Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay legt uit waarom Frimpong in Oranje moet: 'Jezus! Het is ongelooflijk!

Laatste update:

Hans Kraay junior wil Jeremie Frimpong deze zomer zien schitteren op het EK. De analist annex verslaggever van ESPN heeft de statistieken van de rechtspoot bij Bayer Leverkusen onder ogen gezien en denkt daarom dat Frimpong in aanvallend opzicht van grote waarde kan zijn voor Oranje.

"Frimpong... Jezus! Het is ongelooflijk! Tien goals als wingback bij Bayer Leverkusen en negen assists. Hij is bij negentien goals betrokken", is Kraay in een video-item laaiend enthousiast over de middenvelder die pas 28 minuten in het Nederlands elftal speelde.

"Dus kun je daar bijna niet omheen, als je met wingbacks speelt", geeft Kraay vervolgens mee aan bondscoach Ronald Koeman, die zijn definitieve EK-selectie nog moet samenstellen. "Frimpong, daar kun je sowieso in de selectie niet omheen."

Kraay krijgt de vraag of de wingbacks van Oranje het grootste hoofdpijndossier is voor Koeman. "Nee, het grootste hoofdpijndossier wordt het tweetal dat achter Brobbey gaat spelen. Als Brobbey speelt", antwoordt de Oranje-volger.

Dumfries


Een eventuele basisplaats voor Frimpong op rechts gaat misschien ten koste van Denzel Dumfries, al jarenlang een vaste waarde in Oranje. "Ik vind het altijd zó ongelooflijk zonde dat er altijd aan getwijfeld wordt. Hij is de nummer één-back. En ook altijd mijn nummer één-wingback geweest", benadrukt Kraay.

"Maar er zit er nu eentje in zijn nek te hijgen", doelt Kraay op de aanstormende Frimpong. "En Dumfries heeft maar 59 procent van de wedstrijden (van Inter, red.) in de basis gespeeld."

Frimpong en Oranje


Frimpong kwam tot dusver pas een keer in actie voor Oranje. Dat was vorig jaar oktober, toen hij van Koeman bijna een halfuur mocht meedoen in de met 1-2 verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Hij was toen de vervanger van Dumfries.

Vind jij Jeremie Frimpong beter dan Denzel Dumfries?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frimpong kan voetballend beter zijn, maar de drive en energie die dumfries geeft is onmisbaar voor oranje. Is letterlijk de enige die als Nederlander niet door de onder grens zakte, waar de rest wel. Zou het makkelijk vinden om hem nu te laten vallen. Als hij niet presteerd dan zeker wisselen. Maar vastigheid is ook een belangrijke factor richting het EK

12 maart 2024 om 18:51

Frimpong heeft diezelfde drive hoor, het oogt alleen wat frivoler en niet als een dolle stier als Dumfries.

12 maart 2024 om 18:58

Ik heb ook een zwak voor Dumfries, maar er moet toch wel een systeem voor beide te vinden zijn? Aanvallend namelijk missen we het e.e.a.

12 maart 2024 om 19:58

Als het goed is speelt frimpong ook weleens rechtsbuiten. Op livescore zie ik hem best vaak invallen voor een aanvallende speler. Maar ik kijk nooit echt naar de wedstrijden dus kan zo zijn dat het veldspel veranderd.

12 maart 2024 om 20:10

Een systeem met twee rechtsbacks? Nou ben ik benieuwd...

12 maart 2024 om 19:16

Dat is wel wat overdreven. Dumfries doet het goed, maar is ook niet onvervangbaar. Het is met name dat je geen reden hebt om hem eruit te halen en daarbij is er op een andere positie ook plek voor Frimpong. Hij kan ook prima als buitenspeler fungeren. Het is niet zo dat we nou zulke geweldige rechtsbuitens hebben.

Eens. Ik vind hem ook een stukje beter dan Dumfries nog. Ook al levert die altijd in Oranje, zou ik toch voor Frimpong gaan. 3-4-2-1 Spelen net als Leverkusen, dan ben je gewoon outsider voor de titel mijns inziens.

Flekken
Van Dijk
Van de Ven
Ake
Frimpong
Schouten
De Jong
Hartman
Simons
Zirkzee
Gakpo
12 maart 2024 om 19:01

Heb hem zien debuteren tegen Frankrijk, maar toen kwam hij nog wel echt te kort. Vooral fysiek. Is natuurlijk wel Frankrijk en denk dat hij de afgelopen maanden verder heeft ontwikkeld.

12 maart 2024 om 19:10

Jij baseert je op die invalbeurt tegen Frankrijk? Serieus? Die jongen is al ruim 2 jaar aan het knallen op het hoogste niveau en is nu sleutelspeler in het Leverkusen-elftal dat voor het eerst kampioen gaat worden.

Maar nee, hij kwam niet lekker in de wedstrijd tegen Frankrijk in een pover Nederlands elftal. Man man man

12 maart 2024 om 19:24

Nou, nou... Outsider voor de titel? Daar is het voetballend allemaal te mager voor en hoewel we de laatste jaren veel 5-3-2 spelen, is de intentie nog steeds om op te bouwen. Tja, dat werkt niet echt met die formatie. Dan wordt het spel eigenlijk nog veel stroperiger. Ik ben nog steeds van mening dat je prima 4-3-3 kunt spelen met het huidige materiaal.

Ik zou met Flekken, Hartman, Ake, Van Dijk, Dumfries, Schouten, De Jong, Simons, Gakpo, Memphis, Frimpong spelen. Je zou Frimpong namelijk ook op rechtsbuiten kunnen posteren. We zitten niet in geweldige vleugelaanvallers en Frimpong is gewoon veel onvoorspelbaarder dan Bergwijn en Malen. Overigens zou je Veerman of Reijnders ook op kunnen stellen voor een ander.

12 maart 2024 om 20:23

Dit elftal is voetballend echt alles behalve matig hoor. Als je Oranje in zijn algemeenheid bedoeld dan baseer je dat op spelers als Weghorst, De Roon, Koopmeiners en Dumfries. Dan is het niet gek dat je niet aan voetballen toekomt inderdaad.

12 maart 2024 om 21:09

Bij 433 moet Aké de LB zijn en indien fit Mickey vd Ven op CB. Denk niet dat Hartman beter is dan Aké op LB. Timber, mits wedstrijdfit, zou ook nog LB kunnen, maar dan moet ie dit seizoen nog wel op die positie spelen voor Arsenal

13 maart 2024 om 13:58

@sitostick - Mee eens, maar we hebben de afgelopen tijd geen bondscoaches gehad die het in zich hebben om dat eruit te halen. De kans dat dat ineens gaat gebeuren, is niet heel groot. Koeman is net als Van Gaal misschien niet gemaakt voor het moderne voetbal.

12 maart 2024 om 21:25

Waarom niet gewoon eens op links proberen? Dumfries op rechts en Frimpong op links?

12 maart 2024 om 22:17

Hoe ga je de speler die minimaal een 7 speelt en vaak een 9 op karakter en werklust laten banken omdat deze speler het even leuk doet.

13 maart 2024 om 08:11

Om de simpele reden dat ie de techniek heeft van iemand met de dozen nog om z'n schoenen...?

Je zou bijna zeggen dat je 3-4-2-1 gaat spelen puur dat Frimpong in zijn kracht komt.

Flekken - Geertruida, Van Dijk, Aké - Frimpong, Frenkie, Reijnders, Hartman - Simons en Gakpo achter Brobbey.

Dit zou mijn opstelling zijn.

12 maart 2024 om 18:55

Niet slecht op deze manier. Wie keept is lood om oud ijzer (verbruggen, flekken, bijlow). Geertruida speelt goed, in oranje nog niet zo. De vrij kan daar ook. Dumfries is voetballend wat minder sterk, maar brengt wel altijd veel drive, kracht en beleving in de ploeg teweeg. Jammer dat komende periode Frenkie alweer weg valt

12 maart 2024 om 19:55

Zeker de Vrij in plaats van Geeertruida. Drie backs moet je lekker achterin houden. Geert meldt zich te vaak in de 16 voor het systeem van Koeman. Is daar natuurlijk wel succesvol, Timber komt ook weer terug en is lekker uitgerust. Ben benieuwd of hij speelminuten krijgt bij Arsenal.

12 maart 2024 om 21:12

Zou Bizot over Bijlow nemen. Die beleeft echt een topseizoen.

12 maart 2024 om 19:03

Bijna helemaal mee eens! Zou denk ik toch sneller naar de Vrij/de Ligt neigen op de plek van Geertruida; maar zoals jij het neer zet kan ik ook mee leven. Ben alleen bang dat onze fantastische coach Dumfries (valt ergens uit te leggen) en Depay opstelt; en misschien zelfs wel Wijnaldum zelfs meeneemt ):

12 maart 2024 om 19:13

De ligt niet op rechts in een 3 mans verdediging. Dat hebben we nu toch intussen vaak genoeg verkeerd zien gaan :-)
Prima optie in een 433 hoor. Want ben echt wel de ligt fan. Maar niet op rechts in een 3 mans defensie

12 maart 2024 om 19:50

Zou je niet Depay achter Brobbey zetten? Die brengt vaak wel doelpunten en assists met zich mee. Gakpo en Simons hebben daar meer moeite mee, al vind ik het lastig. Beide spelers hebben heel veel potentie en Gakpo is beslissend op het hoogste niveau. Daarbij heeft Simons echt de X Factor, maar kan hij het bij Oranje nog totaal niet waarmaken.

Op basis van de laatste tijd zou dat wel terecht zijn. Dumfries is geen vaste basisspeler meer, Darmian kreeg in alle grote wedstrijden de voorkeur de afgelopen tijd. Frimpong is bij Leverkusen wel onomstreden.

We gaan Dumfries natuurlijk niet zo makkelijk aan de kant schuiven. Dat is onze beste international de afgelopen jaren. (en dat zeg ik als groot tegenstander van Dumfries) Probeer Frimpong maar op links uit, dan heb je 2 backs die er overheen kunnen denderen.

12 maart 2024 om 19:26

Frimpong kan toch ook gewoon op rechtsbuiten? Ik zie sowieso liever iemand aan die kant die een actie heeft en zowel buitenlangs als binnendoor kan. Met jongens als Bergwijn en Malen weet je al ver van tevoren wat ze gaan doen. Daarom zijn ze ook zo vreselijk wisselvallig.

Van de Ven en Frimpong kun je eigenlijk niet om heen. Ake, van Dijk en Hartman completeren de defensie wat mij betreft.Op het middenveld zie ik graag een blok bestaande uit Frenkie en Reijnders en Simons als meest aanvallende middenvelder. Brobbey en Gakpo in de spits. Maar dat zal waarschijnlijk sowieso Depay worden met Gakpo/Malen ernaast (Koeman kennende). Ik sluit een basisplaats voor Wijnaldum of de Roon ook niet uit.

Denk niet dat je om hem heen kan. Dumfries levert altijd, maar wat Frimpong doet is vrij bizar. Anders misschien op rechtsbuiten? Hebben we toch niet echt een topper.

Frimpong zal ongetwijfeld mee gaan, Dumfries is in principe de eerste keus maar het is niet alsof er enorm verschil zit tussen die twee. Ze maken sowieso veel meters daar op rechts, dus gewoon allebei afwisselen, maakt verder niet zoveel uit wie er start of invalt.

Frimpong mag zeker meer minuten gaan maken, maar Dumfries (waar ik totaal geen fan van ben) is met grote afstand de best presterende oranje speler van deze generatie. Het loopt al voor geen meter op eindtoernooien met dit Oranje en dan is het extra lastig om te experimenteren met onze beste speler.

Frimpong kan voetballen. Dumfries is een werkezel die rent. Vaak ook alles blind voorgeeft op hoop van alle zegen.
Bij Inter erger ik me vaak dood aan hem.

Hopen dat Frimpong de voorkeur krijgt.

Alles wat Dumfries kan, doet Frimpong beter en dan kan hij ook nog eens wat extra dingen. Zonder enige twijfel moet hij in de basis op het EK. Anders mag Koeman wat mij betreft nog voor de start van de eerste pot ontslagen worden.

Frimpong als rechtsbuiten opstellen, met dumfries gewoon als rechtsback. Depay als schaduwspits achter Brobbey.

Dumfries, Van Dijk, Blind
Frenkie, Depay
Frimpong, Brobbey, Malen

Overige posities kunnen nog worden ingevuld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren