dan ga je toch af als Fifa

17 december 2022 om 21:13

Marokko verdiende ook een penalty. Nesyri werd naar beneden gedrukt.
Hij floot bijna elk duel in het voordeel van Kroatië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren