Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Laporta beticht van slecht leiderschap: ‘Om Koeman zo te behandelen... ’

Laatste update:

Henrik Larsson kijkt met een slecht gevoel terug op het ontslag van Ronald Koeman bij Barcelona in oktober van vorig jaar. Volgens de voormalig assistent-trainer van de Catalaanse club is de Nederlandse trainer weinig respectvol behandeld door voorzitter Joan Laporta. Larsson moest samen met Koeman het veld ruimen na een tegenvallende reeks van Barcelona. Laporta koos er uiteindelijk voor om clubicoon Xavi terug te halen naar het Camp Nou als coach.

Larsson, die als speler van Barcelona de Champions League veroverde in 2006, doet tegenover het Zweedse Fotbollskanalen een boekje open over Laporta. "In het eerste seizoen (2020, 21, red.) ging alles goed, tot maart. Toen verloren we op eigen veld van Granada. Sinds die wedstrijd voelden we duidelijk minder steun van boven, nadat Laporta was teruggekeerd als voorzitter van Barcelona. We gingen na het seizoen op vakantie en wisten toen niet of we mochten aanblijven", schetst Larsson de onzekere situatie voor de technische staf van bijna een jaar geleden.

In de optiek van Henrik Larsson had Joan Laporta beter kunnen omgaan met Ronald Koeman bij Barcelona.

Laporta leek Koeman al na een seizoen te willen vervangen, maar een geschikte opvolger werd niet gevonden in de zomer van 2021. Hij kreeg dus de kans om aan een tweede seizoen te beginnen, samen met Larsson en de andere assistent-trainer, Alfred Schreuder. "Over die beslissing werden wij pas heel laat op de hoogte gesteld, dat was erg jammer. Voor mij was het niet heel erg belangrijk, maar om Ronald Koeman op zo'n manier te behandelen, dat had hij echt niet verdiend. Zeker niet na al het werk dat hij bij de club had verzet", verzucht de voormalig rechterhand van Koeman. "Hij heeft juist schoon schip gemaakt bij Barcelona, waardoor het niet juist was dat hij zolang in onzekerheid moest blijven."

Larsson kijkt ook terug op het veelbesproken vertrek van Lionel Messi bij Barcelona. De Argentijnse spelmaker bleef in 2020 op het laatste moment bij de club, om een jaar later alsnog de stap naar Paris Saint-Germain te maken. "We hadden nooit verwacht dat hij zou vertrekken. Dat hij alsnog wegging is van grote invloed geweest op de hele selectie. Dat was heel moeilijk om te accepteren, maar als trainer moet je er dan wel voor zorgen dat je gewoon je werk blijft doen. De geluiden vanuit de buitenwereld moet je gewoon negeren." Het vertrek van Messi zorgde voor nog meer onrust en onzekerheid bij onder meer Larsson.

"Er waren dagen dat we naar de club reden en niet eens wisten of het onze laatste werkdag zou zijn", vervolgt Larsson zijn terugblik op het Barcelona-verhaal. "Dat had allemaal heel makkelijk voorkomen kunnen worden als Laporta beter leiderschap had getoond", aldus de gewezen assistent, die van mening is dat Koeman ondanks alles goed werk heeft geleverd. "We haalden veel jeugdspelers bij het eerste elftal, spelers die in de toekomst grote dingen gaan laten zien bij Barcelona. Ronald heeft op die manier voor een goed fundament gezorgd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was inderdaad zeer vervelend hoe Koeman is behandeld, maar Xavi was de nummer 1 kandidaat van de voorzitter.
Je kon er op wachten.

13 maart 2022 om 14:45

Koeman heeft toch ook spelers slecht behandeld. Misschien moet hij eerst eens zijn hand in eigen boezem steken.

En de volgende keer moet hij ook niet zo naief en dom zijn, want iedereen wist dat dit met hem ging gebeuren bij Barca.

13 maart 2022 om 15:01

Xavi was niet de nummer 1 kandidaat. Laporta wou Xavi eerst voor barca b halen.

13 maart 2022 om 15:22

Wie was zijn nummer 1 dan, Guardiola?

13 maart 2022 om 17:47

Tuchel en Ten Hag.

13 maart 2022 om 16:23

Abdel

Het is juist zeer vervelend hoe al die geluiden uit kamp koeman komen. Om maar te zeggen dat het 0% aan hem leg, zo slecht behandeld is en meest genant het geslijm om bondscoachschap. Bah!

Die Larsson heeft ook niet toevallig zelfde zaakwaarnemer als Koeman?

Ronald Koeman had veel eerder ontslagen kunnen worden gezien de sportieve wanprestaties. Ik heb geen enkele medelijden met deze pseudo-trainer die ons Nederlands Elftal in de steek liet en het land opzadelde met Frank de Boer. In Barcelona was Ronald ook niet geheel objectief, maar zijn vrouw ging lekker vaak uit eten met de vriendin van Frenkie de Jong. Dan heb je het als trainer ook niet begrepen. Je moet altijd objectief blijven. Ik heb dit weekend Ronald ook zien uithuilen bij Jeroen van den Boom. Laten we een Merci chocoladedoos naar hem opsturen, want Ronald heeft het onzettend zwaar met zijn ontslagpremie van 12 miljoen. Nee, ik heb het niet zo op Ronald Koeman zoals u allen kan begrijpen.

13 maart 2022 om 13:54

Klopt, het moment dat hij 5-3-2 ging spelen hadden ze hem eigenlijk al moeten wegsturen

13 maart 2022 om 14:25

Ik vind jou reactie kort door de bocht@klaas analiste. Koeman had Barcelona al meerdere afgeslagen om trainer te worden vanwege andere verplichtingen. Toen hij trainer werd van het Nederlands elftal was er een clausule ik ingebouwd dat hij tussentijds weg kon naar Baecelona. Dus daar is niets achterbaks aan. Bij Barca kreeg hij de ondankbare taak dure spelers te lozen omdat de club jarenlang financieel wanbeleid had gevoerd. Noodgedwongen moest hij jeugdspelers inpassen. Iets waar Barcelona en het Spaanse nationaal team nu de vruchten van plukken. En dan word je door die Judas van een Laporta zo aan de kant geschoven.Het enige dat ik Koeman verwijt is dat constante gejammer over een selectie die niet op orde is.

13 maart 2022 om 14:46

Vergeet iet wat voor impact het steeds op de groep had, door salarissen in te moeten leveren om door te kunnen. Dat werkt onderling ook niet prettig. Er was veel onrust. Dat kwam vanuit bovenaf. Niet door Koeman. Nu is dat stukken minder. En relaxer. Voor Xavi was alles beter geregeld en gedaan. Die stapte juist op het beste moment in.

Tjah, Koeman stapte er zelf met beide benen in. President verkiezingen kwamen er al aan. Was al heel duidelijk vanaf h4t b4gin dat het of Laporta of Font zou worden, en beide hadden aangegeven dat Koemen niet in hun plannen zou voorkomen. Heel jammer voor hem? Ja. Zijn eigen schuld? Zeker.

Laporta toonde inderdaad slecht leiderschap omdat hij jullie nietsnutten niet eerder wegstuurden.

13 maart 2022 om 14:00

Ook al was het ontslag terecht, de manier waarop het gebeurde was beneden alle peil met dingen te beginnen verzinnen over zijn gezondheid.

13 maart 2022 om 14:08

Nietsnutten? Kom op.. toon een btje meer respect voor 2 van Barca’s legendes. Weinig trainers die het goed hadden kunnen doen met de wanboel die Barca achtergelaten had! Maar alle respect voor Xavi hoe hij het nu neerzet!

13 maart 2022 om 14:38

Nietsnutten? Zo ga jij om met legendes van de club? Ze hebben ontzettend veel betekend voor de club. Dat het nu wat minder gaat kan gebeuren.

Laporta toont meteen wat voor een persoon hij is. Sowieso dat er een slechte werkcultuur is met zo'n iemand aan de leiding. Onder zo'n man wil je ook niet werken tenzij je er een flinke zak geld voor krijgt.

13 maart 2022 om 14:32

Slechte werkcultuur? Koeman was nota bene een poppetje van de gehate Bartomeu. Het aanblijven van iemand die tot de erfenis van de slechtste voorzitter ooit hoort zorgt voor een slechte werkcultuur. Koeman zou altijd ontslagen worden. En wie is er bovendien ontevreden over Laporta? Jordi Cruyff lijkt een veel mooiere functie bij Ajax af te wijzen om onder Laporta te kunnen blijven werken. Ook Almany (die in Valencia ruzie had met de eige aar) lijkt zich wel comfortabel te voelen.

13 maart 2022 om 14:37

Ik doel ook niet op het ontslag, maar de manier waarop en hoe Laporta over Koeman praatte. Nul respect.

13 maart 2022 om 14:47

Laporta heeft nooit wat slechts gezegd over Koeman in de media. Integendeel, Laporta verdedigde hem altijd. Je kan niet hetzelfde over Koeman zeggen die elke dag bij een nieuwe talkshow aanschuift om gal te spuwen op Laporta.

13 maart 2022 om 15:02

Ik geef je gelijk dat het suggereren dat Koeman gezondheidsproblemen had behoorlijk smakeloos was van de kant van Laporta. Echter was Koeman ook vaak respectloos jegens zijn eigen spelers. Hoe hij Puig bijvoorbeeld publiekelijk helemaal afbrandde was (naar mijn mening) ook niet bepaald netjes.Hou zo’n dingen gewoon binnenskamers.

Barthomeu had al grote ravage aangericht maar de grootste was het aanstellen van Koeman!!

Koeman laat zien dat hij niet alleen een ongeschikte en laffe coach voor een topclub is maar ook buiten veld een zielige ventje. Anderhalve seizoen de tijd gekregen en zowel de resultaten maar ook vooral het speelwijze vielen behoorlijk tegen en nu huile huile huile. Kijk maar even in de spiegel man. Sinds 1988/89 had Barcelona niet zo slecht gedaan.

13 maart 2022 om 16:18

Mee eens, ik vind Koeman ook helemaal niets, niet als trainer, voetballer als persoonlijkheid. Totaal geen zelfreflectie.
Ik hoop ook niet dat hij weer terugkomt bij het Nederlands 11tal.

"In het eerste seizoen (2020, 21, red.) ging alles goed, tot maart.”

Laten we even voor het gemak anders vergeten dat barca in dat seizoen de slechtste seizoensstart ooit(?) had met messi en griezman in je team.

Exact wat ik keer op keer aangaf. Het ging nergens over, ja je kunt kritiek hebben toen op Koeman en co maar hoe Laporta Koeman eerst wilde weg pesten was gewoon walgelijk. Middels allerlei leugens zelfs. En daarna hem toch laten aanhouden. Dat is gewoon niet gezond werken. Dat ging duidelijk op het team uitstralen en is gewoon niet makkelijk werken. Precies de dingen die Larsson hier nu aankaart.

13 maart 2022 om 14:39

Inderdaad. En dan sommige reacties hier....die zijn net zo respectloos als Laporta zijn handelen. Walgelijke manier van beleid voeren.

13 maart 2022 om 15:56

Daar ben ik het met je eens👍

13 maart 2022 om 14:54

Vind ik ook.
Het moeten dat Koeman instapte, had bijna geen enkel andere trainer het veel beter gedaan.

Dst ze Koeman niet begin van het seizoen hadden ontslagen, vond ik dan wel vreemd. Omdat Xavi de man moest zijn. Dure spelers moesten weg. En en Koeman kon verder breien op niks. Er werd niks bij gehaald. Maar Xavi krijgt ineens wel de benodigde spelers bij.

Xavi stapte op het juiste moment in. In die grote ravage en bende heeft Koeman het uit moeten zitten. En gaat Xavi er met de eer vandoor. Bij doet het goed hoor. Daar niet om
Maar kan de reacties van Koeman best begrijpen. Het is zijn droomclub. Zijn droombaan die is op niet uitgelopen. Had er veel meer van verwacht. En dan ook zo behandeld worden. Kan me goed voorstellen dat hem dat raakt.

13 maart 2022 om 14:54

Koeman weet dat de voetbalwereld keihard is. Zelf behandelde hij spelers als Pjanic, Suarez en Collado geen haar beter.

13 maart 2022 om 15:30

Laten we even vergeten hoe Koeman met ze eigen spelers omging of de hoe de resultaten zo perfect waren je doet net of alles wat Koeman deed goed was ....

Overigens een knap staaltje werk van karma hoe koeman is aangepakt en vernederd door laporta nadat koeman zelf zoveel spelers onredelijk behandelde.
En toen de spelers daarover aan het klagen waren hoorde je elke keer van ja dit zijn woorden van een speler die bankzitter was etc. maar ben nu wel benieuwd hoe zij dit gejank van koeman interpreteren.

Los van de onverstandige jongen te zijn geweest die het vuile werk van het bestuur heeft gedaan mbt Suarez, hoe heeft Koeman nog meer "puin geruimd" of "schoon schip gemaakt" zoals Henke en zoveel anderen op deze site beweren?

Blijft gewoon een goede trainer Die betweters weten totaal niet wat er echt heeft afgespeeld daar bij Barcelona. Schoenmakers blijft bij de les zeg ik maar Makkelijk afgeven hoor!! Heb verder wel een mening hierover maar dat hou ik voor mezelf .Heeft verder geen zin om in het verleden te pratenHet is zoals het is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren