Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marciano Vink ziet nóg een dissonant naast Pasveer: ‘Ik mis gewoon gogme’

Laatste update:

Marciano Vink is niet onder de indruk van het spel dat Daley Blind op de mat heeft gelegd. De linksachter van Ajax, die in het Champions League-duel met Sporting Portugal de voorkeur kreeg boven Nicolás Tagliafico, speelde een ‘moeizame wedstrijd’ in de ogen van de analyticus. Met name de snelheid van Blind is een punt van kritiek, maar het ontbrak de linksback ook aan ‘gogme’, zei Vink bij Voetbalpraat op ESPN.

Na het afsluiten van de discussie over de negatieve rol van doelman Remko Pasveer, die in de fout ging bij de 1-2 van Sporting, kwam ook het optreden van Blind ter sprake. “Je kunt best aanstippen dat Daley Blind niet in de beste vorm van zijn leven verkeert”, opent Vink de discussie. “Net na de 1-2 van Sporting was er lichte paniek bij Ajax en ik zag Blind op een gegeven moment helemaal op de linksbuitenpositie een bal verliezen. En we kennen zijn snelheidsprobleem, maar het tempo waarin hij omschakelde... Zoiets zie je bij Bayern München natuurlijk niet. Gisteren tegen Barcelona stond er na balverlies binnen no-time weer een defensief blok. Maar Blind bleef maar treuren en hij sprintte in een tempo terug waarvan ik dacht: dit is niet goed.”

De analisten tijdens Voetbalpraat

“Ik zag het soms ook bij verschillende combinaties”, vervolgde Vink. “Het lijkt wel of zijn sprintvermogen, dus de laatste dertig procent van zijn echte snelheid, totaal weg is. Hij probeert nu heel veel op te lossen met zijn positionering op het veld, maar ik mis wel op sommige momenten zijn gogme en slimheid. Er waren momenten dat hij aan de binnenkant moest dekken, en dan duurde dat ook weer te lang. Dat mag gewoon niet. Natuurlijk is hij ook geen linksback, want hij staat gewoon op de verkeerde plek”, aldus Vink, die van mening is dat Blind alleen in de as van het veld van toegevoegde waarde kan zijn voor Ajax.

Hans Kraay junior verwacht overigens dat Blind snel terugkeert naar zijn ‘oude niveau’ en is van mening dat hij niet te snel afgeschreven mag worden. “Wij als analisten hebben hem wel vaak afgeschreven, maar hij komt altijd terug. Snel is hij nooit geweest en hij is heel zelfkritisch, maar hij blijft altijd terugkomen. Het kan zijn dat hij als linksback niet gaat terugkeren, maar hij vindt zijn weg wel weer in het centrum of op het middenveld. Maar zijn basisplek gaat hij echt niet kwijtraken, dat gaat gewoon echt niet gebeuren”, aldus de analist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo slecht speelde Blind toch niet? Misschien heb ik wat gemist maar ik heb wel mindere partijen van hem gezien dit seizoen.

16 september 2021 om 00:36

Hij speelde ook niet echt heel goed toch?

16 september 2021 om 00:42

Hij speelde gewoon prima. Deed niks verkeerd, was gewoon aardig nauwkeurig. Niks om hem nu voor af te kraken. Wat Vink doet is gewoon triest en iemand afkraken om het afkraken. Echt sneu.

16 september 2021 om 12:42

Ff serieus.. voor de wedstrijd was ik ook sceptisch over blind maar die deedt het toch gewoon goed gister? Pakte alles af drukt goed door steeds en leverde niks in. Kan hij er wat aan doen dat tadic voor hem alles stond in te leveren waardoor hij aanvallend niet meer betrokken kon worden omdat er alweer balverlies was.

16 september 2021 om 00:38

Nee volgens mij ook niet. Maar ik verlangde na een uur toch echt wel naar Nico. Ik appte al aan iemand in het stadion of hij even Nico Nico wilde aanheffen. Nico zie ik toch liever op LB.

16 september 2021 om 08:50

Ja trainers doen altijd hun wissels op basis van wat de proleten in het stadion zitten te roepen

16 september 2021 om 09:59

@bongiorn
Weet je wel wat een proleet is?

Maar ik doel hier met name ook om die jongen die altijd keihard werkte een hart onder de riem te steken. Wilde weg en zit nu op de bank. Natuurlijk is dat voor een trainer niet het sein om hem te brengen wanneer het publiek zijn naam scandeert. Maar wel leuk voor Nico zelf.

Nico komt als back veel op aan die linker kant. Met Blind als LB mis je dat

16 september 2021 om 12:46

Ten hag gaf aan dat nico wedstrijd ritme miste doordat hij bij argentinie niet speelde laat terug was in de voorbereiding en daarna bijna direct geschorst was. Prima uitleg toch? Normaal zie ik ook graag nico maar soms niet te ver zoeken blijkbaar dus

16 september 2021 om 12:53

@hansje1969: Ik ben blij dat Nico uiteindelijk niet speelde eigenlijk en vond dat Blind verder degelijk speelde. Niet top maar absoluut geen onvoldoende. Kans dat Nico rood had gepakt gisteren met steeds meer irritatie die op het veld was, was best groot denk ik.

16 september 2021 om 13:19

Waan van de dag? In z’n hele carrière 3 directe rode kaarten gepakt. En voor de volledigheid 4 x 2 gele. En dat voor een super agressief spelende back, valt toch echt alles mee.

16 september 2021 om 13:27

In 335 wedstrijden, 7 rode kaarten. 1 x in de 48 wedstrijden pakt hij rood. In 22 Champions League wedstrijden 0 rode kaarten tegenover 4 goals. 1 op de 5 CL wedstrijden een goaltje. Stuk meer kans dat hij er gister 1 in had geprikt dan dat hij rood had gepakt. Geweldige speler.

17 september 2021 om 17:57

En blind komt niet op zoals Nico. Gevaarlijk wapen, zie Masraoui afgelopen woensdag. Hoop dat Nico snel weer speelt. Vind Blind geen Lb

16 september 2021 om 00:39

Vergelijk wat Blind brengt eens met wat Mazraoui laat zien. Dat is toch een wereld van verschil. Met die rushes en acties van Mazraoui komt er ook weer ruimte voor de buitenspeler. Dat mist gewoon totaal bij Blind. Maar het was inderdaad geen verschrikkelijke wedstrijd ofzo, alleen vind ik hem gewoon geen moderne back.

16 september 2021 om 00:51

Maar je kan niet beide backs hebben die rushes doen. Dan ben je wel heel kwetsbaar bij counters

16 september 2021 om 01:11

Je hoeft ook niet met beide backs tegelijk aan te vallen een aanval kan niet over rechts en links tegelijk gaan. Met een mazraoui 2.0 op links wordt je van links en rechts weggeblazen. Tadic heeft ook iemand nodig die om hem heen speelt want hij gaat geen 3 scharen eruitgooien en daarna een versnelling van mbappe.

16 september 2021 om 01:40

Zat ik voor niks op die actie te wachten ;p

16 september 2021 om 01:54

Maar aan de andere kant kun je blind er niet op aanrekenen dat hij op back wordt gezet. Daar liften nou eenmaal niet zijn kwaliteiten. Echter, kan hij daar ook niets aan doen. Hij deed wat hij moest doen en dat deed hij verdienstelijk

16 september 2021 om 07:25

Ajax zetten expres die linkerkant dicht en liet Blind naar Martinez spelen zodat Blind in zijn kracht kwam te spelen. Hierdoor schoof Nous meer door. Prima pot!

16 september 2021 om 07:34

Maar Blind zorgde ervoor dat je continue een extra man op het middenveld had waardoor een Gravenberch en Berghuis meer naar voren konden en meer zich konden richten op de aanval. Dus waarschijnlijk had Blind gewoon een hele andere opdracht meegekregen..

16 september 2021 om 07:50

@Appel1004, dat deed blind dus niet en al helemaal niet verdienstelijk. Dat Tadic hem niet de huid volledig vol gescholden heeft is een wonder. Tadic kon minder zijn stempel drukken omdat hij echt de meest belachelijke balken kreeg van Blind. Niet strak in de voeten, maar lekker zo'n wippertje tussen 3 man moeten verwerken op eigen helft. Ook zijn openingen naar de andere kant waren voorspelbaar en niet goed waardoor het te vaak balverlies was. Ten Hag beschermd de boel dan weer door te roepen dat Antony en Nous verdedigend beter moeten, maar dat sporting veelvuldig over onze linkerkant ipv de rechterkant aanviel spreekt boekdelen. Het was echt dat slagerij Martinez open was die nog behoorlijk wat hachelijke situaties heeft voorkomen. Blind speelt al weken niet goed en die basisplaats is op basis van de prestaties in het verleden en de hoop dat het vorm crisis is en niet de aftakeling heeft ingezet.

16 september 2021 om 07:52

@Sebasjuh, kuch dat was Mazraoui. Die kwam op het middenveld om vanuit daar verder te combineren naar voren. Bij Blind zakte Tadic heel vaak terug naar het middenveld omdan pus balken te krijgen van blind...

16 september 2021 om 09:19

@ninjakai
Ik snap niet waar je het over hebt. Je kunt de prestaties van Tadic ophangen aan het spel van Blind, maar Tadic speelde zelf ook gewoon matig. Daarnaast zit in Tadic niet zoveel beweging als Antony, waardoor er minder kansen zijn voor Blind om een ruimte in te lopen. Zowel Blind als Mazraoui vervulde hun taak, om het middenveld in te stappen, geweldig. Het zijn een beetje de Guardiola-tactieken. Dat de linkerkant wat statischer is, is een feit. Maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Hun rechterkant met opkomende Porro is ook gewoon een stuk gevaarlijker.

16 september 2021 om 13:16

Maar vergelijk de passing van Nous dan eens met Blind. Dan slaat de balans weer de andere kant op. Zijn gewoon verschillende spelers die op hun manier de positie invullen.

Zo kun je ook zeggen dat Pasveer meer ballen vangt dan Blind.

16 september 2021 om 01:33

Mist gewoon gogme. Als er iemand is met gogme dan is dat Blind wel. Zit nu ff in een mindere periode maar ook Tadic heeft dat maar hun kwaliteiten men altijd weer naar boven drijven.

Als ik al die analisten hoor zou ik denken dat we dik verloren hebben. Tuurlijk, kritiek moet altijd kunnen maar mogen we ook eens blij zijn?

16 september 2021 om 07:02

Typisch Nederlands, zie afgelopen zaterdag ook na AZ - PSV, waar ik bijna geen goed woord gehoord heb over PSV omdat t alleen maar ging over Schmidt en AZ. Tis nooit goed hier voor de analisten, erg irritant.

16 september 2021 om 07:52

Nederland is gewoon een zuur land. Helemaal niks spontaan meer aan. Lekker zeiken op alles en elke sneue analist wil tegenwoordig graag een afwijkende mening hebben. Helaas gisteren weer vergeten op ziggo te kijken want wat heb ik me zitten ergeren aan die Sneijder en Dirk. Vreselijk man

16 september 2021 om 16:47

Goed verwoord rubentje,

Nog zo'n voorbeeld is dat we In Nederland spelers zoals Alvarez en Sangare gewoon niet waarderen, het moet allemaal maar mooi terwijl we zulk soort spelers juist nodig hebben in een team. Vreemd genoeg kan er bijna geen positief woord vanaf bij de analisten.

Raar voetbal landje zijn we af en toe.

Ik vond Blind eigenlijk sinds lange tijd weer prima spelen. Hij was niet super opvallend ofzo, maar redelijk zuiver in de opbouw en kwam verdedigend geen moment in de problemen.

Ondanks het feit dat Blind inderdaad niet zijn beste vorm heeft en wellicht een beetje aan het aftakelen is slaat de woordkeus gogme nergens op. Zijn voetballend inzicht en waakzaamheid is juist uitstekend. Waarom is deze vent überhaupt analist, heeft wat mij betreft zelden een zinnige analyse.



Zo dat noem ik nog eens scherpe analyse om tot de conclusie te komen dat blind snelheid tekort komt. Onbegrijpelijk dat het pas de eerste analist is die ik erover hoor.........

Misselijk zeg! Prima als je dit roept tijdens of na een nipte 2-1, maar na een 5-1 zege in de CL? Dan ben je een engnek hoor! Dit soort types verraadt z’n buren in een oorlog, hebben een slecht huwelijk of een permanente blaasontsteking!!

16 september 2021 om 00:30

Hahaha Gomes, jij begint echt een van mn favo's te worden hier op VZ. Helemaal eens verder.

16 september 2021 om 00:44

Gomes is een legend hier met altijd scherpe reacties. Hij heeft ook gewoon gelijk. Blind was prima vandaag en Haller.. tsja. Ik heb mijn woorden ingeslikt, fenomenale spits.

16 september 2021 om 01:18

Ik vind het ook groots als je openlijk terugkomt op dat van Haller. Zeer netjes. Euforische avond verder die hopelijk nog een avondje voortduurt in de EL.

16 september 2021 om 07:57

Ik wil niet op de zaken vooruitlopen maar als Ajax zo verzorgd blijft spelen dan kan je het zelfs Borrusia nog lastig maken. Ik heb gisteravond echt genoten zoals ik gelukkig vaker kan doen van Ajax in Europa. Hopen dat mijn club vanavond de lijn doortrekt.

16 september 2021 om 13:11

Ik heb Ajax dan niet gezien (ik keek Inter), maar ik heb wel Borussia gezien. Dat was vrij armzalig. Het spel was totaal niet dat wat ik gewend ben van Borussia. Als zij dit op de mat leggen, dan kan Ajax het zeker wel winnen.

16 september 2021 om 07:54

Au, ik ben net herstellende van een blaasontsteking. Dat is echt niet fijn man

16 september 2021 om 09:12

Ooit een blaasonsteking gehad en ik kan me goed voorstellen dat ik helemaal niet om zou kijken naar mijn medemens als dit permanent zou zijn.

16 september 2021 om 09:34

Al was het 10-0 geworden, maar dat betekent niet automatisch dat iedereen goed heeft gespeeld. Blind is nou eenmaal niet in zijn beste vorm op het moment. Vink zegt hiermee niks geks. Zijn gebrek aan snelheid en traag terug schakelen is de laatste tijd nog meer zichtbaar, omdat hij niet alles met een goede positionering kan oplossen. Ik vind overigens niet dat Blind gister slecht speelde. Het was een redelijke wedstrijd van hem.

16 september 2021 om 14:12

Vink zegt zijn opmerking slaat helemaal nergens op. Begin van het seizoen was blind absoluut uit vorm, maar sinds de laatste wedstrijd van oranje speelt hij eigenlijk gewoon weer voldoende. Het is nog niet helemaal top, maar zoals hij hier praat is het alsof hij gisteren ontzettend slecht speelde.

16 september 2021 om 14:41

Haha hou op zeg. Blind moet toch al weken gewoon banken, bij Oranje leek het nergens op en gisteren voegde hij ook niets toe. Dat die Portugezen dan als een stel idioten loopt te verdedigen doet daar niets aan af. Bij het moment waaraan Vink refereert moest Tadic terug rennen om als linksback te fungeren.

Je mag overigens best vinden dat er na een 1-5 louter lof moet zijn, maar de manier waarop je het zegt gaat natuurlijk alle perken te buiten. Een analist zou toch maar gewoon zijn werk doen, ongeacht het resultaat.

Als Nico het nou gewoon leert zich te beheersen dan kan Blind naar de bank als 3de verdediger, ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn dat hij het niveau niet meer heeft, in ieder geval niet constant en daar stond blind altijd bekend om. Hij mist de snelheid en zijn passing lijkt weg te zijn.

16 september 2021 om 08:24

Nico is ook niet meer de Nico van 2 jaar terug.

16 september 2021 om 14:14

Blind staat bij mij als eerste op het wedstrijd formulier. We hebben allemaal kunnen zien dat het zonder blind gewoon 2 klasses minder is. Hij begint ook steeds beter weer in vorm te raken. Snelheid heeft hij nooit gehad en ik zie daarin geen verschil met 3 jaar geleden.

Heb ook wel vaak kritiek op Blind maar vandaag was die gewoon stabiel met name verdedigend heeft hij het uitstekend gedaan. Heb wel liever Tagliafico zelf maar goed dat is persoonlijke voorkeur.

Ik mis vooral gogme bij Marciano Vink. Waar komt die kerel ineens vandaan trouwens ook? Heeft hij ooit echt iets gewonnen? Vink mag de veters nog niet strikken van Blind. Verder is het zo makkelijk weer met Blind aan te komen, terwijl die gewoon een prima wedstrijd speelde. Zo van ik heb eigenlijk niets te zeiken dus Blind. Op voorhand hoorde je weer mensen roepen dat hij er aan alle kanten uit zou worden gelopen, nou, dat viel weer bijzonder mee. En zelfs op het moment dat het bijna zover leek, timede hij weer perfect en liep hij de bal weer eens van de voet van de tegenstander af. De enige echte dissonant die er in kwam vond ik Neres. Nu is het niet makkelijk om het net zo goed te doen als Antony, maar Neres heeft het absoluut niet meer. Prima voor de breedte hoor, maar die moet meer vlieguren maken als hij het niveau 18-19 ooit nog wil halen.

16 september 2021 om 00:39

Yep dat heeft ie, de Uefa Cup in 91/92 met Ajax

16 september 2021 om 08:07

Hahaha ouch.

16 september 2021 om 09:35

moet je iets gewonnen hebben om analist te zijn dan?

16 september 2021 om 11:50

Blind kan er volgens velen niets van maar toch zet elke bondscoach en erik hem in de basis…

Wat doet dit figuur nog op tv? Dit is toch een van de slechtste analisten die tegenwoordig op de buis zijn? Ik heb ook niks met analisten als Kuyt en Van Hooijdonk, maar daar komt in ieder geval meer zinnigs uit dan bij Vink. Week in week uit, het gaat nergens over. Daarnaast vind ik het jammer dat Humberto het voetbal nu presenteert. Ik vind het een goede presentator en ik had hem al dat gedoe van enkele jaren terug ook zeker niet gegund. Maar waar hij over van alles en nog wat zonder moeite over mee praat, vind ik dat hij hier maar continu open deuren aan het intrappen is en hij gewoon niet op dezelfde manier presenteert als bijv bij zijn late show. Hij doet zijn best. Nu lijkt het net alsof ik overal op wil zeiken, maar ik vind gewoon dat wanneer tv zenders dit soort grote evenementen presenteren, er ook experts aan tafel moeten zitten. De gemiddelde Voetbalzone gebruiker kan meer vertellen als analist, dan Vink. We hebben niet zoveel goede analisten in NL, dat maakt niet uit. Dan vind ik het leuk dat er oud spelers gevraagd worden. Maar als je ziet dat dit niet goed bij het publiek valt moet je ingrijpen. Dit is een beetje hetzelfde als Gordon en Joling bij een bokswedstrijd als analist, alleen kan je dan nog lachen.

16 september 2021 om 04:15

Dan kan je echt hard lachen hoor. Nornaal kijk ik altijd ziggo. Daar zijn er nog teminste leuke en goeie analisten vind van der vaart minder. Maar als Ajax kijkt wil ik wel een wedstrijd zien zonder dat switch steeds. Pff wat mis ik wil kiest en gijp zeg man

16 september 2021 om 06:20

Ajax was ook gewoon te zien bij ziggo buiten dat switch kanaal. Ja vd vaart kreeg je er bij maar beter dan Sneijder en Kuyt.

16 september 2021 om 15:50



Valt me overigens op dat de 2010 generatie (vd Vaart, Kuyt, Sneijder etc) erg oppervlakkige analyses geven. Vaak zijn het situaties die een gemiddelde voetbalfan ook wel kan toelichten. Kwaliteiten in het veld hadden ze zeker, maar een goede scherpe analyse heb ik nog niet voorbij zien komen.

16 september 2021 om 07:12

Humberto is juist iemand uit de sportverslageving en is daar behoorlijk goed in. Gister wat onwennig nog, maar geef hem wat tijd. Sneijder en Kuyt gaven hem nou ook niet direct veel om mee te werken

16 september 2021 om 08:24

Humberto weet goed te verbloemen dat ie er niks vanaf weet.

Onzin, Blind speelde gewoon weer prima. Vink en ook Van Basten hebben iets in zich om soms overdreven kritisch te zijn. Blind speelt tot nu toe een heel zwak begin van het seizoen hoor, maar speelde vandaag net als vele van zijn teamgenoten ruim voldoende

Blind speelde redelijk. Maar ik zag ook een paar keer dat hij het buitenspel liet vallen zodat hij zijn tegenstander in elk geval kon bijbenen mocht die de lange bal gespeeld krijgen. Hij probeert inderdaad slim te spelen door zijn positionering. Maar dat mag niet ten koste van gaan van het buitenspelval. Hoe goed Blind ook speelt, tagliafico is gewoon wereldklasse op de linksback. Ik snap niet waarom Blind een status heeft van vaste basisspeler. Voelt hij uberhaupt de stress wel om gebankt te worden bij slecht gepeelde wedstrijden. Waarom speelt hij werkelijk altijd?! Is dat afgesproken? Timber en Martinez is ook goud met Alvarez ervoor. Hoewel Blind een lekkere speler is voor Ajax verliest hij in miijn ogen wel eenvoudig de concurrentie momenteel.

16 september 2021 om 14:19

Om een simpele reden dat ajax normaal 2 klasses beter is als Blind erbij is. Slecht begonnen en ja dan is ajax minder, maar hij begint steeds beter te spelen.

Vond Blind niet heel goed, maar geen dissonant. Als je er toch persé een wil aanwijzen, dan Tadic. Die was alleen maar aan t zeuren en had waarschijnlijk de harde voeten van Dumfries overgenomen…

En nota bene MARCIANO VINK heeft het over gogme??? Die reteluie voetballer die alleen iets deed als hij er zin in had vandaag? Je wordt echt alleen maar analist als je verder niks meer kan zeg.

Gogme heb je of heb je niet, dat het vandaag bij blind niet duidelijk zichtbaar was zegt mij niet zoveel. Hij heeft het naar mijn mening absoluut. Blind heeft zich al vaker terug geknokt in zware tijden en ik verwacht dat deze topper ook nu weer gaat laten zien hoevaak de algemene opinie het mis heeft gehad bij daley

1-5 winnen en nog hebben Nederlandse analysten iets om over te zeuren.

En waar moet hij dan basis staan in de as? No way dat Martinez of alvarez eruit gehaald moeten worden.

Ik snap dat het moeilijk is voor ten Hag maar ik denk dat het tijd is om langzaam aan afscheid te gaan nemen van Blind. Leuk dat hij een goed overzicht en een goede pass heeft maar in het hedendaagse topvoetbal wordt er meer verwacht van een speler. Wil je als ajax verder dan moet dat zonder Blind en natuurlijk ook met een fatsoenlijke keeper.

Dan heeft hij toch echt een andere wedstrijd gezien. Ik heb namelijk wel goed spelende Daley gezien. Slimme passes naar voren, goed positioneren waardoor verdedigen makkelijk lijkt. Prima gedaan van Daley!

Blind speelde gewoon een behoorlijke wedstrijd. Vond juist Gravenberch wat minder.

Iedereen kent de makke van Blind, maar vorig jaar zag je, door specifieke training?, dat hij veel sneller wendde en sprintte. Hij wordt natuurlijk geen S
Martinair, maar het is weer weg.
Tijd om weer met die trainer aan de slag te gaan, die hem toen begeleidde

Hebben jullie naar RTL 7 gekeken,nou dat was erg,
wat een stelletje zuur pruimen daaraan tafel zaten.
Niet noormaal die 2, moeten zo spoedig mogenlijk vervangen worden.
Die verpesten je kijk plezier.

Blind speelde een prima pot.

Weet niet welke wedstrijd jullie hebben zitten kijken

Tadic was de enige met een onvoldoende maar daar hoor je niemand over

Het is gewoon einde verhaal voor blind heeft een tijdje leuk mee kunen n hobbelen maar kan het tempo niet meer aan

Ik ben wel gecharmeerd van Vink, alleen ben ik het in deze niet helemaal mee hem eens. Ja, we moeten kritisch blijven, want Sporting mistte veel ervaring. Achterin was het behelpen wat de vrijheid die met name Haller kreeg wel in een helder daglicht zet. Blind daarentegen vond ik helemaal niet zo slecht. Alles wat hij tekort komt weten we al lang natuurlijk. Maar positioneel was het weer uitstekend en ik herinner me ook niet echt een grote fout van Blind.

Het is toch geen geheim dat Blind, vooral de laatste tijd, snelheid en loopvermogen te kort komt? Gisteravond ging het aan de bal redelijk, maar met Tadic was de linkerkant wel heel statisch; vooral als je dat vergelijkt met de van dynamiek overlopende rechterkant. En bij Tadic zit de sleet er ook wat op. Al hoef je hem nog niet af te schrijven, ook vanwege het feit dat hij amper geblesseerd is en goed op zichzelf past. Maar je mag wel alvast vooruitkijken naar de toekomst. Heeft Ajax voor die 2 posities al jongens klaarstaan die een op een meekunnen? Rensch zou een optie zijn, maar bij Jong Ajax zie ik nog geen opvolger, al kwamen Dest, Timber en Rensch toch ook zo maar out of the blue zich melden. Op zich merkwaardig dat vanuit de jeugd nu opeens meer verdedigers voor het eerste in aanmerking komen, maar geen of amper aanvallers. Brobbey leek het te worden, maar daar stak Raiola een stokje voor; mede door niet adequaat handelen van Overmars. Ander voorspelbaar probleem bij het huidige Ajax is natuurlijk de keepers positie. Daar is veel te lichtvaardig over gedacht, en dus moet je maar hopen dat het de komende wedstrijden - net als tegen AS Roma (scherpen) - niet nog een keer mis gaat, want dat kan je een volgende ronde kosten. Dan wordt goedkoop opeens wel duurkoop. En dat is jammer, want zo spelend als gisteravond wil je Ajax toch zien tegen Europese topclubs?

Iedereen die Blind prima vond spelen, moet wellicht even naar Hans Anders. Blind op linksback lijkt namelijk helemaal nergens op. De snelheid miste hij al, de laatste weken lijkt hij ook het vertrouwen te missen op die plek. Echt aangeschoten wild! Blind hoort gewoon niet thuis op linksback en dat werd gisteren ook weer duidelijk. Het is toch idioot dat Tadic degene is die terug moet rennen bij het omschakelen omdat Blind dat niet kan belopen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren