Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Madrid heerst in Spaanse nominaties voor Verdediger van het Jaar

Laatste update:

In navolging van de drie spelers die kans maken op de eretitel Doelman van het Jaar in de Primera División (Thibaut Courtois, Keylor Navas en Willy Caballero) heeft de Spaanse voetbalbond (LFP) nu ook de drie beste verdedigers van 2013/14 bekendgemaakt. Sergio Ramos, Filipe Luís en Joao Miranda kunnen op het voetbalgala op 27 oktober verkozen worden tot Verdediger van het Jaar in de hoogste Spaanse profdivisie.

/

Ramos wierp zich vorig seizoen maar weer eens op tot de leider van de defensie van Real Madrid. De mandekker speelde het voorbije voetbaljaar 32 wedstrijden in competitieverband, maar de landstitel ging aan zijn neus voorbij. Atlético Madrid ging er met de hoofdprijs vandoor en dat kwam mede door de goede prestaties van de Brazilianen Filipe Luís en Miranda.

Eerstgenoemde, Filipe Luís dus, maakte bij de ploeg van Diego Simeone indruk met zijn fysieke kracht en zijn snelheid. De linksachter verhuisde na afloop van het succesvolle seizoen met Atlético Madrid voor circa twintig miljoen euro naar Chelsea. Miranda, de derde genomineerde, bleef de kampioen wel trouw.

Wie is volgens jou Verdediger van het Jaar 2013/14 in de Primera División?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou op Godin gestemd hebben, die vond ik toch beter dan Miranda en Felipe.

Na Godin was Miranda de beste. Qua keepers denk ik dat Courtois gaat winnen, qua verdedigers zal Ramos het wel winnen.

14 oktober 2014 om 23:23

Ramos ?waarop is dit gebaseerd en in hoeverre is het vertrouwbaar?

14 oktober 2014 om 23:28

Simpel: Spaans en speelt bij Real. Grotere kans dan Miranda en Felipe die Braziliaans zijn en bij Atletico spelen.

14 oktober 2014 om 23:33

Jij bent het minst objectief hier op deze site. En dat Ramos Real de Champions League titel heeft gegeven speelt ook wel een grote rol hier..

14 oktober 2014 om 23:39

Perspectief, het gaat over de Primera Division. En daar heeft Godin Atletico naar de titel gekopt. Wat ze in de CL gedaan hebben maakt daar niet voor uit.

En ik ben hier gewoon objectief in. Godin was met afstand de beste verdediger vorig seizoen in La Liga. Daarna kwamen Miranda en Pepe, en daarachter pas Ramos.

14 oktober 2014 om 23:44

Ik vond pepe toch beter, volg real al een paar seizoenen maar vorig seizoen was pepe beter

14 oktober 2014 om 23:55

Pepe was idd beter dan Ramos. Echter maakte Ramos belangrijks goals die misschien niet zouden mogen tellen voor deze titel maar het wel doen. Sinds die goals werd hij ook erg gehyped.

15 oktober 2014 om 00:10

Titel weegt zwaarder dan beker lijkt mij?

Stats in competitie:
Atletico met Godin 19 keer de 0 gehouden,4 goals, geen rode kaarten, 2 wedstrijden geschorst voor gele kaarten.11 gele kaarten in totaal.
Atletico met Miranda: 18 keer de 0 gehouden, 2 goals, geen rode kaarten, geen schorsingen voor gele kaarten. 5 gele kaarten in totaal.
Real Madrid met Pepe: 16 keer de 0 gehouden, 4 goals, geen rode kaarten, 9 gele kaarten, 2 keer geschorst voor gele kaarten. Geen rode kaarten.
Real Madrid met Ramos: 13 keer de 0 gehouden, 4 goals, 1 keer direct rood, 1 keer door 2e geel van het veld gestuurd, 3 keer geschorst, 13 gele kaarten.

Duidelijk dat Ramos minder goede stats heeft dan de andere 3. Stats zeggen heel wat, niet alles, maar wel veel.

15 oktober 2014 om 00:32

@stravven

Niet als het gaat om een populariteits-prijs.

Denk ook dat Ramos gaat winnen.
Miranda zou de logische winnaar zijn maarja zoals je zelf hierboven al zegt stats zeggen niet alles.

15 oktober 2014 om 09:57

Vooral vorig jaar kwamen de backs heel vaak op. Tegen tegenstanders als real en barca natuurlijk niet want dat is gewoon zelfmoord. Maar juanfran en filipe stonden in balbezit meestal wel een meter of 10 voor godin en miranda.

15 oktober 2014 om 12:50

@stravven

Pepe was de beste verdediger ter wereld. Letterlijk foutloos gespeeld het gehele seizoen en in de top 10 minst kaartenpakkende verdedigers in de sterkste competities.

15 oktober 2014 om 15:41

Jammer dat de speler die dit zou moeten winnen niet eens genomineerd is.godin heeft toch echt wel het beste jaar van allemaal gehad.verdedigend ijzersterk en constant en op het moment van de waarheid kopt die ons naar de titel.

16 oktober 2014 om 23:30

In balbezit heeft Ramos laten zien zó goed te zijn dat ik vind dat hij het nog beter gedaan heeft dan Pepe. Real heeft Alonso niet eens meer nodig voor die crosspasses, Ramos kan dat net zo goed.

Inschuiven naar het middenveld doet hij ook graag, en enorm goed. Eigenlijk zou hij best controleur kunnen worden als Illaramendi niet voldoet en het te offensief is om met Kroos en Modric te spelen.

14 oktober 2014 om 23:27

Ik wou dit net posten.
Godin was de beste, niet Miranda of Luis. Godin was ook belangrijker dan Ramos.

14 oktober 2014 om 23:49

Haal eens statistieken tevoorschijn! Als je team met reservebank en al gaat verdedigen, wat doet een verdediger aan verdedigend werk dan? Een verdediger naast zijn verdedigend werk, scoort. dan pas presteer je iets. Waarom is Diego Lopez niet geselecteerd? Heeft Real niet ongeveer 30 wedstrijden achter elkaar gewonnen? Als dit niet Blatters werk is, dan weet ik het ook niet meer!

15 oktober 2014 om 00:06

Stats: Atletico met Godin 19 keer de 0 gehouden,4 goals, geen rode kaarten, 2 wedstrijden geschorst voor gele kaarten.11 gele kaarten in totaal.
Atletico met Miranda: 18 keer de 0 gehouden, 2 goals, geen rode kaarten, geen schorsingen voor gele kaarten. 5 gele kaarten in totaal.
Real Madrid met Ramos: 13 keer de 0 gehouden, 4 goals, 1 keer direct rood, 1 keer door 2e geel van het veld gestuurd, 3 keer geschorst, 13 gele kaarten.

15 oktober 2014 om 12:54

@Stravven.

Aha. Mooie maar nutteloze vergelijking als je het in perspectief plaatst dat Athletico vanuit een stevige organisatie speelde met vaak 2 controlerende spelers ervoor waar Real extreem open speelt en maar een controleur. Als je niet naar statistieken hebt gekeken en daadwerkelijk naar wedstrijden van deze clubs had je gezuen dat Pepe de beste verdediger van de wereld was. Elke wedstrijd waren er counters door het open spel maar vooral Pepe liep echt iedereen van de bal af. Ongeloofelijk goed was hij.

14 oktober 2014 om 23:42

Ik ben echt een enorme fan van Real Madrid en Sergio Ramos. Maar ben toch echt van mening dat Miranda de beste verdediger was van het afgelopen seizoen. Wat heeft die man toch samen met Godin allemaal gespresteerd!
Beste keeper is natuurlijk een inkoppertje: onze buurman, Courtois.

15 oktober 2014 om 00:21

Is iedereen Ramos zijn 2 goals tegen Bayern en de La Decima reddende goal tegen Atletico vergeten, die jongen kan naast verdedigen ook zijn team op de sleeptouw nemen.

15 oktober 2014 om 07:35

CL telt niet mee. Dat is de reden. Anders had Ramos hem met straatlengte verschil verdiend.

Die prijs behoort toe aan Godin, heel het jaar belangrijk en Atletico naar de titel gekopt. Ramos staat er puur door de cl en omdat het zo'n nationalist is, dat hoort niet te boeien. Pepe was beter.
Pepe, Godin en Miranda was beter geweest.

14 oktober 2014 om 23:20

Ja, precies.

14 oktober 2014 om 23:51

Wie staat er van Barca tussen dan? Pepe, Ramos en Godin op volgorde!

15 oktober 2014 om 00:15

Waarom zou er iemand van Barça tussen moeten de verdediging was niet om aan te gluren vorig jaar

15 oktober 2014 om 02:27

Toch kreeg Real meer tegendoelpunten dan Barça.

14 oktober 2014 om 23:50

Volledig eens.

Pepe in plaats van Ramos en Goding voor Filipe Luis.

Miranda en Godin waren telkens belangrijk voor Atletico Madrid, zowel aanvallend als verdedigend. Telkens als Atletico achterstond dan was het wachten tot Godin of Miranda uit een stilstaande fase zouden scoren.

Ramos scoorde zoals altijd wel goals, maar verdedigend vond ik Pepe veel beter. Hij was een muur!

15 oktober 2014 om 12:57

Pepe was duidelijk de beste verdediger ter wereld vorig jaar. Godin en Miranda zijn goed maar spelen in een zeer georganiseerd team waar ze altijd 2 controleurs voor hun neus hebben staan. Pepe en Ramos hadden elke wedstrijd een enorme ruimte in de rug en vooral Pepe liep in die gehele ruimte iedereen van de bal af. Wat was hij goed.

Hmm, ik mis Diego Godin wel een beetje in dit rijtje!

15 oktober 2014 om 15:55

Is maar een gedacht joh

In mijn ogen hoorde daar sowieso Diego Godin te staan, heeft vaak genoeg Atletico gered.

Ik zal voor Miranda gaan die heeft echt een goed seizoen gedraagt en vond hem verdidigend sterker als Ramos en Luis.

Ik kan niet geloven dat Ramos is genomineerd maar Pepe niet...

Godin er in voor Ramos. Als dit CL was dan wel Ramos.

Ik hoop op Filipe en Courtois

14 oktober 2014 om 23:47

Waarom?

14 oktober 2014 om 23:56

Lol je ziet toch duidelijk dat hij een Chelsea fan is

Klinkt provocerend, maar ik vind Ramos niet in dit rijtje passen. Hij was/is verdedigend zeer zwak en was ook niet beslissend voor zijn club die nota bene 3e werd. Nu hij toch genomineerd is en Godin bijvoorbeeld niet, hoop ik dat Miranda het wordt. Was erg belangrijk vorig seizoen en is de club ook trouw gebleven. Met Godin een droomkoppel.

15 oktober 2014 om 00:18

Je doet nu alsof Pique een amateur is. En ramos was vorig seizoen(op cl na) zeer matig/slecht

15 oktober 2014 om 13:00

@paulbarca

Als hij verdedigend zwak was, speel je niet al jaren bij Real en Spanje onvoirwaardelijk in de basis. Hij kan soms afwezig zijn maar maakt veel goed met zijn lenigheid waardoor hij ballen onderschept op een manier die ik geen enkele verdediger heb zien doen. Los van dit ben ik het met je eens. Godin had erbij moeten zijn en Pepe had moeten wirden verkozen. De beste verdediger van de wereld vorig jaar.

Ik heb geen reactie gegeven op doelman van het jaar in Spanje 2013/14, maar die titel moet natuurlijk naar Courtois gaan. Navas was/is erg goed, en Willy ben ik ook erg fan van als keeper, maar Courtois is gewoon de beste keeper van de wereld, al kun je zeker de discussie in twijfel trekken of Neuer beter is dan de Belg.

14 oktober 2014 om 23:47

Neuer is minder. Als je zag hoe dom hij Higuain voor het hoofd stompte in de wk-finale, dan had hij er best met rood af gemogen. Neuer heeft wel vaker dat hij als een halve gek uitkomt. Ik vind Courtois hierin veel betrouwbaarder.

15 oktober 2014 om 00:00

Neuer speelt ook met minder betrouwbare verdedigingen dan Courtois..

15 oktober 2014 om 00:15

Minder betrouwbaar? Helemaal niet.

15 oktober 2014 om 00:19

Nou ik zou me als keeper minder op mm gemak voelen als Dante voor me staat ipv cahill in bloedvorm

15 oktober 2014 om 00:14

"de Belg" , het lijkt wel een verwijt

15 oktober 2014 om 01:15

Haha, nee zo bedoel ik het echt niet hoor. Maar ik gebruik bij buitenlandse spelers vaak de Spanjaard enzo. Ik ben Nederlander en ik vind het raar als ik zeg bij Robben, de Nederlander. Dan is het gewoon landgenoot. Ik vind het gewoon leuk om afwisselend te zijn als ik type. Ik heb juist heel veel respect voor België. Mooi voetballand, die ik ook volg, hetzij via teletekst.

Wat doet Sergio Ramos hier, Pepe was vorig jaar velen malen beter dan hem. Prijs hoort natuurlijk toe aan Godin.

15 oktober 2014 om 00:20

Omdat hij vorig jaar de beste verdediger van de prinses division was

15 oktober 2014 om 00:21

*primera(fuck autocorrect)

14 oktober 2014 om 23:46

Pepe is niet eens genomineerd...

15 oktober 2014 om 13:17

Oke, prima dat je zo denkt, maar als ik je tekst letterlijk neem, dan lijkt het net zo of Pepe kans maakt die die titel. En dat is jammerlijk genoeg echt niet zo.

Terecht na de kerst was Ramos de beste real verdediger.

14 oktober 2014 om 23:45

En real was de ploeg die 3e werd in de Primera Division dus dat zegt niet zoveel, bovendien had deze / moet deze prijs naar Godin of Miranda gaan, eigenlijk naar allebei als dat zou kunnen. Met hen achterin zou bijv. United in februari al kampioen zijn.

14 oktober 2014 om 23:56

Wie heeft de beker gewonnen? Het gaat toch om individuele prestaties. Wel zielig dat veel mensen het Ramos niet gunnen. Vooral nadat ze 5-0 hebben gewonnen en Atletico maar 1 wedstrijd in de competitie won! Dus wat zeg je nou verdedigend beter.

15 oktober 2014 om 00:17

Nee, maar ik vind dat de competitie winnen zwaarder meetelt dan de beker. En ik denk dat bijna iedereen het hier toch wel met me over eens gaat zijn. Ergo de prestaties uit de competitie moeten sterker worden meegerekend dan de beker, en daarin is Ramos gewoon minder dan Pepe, Godin en Miranda.

15 oktober 2014 om 15:51

beste real verdediger absoluut,maar beste verdediger van La Liga is toch echt Godin.

Ramos gaat winnen, dat is voor 99% zeker. Echter Godin zou moeten winnen maar spelen voor Real Madrid en belangrijk zijn in de nationale ploeg van Spanje is belangrijker dan daadwerkelijk prestaties te leveren.

Hoe kan Godin niet zijn genomineerd? Toch de beste van allen en beslissend om het moment dat het moest (de 1-1 tegen Barcelona waardoor ze kampioen zijn geworden).

Ramos heeft het goed gedaan, maar dat is voornamelijk in de beker en CL. Real heeft de competitie laten lopen tav de CL wat een reden is om Ramos niet te verkiezen. Nu Godin niet is geselecteerd zou het zomaar kunnen dat hij hem wint.

15 oktober 2014 om 15:50

Godin had in de plaats van Luis moeten staan.ik vind het ook wel heel raar dat hij er niet eens tussen staat.voor iedereen was hij de nr 1 vorig seizoen.dan wens ik alle succes aan Miranda voor alsnog die prijs naar het Atletico kamp te halen.ik zie eerlijk gezegd Ramos nu ook wel winnen,maar als ze al weten te presteren Godin niet te selecteren zou ik niet opkijken van nog iets geks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren