Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rijden onder invloed kost Lars Veldwijk de kop: spits op straat gezet

Laatste update:

Lars Veldwijk kan op zoek naar een nieuwe werkgever, zo blijkt uit een persbericht van zijn voormalig werkgever Suwon FC. De Zuid-Koreaanse club laat weten dat tijdens een bestuursvergadering is besloten dat het contract van de 32-jarige spits ontbonden wordt. Veldwijk, die eigenlijk nog tot december 2024 in de K League 1 zou spelen, is zodoende per 30 september transfervrij. De Zuid-Afrikaans international werd vorige maand staande gehouden met te veel alcohol in zijn bloed.

In het statement van Suwon betuigt Veldwijk opnieuw zijn spijt. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle fans die Suwon liefhebben en zich zorgen hebben gemaakt om dit incident”, laat de in Uithoorn geboren aanvalsleider onder meer weten. Veldwijk werd door Suwon al voor de rest van het seizoen gestraft en kreeg van de Zuid-Koreaanse K League een schorsing opgelegd van maar liefst vijftien wedstrijden. Aangezien het in Zuid-Korea absoluut not done is om onder invloed te rijden, lijkt zijn toekomst in een ander land te liggen.

Veldwijk werd begin augustus in de nacht van zondag op maandag om 04:00 uur 's nachts staande gehouden met te veel alcohol in zijn bloed. Vervolgens moest hij een boete van 4 miljoen won (circa 3.000 euro) betalen en werd hem een schorsing opgelegd. Veldwijk, die alleen in de auto zat, heeft volgens de politie Seoul Gangnam geen schade aangericht. Toch zijn de gevolgen groot voor de aanvaller, die op zoek kan naar een nieuwe uitdaging. Per 30 september staat hij niet meer onder contract bij Suwon, voor wie hij in 111 wedstrijden 40 keer scoorde en 21 assists afleverde.

Veldwijk vertrok in januari 2020 bij Sparta Rotterdam om in Zuid-Korea te gaan spelen, eerst bij Jeonbuk Hyundai Motors. Na een jaar stapte hij over naar Suwon, dat toen nog uitkwam op het tweede Zuid-Koreaanse niveau. In zijn eerste seizoen promoveerde Veldwijk met de club, waardoor hij sindsdien weer actief was in de K League 1. Veldwijk was de onbetwiste eerste spits van Suwon, ook dit seizoen. Toch neemt de club nu het morele besluit om afscheid van hem te nemen.

Kan Veldwijk nog van toegevoegde waarde zijn in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is een goed signaal wat die club afgeeft.

28 september 2023 om 10:08

Het is natuurlijk niet slim wat hij gedaan heeft aangezien de regels daar zo streng zijn maar we moeten natuurlijk ook niet doen alsof het de grootste misdaad is. In Nederland mag je met een dergelijk promillage gewoon achter het stuur kruipen.

28 september 2023 om 10:30

In het land waar hij te gast is, is dst wel het geval, dus dan heeft hij zich daar gewoon aan te houden.

28 september 2023 om 10:32

Shownieuws is in de war... 0.08BAC, niet promille is verboden in Zuid Korea. Zijn promille was hoger, boven de 0.8 promille

28 september 2023 om 10:16

Een alcoholpromillage van een biertje en dan vind je het goed dat de club een signaal afgeeft? Ik vind het te zot voor woorden maar dat is mijn mening!

28 september 2023 om 10:27

Tja, regels zijn regels. Als je dit weet moet je dat vooral niet doen.

28 september 2023 om 10:39

Mwah een werkgever die zijn personeel ontslaat, zouden een hoop mensen hier op straat staan als dat de norm wordt. Overheid straft, werkgever niet.

28 september 2023 om 10:48

De club straft theoretisch gezien ook niet, het is een civielrechtelijke kwestie, geen strafrechtelijke.

28 september 2023 om 10:51

Werkgever mag ook straffen, Veldwijk is een gezicht van de club. Als club wil je niet geassocieerd worden met dit incident. Zie het zelfde met Overmars en Ajax. Ajax straft overmars toch ook voor zijn gedrag?

28 september 2023 om 11:12

@juppie34, totaal andere situatie. Bij Overmars ging het incidenten binnen de club, tussen werknemers van de club.

28 september 2023 om 11:29

@lithium1976
Volgens mij is het heel normaal dat een werkgever eenpersooneelslid ontslaat, wie zou dit anders moeten doen ?
Ook in Nederland worden er mensen ontslagen voor wat ze in een vrije tijd doen.

Terecht. En nu is hij gestraft en hoop ik voor hem dat hij weer een nieuwe club vindt.
Enkele jaren terug dacht ik dat hij eigenlijk best mee zou kunnen bij de subtop van de eredivisie of als pinchhitter bij de top.
Nu is hij al 32, maar denk dat er best wel wat eredivisie clubs hem kunnen gebruiken.

“Aangezien het in Zuid-Korea absoluut not done is om onder invloed te rijden”. Lijkt me overal not done toch?
Verschil met hier is dat ze lagere waardes aanhouden voor strenge straffen te geven.

Toch als ik lees dat het gelijk staat aan 1 biertje kan ik me voorstellen dat als je uit Nederland komt en je wordt niet goed geïnformeerd dat je zoiets niet weet en dat hij zich hiervan niet bewust was. Dus ben wat terughoudend om Veldwijk hard te veroordelen.

28 september 2023 om 10:17

Je weet niet hoeveel lieverdjes en engeltjes je hier op VZ hebt die alle wetten ter wereld weten en nóóit iets fout doen in hun hele leven.ScummyMan, ik ben het met je eens. Een beetje nuance in de zaak zoeken. Einde van de dag weet ik niet exact hoe erg ze het vinden in Korea en of het had uitgemaakt hoe goed de speler was. Veldwijk kan nu beter lekker een club zoeken in de eredivisie voor hem en z'n kindje

28 september 2023 om 11:01

@nr 11 Als ze iedereen aanhouden in Korea na 1 biertje dan rijden er spoedig geen mensen meer ;-) Ik kan je vertellen dat het absoluut niet uitmaakt hoe goed de speler is. Zelfs dingen als pesten op de middelbare school kan je carrière voorgoed verwoesten meerdere jaren later. Gaat iets te ver, maar Koreanen kunnen spijkerhard zijn (en ook wel een beetje hypocriet)

28 september 2023 om 10:43

1 biertje is het maximale dat je kan drinken in Korea (0.3 promille) Bij een hogere waarde kan je een probleem hebben

28 september 2023 om 10:53

Nee joh, op Curacao hang je gewoon je elleboog uit het zijraam als je lam bent, dan weten bestuurders achter je dat ze beetje moeten uitkijken. Veldwijk is ook geen zware crimineel hierdoor, maar gewoon een domme jongen. Als je naar een (heel) ander land gaat, is het altijd raadzaam je een beetje in te lezen.

28 september 2023 om 11:02

Denk dat Dick Advocaat dat gelezen heeft en daarom afgezien heeft van het bondscoachschap van Curacao. Typisch Dick moraliteit boven geld verkiezen .

28 september 2023 om 11:30

Er zijn tal van landen waar drank achter het stuur verboden is, maar het de normaalste zaak van de wereld is om beschonken te gaan rijden. Waaronder vrijwel ieder Afrikaans en Zuid-Amerikaans land. Vietnam, Cambodia is het ook sociaal geaccepteerd.

28 september 2023 om 11:43

Niet geheel toevallig dan dat Zuid-Korea niet behoort tot de werelddelen die je noemt.

Sinds wanneer word Shownieuws als een bron aangehaald als er meerdere malen is aangegeven dat zij fout zitten? Hij had een minimaal promille van 0.8. Meerdere malen aangegeven dat ze Koreaanse (in het Engels) media kunnen checken. Ook met 1 biertje kan je in Korea nog wel rijden. Hij was gewoon aardig aangeschoten

Laatste alinea staat Suwon, maar dit moet Suwon FC zijn ;-) Suwon is een stad en heeft ook de Suwon Bluewings die niets met Veldwijk te maken hebben! Bulthuis speelt voor de Bluewings!

Wellicht een goede concurrent voor Brobbey. En nu zonder gekheid, hij verdiende daar waarschijnlijk een vorstelijk salaris. Dan lijkt het me toch niet zo moeilijk om je club wat terug te geven en je aan de geldende regels te houden?

Tsjaaa! wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Eigen schuld, dikke bult

Dit zou een prima speler voor Vitesse kunnen zijn. Die hebben het achterin opzich redelijk voor elkaar (als in, ze verliezen wel maar niet met ruime cijfers) maar missen vooral aanvallende krachten. Heeft het bij vlagen bij de clubs waar hij speelde best aardig gedaan. Je kan altijd even een lijntje uitgooien!

Snap je toch niks van.. je leeft een droom bestaan als voetballer met zo weinig talent gooi je het zo te grabbel..

Zal hem een zorg zijn denk ik...
1 grens verderop kan je vaak zo weer aan de bak voor een prettig salaris...

En geen 15 wedstrijden schorsing ...

Streng zijn is prima, maar doorslaan niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren