Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op clubkeuze van Babel: ‘Het is te vergelijken met de Topklasse’

Laatste update:

Ryan Babel speelt de komende twee jaar in de Verenigde Arabische Emiraten voor Al-Ain. De club uit het Midden-Oosten betaalde 2,5 miljoen euro aan Kasimpasa voor de 28-jarige aanvaller, die aanvankelijk op weg leek naar Besiktas. Babel voelde echter meer voor de aanbieding van Al-Ain, een keuze die Henk ten Cate ten zeerste betreurt.

/

Ten Cate was in het verleden werkzaam voor Al-Ahli in Dubai. Het voetbal is niet al te best, zo stelt hij in gesprek met de regionale dagbladen. "Het is te vergelijken met de Topklasse, Ik vind het jammer dat hij daar gaat spelen, want hij is een begenadigde voetballer. Er zijn er niet zo veel die op hun zeventiende al een basisplaats hebben bij Ajax."

Babel snapt dat op een bepaalde manier naar zijn overstap van Kasimpasa naar het Midden-Oosten wordt gekeken. Volgens de ex-speler vanAjax, Liverpool en TSG Hoffenheim is het salaris ‘riant maar niet doorslaggevend’. “Ik zou voor heel veel minder rond zijn gekomen met Besiktas”, doelde hij in De Telegraaf op de eerdere gesprekken met de club uit Istanbul. “Het is voor mij dan ook echt het totaalplaatje van het sportieve, het leven en het geld.”

Ryan Babel had voor Besiktas moeten kiezen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom al dat gezeur over speller die voor het geld kiezen. 99% van de spelers kiest voor het geld, en dat doet Babel nu ook.

Als ik mijn huidige werk aan de andere kant van de wereld voor 4x zoveel salaris kon doen, zou ik dat ook gaan doen voor 2 jaartjes.

6 juli 2015 om 10:34

Ootmarsum, zo is het maar net. Als blijkt dat je de top niet aan kunt en dus toch nooit voor de echte prijzen zult spelen, waarom dan niet ergens anders lekker jezelf en je familie financieel onafhankelijk spelen? Komt nog eens bij dat op die plaatsen alles voor de rijken perfect geregeld is.

6 juli 2015 om 10:35

Dit exact. Met één kleine kanttekening, namelijk dat je in je werk soms ook een uitdaging aan kunt gaan die zo mooi is, dat geld er even niet meer toe doet. Ik heb zelf wel wat projecten gedaan waarbij ik wist dat ik onderbetaald werd, maar waarbij de voldoening van het werken en het realiseren van het project genoeg was (en, laten we eerlijk zijn, ze ook mooi op mijn CV staan). Maar als je je hele leven lang op die manier blijft denken, dan ben je dief van je eigen portemonnee.

Ik denk dat Babel gewoon prima inschat dat hij, hoe hard hij er ook voor werkt, nooit de absolute top gaat halen, of zelfs maar de subtop van Europa. Goede voetballer, maar gewoon niet goed genoeg om het te redden in de linkerrij van een topcompetitie. Dan maar even lekker cashen een paar jaar en daarna gewoon wat leuke clubs afwerken in de onderste regionen van de toplanden. Beetje het lekkere weer opzoeken, wat mooie stadions bezoeken, lekker onbezorgd voetballen omdat je weet dat je pensioen al is veilig gesteld.

6 juli 2015 om 11:36

Hij zou voor veel minder zijn rondgekomen met Besiktas.. Dan geef je toch aan dat je voor het geld naar Al-Ain gaat? Voor hetzelfde salaris als dat Besiktas hem bood was hij nooit naar Al-Ain gegaan natuurlijk.

6 juli 2015 om 12:28

Waar ik wel moe van word is dat deze mensen onder druk van de omgeving dan maar zeggen dat ze het voor de uitdaging doen. Hoewel ik best snap dat het een uitdaging is om in de zandbak te gaan wonen qua temperatuur, mensen en cultuur kan ik mij niet voorstellen dat zoiets de hoofdmoot is. Wees eerlijk en zeg dat je deze kans wilde aangrijpen om lekker van het leven te genieten, goed salaris te hebben én iets van de wereld te zien. Dat snapt iedereen.

Enige kanttekening is dat het nogal ligt aan wie het doet. Een Xavi is te begrijpen, Kramer snap ik volledig en zelfs Babel is te begrijpen. Alleen als je overduidelijk talen hebt om de sub-top en top te halen en bent nog erg jong. Dan is een dergelijke transfer wel einde carrière. Er heerst nu eenmaal geen topsportklimaat in landen als Amerika, de zandbak en ik zou zelfs Turkije, Rusland, Oekraïne en Portugal hieraan willen toevoegen.

Dat is allemaal prima en die keuze is altijd te respecteren, maar voor jonge talenten zijn dit vaak niet de beste landen om als stepping stone te gebruiken om de absolute top of sub-top van de grotere voetballanden te bereiken.

6 juli 2015 om 13:55

Qshox: een xavi is te begrijpen? Nou dat vindt ik nu weer niet. Die speler is zo groot en heeft al jaren dik verdient bij Barca dan zou ik gewoon door eindigen en niet ergens in een zandbak wat niemand volgt in Europa. Als je een speler als Kramer of Babel bent snap ik het ook dat geen topspelers en gaan daar lekker een ander land ontdekken en veel geld verdienen.

6 juli 2015 om 14:16

Kan je nooit met zekerheid zeggen denk ik. Als rijke mensen je in 4 jaar tijd 40 miljoen geven om daar af te bouwen.. Dat is verleidelijk hoor. En laten we wel wezen, hij speelt het spelletje waar we allemaal van genieten. Weliswaar op een lager niveau.

6 juli 2015 om 12:44

Precies, als ik een enorm riant salaris geboden kreeg van een werkgever zou ik ook verkassen, zelfs als het in Ootmarsum zou zijn.

6 juli 2015 om 16:57

Kom nog 2 jaar bij bjk en dan pas voor het geld

6 juli 2015 om 16:57

Kon*

Ik kan heel goed begrijpen dat Babel nog even zijn zakken gaat vullen. Laat al jaren zien niet met de grote jongens mee te kunnen. Hij zou gek zijn als hij het niet deed.

Maar uhmm.. Ten Cate snapt niet dat Babel daar gaat spelen aangezien het een op niveau topklasse is maar zelf wel trainer geweest in Dubai. Geeft Ten Cate hier indirect toe zelf van topklasse-trainer kwaliteit te zijn. Prima zelfkennis Henkie!

6 juli 2015 om 10:36

studiowolk, misschien kan Ten Cate daar juist iets over zeggen omdat hij daar trainer is geweest. Iets met ervaringsdeskundige. Jammer dat jij er weer een poging uit moet laten voortvloeien om grappig te doen.

6 juli 2015 om 10:41

Excuses hiervoor, Samcro. Ik denk inderdaad ook dat Ten Cate van te voren dacht dat hij in een behoorlijke competitie terechtzou komen en geld maar bijzaak was.

Ik wil verder geen ruzie met je fictieve motorbende vol met schandalig slechte acteurs, brother.

6 juli 2015 om 10:55

samco je bent een aanfluiting. studiowolk heeft het bij het juiste eind dus je reactie staat nergens op.

6 juli 2015 om 10:59

Natuurlijk ging ook hij voor het geld daarheen en is het redelijk hypocriet van hem om dan nu zoiets erover te zeggen. Ik vind het alleen sneu dat jij er een draai aan wilt geven om een sneer uit te delen.

6 juli 2015 om 10:59

Jeroendegroot, gelukkig voegt die van jou daadwerkelijk iets toe knul.

6 juli 2015 om 11:30

Maar ik heb gelijk toch? Dan geef ik toch nergens een draai aan?

6 juli 2015 om 10:54

Zijn oude werkgever Kasimpasa moet nog 4 maanden salaris betalen, meer zelfs. Maar daar hebben ze geen zin in na die slechte resultaten van afgelopen seizoen. Babel kiest voor het geld en dat mag. Maar tja.....ik neem aan dat hij bij Liverpool en andere clubs zijn zaakjes al aardig op orde heeft in financieel opzicht. Houdt het dan nooit eens op? Wat moet je in die woestijn met geldverslindende miljardairs? Laat hij het geld maar lekker in Suriname steken, dan gebeurt er tenminste iets echts goeds mee.

6 juli 2015 om 11:20

denk je dat hij in een flatje gewoond heeft of woont? zij moeten ook gewoon hypotheek/huur betalen he? Daarnaast moeten ze eten, drinken, schijten en in een iets meer dan modaal autootje rijden(dat zouden we allemaal doen). Babel heeft echt geen 10 miljoen op de bank staan en ik neem aan dat hij na zijn carriere een soort van gelijkwaardig bestaan wil behouden. En dan moet hij toch echt nog wel even harken hoor. Een miljoentje is zo op met een voetballers levensstijl en geen baantje ernaast...

Tja, algemeen bekend dat je niet in de zandbak gaat spelen voor je ambitie. Overigens doet Ten Cate hier net of het niveau in de topklasse niets voorstelt. Dat is toch een competitie die niet onder doet voor de Jupiler League naar mijn mening. Enkel de top 5 in de JL is echt beter. Neemt niet weg dat Babel uiteraard een veel hoger niveau aan moet kunnen.

6 juli 2015 om 10:50

Achilles heeft afgelopen seizoenen toch wel bewezen dat het gat tussen jupiler league groter is dan jij nou zegt, 1 wedstrijd in een beker kan een topklasse club het een jupiler club heel lastig maken maar over 1 heel seizoen gezien zijn ze toch minder

6 juli 2015 om 11:08

Er zit toch nog een verschil tussen zaterdag en zondag topklasse naar mijn mening. Heb zelf jaren bij Kozakken Boys gespeeld in de jeugd dus weet waarover ik praat. Clubs als Kozakken Boys, Ijselmeervogels, Spakenburg, etc zullen echt niet voor degradatie spelen in de JL. Enkel de clubs als Go Ahead, Nac, etc zijn beduidend beter. Een FC Eindhoven is recent nog verslagen door Kozakken Boys. In de afgelopen seizoenen komt dit vaker voor. Natuurlijk is een hele competitie anders dan een enkele wedstrijd, maar qua kwaliteit zie ik nu weinig verschil.

6 juli 2015 om 11:18

En toch zie je dat spelers die overstappen van de Topklasse naar de Jupiler League nog voldoende moeite hebben om zich aan het niveau aan te passen. Zo ging Yildirim twee/drie jaar geleden van (volgens mij) Kozakken Boys naar RKC. Uiteindelijk niet door kunnen breken en dan is RKC tegenwoordig nog 1 van de mindere clubs...

Tsja als Babel voor dat salaris bij Kozakken Boys of De Treffers kon gaan spelen, dan deed hij dat ook. Het verschil is alleen wel dat hij hier nog om een echte landtitel kan spelen en ook de Aziatische Champions League is nog wel een uitdaging. Gun het hem van harte overigens. Hij koos bewust voor een jaar Ajax met minder salaris om dat daarna weer te compenseren. Dat is in Turkije ook maar half gelukt en nu dus wel in de Vae.

Het is een keuze voor het geld, dat was al duidelijk. Besiktas zou een promotie zijn ivm Kasimpapa. Nu is het sportief een degradatie. Eigenschappen van een "geldwolf'', maar daar is niks mis mee

Ik geef hem wel gelijk hoor. Het word allemaal ook duurder hier. Stel je voor dat de achter kleinkinderen van de achter kleinkinderen van babel niet eens een ijsje zouden kunnen kopen.
Die is ff toekomst van de familie gaan veilig stellen is over 2 jaar weer terug in europa.

6 juli 2015 om 12:10

Je vergeet dat hij al eens zijn contract aftocht om zijn carrière een nieuwe kickstart te geven? Hij is nu erachter dat er helaas niet veel meer in zal zitten, dus is dit een logische keus. Waarom zeurt niemand over Kramer, maar Babel mag het niet doen?

6 juli 2015 om 14:19

Hallooooo we leven in ons kleine holland he. Hier word babel een geldwolf genoemd en voor kramer vind men het een schitterende transfer naar de woestijn. Ik ben blij dat et jou wel opvalt.

Als hij doelt op het sportieve dan denk ik dat hij bedoelt dat hij sportief gezien makkelijk mee kan en zich slechts 70% hoeft in te spannen op dat niveau om toch 100% van een zeer riant salaris te ontvangen, een salaris wat hij nergens anders kan verdienen waar hij wel gewoon op niveau z'n best moet doen!

Echt, als je het sportieve aandraagt bij zo'n overstap dan ben je echt een zielig figuur, zeg gewoon eerlijk dat je lekker een lui luxe leventje wil leiden in de Emiraten.

Henk ten Cate heeft hierin geen recht van spreken lijkt me? Zelf ook een aantal keer (terecht) voor het geld gekozen.

laat hem toch als hij voor het geld kiest,vond hem zo wie zo nooit een goede voetballer die paar akties bij ajax,hhh.

Logisch dat babbelbox daar voor kiest. Besiktas is vele malen te hoog gegerepen voor deze beperkte speler en kan nu weer een beetje meevoetballen.
Klasse keuze van hem hij hoeft niet te knokken voor een basisplaats en zal daar als een vam de beste gerekend worden(misschien de eena beste, kan ook) en dat voor twee of drie maal het salaris dat hij bijv in de ED kan verdienen. Groot gelijk in mijn ogen, had ik ook gedaan als im niet kon voetballen en het als mij tweede passie zag na mijzelf!

Wat een slap gelul van sommigen hier, deze man weet dat die nog een paar jaar heeft om te voetballen en wilt gewoon lekker cashen, lekker boeiend het sportieve, geef mij maar een dik leven na het voetbal met een gevulde rekening dan een beker op een plankje, sommigen moeten nog opgroeien hier volgens mij en hebben nooit een maandje hypotheek hoeven betalen. Ik zou de grootste geldwolf zijn, allemaal leuk het voetbal maar zoveel geld verdien je nooit meer om tegen een balletje aan te schoppen.

Waarom kan zo'n speler nou niet gewoon een keer zeggen: Ja ik doe het voor het geld. Wie geeft hem dan ongelijk. Dan komt er weer zo'n 'totaal plaatje' verhaal. Welk sportief gebied dan? Geld stinkt niet, ga lekker cashen, maar geef het gewoon toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren