Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lyon stelt teleurstellende Bosz ultimatum tot WK; voorganger uit forse kritiek

Laatste update:

Peter Bosz staat onder flinke druk bij Olympique Lyon. De Nederlandse oefenmeester is door de clubleiding een ultimatum gesteld, zo meldt Foot Mercato. Bosz staat momenteel op een teleurstellende zesde plaats in de Ligue 1 en moet in de komende zeven duels zeventien punten pakken, anders lijkt zijn ontslag onafwendbaar.

Bosz staat een lastige opgave te wachten, want tot aan het WK in Qatar staan er nog competitiewedstrijden tegen RC Lens (vierde), Stade Rennes (achtste), Lille OSC (zevende) en Olympique Marseille (tweede) op het programma. De doelstelling van Lyon dit seizoen is het bereiken van de top drie, waar men momenteel zes punten onder staat. De ploeg van Bosz begon goed aan het seizoen met vier overwinningen en één gelijkspel in de eerste vijf wedstrijden, maar de druk neemt toe na drie verliespartijen op rij. Afgelopen zondag leed Bosz een 0-1 thuisnederlaag met les Gones tegen Paris Saint-Germain.

Technisch directeur Vincent Ponsot sprak vorige week nog over de doelstellingen van dit seizoen. “We verwachten resultaten. We hebben het team, de mentaliteit en veel andere dingen veranderd in samenspraak met Peter. Er ligt nu een basis voor succes. We willen dit seizoen in de top drie eindigen. We verwachten snel resultaten en Peter heeft doelstellingen die hij moet bereiken tegen de tijd dat het WK aanbreekt. Deze doelstellingen zijn vanaf het begin van het seizoen bekend. Wat ze precies inhouden, blijft tussen mij en Peter.” De ex-trainer van Ajax staat sinds eind mei vorig jaar voor de groep bij Lyon. Bosz heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen bij de Fransen.

Bruno Génésio
Bruno Génésio, die tussen 2015 en 2019 trainer was bij Lyon, begrijpt niet waarom Bosz zo weinig kritiek krijgt. “Als ik bij Lyon zo had gepresteerd als Peter Bosz dit seizoen doet, zou ik in stukken worden gehakt”, zegt de huidig trainer van Stade Rennes in een interview met After Foot. “Hij wordt gespaard, van mij hadden jullie niets heel gelaten. Dat neem ik jullie kwalijk.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uiteindelijk blij dat deze trainer niet terug is gegaan naar Ajax of het NL elftal heeft gekregen. Bosz speelt toch met topclubs als Dortmund, Ajax en Lyon te voorspelbaar voetbal met veel risico. Met clubs als Heracles, Vitesse en Leverkusen laat je dan "leuk" voetbal zien, maar bij de topclubs moet je ook eens lelijk winnen om je doelstelling te halen.

Desondanks een prima kerel die Bosz en zeker geen slechte trainer, maar ik denk dat Ajax met Schreuder en NL met Koeman toch betere keuzes heeft gemaakt. Dat er met Bosz milder wordt omgegaan dan die vorige trainer lijkt mij wel het resultaat van Bosz als persoon, daar kan je eigenlijk geen hekel aan hebben. Daarbij heeft Lyon sowieso al een mindere selectie dan PSG, Monaco, Marseille en Rennes.

23 september 2022 om 11:08

Leuk voetbal zonder resultaat. Ik ben bang dat hij zich te groot voelt voor een u23/jong .. ploeg. Hij kan matige/niet-topploegen wel goed laten voetballen. Wellicht dat hij een goede basis kan neerzetten bij Jong Oranje, Jong Ajax oid. Niet werken met de beste jongens, maar wel de grootste talenten.
Opzich ook wel dankbaar werk als je bekijkt waar alle talenten van Ajax allemaal stranden. Wellicht dat hij ervoor kan zorgen dat al deze talenten een betere stap kunnen maken. Dan heb je in eigen jeugd de spelers als Gorter, Scherpen en Schuurs lopen. Deze hebben allen in de KKD uitgeblinkt (scherpen onderkant Eredivisie)

23 september 2022 om 12:36

Tsja een jeugdteam lijkt mij nou ook niet echt iets wat hij nu nog zal doen. Een club als Excelsior, waarbij je regelmatig de talenten van Feyenoord huurt bijvoorbeeld. Dat lijkt mij meer iets voor Bosz. Of een topclub uit een kleine competitie met talenten, zoals Basel, Salzburg of Anderlecht.

23 september 2022 om 11:36

Lyon heeft geen mindere selectie dan Rennes en Marseille (heel raar argument ook). Lyon had vorig seizoen een best goed team en wordt 8e. En dat komt allemaal omdat de teams die je opnoemt een betere selectie hebben? Het is nu al 1,5 jaar gewoon ondermaats. Even de wedstrijd uit tegen Reims terugkijken dan kom je erachter wat Bosz verkeerd doet. Of hij kan de groep niet motiveren of hij is tactisch toch niet zo geweldig als de directie dacht.

23 september 2022 om 12:30

Ik vind wel degelijk dat die clubs een betere selectie hebben. Lyon heeft wellicht wat bekendere namen, maar vlak Rennes niet uit. Achter die clubs eindig je dus gewoon 5e. Neemt niet weg dat je met een club als Lyon gewoon top 3 moet spelen natuurlijk, maar ze kunnen het Marseille, Rennes en Monaco hooguit lastig maken. Lyon is iig niet significant beter naar mijn idee. Dan heb je ook nog clubs als Nice en Lille waar je niet altijd van wint met deze selectie, dan ben je al een heel eind.

Nogmaals, je moet beter met Lyon. Het is echter niet zo dat een andere trainer met dit materiaal sowieso even 2e wordt.

23 september 2022 om 13:53

Bij Leverkusen is meneer er uiteindelijk ook gewoon uitgegooid door tegenvallende resultaten.

Dus 5 winnen 2 gelijk. Dat kunnen ze wel vergeten.
Montpellier, LOSC, Marseille en nice zijn tegenstanders die ze tegenkomen. Daar kan je gewoon van verliezen.

Uiteindelijk echt een flink overschatte coach. Straks voor de 3de keer ontslagen worden en nog steeds roepen mensen dat die terug moet naar Ajax of het Nederlands elftal moet leiden. Kent 1 kamikaze tactiek wat hem meerdere banen heeft gekost. Weinig zelfreflectie heeft die.

23 september 2022 om 11:11

Vitesse heeft hem toendertijd gehaald om attractief voetbal te laten spelen. Goed voetbal verkoopt en de supporters zijn minder snel ontevreden. Wanneer een coach afbraakvoetbal speelt en niet presteert, wordt er sneller gezeurd. Uiteindelijk heeft elke trainer een +- houdbaarheid van 3jr bij een selectie. Dan kun je niet anders stellen dan dat hij het overal oke heeft gedaan, enkel bij Dortmund niet.

23 september 2022 om 11:17

Als je de laatste 3 keer vrij snel bent ontslagen kun je niet zeggen dat het oké was na mijn mening. Daarnaast is er ook een verschil tussen attractief voetbal wat realistisch is en kamikaze voetbal van Bosz. Daar zit dus wel degelijk een groot verschil in. Denk maar niet dat de supporters blij zijn van clubs dat je door te aanvallend voetbal zoveel verliest. Die zien liever voetbal wat resultaat oplevert.

23 september 2022 om 12:07

Bosz is ontslagen na een jaar bij Dortmund, eens was niet goed. Bij Leverkusen heeft hij toch van 2018 tot en met 2021 gezeten, dat is toch wel een jaar of 3. Lyon is wat mij betreft ook weer ondermaats. Maar daarvoor heeft hij bij zowel Maccabi als Ajax een stap omhoog verdient.

23 september 2022 om 12:41

Nog geen 2.5 jaar bij leverkusen. Ook vrij snel uitgeschakeld in EL door mindere clubs. Bij Ajax natuurlijk geen kampioen geworden en EL was toch vrij veel geluk. Dus ja, het blijft nogal een matige trainer die niet realistisch kan spelen.

23 september 2022 om 11:15

Denk dat AZ perfect voor hem is mocht de trainer van AZ vertrekken

23 september 2022 om 11:20

Denk het niet. Een slot was de perfecte coach. Die houdt van aanvallend voetbal maar wist ook op de perfecte momenten Az iets behoudender te laten spelen vandaar dat ze zoveel topduels wisten te winnen. Dat doet Jansen in mindere mate vooral tegen Ajax. Bosz kent dat niet.

Wat een ontzettend oncollegiale zak hooi is die Genesio zeg. Hij zegt min of meer dat hij verwacht/hoopt dat de media Bosz met de grond gelijk maakt. Bah.

23 september 2022 om 11:12

Gewoon de druk verhogen bij Bosz, onrust bij Lyon komt ten goede bij Rennes. Rennes heeft de afgelopen jaren een aantal grote talenten in de selectie lopen, die kunnen zomaar in de top-3 belanden komende jaren.

23 september 2022 om 11:14

Ben het eens met de reacties hierboven wat betreft Bosz maar waarom moet Genesio zich hierin mengen joh. En met zo’n ultimatum van 17 punten kun je als Bosz zijnde ook je conclusies trekken.

23 september 2022 om 12:39

Waarschijnlijk zit er nog wat oud -onverwerkt zeer- bij hem.
Triest om dit zo te spelen.

Los van dat Bosz inderdaad opvallend lang de hand boven het hoofd wordt gehouden denk ik dat het wel gewoon een fijne en duidelijke man is om mee te werken. Inhoudelijk misschien niet de beste trainer maar wel aangenaam in de omgang. Waarschijnlijk is Genesio het tegenovergestelde. Überhaupt heel erg onredelijk om je zo uit te laten over een "collega".

Een van de meest of de meest overschatte trainer die er is. Wordt straks bij zijn derde club op rij ontslagen. Teert enkel op een EL finale met Ajax.

23 september 2022 om 12:01

Die Finale die ook met veel kunst en vliegwerk is gehaald. Met een karrevracht aan doelpunten tegen in die laatste rondes. En vervolgens geen plan B hebben en je volledig laten overklassen door een Man Utd wat gewoon slecht was dat jaar. Daar kijken mensen vaak niet naar.

23 september 2022 om 12:45

Precies zo denk ik er ook over .

Peterbosz ook niets gepresteerd, op kampioen eesrte divisie na met Heracles geen prijzen
Met Ajax Dortmund maar ook Maccabi Tel Aviv de grootste club van Israel niets gewonnen
Bij Leverkusen ontslagen.

Zijn carriere is gebasseerd op de finale van Ajax maar zoals bleek had hij daar gewoon geluk met een hele goede generatie spelers

23 september 2022 om 11:54

Hoho, je vergeet het landskampioenschap met Agovv bij de amateurs ;-)

Maar het is niet echt een eerlijke vergelijking als je alleen naar prijzen kijkt, aangezien de meeste clubs waar Bosz heeft gewerkt je geen hoofdprijzen kan verwachten.

Met zijn vorige club Leverkusen deed hij het eigenlijk helemaal niet zo slecht met een 4e (hij nam het over toen ze 9e stonden), 5e en 6e (op moment ontslag, maar ook de uiteindelijke ranking) plaats. Dat zijn ook ongeveer de plaatsen waar Leverkusen thuis hoort. Ook behaalde hij de bekerfinale. Hij won weliswaar niet , maar kun je dat verwachten tegen Bayern? Vergeet ook niet dat Leverkusen nooit landskampioen is geweest en de laatste bekerwinst was helemaal terug in 1993 (tegen nota bene de amateurtak van Hertha Bsc).

Ajax en Maccabi Tel Aviv zijn de enige clubs waar je prijzen mee kan verwachten. Tel Aviv weet ik niet van hoe hij het gedaan heeft (want ook als je net geen prijzen pakt, zoals hij deed, kun je het alsnog wel redelijke gedaan hebben), maar met Ajax deed hij het zeker niet onaardig. Niemand had verwacht dat hij de EL-finale zou halen. Bovendien zijn deze twee clubs ook maar 2 van zijn 16 jaren als coach in het betaald voetbal (agovv des niet meegerekend en huidig seizoen bij Lyon ook nog niet).

23 september 2022 om 12:05

Volgens mij is elke trainer afhankelijk van goede voetballers toch ? Guardiola heeft na 1 miljard investeringen nog steeds geen CL maar heeft toch een lijst van een paar hele goede spelers , en dan roepen dat Bosz geluk heeft met een generatie goede spelers bij het halen van de finale EL het kampioenschap liepHij mis bij Ajax op 1 punt tjonge wat een slechte trainer zeg pff

23 september 2022 om 12:09

In diezelfde periode domineert Guardiola wel gewoon de PL.

23 september 2022 om 12:25

Hoe knap is dat na al die investeringen?

23 september 2022 om 12:37

Even vergeten dat de rest niet investeert, bedankt voor het in herinnering brengen!

23 september 2022 om 13:15

Alsof de rest in de tussentijd niks heeft gehaald. Zo de PL domineren als hij doet heeft geen enkele andere coach kunnen doen, zelfs niet Alex Ferguson of Wenger.

23 september 2022 om 14:55

Oh Ferguson tussen 1993 en 2013 14 x maal kampioen dat is geen domineren ? En die heeft geen miljard hoeven uitgeven toch 🤣

23 september 2022 om 15:26

Ferguson werd in 86 aangesteld en won zijn eerste PL/Premiership titel 7 jaar later. Over een periode van bijna 30 jaar 14 titels pakken is een knappe prestatie maar niet te vergelijken met Guardiola. Dit zit er 6 jaar en heeft al 4 titels gewonnen los van de bekertoernooien. De speelwijze die Guardiola heeft geïntroduceerd en het gemak waarmee ze de wedstrijden winnen zorgt ervoor dat ik hem dominanter vindt. Fergie time was er niet voor niks.

Tsja, dat krijg je als je met Lacazette voorin gaat spelen, dan ga je als club gewoon steeds meer lijden en teleurgesteld raken. Bij bepaalde aankopen heb ik sowieso het idee dat het geen Bosz-spelers zijn, dus daar zit je dan mee.

Geduld is een schone zaak.
Clubs wat vertrouwen blijven houden in de trainer hebben voor mij altijd de voorkeur boven clubs die de trainer na 3 slechte rondes eruit sodemieteren.
Trainers zijn afhankelijk van hun spelers. Als de spelers niet leveren is de trainer kansloos. En als de spelers het geloof niet meer hebben moeten ze zich samen pakken en met de trainer in gesprek gaan zodat hij zijn conclusie kan trekken en op kan stappen.
Gelukkig is het bij Arsenal beter geregeld,Arteta werd door vele al afgeschreven en had bij menig andere club al zijn koffers kunnen pakken maar gelukkig bleef er vertrouwen komen vanuit de leiding. En dat betaalt zich op de langere termijn uit.
En Lyon komt met een mooi doel voor Bosz ik zou die 17 Punten groot uitprinten en in de kleedkamer hangen zodat de spelers weten wat er behaald moet worden dat ze voor hun trainer hun best doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren