Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kraay denkt te weten voor welke grote naam PSV kiest als nieuwe trainer

Zondag, 28 mei 2023 om 12:05Rian Rosendaal • Laatste update: 12:35

Hans Kraay junior verwacht dat PSV voor Peter Bosz gaat als permanente opvolger van Ruud van Nistelrooij. De verslaggever en analist van ESPN denkt dat de clubleiding in Eindhoven een trainer wil aanstellen die aanvallend voetbal propageert en in dat kader denkt hij aan de momenteel clubloze Bosz. De voormalig coach van Ajax zit zonder club sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon vorig jaar oktober.

"PSV zoekt een trainer met een handtekening. Dat lees je overal", zo opent Kraay junior zondag in Goedemorgen Eredivisie. "Met een herkenbare voetbalstijl. Peter Bosz heeft nauwelijks prijzen gewonnen en in alle praatprogramma's nadrukkelijk gesolliciteerd om trainer van Ajax te worden. Ik zeg niet dat Peter Bosz de trainer moet worden, dat zeg ik absoluut niet. Maar wel dat Peter Bosz de trainer gaat worden, omdat ze een aanvallende stijl en een handtekening willen hebben. Ik zeg niet dat het mijn keuze is, maar ik denk dat het hun keuze gaat worden."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Tafelgenoot Aad de Mos denkt dat Bosz zeker geschikt is voor het trainerschap bij PSV. "Ik denk dat hij die kwaliteiten bewezen heeft bij Ajax." De voormalig trainer van zowel PSV als Ajax kijkt vervolgens naar andere opties. "Als ik 'td' was, zou ik het aandurven met Thomas Letsch. Bij Vitesse en ook nu weer bij Bochum heeft hij een heel goede indruk achtergelaten. Maar hij heeft een nadeel, dat hij uit dat RB Leipzig-gebeuren komt. Maar Letsch zou ik een goede kandidaat vinden", geeft De Mos mee aan PSV.

Volgens Henk Timmer, ook te gast in de talkshow, is Wim Jonk een geschikte kandidaat voor PSV. "Wim heeft bij PSV gespeeld, wil aanvallend spelen en kan nu ook omschakelen naar iets anders. Dat heeft hij wel laten zien bij Volendam, hij kan het oppakken als er iets fout gaat. Ik vind Wim Jonk een prima trainer voor PSV." Tafelgenoot Stan Valckx vindt juist dat PSV een balletje moet opgooien bij Maurice Steijn, die uitstekend presteert met Sparta Rotterdam dit seizoen.


Poll

Moet PSV inderdaad voor Peter Bosz kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door zanazanyan)

"grote naam". Daarnaast past praktisch geen enkele speler in het systeem wat Bosz wil spelen. Nu vind ik sowieso dat de bezem erdoorheen moet, maar dit gaat weer tenminste 1 en waarschijnlijk 2 tussen jaren opleveren, mits Bosz zolang blijft.

28 mei 2023 om 12:56

Bosz is gewoon meer dan prima trainer.

Zou zelf eerder voor Wim Jonk gaan. Ook een geweldenaar. Zou als Ajacied vervelend vinden, maar gun Wim een topploeg.

Hij laat het ook gewoon zien met Volendam.

28 mei 2023 om 13:39

Ik zeg niet dat Bosz niet prima is, maar vind grote naam overdreven. En zoals ik schrijf, past hij niet bij het huidige PSV, wat daar qua spelers rondlopen. Jonk zie ik zeer graag komen. Gelukkig zijn het maar wat mediamensen die namen roepen, echter de vorige keer koos PSV voor Van Nistelrooij, tot 3 aan toe, omdat ze niemand beter konden "vinden". Trainers scouten is van hetzelfde niveau als waarop ze spelers scouten, ver ondermaats. Dus in die zin zou het me niet verbazen als ze met Bosz aankomen zetten, omdat half medialand dit toevallig roept.

Ik zal graag Wim Jonk zien komen, uitstekende trainer die Volendam naar de eredivisie heeft gebracht, jeugd ontwikkeld, en een aantrekkelijke manier van voetbal speelt.

Daarnaast natuurlijk nog een verleden bij PSV.

28 mei 2023 om 12:39

Dat verleden bij psv maakt me niks uit. Zo hebben we er al een paar versleten inmiddels en dat ging niet altijd goed.

Ik denk wel dat qua speelstijl en uitstraling Jonk een betere match is dan Bosz, die ik wel redelijk hoog heb zitten, maar op mij meer een indruk maakt als verrassende kamikaze coach dan eentje die iets gedegen kan opbouwen. Jonk lijkt me dat meer hebben, net als Jans en ook Janssen van AZ, die ik eigenlijk gevoelsmatig meer vind passen bij psv dan Bosz.

Een beetje voorspelbare keuze aangezien hij vrij en Nederlands is, maar wel logisch. Zou wel mooi zijn als Peter Bosz dan kampioen wordt en Ajax nog eens achter zijn oren gaat krabben.

28 mei 2023 om 12:19

Bosz en een prijs pakken, blijft een gekke gedachte.

28 mei 2023 om 12:30

Waar had Bosz een prijs moeten pakken dan? Dat ene jaar bij Ajax? Volgens mij is een Europa League finaleplaats minsten zoveel waard, zeker toentertijd. Met Dortmund Bayern verslaan of met Lyon de titel pakken was al helemaal onmogelijk. Of te wel ik zie Peter Bosz best graag naar PSV komen 😉

28 mei 2023 om 12:35

Ik ook, was mijn eerste keus indien Slot zou vertrekken. Veel succes ermee.

28 mei 2023 om 12:38


Hij heeft nou niet echt bij clubs gezeten waar ze veel prijzen winnen he, buiten Ajax. Had hij met Lyon kampioen moeten worden? In Duitsland? Mensen blijven steeds datzelfde zinnetje herhalen maar het slaat echt kant nog wal.

28 mei 2023 om 12:43

Hap, hap!

28 mei 2023 om 12:45

Hij heeft wel gefaald bij alle clubs. Daarnaast, prijzen pakken is niet onmogelijk. Dat is het wel als je met Leverkusen verliest tegen een 4e divisie club in de beker...

28 mei 2023 om 12:45

@Soccerfan,

Misschien is kampioen worden lastig met Dortmund en Lyon, maar de eindstanden waren ook verre van om naar huis te schrijven. Dortmund binnen 163 dagen ontslagen en bij Lyon net aan een jaar vol gehouden.

Bij Maccabi had hij prijzen moeten (kunnen) winnen. En bij Ajax werd hij in de voorronde CL door FK Rostov over twee wedstrijden naar huis gestuurd met 5-3 aggregate. Ook in de 8ste finale beker verloren tegen Cambuur.

Op basis van welke prestaties denkt men dat Bosz de kwaliteiten heeft voor een top club?

Ps: we hebben gisteren gezien dat Dortmund in ieder geval tot de laatste speeldag en mee moet doen. Bosz stond 7e en bij Lyon rond de middenmoot na 5 opeenvolgende verlies partijen. Ook bij Leverkussen verloren van een 4e divisie club in de beker..

28 mei 2023 om 12:46Eens. Dat niks winnen is geen argument, zowel Ten Hag als Slot hadden nog niks gewonnen en nauwelijks tot nul ervaring met leiden van topclubs. En dat zijn de voorbeelden dicht bij huis, als ik me er in zou gaan verdiepen kan ik waarschijnlijk nog wel een waslijst aan trainers noemen die succesvol werden zonder dat ze daarvoor ook maar ooit iets groots op hun CV hadden staan.

Bosz zou wat mij betreft dan ook afvallen vanwege zijn speelstijl, die ik aantrekkelijk zou noemen, maar ook naã¯ef. Ongeacht zijn materiaal speelt hij aanvallend, wat je kunt waarderen, maar wat je ook niet mag verrassen wanneer je de ene week met 7-1 wint en daarna weer 3-4 op je gezicht gaat.

Ik geef voorkeur aan trainers die het eerst defensief goed neerzetten en van daaruit ook de aanval verder op poten zetten. Trainers die ook een goed plan B kunnen ontwikkelen.

Bosz maakt spelers wel interessant voor de markt, maar die kwaliteiten zie ik ook wel terug bij een Jonk, Jans, Jansen. De 3 J,s. Die allemaal mijn voorkeur hebben tov Bosz.

28 mei 2023 om 12:50

Bosz heeft ook bij Maccaibi niets gewonnen. Dat is gewoon een topclub in Israël

28 mei 2023 om 12:51

Met Ajax,Dortmund,Leverkusen of Lyon een beker pakken lijkt mij niet onmogelijk toch? Een prijs hoeft niet meteen een kampioenschap te zijn!

28 mei 2023 om 13:05

D-Bergkamp, dat hij toen bij Ajax soms kamikaze voetbal speelde wil niet zeggen dat hij dat nog steeds doet. Je kunt ook zeggen dat hij lef toonde en met middelmaat als Viergever, Schone en Youness ver is gekomen in Europa.

En dat je liever een trainer ziet die eerst de verdediging op orde brengt vind ik een beetje simpel. Dan kom je uit bij de Antonio Contes, Mourinho’s, Tuchels van deze wereld. Of je daar nou zo vrolijk van wordt..

Ik proef vooral angst in je reactie dat wij Bosz aanstellen en dat hij met ons wel een prijs zou pakken.

28 mei 2023 om 13:21

“ Ik proef vooral angst in je reactie dat wij Bosz aanstellen en dat hij met ons wel een prijs zou pakken.”

Dit meen je toch niet serieus hahaha? Vertel mij alsjeblieft dat het een slechte grap is.

Een coach kan ook goed aanvallend voetbal spelen met een verdediging die op orde is. Zie Pep, maar ook slot en ten Hag spelen goed aanvallend voetbal met de juiste intenties. Bosz is blind op de aanval. In Nederland komt dat nog wel goed maar Europees niet. Toch denk ik dat een 2de kans bij een Nederlandse topclub wel terecht is.

28 mei 2023 om 13:25

Schöne middelmaat??? Was fantastisch in zijn tijd bij Ajax man

28 mei 2023 om 13:35

Ik snap sowieso niet hoe men blijft hameren op zogenaamd goed positiespel. Je krijgt sowieso goals tegen en indien je een matige defence hebt wordt je sowieso geklopt.
Leuk die el finale mag men ook viergever voor bedanken en zo goed speelde Ajax toen niet eens. Was ook niks van te merken van het zogenaamde spel @ finale. Ten hag liet Ajax pas echt goed voetballen

28 mei 2023 om 13:52

@Pieterpost,

Gelukkig ben ik niet degene die vertelde dat ik het liefst eerst de verdediging op orde heb, maar dat terzijde.

Of Bosz nog steeds Kamikaze voetbal speelt, bij zowel Dortmund als Leverkussen als Lyon wel. Dus of hij veel veranderd is, dat is misschien een betere vraag.

Maar Pieter, ik geef duidelijk aan dat Bosz nergens geslaagd is. En ik praat niet over titels, maar over het naar behoren presteren bij een club.

Bij Dortmund na 163 dagen, beker eliminatie en 7e plek er uit gegooid. Bij Leverkussen in de beker verloren van een vierde klasser. Bij Lyon na 13 maanden er uit gegooid na vijf verlies partijen op rij en een middenmoot plek.

Bij Ajax in de 8Ste finale beker verloren tegen Cambuur. In de voor ronde CL over twee wedstrijden met 5-2 verloren van FK Rostov. En ook bij Maccabi niets bewondering waardig laten zien.

5 clubs, overal niet gepresteerd naar behoren. Dus op basis waarvan zou Bosz een goede trainer zijn? Zijn laatste echte knappe kunstje was Vitesse..

28 mei 2023 om 14:22

Is gewoon een keer kampioen geworden hoor... En ik was erbij.

28 mei 2023 om 14:44

Nu nog als coach.

29 mei 2023 om 07:42

Ook als coach .

29 mei 2023 om 07:44

"in het seizoen 2001-2002 werd Agovv onder leiding van trainer Peter Bosz kampioen in de Hoofdklasse C en later ook algeheel amateurkampioen van Nederland."

29 mei 2023 om 11:18

Jij en ik zitten niet op hetzelfde level.

28 mei 2023 om 12:21

Omdat hij zich publiekelijk heeft aangeboden bij ajax of omdat het voor half Nederland mooi is als ajax achter zijn oren gaat krabben?

Bosz is welkom misschien dat Wij dan eindelijk eens fatsoenlijk positiespel gaan spelen.

28 mei 2023 om 14:03

Maar Lampen, hebben jullie daar de spelers ook voor?

Komende zomer zal een elftal spelers vertrekken, dus je kan er natuurlijk op inkopen.

Een van de weinige trainers die een elftal echt naar z'n hand kan zetten. Daarnaast inmiddels een hoop ervaring opgedaan. Rustige man, welbespraakt. Wat mij betreft een goede keuze. Zou ik zeker toejuichen.

Zou ik geen verkeerde keuze vinden. Speelt over het algemeen leuk aanvallend voetbal, met de nadruk op aanvallend. Heeft zich in de Eredivisie bewezen.
Legt wel altijd veel risico in zijn manier van spelen en is overal uiteindelijk ontslagen (bij zijn laatste clubs).
Is ook best eigenwijs.

Hmmm na dit bericht terug te lezen, weet ik toch zo net niet of dit de beste keuze is, hahaha.

Nee zonder dollen.
Goede trainer, maar wel met de nodige risico's.

28 mei 2023 om 12:24

Toch mooi man, liever aanvallend ten onder dan met zaadvoetbal kampioen worden..

28 mei 2023 om 12:46

Ik denk dat de RvC en directie bij PSV daar toch anders over denken. En veel PSV-supporters ook. We zijn natuurlijk niet echt verwend met mooi voetbal het laatste decennium, maar het credo liever met mooi voetbal verliezen dan lelijk winnen hoor ik toch vaker uit Amsterdam komen.

Hoe lang Bosz kan blijven teren op een EL-finale vind ik wel heel bijzonder hoor. Ter vergelijking heeft in 2015 Dnipro de finale gehaald, over die coach hoor je internationaal gezien toch ook niets meer sindsdien?

Bosz is bij elke stap na Ajax ontslagen, en heeft zeker bij Leverkusen en Lyon voldoende tijd gehad om iets neer te zetten. Op een gegeven moment moet je dan gewoon de conclusie trekken dat het geen bijzonder trainer is, net zoals bijvoorbeeld Frank de Boer. Ik vond het toen bij Oranje en zou het nu ook weer zeer armoedig vinden van PSV, om voor een coach te gaan die drie keer achter elkaar ontslagen is, puur omdat hij Nederlands is.

28 mei 2023 om 12:29

Of puur omdat hij een team aanvallend laat voetballen? Ik zeg niet dat het Bosz moet worden maar in vergelijking met andere trainers laat hij zijn teams aanvallend voetballen en als dat is wat PSV wilt zou die keuze niet heel raar zijn. Dat jouw conclusie is dat hij geen bijzondere trainer is gelukkig jouw bescheiden mening. Als je ziet bij hoeveel clubs hij genoemd wordt zal hij waarschijnlijk toch wel iets meer zijn dan geen bijzondere trainer.

28 mei 2023 om 12:39

Staat ook letterlijk in de tekst dat psv een trainer wil die een handtekening op de selectie en speelwijze kan zetten. Dat staat (even) los van wel/geen prestaties. Je kunt een hoop over Bosz beweren, maar die positieve handtekening is er zeker!

28 mei 2023 om 13:13

Maar er zijn toch zat trainers te vinden die hun teams aanvallend laten voetballen, waarom moet men in Nederland dan steeds terug komen bij Bosz voor een vacature bij de top 3? Ik zie het hem namelijk niet beter doen dan Schmidt, al helemaal als je kijkt naar hoe weinig PSV spelers er bij zijn speelstijl passen. Ik kom namelijk niet verder dan Simons, Til (puur voor het hoog drukzetten), Veerman, Boscagli, Mauro en/of van Aanholt. Daarmee is de rest van PSV dus niets meer dan selectieopvulling onder Bosz. Die positieve handtekening is leuk op papier, maar als het voor een topclub die al vijf jaar geen eerste is geworden geen kampioenschap oplevert zal PSV er weinig aan overhouden.

28 mei 2023 om 12:39

Mourinho is ook vaak zat ontslagen. Wat is je punt.

Ik denk dat Bosz bij Ajax terecht komt. Wim Jonk zou een goeie zijn. Heeft Volendam in de Eredivisie gebracht, zich makkelijk gehandhaafd, speelt naar de mogelijkheden van Volendam goed voetbal, houdt dat allemaal al 4 seizoenen vol, en heeft al een stammenstrijd overleefd

Dan zullen ze aardig moeten wennen in Eindhoven aan Bosz zijn speelstijl.
Normaal gesproken zijn ze van het achterover leunen en een countertje.

28 mei 2023 om 12:59

Toch knap dat ze met die ‘ countertjes’ de meeste goals van de eredivisie hebben gemaakt tot nu toe

Bosz met zijn stijl past toch totaal niet bij PSV? Ik vind Bosz meer een Ajax of Feyenoord trainer..

28 mei 2023 om 14:36

Kan je ook onderbouwen waarom?

29 mei 2023 om 10:29

Ajax en Feyenoord spelen meer aanvallend waar PSV veel meer terughangt voor mijn gevoel.

Lekker hoor attractief voetbal maar vooral kamikaze voetbal. Iemand die chocked wanneer het erop aankomt. Liever een andere trainer.

Dan moeten ze vooral investeren in de verdediging. Anders zie ik dit compleet mislukken met Bosz zijn kamikazeplay. Ze zouden moeten gaan voor een trainer die vanuit een goed georganiseerde verdediging speelt.

28 mei 2023 om 13:43

In beide gevallen die je nu noemt hebben ze dus betere verdedigers nodig.

Ik hoop het niet. Zie Bosz het liefste gewoon bij Ajax maar ja daar heb je helaas Van der Sar die ertussen zit. Onder Bosz kan je natuurlijk wel fatsoenlijk positiespel verwachten.

28 mei 2023 om 13:20

Ik zou het erg pijnlijk vinden als hij wel terugkeert op de Nederlandse velden maar niet bij ons. Hoop nog steeds stiekem dat hij alsnog wel bij ons wordt aangesteld.

Kraay denkt, ik praat Bosz gewoon naar 4 clubs van de top 5 toe, er zal er toch wel 1 toe happen? Eerst had hij het er al over dat Bosz bijna zeker naar Twente ging, toen moest hij naar Ajax want Heitinga zou hem niet worden, toen Feyenoord want Slot was eigenlijk al weg, nu doen we PSV maar. Als AZ besluit om niet verder te gaan met hun coach, weet ik al wie Kraay zal tippen voor die plek. Wat een simpelheid op de tv tegenwoordig.

Ik zou graag preudhomme willen zien.heeft topwerk geleverd spreekt Nederlands en heeft een groot netwerk.

Alsjeblieft niet zeg. Ik zit niet te wachten op dat kamikazevoetbal van hem. De ene week met 6-0 winnen, om de week erna compleet afgedroogd te worden met succesvolle counters.

Zal wel flink wennen worden denk ik. PSV leunt nu vaak achterover en speelt met snelle omschakeling, dit is bij Bosz het tegenovergestelde. Dit zal wel het einde zijn dan ook voor luuk de jong, die totaal niet past in de speelstijl van Bosz

Als Bosz daadwerkelijk naar PSV gaat moet de hele selectie op de schop. Luuk de Jong kan weg, want dat is precies een spits waar Bosz niets mee kan. Bosz heeft het liefst een spits die beweeglijk is en redelijk rap. Ook een man uitspelen en rushes kunnen maken vindt hij belangrijk. Er moeten achterin ook betere spelers komen. Ik vind de verdediging al een achilleshiel bij PSV en met de speelstijl van Bosz heb je zekerheidjes nodig. Een Ramalho is gewoon niet goed genoeg. Het lijkt mij wel leuk als Bosz daadwerkelijk naar PSV gaat. Ook om te zien wat dat voor metamorfose zou kunnen opleveren.

Al was het al omdat hij rancune heeft tegen Ajax, volgens een hele goede analist, op basis daarvan zal.hij trainer moeten worden van PSV .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper140
Y. VertessenAanvaller123
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

44 fans
Coach, 60 jaar
SeizoenClub
2023- PSV
2021-2022 Olympique Lyon
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren