Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manolev bijt van zich af: ‘Daarin is René echt te ver gegaan’

Laatste update:

Stanislav Manolev werd in zijn tijd als speler van PSV fel bekritiseerd door René van der Gijp. De oud-international nam de Bulgaarse rechtsback wekelijks op de hak in het televisieprogramma Voetbal Inside. De inmiddels dertigjarige verdediger van CSKA Sofia heeft nooit kunnen lachen om de plagerijen van de oud-voetballer.

/

"René had nooit zo lang door moeten gaan”, zegt de back, die tussen 2009 en 2013 voor PSV speelde. "Het was allemaal zo oneerlijk. Dan gaf ik bijvoorbeeld vier goede passes en één minder, en dan pikte René, die ik overigens nooit heb gesproken, net die ene mindere eruit.”

Van der Gijp gaf reeds toe dat hij Manolev misschien minder hard had moeten aanpakken. De Bulgaarse verdediger had dat al veel eerder door. "Voor één keer is dat misschien leuk. En twee keer misschien ook nog wel. Maar het wordt vervelend, en helemaal niet meer leuk, als hij er week in week uit over begint. Daarin is hij echt te ver gegaan, vind ik. En helemaal omdat Van der Gijp niet eens een betere voetballer was dan ik. Sterker nog: ik denk dat ik veel beter ben dan hij."

Is René van der Gijp te ver gegaan met het plagen van Stanislav Manolev?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch jammer dat Manolev eindigt met de zin: "en helemaal omdat Van der Gijp niet eens een betere voetballer was dan ik. Sterker nog: ik denk dat ik veel beter ben dan hij." Als hij dat werkelijk denkt dan heeft hij of de voetballer Vd Gijp nooit echt gezien of hij overschat zichzelf ontzettend. Voor de rest een prima stukje, de kritiek werd ook te ver doorgedreven, iets dat Rene vd Gijp zelf ook erkent

29 november 2016 om 11:52

Het enige wat van d'r gijp mee heeft is z'n lach.. Gister weer iedereen afkraken die ze een paar weken geleden nog de hemel in prezen...
Ik denk oprecht dat ze proberen om te kijken of ze de publieke opinie kunnen aanpassen.. Neem nou Haps, ik denkndat ze echt kijken hoe ver zo jongen kan komen als hij elke week de hemel in wordt geprezen..

29 november 2016 om 12:40

Van der Gijp lulde zich gisteren in het eerste deel al vreselijk vast. Eerst Kasdorp (die inderdaad wat minder in vorm is) verwijten dat hij de hele wedstrijd als een kip zonder kop langs de lijn heen en weer rent om 2 minuten later kwijlend ter verkondigen dat hij Haps en Troupe zo geweldig vind omdat ze de hele wedstrijd door langs de zijlijn opkomen en dat ze daar na elke wedstrijd wel een nieuw stukje gras zouden moeten aanplanten.
Van der Gijp lult net als Derksen vaak maar wat, je moet ze natuurlijk niet serieus nemen, leuk entertainment maar net echt een serieus voetbal inhoudelijk programma.

29 november 2016 om 11:53

Was Gijp zo geweldig dan? Denk dat Manolev voor betere ploegen heeft gespeeld over het geheel gezien. Gijp was ook een heel ander type dan Manolev, back vs buitenspeler.. maargoed, zijn opmerking mag geen argument zijn want ook niet alle trainers hebben profvoetbal gespeeld, het maakt ze nog geen slechte trainers

29 november 2016 om 12:05

Manolev is van origine ook een buitenspeler, waar hij ook een stuk overtuigender is dan op de rechtsback positie.

29 november 2016 om 12:07

Gijp had zeker meer talent. Maar denk dat Manolev er veel meer uit haalt. Vond Manolev na een tijdje steeds beter worden bij psv. Buitenspelers hadden een gruwelijke pesthekel aan hem omdat hij maar bleef gaan. Mischien speelt dat ook nog iets mee bij gijp. Die lijkt me dat vroeger ook vreselijk te hebben gevonden als zijn back opkwam.

29 november 2016 om 12:35

Betere clubs dan PSV waren er in de tijd van Rene bijna niet. Ze zijn niet voor niets kampioen geworden in de Europa cup 1 en Europees kampioen in 88. Er speelden heel wat psv ers in dat team. Nee Manolev overschat zichzelf hier volledig. Gijpie was een goeie speler hoor vroeger!

29 november 2016 om 14:14

Gijp was al weg toen PSV de europacup pakte. Hij had namelijk z'n fantastische carriã¨re voortgezet bij de europese topclub Neuchã¢tel Xamax.

29 november 2016 om 14:21

@djablacka.. Sterk punt. Dat is het verradelijke wanneer je spelers uit verschillende tijden met elkaar vergelijkt. Als spelers als Michel Vonk, Ronald Waterreus of Gerard Wiekens later vertellen dat ze bij Manchester City hebben gespeeld, zou je denken dat ze in de wereldtop gespeeld hebben terwijl dat toen niet het geval was.

Hetzelfde gebeurt vaak met spelers. Dan wordt er bv gezegd dat Ajax zoveel beter was toen ze nog spelers als Vertonghen en Eriksen hadden. Maar dat komt dan vooral doordat je de Eriksen van nu vergelijkt met de Ziyech of Klaassen van nu, terwijl ze in een andere fase van hun carriã©re zitten.

29 november 2016 om 15:28

Gijp had in ieder geval een voorzet die vele beter is en niet 2de ring invloog. Manolev overschat zich een beetje, hij kwam veel op maar 0 rendement.

29 november 2016 om 12:02

en jij gelooft alles wat er geschreven wordt?

jongen die journalisten verdraaien alles 10x in het rond en dan nog een keer om sensatieverhalen de wereld in te gooien.

voetbal lijkt soms net goede tijden slechte tijden, met al dat nieuws tegenwoordig.

29 november 2016 om 12:05

Na alle ongein die Van der Gijp over Manolev heeft uitgestort, mag Manolev, die zich hierover al die jaren netjes op de vlakte heeft gehouden en nooit heeft teruggegooid met modder, toch wel een klein steekje teruggeven?

Wie de beste was valt ook moeilijk te bewijzen. Gijp was een begenadigd talent, maar miste ook de juiste mentaliteit, die Manolev weer wel heeft getoond. Beide aspecten zijn belangrijk om te bepalen wie er uiteindelijk de beste was.

En dan nog speelt de tijdsgeest een belangrijke rol. Het voetbal was dertig jaar geleden totaal anders. Met dezelfde houding was Gijp wellicht niet lang gepruimd door de hedendaagse coaches. Hij ws verre van professioneel met het vak bezig.

29 november 2016 om 12:15

Ach die neurotische lachzak denk dat hij leuk is maar dat is hij al jaren niet meer hoor want als ze echt serieus gaan doen in dat belachelijke programma dan kijkt er geen hond meer , het is alleen maar mensen schofferen en belachelijk maken die zich niet of nauwelijks kunnen verweren en gore taal uitslaan en dat is wekelijks op de buis onbegrijpelijk , de enige die nog wat zinnigs zegt is Jan boskamp .

29 november 2016 om 13:11

Achja, het zijn gewoon allemaal Autisten bij VI. Constant herhalen steeds de zelfde grappen. Constant lullen ze steeds over hetzelfde. Constant herhalen ze steeds de video over Johan Lokhorst. Ze hebben daar bij VI allemaal obsessies over dingen. Naar mijn mening zijn het dan ook net autisten die ook steeds obsessie voor dingen hebben en bepaald stereo type herhalen..

29 november 2016 om 13:55

Maar toch blijven jullie kijken en fat ze dingen herhalen is toch normaal want het gaat over voetbal dan is het moeilijk om elke keer een ander verhaal te hebbe dat zou pas raar zijn over de zelfde voetballer praten maar elke keer een ander verhaal begrijp ook jullie gezeik niet op het progamma kijk dan gewoon niet maar wel elke keer blijve kijke en dan hier gaan zeuren ga dan lkker studio voetbal kijke en naar 5 min in slaap vallen

30 november 2016 om 08:07

Inderdaad. Als je sowieso al dat programma gaat kijken met de gedachte dat het serieus over voetbal gaat ben je niet meer serieus te nemen...

29 november 2016 om 15:12

Het is niet waar Manolev mee eindigt, het is waar het artikel mee eindigt. Is een mooie uitlokking voor zulk soort reacties. Bovendien is Manolev een stuk groter in het buitenland dan hier. Bij bulgarije is hij al jaren de grote man (samen met berbatov destijds).

Het klonk wel logisch wat hij zei en ik begon al bijna sympathie voor Manolev te krijgen, totdat hij het met die laatste opmerkingen weer helemaal verpest.

29 november 2016 om 11:55

Inderdaad zeg, ook al was het waar geweest (wat niet het geval is), dan nog is het een belachelijke opmerking.

29 november 2016 om 12:12

Hoezo weet jij dat Manolev niet een betere voetballer was/is?
Gijp voetbalde 30 jaar geleden waar een heel andere defenitie voor was.
Nu zou Gijp misschien niet eens reserve zijn.
En Gijp was rechtsbuiten, waar Manolev diverse keren kwam met zijn rushes.
Maar Gijp had ik nog nooit zien verdedigen wat Manolev dus wel deed.
Wie er beter is durf ik niet te zeggen want dat kun je ook niet, maar ik kan je wel vertellen dat jij dat ook niet kunt.

29 november 2016 om 12:45

Ik vraag me af of het niet waar is wat Manolev zegt. Ik heb voor de gein eens even opgezocht waar Van der Gijp voor heeft gespeelt maar zijn hoogtepunt is dus 3 jaar PSV met 15 interlands. Manolev daarentegen 5 jaar PSV met 43 interlands. Het ontloopt elkaar in elk geval niet veel. De carriere van Vd Gijp valt tegen als ik die zo zie, helemaal als je zijn commentaar af en toe hoort, alsof ie bij Barcelona heeft gespeelt. Korreltje zout erbij natuurlijk maar dan nog was de korrel bij Manolev te groot.

29 november 2016 om 12:53

Hare, dat van is niet helemaal waar. Als er iemand is, die altijd erg bescheiden en misschien wel neerbuigend over zijn eigen carriere praat dan is het Gijpie wel..

29 november 2016 om 12:54

Haha luckykes. Je wilt toch niet zeggen dat wat Manolev deed, verdedigen kunt noemen? Van der Gijp is veel beter geweest in zijn tijd. Vergelijken heeft verder daarom geen zin, tegenwoordig zijn spelers fitter, vroeger hoefde dat ook niet.

29 november 2016 om 13:35

Sulejmanii, daar heb je idd gelijk aan. Ik vind Van der Gijp ook wel ok verder, als je naar het programma kijkt als entertainment. Maar hoe ze af en toe met mensen omgaan vind ik af en toe schrijnend, dit is zo'n voorbeeld maar ook met Fer indertijd (hoe Derksen die kapot probeerde te maken). Ach ja, waar gaat het eigenlijk over...

29 november 2016 om 13:59

Er is wel een verschil tusse nederland en bulgarije he ga maar kijke welke spelers er toen bij oranje speelde dan is het toxh nog knap om 15 interlands te hebben en welke topclub heeft manolev gehad dan en het psv van gijp was 1000 keer beter dan wat er nu bij psv rond loopt gijpie had echt talent om een top voetballer te worden

29 november 2016 om 12:09

Waarom zou je hem voor de uitspraak geen sympathieke gast vinden? Is toch gewoon een gast met een goede mentaliteit? Niks mis mee. En daarnaast, na alles wat hij over zich heen heeft gekregen, mag hij toch wel één keer van zich af bijten?

Ik moet toegeven ik was een van de vele die vroeger uitkeek naar de hoeveelste Manolev grap van Rene van der Gijp maar op een gegeven begon het inderdaad zielig te worden. Die jongen deed ook maar zijn best en Van der Gijp pakte hem al iets van 3jaar aan. Dat is natuurlijk niet normaal.

Manolev heeft wel recht van spreken hoor. Hij is niet de beste rechtsback die PSV ooit gehad heeft, maar hij was beter dan de media (en fans van andere clubs die hem minder volgden) dachten. Er is een beeld van hem gecreã«erd dat hij er werkelijk geen reet van kon, dat is echter niet waar. Daarbij speelde hij bij Bulgarije vaker op het middenveld, want hem beter paste.

29 november 2016 om 12:25

je moet niet recht praten wat krom is . manolev was / is gewoon een beperkte speler, helemaal niet erg. maar ga nou niet de schone schijn voordoen alsof manolev wel degelijk goed was en dat de fans en media maar wat roepen.. voorlopig roep jij zomaar wat ongefundeerd

29 november 2016 om 12:55

Woutertje praat hier niets recht wat krom is iemandniemand. Hij zegt precies zoals het is: Manolev was is een gerespecteerd Bulgaars international, middenvelder bij die ploeg, niet de beste rechtsback die PSV heeft gehad, maar zeker geen voetballer die er niets van kon en beter dan het beeld wat er door o.a. Gijp gecreeerd werd. Dat zegt hij behoorlijk gefundeerd en het lijkt me weinig 'schone schijn'. Dat jij roept een andere mening te hebben en Manolev een beperkte speler vindt, mag. Verder staat je post vol kul.

29 november 2016 om 16:35

Heel de Eredivisie stroomt over van de beperkte voetballers dus om er dan steeds eentje uit te pikken (die verreweg van de minste was) is erg flauw..

Ach Manolev, spijtig dat je het mikpunt was van een show waar het IQ zo laag ligt dat mensen het daadwerkelijk grappig vinden. Gijp was ooit grappig voor hij doorkreeg dat mensen hem grappig vonden, vooral om zijn domme aanstekelijke lach. Derksen is simpelweg een xenophobistishe zeikerd en Wilfred is vooralsnog altijd al, de minst erge persoon aan die tafel geweest maar heeft logischerwijs amper een inbreng. Het is jammer dat je geen grote fysiek sterke man bent, daar houdt Gijp wel van, grote sterke mannen aangezien hij dat altijd moet vermelden als het niet om Messi of Iniesta gaat. Dan was hij vast erg positief over je.

29 november 2016 om 12:02

Johan een xenofoob? Als je tegenwoordig bepaalde problemen durft uit te spreken ben je al een xenofoob of racist. Ik vind Johan een van de weinigen die nooit een blad voor de mond neemt en zegt waar het op staat, ook al is niet iedereen het daar mee eens.

Daarnaast denk ik wel eens dat de mannen van VI onderschatten hoeveel impact zij hebben met hun uitspraken. Manolev heeft hier wel gelijk in, het was voor hem vechten tegen de bierkaai.

29 november 2016 om 13:02

@tmuller

Je bent geen xenofoob of racist omdat je bepaalde problemen durft uit te spreken. Je bent een xenofoob of racist omdat je dat bent. Dit heeft niks met problemen te maken. Dit soort mensen bespreken geen problemen ze veroorzaken problemen. Ik dacht eerst ook dat Johan Derksen alleen een enorm denigrerende kijk op vrouwen had maar hij bewees meer in petto te hebben voor de kijkers dan dat. Daarbij is geen blad voor de mond nemen het teken van een laag intellect hebben aangezien dat mensen zijn die geen filter hebben en denken onder het mom van vrijheid van meningsuiting alles te mogen en kunnen zeggen.

Maar niet alleen zoals ik hierboven zei, onderschatten mensen in het algemeen hoeveel impact bepaalde uitspraken hebben. Ik denk alleen niet dat de mannen van VI dat hebben onderschat. Gijp wist precies wat hij deed. Hij wist wat het publiek wilde en gaf het tot in de oneindigheid toe zelfs een nadat Manolev allang weg was. Ze boren dagelijks voetballers de grond in puur voor kijkcijfers omdat mensen hun graag mensen de grond in horen boren, gesteund door wat 'grappige' anekdotes.

Ooit was het echt een leuk programma maar nadat Gijp zich grappig begon te vinden en Johan Derksen dacht de stem van het volk te zijn, toen ging het mis.

29 november 2016 om 14:05

Haha wat een lul koek man als een voetballer slechy speelt die milijoen euros verdiend mag hij niet zegge dat hij slechy speelt het zijn gewoon kleine babys die voetballers net als jij man in jou ogen moeten hun elke voetballer de kont kusseb want ze kunne niet tege kritiek

29 november 2016 om 14:29

@drose1

''je bent geen xenofoob of racist omdat je bepaalde problemen durft uit te spreken. Je bent een xenofoob of racist omdat je dat bent.''

Ik vind dit een rare redenatie. Ik zie in Johan Derksen geen racist of xenofoob, ik kan niet merken dat wanneer een donkere of getinte voetballer, of een voetballer uit een ander land, anders wordt aangekeken en beoordeeld door Johan Derksen. Hij is al weken lang laaiend enthousiast over Haps, hemelt Ziyech elke week op en ga zo maar door. Maar Johan Derksen zal nooit iets recht lullen wat krom is, en dat wordt vaak wel gedaan hier in Nederland. Er zijn nou eenmaal problemen waar anderen liever de handen niet aan branden en die hij gewoon benoemd.

Daarnaast, een laag intellect? Ik snap die ook niet zo. Hij is een zeer succesvolle journalist en uitgever. Iemand met een laag intellect krijgt niet voor elkaar wat hij heeft gepresteerd door de jaren heen. Je kan het niet met hem eens zijn over bepaalde onderwerpen, dat mag. Maar omdat jij niet eens ben met de dingen die hij zegt, heeft hij een laag intellect. Ik vind dat eerder iets zeggen over jouw intellect. Daarnaast dwingt niemand jou om VI te kijken, er zijn nog genoeg andere mensen die wel met plezier elke week inschakelen.

Gijp vind ik ook een ander verhaal, die heeft het buskruid ook niet uitgevonden nee. Hij is een zondagskind. Maar uiteindelijk heeft Gijp het zelf ook toegegeven dat hij te ver is gegaan. Daarmee is persoonlijk voor mij de kous wel af. Terugdraaien kan je het toch niet. Al begrijp ik de frustratie wel bij Manolev.

29 november 2016 om 18:39

@tmuller
Er is niks mis mee met het benoemen van problemen, die in dit geval volgens Derksen meespelen in de maatschappij. Maar hij bracht zijn uitspraak over Marokkanen ( Ik denk dat jij daar op doelt ) vrij ongenuanceerd. Het was puur op gevoel. Feiten kwamen niet ten pas. We moesten het maar van hem aannemen, omdat hij met zijn ervaring er heel veel van af wist. ''teveel Marokkanen in je elftal zorgen voor problemen'' punt. En daarna heel verontwaardig reageren als mensen hier vragen over gingen stellen. Als je Derksen (de tv-personage) niet goed kent, is het niet gek dat mensen hem als racist of xenofoob gaan betitelen. Hij zoekt vaak de grens, maar doet dit om lollig te zijn.

Gijp heeft inderdaad aangegeven dat hij te ver door was gegaan, maar dat verandert niks aan het feit dat hij Manolev omwille van kijkcijfers heeft beschadigt. De kous kan van jou er wel van af zijn, maar na alles wat Manolev over zich heen heeft gekregen, is het zijn goed recht om Gijp een keer aan te pakken.

VI, was een programma dat inhoudelijk over voetbal ging en waar humor aan te pas kwam. Nadat ze meer bekendheid kregen door de humor dat ze brachten, kantelde het programma. De grappen kregen de overhand. Het voetbal kwam op de secundaire plaats. Ze zijn nu, zoals Genee zelf een keer aangaf, een parodie van hunzelf. Niks mis mee, maar inhoudelijk is er een touw aan vast te knopen. Karsdorp werd laats de hemel ingeprezen, en afgelopen maandag faliekant afgemaakt.

Hij heeft wel een punt. Er werd op een gegeven moment zo lacherig gesproken over Manolev, dat het wel leek alsof het over een tekenfilmfiguur ging in plaats van een voetballer. En nou was Manolev geen geweldenaar, maar als je 121 wedstrijden in PSV 1 en 45 interlands voor Bulgarije hebt gespeeld, dan kun je heus wel iets...

ja... Daarom vond ik de wraak dubbel zo mooi toen bulgarije met 2-1 won van Nederland en de 2-1 kwam van een uitgemeten voorzet van uitgerekend Manolev.

hahaha

https://www.youtube.com/watch?v=vcpb6qfpeeu

29 november 2016 om 13:56

Ga je nu doen alsof Vd Gijp namens heel Nederland praat? Verder prima hoor, als je daar je genoegdoening uithaalt.....

29 november 2016 om 14:32

toen der tijd vond de meerderheid het grappig en iedereen deed vrolijk mee tegen manolev. Nu jaren later is het opeens zielig. Dus ja toen was die assist goud waar en ja nu nog steeds
ja ik haal daar idd genoegdoeinig uit.
leuk he

29 november 2016 om 18:20

Prima hoor, voor de vorm een likeje gegeven

Ik dacht ook dat hij slecht was dankzij Gijp. Tot hij tegen Twente speelde en ik hem live in actie zag. De man was gwn echt een goede back. Rare is dat mijn mening van te voren eigenlijk nergens op was gebaseerd. Vd Gijp sloeg met Manolev de plank compleet mis!

Dat mensen nog steeds niet begrijpen dat VI niks anders is als pure satire en een grote show. Lange teentjes mentaliteit ook weer maargoed welkom de huidige wereld.

En dan heb je hier nog mensen die serieus gaan reageren en een mening over een show hebben, wat net zo zinvol is als discussieren over Bassie en Adriaan.

Vermakelijk, dat dan weer wel.

Ik snap manolev wel, het is heel makkelijk om iemand week in week uit ( want dat was op een gegeven moment het geval) af te maken zonder dat iemand zich kan verdedigen.

Manolev werd erg onderschat, mede dankzij VI. Belachelijk hoe de 'voetbalkenners' daarin mee gingen. Zijn voorzetten waren niet altijd goed maar ik kan weinig backs opnoemen met constant perfecte voorzetten. Kan me nog herinneren dat Elia in bloedvorm was en dat Manolev hem compleet uit de wedstrijd speelde. Gewoon een prima back voor Psv.

Ik lag echt constant in een deuk als vd.Gijp het weer over Manolevje had. Manolev had een dikkere huid moeten hebben en gewoon erkennen dat hij er helemaal niks van kon.

Wat is het Bulgaarse woord voor satire? VI is namelijk niets anders dan dat. Iedereen en alles komt aan de beurt, inclusief de hoofdrolspelers zelf (al mag het soms heus wel ietsje minder). Zo te lezen was Manolev wel een trouwe kijker.
Mensen moeten VI eens niet zo serieus nemen. Kantinegelul, meer niet.

29 november 2016 om 14:08

Helemaal mee eens en het gaat maar over voetbal he niet over Syrie ofzo

Het zou pas "koekje van eigen deeg" zijn geweest als Manolev vol in de aanval was gegaan en in ieder (tv)interview over die labiele Vd Gijp zou beginnen. Dat hij bij het minste of geringste huilend thuis op de bank zit en het leven niet meer ziet zitten.

Dat zo iemand niet serieus te nemen is, omdat hij eerst maar eens met zichzelf moet leren leven. Kijken hoe lang Vd Gijp dan was doorgegaan. Of zou hij dan weer z'n deur niet uitkomen, omdat hij zelf geconfronteerd wordt met zijn tekortkomingen?

Ik haat deze man van gijp. Altijd kritiek en die blijf maar lachen. Zou nooit van mijn leven met hem in een ploeg kunnen spelen. Eric Gerets heeft ook een bloedhekel aan hem. Ik denk zelfs nog altijd 😂

"sterker nog: ik denk dat ik veel beter ben dan hij."
Zet vrijdagavond 20.30uur maar dik omrand in de agenda, Gijpie, kom d'r maar in!

Van der Gijp lijdt zelf aan depressies. Dan zou hij toch moeten weten dat het op een gegeven moment niet leuk meer is om iemand zo neer te sabelen. Het was leuk geweest wanneer hij Manolev een keertje had opgezocht en ze er samen een soort van hilarisch item van hadden gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren