Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City maakt van Mendy duurste verdediger ooit

Laatste update:

De transfer van Benjamin Mendy naar Manchester City hing al geruime tijd in de lucht en maandag is de kogel eindelijk door de kerk gegaan. The Sky Blues hebben via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de Fransman zijn krabbel heeft gezet onder een vijfjarig contract in het Etihad Stadium. De van AS Monaco overgenomen linksback lost met een transfersom van ruim 58 miljoen euro Kyle Walker af als duurste verdediger aller tijden. City betaalde Tottenham Hotspur vorige week 51 miljoen euro voor de rechtsback.

"Ik ben verheugd dat ik speler ben van Manchester City", aldus Mendy op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Deze club is een van de grootste clubs in Europa en met Josep Guardiola hebben ze een manager die van aanvallend voetbal houdt. Ik weet zeker dat ik de komende jaren succesvol ga zijn hier."

FOTOSPECIAL ?? | En dan te bedenken dat Benjamin Mendy er binnenkort 395 miljoen euro van kan maken! ??

Geplaatst door voetbalzone op zondag 23 juli 2017

Technisch directeur Txiki Begiristain is blij met de komst van de Fransman: "Benjamin heeft alle kwaliteiten dat we zoeken in een back. Voor zo’n jonge speler heeft hij al heel veel op topniveau gespeeld. Hij is ongetwijfeld een van de beste backs ter wereld. Hij was tevens onze nummer één doelwit voor die positie. We zijn ontzettend blij dat hij nu bij City zit en is een welkome aanvulling van de selectie."

De 23-jarige Mendy maakte een jaar geleden voor dertien miljoen euro de overstap van Olympique Marseille naar Monaco, waar hij in het kampioensjaar een belangrijke rol vervulde. City heeft genoeg ruimte in de selectie, aangezien de club deze zomer afscheid heeft genomen van onder meer Gaël Clichy, Bacary Sagna, Pablo Zabaleta en Aleksandar Kolarov. Guardiola kreeg daar tot dusver Kyle Walker en Danilo voor terug en nu volgt dus ook Mendy.

Een goede aanwinst voor Manchester City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het word steeds gekker en gekker met die bedragen voor sommige spelers..

24 juli 2017 om 14:10

Gaan we daar nu bij elke transfer over klagen? Je merkt er toch niets van. In die clubs gaat steeds meer geld om, dus kunnen ze ook meer uitgeven. Het maakt voor ons toch niet zo veel uit dat we er elke dag maar over moeten zeuren?

24 juli 2017 om 14:16

Indirect merk je daar natuurlijk wel van als je fan bent. Merchandise zoals shirts worden elk jaar duurder. Tickets voor een voetbalwedstrijd worden steeds duurder. En ik weet ook wel dat komt door vraag en aanbod. Ik koop zelf nauwelijks nog een voetbalshirt omdat 90 euro voor een voetbalshirt teveel vind.

24 juli 2017 om 14:20

Ik ben het met je eens, maar clubs zijn niets/vrijwel niets van shirt verkoop, dat gaat allemaal naar de producent (Nike/Adidas bijv). Daarom geven ze ook 75 miljoen aan United per jaar, in de hoop een groot deel dmv shirt verkoop terug te verdienen. Ironisch genoeg is het hele verhaal van 'die speler verdienen we terug door shirt verkoop' dan ook een grote misvatting. Die extra verkoop is leuk voor de shirtsponsor en misschien leidt het in de toekomst tot een hoger sponsorbedrag, maar op de korte termijn wordt de club er niet rijker van

24 juli 2017 om 14:21

Zien*

24 juli 2017 om 14:43

@ajacxied,

Dat is eigenlijk geheel afhankelijk van de deal die ze sluiten. United heeft inderdaad een deal waarbij ze een hoog vast bedrag krijgen, maar er zijn ook zat clubs die een deal hebben met een lager startbedrag maar met een bepaald percentage van de verkoop van ieder shirt.

24 juli 2017 om 14:45

Daar gaan we zeker wat van merken. Neem als voorbeeld de Nfl, tickets en merch is nauwelijks meer te betalen. Volgens mij is stoppen met klagen niet echt de oplossing. Ik heb niet de illusie dat de mening van ons simpele fans een verschil gaat maken, maar er stilzwijgend mee instemmen lijkt me niet de juiste manier.

24 juli 2017 om 14:52

Uitstekende aankoop

24 juli 2017 om 14:56

Haha man man man, dat is met alles zo een merk broek stijgt net zo snel. De kaartjes en voetbalshirts veranderen echt niet zoveel hoor.

24 juli 2017 om 14:56

Haha man man man, dat is met alles zo een merk broek stijgt net zo snel. De kaartjes en voetbalshirts veranderen echt niet zoveel hoor.

24 juli 2017 om 15:00

@ajacxied Je hebt deels gelijk. Maar dat hoge bedrag is natuurlijk gebaseerd op het in de selectie hebben van een aantal topspelers. Zoals je zelf al aangeeft heeft het deels invloed op het volgende contract. Verder blijven mensen hier maar praten over shirtverkoop. Maar er zijn zoveel verschillende inkomsten. Alle sponsorcontracten bij een club (bij United zijn dat er geloof ik een paar 100) social media, merknaam, merchandising zoals sjaals en asbakken ed (waarvan geloof ik 100 procent naar United gaat), beurswaarde, prijzengeld, tv geld etc. Daar moet je een goed beeld van hebben, voor je kunt bepalen of een speler wel of niet terug verdient wordt. Maar reken maar dat het antwoord meestal ja is, want de meeste topclubs maken tegenwoordig winst. Ik gebruik United als voorbeeld omdat ik daar iets meer vanaf weet, maar het zal bij City niet heel anders zijn, ondanks of dankzij wat schijnconstructies daar.

24 juli 2017 om 16:02

@bhos

Je hebt gelijk dat merchandise en tickets voor wedstrijden absurd duur zijn in de Nfl, echter komt dit doordat er in heel de USA (vergelijkbaar met Europa qua grootte) maar 32 teams in die competitie uitkomen.

Je vergelijking klopt verder niet, omdat er in de NFL juist geen transferbedragen betaald worden. Je werkt met "draft picks" die tegen een speler geruild kunnen worden (ieder jaar komt een nieuwe lichting spelers vanuit "college football" en NFL teams mogen dan een bepaald aantal spelers selecteren. Het laagst geeindigde team van het jaar ervoor mag als eerste kiezen, de Superbowl winnaar laatst). Verder heeft de NFL een salary cap, een maximaal bedrag dat ieder team aan salarissen uit mag keren. Zo verdient Tom Brady (door velen gezien als beste speler aller tijden) momenteel op jaarbasis "maar" 17,5 miljoen euro. (ter vergelijking, Messi verdient (volgens mijn korte google search) 40 miljoen euro per jaar).

Op die manieren is de NFL juist een voorbeeld van nivellering en het inperken van absurde geldbedragen, waardoor de competitie veel spannender blijft.

24 juli 2017 om 17:30

Je merkt daar toch niets van? Dan moet je in Engeland maar is langsgaan in de stadions waar ticket prijzen gewoon onbetaalbaar zijn geworden voor werk klasse.

24 juli 2017 om 18:14

Je geeft zelf al aan dat je redenering gewoon een drogreden is. Dat tickets en merchandise duurder worden is een gevolg van meer vraag en ook het uitgeven van grotere bedragen aan spelers is daar een gevolg van (meer bestedingsruimte). Zo doe je voorkomen alsof die grote transferbedragen de oorzaak zijn van stijgende ticketprijzen, maar feit is dat die transferbedragen geen enkele invloed hebben op stijgende ticketprijzen, en andersom juist wel. Die ticketprijzen hadden nu net zo duur kunnen zijn als de duurste verdediger ter wereld 1,5 miljoen had gekost.

24 juli 2017 om 14:15

Echt wel een van de betere backs hoor, maar vorig jaar zomer voor 13 miljoen overgekomen van Marseille en dan nu weg voor 58 miljoen. City heeft nu 137 miljoen uitgegeven voor 3 backs (en in totaal 240 miljoen) en heeft nu nog steeds 'maar' 1 linksback en ook het centrale middenveld valt nog over te discussieren. Deze transfer verhoogt wel de kans op speeltijd voor Kongolo.

24 juli 2017 om 14:19

Danilo kan zowel links als rechtsback uit de voeten. Dus op elke plek een back-up. Dat maakt hem een prima aankoop

24 juli 2017 om 14:43

Matthijs Dat klopt als City besluit geen 2e linksback te kopen .. Benieuwd of dat ook idd niet gaat gebeuren.

24 juli 2017 om 14:47

Ik denk persoonlijk van niet. Een verdedigende ingestelde centrale middenvelder zie ik nog wel komen. Fernandinho heeft inmiddels al een aantal wedstrijden op de LB positie gespeeld en Pep lijkt hier ook tevreden mee te zijn.

24 juli 2017 om 14:51

Fabinho lijkt me nog een goede CVM voor Man City. Dan heb je ook gelijk een back up voor rechtsback positie. Danilo heb je dan als back up voor linksback positie. Bij nood is zelfs Fernandinho beschikbaar als links of rechtsback.

24 juli 2017 om 14:53

Ja ok maar daar schuif je dan een jongen van 40m naartoe als backup om die vervolgens te vervangen. Dat is iets anders dan Danilo als backup kopen voor 2 posities (wat trouwens ook totaal niet realistisch is).

24 juli 2017 om 15:12

Ze munnen ook de jeugd een kans geven

24 juli 2017 om 14:18

Ik kijk er niet meer van op. Het is nu eenmaal de ontwikkeling van de markt. 45 jaar geleden reageerden de mensen ook zoals nu toen de eerste transfer van 1 miljoen gerealiseerd werd. Nu kost een Haps al +6 miljoen.

Wel ben ik van mening dat dat geld op een betere manier besteed kan worden in de wereld, maarja dat is een andere discussie en bovenal, wie ben ik om de clubs te vertellen hoe zij hun geld moeten uitgeven.

Dat die spelers zoveel zouden moeten kosten verbaast me allang niet meer.

24 juli 2017 om 14:19

Het is vraag en aanbod. In dit geval, voetbal ontwikkelt zich nog steeds in hoog tempo. De grote clubs verdienen bakken met geld en kunnen dus ook meer uitgeven. Dat weten de kleinere clubs en die maken er weer gebruik van. 50 jaar geleden waren transfers van 1 miljoen erg veel maar gebruikelijk. Nu is 50-80 miljoen gewoontjes.
On top: ik vind het wel echt een geweldige back. Hij is sterk, snel, aanvallend goed maar verdedigend echt mega sterk. Complete verdediger waar city nog heel lang op kan teren.

24 juli 2017 om 14:29

Zo gaat het nou eenmaal tegenwoordig. Waar ik me meer aan erger is dat deze deal er al weken aan zat te komen en Van Geel dan zo trots op 14 miljoen voor Kongolo. Bij Monaco lachen ze zich stuk. Kongolo + 44mil in ruil voor Mendy

24 juli 2017 om 14:39

Het komt gewoon door de globalisering. Zo simpel is het. Tegenwoordig kun je vanaf je smartphone in de middle of no ware de Champions League of Premier League volgen (als je WiFi hebt of 3G/4G). Hierdoor stijgt de kijkcijfer flink en is het voor bedrijven aantrekkelijker om het voetbal te sponsoren. Ook een abbonement nemen is tegenwoordig aantrekkelijker, doordat je gemakkelijker naar voetbal kan kijken. Hierdoor gaat er gewoon steeds meer geld om in voetballerij. Voetbal is ook de grootste sport.

Goede speler. Vooral in zijn tijd bij Heracles in de jeugd zag je al dat hij echt ver zou komen.

24 juli 2017 om 14:13

Heracles? 😂

Nou ja, ik denk dat city wel een linksback kan gebruiken.

24 juli 2017 om 14:15

Met dat geld kan je zowel een rechts als een linksback halen. En misschien ook nog een keeper!

24 juli 2017 om 14:42

Oh ja? Welke toppers kun je op de backposities halen voor minder 60 samen?

24 juli 2017 om 14:48

Gaya, Cancelo, Ricardo Rodriquez, Kolasinac, Ghoulam, Aurier, Semedo en Wendell.

Manmanman, als Sjaak Polak nog had gevoetbald was die in de huidige markt al 10 mln waard geweest..

24 juli 2017 om 14:14

10 ? Minimaal 20 hoor.

Wie ? Sorry ik volg de Franse competitie niet.. Maar als Bonuci voor "een schijntje" naar Milaan gaat. Ga ik er vanuit dat dit de nieuwe Cannavaro is?

24 juli 2017 om 14:11

De linksback van kampioen van Frankrijk en halve finalist van de CL Monaco, inmiddels ook linksback van Frankrijk.

24 juli 2017 om 14:12

Hij is een combinatie van Nesta, Cannavaro, Stam en Ramos.

24 juli 2017 om 17:44

@arnavut: een kale macho die met plezier zijn tegenstanders het ziekenhuis in schopt?

24 juli 2017 om 14:12

Want Cannavaro was ook een aanvallende linksback natuurlijk.

24 juli 2017 om 14:13

Hoe oud is bonucci😏

24 juli 2017 om 14:13

Bonucci kan je niet vergelijken met deze transfer, Bonucci lag op ramkoers en de directie/sportieve staff wilde hem ook buiten, bovendien is Bonucci 30. Mendy is veel jonger en was enorm gewild op de markt, en dezer dagen zijn er nog weinig goede backs.

24 juli 2017 om 14:13

Mendy is een goeie aanvallende back. En city had al hun backs verkocht dus monaco wist dat ze konden cashen dus snap dat bedrag wel

24 juli 2017 om 14:14

Je vergeet voor het gemak even dat Bonucci al 30 is en Mendy net 23. Dat heeft natuurlijk enorme invloed op de transferwaarde.

24 juli 2017 om 14:15

Het is duidelijk dat je hem nie tkent want Mendy is een linksback terwijl dat Cannavaro een centrumverdediger was Je zal trouwens 1 van de weinigen zijn die hem niet kennen. Heeft vorig seizoen fantastisch gespeeld en zich in de nationale ploeg van Frankrijk geknokt waar hij ook goed heeft gespeeld dit seizoen.

Blijft natuurlijk veel te duur maar Monaco weet hun spelers te verkopen en City heeft geld.

24 juli 2017 om 14:45

@ Rodeduivelfan,

Alles minder dan een competitie winst en een Champions League winst is nu een falen voor Guardiola met deze investeringen. 400 miljoen euro in 2 transferperiodes. En het is niet zo dat de selectie nou zo beroerd was toen hij kwam. Pellegrini werd 2e en haalde de halve finale Champions league. Dus na 400 miljoen moet je 1ste worden in beiden competities.

Spelers al aanwezig toen Guardiola kwam:
Toure (26 mil)
D Silva (25 mil)
Aguero (31 mil)
Nasri (30 mil)
Fernandinho (35 mil)
Mangala (26 mil)
Fernando (13 mil)
De Bruyne (65 mil)
Sterling (55 mil)
Otamendi (35 mil)
Een x aantal spelers die tezamen al 350 miljoen euro hebben gekost.

Guardiola haalt daarbij:
Stones (50 mil)
Sane (45 mil)
Jesus (28 mil)
Gundogan (25 mil)
Bravo (16 mil)
Walker (50 mil)
Silva (43 mil)
Ederson (35 mil)
Danilo (30 mil)
Mendy (57 mil)
Wat voor 400 miljoen euro aan aankopen is.
Dat betekent een selectie met minimaal 750 miljoen euro aanschafwaarde.

24 juli 2017 om 14:56

@D-Bergkamp

Dat is wel heel simplistisch denken. Omdat ze 400 miljoen hebben uitgegeven moeten ze 1st eindigen en de CL winnen?

De BPL winnen lijkt me wel een must, en daar kan ik je inderdaad wel in volgen. De CL winnen is andere koek.. Het is niet dat je 400 miljoen investeert in spelers dat je ineens topfavoriet voor de CL bent. Er staan sommige ploegen nu eenmaal verder. Barça heeft Msn, dat is al genoeg om die City verdediging aan flarden te schieten.. Dan hebben we nog niet over Real en Juventus gesproken.

24 juli 2017 om 15:15

@ Forzarcgenk1

Nee, als je 400 miljoen euro uitgeeft kan je niet zomaar de Champions league winnen. Maar als je 400 miljoen euro uitgeeft, boven op een selectie van 400 miljoen euro die de halve finale haalde. Dan mag je toch wel enige eisen stellen.

We kunnen toch gerust concluderen, dat wanneer je over wereld klasse spelers zoals De Bruyne, Aguero, Sterling, D Silva etc beschikt. Met daarnaast spelers als Otamendi, Mangala, Kompany. Je zeker 10 basis waardige spelers tot je beschikking hebt. En je vervolgens 400 miljoen aan 10-11 basis waardige spelers uitgeeft. Dus een selectie van 800 miljoen hebt met 20-23 basis waardige spelers.

Wanneer je de duurste selectie ter wereld hebt (of dichtbij). Die je ook voor 60 procent samen hebt mogen stellen. En je een coach bent die 20 miljoen op jaarbasis verdient. Dan mag er toch wel enigzins wat ge-eist worden qua prestaties?

Als Guardiola niet beiden wint, is zijn seizoen gewoon gefaald. Er is geen enkele manager ter wereld die zulke investeringen kan verantwoorden zonder fatsoenlijke tegenprestaties.

24 juli 2017 om 15:47

@D-Bergkamp

Dat vind jij, ik denk dat ze bij het bestuur van City ook wel weten hoe moeilijk de CL te pakken is. Ik denk persoonlijk dat jij ook graag ziet dat City zal falen, omdat je een enige afkeur hebt aan Guardiola.

Als ze de BPL volgend seizoen niet pakken, dan heeft hij dit seizoen inderdaad gefaald. Ik denk dat ze dit seizoen de titel willen pakken, en zover mogelijk komen in de Cl(indien ze hem pakken top, zo niet dan is dat volgend jaar het doel). Eigenlijk kan Guardiola volgens jou gewoon niet slagen. Als hij beide titels niet pakt heeft hij gefaald, en als hij ze wel pakt dan is dat normaal omdat hij 400 miljoen op de kop heeft getikt.

24 juli 2017 om 15:51

@D-Bergkamp Welnee, zolang Mourinho in de pl actief is krijgt die alle shit over zich heen! Ik heb hier al heel vaak gelezen dat hij faalt als hij de pl niet wint, maar jouw comment is volgens mij de eerste waar ik het over pep lees. Al heb je natuurlijk gewoon een punt hoor!

24 juli 2017 om 15:54

Mangala was trouwens ook richting de 50m. Volgens mij was het al 25m pond voor 55 procent of zo. Totaal ging over de 40m pond.

24 juli 2017 om 17:01

Hij kan eigenlijk ook niet slagen, na zulke buitengewone investeringen moet je ook buiten gewoon presteren. Alles minder dan buiten gewoon is dan ook niet goed genoeg.

Best betaalde coach
Meeste investeringen
Duurste selectie

Dan moet je presteren...

24 juli 2017 om 17:02

1 van de Nederlandse voetbal geboden is dan ook' gij zult houden van Pep en zijn voetbal en nooit zijn naam besmetten'
Mourinho daarentegen moet gehaat worden en alles wat hij goed doet moet op antivoetbal gegooid worden. Zeker na de afgelopen finale zijn er weer honderduizenden ajacieden die een extra haat jegens Mourinho hebben gekregen.

Belachelijke bedragen tegenwoordig. Hele goeie verdediger maar duurste ooit? Van de gekke

24 juli 2017 om 15:05

binnenkort zal van Dijk hem alweer aflossen als duurste verdediger ooit

Goeie versterking!! Maar hebben ze geld te veel ofzo?

24 juli 2017 om 14:13

Ja dat hebben ze

24 juli 2017 om 14:59

Het is nu op waarschijnlijk, want veel meer dan 200 mil mogen ze niet uitgeven in de zomer schat ik zo.

Dat City is lekker aan het shoppen als het op backs aankomt. Nummer 3 die binnen is. Vraag me toch ook wel af hoe dit binnen de FFP gaat passen. Dit is al grote uitgave nummer 5 van de club en tot nu toe kostte elke grote speler meer dan 35 miljoen en komt het totaal nu al op ruim 230 miljoen uit.. damn!

24 juli 2017 om 14:13

Die FFP is een lachertje, makkelijk te omzeilen met een paar constructies (zoals Milan bij Kessie heeft gedaan.)

Een linksback voor 58 mil, gaat echt nergens over..

City is echt goed bezig m et het versterken van het team, kijken of het veel effect zal hebben in de PL.

24 juli 2017 om 14:40

Callee

Waarom gaat het nergens over? Kwestie van vraag en aanbod, kwaliteit, leeftijd en het aantal centen dat in het voetbal omgaat. Er zijn maar weinig echt goede topbacks, dus de vraag is groot en het aanbod klein, gevolg, prijs gaat omhoog. Mendy is jong en nu al erg goed, prijs gaat omhoog, City heeft massaal veel geld maar Monaco ook, prijs gaat omhoog. Allemaal logica, voetbal is een mooi voorbeeld van marktwerking.

En die Mendy zijn snoeiharde scherpe voorzetten alleen al zijn 25 miljoen waard, man wat heeft die jongen een zwieper.

24 juli 2017 om 17:02

Voor zijn slecht positiespel mag er ook wel gelijk 20 miljoen af

Groot talent en vaardig met de bal maar in balverlies mag het toch wat beter.

24 juli 2017 om 17:12

Ach hij is nog jong natuurlijk, ik ken sowieso weinig defensief positioneel sterke backs de dag van vandaag, die dat wel zijn zijn doorgaans ouder zoals bv een Carvajal, zo'n Marcelo is verdedigens positioneel ook niet wauw, maar die word altijd als beste lb van de wereld gezien. Enkele van de meest complete zijn momenteel toch wel Carvajal, Sandro, Alaba etc etc, misschien dat ik er nog vergeet.

Tering wat een prijs voor een speler die maar 1 seizoen heeft gepresteerd!! Ze doen net alsof die team of the year heeft gehaald. Goed gebruikt gemaakt van de markt Monaco!!!

En dan heeft City nog steeds een fullback tekort, nadat ze al 150 miljoen aan fulbacks hebben uitgegeven...

24 juli 2017 om 14:15

Fout dat City eerder heeft gemaakt, het niet juist doorselecteren van spelers. Vanaf dat spelers de 30 bereiken moet er elk seizoen gekeken worden naar een alternatief. Nu moesten ze wel 4 backs halen omdat de backs van nu gewoon niet voldeden.

Wel gigantisch veel geld!

24 juli 2017 om 14:25

Dat krijg je als je sinds 2012 geen geld uitgeeft aan backs.

24 juli 2017 om 14:49

@ Stravven

Ach, ik zie het juist positief. Zelf heb ik al niet zo een hele hoge pet op van Guardiola. En nu word het risico op afbreuk van zijn reputatie alleen maar groter. De selectie was al bijna 400 miljoen euro aan aanschaf waarde. Daarmee haalde Pellegrini halve finale CL bijvoorbeeld. Nu heeft Guardiola er vrolijk 400 miljoen euro boven op gegooid. Waarmee het in de top 5 van duurste selecties ter wereld, en misschien wel de duurste is.

Alles minder dan winst van de premier league en winst in de champions league is falen van Guardiola.

Joehoe? Al dat gedoe rond Walker al vergeten jongens? Nauwelijks een week geleden nochtans. Hij is de duurste verdediger hoor, niet Luiz

24 juli 2017 om 14:17

Nee hoor. Hij kostte 57mln

24 juli 2017 om 14:23

En david Luiz 50 miljoen

24 juli 2017 om 14:23

In de tekst staat dat Mendy Luiz aflost als duurste verdediger maar Kyle Walker was de duurste verdediger.

24 juli 2017 om 14:29

Real

Nvm, was 52 miljoen.

24 juli 2017 om 14:30

50mln pond volgens mij ja.. dan klopt het verhaal net

24 juli 2017 om 14:47

En Stones was toch ook nog duurder? De 3 duurste verdedigers ter wereld in 1 linie, en wedden dat het straks gewoon nog gatenkaas is?

24 juli 2017 om 15:07

En daarbovenop komt in mijn ogen ook nog de keeper Ederson bij; ruim 40 miljoen... Haha. De duurste defensie van allemaal.

24 juli 2017 om 14:22

Dacht het ook, maar als BBC aangeeft minimaal 51 miljoen euro geloof ik dat toch wel.

24 juli 2017 om 14:43

Van Dijk zal er deze zomer ook nog overheen gaan.

Goede verdediger voor Man. City maar wat hebben zij de afgelopen jaren aan bedragen betaald voor verdedigers. Op de een of andere kunnen de verdedigers niet uit de voeten komen bij City. Iig hoop ik dat hij wel de verwachtingen waar kan maken.

24 juli 2017 om 14:15

Komt omdat er met aanvallende backs word gespeeld en weinig verdedigend vermogen op het middenveld. De ruimtes zijn te groot en open en dat was/is nog steeds niet opgelost. Nu met een aantal snelle backs is er in ieder geval een stap in de juiste richting genomen.

24 juli 2017 om 14:28

Laten we hopen van wel maar ik moet het eerst nog zien. Er is al bijna 400 mil aan verdedigers uitgegeven door City en wat je ervoor terug hebt gekregen is niet veel. Verwacht wel dat deze hij het goed zijn doen hoor daar niet van.

60 miljoen is gewoon niet normaal. De engelse clubs komen er ook goed van af.

Welkom Mendy! Transfersom is uiteraard te hoog maar was te verwachten. Het is in ieder geval een versterking met het oog op de toekomst.

Voordat alle haters beginnen over de transferbedragen van Manchester City; zoek eens na hoeveel Manchester City de afgelopen jaren aan vleugelverdedigers heeft uitgegeven. Het zal je positief verassen. Dat het allemaal in een seizoen moet is niet handig, maar het is niet anders.

24 juli 2017 om 14:51

@ 1908

Ach, de bedragen die ze nu uitgeven aan backs zijn inderdaad buitensporig. En dat ze de afgelopen 4 jaar geen backs hebben gekocht is inderdaad een feit.

Daartegen over, toen Guardiola kwam waren de spelers die bleven tezamen al meer dan 400 miljoen euro aan kosten geweest. Guardiola heeft daar vorig seizoen 200 miljoen boven op gegooid en gooit er nu nogmaals 200 miljoen euro boven op. De selectie heeft zometeen ruim 800 miljoen euro gekost.

Dat verrast mij niet positief, het maakt me droevig. Dat een coach die pretendeert zo ongelofelijk goed te zijn de duurste selectie ter wereld nodig heeft om te presteren. Zegt meer over de coach denk ik.

24 juli 2017 om 16:04

Je afkeer voor Pep is idd vrijwel niet onzichtbaar.....

Ik heb Guardiola nooit zien pretenderen dat hij zo ongelooflijk goed is, maar wellicht heb ik een artikel gemist?

24 juli 2017 om 16:48

De beste coaches krijgen nou eenmaal het meeste te besteden. Net zoals de beste spelers het meeste verdienen.

Guardiola hoort nou eenmaal bij een uitzonderlijke klasse qua coaches. Je kan klagen over het geld wat hij uitgeeft, maar er is een reden dat ze hem dat budget geven.

24 juli 2017 om 17:06

Natuurlijk geeft City hem dit budget. Die verwachten dat hij prijzen pakt. En vooral internationaal.

Coaches met het hoogste salaris, het grootste budget en de duurste selecties. Dat is een keuze van de club.

Nu moet guardiola laten zien dat hij dat waard is. Maar na 400 miljoen aan investeringen zijn de verwachtingen buiten sporig hoog.

24 juli 2017 om 17:07

Als hij pretendeert de beste te zijn -wat hij nooit doet- dan had hij makkelijk bij Barã§a of Bayern kunnen blijven, het is mooi dat hij de zware uitdaging in de premier league aan gaat.

Drogargumenten maken mij droevig, maar wat doen we er aan?

24 juli 2017 om 17:57

@Bon Jovi

Bij Bayern München is guardiola ook toch ook niet geslaagd? Kampioen worden met Bayern München kan mijn linkerteelbal ook nog. Dat is niet zo heel bijzonder toch?

En je noemt het een zware uitdaging. Wanneer hij het zoals Conté deed, met weinig investeringen en voornamelijk de spelers die er al waren. Dan is het een uitdaging. Maar 11 nieuwe basiswaardige spelers kopen ter waarde van 400 miljoen op een selectie van 400 miljoen is toch geen uitdaging?

Dat is gewoon een mogelijk kampioenschap kopen. Niets bijzonders aan.

Eindelijk na jaren goede backs.

Van bejaarde Kolarov/clichy en Sagna/zaba naar Walker en Mendy wat een opluchting

Volgens mij was Walker de duurste verdediger... letten we even op?

24 juli 2017 om 14:21

Lees nu ook dat BBC 51 miljoen aanhoudt voor walker.. dacht dat het om 65 mln ging.

City haalt wel goede spelers, maar wat een prijzen zeg! Het is nu natuurlijk eenmaal de markt. Het is dat de selecties van Bayern, Real al goed zijn, maar stel je voor als zij een nieuwe sterspeler zouden halen. Hoeveel zouden die dan wel niet kosten? Barca lijkt er al mee te zitten dat ze niet de hoofdprijs willen betalen voor een nieuwe middenvelder. Dat bod op Coutinho was al wat, maar zelfs dat werd afgewezen. Wat een geld gaat er in het voetbal rond.. Snel zullen alle clubs die mee draaien in de top zich hieraan toe moeten geven.

Je mag zeggen wat je wilt maar Manchester City begint wel een heel eng team te krijgen zo. Hele sterke aankoop hij was een van de sterkhouders bij Monaco en een van de getalenteerdste speler op zijn positie. Nog alleen een CDM en Manchester City is wel klaar op de transfermarkt.

24 juli 2017 om 14:21

Ze hebben altijd nog maar 1 linksback nu. Daar moet er dus zeker nog 1 bij en als ze er nog 1 gaan kopen dan gaat ze dat toch ook wel weer minimaal 25 miljoen kosten.

24 juli 2017 om 14:29

Dat ook nog hè, wellicht dat ze er eentje gaan doorschuiven vanuit de jeugd je hebt ook nog een Danilo die ook op links kan spelen.

24 juli 2017 om 14:41

Ook al kan Danilo ook op links, ze zullen er toch echt nog wel 1 bij halen. Ze gaan toch niet met 3 spelers voor 2 posities de competitie in.

Ben geen City kenner, maar als ik zo snel kijk heb ik niet het idee dat er nog een bruikbare talentvolle linksback rond loopt in hun jeugd.

24 juli 2017 om 15:03

Ik word er niet bang van, het eerste jaar met zoveel aankopen heeft altijd veel ups en downs en het is niet zo dat de rest zich niet verbeterd of versterkt en chelsea, tottenham, arsenal en Liverpool blijven nagenoeg hetzelfde dus die schat ik sowieso in het eerste half jaar hoger in

Tja, als je na zo'n onverantwoorde uitgaven 2 seizoenen lang geen prijs pakt lig je toch buiten als coach zeker? Anders zou ik er echt niets meer van snappen.

Ik klaag nooit over hoge transferprijzen en grote uitgaven. Dat is logisch naar mijn mening als je ziet hoe het budget van de gemiddelde club is gestegen de afgelopen 10 jaar. Maar dan wel voor spelers die het ietwat waard zijn toch? 3 backs voor 140-150mio??? Waaronder een back die bij een andere club op de bank zat en na zijn eerdere transfer van 30mio alleen maar is tegengevallen. En toch kopen ze hem voor hetzelfde bedrag over?

Doe dan maar 110mio voor Pogba, of zelfs 200 voor Neymar

24 juli 2017 om 14:26

Zonder backs in je selectie kan je toch beter zoveel geld aan backs kopen dan 110 mln. voor Pogba...

Dat er zoveel is uitgegeven komt doordat Manchester City jaren de verkeerde posities heeft versterkt. Nu zijn alle backs weg en moet je de hoofdprijs betalen voor de beschikbare topbacks en dat zijn er weinig. Daarnaast roept iedereen maar dat het belachelijk is, maar kijk eens hoelang City met dezelfde 4 backs heeft gespeeld. Als je kijkt wat er totaal aan backs is uitgegeven valt dit reuze mee.

24 juli 2017 om 14:54

1908

Guardiola koos er vorig jaar zelf voor om 2 spitsen te halen (terwijl je aguero al hebt), om middenvelders te halen terwijl je de Bruyne en Silva al hebt. Om Stones te halen terwijl je Mangala, Otamendi en Kompany al hebt. Om Bravo te halen als je Caballero en Hart al hebt.

Dat mag je toch ook wel Guardiola aanrekenen...

24 juli 2017 om 15:08

Mangala en Otamendi zijn bar slecht. Met Stones heb je een verdediger voor de toekomst, terwijl je met 2 CV's te weinig hebt aan 60 wedstrinden in 1 seizoen.

24 juli 2017 om 15:17

@ Zermattperson

Mangala en Otamendi zou bij mening top 10 club ter wereld in de basis staan waarschijnlijk.

24 juli 2017 om 15:42

Je mist nu toch wel het punt dat D-Bergkamp maakt, namelijk het stellen van prioriteiten, zien waar de zwakte van je elftal ligt. Als je als coach vervolgens alles koopt behalve aankopen voor de echt zwakke posities, dan kan je de coach toch wel verantwoordelijk stellen?

Nu nog steeds blijft Guardila doorgaan met het aankopen van aanvallende spelers. Voor hetzelfde geld had je een klasbak aangetrokken als verdedigende middenvelder, of als centraal verdediger.

24 juli 2017 om 17:57

Otamendi is een beest! Ik vind hem persoonlijk een sterke CV. Mangala is nog te vroeg om te beoordelen.

Ik ben toch wel heel benieuwd hoe al die spelers van Monaco het gaan doen na zo'n geweldig jaar. Na het kampioenschap van Leicester werd er ook enorm aan spelers als Mahrez (speler van het jaar in de BPL) en Vardy getrokken, maar uiteindelijk is gebleken dat ze goed zijn, maar niet topclubwaardig. De absolute ster die het hele team zo goed liet spelen was Kante, nadat hij wegviel was het allemaal toch niet zo fantastisch. Ben benieuwd of er nou een hoop topclubs veel geld hebben neergelegd voor spelers die vooral goed oogden door het team, of dat ze echt zo geweldig zijn.
Verder ook wel benieuwd naar City dit seizoen. Fantastisch team op papier, maar er kan wel eens irritatie gaan ontstaan bij bepaalde spelers als Danilo. Voor veel geld gehaald, maar wilde vooral weg omdat hij bankzitter was en hetzelfde geldt voor Walker. Een van beide (Danilo schat ik) wordt weer bankzitter en vooral Danilo zal van bankzitter bij Real naar bankzitter bij City toch als een achteruitgang zien. Mocht die irritatie uitblijven dan zie ik ze wel kampioen worden en ver in de CL komen, hoewel ik vind dat Pep dan niet al te erg moet worden opgehemeld, grotendeels gekocht succes...

24 juli 2017 om 14:21

Je weet niet of Mahrez en Vardy topclubwaardig zijn, juist omdat ze bij Leicester zijn gebleven waar het nog lastiger is om die prestatie van een seizoen eerder te evenaren. Bij een topclub hadden ze misschien juist makkelijker gevoetbald.

24 juli 2017 om 14:27

Feycoev, helemaal mee eens. Als Vardy vorig jaar naar Arsenal was gegaan had ie misschien Arsenal naar een plek in de top 4 kunnen schieten. Dit jaar lijkt Arsenal voor de andere ster te gaan van Leicester en ik hoop dat ze dit keer wel raak schieten, Mahrez lijkt me t.o.v. Walcott een hele verbetering.

Geld issue bestaat niet meer. Mendy is jong en goed.clubs kunnen vragen wat ze willen en clubs betalen dit bedrag ook makkelijk tegenwoordig. Dat geld verhaal moet een keer de koelkast in en gewoon kijken naar of het een goede speler is, niet of die veel of weinig kost.

24 juli 2017 om 14:24

City heeft het ook wel zelf in de hand gewerkt natuurlijk. Als je al je backs in hetzelfde seizoen uit gaat zwaaien dan vraagt iedere club simpelweg de absolute hoofdprijs zodra je interesse in hun back toont.

Echt bizar dat zo'n club het zo slecht gepland heeft. Bovenal omdat men al jaren roept dat de kwaliteit van de backs te wensen over laat. Echter was het schijnbaar belangrijker om de zoveelste aanvallende versterking te halen ipv de daadwerkelijke pijnpunten aanpakken.

Voor David Luiz betaalde PSG destijds 62 miljoen dus die is nog steeds de duurste verdediger aller tijden.

24 juli 2017 om 16:29

Die kan niet verdedigen.

Alweer 241 miljoen uitgegeven deze zomer en ~660 miljoen in de laatste 3 jaar. En wat hebben ze gewonnen? Vrijwel niks. Hierom ben ik toch wel blij met onze eredivisie waar er vaak een goed gezond beleid is, veel met de jeugd wordt gewerkt en seizoenskaarten gewoon betaalbaar zijn. Gewoon zoals voetbal hoort te zijn.

24 juli 2017 om 14:27

Tja, dat is ook weer een zinloze vergelijking. Een team dat middenmoot of zelfs staartploeg is in de Formule 1 geeft ook bedragen uit waarmee ze niets winnen, terwijl je met die bedragen in een lagere klasse uiterst dominant zou zijn.

De absolute top is niet te vergelijken met een competitie die qua niveau gewoon veel lager is.

24 juli 2017 om 14:36

Niet dat ik je mening volledig tegen wil spreken hoor. Maar je bent wel een beetje naief. Ook Nederlandse clubs willen hun kaarten en seizoenskaarten zo duur mogelijk verkopen. De prijs die ze hebben hebben ze omdat er daarmee het meeste verdiend kan worden.

Lager en ze verkopen meer kaarten maar verdienen minder per stuk en in het totaal gaan ze er dan blijkbaar ook op achteruit, en niet duurder want dan verdienen ze meer per stuk maar verkopen ze er minder. Elke club zet hun prijzen in op die sweetspot, ook de Nederlandse clubs.

Als er meer belangstelling was zouden ook hun tickets duurder zijn. Zouden ze meer verdienen en zou men waarschijnlijk ook ietsjes minder met jeugd werken gok ik.

24 juli 2017 om 14:42

Blij met onze eredivisie waar goed gezond beleid is.😂😂 nieuws over PSV Feyenoord Vitesse Twente ADO NAC Roda de laatste 10 jaar gemist? De meeste clubs zijn nu nog hard aan het werk zijn om die chaos weer te repareren. En je zit in vergelijking met de rest van Europa naar niveau nihil te kijken. Prima dat jij blij bent met de eredivisie hoor, daar gaat het niet om zo kijk ik ook graag naar Twente of naar Cadiz in de segunda, maar we moeten niet net doen alsof het hier Haleluja is.

Het wordt dit seizoen toch weer smullen van de toppers in de Bpl. Geweldige speler en aanwinst voor MC, alleen snap ik de aankoop van Walker en Danilo niet. Beide spelen op RB en beide zijn toch voor de basis gekomen? Ik persoonlijk denk dat Danilo het na een jaar voor gezien houdt, omdat Walker in mijn ogen beter is en al een aantal jaar in de PL achter de rug heeft.

24 juli 2017 om 14:30

City speelt in principe toch gewoon richting de 60 wedstrijden in een seizoen. Dan heb je aan 1 back niet genoeg. Of dat rechtvaardigt om zo'n dure 'back-up' te halen moet iedereen voor zichzelf bepalen. Voor een topclub is het natuurlijk gewoon zaak om 2 zo goed mogelijke spelers te hebben voor een positie, zodat ze elkaar het vuur aan de schenen leggen, maximaal presteren en je weinig kwaliteit inlevert als je eerste keus niet kan spelen of rust nodig heeft.

24 juli 2017 om 14:49

Tuurlijk iedereen moet het voor zichzelf weten, maar ik vermoed dat je ontevreden speler(s) gaat krijgen met deze werkwijze. Is dat dan ook niet de reden waarom Danilo is vertrokken uit Madrid? Ook vanuit zijn opzicht snap ik niet waarom je naar City wilt als je ziet dat Walker al is aangetrokken/ aangetrokken gaat worden.

City denkt laten we recorbedragen we elke speler die wedan willen.

Een van de grootste clubs van de wereld aldus Mendy. Dan zal hij wel qua geld bedoelen. Man City heeft wel één Europese prijs in de vitrinekast staan; De Europa Cup II uit 1970. Vergelijk dat eens met PSV, Feyenoord en Ajax.

Qua aanpassing zal hij weinig moeite hebben met het spel van Guardiola, aangezien die het dichtst ligt bij die van Bielsa. Mendy en Bielsa hebben samen gewerkt toen Bielsa nog coach was bij OM.
Veel geld natuurlijk, maar goed ze zitten voor de komende 7 jaar wel goed!

116 miljoen uitgegeven voor Walker en Mendy. Ik zie City nu inderdaad gelijk als een kandidaat voor het winnen van de Champions League

Topversterking voor de linksback positie, zoals al een tijdje duidelijk was is dit ook een noodzakelijke aankoop voor Manchester City.

In principe hebben ze nu nog 1 extra linksback nodig die de vertrokken clichy en kolarov kan opvangen en dan is City denk ik wel klaar op de transfermarkt.

Mocht Guardiola na deze zomer overigens weer geen prijs pakken ( waarbij ik dan een beker of het kampioenschap voor ogen heb) en niet verder komen dan de kwartfinales in de Champions League, dan is het wel klaar met hem denk ik zo..

Tjonge wat hoop ik dat zn koopclub wordt gestraft door UEFA. Zovele kopen is toch van der zotte...

24 juli 2017 om 16:30

Heb je het dan vooral over de hoeveelheid of over de bedragen? Want ik denk dat de complete top 5 in Engeland (maar ook Spanje) geen 5 spelers in de selectie hebben uit de eigen jeugd. De stap van jeugd naar die topclubs is onrealistisch groot. Daar moeten de meeste wel wat tussenstations voor passeren (wat logisch is). Ik kan me wel voorstellen dat een club een maximum aan aantal contractspelers kan krijgen. Geen 100 spelers meer onder contract, maar maximaal 25 ofzo. Geeft de kwaliteit van de competitie ook een boost.

Als je het hebt over de bedragen, dat is marktwerking. Zo lang ze het kunnen betalen, niks aan de hand. Ik ben alleen tegen schulden, maar als al die rijke Arabieren hun geld in voetbal willen pompen, voel je vrij.

Chapeau voor de technisch directeur Claude Makélélé!

24 juli 2017 om 16:29

Chapeau voor die rijke eigenaren, die het voetbal naar de kloten helpen chapeau.

Belachelijke bedragen, goed of niet. Waar stopt het? Bij 1 miljard?

24 juli 2017 om 16:28

Het houd niet op. Niet vanzelf.

FFP gaat om de uitgaven tegenover de inkomsten. Zo wordt een speler aangekocht maar als hij voor 5 jaar tekent over 5 jaar afgeshreven.

- 58m EUR voor Mendy gedeeld door 5 is volgens mij 11.6m per jaar + salaris. Een meerkost van rond de 15m per jaar.

Zabaleta, Kolarov, Clichy, Sagna, Caballero zijn vertrokken. Samen goed voor 575000eur per week of +-30m EUR per jaar.

Met andere woorden Mendy en Walker hun aankoopbedrag en salarissen worden gefinancierd met het salaris dat wegvalt van bovenste 5.

Als spelers als Nasri, Bony etc ook vertrekken zijn de transfers van Silva en Ederson ook gefinancierd.

Bovendien heeft City steeds meer inkomsten, dus kunnen ze steeds meer investeren wat ze volgens mij ook zullen doen.

24 juli 2017 om 17:15

Er wordt idd ook veel verkocht.
Man City heeft namelijk: Kolarov (5m), Unal (14m), Mooy (11m) en Nolito (9m) al verkocht. Daarnaast zullen ook: Iheanacho, Delph, Bony, Mangala, Nasri en Fernando verkocht. Dit levert Man City in totaal zo'n 120 miljoen op, dus iedereen zich afvraagt van: "waarom kan Man City zoveel uitgeven volgens FFP?".

Belachelijke bedragen worden er betaald voor een beter dan gemiddelde verdediger. Dit is waanzin

Die Pep geeft ook een hoop geld uit voor een nieuw team.
Kun je iedere jan joker voor de groep zetten on resultaat te halen.
Ze moeten wel. En zo doen andere teams het ook.
Maar ga alsjeblieft niet zeggen dat Pep dan zo'n geweldige trainer is.
Ook het geluk gehad met Messi in z'n team bij barca en die geweldige lichting met Xavi en iniesta.
En Met Bayern het beste team van Duitsland te hebben. Zal je altijd wel prijzen winnen.
Afgelopen jaar heeft hij het niet laten zien iig.

Dus ze leggen op 1 week tijd meer dan 100milj!!!!!!! voor verdedigers!?!? Wat gaan ze dan uitgeven als ze een spits willen kopen? Hoop echt dat die teams, die onder leiding staan van Sjeiks, nooit een CL winnen! Wordt misselijk van die teams die denken dat ze met kopen om te kopen prijzen gaan pakken. Je mag zeggen van Real wat je wil. Maar 1x de bankrek gebruiken om een echte topper te halen en dan talenten kopen of (in veel mindere maten) laten doorstromen lijkt mij echt geen slecht idee!

Wat een Sinterklaas beleid pff. Niet dat het geen goede speler is, maar ze laten in een transferperiode 4 backs gaan. Vervolgens besteden ze ruim 150M aan backs. Achterlijk beleid daar.

Dam die spits nog even verkopen en het hele elftal is bijna leeg gekocht ja. Is Monaco zelf ook weer goed aan het inkopen? Ben benieuwd welke spelers het gaan maken en welke gaan floppen. Bernardo Silva vond ik wel gruwelijk! Bijna jammer dat die naar City is gegaan en niet naar United...beetje beweging met bal en creativiteit kon daar wel bij.

Zou mooi zijn als Kongolo dezelfde ontwikkeling door gaat maken. Zie in hem zeker dezelfde potentie. Volgend jaar ook voor 50 miljoen naar de PL. Goed voor hem, goed voor Oranje, goed voor Monaco en goed voor de kas van Feyenoord want die krijgen minimaal 5 procent opleidingsvergoeding en ik verwacht ook nog wel minimaal 5 procent extra bij doorverkoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren