Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kudus nog niet afgeschreven: dubbelslag in besloten oefenduel Ajax

Laatste update:

Een dag na de 2-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles kwam Ajax alweer in actie, ditmaal in een vriendschappelijke ontmoeting met Heracles Almelo. De besloten oefenwedstrijd werd door Ajax met maar liefst 5-1 gewonnen. Mohammed Kudus gaf met twee doelpunten zijn visitekaartje af, terwijl Danilo, Victor Jensen en Kenneth Taylor de overige doelpunten van de Amsterdamse club voor hun rekening namen.

Ajax legde in de eerste helft de basis voor de eenvoudige en ruime zege op Heracles. In de eerste 45 minuten wisten Danilo, Kudus en Jensen namelijk al het net te vinden op Sportpark De Toekomst. Elias Sierra deed na rust iets terug voor de bezoekers, al was dat niet voldoende voor een comeback van Heracles in Amsterdam. Taylor en opnieuw Kudus zorgden uiteindelijk voor de 5-1 eindstand van maandagmiddag.

De ploeg van trainer Erik ten Hag trad tegen Heracles aan met een mix van spelers uit het eerste en tweede elftal. Zo waren er onder meer basisplaatsen voor Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch en Mohamed Daramy. Voor Kudus is de dubbelslag in de vriendschappelijke ontmoeting een opsteker. De aanvallende middenvelder heeft het nodige blessureleed gekend sinds zijn komst naar Ajax in 2020. Kudus staat anderhalf jaar na zijn entree in Amsterdam op 31 wedstrijden (5 doelpunten en 3 assists) in officiële wedstrijden. Hij viel zondag overigens in tegen Go Ahead, net als Gravenberch.

Opstelling Ajax: Setford; Van Gelderen (Salah-Eddine) Llansana, Musampa, Tagliafico (Baas); Taylor, Gravenberch (Fitz-Jim), Kudus; Jensen (Hansen), Danilo, Daramy

Ryan Gravenberch kreeg ook speeltijd van Erik ten Hag in de besloten oefenwedstrijd van maandagmiddag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou Kudus ook afgeschreven zijn? Heeft nog een contract voor volgens mij twee jaar. Blijft een groot talent dat blessureproblemen gehad heeft. Als hij in de voorbereiding fit blijft, zie ik volgend seizoen wel een rol voor hem. Er vanuitgaande dat Mazraoui, Gravenberch en Antony vertrekken zou dit je team kunnen zijn: Pasveer, Rensch, Timber, Martinez, Blind, Alvarez, Kudus, Berghuis, Bergwijn, Haller en Tadic.

28 februari 2022 om 18:12

Bergwijn nee fijn dank je, veel te duur, Tadic is nog lang niet afgeschreven.
Is de fanatiekste vh elftal en vergeet zijn goals/assist niet.
En Rensch ben ik niet gecharmeerd van

28 februari 2022 om 18:19

Bergwijn is in de zomer voor 15-20 miljoen wel op te halen. Krijgt bij Tottenham met de komst van Kulusevski nog minder speeltijd dan dat hij voorheen kreeg.

28 februari 2022 om 19:19

Hoezo is Bergwijn te duur je hoeft hem toch niet zelf aan te schaffen?
Je bent het toch wel met mij eens dat hij kwaliteiten heeft en een toegevoegde waarde is voor Ajax?
Hij heeft snelheid, diepgang, een actie en is qua leeftijd in zijn prime.
Zou Ajax hem kunnen/willen betalen moet je zeker een deel van de opbrengst van Antony hieraan uitgeven in mijn opinie.

Bergwijn kan zowel als rechts als links spelen dus Tadic zijn posistie komt hiermee niet in het geding. Hij zou zelfs als spits kunnen spelen dus ik zou het toejuichen!

28 februari 2022 om 19:34

@Trobiii jij hebt zeker bijdehandjes gegeten🤣🤣🤣.
Als het bedrag hetzelfde is wat hij een maand geleden moest kosten ja vindt ik dat te duur, hij draagt bij ja maar en zou het alleen doen tussen de 10 en 15 miljoen.

28 februari 2022 om 18:45

Mag toch hopen dat Ajax in de zomer een nieuwe doelman, een rechtsback, een linksback, een diepe spits (hopelijk Brobbey) en een extra vleugelaanvaller haalt (ook als Antony blijft).

Pasveer heeft het sinds hij in de basis terecht is gekomen, gewoon prima gedaan. Tegen Benfica kon hij naar mijn mening weinig aan beide goals van Benfica doen, maar ik verwacht ook wel dat Pasveer een tijdelijke oplossing is en hij ligt er nu ook nog eens voor 2 maanden uit.

Rensch ben ik niet echt gecharmeerd van. Is van oorsprong een centrale verdediger en ik denk dat hij daar ook echt veel beter tot zijn recht komt. Speelt pas als rechtsback sinds dat hij vorig seizoen aansloot bij Ajax 1, maar vind hem maar matig als back en er ontstaan vaak ontzettend grote afstanden tussen Rensch en Antony doordat Rensch niet altijd goed mee aanvalt maar ook doordat Rensch dan vaak te ver naar voren staat en Antony dan bij balverlies erachteraan moet en Rensch er dan een beetje rustig achteraan rent op een afstandje.

Blind als linksback kan ook gewoon niet meer en dat zeg ik niet op basis van de afgelopen 2 wedstrijden. Is echt gewoon veel te langzaam en wordt door iedereen met een beetje snelheid eruit gesprint, terwijl ik hem voetballend ook minder vind dan in de voorgaande seizoenen en Tagliafico zal in de zomer waarschijnlijk ook wel vertrekken verwacht ik, dus dan heb je een nieuwe linksback nodig.

En de spoeling wat betreft vleugelaanvallers is ook wel dun. Van Antony hoop ik dat hij nog een seizoen blijft en ik ben een groot fan van hem, maar hij is nog lang niet toe aan een overstap. En dan heb je met Tadic en Daramy nog 2 vleugelaanvallers, maar Daramy maakt nog geen indruk (al schrijf ik hem nog niet af) en dan kan je eventueel Berghuis ook nog op de vleugels neerzetten maar dan mis je snelheid op de vleugels als je met Berghuis en Tadic op de vleugels gaat spelen.

Ook heb je dan waarschijnlijk in de zomer van Axel Dongen, Ünüvar en Ihattaren die ook vanaf de vleugels kunnen spelen (de laatste 2 in een vrije rol), maar daar kan je nog niet echt op bouwen.

Ik hoop eigenlijk op zoiets (zie opstelling). Hoop dan op Rajkovic (keeper van Stade Reims, 26-jaar, Servisch-international en nog 'n 1-jarig contract na dit seizoen), Pereira (22-jarige rechtsback uit Uruguay, soort type Martinez qua spel alleen dan als rechtsback), Wijndal (zal lastig worden), Brobbey en Giovani (vleugelaanvaller van Palmeiras, is al eerder genoemd bij Ajax en zou ideaal zijn zodat hij kan doorgroeien).

Rajkovic
Pereira
Timber
Martinez
Wijndal
Álvarez
Kudus
Antony
Berghuis
Tadic
Haller
28 februari 2022 om 19:20

Er is idd best wat nodig. Als we ervan uitgaan dan Nous, Nico en Brobbey weggaan moet je op die plekken dus sws investeren. Daarnaast nog een nieuwe keeper idd. Rest is gwn afwachten. Gravenberch idd verkopen, met Kudus heb je al een vervanger. Antony ook verkopen als er iemand komt met pak weg 70/80mln.

28 februari 2022 om 21:43

Leuk verhaaltje. Ben het ook zeker wel deels met je eens.
Echter zullen deze aankopen wel killing zijn voor de eigen jeugd of doorstromende spelers vanuit de jeugdopleiding. Bij jouw opstelling is dit alleen Timber.
Daarom zie ik graag Rensch de kans pakken op rechtsachter, desnoods wisselend met Timber.
Hoop ook dat Kenneth Tayler het zal winnen van Kudus. Zijn beide nogal wisselvallig in mijn ogen.
Hoop ook dat Gorter in de komende 2 jaar zijn kans gaat pakken, ik durf het namelijk wel aan.

Wijndal zou inderdaad wel een logische aankoop zijn. Ik zie zo snel ook niet een andere geschikte kandidaat.
Spits erbij is ook broodnodig en ik hoop inderdaad ook op Brobbey

28 februari 2022 om 19:13

Het contract van Kudus loopt tot de zomer van 2025 dus hij ligt voor "langere" tijd vast. Ik ben het overigens met je eens dat hij de natuurlijke opvolger van Gravenberch is en stuivertje kan wisselen met Taylor. Pasveer is voor nu leuk, maar ik zou voorsorteren door Gorter in te passen en Pasveer als ervaren rot achter Gorter met Sethford als talent. Wanneer Pasveer over 1 á 2 jaar vertrekt wil misschien Cillessen in een dergelijke rol het keepersgilde aanvullen?

Verder zou ik Rensch graag een seizoen verhuurd zien worden aan bijvoorbeeld een Twente. Op de linksback moet er echt iemand bij en hoop persoonlijk op Wijndal. Blind kan dan als back up fungeren van Martinez en Salahedine of Baas langzaam groeien richting het eerste. Verder ben ik het met je eens, maar verwacht dat naast Antony ook Haller niet behouden blijft..

28 februari 2022 om 19:17

Gravenberch verkopen en dan kun je direct verder met Kudus op zijn plek, mits hij fit blijft dit seizoen. Mocht dat laatste niet zo zijn dan moet je toch echt een extra middenvelder halen.

Kudus hier dus 90 minuten gespeeld, dat is mooi nieuws. Hopelijk zien we hem donderdag tegen AZ ook nog in actie. Zit heel veel voetbal in die jongen!

Zo zeg, staat Tagliafico toch nog basis.

Kudus en Tagluiafico moeten het nu overnemen; ze zijn fit en zeker niet minder dan Blind en Klaassen/berghuis

28 februari 2022 om 19:14

Berghuis? Die man is 1 vd beste van Ajax.

1 maart 2022 om 14:39

Kudus zou op de plek van Gravenberch moeten/kunnen. Klaassen moet je daar niet neerzetten, die wil teveel in de 16 komen. Tagliafico verdient wat mij betreft donderdag de plek op LB, al was het maar om Blind "rust te geven". Berghuis op 10.

Zo zonde dat Kudus zo extreem blessuregevoelig is. Vond hem vorig seizoen echt goed, ook al waren dat maar een paar wedstrijden. Daarin kon je wel echt zien dat het hij echt veel kwaliteit had en het talent van hem afdroop, maar helaas werpen alle blessures die hij tot dusver heeft gehad hem terug.

Doet mij altijd qua spel aan Moussa Dembélé denken, vanaf het moment dat hij op het middenveld kwam te spelen bij Fulham en Tottenham Hotspur. Al denk ik dat Kudus vanaf het middenveld ook nog wel zo'n 5 tot 10 goals kan maken en dat had Dembélé dan weer niet (werd vanwege gebrek aan scorend vermogen ook niet meer in de aanval opgesteld).

Maar beide zijn/waren echt heel lichtvoetig en fysiek heel sterk. Hoop echt dat Kudus er in slaagt om langere tijd fit te blijven, dan zie ik het liefst eigenlijk een middenveld met Kudus, Álvarez en Berghuis. En de afgelopen weken stond het middenveld met Klaassen, Álvarez en Berghuis ook goed maar ik denk persoonlijk dat Kudus het nog beter kan invullen ook omdat ik toch een soort nummer 8 in Kudus zie.

Dan heb je met Álvarez een nummer 6, Kudus een nummer 8 en Berghuis als een soort nummer 10. Gravenberch heeft talent, maar had denk ik minder speelminuten gehad dit seizoen en vorig seizoen als Kudus niet zo blessuregevoelig zou zijn en van de namen die ik hier heb genoemd vind ik Gravenberch persoonlijk het minst.

28 februari 2022 om 19:00

Kudus volgend seizoen of misschien zelfs dit seizoen nog als 8 lijkt mij echt geweldig, zoveel energie en techniek en de bereidheid om vuile meters te maken. Ik denk oprecht zodra hij langdurig fit blijft hij een van onze beste spelers zal zijn. De progressie van Kenneth Taylor als 6 is ook zeer interessant, hebben we misschien toch een echte stand in voor Alvarez.

28 februari 2022 om 21:46

Ik zie Taylor meer als stand in voor Gravenberch.
Dat dominerende van Alvarez in de verdediging, het vuile werk in die mate opknappen zie ik Taylor (nog) niet doen.

Aanvallend daarentegen vind ik hem best wel sterk!

Kudus is echt een heerlijke speler. Puur door blessures is het er nog niet helemaal uitgekomen maar dat gaat goed komen denk ik. Wij(psv) hebben ook met Romero zo'n zelfde speler. Je ziet zoveel potentie maar elke keer een blessure. Erg frustrerend.. Hoop dat Kudus nu weer kan vlammen als voorheen.

Lekker geframed. Door de opstelling van Heracles maar helemaal niet te noemen, kunnen we de wedstrijd lekker op waarde schatten natuurlijk.

28 februari 2022 om 19:01

Dat soort wedstrijden kan je toch al nooit op waarde schatten.

28 februari 2022 om 19:07

Geframed nog wel? Even een beetje logisch nadenken en je concludeert wel dat ook Heracles met veel wissels gespeeld zal hebben toch, gezien zij 1.5 dag eerder nog aantraden in de ED. Die zullen dus heus niet met de sterkste elf gestart zijn. Ik denk echter dat dat niet genoemd is omdat maar vrij weinig mensen daar geïnteresseerd in zijn, niet om bewust de boel te framen o.i.d.. Bovendien zegt een oefenwedstrijd sowieso nooit zo veel natuurlijk.

28 februari 2022 om 19:12

Tja, we weten het niet he of dat het geval is. Want het wordt niet vermeld. Als voetbalnieuwsplatform zou ik me vooral bezig houden met volledige berichtgeving, in plaats van voor de lezer bepalen wat hij wel of niet interessant vindt.

28 februari 2022 om 19:41

Bij deze, opstelling Heracles: Jalving (Karssies); Polley, Bakboord, Hoogma, Roosken; Ibrahimoglu (Agca), Sierra, Szöke; Lunding (Olde Keizer), Armenteros (Scheperman), Hansson. Zoals ik al verwachtte dus vrijwel geen enkele basisspeler in de basis.

Als je de beelden toch weer ziet van Kudus, meer talent in z'n grote teen dan zowel Klaassen als Gravenberch. Geweldige voetballer en ik hoop echt dat hij fit blijft nu. Nico hopelijk snel ook weer terug de basis in, het is nu echt aan Ten Hag om keuzes te maken ipv vast te houden aan vergane glorie.

1 maart 2022 om 09:38

Helemaal mee eens! Ergens hoop ik dat hij, mocht Ajax verder komen in de CL, de positie van Gravenberg/klaassen gaat innemen. Dan heb je echt een middenveld dat voor niemand onder hoef te doen

Ik heb Kudus al wel afgeschreven en dat is niet omdat hij talent te kort komt. Hij speelt hoe technisch hij ook is voor 75% op kracht. Die zware blessure die zal altijd komen opspelen als hij weer eens een reeks van 5 wedstrijden achter elkaar gaat spelen. Dit is echt wachten op de volgende blessure want hij kan zijn spel niet aanpassen, wat echt zonde is want in die eerste paar wedstrijden liet hij klaassen er als een amateur uit zien vergeleken met hem.

28 februari 2022 om 19:04

Wat fijn dat jij dit allemaal al weet. Ik zou als ik jou was Ajax ff op bellen om te melden dat ze hem meteen moeten verkopen omdat jij hem al afgeschreven hebt.

28 februari 2022 om 19:07

Ik snap wel wat je bedoelt hij beweegt met een bepaalde explosiviteit op de eerste paar meter, er zijn maar weinig voetballers die dit lang vol kunnen houden. Daar zal die wel iets in moeten temporiseren en zichzelf op moeten trainen ipv nu gelijk weer op 100% te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren