Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Linssen doet open sollicitatie voor vriend: 'Nederlandse clubs: wakker worden!’

Laatste update:

Alex Schalk hoopt op een terugkeer naar de Eredivisie. De 31-jarige spits, die afgelopen vrijdag nog beslissend was namens Urawa Red Diamonds, loopt eind deze maand uit zijn contract.

De Nederlanders Schalk en Bryan Linssen spelen inmiddels zo’n anderhalf jaar samen bij Urawa Red Diamonds, dat zich vrijdagavond dankzij eerstgenoemde plaatste voor de halve finale van het WK voor clubteams.

In het Prince Abdullah al-Faisal Stadium in Jeddah was de Japanse formatie met 0-1 te sterk voor het Mexicaanse Léon. Schalk werd in het laatste kwartier matchwinner door vijf minuten na zijn invalbeurt de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

In de halve eindstrijd treffen Schalk en Linssen dinsdagavond Manchester City. Reden voor ESPN om via FaceTime contact op te nemen met het tweetal. Presentatrice Fresia Cousiño Arias is in Goedemorgen Eredivisie benieuwd naar Schalks contractsituatie en vraagt Linssen welk niveau zijn ploeggenoot aankan.

“Ik denk dat Schalk heel veel aankan”, antwoordt de ex-Feyenoorder. “Het niveau in Japan is onbekend in Europa, maar zoals de manager van Tottenham Hotspur (Ange Postecoglou, red.) een keer heeft gezegd: ‘De Japanse competitie is na de top vijf in Europa de sterkste competitie.’

“Het niveau ligt hier heel hoog”, vervolgt Linssen. “Over het algemeen is het niveau vergelijkbaar met Nederland. Misschien zelfs nog wel hoger als je alle ploegen mee in beschouwing neemt, dus ik denk dat Schalk voor bijna alle Eredivisie-clubs een meerwaarde kan zijn.”

Schalk bevestigt vervolgens zelf dat zijn contract bij Urawa Red Diamonds op 31 december afloopt. “Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar sta in principe voor alles open. Ik ben natuurlijk al wel negen jaar in het buitenland. Met het gezin terug naar Nederland zou ook iets moois zijn, maar we gaan het zien.” Linssen kan het vervolgens niet laten om een open sollicitatie voor zijn goede vriend en ploeggenoot te doen: “Nederlandse clubs: wakker worden!”, zegt hij met een knipoog.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wij van WC-eend. Die gasten spreken altijd zo erg in hun eigen straatje. Wanneer ze Nederland eenmaal hebben verlaten is het altijd beter, mooier en sneller.

17 december 2023 om 13:02

Nee hoor, de J League is gewoon een sterke competitie die flink in opmars is, met name de laatste jaren. Het verrast me dus niets dat iemand als Linssen dit zegt. Linssen die de Eredivisie door en door kent, en het dus uitstekend kan vergelijken met het niveau in Japan. Maar goed, roepen zonder referentiekader en vanuit je vooringenomenheid kan natuurlijk ook.

17 december 2023 om 13:05

Maar je kunt toch niet stellen dat de Japanse league beter is dan de Portugese competitie, Eredivisie, Pro League, Turkse Liga en de Oekrainse competitie toch? Ik denk dat ze in de top 15 zitten, maar niet in de top 10.

17 december 2023 om 13:20

Ik schat de Japanse competitie toch wel iets hoger in dan de Oekraïense competitie hoor. Japan heeft in de afgelopen jaren erg veel leuke spelers geleverd, alleen celtic heeft er bijv. al een stuk of 5. Het probleem daar is dat de spelers daar al vrij snel hun plafond bereiken, waardoor je al vroeg naar Europa moet. Wanneer al die spelers daar waren gebleven, had de mogelijke uitspraak van Ange weleens kunnen kloppen. Voor nu denk ik niet dat zij de 6e plek qua competitieniveau zouden pakken, maar wellicht net buiten de top 10. Blijft een leuk en goed voetballand

17 december 2023 om 13:23

Klopt! Maar die Schalk is wel iets voor ons clubbie

17 december 2023 om 13:09

Doet iedereen dat niet een beetje over zijn vaderlandse competitie en voornamelijk over zijn eigen favoriete voetbalclub?

17 december 2023 om 13:11

Jawel, alleen hebben we deze spelers waar we het nu over hebben ook in de Eredivisie zien spelen en die hebben nou niet bepaald onze competitie "uitgespeeld".

17 december 2023 om 13:28

Zij hebben wel gewoon in beide competities gevoetbald. Dus om nu een dergelijk gezagsargument te gebruiken…

17 december 2023 om 13:58

Linssen heeft 341 Eredivisie wedstrijden gespeeld. Lijkt me voldoende om een beeld te hebben van het niveau toch? Of denk jij dit beter te kunnen beoordelen?

De Japanse competitie is na de top 5 Europese competitie de sterktste competitie? Lijkt me sterk hoor

17 december 2023 om 13:25

Ik weet dat de Japanse competitie best sterk is, vooral omdat de Japanse spelers nooit verzaken en vaak aangevuld worden met creativiteit van spelers uit andere landen. Maar dat wil inderdaad niet zeggen dat het niveau daar zo hoog is. Als het de top 10 haalt, zou al knap zijn, want je hebt ook nog sommige Zuid Amerikaanse competities die ook heel erg sterk zijn. Ik denk echter dat ze wel in de top 15 zitten. Het aantal Japanse profspelers is ook vrij hoog.

17 december 2023 om 13:30

Ik denk persoonlijk dat de braziliaanze competitie echt niet onder doet voor veel europese. Denk een niveau hoger dan de eredivisie zelfs. Maar Japan is ook zeker sterk, hebben toch veel teams afgeleverd die de asia cup hebben gewonnen en dat is ook geen kattenpis.

Ik kijk zelden een uitzending van goedemorgen nederland, maar wat een onzin komt daar vandaan zeg, ook deze 2 die in Japan spelen en gewoon beweren dat het niveau van de competitie daar beter is dan in Nederland, hou toch op...

Natuurlijk wel vrij overdreven van Linssen om dit te zeggen. Weet niet als Ange dat had gezegd (kon het niet terugvinden op het web), maar als hij dat heeft gezegd, dan is die ook niet goed. Echter is het wel zo dat we in Nederland wel meer zouden moeten scouten in landen zoals Zuid Korea als Japan. Echt wel goede technische jonge spelers zijn daar te vinden en meeste lijken mee te kunnen in de Eredivisie. Moeten wel de topspelers zijn natuurlijk, niet zoals Robert Cullen.

17 december 2023 om 13:40

Het probleem is alleen dat het niet EU landen zijn en dat daar een flinke salarispost bij komt kijken.

Waarom verlengen ze hem niet gewoon in japan?

Al die mensen die het niet geloven dat de Japanse competitie een sterkte heeft van ongeveer de zesde competitie van Europa zou ik adviseren eens een paar weekendjes J-League wedstrijden te gaan kijken. 100 % zeker dat de nr 8 tegen de nummer 11 een betere pot op de mat leggen dan een Heerenveen tegen Utrecht om maar een vergelijk te maken

"Nederlanse clubs, wakker worden".
Een reserve speler van een Japanse club heeft een keer gescoord in een belangerijke westrijd.
Uiteraard is hij nu gelijk een topspeler die je moet halen.
Ik hoor nu al een hoop teleurstellingen over deze gemiste kans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren