Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong zet deur voor Oranje op een kier: ‘Hij kan me altijd bellen’

Laatste update:

Luuk de Jong plaatste zich woensdagavond met PSV dankzij een 5-1 zege op Rangers voor de groepsfase van de Champions League. De spits was vorige week in Glasgow (2-2) al belangrijk met een treffer en maakte ook de cruciale 3-1 in het Philips Stadion. De aanvalsleider was daarnaast ook goed voor een assist. De analisten van RTL 7 stellen dat hij in bloedvorm is en vragen of een terugkeer bij het Nederlands elftal een mogelijkheid is. "Ik heb goed contact met Koeman, dus hij kan me altijd bellen. Ik denk wel dat hij mijn nummer nog heeft."

"Kan Koeman jou uit je pensioen halen?", vraagt presentator Marcel Maijer aan de ervaren goalgetter. "Nee, ik heb daar een bewuste keuze in gemaakt", begint De Jong nog met een duidelijk afwijzend antwoord. "Maar hij kan me altijd bellen en we kunnen over dingen praten. Ik heb altijd goed contact met hem gehad, maar ik heb daar zeker een bewuste keuze in gemaakt. Zeg nooit 'nooit' natuurlijk, maar ik heb dat om bepaalde redenen gedaan."

Maijer stelt dat hij 'een klein kiertje hoort'. "Nou ja, het blijft voetbal", antwoordt De Jong met een lach. "Maar wat ik zeg: om bewuste redenen heb ik daarvoor gekozen. Maar ik heb goed contract met Koeman en we kunnen altijd een kopje koffie drinken om met elkaar te praten." Analist Jan Boskamp haakt in: "Maar Luuk, je weet toch wel dat je in bloedvorm bent? Als ik bondscoach zou zijn en je ziet de problemen die je hebt, dan zou ik je toch misschien bellen." De Jong: "Ik heb goed contact met Koeman, dus hij kan me altijd bellen. Ik denk wel dat hij mijn nummer nog heeft", lacht de spits. Boskamp doelt waarschijnlijk op Memphis Depay, die wegens een blessure moet afhaken bij Oranje.

PSV wist wat het te doen stond na de 2-2 in Glasgow: winnen. De Eindhovenaren domineerden voor rust, al was Ismael Saibari de enige speler die het net wist te vinden. Na rust verdubbelde de nummer 10 van PSV de score, waarna De Jong vlak na de 2-1 van James Tavernier de 3-1 maakte. In de slotfase zorgden Joey Veerman en Connor Goldson (eigen doelpunt) voor de eindstand. Donderdag hoort PSV, net als Feyenoord, aan welke ploegen zij gekoppeld worden in de groepsfase van het miljardenbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat het hierover gaat en niet over de wedstrijd, of het feit dat PSV weer terug is in de CL…

30 augustus 2023 om 23:43

Daar is het andere artikel toch al aan gewijd?

Deze jongen hoort toch gewoon altijd als pinchitter bij Oranje te zitten als hij in vorm is.

31 augustus 2023 om 00:10

Nee joh is over. Doorselecteren.

Voor het seizoen riepen volgens mij 90% van dr PSV fans dat Luuk moet banken.

Hij speelt nu goed tegen een matig Rangers (vergeet niet Ajax onder leiding van de slechtste coach ooit rolde Rangers ook op) en gelijk Oranje in...

Kom op man

31 augustus 2023 om 00:18

O ja mogelijk past hij ook gewoon beter in eem Bosz systeem. Vergeet niet bij Oranje loopt Koeman

Die haalt alle voetbal weg en zou tegen Frankrijk ook spelen met alleen Luuk in de aanval

31 augustus 2023 om 10:16

Vanaf de 2e seizoenshelft maakt luuk weer wekelijks goals, en nu ook weer Europees. Daarvoor was het wat minder idd.

31 augustus 2023 om 05:57

Hij heeft zover ik weet slechts 1x echt een meerwaarde gehad als pinchitter en dat was tegen Noord Ierland. Afgelopen WK brachten zijn invalbeurten ook niets. Gewoon doorselecteren

31 augustus 2023 om 15:09

Luuk had afg jaar een minder seizoen. Ik vind hem momenteel fris en gretig ogen, wellicht ook doordat hij een bewuste keuze heeft gemaakt tussen club en land

No-brainer. Binnenkort springt het hele land voor Luuk!

Laat die weghorst gewoon thuis. Luuk heeft specifieke kwaliteiten!

30 augustus 2023 om 23:53

Luuk heeft zelf aangegeven te stoppen met Oranje. Dus hij is gewoon verleden tijd. Weghorst voor nu is gewoon prima als wissel. Heeft echt wel bewezen dat hij iets kan toevoegen als wissel. Je gaat ook niet De Jong opbellen om als bankzitter te komen zitten voor de laatste minuten haha.

31 augustus 2023 om 00:54

Weghorst of De Jong, het is mij om het even. Gewoon Weghorst selecteren als De Jong bedankt heeft. De Jong is geen speler die je opbelt om te vragen of hij nog alsjeblieft als pinchhitter wil komen. Weghorst heeft die rol ook prima ingevuld als hij de kans kreeg.

31 augustus 2023 om 08:19

Aan De Jong heb je ook helemaal niets op dat niveau en met deze flanken. Die heeft echt aanvoer en wat ruimte nodig.

Luuk heeft nooit gezegd dat de deur op een kier staat of dat hij openstaat voor een terugkeer, de interviewer probeerde dit antwoord zelf uit Luuk te persen, waarbij Luuk aangaf een bewuste en doordachte keuze heeft gemaakt om te bedanken voor Nederland, maar Ronald altijd vriendschappelijk mag bellen voor een bak koffie

31 augustus 2023 om 07:04

‘Zeg nooit nooit’ - dit geeft de kranten/media kansen tot artikelen als deze. Hoewel ik het met je eens bent, zet dit zinnetje technisch gezien de deur op een kier. Of was het de interviewer die dit zei? (Sorry, gisteren alles gemist door verplichtingen)

31 augustus 2023 om 07:27

Door te zeggen dat koeman mag bellen voor 'een kopje koffie' zet hij de deur wel degelijk op een kier.
Koeman gaat alleen niet bellen, want die is daar veel te trots voor.

31 augustus 2023 om 08:24

En hij zei ook "in het voetbal weet je het nooit". Maar ik denk dat het wel zeker is dat hij stopt en niet weer beschikbaar wordt.
Overigens dat stukje over Theo Janssen die vroeg aan Luuk of hij naar het afscheidsfeestje van Wout Brama kwam, zag er ook enorm ongemakkelijk uit.

Waarom doe je de deur dan dicht man, vind dat gewoon zo slap als maar kan. Gewoon met je voeten en hoofd spreken zoals vanavond. Dat deur dicht trekken terwijl je dat niet wil moet je toch niet aan beginnen. Ach ja het is ook maar een mens, wat een pot van hem vanavond.

31 augustus 2023 om 00:05

Hij heeft ook nergens gezegd dat de deur op en kier staat. Dat maakte de interviewer ervan.

31 augustus 2023 om 00:17

Dat is dan een domme headline.

31 augustus 2023 om 00:22

Klopt Achja zijn het van vz ondertussen gewend alles voor de clicks. ze hadden beter kopje koffie met Koeman kan altijd kunnen zetten maar zouden ze er niet zoveel clicks mee maken.

31 augustus 2023 om 03:25

Beetje net zo dom als een mening over iets te geven zonder het interview gezien te hebben..

Luuk heeft gewoon netjes bedankt voor Nederlands elftal en komt hij echt niet op terug of de nood moet zo hoog zijn dat hij eerste spits kan spelen

31 augustus 2023 om 14:36

@ryan030 Ja? Kan ik niet uit gaan van een artikel? Kan het interview niet kijken in Amerika dus pech voor mij.

In de vorm waarin die nu in zit, dan kun je hem zeker oproepen. Maar voor de lange termijn, kun je beter kijken naar andere jongens. De nieuwe lichting na Memphis, De Jong, Janssen en Weghorst zijn Brobbey (21, Ajax), Dallinga (23, Toulouse), Boadu (22, Monaco), Piroe (24, Leeds), Zirkzee (22, Bologna), en Emegha (20, Strasbourg). Hangt ook een beetje af hoe jongens zoals Meerdink, Van Hooijdonk en Ohio zich doorontwikkelen. Het is nog allemaal middelmaat, maar als die jongens zich goed doorontwikkelen bij hun huidige clubs, Boadu moet eigenlijk weg want die speelt gewoon te weinig nu ook Balogun is gehaald, dan kan het uitgroeien tot Europese subtopspitsen met wellicht een paar die uitgroeien tot de top. Maar ja, een stukje begeleiding komt daarin ook kijken, zowel van de zakenwaarnemers, clubcoaches, maar ook van de bondscoaches.

Sinds de tijd van twente was het al duidelijk dat dit de spits van oranje moest worden. Helaas is het anders gelopen, fantastische carriere gehad, haalt er nog steeds alles uit.

Maar voor mijn gevoel altijd ondergewaardeerd.
Altijd zeuren dat oranje 4-3-3 moet spelen, nou dan was hij toch perfect ? Zelfs de blinde swingin de box van dumfries komen aan bij hem.

Raar interview zeg. Luuk geeft duidelijk aan dat hij goeddoordachte redenen heeft om niet meer voor Oranje uit te komen. Je zag ook duidelijk dat het iets was wat hij liever niet verteld op tv in een interview na de wedstrijd. Vervolgens vraagt de interviewer het nog 2 x waarop luuk de jong zegt dat hij erg goed met koeman kanen Dat hij altijd open staat voor een bakje koffie. Daarna benadrukt hij nogmaals dat hij bedankt heeft.

Dit is niet echt de deur op een kier zetten. Dit maakt de interviewer ervan.

Gewoon lekker meenemen naar het EK over 9 maanden als pinch-hitter! Zijn kopkracht is ongeëvenaard goed!!

31 augustus 2023 om 00:15

Juist die rol als invaller was hij zat..

Alleen die interviewer drukt dit er doorheen jezus zeg haha. De Jong heeft niet voor niets aangegeven dat hij wou stoppen bij Oranje. Gewoon lekker zo laten want het is zijn keuze. Zou een beetje raar zijn om daar nu al op terug te komen.

31 augustus 2023 om 00:09

Klopt wat je zegt. Denk dat de reden dat hij heeft bedankt was dat ze hem links lieten liggen en voor wout weghorst gingen. Denk als Koeman beld en met en mooi verhaal komt hij erover na gaat denken maar of die dan werkelijk terug komt durf ik niet te zeggen

Luuk de Jong was geheel vorig seizoen slecht, kon het qua snelheid niet bolwerken. Hij scoort een paar keer tegen fc knudde en meneer moet bij Oranje? Sorry maar nee.
Geen franse verdediging die zich zomaar in de luren laat leggen en tegen gibraltar en co kan je ook jeroen verhoeven in de spits zetten

31 augustus 2023 om 00:11

Mooi dat je alle eredevisie teams fc knudde noemt. Zullen we jou ook niet al te serieus nemen aangezien ff knudde teams zelfs voor jouw te hoog gegrepen zijn/waren

31 augustus 2023 om 00:46

Scoorde meer goals per 90 minuten vorig seizoen dan Gimenez en Brobbey maar Luuk krijgt nooit de waardering die hij verdient.

Wat kan het verkeren… maand geleden wilden zelfs een heleboel die hard psv supporters hem weg hebben. ‘Kan echt niet meer’, ‘past niet in het spel van Bosz’, ‘te oud’. Maar zoals ik al aangaf veel te snel afgeschreven. Gisteren mocht Pepi niet eens invallen…

Luuk De Jong was zelfs in zijn hoogtijdagen enkel geschikt als pinchhitter in Oranje en zelfs dat was geen doorslaand succes. Daar moet je zowel als Koeman als Luuk zijnde niet meer aan willen beginnen.

Waarom niet?? nu hebben met Noa Lang, Malen, Gapko, Depay, Bergwijn snelle behendige spelers wet weinig lengte, als iets wil forceren heb je jongens als Luuk de Jong en Weghorst nodig. Al vind ik Luuk sterker in de lucht, Wout is meer spits voor in kluts of combinatie.

Hij begon vorig jaar ook sterk na seizoen bij Barca (waar hij een soort cultheld had) maar raakte geblesseerd tegen de Rangers, net op tijd fit voor het WK, waar hij alleen tegen Argtinie werd in gebracht en ondanks dat Wout de held van Oranje werd liet Luuk al meer zien, dan Depay en Bergwijn in gehele wedstrijd daarvoor.

Na het WK bedankte hij en worstelde met zijn vorm en na 1e interlandbreak, waarin hij vrij had, volgde 10 westrijden waarin 9 scoorde. Waaronder 2 maal tegen 3-0 thuiswedstrijd tegen Ajax en PSV uiteindelijk de 2e plek veilig stelde.

Als Koeman en Luuk nou eens afspreken alleen voor belangrijke wedstrijden te komen opdraven en oefeninterlands en en zwakke tegenstanders waar Oranje toch geheid van winnen achter wegen laat. Is Luuk wel te porren voor terugkeer bij Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren