Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lars Veldwijk kiest na één doelpunt in halfjaar alweer voor nieuw avontuur

Laatste update:

Lars Veldwijk maakt een transfer binnen het Zuid-Koreaanse voetbal. De 28-jarige aanvaller ruilt Jeonbuk Hyundai Motors al na een halfjaar in voor Suwon FC, de huidige koploper van de tweede divisie. Op de Instagram-pagina van de club is te zien hoe Veldwijk het shirt van zijn nieuwe werkgever draagt en met een sjaal in zijn handen op de foto gaat.

Het contract van Veldwijk bij Jeonbuk Hyundai Motors, waar hij tot een doelpunt kwam in elf optredens, liep nog door tot het einde van het jaar. Desondanks kiest hij voor een tussentijds vertrek bij de nummer twee in de K-League, vooral vanwege het feit dat hij geen uitzicht had op een basisplaats en een moeizame relatie onderhield met de technische staf. Er waren ook contacten in Nederland en Zuid-Afrika, het land dat hij dient als international. Een langer verblijf in Zuid-Korea krijgt echter de voorkeur.

Veldwijk liet onlangs in gesprek met Voetbal International al weten dat een vertrek aanstaande was. "Ik heb hier vooral pech gehad", zei de van Sparta Rotterdam afkomstige spits. "In eerste instantie ging alles voorspoedig. Iedereen was tevreden, ik zou gaan spelen. Maar vijf dagen voor de eerste wedstrijd liep ik een kleine blessure op, aan mijn meniscus. Had ik een paar weken last van. Ik zat wel elke keer bij de selectie, maakte mijn minuten vanaf de bank en scoorde bij mijn debuut. Maar het team draaide al die weken goed, zodat de coach geen reden ziet iets te veranderen. Daarbij werkt de Onder-22 regel natuurlijk niet in mijn voordeel."

De boomlange aanvaller doelde daarmee op de regel dat elke ploeg in Zuid-Korea minstens één speler van onder de 22 jaar in de basisopstelling en op de bank moet hebben. "En de enige speler die goed genoeg is om te starten, is helaas ook een spits", aldus de ex-speler van onder meer FC Utrecht, PEC Zwolle en FC Groningen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties
17 juli 2020 om 09:45

Jeonbuk betaald het meest met een gemiddeld salaris van 350k omgerekend in euro's en dat is zeg maar het Ajax van Korea. De derde topclub, FC Seoul, heeft een gemiddeld salaris van 180k per jaar. Korea is geen China.on:helaas, ook niet echt de kans gekregen. Nooit meer dan een uur gespeeld in een wedstrijd en meestal een kwartiertje invallen helpt ook niet echt. Echter niet heel vreemd dat je niet het niveau kan aantikken van een Aziatische topclub in een Aziatische topcompetitie.

17 juli 2020 om 09:48

Maar die 180k per jaar ga je toch ook niet zo snel verdienen in de KKD in Nederland? Dus dan verdient hij nu toch velen malen meer als wat hij zou gaan verdienen in Nederland?

17 juli 2020 om 09:58

Als de 3e topclub van het land in de eerste divisie 180k betaalt, en Veldwijk gaat naar de 2e divisie van het land toe, begrijp je toch dat hij geen 180k gaat krijgen?

17 juli 2020 om 11:02

Dat verdien je bij de derde topclub van Zuid-Korea. Ik gok dat in Nederland na de top 3 ook clubs als Utrecht, AZ, Vitesse gemiddeld meer betalen. En hij vertrekt naar een tweede divisionist, dus het zal geen vetpot zijn.

17 juli 2020 om 10:12

Ik had het ook wel geweten! Neem altijd Anouar Diba als voorbeeld. Als je een modale voetballer bent, zou ik lekker voor de centen spelen. Hoef je na je carrière niets meer te doen. Die Diba voetbalt al dertien jaar in de zandbak, is als modale voetballer multi miljonair en hoeft zich nooit meer ergens druk om te maken.

En Lars wist natuurlijk van tevoren niet dat die spits ging spelen......

17 juli 2020 om 10:16

Heb je het artikel wel gelezen?

Best bijzondere stap van potentieel eerste spits van 'het Ajax van Zuid-Korea' (zijn woorden), naar de tweede divisie in Zuid-Korea. Lijkt me dat daar wel een stap tussen zit.

Het tweede niveau in Zuid-Korea is wel een bedroevend niveau hoor. Wel eens een paar wedstrijden in Zuid-Korea gezien in de hoogste league en dat was al niet om naar huis te schrijven..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren