Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kluivert: ‘Twee goede spelers die zich snel zullen aanpassen bij Barcelona’

Laatste update:

Patrick Kluivert hoopt dat zijn zoon Justin Kluivert ooit voor Barcelona zal spelen. De talentvolle aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar AS Roma en als het aan de oud-international ligt is de volgende stap er een naar het Camp Nou. “In de media heeft hij al eens gezegd dat het zijn doel is om voor Barcelona te spelen”, aldus Kluivert.

De oud-speler droeg zelf tussen 1998 en 2004 het shirt van Barcelona en hij hoopt dat zijn zoon in zijn voetsporen treedt. "Op dit moment is AS Roma een goede club. Ze hebben daar een mix van ervaren en onervaren spelers. Hij past zich nu goed aan bij Roma”, legt hij uit bij LaLiga Lowdown. “Hij moet nu meer wedstrijden gaan spelen en stappen gaan zetten. Uiteindelijk hoop ik dat hij bij Barcelona kan tekenen. Het is ook mijn droom dat mijn zoon in mijn voetsporen kan treden.”

Als speler van Ajax werd Kluivert nog meerdere malen aan een overstap naar Barcelona gelinkt, maar nu zijn het de Ajacieden Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt die nadrukkelijk in verband worden gebracht met een overstap naar de Spaanse grootmacht. "Spelen voor Barcelona is wel anders, want de druk is altijd hoog. Wie op dat niveau wil spelen, moet tegen die druk kunnen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn twee goede spelers die zich snel zullen aanpassen bij Barcelona. Hun kwaliteiten passen goed bij de speelstijl van Barcelona.”

Aanstaande zondag staat de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid op het programma. De Catalanen moeten het doen zonder de geblesseerde Lionel Messi. "Zonder hem wordt het wel moeilijker voor Barcelona. Hij is een speler die de wedstrijd naar zijn hand kan zetten. Nu is het tijd voor Barcelona om te laten zien dat ze ook zonder Messi kunnen spelen. Dat zorgt voor meer druk op Barcelona”, aldus Kluivert.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoeveel ex-ajax en ex-barca spelers zijn er nog over om dit zelfde interview nog is mee te houden? Ik heb inmiddels al zoveel mensen precies hetzelfde horen zeggen over de Jong en de Ligt.

26 oktober 2018 om 10:57

Heb nergens Oleguer nog voorbij zien komen. Misschien kunnen Cuenca en Bojan nog wat nieuws op de tafel brengen.

Zie de Ligt toch liever naar Italië gaan. Eerst bij een club als Napoli oF Juve spelen en daar leren verdedigen van maestro's als Koulibaly, Bonucci en Chiellini en dan eventueel kijken of hij niet ergens anders terecht kan. Maar Italië zou voor hem echt geen verkeerde en onlogische stap zijn.

26 oktober 2018 om 10:52

Dat zie ik toch een stuk minder graag zien, aangezien je van De Ligt niet een echte Italiaanse verdediger wilt maken. Zeker niet voor in Oranje, omdat wij nooit op z'n 'italiaans' gaan spelen. Het is een jongen die moet spelen in een elftal dat druk naar voren zet, met ruimte in z'n rug en zo spelen de meeste Italiaanse ploegen nu eenmaal niet. Die zijn een meester in het achteruit verdedigen, maar kwetsbaarder in het vooruit verdedigen.

26 oktober 2018 om 10:57

Fcexclusief:
We leven niet meer in de jaren 90.....

Juve, Inter Napoli spelen bijv allemaal met druk naar voren en leunen niet meer naar achteren. En al dezen ze dat wel Stam deed het net zo goed in Oranje als bij Ac.

Ik denk ook dat de Ligt bizar veel kan leren in Italië. En zie hem juist daar meer passen dan Spanje. Maar bij Juve zou hij te weinig minuten maken. Napoli gaat Kouli volgend jaar verliezen dan heeft hij kans op minuten. Inter heeft Skinrar en de Vrij dus ook al zat opties.

26 oktober 2018 om 11:20

Napoli gaat De Ligt nooit kunnen betalen, want dan moeten ze hun transferrecord gaan verdubbelen. Dat zie ik niet gebeuren. Echt vooruit verdedigen zie je nog niet veel gebeuren hoor, zelfs niet bij Juve en Napoli. Verdedigers in Italië spelen het liefst nog altijd met kont tegen het eigen strafschopgebied, dat zie ik nog vaak genoeg.

26 oktober 2018 om 11:24

De Ligt moet naar Engeland. Hij is op z'n zwakt tegen grote sterke spitsen. Zag je ook weer tegen Benfica. Die spits mocht in mijn beleving nog iets te vaak de bal aannemen en wachten op aansluiting. Dat moet gewoon nog wat harder en korter erop zitten. En dat soort spitsen kom je het meest tegen in Engeland. Stuk voor stuk beesten, groot sterk en snel zijn zo'n beetje de basisvaardigheden. Ook mag hij aan de bal zich meer gaan ontwikkelen. Vaker opstomen, zeg maar zoals Vertonghen. Die was verdedigend zover dat hij zonder angst het hele veld durfde over te steken. Sanchez deed dat ook steeds vaker in zijn 2e seizoenshelft.

Het zou wel heel mooi zijn als er weer Nederlanders bij Barcelona voetballen. Maar ben ook wel bang dat ze nog niet direct een basisplaats krijgen. Voor het Nederlands voetbal en met het oog op het EK kan je straks dus zomaar een aantal spelers hebben die bij grote clubs op de bank zitten. En bij Ajax moeten ze toch proberen om er meer dan 100 miljoen uit te halen. Met de huidige scouting gaan daar ook weer mooie parels voor terugkomen.

Snel zullen aanpassen bij Barca:
We hebben geloof ik wel weer gezien bij PSV - Barca wat een verschil het is vanaf Nederland!
Ik zie die 2 jongens wel de absolute top halen dat zeker. Maar echt niet dat ze nu zoals Kluivert stelt zich snel zullen aanpassen aan het niveau en spel nu al.

Zat stappen nog te maken vanaf de Eredivisie naar de absolute wereld top!

26 oktober 2018 om 10:28

Nog beide jaartje minimaal blijven bij Ajax.

26 oktober 2018 om 10:53

@jason:
Maar zelfs dan!
Zou 2/3 jaartjes Arsenal of Sevilla bijv ook echt niet verkeerd zijn voor ze.
Ben bang dat ze anders te weinig minuten gaan maken.

Zondagmiddag lekker in een barretje in Jalon de klassieker kijken, heerlijk. Benieuwd of beide deze kant op komen, verwacht het niet eerlijk gezegd, Mundo heeft al anderhalve dag niets over dit onderwerp geschreven, dus ik denk dat het niet meer doorgaat 😜

De zoveelste keer. Zucht, ja het zijn 2 wereldtoppers, maar ze spelen lekker voor Ajax nu.ik hoop echt dat ze toch ervoor kiezen nog komende seizoen voor Ajax te spelen. Voor nu Ajax de aansluiting heeft gevonden met Europese top.

26 oktober 2018 om 10:35

Het lijkt me voor hun juist beter om de stap te maken en bij een betere ploeg te spelen die ook weer tegen betere ploegen speelt. Pas dan kunnen ze echt groeien, die gasten zijn na dit seizoen de eredivisie echt wel ontgroeid.

Laatste keer dat we zonder Messi aantraden in El Clasico werd het 0-4 in Bernabeu....

Alleen speelde Neymar nog een wereldpartij en was Iniesta ook heer en meester.

Edit : Denk dat Sergi Roberto toen ook de beste match in Barça-tenue speelde.

Frenkie naar Barca zou ik echt verschrikkelijk vinden. Arthur en De Jong zijn beiden van hetzelfde type, al is de één meer een passer (arthur) en de ander een dribbelaar (frenkie). Maar dan zie je De Jong toch liever in een elftal waar hij echt een impact heeft met zijn manier van spelen.

Frenkie vind ik niet bij barca passen. Zn kwaliteit is met de bal lopen. En bij barca moet ie tiki taka spelen en snel ballen inleveren bij messi. Ibrahim affelay was ook zon speler. Frenkie vind ik beter bij madrid passen.

Als hij nog 1 of 2 jaar bij Ajax was gebleven om ervaring op te doen en dmv goals en assists in de competitie en Champions league had kunnen bewijzen dat hij constant presteert en een dragende speler bij Ajax is, dan was de kans groot geweest dat hij komende zomer samen met de Ligt en de Jong op de bus was gestapt richting Barca. Als tribuneklant bij Roma dreigt hij toch een beetje uit de picture te raken en dat is jammer, want hij heeft zoveel potentie. Een club als Barca heeft echter weinig aan potentie. Ze willen topspelers en volgroeide talenten waarmee ze ieder jaar voor de treble kunnen spelen. Kluivert is nu nog slechts een talent die nog niet volwassen is en ook geen speeltijd krijgt om zich verder te ontwikkelen. We kunnen nu wel concluderen dat hij de verkeerde keus heeft gemaakt ook al zal hij dat zelf nooit toe willen geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren