Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maarten Stekelenburg is ook na zijn 40ste verjaardag doelman van Ajax

Laatste update:

Maarten Stekelenburg gaat langer door bij Ajax. De Amsterdamse club maakt vrijdag namelijk wereldkundig dat de 39-jarige doelman zijn aflopende contract in de Johan Cruijff ArenA met een seizoen heeft verlengd. Voetbal International wist afgelopen week al te melden dat Ajax Stekelenburg voor de club wilde behouden en deze vrijdag hebben beide partijen dus handtekeningen gezet onder de nieuwe verbintenis.

Stekelenburg, die vrijdag zijn eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen afwerkte, keerde in 2020 terug bij Ajax, na enkele omzwervingen in het buitenland. De doelman die in september zijn veertigste verjaardag viert stond tussen 2002 en 2011 ook al onder contract in Amsterdam. Aan het einde van afgelopen seizoen gaf toenmalig trainer Erik ten hag de voorkeur aan Stekelenburg, die de inmiddels vertrokken André Onana verving. De routinier stond onder de lat in de finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV (2-1 nederlaag) en in het kampioensduel met sc Heerenveen (5-0).

Stekelenburg staat inmiddels op 311 wedstrijden voor Ajax in alle competities. De boomlange doelman veroverde vijf landstitels, viermaal de TOTO KNVB Beker en vier keer de Johan Cruijff Schaal. Stekelenburg stond in zijn lange loopbaan verder onder contract bij AS Monaco, Fulham, Southampton, Everton en AS Roma. Het is nog niet bekend of de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder met hem als eerste keeper aan het nieuwe seizoen begint.

De strijd onder de lat in Amsterdam lijkt op het punt van ontbranden te staan, want ook Remko Pasveer zinspeelt na een ijzersterk eerste seizoen op een basisplaats bij de landskampioen. Concurrent Jay Gorter heeft eveneens een jaar kunnen wennen in Amsterdam en zal ook een serieuze gooi doen naar de titel eerste doelman onder Schreuder in het aankomende seizoen.

Stekelenburg werd vorig jaar februari na de dopingschorsing van André Onana de eerste doelman van Ajax. Hij begon ook met die status aan het afgelopen seizoen, maar moest eind augustus afhaken met een zware heupblessure. De 38-jarige Pasveer nam het vervolgens zeer verdienstelijk over van de geblesseerde 63-voudig international, maar moest zelf zijn plek in februari van dit jaar afstaan door een gebroken vinger. Nu beide routiniers volledig fit aan de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang beginnen, zullen ze alles uit de kast halen om de nieuwe coach Schreuder te overtuigen van hun kwaliteiten. Gorter speelde na zijn komst vorig jaar vanaf Go Ahead Eagles pas twee keer voor Ajax 1 en lijkt op voorhand het minst kansrijk van de drie.

Maarten Stekelenburg moet als eerste doelman starten bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi toch, als je de filmpjes van ajax beetje ziet op youtube zet hij de jeugd ook goed op hun plek, beetje bijdragen dat ze niet te snel naast de schoenen gaan lopen

Is toch weer vragen om gedoe als Ajax blijft doorgaan met het huidige trio. Koop nou gewoon een topper van 28 (zie psv) die onbetwist in de basis staat!

24 juni 2022 om 17:23

Pasveer had 5 doelpunten tegen ofzo in een half jaar. Lijkt me niet dat ze iemand hoeven te kopen voor de basis

24 juni 2022 om 17:36

Pasveer had zelfs slechts 4 goals tegen in 22 wedstrijden. Hij had ook by far de meeste wedstrijden zonder tegendoelpunten: 19
Daarnaast had Pasveer ook het hoogste reddingspercentage in de ED. De verdedigers konden dus op hem bouwen en communicatie/coaching was uitstekend.

Daarom zie ik Pasveer graag weer als 1ste keeper. Gorter 2de en Steek als 3de.

24 juni 2022 om 17:52

Gooi Gorter maar voor de bus dat is de toekomst anders pasveer.. Stekelenburg kan echt niet meer het is een rustige doelman maar alles buiten handbereik is te veel voor die ouwe man

24 juni 2022 om 18:05

‘Gooi hem voor de leeuwen’ bedoel je denk ik…hoop ik

24 juni 2022 om 18:07

Haha ongetwijfeld voor de Leeuwen, voor de bus is geen aanleiding voor. 😉

24 juni 2022 om 18:35

@Marc 433 Hebben ze alles tegen hem aangeschoten dan? Stekelenburg kan niet eens meer duiken

24 juni 2022 om 18:40

Gorter kan zeker de eerste keeper worden bij Ajax. Hij heeft het in zich maar moet nog wat gepolijst worden

24 juni 2022 om 18:41

Pasveer heeft het prima gedaan, maar ik heb hem zelden zien uitblinken. Doet weinig fout en zorgt dat de verdediging goed staat. Op zijn leeftijd wordt je alleen maar minder en fragieler, ik zou er niet op durven bouwen aankomend seizoen.

24 juni 2022 om 19:51

Japie , hij heeft het over Pasveer en niet over Stekelenburg als je reageert die het dan op een normale manier , Pasveer had voor zijn blessure maar 4 tegengoals en raakte geblesseerd en die pillenslikker had er iets meer tegen en blunderde keer op keer . Dus zo slecht daad Pasveer het niet hoor .

24 juni 2022 om 20:03

@ Japie_krekel

Pasveer stond steeds op juiste plek. Iets met anticiperen op wat tegenstanders gaan doen. Zelfs een monster als Haaland die 3x 1 op 1 met Pasveer stond, lukte het niet om te scoren

Mbt Stekelenburg; wanneer de tegenstanders net zoals bij Pasveer 'de ballen tegen hem aanschieten' dan is duiken niet nodig

24 juni 2022 om 20:07

Eens, maar als Pasveer nou geblesseerd raakt? We hebben het gezien in februari

24 juni 2022 om 21:05

Dat was echt bizar inderdaad; Maarten was al geblesseerd en vervolgens raakten ook Pasveer en Gorter geblesseerd. En Onana liet helaas zien dat hij met z'n gedachten elders was.

Normaal gesproken zijn 3 keepers genoeg.

24 juni 2022 om 17:26

Via deze weg kan je drie kwaliteits-keepers rouleren indien nodig. Achter Benitez heb je Drommel en Waterman..wordt ik persoonlijk niet blij van

24 juni 2022 om 18:14

Drie kwaliteits-keepers? Op basis van wat zijn een 39-jarige Stekelenburg die niet kan duiken, en Gorter die alleen in de KKD heeft gespeeld kwalitets-keepers? Dat uitgerekend Pasveer de beste keeper van Ajax is geeft juist aan dat er een gebrek aan kwaliteit op die positie is.

24 juni 2022 om 18:43

Welke kwaliteits-keepers heb je het precies over?

24 juni 2022 om 17:26

Laten we eerst maar zien wat voor topper dat is. Pasveer heeft nu al een aantal jaar aangetoond een prima doelman te zijn en heeft vorig jaar veel mensen, waaronder ikzelf de mond gesnoerd. Verder wel met je eens dat ze voor het seizoen erop de portemonnee mogen trekken

24 juni 2022 om 17:32

@naalvies

Of die keeper van PSV een topper is/wordt, moeten we nog afwachten. Drommel en Mvogo werden ook als toppers binnengehaald. En we weten hoe het afgelopen is. En het bizarre is dat PSV al een topper in huis had; Lars Unnerstall.

Pasveer heeft laten zien een uitstekende keeper te zijn. Die verwacht ik weer als 1ste doelman. 2de zou Gorter moeten zijn en hem bijv. de bekerwedstrijden laten keepen en zo klaarstomen voor volgend seizoen.
Maarten dan als 3de keeper voor het geval dat.

24 juni 2022 om 17:41

Dan heb je niet goed zitten opletten want bij zowel mvogo en drommel waren er veel twijfels of ze het niveau wel aankonden. Benitez is al jaren een gewaardeerde kracht bij Nice en statistisch een van de beste keepers in Europa. Die kan echt wel keepen dus ik weet niet waar je op moet wachten. Het verhaal van Lars unnerstal is nu ook al uitgebreid besproken. PSV heeft hem een contract aangeboden, hij wilde niet verlengen en dichterbij zijn familie wonen aan de grens van Duitsland. Pasveer heeft het natuurlijk prima gedaan maar echt onmogelijke saves (zoals Onana voor het pilletje) heb ik hem niet zien maken afgelopen jaar.

24 juni 2022 om 17:57

Wanneer een club twijfels heeft dan lijkt het mij verstandiger om dan geen miljoenen te betalen voor Drommel en Mvogo (2 jaar huur). De geluiden in het begin waren toch echt dat ze heel positief over hen waren.

Maar eerlijk; ik kijk best veel voetbal en lees ook regelmatig erover, maar heb nog nooit gehoord van Benitez. Hiermee zeg ik niet dat hij geen topper is of wat dan ook. Ik ga ervan uit dat PSV hem goed gescout heeft en weet wat ze binnenhalen. En hopelijk is het wel die ene topper en wordt hij de vaste 1ste doelman.

Pasveer heeft het uitstekend gedaan. Als je knappe reddingen wilt zien, kijk dan even naar die kansen van Haaland in de CL.

24 juni 2022 om 18:08

Klopt het dat hij nog nooit een interland voor Argentinie heeft gespeeld? Toch opmerkelijk dan, want Argentinie heeft al jaren matige doelmannen onder de lat staan.Met Martinez hebben ze nu recent een goede doelman, maar daarvoor was het toch niet veel.

24 juni 2022 om 18:16

Klopt inderdaad. Hij heeft nog nooit gespeeld voor Argentinië. En hij is al 29 jaar.
Als hij echt zo goed is dan had hij op z'n minst bij de selectie gezeten.

Maar we gaan het zien. Ik ken hem niet, dus ik ga nu geen oordeel vellen.

24 juni 2022 om 17:59

Maar PSV had helemaal geen top keeper dus die moesten ook echt een echte keeper halen.

24 juni 2022 om 20:42

Is ook nog maar afwachten hoe goed die is , als het een topper is ging die niet zo makkelijk naar psv

"Strijd onder de lat"

Het is pasveer, dan een hele tijd niets en dan die andere twee. Pasveer heeft veel indruk op me gemaakt afgelopen seizoen. Beetje kolderiek in zn reddingen, maar een prima reflex. Heeft Ajax in de CL meerdere keren gered. En het aantal tegendoelpunten met of zonder hem spreekt boekdelen. Lijkt me niet dat er sprake is van een strijd. Wel van een laatbloeier die het geweldig heeft gedaan

24 juni 2022 om 17:57

Wat een onzin kraam jij uit. Gorter is een fantastische keeper met zeker meer potentie als een Pasveer. Gewoon onder de lat zetten.

24 juni 2022 om 18:23

Daar komt het Gorter sprookje weer ...

24 juni 2022 om 18:13

Gorter zit er dichter op dan je denkt, echter is Pasveer nog wel even de nummer 1 ja. Keept niet alleen zelf gewoon goed maar hij brengt rust en de verdediging staat goed georganiseerd. Heb het nooit opgemerkt maar bij Onana was dat toch nooit zo goed als nu, vrij bijzonder.

Leuk voor hem maar hopelijk niet als 1e keeper. Pasveer hoort gewoon boven hem te staan.

Geweldige toevoeging aan je selectie. Brengt veel ervaring en leiderschap.
Ookal zou ik m alleen opstellen bij de bekerwedstrijden, vind in dit wel een mooie contractverlenging !

Mensen moeten niet zo moeilijk doen met Steekie. Zie het gewoon als een extra keeperstrainer. Heeft veel ervaring en kan Gorter het een en ander doceren. Mocht het echt fout gaan net als vorig seizoen dan heb je tenminste een keeper zonder knikkende knieën achter de hand.

24 juni 2022 om 17:45

Maar dan kun je toch beter een keeper halen die wel duikt. En hem een contract geven als keepers trainer?? Maar deze keeper duikt niet. Zit mis bij hoge voorzetten. Kijk hij is belangrijk geweest goed gekeept ook. Maar keer houdt het op en das toch nu egt wel

Ik mag hopen dat het voor de kleedkamer is hoor, dan is het heel goed. Maarten heeft goede jaren gekend bij Ajax, maar hij is gewoon te oud en al lang het gewenste niveau niet meer. Als we nog een jaar krijgen zonder Gorter te zien bijvoorbeeld begrijp ik er geen reet meer van.

Prima. Pasveer in de basis, Gorter in de beker en eerste vervanger en Steek als 3e man. Wie weet komen ze er in augustus nog op terug al zijn de meeste echt goeie keepers al niet meer beschikbaar. Maar vind keeper niet echt prioriteit deze zomer. Pasveer is echt een superdeal gebleken, hierdoor hoef je 2 jaar geen topbedrag uit te geven want hij presteert geweldig.

Ik hoop echt dat ze nog een keeper aantrekken die er meteen kan staan. Het blijft jammer genoeg angstvallig stil rond het aantrekken van een nieuwe keeper

24 juni 2022 om 20:00

Omdat ze dat niet gaan doen. 2 ervaren keeper en een jonge keeper is voldoende volgens Schreuder. Dus hier moeten we het mee doen.

26 juni 2022 om 09:20

Ervaren /oude keepers die beide moeite hebben om snel in een hoek te liggen.

Oudjes als keeper, wel een zeer groot risico, zou wat van de inkomende miljoenen uitgeven aan een goede en Jonge keeper

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren