Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City houdt het hoofd koel en prolongeert landstitel

Laatste update:

Manchester City is opnieuw landskampioen van Engeland. De ploeg van manager Josep Guardiola won zondagmiddag op de laatste speeldag van het Premier League-seizoen met 1-4 van Brighton & Hove Albion en eindigt de competitie zo met 98 punten uit 38 wedstrijden als nummer één. Het betekent voor the Citizens de tweede landstitel op rij. Achtervolger Liverpool zegevierde tegelijkertijd op eigen veld met 2-0 over Wolverhampton Wanderers, maar eindigt uiteindelijk met 97 punten als tweede.

Kevin De Bruyne en Leroy Sané begonnen bij City op de reservebank; aan de kant van de thuisploeg verscheen Alireza Jahanbakhsh aan de aftrap, zat Jürgen Locadia op de bank en ontbrak Davy Pröpper vanwege blessureleed in de wedstrijdselectie. Brighton had weinig meer op voor te spelen, maar verkocht zijn huid voor eigen publiek duur en nam na 27 minuten voetballen verrassend de leiding. Glenn Murray dook na een hoekschop van Pascal Gross op bij de eerste paal en kopte hard de 1-0 tegen de touwen.

City beleefde zo een valse start, maar de formatie van Guardiola had amper een minuut nodig om langszij te komen. David Silva verlengde een inspeelpass van Aymeric Laporte met de hak, waarna Sergio Agüero door de benen van doelman Matt Ryan heen raak schoot: 1-1. Het bezoek uit Manchester pakte vervolgens onmiddellijk door en wist nog in de eerste helft op voorsprong te komen. Riyad Mahrez bracht de bal uit een hoekschop in de doelmond van Brighton, waarna Laporte geheel vrijstaand kon binnen knikken.

De formatie van Guardiola bleef in de tweede helft domineren, maar doordat een nieuwe treffer uitbleef in het eerste kwartier na rust, bleef de spanning enorm. City hield het hoofd echter koel en wist zijn voordelige marge na 63 minuten alsnog te verdubbelen. Mahrez speelde een verdediger van Brighton fraai uit en vond uiteindelijk vanaf ongeveer twintig meter de bovenhoek. Het slotakkoord was daarna voor Ilkay Gündogan: de Duitse middenvelder benutte een kwartier voor tijd vanaf ongeveer 25 meter een vrije trap en zorgde zo voor definitieve beslissing in de wedstrijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Guardiola wint dus als eerste trainer ooit de nationale treble in Engeland! Mensen die nu nog durven te schreeuwen dat Guardiola een overschatte trainer is en alleen iets kan presteren met Messi in z'n team, hebben er serieus geen kaas van gegeten! Wat Guardiola nu presteert in Engeland, bewijst maar weer eens dat hij de beste trainer aller tijden is op deze planeet!! Geld etc is geen excuus. Liverpool van Klopp geeft ook gigantisch veel geld uit, maar heeft nog geen enkele prijs gewonnen. Man Utd geeft ook bakken met geld uit, maar spelen dramatisch voetbal en eindigen gewoon op 6e plek. En ja, Guardiola heeft nogniet de CL gewonnen, maar dat is meer te verwijten aan pech. Wat Guardiola nu aan het presteren is in Engeland, is buiten gewoon magisch!

12 mei 2019 om 17:53

We kunnen nu toch wel zeggen dat gaurdiola de beste coach van de afgelopen 20 jaar? Mourinho en SAF komen misschien in de buurt maar voor de rest weet ik het niet.

12 mei 2019 om 17:56

@zuidenaar,

Pardon? Hoe kan je beweren dat Saf misschien in de buurt komt van Guardiola? Heb je nu de hele middag al aan het bier gezeten?

Guardiola kan misschien ooit aan Saf tippen, maar nu nog lang niet. Hij zal zelf ook de eerste zijn die dat toegeeft.

Pep pakt titels met goede spelers, Saf deed dat met Anderson, Cleverley, Jones, Evans etc in zijn ploeg.

12 mei 2019 om 17:57

SAF komt misschien in de buurt bij Guardiola, zou ik mogen vragen naar je leeftijd?

12 mei 2019 om 17:59

Ze bedoelen zeker dat Guardiola misschien in de buurt komt van Ferguson.

12 mei 2019 om 18:05

@Mufc
Wil je ook ff de spelers bij de tegenstanders opnoemen. Waartegen City en Liverpool nu strijden qua clubs en spelers, daar heeft Saf nooit tegen hoeven te strijden. Hij had meestal 1 concurrent (Arsenal) , de laatste paar jaar werden het 3 (Chelsea en City, Arsenal legde het af). Ik had Saf willen zien met de selectie die je noemt in deze tijd. Never nooiy dat hij meer punten zou hebben gehaald dan City afgelopen 2 jaar.

Saf had een formule voor kampioen worden. Dat was zijn gouden standaard voor de PL gebaseerd op de geschiedenis. Wil een ploeg kampioen worden, mag het over het hele seizoen niet meer dan 4 a 5 keer verliezen. Liverpool heeft 1x verloren. 1x. En nog steeds geen kampioen.

Alsnog was Saf een echte winnaar met 50 prijzen als clubtrainer (daar had hij 37 jaar voor nodig).

Pep zit nu na 10 jaar trainerschap op bijna 30 clubprijzen. Dat is ongekend. Er is niet zo snel een trainer te vinden die dit kan evenaren. En zeker niet de manier waarop.

12 mei 2019 om 18:08

Maar ook met Vidic Ferdinand Scholes Giggs etc. Zijn toch niet de minste namen toch?

12 mei 2019 om 18:23

Ajaxcunian en mufc-pogba hebben jullie niet door dat dankzij SAF jullie in deze situatie nu zitten? SAF deed de aankopen altijd maar na 2010 kwamen er alleen maar bagger aankopen en moyes met een bejaarde/middelmatige selectie achtergelaten. Ferdinand, vidic en van persie waren belangerijke spelers maar ze waren over de dertig ook toen moesten ze worden vervangen maar wie moest toen opeens de transfers regelen en edwoodward nam die verantwoordelijk opzich terwijl trainers transfer lijstjes inleverden. Mourinho was de enige die ze mond open trok over de situatie en is in december ontslagen terwijl ze 6e stonden en waar staat Ole nu? Vergeet ook niet dat Mourinho de beste prestatie heeft neergezet in de aankomende 5 jaar, EL winnen en 2e worden.

12 mei 2019 om 18:45

Heynkes ook niet vergeten. die pakte de treble met Bayern (inclusief Champions League). Pep heeft die prestatie daar nooit kunnen evenaren. Ranieri maakte degradatiekandidaat Leicester City kampioen. Zidane wint 3 keer op rij de Champions League

ik weet niet of ik Pep dan momenteel wel de beste coach ter wereld vind. hij doet het met de duurste selectie van Europa al 3 seizoen op rij extreem matig in de Champions League. in de competitie doet hij het goed maar City heeft ook een veel duurdere selectie staan dan de concurrentie dus dan vind ik een kampioenschap geen prestatie van een andere orde ofzo

12 mei 2019 om 18:47

Diegopeladona,

Respect voor jou eerlijkheid en manier van het kijken naar de trainerschap

12 mei 2019 om 18:49

En Zidane verliest met miljarden team van Leganes.

Wat is dan jouw conclusie?

12 mei 2019 om 18:54

@Japie_Krekel: Heynckes won weliswaar de treble in het jaar voordat Guardiola kwam, maar heb je ook gezien hoe erg Bayern Munchen als een kaartenhuis in elkaar stortte toen Ancelotti het stokje overnam van Guardiola?? Jij bekijkt het nu erg selectief door naar Heynckes te wijzen om Guardiola in een negatief daglicht te zetten, maar je ontziet het feit hoe dramatisch Bayern Munchen in stortte toen Guardiola wegging bij Bayern Munchen.

12 mei 2019 om 19:06

@Japie
De prestaties van Pep bij Bayern heeft Heynckes ook nooit kunnen evenaren. Bayern is onder Pep het vroegst kampioen geworden. Wat hij met de club deed en wat hij van de spelers eiste was ongekend.

Maar zoals ik hieronder ook aangeef, jij focust teveel op de CL, terwijl dit moment opnames zijn. Peps consistentie voor het presteren heeft Heynckes niet gehad. Al vind ik Heynckes zeker een toptrainer voor Bayern. Maar we gaan nu toch niet zeggen dat trainers die soms een uitmuntend seizoen draaien betere trainers zijn dan zo een consistente trainer als Pep? Heel vreemd dit. Ik hoop dat jouw Ranieri gewoon gechargeerd is bedoeld. Het is alsof je zegt dat Krajicek de beste tennisser ter wereld was omdat hij ooit Wimbeldon heeft gewonnen, terwijl je ook spelers als Federer of Nadal hebt. Overigens heel veel respect voor de prestatie van Ranieri, want ik hou van zo een romantisch verhaal. Het is een sympathieke man, en heeft in het verleden ook leuke dingen laten zien bij Valencia en Chelsea. Maar heeft never nooit het niveau gehaald van Pep. Als je ziet hoe erg de kwaliteit van het voetbal onder Ancelotti, na Pep, achteruit ging, kun je toch niet met droge ogen beweren dat hij mislukt was in Bayern.

12 mei 2019 om 19:06

@zermatt_person

ik zet Guadiola helemaal niet in een slecht daglicht. ik vind het een prima coach maar de beste coach allertijden of van dit moment vind ik hem niet. dan moet hij ook een keer wat gaan laten zien in de Champions League met de duurste selectie van Europa

12 mei 2019 om 19:14

Nou nou je kan ook overdrijven zeg... Het voetbal was misschien niet meer even oogstrelend altijd maar de prijzen werden ook zonder hem gewoon gewonnen. Je doet net alsof Bayern zonder Pep een middenmotor is geworden...

12 mei 2019 om 19:16

@Japie
Waarom blijf je plakken aan de duurste selectie? Ik hoor je dit keer op keer zeggen.

Is Walker de beste Back ter wereld? Is Zinchenko de beste back ter wereld? Is Danilo dat? Speelt Mendy?

Is Stones de beste verdeiger ter wereld? Of Otamendi?

Heeft Pep behalve Fernandinho nog een fatsoenlijke verdedigende middenvelder in de selectie?

Heeft hij behalve Kun nog een fatsoenlijke spits? Heeft hij een pinchhitter?

Zijn selectie is van alle kanten mank. Zodra City zich geinteresseerd toont voor een speler worden de prijzen verdubbeld.

Fabinho, Fred, die braz van Chelsea op het middenveld, Dani Alves, Sanchez.. Allemaal spelers waarmee City in zee wilde gaan. Om de zwaktes in de selectie op te vullen. Maar opeens worden de salariseisen anders en kost iedere speler minimaal 50 miljoen. Liverpool kan een Fab voor 35 a 40 kopen. City niet. Wanneer ze aankloppen is het 60. Dus jij bekijkt cijfers, maar vergeet het vacuum wat City moet dokken omdat ze anders niet aan 'gewone' spelers kan komen. Laat staan absolute toppers. City waagt geen eens een poging meer om een Mbappe te halen. Pep had veel interesse in hem of in een De Jong. Maar hij liet het maar varen. Of een Van Dijk.

Dus Japie jouw stelling dat er veel kapitaal op het veld staat, zegt niet dat er veel kwaliteit op het veld staat. Kijk gewoon naar de selectie. City heeft veel meer zwakke plekken in haar selectie en is veel minder stabiel dan een Liverpool. Het is echt ongelofelijk dat men zich zo blijft blind staren op die miljoenen.

12 mei 2019 om 19:19

@Lrs Gones
Bayern is nu nog steeds geen kampioen. Dit in een jaar waarin ze niet 1 echte concurrent hebben. Dortmund kwakkelt en wisselt goede met slechte wedstrtijden af. Als je dit zet naast de prestaties van Pep dan hoef je toch geen verdere uitleg? Ancelotti had het echt heel moeilijk in het jaar na Pep en in het tweede seizoen is hij zelfs na 2 maanden ontslagen. Volgen jullie het voetbal wel?

12 mei 2019 om 19:24

@diegopeladona

omdat hij de duurste selectie heeft. alle Europese topclubs betalen de hoofprijs voor spelers, niet alleen City. jij wil zeggen dat er niet veel kwaliteit op het veld staat maar concurrenten als Liverpool, Chelsea etc. hebben niet de luxe om spelers van het kaliber Sane en De Bruyne op de bank te kunnen houden.

dit City bulkt van de kwaliteit en alle aankopen zijn gedaan op voorspraak van Guardiola dus dat vind ik geen excuus. je kan de periode van Guardiola bij City als volgt omschrijven. superieur in de Engelse competitie en uiterst teleurstellend qua prestaties in Europees verband

12 mei 2019 om 19:30

@zermatt_person

jij noemt Guardiola de beste coach ter wereld maar waarom heeft de beste coach ter wereld daar dan niet meer kunnen presteren als coach Heynkes?

de beste van de wereld zijn betekend namelijk dat je meer prestigieuze prijzen pakt dan je collega trainers en daar hoort ook de CL bij, niet alleen een landskampioenschap of een beker. dat Ancelotti vervolgens hopeloos faalt maakt Guardiola dan niet ineens de beste coach ter wereld voor mij

12 mei 2019 om 19:35

Alsof Bayern in de tijd van Guardiola wel een echte concurrent had. Bayern sukkelt dit jaar net zo goed maar dat doet de enige concurrent Dortmund ook waardoor Bayern gewoon weer kampioen zal gaan worden. Ancelotti werd ontslagen omdat er enkele spelers tegen hem keerde en vanwege het feit dat er met 3-0 werd verloren van Psg. Nationaal gezien was er geen vuiltje aan de lucht. De prijzen worden nog steeds gepakt door Munchen ook zonder Guardiola.

12 mei 2019 om 19:38

@Japie, Ik snap wel wat hij bedoelt. De selectie van Bayern is in Pep’s eerste jaar, 2013-14, heel erg versterkt, maar daarna door veel teams ingehaald. De selecties van Juventus, PSG, Chelsea, Manchester City, Spurs, Atletico en Real Madrid zijn wat mij betreft allemaal aan Bayern voorbij gegaan als het gaat om pure kwaliteit in de selectie in de afgelopen 4-5 jaar.

12 mei 2019 om 19:39

@diegopeladona

mijn punt is dat als iemand de beste coach ter wereld wil noemen dat hij ook Europees wat moet presteren en dat is niet het geval bij Guardiola met City. de beste coach ter wereld wint ook internationale prijzen, niet alleen nationale prijzen. zeker als je kijkt naar de geweldige selectie die City heeft staan. Guardiola heeft gewoon de luxe om spelers als De Bruyne en Sane te laten banken. dat is maar weinig coaches gegeven

12 mei 2019 om 19:42

@yoericfc

dat is misschien zo maar bij City heeft Pep heel de selectie naar zijn hand mogen zetten maar alsnog zijn de Europese prestaties weer uiterst teleurstellend

12 mei 2019 om 19:43

Ga toch weg joh om te zeggen dat de selectie van City aan alle kanten mank is... Lachwekkend. Dan is elke selectie van elke andere ploeg mank... Kijk alleen al naar vandaag. De Bruyne op de bank, Sane op de bank, Stones op de bank, Otamendi op de bank, Jesus op de bank. Fernandinho er niet bij, Mendy er niet bij. Geef nog even lekker wat meer miljoenen uit om een nog sterkere selectie te krijgen. Menig topclub is jaloers op zo'n bank/selectie. Sane die ontevreden is gezien zijn geringe speeltijd, een speler die bij zowat ieder team een basisplek zou hebben.

12 mei 2019 om 19:50

@les Gones

Messi en Guardiola zijn allebei heilig verklaard. waar andere spelers of coaches kritiek krijgen bij een mindere prestatie ligt het volgens de fans van deze twee individuen altijd aan allerlei randzaken als er een keer minder word gepresteerd. dan is het opeens pech of de schuld van teamgenoten

bij PSG snappen ze er helemaal niks van bv want die stranden elk jaar in de kwartfinale CL, een totaal fiasco. City strand ook elk jaar met Guardiola in de kwartfinale CL maar dat is pure pech. kampioen van je land worden is opeens ook een stuk indrukwekkender dan kampioen van Europa worden omdat Pep dat toevallig niet wil lukken

mocht Pep ooit de CL weer winnen hoeven we daar dus ook totaal niet van onder de indruk te zijn want die 10 wedstrijdjes die je speelt om de CL te kunnen winnen stelt allemaal niet zo heel veel voor. landskampioen worden of de nationale beker winnen, dat zijn de echte grote prestaties

12 mei 2019 om 20:00

@diegopeladona

dat komt natuurlijk ook omdat sterspelers als bv een Robben en Ribery onder Guardiola op hun piek waren en dat ze nu op hun retour zijn. Bayern is veel te laat gaan verjongen en heeft daardoor de huidige coach met een zwaar probleem opgezadeld

Pep heeft het goed gedaan bij Bayern maar ook weer niet uitzonderlijk ofzo. zijn beste periode is nog steeds zijn periode bij Barca

12 mei 2019 om 20:10

@ Zermatt en je ziet nu met Kovac dat zelfs een heel erg matige coach nog kampioen wordt met Bayern....

12 mei 2019 om 20:13

@Japie en Les Gones
Ik ben inhoudelijk bezig. Ik noem 1 voor 1 de spelers waar de selectie van city niet compleet is, dan zoubik het waarderen als jullie gewoon de spelers oppakken dienik heb genoemd om mij te vertellen dat de selectie van City toch wel goed is.

Dat is inhoudelijk de diepte ingaan.

Wat nu gebeurt met 'ga toch weg joh' en met 'Pep en Messi zijn heilig verklaard' kun je geen inhoudelijke discussie voeren.

Mochten jullie niet weten waarom bepaalde spelers niet goed genoeg zijn voor het spel van Pep, geef het aan, dan leg ik het graag uit.

Als je Mendy en KdB noemt, terwijl ze beide bijna het hele seizoen geblesseerd zijn, om te willen beweren dat de selectie van City dus breed genoeg is, is bovendien komisch. KdB komt net van een blessure en mocht dus niet starten.

Verder ga ik ook inhoudelijk op Sane. Een geweldige voetballer waarvan ik zeer gecharmeerd ben. Maar bij iedere topclub heb je voor de buitenspelers 4 spelers nodig. Bij City is dat niet anders, omdat deze spelers heel belangrijk zijn voor de creativiteit en het spel van City. Deze 4 zijn: Sane, Sterling, Bernardo en Mahrez. Dus wat is het probleem? Ik heb nergens ook aangegeven dat City op de flanken voorin een probleem heeft. Ik gaf juist aan dat het probleem ligt bij de pinchhitter positie als spits, ze hebben geen speler die de bal even kan vasthouden. Op het middenveld, verdedigend, ze hebben in de PL laatste 3 maanden (bijna) het moeten doen zonder Fernandinho. Ze hebben geen fatsoenlijke vervanger die de gaten dichtloopt. Dit is fataal bijv als je een kwartfinale CL speelt. Het gemis van Fer was ook zichtbaar in die tweeluik. En ik ga aan dat ze een probleem hebben voor de backposities en centraal in de verdediging. Want ja, Kompany is nu lapmiddel, doet het fantastisch, maar hij is de laatste jaren teveel geblesseerd geweest om erop te vertrouwen dat hij komend seizoen de verdediging kan leiden. Je hebt Laporte die het goed doet, maar niet meer dan dat. Stones is oke als opvulling, maar is verdedigend geen hoogvlieger gebleken. Otamendi mist gewoon inzicht. Is bikkelhard, maar niet geschikt voor verdedigen met veel ruimte in de rug. City heeft dus minstens nog 1 verdediger centraal achterin nodig. En een echte back, omdat Mendy simpelweg maar niet fit wordt. In 2 jaar geen eens 20 duels kunnen spelen. Helaas voor die jongen. Maar je kan dus niet je spel spelen. Zoals Liverpool dat doet. Waar bij Liverpool veel gevaar gesticht wordt vanuit de backs, speelt City bijna het hele seizoen gehandicapt. Walker doet het oke, en is zeker geen slechte, maar ook niet meer dan dat.

Dus jongens.. Ipv met oneliners komen.. Kom met inhohdelijke argumenten. Ik lees het graag terug. Anders mag ook iedereen de koppigheid geloven die die zelf heeft. Voor mij om het even.

12 mei 2019 om 20:18

@Japie
Over Bayern.

Mooi dat je dit aanhaalt. Want Bayern had verjongd, maar door blessures en pech is dat niet eruit gekomen. Ze hadden verjongd met de visie van pep. Ze kregen Ancelotti en die wilde er niks mee doen.

Dan nog kan Bayern in zo een zwakke competitie met een goede trainer veel consistenter presteren en hadden ze al kampioen moeten zijn.

Net als hoe Bayern moet verjongen, moest de City van Pep dat doen toen hij werd aangesteld. Daar hoor ik jou niet over.

12 mei 2019 om 20:18

@diegopeladona

en Ajax en de Spurs dan? die hebben wel de halve finale van de Champions League gehaald en die hebben imo toch beiden echt een zwakkere selectie dan Manchester City

elk argument dat iemand aanvoert en niet strookt met jou persoonlijke mening over Guardiola en City bestempel jij als niet inhoudelijk.

je doet net of City het met karige spelers moet doen maar ze hebben een van de beste selecties in Europa.

elk Europees topteam heeft te maken met blessures of schorsingen. Liverpool bv miste 2 van hun steraanvallers tegen Barcelona en wisten toch de finale te bereiken na een 0-3 achterstand. de Spurs misten hun beste speler Harry Kane tegen City en Ajax en wisten ook de finale te bereiken

12 mei 2019 om 20:20

Diegopeladona

Wat een onzin. Kijk gewoon hoeveel er is uitgegeven. Of dat een individuele speler nu de beste is op zijn positie of niet dat geld is gewoon uitgegeven.

Moeten we daarom ook maar de prestaties van United bagataliseren? Oh ja, Samlling en Jones en Young zijn niet de beste ter wereld op hun plek....

Hadden ze het geld maar beter moeten besteden.

12 mei 2019 om 20:34

@AmazingNinja
Gaat het om geld opstellen of om kwaliteit opstellen. Geef antwoord op deze stelling zodat ik weet of het nut heeft om een discussie te voeren.

Btw, ik vind het niet erg als jij jouw eigen onzin wilt blijven geloven. Ik geef alleen een andere kijk enndasg je uit om inhoudelijk te worden.

12 mei 2019 om 20:43

@diegopeladona

als er zoveel geld word geinvesteerd en er kan geen kwaliteit worden opgesteld (volgens jouw theorie) dan heeft Pep dus hopeloos gefaald qua aankoopbeleid. je kan niet alleen maar goede aanvallers gaan inkopen voor veel geld en dan voor de rest investeren in (jouw woorden) matige verdedigers, die overigens ook flink wat geld hebben gekost

ik ben het trouwens niet met die stelling eens. imo bulkt de City selectie van de kwaliteit en valt er veel meer uit deze selectie te halen dan de kwartfinale CL

12 mei 2019 om 20:56

@Japie
Ik snap jouw argument voor wat betreft Ajax en Spurs niet.

Mocht je bedoelen dat ik stel dat City gee CL kan winnen omdat ze te weinig kwaliteit hebben, dan heb je het (weer) mis. Ik heb dat nergens gezegd.

Ik vind jullie anti-City clubje wonderlijk. Eerst werpen jullie de stelling op dat Pep is aangesteld om de CL te winnen. Ik beargumenteer dat dit niet de reden is voor het aanstellen van Pep.

Verder stellen jullie dat City wel alles moet winnen, want City heeft meer dan miljard geinvesteerd. Overigens niet Pep, maar ik laat dat even. Dan beargumenteer ik dat City onder opnieuw aan een selectie moest bouwen, omdat de eerdere selectie verouderd was en op veel posities kwaliteiten ontbeerde. Verder beargumenteer ik waarom de huidige selectie van Pep nog niet zo geweldig is zoals iedereen denkt. Ze zijn ongebalanceerd en missen op belangrijke plaatsen sleutelspelers. Dus de volgens jullie stelling complete selectie van City is helemaal niet zo compleet.

Nu kom je met dat als je geenncomplete selectie hebt toch ver kunt komennin de CL. En hierom moet ik lachen. Want ja, dat klopt, er zit hier een grotere geluksfactor die meetelt dan in eem competitie. Precies mijn stelling over Real en Zidane. Want, hadden ze in Madrid die sliding van Mazraoui uit gegeven, en dus geen goal voor Ajax.. Dan had het zomaar gekund dat Real erover heen zou gaan. Want die 1-3 viel als een dreun in een fase waarin Real domineerde en Ajax wankelde. Precies net als bij Spurs. Had Ajax tegen de Spurs uit de 0-2 gemaakt ipv op de paal, of Ziyech de 3-2 ipv de paal.. Dan was Ajax in de finale en niet de Spurs. De geluksfactor in dit soort wedstrijden is meteen van cruciaal belang. Een fout kun je niet meer herstellen. Was de laatste goal va City wel buitenspel. Later bleek uit andere camerabeelden dat een speler van de spurs niet zichtbaar was op de camerabeelden waarop de VAR de goal had afgekeurd. Zo een fout is net wel of net geen Cl halve finale. Lag het alleen daaraan, nee. Maar in de CL kan alles van iets heel kleins afhangen.

Verder miste City ook haar beste spelers. Als je zonder Mendy, KdB (deels) en Fernandinho moet spelen, dan kun je niet zeggen dat City haar beste elftal kon opstellen. De reden waarom ik Fernandinho aanhaal is om duidelijk te maken dat City gewoon geen echte vervanger heeft voor zijn positie. Dat geldt ook voor de linksbackpositie. Dat maakt dus de selectie van City helemaal niet zo compleet of zo goed, zoals jullie beweren. En dan kan ook het argument van een selectie van een miljard in de prullenbak. Een selectie is compleet of niet. Bij City is de as niet eens compleet. Dus waar hebben we het over.

12 mei 2019 om 21:08

@diegopeladona

er zit wel een heel groot verschil tussen 3 keer de CL winnen, met of zonder een beetje geluk of 3 keer op rij niet eens de kwartfinales overleven. dat eerste heeft imo niet meer met geluk te maken en dat laatste niet meer met pech. dat speelt misschien een keer mee, maar niet 3 keer op rij

City miste idd een paar belangrijke spelers maar die misten Liverpool en de Spurs ook en kijk waar die nu staan, in de finale. PSG miste tegen United Cavani en Neymar en nog steeds spreekt iedereen van een wanprestatie omdat ze eruit gingen. bij City is het alleen opeens geen wanprestatie meer maar pure pech omdat de geliefde Guardiola daar toevallig coach is

12 mei 2019 om 22:14

@Japie
PSG is toch niet op kwaliteit door Utd uitgeschakeld? Ze hebben Utd 180 minuten wegespeeld. Maar de scheids besloot een rare penal te geven. Vind je niet dat Utd hier te geukkig ermee is weggekomen?

Liverpool vorig jaar.. 2x buitenspelgoals tegen City. Die hele kwartfinale was door die buitenspelgoals na een half uir gespeeld. Liverpool kon 180 min haar spelletje spelen. Alle twijfelbeslissingen waren in het voordeel van Liverpool.

Tegen Monaco en Spurs is Liverpool op uitgoals uitgeschakeld. Er had meer in gezeten. Dat vinden we van Ajax tegen de Spurs ook. Maar soms valt alles gewoon net verkeerd. City is uitgeschakeld doordat er een goal discutabel buitenspel is gegeven.

Ik heb nergens gezegd dat het pure pech is dat Pep is uitgeschakeld. Ik geef aan dat bij CL winst een zekere geluksfactor hoort. Mourinho won met inter de CL. Maar in de halve finale scoorde Bojan in de 81ste minuut een zuiver doelpunt voor Barca. Dat was de 2-0. Toen was er geen VAR. De scheids heeft toen buitenspel gegeven. Dus jah.. Zo bepalend kan het geluksfactor zijn. Pep kon zijn 2e CL op een rij niet winnen. En Mourinho wel de trible.

Er zijn zeker dingen die Pep achteraf anders had kunnen doen. Maar dit maakt zijn seizoen niet daardoor gefaald. Want hij heeft voor de rest alle andere prijzen gepakt die hij kon pakken. En dat is nog nooit gebeurd.

12 mei 2019 om 17:53

Gefeliciteerd! Guardialo is, en was die in mijn ogen altijd, de beste trainer op deze aardkloot. Veel plezier met dit verdiende feestje!

12 mei 2019 om 17:55

Maar geen CL finale, en Liverpool wel. Vind de prestaties van Klopp minstens zo indrukwekkend.... 2x op rij finale CL en dat met een veel minder brede selectie dan Man City.

12 mei 2019 om 18:31

Ik vond de CL finale van vorig jaar met een smalle selectie halen idd een hele puike prestatie. Maar hoezo heeft Liverpool nu een smalle selectie? Zij hebben vorig jaar alle posities waarin het dun bezaaid was (middenveld) of waar mindere spelers speelden (Karius), goed versterkt. Er is heel, maar dan ook echt heel goed ingekocht. Ik snap dat dunbezaaide niet.

Juist de selectie van City heeft ernstige beperkingen. Zij spelen 2 seizoenen op rij met gelegenheidslinksbacks Zinchenko, Delph en Danillo of soms zelfs Sane als wingback. Ze hebben behalvr Fernandinho geen fatsoenlijke verdedigende ballenafpakker in de selectie. En in de spits hebben ze wel Aguro, maar ze hebben geen fysieke spelers waarmee ze soms een resultaat kunnen forceren. Daarnaast hadden ze centraal achterin wel spelers als Stones en Ota, maar beide zijn simperweg niet goed genoeg voor de absolute top. Kompany speelde afgelopen seizoenen steeds een paar wedstrijden en was daarna weer minstens 6 weken out. Het is een wonder dat City eigenlijk met zo een gemankeerde selectie tot zulke resultaten is gekomen. Dit jaar bijna het hele seizoen KdB gemist. Dat was vorig seizoen hun meest beslissende voetballer. Men vergaapt zich alleen op hoeveel geld City aan haar spelers heeft uitgegeven. City heeft dat moeten uitgeven, omdat simpelweg geen club of speler bereid is naar City te komen zonder het onderste uit de kan te halen. Dat City afgelopen 2 jaar hierdoor Dani Alves, Sanchez, Fred, die Braziliaan van Chelsea en Fabinho heeft laten schieten, puur omdat al deze spelers er hun slatje uit wilden slaan, terwijl de concurrenten wel betaalden, lijkt iedereen te ontgaan.

De selectie van City is nog lang niet compleet voor het spelletje die Pep wil spelen. En dat hij dan zo de titel weet te winnen is simpelweg heel groots.

Overigens wil ik eraan toevoegen dat Klopp dit seizoen minstens net zo fantastisch is. Want hij heeft net als Pep consistent gepresteerd in de competitie. En heeft bovendien de CL finale gehaald. Maar Klopp heeft wel hiervoor al vroegtijdig de landelijke bekers laten vallen. Zo heeft hij dus een rustigere seizoen gehad ivt Pep. Ik vind daarom dat je deze 2 trainers niet hoeft te aanprijzen door de ander te kraken. Ze hebben echt ongelofelijke prestaties neergezet. Petje af.

12 mei 2019 om 20:16

Houdt toch op man. Man City een beperkte selectie. Dan maak je jezelf echt belachelijk. Wanneer Fernandinho niet speelt, speelt Gundogan. De backup van Aguero is Jesus. De backup van Firmino is bijvoorbeeld Origi. Sane en Mahrez zitten op de bank als vleugelaanvallers. De enige betere vleugelspelers in de top 6 zijn Hazard, Mane en Salah. Qua centrale verdedigers is er voldoende kwaliteit. Zeker t.o.v. de concurrentie.
City heeft bizar veel kwaliteit in de selectie. Dat Guardiola ze heel goed laat voetballen staat buiten kijf. Dat hij een van de beste trainers is voor mij ook.

12 mei 2019 om 20:30

@Mozias
En jij wilt stellen dat Origi per se slechter is dan Jesus? Hoezo? Of wil je stellen dat Gundogan de positie van Fernandinho verdedigend even goed weet op te lossen. Ik snap ook dat Pep een van zijn spelers kan zetten op een positie waarin zijn basisspeler geblesseerd is. Maar hij heeft maar 1 stofzuiger. Of vind je Gundogan een stofzuiger?

Ik heb verder nergens beweerd dat City een tekort heeft aan vleugelaanvallers. Dus ik weet niet waarom dit een argument moet zijn. Ik heb aangegeven op welke positie Guardiola niet beschikt over de juiste spelers. Daar horen de vleugelspitsen niet bij.

Over de verdedigers deel ik jouw mening niet. Guardiola is gewoon genoodzaakt om de al opgeraakte Kompany in deze cruciale fase steeds op te stellen, simpelweg omdat Ota en Stones meermaals hebben gefaald. Stones is aan de bal goed, verdedigend matig. Ota is fysiek een bikkel, en kan goed duelleren, maar verdedigt zonder inzicht. Hij kan ook niet met ruimte in zijn rug verdedigen. Aan de bal is hij verder niet denderend. Zet hem bij Atletico, daar zal hij uitblinken, mar voornhet spel van Pep kan je weinig met Ota.

Zinnen als 'houdt toch op' en 'je maakt jezelf volstrekt belachelijk' zijn inhoudelijk weinig indrukwekkend. Ik kan daar niks mee. Inhoudelijke argumenten heb je niet. Dus ik zou het nog een keer proberen als ik jou was.

12 mei 2019 om 21:01

@diegopeladona

maar Pep is toch de coach die spelers altijd betere voetballers maakt? dat hoor ik tenminste altijd op dit forum. hoezo kan hij dan Stones, Otamendi etc. niet beter maken?

of gaan we alleen nu alleen de spelers die toevallig wel goed spelen bij City op het conto schrijven van de kwaliteiten van Guardiola omdat dat toevallig goed uitkomt in de verheerlijking van dit voetbalorakel?

12 mei 2019 om 22:02

@Japie
Voetbalintelligentie heb je of heb je niet. Handelingssnelheid heb je of heb je niet. Het talent om snel juist te beslissen heb je of heb je niet. Je bent explosief qua snelheid of niet. Je bent creatief of niet.

Dit zijn aspecten waarmee je als trainer dealt. Je kunt spelers tot op een belaalde hoogte verbeteren. Je kunt van Icardi geen Benzema maken en van Bernzema geen Icardi. Je hebt type verdedigers, Ota is goed voor het spel van Simeone. Ota is zeker verbeterd aan de bal, en speelt zeker beter met ruimte in zijn rug. Maar daar ligt zijn kracht niet. Guardiola heeft voor zijn spel spelers met specifieke kwaliteiten nodig. En nu moest hij het doen met de riemen die hij heeft, en dat zijn op veel posities net nieters.

Bijna alle spelers zijn onder hem vooruit gegaan. Ook een Stones of een Zinchenko. Maar dit zijn niet opeens de beste verdedigers ter wereld. Ik hoop dat je dit wel snapt. Ze kunnen a la Blind als opvulling voor de selectie zijn. Maar je kan niet je team op deze spelers bouwen en dan zowel in de PL als in Europa domineren. Uiteraard is er altijd een toevalsploeg.. Maar dat is niet de regel. Pep bouwt aan een team die in de regel Europa moet gaan domineren.

12 mei 2019 om 17:55

Dat zijn alleen maar de haters.
Toen hij van Bayern naar City ging. Zei iedereen als Guardiola met City laat zien dan is hij de aller beste.
Nu hiu het laat zien zeggen ze dat hij geld heeft gekregen.

Men had verwacht dat hij niet zo goed zal doen.
Tegenover gestelde bewezen.

City verdiende de kampioenschap

12 mei 2019 om 19:27

@Dany-10

maar is het heel bijzonder dat je landskampioen word als City veruit het meeste geld heeft uitgegeven van alle clubs in Engeland? dat is de vraag

natuurlijk moet je het nog maar even doen maar is het echt een prestatie van een andere orde die geen enkele andere coach ter wereld had kunnen evenaren? dat waag ik te betwijfelen en daarom betwijfel ik ook of Guardiola de beste coach ter wereld of de beste coach allertijden is

12 mei 2019 om 21:00


@Japie Kerkel.

Om te beginnen jouw lievelings coach heeft evenveel gel uit gegeven bij M united en toch niet eens wat er van kunnen maken en vervolgens op straat gezet.

Guardiola heeft juiste spelers gehaald die hij nodig heeft en ze beter heeft gemaakt.

Guardiola heeft tot nu toe voor geen enkel speler 100 miljoen betaalt dat maakt hem voor mij de aller beste.

Geen enkel speler die nu bii City speelt was een grootheid voor dat ie naar City kwam.
Ze waren bekend maar ze waren geen Ronaldo, Messi, Pogba, Iniesta etc.

Ze hadden talent en Guardiola heeft ze beter gemaakt.
Guardiola heeft geen duurste selectie. Guardiola heeft van zijn selectie de duurtste selectie gemaakt door die jongens beter te maken.

Vandijk koste 85 miljoen. Dat koste geen enkel verdediger van City.
Pogba koste 105 miljoen dat koeste geen enkel middelvelder van City.
Bale, Neymar, mbappe allemaal bijna 200 miljoen dat kost Aguero en Serling ook niet.

Hoezo duurste selectie.
PSG geeft 220 aan een speler Guardiola geeft dat uit aan 4 spelers dat heeft slim na denken. Natuurlijk heeft hij een top bank maar dat komt omdat hij slim in koopt e niet zo als andere coaches alleen maar kopen wat ze niet nodig hebben.

Je bent gewoon jaloers.
Guardiola heeft geschiedenis geschreven met Barcelona en ook met CIty nu.
Hij is en blijft voor mij de beste aller tijden. Zo als Messi.
Sommigen kunnen door haat niet meer zien hoe goed hij is.

12 mei 2019 om 21:14

@Danny-10

Mourinho mijn lievelings coach? ik heb een zware hekel aan die man zijn gedrag en speelwijze en vind hem 2 klassen minder als een Guardiola

verder vind ik kampioen worden met een selectie van 1 miljard geen hele bijzondere prestatie. ik ben totaal niet jaloers, ik vind het alleen armoedig dat je met de duurste selectie van Europa drie keer op rij strand in de kwartfinale van de Champions League.

ik heb verder helemaal niks tegen Guardiola, ik vind het verder een prima coach die zijn teams leuk laat voetballen. ik vind alleen de verheerlijking van Pep zwaar overdreven. de beste coach allertijden, dat vind ik nogal een statement. zeker aangezien hij de laatste jaren alleen maar nationaal succes boekt en internationaal niks klaar speelt met zijn teams

12 mei 2019 om 21:37

Hahaha ik voel meer haat bij jou dan inhoudelijk reageren.

Ik zeg je het volgende:
Hoeveel is het team van Liverpool waard?
Hoeveel is Real Madrid op dit moment waard?
Hoeveel is Chelsea waard nu als deze teams zijn ook niet kampioen geworden.

Hier gaat niet om duurste team. Hier gaat om hoe je goed speelt. Hoe de coach is,zij filosofie.

Hij is gewoon de aller beste ooit. Niet alleen door zijn prijzen maar ook door zijn spel. Hij speelt het mooiste voetbal. Er zijn teams die zelfs CL's hebben gewonnen maar niemand praat over ze. Niet herinnert ze als waaaaw teams. BARCELONA van Guardiola is de aller beste ooit. Als je nu iedereen vraagt wie de aller beste team ooit dan zegt 99.99 procent Barcelona van Guardiola.

Guardiola won landstitel met Bayren met 20 punten verschil. Hij wint nu 2x PL achter elkaar ten opzichte van het team met beste aanval in de PL. Ten opzichte van een team die in hun team de aller duurste verdediging hebben in hun team.

De enige wat jou overheerst is de haat richting Guardiola.
Ook hoopte je dat Liverpool kampioen werd.
Het ging je niet eens om het spel,punten, etc. Het ging je puur om als maar City en Guardiola niet kampioen werden.

Puur afgunst. Je mag het toegeven.

13 mei 2019 om 02:00

@danny-10

omdat ik het Liverpool meer had gegund wil niet zeggen dat ik Guardiola opeens haat ofzo. ik vind het een prima coach maar gezien de prestaties in Europa met Bayern en City niet de beste coach allertijden of de beste coach te wereld. laat hem het eerst maar eens weer een keer laten zien op dat toneel. dan vind ik hem misschien wel de beste.

Pep verdiend alle credits voor het kampioenschap en het goede voetbal maar ik vind dat geen uitzonderlijke prestatie met de duurste selectie van Europa. ik denk dat dat wel meer coaches was gelukt met de financiele middelen en het spelersmateriaal van City maar daar mag jij anders over denken.

Guardiola vind ik wel 1 van de beste coaches, dat zonder twijfel maar de beste coach ter wereld presteert niet alleen nationaal maar ook internationaal. drie keer op rij stranden in de kwartfinale CL is gewoon erg armoedig met het materiaal waar Guardiola mee mag werken. er moet veel meer uit dit materiaal te halen zijn

elke coach ter wereld mag bekritiseerd worden maar Pep voor veel mensen op de een of andere manier niet. dan ben je een "hater". wat bij een andere coach een matige prestatie is word bij Guardiola bestempeld als pech. hij is een soort van heilig verklaard door mensen wat wel vaker zo is als iemand een Barcelona verleden heeft. blijkbaar is die club zo geliefd bij een groot deel van het Nederlandse volk dat je niet meer kritisch mag zijn op mensen als Pep of Messi als ze een keer een paar mindere wedstrijden trainen of spelen

12 mei 2019 om 17:55

Ja hij is eem goede trainer maar beste aller tijden gaat me dan toch te ver. Hij speelt erg mooi en attractief voetbal. Maar eerlijk gezegd vind ik wat Kloppndoet nu knapper. Van niets naar een topclub. Als Guardiola een ploeg opbouwt net als hij dan is hij wellicht de beste aller tijden voor mij. Nu nog niet. En eerlijk is eerlijk, City heeft in de CL weleens pech gehad maar dit jaar hadden ze gewoon van Tottenham moeten winnen. City is beter dus dan hoor je gewoon te winnen. Ze hadden nu geluk dat ze niet tegen Real of Barca moesten.

12 mei 2019 om 18:37

@Kolbein
Pak voor de grap de selectie van City in de laatste jaar van Pellegrini. Hoe bedoel je dat Pep geen team heeft opgebouwd. Hij had na 1 jaar 4 backs die einde contract waren, de 30 gepaseerd en niet meer geschikt voor de absolute top. Hij had een keeper die nu ergens op amateurniveau keept. Hij had te weinig vleugelspelers en maar 1 fatsoenlijke spits. Hoe komen al die mensen op dat gebral. Pak even de selecties erbij, en ja Pellegrini was een geweldige trainer en heeft het ook geod gedaan, maar hij liet ook een opgebrande selectie achter met veel middelmaat.

12 mei 2019 om 19:03

City was altijd titelkandidaat. Liverpool stond op een hele andere plek. Ik bedoel gewoon dat hij met een mindere grote club een prijs moet pakken imo ondanks dat het een hele goede trainer is. Ik wil hem zoiets ook weleens zien doen. En qua financiële mogelijkheden kom je ook in een warm bed he bij City.

12 mei 2019 om 19:51

@Kolbein
Dat maakt een trainer niet beter dan de ander. Liverpool is niet een minder grote club dan City. Zowel Pep als Klopp hebben een manke selectie gekregen van hun voorgangers. Alleen bij City kijkt niemand naar wie er werkelijk speelde, alleen naar hoeveel ze kostten. De sympathie ontbreekt, dan kunnen mensen het kennelijk niet opbrengen om objectief te kijken.

Wat Pep met deze spelers doet, heeft nooit eerder een trainer met spelers gedaan. De consistentie en de continue wil om de bal te hebben en het spel te domineren. Keer op keer. Dat is zo makkelijk niet, anders hadden meer trainers dat bewezen. LvG wilde dit ook doen in BPL. Het lukte voor geen meter. Hij speelde zo een 10 wedstrijden zonder te scoren.. Achter mekaar. Waarbij er een zelfs is geeindigd zonder maar 1x op goal te schieten. Ja, Pep krijgt veel vrijheid voor zijn visie en wordt door het management volledig gedekt. Bij alle 3 clubs was dit het geval. Maar dit heeft hij afgedwongen en heeft bewust gekozen voor clubs die hem de ruimte geven om zijn visie over te brengen.

12 mei 2019 om 23:09

Ik vind toch dat Liverpool een stuk achter lag op dat moment bij City. City heeft ontzettend mooi gebouwd en ze spelen attractief voetbal dat is allemaal waar en Pep doet het ontzettend goed. Alleen mag ik wel vinden dat ik Klopp zijn prestaties knapper vind en dat Guardiola niet echt tot de beste trainer mag worden gerekend als ie niet een prestatie neerzet met een team die boven verwachting is. City moet eerste worden. Ajax halve finale CL is boven verwachting of stel nou dat Arsenal volgend jaar kampioen wordt. Guardiola doet het ontzettend knap maar heeft nog niet een uitzonderlijke prestatie geleverd. City, Bayern en Barcelona zijn allemaal ploegen die kampioen moeten worden. Pep is een coach waar ik veel sympathie voor heb maar de beste vind ik gewoon overdreven tot nog toe,

12 mei 2019 om 17:55

Beste trainer aller tijden vind ik een zeer discutabele titel. In mijn ogen is dat SAF. Maar zullen we eerst wachten tot Guardiola gestopt is voordat we zijn trainerscarriere beoordelen en vergelijken met andere oud trainers.

12 mei 2019 om 18:11

Ja joh als Messi bij Barca alles wint dan is hij niet goed genoeg en moet hij het ook bewijzen bij andere clubs zo als Ronaldo.

Maar als SAF hetzelfde doet alleeb bij M.United dan is het goed?
SAF leunde ook aalleen maar op ingespeelde team jaren. Hij hoefde alleen maar wat wijzigingen in te voeren aan zijn DNA.

12 mei 2019 om 18:16

Je mist mijn punt helaas. Ik vind dat jij bij trainers moet wachten tot ze aan hun eind van hun carriere zijn. Voetbal veranderd continu, daarom moet je je als trainer hier op aanpassen. Je ziet vaak dat grote trainers hier veel moeite mee hebben (bijvoorbeeld Mourinho). Ik ben benieuwd of Guardiola die fout niet maakt.

12 mei 2019 om 18:36

Leunde SAF op een ingespeeld team? Ja, maar wel een door hem zelf opgebouwd team. Het ging niet goed met United. Sterker nog, SAF stond op het punt ontslagen te worden, maar werd de grootste manager tot nu toe. Hij maakte United de club die het nu is en dat is toch echt wel een stukje knapper dan wat Guardiola op dit moment laat zien. Dertien landstitels in Engeland van de 20 uit de gehele historie. Ferguson is United en dat werd pijnlijk duidelijk toen hij stopte en dat is nog steeds zichtbaar. Zo’n effect heeft Pep nog nergens achter gelaten. Sterker nog, bij Bayern deed hij het zelfs minder dan zijn voorganger. Hiermee wil ik Pep overigens niet tekort doen, maar SAF heeft zoveel meer voor een club gedaan dan Guardiola ooit zal doen voor een club.

12 mei 2019 om 18:53

SAF had totaal geen tegenstand. Clubs waren niet echt waaw in de PL. Toen hii Guardiola tegen kwam kreeg hij meteen pakslag.

12 mei 2019 om 19:04

Dan nog is Mourinho een veel grotere trainer, hoe een grote etterbak het ook is. De Uefa Cup en CL met Porto in opeenvolgende seizoenen, de treble met Inter, 3x kampioen met Chelsea, waarvan 2 maal op rij.

12 mei 2019 om 17:57

Voor mij blijft dat Sir Alex Ferguson. Een coach die met veel minder middelen een bijna onverslaanbare ploeg creëerde. In mijn optiek zit er ook wel een verschil tussen roepen dat hij overschat is en zeggen dat hij de beste trainer aller tijden is.

12 mei 2019 om 18:42

SAF heeft niet met minder middelen meer gepresteerd. In die tijd waren simpelweg geen of weinig middelen nodig. Er werd niet zo gauw met miljoenen gesmeten en tientallen miljoenen werd helemaal niet betaald. Als je nu een back-up keeper wilt voor je club betaal je wat Arsenal toen betaalde voor Bergkamp. En dat was destijds de duurste transfer vd PL. Dus jouw stelling over middelen is een rare. En Utd had ook toen een groot vermogen.

Dit neemt niet weg dat Saf het fantastisch heeft gedaan en zeker gezien zijn erelijst tot de allergrootsten behoort.

12 mei 2019 om 17:58

Liverpool gaat wellicht de Champions League winnen iets waarom Guardiola door City is gehaald om dat te bewerkstelligen en tot op heden is nog is gelukt. City heeft ook gewoon by far de breedste selectie van alle topploegen in Engeland en misschien wel in de wereld. Dus zo raar is het ook niet dat ze kampioen worden hoor. Vraagje overigens, als Liverpool kampioen was geworden was je dan weer Liverpool fan?

12 mei 2019 om 18:01

Niemand wordt gehaald voor één doel, azijnpissen op de dag van het kampioenschap gaat niks uithalen

12 mei 2019 om 18:06

Mij maakt het niet zoveel uit hoor wie er kampioen werd dus dat azijnpissen mag je wel weglaten. Guardiola is gehaald om City de Champions League te bezorgen dat kan je niet ontkennen.

12 mei 2019 om 18:16

Hij is gehaald in een fase waarin Manchester City met een zwaar verouderd team aan het haperen was. Guardiola is een coach voor jong talent, iets waar Manchester City behoefte aan had. Het was een simpele rekensom. Hij is gehaald om het team op de rails te zetten en te bouwen aan een toekomst. Alle records verbreken in de Premier League wordt dan altijd maar vergeten en Guardiola heeft vooral gefaald bij Manchester City omdat hij de Champions League niet heeft gewonnen, aldus het populistische geklaag.

12 mei 2019 om 18:30

@etihad

natuurlijk word je daar op afgerekend met de duurste selectie van Europa. als je meer geld als je directe concurrenten uitgeeft vind ik het niet zo raar dat je kampioen word. ik ben een fan van Guardiola en zijn speelstijl maar de beste coach ter wereld gaat me momenteel nog te ver als je bv ziet dat Zidane als onervaren coach al 3 keer de Champions League heeft gewonnen en City steeds niet verder komt als de kwartfinale ondanks de belachelijk hoge uitgaven daar

12 mei 2019 om 18:46

@Japie
De CL winnen is veel gemakkelijker dan de competitie winnen met een concurrent zoals Liverpool die 97punten haalt.

Zidane speelde belabberd voetbal, wisselde goede met slechte wedstrijden af en piekte per seizoen zo een 10x. Max. Dat is niet iets waar je even van je stoel moet vallen. Ja, het is een absolute prestatie om 3x de CL te winnen, maar letterlijk alles viel steeds zijn kant op. Hij had de virtu die Pep niet heeft in zijn CL campagnes van de afgelopen 5 jaar. Pep zijn prestaties itt die van Zidane zijn geen geluksprestaties. Neen, iedere prijs is afgedwongen. En dat is nogal een verschil.

12 mei 2019 om 18:52

@Les Gones
Niemand heeft gesteld dat Pep alleen is gehaald voor het winnen van de CL. Noch City noch hij hebben dit ooit beweerd. Pep is gehaald voor visie en voor het bouwen van een topteam die gestaag naar een gevreesde CL-tegenstander zal groeien. Dat is het enige wat je over de CL van Pep of de club zou horen. Dat de club de ambitie heeft de CL te winnen is juist. Welke club heeft dat niet, maar City heeft Pep niet hiervoor gehaald. Het is een project en een proces en Pep is gestrikt om dat project en proces te leiden.

Toen Pep kwam wilden spelers alleen naar City als er grof geld betaald wordt. City wil van die imago af. Afgelopen 2 zomers heeft City hierdoor bij 6 a 7 spelers de onderhandelingen gestaakt en de spelers naar concurrenten laten gaan. City wil dat spelers voor de club kiezen omdat ze daar willen spelen. En daar hoort een merk bij. Je moet een bepaalde kwaliteit uitstralen. Pep is hiervoor gehaald. Niet voor snel een CL-titel scoren.

12 mei 2019 om 19:00

@diegopeladona

als die CL winnen zoveel makkelijker is als de competitie, dan is Guardiola dus wel heel matig volgens jouw theorie, aangezien hij nooit verder komt als de kwartfinale met de duurste selectie van Europa

12 mei 2019 om 19:03

@diegopeladona

het is natuurlijk onzin dat een club een miljard in een selectie steekt om alleen kampioen te worden. die sjeiks willen met City ook internationaal op de kaart staan

12 mei 2019 om 19:10

"Toen Pep kwam wilden spelers alleen naar City als er grof geld betaald wordt. City wil van die imago af. Afgelopen 2 zomers heeft City hierdoor bij 6 a 7 spelers de onderhandelingen gestaakt en de spelers naar concurrenten laten gaan. City wil dat spelers voor de club kiezen omdat ze daar willen spelen. En daar hoort een merk bij. Je moet een bepaalde kwaliteit uitstralen."

Nu stroomt er inderdaad ranja uit de kranen bij City en wordt iedereen onderbetaald. Waar je zie 6-7 spelers vandaan haalt is me ook een raadsel. Sanchez ging naar United, omdat hij daar meer ging verdienen. En jij verkoopt dat alsof City dat niet meer wil doen, maar dat willen ze zeker wel. Ze hebben enkel interesse getoond om de prijs op te drijven voor eeen concurrent.
Kwaliteit zal City nooit uitstralen, een mooie volksclub vakkundig om zeep geholpen naar een patserig gezwel door Qatar.

Als Liverpool de CL wint hebben ze een beter seizoen gehad dan City in mijn ogen. Vrijwel net zoveel punten in de competitie. De CL gewonnen en dat met een veel mindere brede selectie, kwalitatief gezien.

12 mei 2019 om 19:26

@Harry
Ik weet niet of je City nauw volgt. Maar als je de startegiewijziging niet ziet, dan ligt dat meer aan het feit dat je hiermee niet bekend bent.

Ik heb de namen van bijna alle spelers genoemd in andere posts op deze pagina, allemaal spelers die bijna rond waren of zelfs rond waren met City, totdat de concurrenten onrealistische salarissen wilden betalen. Zowel Fred als Sanchez waren lange tijd in gesprek met City nog ver voordat Utd zich hiermee bemoeide. City heeft daarna dr onderhandelingen gestaakt, steeds wanneer de onderhandelingen niet meer eerlijk of onrealistisch verliepen.

12 mei 2019 om 19:39

@Japie
Je blijft je weer staren op geld. City moest een team opbouwen en een groot deel van dat miljard is daarna doorverkocht omdat die spelers niet geschikt bleken.

Het gaat om branding, aantrekkingskracht. In eerste instantie moest City veel uitgeven en spelers paaien.

Ik heb het over afgelopen 2 jaar, na het eerste seizoen van Pep, dat City qua strategie is veranderd. Zij willen nu de aantrekkingskracht door middel van hun prestaties en merk afdwingen.

Ik heb het gevoel dat je door de eigen referentiekaders mijn teksten niet leest in de context die ik ze schrijf. Ik vind het vervelend om steeds dingen dubbel te moeten zeggen. Zo kun je ook nooit de diepte ingaan in een discussie. Jammer.

Nogmaals de droom van iedere topclub is het winnen van een CL, maar het gaat om het fundament en het proces. City werkt aan dat proces, een mogelijk resultaat kan zijn dat ze de CL op korte termijn winnen. Maar zelfs dan betekent het niet dat ze er al zijn. Je moet namelijk met het proces goed blijven doorgaan. Dat is de sleutel tot succes. Nou zijn er velen die dat niet snappen. Maar zodra men echt voor een topbedrijf gaat werken of een eigen succesvolle ondernemer wordt, ga je gauw merken dat men niet alleen kijkt nr 1 doel, maar vooral kijkt of het proces naar dat doel steeds goed is doorlopen. Pep is gehaald om het proces goed te laten lopen. De CL winst is dan een mogelijke extratje.

12 mei 2019 om 19:42

@Japie
Jammer. Weer een oneliner drogreden.

Lees even goed wat ik heb getypt ajb. Je houdt jezelf voor de gek. Mocht je geinteresseerd zijn in een echt gesprek waarmee je de diepte in wil gaan, dan nodig ik je graag uit om van gedachten te wisselen via deze berichten.

Wil je alleen scoren met nietszeggende oneliners, dan zit ik mijn tijd te verdoen.

12 mei 2019 om 19:45

@diegopeladona

maar het een gaat hand in hand met het ander. hoe lang moet een proces duren als je zo belachelijk veel geld mag investeren? dat je bij een Excelsior ofzo met een jarenlang proces te maken hebt kan ik begrijpen omdat je door een gebrek aan financiele middelen creatieve manieren moet vinden om wat te kunnen presteren.

City heeft een wereldselectie staan en komen niet eens verder dan een Ajax of de Spurs in de CL, clubs die niet eens de helft van de kwaliteit of de financiele middelen van een City hebben. dan vind ik het gewoon een wanprestatie dat ze al 3 jaar op rij niet verder komen als de kwartfinale, met of zonder proces

12 mei 2019 om 21:04

Je kan het geluk aan je zijde hebben in een CL seizoen, maar 3 seizoenen op rij viel zeker alles zijn kant op? Je bent grappig.

12 mei 2019 om 21:14

@Japie
Wanneer is Ajax met haar proces en strategie begonnen om dit jaar een halve finale CL te oogsten? Reken maar sinds de Boer.

Je begint weer over een wereldselectie, terwijl ik je net 10x heb laten zien dat er van alles aan die selectie ontbreekt. Je begint over een miljard, voor een groot deel investeringen van voor Pep.

Daarnaast is je enige focus de CL winst. Als je dat als engie doel hebt dan offer je dus de competitie en de nationale bekers. Dat is niet het doel van City. Spurs en Liverpool hebben wel de bekers laten vallen. Ze gingen voor de PL en de CL.

Als je ziet hoe bizar veel punten City heeft gepakt afgelopen 2 jaar. Kun je simpelweg niet stellen dat Pep heeft gefaald. Want in dat proces zijn de mindere wedstrijden meer een toeval/de uitzondering. En dat kun je nooit uitsluiten. Is City sinds de komst van Pep gegroeid? Ja. Ieder jaar hebben ze beter gepresteerd tov het jaar daarvoor. Dit jaar met de tribble is gewoon een prestatie van formaat.

Zijn er verbeterpunten in het proces? Jazeker. Onder andere dus op Europees vlak. Maar ik heb nooit beweerd dat City geen verbeterpuntennof doelen heeft. Alleen bij veranderprocessen heb je tijd nodig.

Een andere strategie is alleen een doel of score strategie. Dan focus je op 1 doel en offer je alles daarvoor op. Inclusief het proces en je imago als club. Dat is een andere wijze van managen. Korte termijnscoren. Weinig toekomstvisie gericht.

12 mei 2019 om 21:21

@diegopeladona

ik vind dat te makkelijk. elk Europees topteam dat zoveel uitgeeft en alleen kampioen word of een beker wint zo door iedereen bekritiseerd worden. alleen als het een team is van Guardiola word er opeens naar allerlei excuses gezocht. alsof City de enige club ter wereld is die een visie voor ogen heeft en waar een trainer met een proces te maken heeft. je hoeft de CL niet perse gelijk te winnen maar zoveel geld uitgeven en steeds stranden in de kwartfinales vind ik wel erg armoedig

denk je dat City de enige club ter wereld is die met hun imago bezig zijn of die met veranderingen te maken heeft? het voetbal veranderd constant en alle clubs gaan daarin mee

City zit al heel lang in een proces, ook voor Guardiola. bij Ajax had Ten Hag ook weer een hele andere spelvisie dan Fdb, Bosz en Keizer en kijk hoever hij het heeft geschopt met dit Ajax in Europa. een Ajax waarvan de duurste speler slechts 16 miljoen heeft gekost. alleen een Mahrez heeft al meer gekost als heel de Ajax selectie bij elkaar opgeteld

verder heb ik nergens gezegd dat Guardiola ondermaats presteert in Engeland. ik heb gezegd hij presteert ondermaats in Europees verband

12 mei 2019 om 21:47

@Japie
Geef mij 1 team, die zo goed heeft gevoetbald, en zo heeft gedomineerd in eigen land, tot de laatste dag, in de zwaarste competitie ter wereld, die bekritiseerd is na zo een seizoen.

Geef 1 team.

Wat wel gebeurt, een team heeft geld uitgegeven en het spel is niet goed, en de prestaties Europees matig, dan zie je als bestuur niet dat het erin zit. Dan moet je ingrijpen.

12 mei 2019 om 17:58

City heeft de laatste vijf jaar zoveel meer uitgegeven dan Liverpool. Guardiola faalt keer op keer in Europa. Niet zoveel onzin praten Zermatt. Straks neemt niemand je meer serieus.

Je logica ook. Guardiola wint: Hij is geweldig. Hij verliest: Pech? Ga weg. Ik hoop dat je vanavond lekker in je Pep pyjama slaapt.

12 mei 2019 om 18:11

Volgens mij is dat al het geval met Zermatt

12 mei 2019 om 18:00

Ik ben het grotendeels met je eens; alleen al door het mooie voetbal wat Guardiola al zijn ploegen laat spelen zou ik hem een van de beste trainers ooit noemen. Ik vind het echter niet zo'n opmerkelijke prestatie als de club die al de beste selectie van Engeland had en dan ook nog eens gigantisch veel geld uitgeeft kampioen wordt. De manier waarop hij kampioen wordt is wel bijzonder vanwege het voetbal dat hij speelt, maar het winnen van prijzen met deze selectie is heel normaal.

12 mei 2019 om 18:02

Joh, iedereen wordt met zo'n budget en zulke spelers kampioen. Ondanks dat ik het graag anders had gezien, zijn prijzen (met name nationale titels) gewoon te koop.

12 mei 2019 om 18:04

Drie jaar Bayern met een top selectie en drie jaar City met een absolute top selectie en nog niet eens de CL finale kunnen halen, met City zelfs niet eens de halve finale. Leuk die titels met veruit de beste ploegen in die competities, maar Guardiola heeft vooralsnog gefaald bij City door in de CL zo belabberd te presteren.

12 mei 2019 om 18:11

Falen is subjectief, ik vind dat hij alles behalve gefaald heeft

12 mei 2019 om 18:15

Met je naam ben je daarentegen zelf ook verre van objectief. Falen kun je desondanks wel objectief maken a.d.h.v. vooropgestelde doelen.

12 mei 2019 om 18:27

Dat mag het bestuur van City dan bepalen. Hoe kan je alleen falen als je in de premier league een titel prolongeert? Hoe lang is dat geleden? Dus als het bestuur zegt “je bent alleen voor de CL gehaald” dan zal ie wel ontslagen worden?

12 mei 2019 om 18:32

@etihad

ik hoor constant dat PSG hopeloos faalt in de CL omdat ze niet verder komen als de kwartfinale. als City dat nog meer geld uitgeeft als PSG niet verder komt als de kwartfinale heet het opeens geen falen meer maar pech

12 mei 2019 om 20:31

@ Arsenallz

Daarom zeg ik ook "ik vind". Dan is iets automatisch subjectief. Ik breng het niet als een feit.

12 mei 2019 om 20:33

Ik hoor is iets anders dan jij zegt. Ik loop dat nergens te verkondigen. Daarnaast zie ik je discussies (in hoeverre je het zo kan noemen omdat je geen antwoord geeft op diego zijn vragen en inhoud) en blijf je je maar blindstaren op het geld.

12 mei 2019 om 20:51

@etihad

waarom worden Pogba en Gareth Bale door de meeste mensen op dit forum bekritiseerd? omdat ze vinden dat spelers die zoveel geld hebben gekost meer moeten brengen. hetzelfde geld voor de kritiek op Neymar en "koopclub" Psg

gaat het om City dan maakt het opeens niet meer uit dat je veel geld in spelers investeert en daar in Europees verband teleurstellend mee presteert. veel geld uitgeven hoeft dan opeens niet meer gekoppeld te zijn aan prestaties leveren. is dat niet een beetje meten met 2 maten?

12 mei 2019 om 21:20

@Japie..
Ik vind de selectie van PSG afgelopen jaar (dit jaar hebben ze Rabiot eruit gegooid wat de balans heeft weggehaald) op veel posities beter dan die van City.

12 mei 2019 om 21:29

@Japie
Je maakt een foute vergelijking.

Als je een speler vergelijkt met zijn eigen prestaties ten opzichte van de prijs die je hebt betaald, gaat het steeds om 1 variabele.

Hier gaat het om een selectie die op veel gebieden vernieuwd moest worden, dus meerdere variabelen, en die van ver moest komen. In 5 jaar heeft deze veranderde selectie in veel opzichten vooruitgang geboekt en in eigen land preststies neergezet die nooit eerder zijn neergezet. Europees zijn er echter nog verbeterpunten te boeken. Dus er wordt gepresteerd. Veel beter zelfs. Dat ziet iedere persoon die voetbal volgt. City heeft nooit eerder zo goed en consistent gevoetbald. Alleen de CL is nog niet gewonnen.

Hadden Pogba en Bale iedere wedstrijd een 9 gescoord, maar af en toe, sporadisch een 6, was de kritiek veel minder. Pogba en Bale zijn inconsistent in hun prestaties. Die wisselvalligheid maakt dat men vindt dat ze niet de impact maken wat men wel van ze had verwacht. Ze nemen hun verantwoordelijkheid niet.

12 mei 2019 om 21:32

@diegopeladona

daarover verschillen we van mening. Neymar, Cavani en Mbappe zouden waarschijnlijk in de basis staan bij City maar op alle andere posities vind ik City beter bezet

12 mei 2019 om 21:37

@diegopeladona

maar het doel van een Europees topteam is dat ze elk jaar competitief zijn in alle competities en dat ze daar een rol van betekenis in spelen. bij die competities hoort ook zeker de CL, voor alle Europese topteams de meest prestigieuze prijs die er is

12 mei 2019 om 21:44

@Japie
Verrati? En het centrale duo van PSG (Thiago en Marquinhos), Dani Alves (als die fit is) en die belg..

De hele as van PSG is stabieler. Zeker met Verrati en Rabiot.

12 mei 2019 om 21:45

@Japie
Het is niet het doel, maar 1 van de doelen. En dat is het verschil. Want als alle clubs maar 1 doel hadden (CL) , dan werden ieder jaar alle trainers ontslagen, behalve 1.

12 mei 2019 om 23:06

@diegopeladona

ik vind Veratti niet veel beter als Fernandinho en Kompany en Laporte vind ik ook niet minder dan Thiago en Marquinhos. Walker vind ik momenteel sowieso een betere back als Dani Alves die al op leeftijd is en Meunier

de CL winnen hoeft niet elk jaar gewonnen te worden maar slechts de kwartfinale halen gezien de investeringen en het materiaal is wel erg karig natuurlijk

12 mei 2019 om 18:09

Mensen die zeggen dat hij overschat is, begrijpen er sowieso niets van. Die kun je niet serieus nemen.
Iedere topclub heeft altijd bakken met geld uitgegeven en geen enkele trainer wordt ooit gezien als iemand die faalt, omdat ie de CL niet heeft gewonnen.

12 mei 2019 om 19:18

Ja joh, kwalificeer een trainer aan de hand van een League Cup die niemand serieus neemt. Allemaal B teams, alleen is het B team van City nog een half miljard waard, dus dan win je. Knap hoor!

Je obsessie voor Guardiola begint echt aandoenlijk te worden. Als hij een bedrijf was had je waarschijnlijk heel veel aandelen. Valt me sowieso op dat alle Cityfans hier zo overtrokken zijn dat je zowat zou denken dat jullie op de payroll staan van City als positive marketeers om dat zogenaamde merk op te hemelen en schoon te praten.

12 mei 2019 om 20:16

Pep is een geweldige coach maar komt echt nog niet in de buurt van Saf. Die heeft een club uit het niets opgebouwd, want ja, United lag op zijn gat. Degradeerde in die tijd bijna. Heeft daar een structuur neergezet zowel voor het eerste elftal als de jeugdopleiding die ongekend is. Heeft United 26 jaar geleid, dat is ook ongekend. Normaal is de magie op een gegeven moment uitgewerkt, Guardiola had zelfs een sabbatical nodig na zijn Barca periode. SAF ging gewoon 26 jaar door.

Ook noemt iemand hier Vidic Ferdinand, Scholes, Giggs etc. Het geraamte van SAF zijn team was zelf opgeleid en bijvoorbeeld een Vidic werd toendertijd voor 10 miljoen euro gehaald. Dat was ook in die tijd geen gek bedrag.

Nee ik wil Guardiola's prestaties niet naar beneden praten, maar hij kiest wel altijd de grootste en rijkste clubs uit (is ook zijn goed recht). Maar ik heb hem nog niks zien doen dat niet out of the ordinary is behalve die 6 prijzen met barca in 1 seizoen. Dat was ongekend. Maar kampioen worden met Bayern? Dat gaat Kovac zelfs lukken. Kampioen met City? Dat lukte Pellegrini ook en zelfs een clown als Mancini werd kampioen met City.

12 mei 2019 om 20:26

Elke toptrainer zou kampioen worden met het materiaal dat hij tot zijn beschikking had.

12 mei 2019 om 20:28

Makkelijk om in de extremen te vallen bij jou? Om je punt te maken schets je de kritiek overdreven en nu ook de lof voor pep, daarbovenop is al het feitelijk negatieve niet waar of pech. Ga naar een willekeurige psycholoog en hij noemt dat narcistisch gedrag en vind ik het a la trump. Pep is een goede trainer en City heeft prachtig voetbal gespeeld dit seizoen en het dus ook verdient, maar ga gewoon lekker feest vieren en niet raaskallen over de punten die je al zo vaak verliest

12 mei 2019 om 20:36

@zermatt ik ben een groot bewonderaar van Pep, maar als je zegt dat hij pech heeft in de Cl en klopp niks wint, moet je ook zeggen dat klopp pech heeft in de competitie. 97 punten en dan geen kampioen..dat mag je pech noemen.

Daarnaast vind ik dat pep niet alleen pech heeft in de cl. Vorig jaar tegen liverpool en dit jaar uit tegen tottenham speelt hij opeens veel meer behoudend dan hij normaal doet en brengt hij zn eigen team in de problemen.
Natuurlijk heeft hij pech met de buitenspel goals van liverpool, de gemiste penal van kun en de blunders van laporte, maar hij past zn team ook aan, waardoor ze minder goed spelen dan normaal.

12 mei 2019 om 22:48

Volgens mij moeten ze toch nog spelen voor de FAcup al mogen ze die natuurlijk niet verliezen maar toch..

Verdiend, blij dat ze kampioen zijn. Wat een team, wat een voetbal.

Dit is toch ongekend. 97 punten en geen kampioen worden. Credits naar City want de PL-titel prolongeren is erg moeilijk.

Gefeliciteerd Manchester City fans. Liverpool heeft jullie lang bij kunnen houden maar als jullie geen punten verliezen houdt het een keer op. Nu zullen er genoeg mensen zijn die niet zo blij zijn met Man city en Guardiola. Echter is het systeem dat de ploeg speelt uitermate knap. Hopen dat Leeds volgend seizoen ook in de PL zit. Leerling tegen meester duels bij Guardiola tegen Bielsa.

Prachtig gedaan, ook heel blij dat Arteta op deze manier een verslaving kan krijgen van kampioenschappen, bij Arsenal lukte het maar niet.

liverpool was voor het laatst in 1990 kampioen geworden.. 10 punten voor in december en kyk nu. man man man.

12 mei 2019 om 18:07

Liverpool stond nooit 10 punten voor. We stonden 7 punten voor en speelden op City. Dat is iets anders.

Hij is binnen! Geweldig. Verdiend. Wat een bazen. We gaan voor drie op één rij!

Gefeliciteerd City,terecht kampioen.
We hebben de strijd tot op het laatst volgehouden,maar helaas voor ons.
Gelukkig hebben we nog zicht op een prijs 1 juni as.

12 mei 2019 om 18:23

En persoonlijk hoop ik dat jullie hem pakken. Puur omdat het powervoetbal van Klopp en Liverpool voor mij aantrekkelijker is dan het voetbal wat Spurs speelt. Al kunnen zij het in mindere mate ook met Son en Moura.

Onzin om te beweren dat Guardiola overschat is.
Ik kan hem wel aanraden om niet meer te focussen op alle competities. Zeker als hij ooit nog de Champions League wil winnen.

Eigen schuld van Liverpool, hadden niet hoeven te verliezen uit bij City en hebben volgens mij later in vier wedstrijden drie keer gelijk gespeeld. Erg zonde, de gun factor hadden ze en met een beperkte selectie tegenover City dat drie elftallen kan opstellen hebben ze het alsnog uitmuntend gedaan. Nu maar hopen dat Liverpool de CL finale wint.

Hele verdiende titel voor City dit. Het kwalitatief beste team wordt kampioen, je moet het toch nog maar even weten te bewerkstelligen. Wat dat betreft ook uiterst knap werk van Pep, al vind ik sommige, vrij hysterische, reacties hier wel erg overtrokken. Dit geeft totaal geen enig fundament om Guardiola weg te zetten als de beste trainer aller tijden. Sterker nog, conclusies als dergelijke trekken is vrij bizar en lachwekkend zelfs.

Ik ben erg benieuwd wat City aankomende zomer op gaat doen qua transfers, ik verwacht toch wel dat er enige nieuwe namen zullen komen.

Met FC Porto de Uefa Cup en de CL winnen daarna met Internazionale de CL en dan wanneer je zogenaamd faalt met Man Utd gewoon nog even de Uefa Cup pakt dan ben je gewoon absolute wereldtop.

12 mei 2019 om 18:24

Pep heeft nooit bij die clubs getraind?

12 mei 2019 om 18:35

Hij doelt natuurlijk op Mourinho..

12 mei 2019 om 18:38

@ramondiaz

met FC porto heeft Mourinho idd een wereldprestatie geleverd. bij Inter heeft hij het ook goed gedaan maar hij had daar ook wel een geweldige selectie tot zijn beschikking met spelers als Sneijder, Milito, Maicon, Eto'o, Samuel, Lucio, Julio Cesar etc. dus dat vond ik geen prestatie van een andere orde ofzo. de Uefa Cup winnen al helemaal niet want United had veruit de grootste begroting van alle teams die aan dat toernooi deelnamen

hetzelfde geld voor Pep. als je meer geld uitgeeft als je directe concurrentie in de PL is het niet zo vreemd dat je kampioen word

12 mei 2019 om 20:32

Inter is wel degelijk een ongekende prestatie om daarmee de treble te winnen. Op dat moment zat het Italiaanse voetbal niet op hun beste punt en dan 'het beste Barcelona ooit' uitschakelen op weg naar die finale en hem dan tegen een zeer sterk Bayern pakken is gewoon werelds.

12 mei 2019 om 20:36

Zoek voor de lol eens de tranfseruitgaven van Manchester City en Liverpool op. Je zal zien dat het verschil niet heel groot is en Liverpool inloopt op Manchester City.

12 mei 2019 om 20:45

Hou daar de transfer inkomsten tegen aan en je trekt de laatste jaren weer een hele andere conclusie, wat is je punt? City geeft bakken uit een elke speler, vDijk en Allison waren de puntjes op de i. Heel ander aankoop beleid, helemaal als je spelers als milner, Robertson en oxlade erbij betrekt. Ik zou geen discussie willen starten over transfers VS Liverpool als ik City fan zou zijn

12 mei 2019 om 20:55

@schop1989

bovendien krijgt bij Liverpool de eigen jeugd ook nog een kans. Foden mag al blij zijn als hij 8 wedstrijdjes per seizoen mag mee doen en dat is dan ook zo ongeveer de enige jeugdspeler die af en toe wat minuten mag maken bij City

12 mei 2019 om 21:19

@etihad, een transferbalans van -625 miljoen tegen -220 miljoen in de laatste 5 jaar. Daar zit wel degelijk een enorm verschil in.

13 mei 2019 om 01:21

Japie_Krekel
Als Inter aanhanger kan ik je zeker zeggen dat de winst van de CL een fantastische prestatie is, de laatste keer dat Inter de Europa Cup 1 won was 1965. Daarna hebben grote trainers met fantastische spelers in hun selectie het mogen proberen en jij hebt het over Milito die het fantastisch heeft gedaan maar andere trainers hadden Karl Heinz Rumenigge, Klinsmann, Bergkamp, Ronaldo, Vieri, Djorkaeff, Dank dank en nog een hele berg andere goede spelers en zelden was er een kans om die CL te pakken dus ja zo'n beetje 50 jaar later die beker pakken was zeker een prestatie van een andere orde. En als je alleen naar de begroting kijkt dan mag City zich sowieso schamen dat ze nog steeds geen Europese prijs hebben weten te pakken.

Liverpool heeft ongelooflijk veel pech dat ze na zo’n onwijs goed seizoen een concurrent hebben die nóg beter heeft gespeeld, niet normaal. Met 97 punten geen kampioen, kan ook alleen Liverpool overkomen.

12 mei 2019 om 20:40

Geen pech, je hebt het in eigen hand. Laten liggen tegen de kleintjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren