Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek Van der Vaart maakt allesbehalve indruk: ‘Ik heb me genoeg bewezen’

Laatste update:

Belgisch international Hans Vanaken kon weinig met de kritiek van Rafael van der Vaart na afloop van het Nations League-duel tegen Nederland van afgelopen juni (1-4 verlies). Van der Vaart noemde Vanaken na afloop 'een houten klaas' en vond dat hij doorgaans veel te veel bewierookt wordt. De dertigjarige middenvelder kreeg de kritiek mee, maar trok zich er weinig van aan. "Ik heb me al genoeg bewezen", stelt Vanaken op de persconferentie in de aanloop naar komende interlandperiode.

Van der Vaart was begin juni lyrisch over het Nederland dat België van de mat speelde in het eigen Koning Boudewijn-stadion. "Wat een fantastische prestatie. We waren eigenlijk op alle posities beter", jubelde de oud-Oranje-international bij de NOS. Daarop kreeg Vanaken (die slechts 45 minuten in actie kwam) ervan langs. "Ik hoor alleen maar Vanaken, Vanaken, Vanaken. Die kan er dus helemaal niks van, een houten klaas", aldus Van der Vaart.

In de aanloop naar komende Nations League-periode wordt Vanaken gevraagd naar de opmerkingen van de analist. "Dat ik toen kritiek kreeg van Rafael van der Vaart heeft me niets gedaan. Dat leg ik naast me neer. Ik heb me al genoeg bewezen", vindt de 21-voudig international. Wel beaamt hij 'geen goed gevoel' te hebben overgehouden aan de nederlaag. "Maar we hebben ons goed herpakt. Dat moet nu verder gezet worden", doelt Vanaken op de drie interlands die daarna gespeeld werden, waarvan twee eindigden in winst en één geremiseerd werd.

De opmerkingen van Van der Vaart lagen in het licht van de vermeende interesse van Ajax in Vanaken. De middenvelder van Club Brugge sloot een hereniging met ex-trainer Alfred Schreuder zelf ook allerminst uit, zo bleek vlak voor het duel met Nederland. "Als Ajax komt? Dan is het wel iets om over na te denken, ja. Sowieso, de geschiedenis van Ajax en het spel dat ze spelen, dat is iets wat mij wel moet liggen", liet Vanaken optekenen bij het programma Eleven Insiders. De Belg zou komende zondag Van der Vaarts ongelijk kunnen bewijzen, wanneer de Rode Duivels het in de Johan Cruijff ArenA opnemen tegen het Nederlands elftal voor de Nations League.

Vind jij de kritiek van Rafael van der Vaart aan het adres van Hans Vanaken terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vanaken is een prima voetballer , zeer intelligent , technisch goed , prima passing. Alleen gaat alles in een net te laag tempo voor de absolute top. Maar hij is beter dan Klaassen, Veerman, en Berghuis.

20 september 2022 om 16:25

Asjeblieft. Laten we hopen dat bij de volgende wedstrijd Vanaken en Davy directe tegenstanders van elkaar zijn. Beide een houten Klaas, de een letterlijk en de ander in figuurlijke zin. Horen beide niet in de nationale selecties thuis.

20 september 2022 om 16:36

Vanaken een houten klaas noemen? Dan heb je vrij weinig gezien van Hans. Technisch een heel goede speler, maar net te traag voor de top.

21 september 2022 om 10:21

Net te traag voor de top? Hij speelt in Belgie.. daar zitten nog een paar stappen tussen

20 september 2022 om 17:50

Dat is hij niet, zeker niet beter dan Berghuis.

20 september 2022 om 19:00

En Veerman in potentie ook niet.

Ach, iemand beoordelen op 45 minuten tegen Oranje die in tijden de beste wedstrijd speelden. Dan vervolgens alle wedstrijden bij Brugge negeren en dan zeggen dat hij een houten Klaas is. Vind ik dus allerminst. Is het een speler voor de Europese top? Nee, dat niet. Maar goed, in dat geval had hij ook prima bij Ajax gepast die in principe geen Europese top is maar waar hij in mijn ogen makkelijk mee had gekund.

20 september 2022 om 16:24

Het is een beetje niveautje Klaassen. Daar is niets mis mee. Wel een ander type speler overigens. Verder volledig met je eens, al vond ik Vanaken een paar jaar terug beter dan dat hij nu is.

20 september 2022 om 22:55

Ja snap die analisten niet. Inderdaad op basis van een wedstrijd kraken ze iemand af. Afgelopen CL duel was hij analist bij Milan-Zagreb en toen wist vd vaart te vertellen dat Theo hernandez er niks van kon.... nou als aanvallende back zijn er maar weinig beter als hem. Maar vd vaart kijkt natuurlijk elke week Milan om ons te vertellen dat hij er niks van kan...

Op de leeftijd van Vanaken zat Rafael al bij degradatiekandidaten gehaktballen te vreten. Deze man is toch een parodie op een analist. Alles maar afzeiken wanneer het geen technisch verfijnde linkspoot is, bij voorkeur nog aanvallende middenvelder ook. Deze man vind zichzelf veel te goed, net als die Sneijder. Als je vanaf je 29ste al op b niveau speelde valt het wel mee wat voor grote voetballer je zelf was. Wat een patat generatie zeg, en dan nog overal kritiek op durven hebben ook...

20 september 2022 om 16:20

Van der Vaart speelde op dertigjarige leeftijd de pannen van het dak bij Tottenham dus je loopt gewoon onzin te verkondigen. Vanaken mag de veters van Rafael niet eens strikken

20 september 2022 om 16:40

Op zijn 30ste speelde hij bij HSV en werden ze 15de in de bundesliga...

20 september 2022 om 17:27

Van der Vaart? Pannen van het dak? Ha ha.

20 september 2022 om 20:43

Van der vaart was in zijn kortdurende prime gewoon wereldtop. Dat zijn lichaam snel op was en hij op latere leeftijd andere dingen belangrijker vond dan voetbal doet daar niets aan af. 1 vd meer getalenteerde linkspoten die ik voorbij heb zien komen in mijn jaren als voetbalvolger

20 september 2022 om 16:22

Dat is wel heel erg kort door de bocht. Van Der Vaart was sterkhouder bij HSV (in de goede jaren) en Tottenham, heeft bij Real Madrid gevoetbald en was een zeer gewaardeerde international. Vreselijk subjectief om zijn carriere dan zo te bagatelliseren. Vanaken is in relatieve zin wel een goede speler hoor, maar Van Der Vaart was natuurlijk meerdere klassen beter.

20 september 2022 om 16:54

@sirius

Maar ik snap het punt van Martijn wel. Mooi voor de buhne dat je iemand een houten klaas noemt, terwijl de persoon in kwestie het best aardig gedaan heeft. Wie meerdere klasses beter was boeit me in dit geval niet eigenlijk. Wat dat betreft vind ik dat analisten wel iets meer respect mogen hebben voor de huidige generatie (dat geldt voor iedereen overgins).

"vreselijk subjectief ", maar net zo subjectief als te stellen dat iets kort door de bocht is? Het is iemands mening, dat het niet strookt met wat jij vind, prima natuurlijk.

20 september 2022 om 16:27



HSV, Real en Spurs zijn of waren zeker in die tijd toch wel betere clubs dan Club Brugge zeker bij Spurs en HSV was hij fantastisch wat gewoon buiten kijf staat, los daarvan zeik je zelf ook Rafael tot op het bot. Weinig inhoudelijk, I rest my case. Los daarvan geeft hij gewoon als analist zijn ongezouten mening. Net als ieder ander, waarbij het wel of niet je favoriet is. Vind het wat dat betreft ook altijd zo'n dooddoener om je mening laten creã«ren op basis van iemands postuur.

Wel eens dat Vanaken een prima voetballer is, die het ook uitstekend doet bij Club, mist denk ik de kwaliteiten om in de echte top mee te doen. Maar het is zeker geen voetballer zoals Rafael hem heeft omschreven.

20 september 2022 om 16:47

En toen hij 17 was, was hij beter dan Vanaken ooit geweest is. Boeie.

20 september 2022 om 19:41

Wat een afgunst, echt waar wat een clowns hier bij vz in de reacties

20 september 2022 om 22:18

Wat doet het er toe dat hij eerder op was dan Vanaken? Hij was ook eerder goed. Dus?
Ik denk dat hij genoeg heeft gepresteerd om kritiek te uiten. Maar het blijft een jongetje van het kamp. Stel je niet zo aan joh.

Mua, die kritiek was wel erg kort door de bocht. Vanaken is op zich een goede speler, maar hij is een beetje van het niveau waar we er hier in Nederland ook meerderen van hebben. Zo'n speler die het prima doet in de top van een middelgrote competitie, maar naar mijn mening weinig tot geen indruk zal maken in bijvoorbeeld de Premier League. Een wat andere speelstijl, maar qua algemeen niveau een beetje vergelijkbaar met spelers als Klaassen en al die andere spelers. Niet voor niets spelen dit soort spelers (af en toe met een kortstondig avontuur) in hun topjaren in de middelgrote competities. Wel gewoon een goede speler overigens.

Hoopte stiekem dat Tadic reactie had gegeven. Het wordt nu gewoon pijnlijk duidelijk dat zowel Tadic als Blind het niveau niet meer hebben en Ajax (lees Schreuder) doet er goed aan om ze eindelijk eens op de bank te zetten en door te selecteren

20 september 2022 om 16:28

Daar ben ik de hele zomer over afgezeken, maar regeren is vooruitzien en Tadic en Blind die duidelijk achteruit gingen en waar gezien de leeftijd alleen maar versnelling in achteruitgang in komt was het gewoon zoveel slimmer om door te selecteren.

20 september 2022 om 17:05

Tadic moet op links en anders wissel, het is gewoon geen 10 of rechtsbuiten.. Blind kan nog prima mee, misschien niet in de CL maar in de eredivisie wel, tegen Az was hij 1 van de weinige die wel vooruit wilde spelen en zonder zijn passing hadden we überhaupt niet gescoord.. Daarbij heeft Wijndal voor zijn blessure ook nog geen grote indruk gemaakt

20 september 2022 om 18:33

Ajax had Wijndal ook nooit moeten halen, ik vond hem bij AZ ook niet bijzonder. Vorig seizoen was het zelfs gewoon slecht bij vlagen.

20 september 2022 om 23:18

Prima tekst, maar eigenlijk is er maar 1 vraag: wanneer selecteer je die grootverdieners dan door? Ze verdienen een waardig afscheid en niet groeiende kritiek omdat ze gewoon achteruitgaan door hun leeftijd.
Grote namen van Ajax verdienen het om door de voordeur te vertrekken, Blind en Tadic dus zeker.

Vd Vaart mag graag kijken naar de kleine pingelaars die de bal aan een touwtje hebben. Dat je op andere manieren ook succesvol kan zijn boeit deze man totaal niet en dus snap ik wel, dat in zijn ogen deze Belg matig is. Iedereen die snapt dat je op verschillende manieren mee kan doen op een hoog niveau ziet dat deze jongen toch minstens boven-gemiddeld is.

Ik vond de start van Van Der Vaart op TV best hoopvol, hij zei logische dingen en liet mensen in hun waarde. Nu heeft hij als zovelen door dater meer aandacht is als hij alles zwart wit ziet en is ineens alle nuance weg. Hoop dat er in de toekomst een podium aan iemand wordt gegeven die niet aandachtsgeil is en ook eens zich in een coach of speler verplaatst.

Van der Vaart heeft recent sowieso bijzondere uitspraken. Dumfries kon er niks van en scoorde met geluk, Lucas en Theo Hernandez waren dramatisch volgens hem. Hij zei ook dat Real Madrid eigenlijk helemaal niet zo goed is..

21 september 2022 om 00:44

Wat dat laatste betreft mag hij dat blijven roepen en iedereen mag hem geloven ook. Real Madrid is helemaal niet zo goed. Laten ze allemaal dat maar vasthouden, dan komt het helemaal goed.

Vd Vaart is toch wel de slechtste analist op tv. En dat is heel knap gezien er genoeg zijn die ook naar die titel meedingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren