Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof voor ‘Super-Futbolista’ De Jong: ‘Dit is al het Barcelona van Frenkie’

Laatste update:

Twee doelpunten van Antoine Griezmann gaven zondag de doorslag in het competitieduel tussen Villarreal en Barcelona (1-2), maar Frenkie de Jong trad ook nadrukkelijk op de voorgrond. De Nederlander, die als middenvelder in het 3-5-2-systeem van Ronald Koeman speelde, kreeg zowel in de eerste als de tweede helft een goede kans om op het scorebord te verschijnen, maar hij faalde in de afwerking. Het goede spel van de Oranje-international in het Estadio de la Cerámica heeft tot veel complimenten van de Spaanse media geleid.

Bij Sport waren de hoogste beoordelingen voor Antoine Griezmann (een negen) en Óscar Mingueza (een acht); voor ‘de dynamische’ De Jong zat er niet meer dan een zes in. “Hij rende zonder te stoppen en zocht continu naar ruimtes op het veld. Hij was nadrukkelijk aanwezig in aanvallend opzicht en vond ook de weg naar het doel, maar het ontbrak tot tweemaal toe aan finesse in de afronding”, zo valt bij de beoordelingen van de Catalaanse sportkrant te lezen. Journalist Dídac Peyret wijdt een apart artikel aan de Nederlander, met als titel: ‘De Jong schittert, dit is nu al het Barcelona van Frenkie’.

Peyret wijst erop dat De Jong al enkele weken laat zien dat het middenveld zijn positie is. “Als centrale verdediger verbeterde hij de opbouw vanuit achteruit, maar hij voelde dat hij meer kon geven. Het was een andere De Jong, hij was betrokken bij het spel, maar niet zo nadrukkelijk aanwezig als in zijn beste wedstrijden als middenvelder. Dat niveau laat hij de voorbije weken nu wel zien. Een voetballer die een versnelling hoger heeft ingezet. Een elegante voetballer die de bal aan zijn voet laat kleven. Een voetballer met een verbazingwekkend fysiek”, somt de journalist van Sport op.

“Barcelona speelt de laatste wedstrijden in het tempo van De Jong. Zijn wedstrijd tegen Villarreal was barbaars. Een wedstrijd van een moderne middenvelder. Zo’n voetballer die eigenlijk meerdere voetballers in één is. Zo’n voetballer die veel kan. Zo’n voetballer die je niet in een hokje kan plaatsen omdat hij op verschillende posities kan spelen en omdat hij veel verschillende dingen kan. Tegen Villarreal liet hij zijn meest offensieve kwaliteiten zien. Kwaliteiten die het team oprekken. Kwaliteiten die een ondersteuning zijn voor de aanvallers en ervoor zorgen dat hij voortdurend dicht bij een doelpunt is. Zijn wedstrijd verdiende een doelpunt dat niet viel. Maar dat was ook niet nodig om aan te tonen dat dit Barcelona steeds meer het Barcelona van De Jong is. Wie over de toekomst van dit elftal praat, kan niet meer om De Jong heen.”

Minder lovende woorden over De Jong bij AS. “De Jong zal zich nog steeds afvragen hoe hij het stadion zonder minimaal één doelpunt heeft verlaten. Hij had twee grote kansen”, verwees de Madrileense sportkrant naar de momenten waarbij in de eerste helft Sergio Asenjo redding bracht en vlak voor tijd een stift over de doelman niet in de 1-3 resulteerde. Ook Mundo Deportivo wees op de missers van de Nederlander. “Twee grote kansen hielp hij om zeep. Van die missers die je herinnert als het verhaal een slecht einde heeft. Dat was zijn manco, al was het ook zijn kracht dat hij daar op dat moment was.”

Bij El Desmarque zijn de hoogste beoordelingen voor Griezmann en De Jong. Beiden krijgen een acht. “Met geen woorden te omschrijven. De eerste helft van de Nederlander was, waarschijnlijk, een van zijn beste in de Spaanse elite: aanvallend, ondersteunend, opoffering, opbouw en intelligentie. Met De Jong op het middenveld, is iedereen beter. Super-Futbolista."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Jezus wat een onzin weer, laat hem eens een paar seizoenen constant presteren. Zoals een iniesta 10 jaar lang alles gedomineerd heeft op t middenveld.

25 april 2021 om 19:28

Je bent een beetje geïrriteerd merk ik, moet je niet willen joh.

25 april 2021 om 21:14

Frenkie speelde best aardig maar die kansen moeten er wel in op dit niveau

26 april 2021 om 00:42

Ik zie anders wekelijks grote teams zulke kansen missen.

25 april 2021 om 19:30

Zo zijn de kranten toch. Als hij hierna 2x slecht speelt dan is het weer een miskoop.

25 april 2021 om 19:34

lol wie heeft dan 10 jaar lang gewacht om iniesta te de hemel in te prijzen?

25 april 2021 om 19:40

@salaaf haha touche
Ik moet zeggen dat Frankie mij toch positief verrast heeft . Vooral de klik met Messi is genieten

25 april 2021 om 19:53

Ik denk dat de jongens die niet zien dat dit een wereldspeler is gefrustreerd zijn dat ze het niet zien. Ongelofelijk als je dit onmiskenbare talent niet kan zien.

25 april 2021 om 20:02

Heb eerdrr het idee dat er nederlandse fans zijn die hem graag zien falen.

25 april 2021 om 20:29

Ja die zijn er absoluut salaaf, maar waarom vraag ik me dan af? Hij is nog ruim 10 jaar de regisseur van ons Nederlands Elftal. Is toch alleen maar fantastisch voor ons als Nederlanders als Frenkie zo goed speelt zoals hij dit seizoen doet!

25 april 2021 om 21:01

Het was al een geweldig talent voor hij überhaupt naar Ajax kwam en hij is nu een van de dragende spelers bij FC Barcelona. Het is gewoon een uitstekende middenvelder - heeft niks met zijn Ajax verleden te maken. Dat je de vergelijking met Donny vd Beek trekt is werkelijk te gek voor woorden, die weet niet eens een plekje af te dwingen bij United terwijl Frenkie gewoon een van de betere spelers van Barca is en nooit een minuut mist. Er zijn overigens ook erg veel Feyenoorders, PSV'ers of Heraclieden die Frenkie een geweldige speler vinden. Als je een beetje van het spelletje geniet dan kan het toch haast niet dat je zijn kwaliteiten niet ziet?

26 april 2021 om 01:59

@cata Lunja:
Ook ik vind de lof voor Frenkie af en toe een beetje too much, vooral de periode toen hij net getekend had in Barcelona.
Maar kan ook absoluut niet ontkennen dat het genieten is zoals hij regelmatig speelt, in je eerste seizoen uit Nederland zo je stempel drukken bij zo’n grote club neem ik mijn pet voor af, zie ook absoluut niet in waarom er een verval moet komen, denk eerder dat we het beste nog niet gezien hebben...beetje too much ook dit al die lof haha

26 april 2021 om 11:05

Man, ik ga zulke types nooit begrijpen. Een Nederlander doet het fantastisch bij een topclub, wees daar blij om! Hoe kun je zo bitter zijn, ik snap het nooit als ik mensen hun eigen landgenoten zo zie afkraken.

Beetje off topic

Maar de vrij en de jong draaien erg lekker in hun elftal op wereldniveau.

Beiden op 352. Ik denk dat oranje haast verplicht 352 moet spelen op het ek.

25 april 2021 om 19:33

Frank de boer is misschien wel de meest eigenwijze persoon in de voetbalwereld. Die gaat echt niet veranderen..

25 april 2021 om 20:08

Volgens mij speelden we tegen Italie met deze opstelling. Het resultaat was neutraal. Maar aangezien onze aanval en keeper behoorlijk tegenvallen, zou ook ik eerder leunen op de spelers die wel top zijn, zoals de centrale verdedigers en de middenvelders.

26 april 2021 om 09:47

Frank de boer is echter ook een notoire Barcelona fanboy. Begrijpelijk natuurlijk, maar het werd bij Ajax op een gegeven moment wat lachwekkend hoe vaak hij daar wel niet naar verwees. Wellicht dat het feit dat Barcelona nu zo speelt hem juist overhaalt dat bij Oranje ook maar te gaan doen. Ben het er ook mee eens dat dit voor Oranje met dit materiaal verreweg de beste tactiek zou zijn.

26 april 2021 om 10:13

Klopt, en dat is zonde. Met dit elftal is 3-5-2 overduidelijk de beste invulling. De beste vleugelspelers die je hebt spelen liever in de spits ... Je hebt backs die graag opkomen en geweldige centrale verdedigers in huis ... Maar helaas ... F. de Boer. Gaat dus niet gebeuren.

26 april 2021 om 10:38

Helemaal eens met jullie. Echter, ik ben bang dat Frank niet de tactische bagage heeft om een efficiente 532/352 te fabriceren. Das het nadeel vanuit de Ajax-school komen helaas.

25 april 2021 om 22:05

Zeker! Niet alleen voor De Jong en De Vrij zou dat fijn uitkomen. Twee van onze beste 'backs' renderen eigenlijk alleen als wingback in een driemans defensie: Hateboer en Karsdorp. Die vind ik als wingback beter dan Dumfries en Tete als fullback. Met De Vrij, De Ligt en Van Dijk (of Ake of Blind) heb je ook te veel centrale verdedigers van (wereld)klasse om er maar twee op te stellen. Met Luuk De Jong en Memphis zou je een soort van Lukaku/lautaro connectie kunnen creeeren, waarin je een echte targetman en een beweeglijke spits eromheen hebt. De enige kritiek die ik me zou kunnen bedenken is dat je op links niet echt een echte wingback hebt. Al denk ik dat Wijndal of Van Aanholt dat prima moet kunnen en misschien kun je zelfs Bergwijn er een keer uitproberen. Mourinho heeft van hem echt wel een 'soldaat' gemaakt die in staat is om heel taakbewust te spelen. Een beetje zoals Carrasco nu bij Atletico wingback is geworden.

26 april 2021 om 10:55

Klopt, en er zijn meer redenen om het wel te doen zoals Weghorst en Depay samen voorin, maar er zijn ook redenen waarom niet. Je hebt zonder Blind geen linkerflank speler. Wijndal is de beste echte back op links die we hebben maar 5 verdedigers betekent ook een middenvelder of aanvaller opofferen. En welke verdediger zet je naast de Vrij en de Ligt? je gaat opofferingen maken voor een systeem waar we de spelers niet voor hebben. Met van Dijk en Blind was het anders geweest, dan kan het wel omdat je echt voor kwaliteit gaat dan.

Cilissen
Dumfries
de Ligt
de Vrij
Wijndal
de Jong
Wijnaldum
Gravenberch
Gakpo
Weghorst
Depay

Frenkie had beide kanten op kunnen gaan. Hij kon of een verdedigende middenvelder worden met een inloopdribbel of hij kan een spel verdelende middenvelder met veel meter worden. Denk dat uiteindelijk beide kampen die frenkie of in positie A willen zien of in positie B willen zien gelijk hadden. Onder valverde was die samenwerking met busquets overigens ook niet zo goed. Misschien kwam dat dan nog doordat arthur of vidal op het veld stond in plaats van pedri. Wellicht is pedri de sleutel voor de samenwerking busquets en frenkie.

26 april 2021 om 11:09

Bij Ajax dat met de punt naar voren speelt kon hij prima als verdedigende middenvelder indribbelen. Bij Barcelona dat met de punt naar achteren speelt (dus met maar 1 verdedigende middenvelder) kan dat niet. Frenkie speelde zelden echt goed op de positie van Busquets.

Had er minimaal 1 moeten maken, laten we hopen dat hij dit niveau kan doortrekken richting het EK. Heb er nu al zoveel zin in!

Het zeuren en kaarten vragen heeft die wel aardig overgenomen

26 april 2021 om 09:15

Hoort bij Barcelona. Vallen als een dode zwaan en met halve of hele selectie naar de scheids toe gaan. Gebeurde in hun top periode ook al.

26 april 2021 om 11:04

Qua zeuren geef ik je gelijk. Qua neergaan dan weer niet. Busquets gaat wat makkelijk liggen. De andere spelers toch echt niet.

26 april 2021 om 12:38

Alba toch ook wel een beetje?

Was hier een Madrid fan die Kimmich voetballend een niveau hoger vond dan de Jong.

De Jong heeft gewoon de pech dat ie bij barca zit met Messi. Zet hem bij united en het wordt een wereldster.

25 april 2021 om 19:49

Ik vind Kimmich ook beter hoor

25 april 2021 om 19:52

Ik denk dat hij juist geluk heeft met messi te spelen

25 april 2021 om 20:24

Je doet net alsof Kimmich zelfde niveau is als Lex Immers. Kimmich is met De Bruyne en Kroos de beste middenvelder op dit moment. Frenkie speelt goed dit seizoen, maar in de grote wedstrijden vond ik hem onzichtbaar. Dat is wellicht voor hem een verbeterpunt.

25 april 2021 om 21:38

Een wereldster wordt je eerder bij Barcelona dan united...

Die kansen missen is toch juist best wel matig? Hij speelt goed hoor, maar om 2 grote kansen nou aan te dragen als bewijs dat ie goed is.

Vindt dat we altijd wel wat vinden om te zeiken. Vindt de positie van kimmich meer te vergelijken met de van Busquets, Kroos daarentegen weer wel met die van De Jong. Persoonlijk heb ik dan veel liever De Jong in mijn team. En ja, zijn scorend vermogen is een min punt. Maar als ik zie welke progressie hij daar dit jaar alweer in heeft geboekt, dan zie ik dat in de toekomst nog wel goedkomen. Wanneer ik zie welke kansen Griezmann meer dan genoeg mist......terwijl die gister met een wereldgoal laat zien het wel te kunnen. Persoonlijk ben ik trots op de prestaties van De Jong, De Vrij, De Ligt, Van Dijk....wereldvoetballers!

Vind het jammer dat de Boer hem bij Nl11 zo ver naar achteren laat spelen. Samen met de Ligt en van Dijk de enige sterren die we hebben. Zonder van Dijk dus maar twee en dan laat je die enige topper gewoon achterin balletjes rondspelen en Wijnaldum die stof moet zuigen voorin technisch doen? Leuk tegen Gibraltar maar de Jong moet de baas in het elftal zijn waar de anderen op anticiperen. Koeman heeft dat heel goed aangepakt met hem en de Boer kan daar de vruchten van plukken mits hij tegen het tandem Depay/wijnaldum in durft te gaan die het team schijnen neer te zetten en tevens bepalen dat Babel belangrijker is dan een geduchte concurrent voor Depay in de spits, Weghorst.

Dus je beweerd dat dit het Barca van Frenkie is maar hij krijgt dus een 6? Wat een logica

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren