Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kazim-Richards ontsnapt aan rood: 'Zag het vanaf vijftig meter!'

Laatste update:

Colin Kazim-Richards is belangrijk voor Feyenoord, als aanspeelpunt en met zijn doelpunten, maar is ook opvallend vaak betrokken bij opstootjes. Dat was ook zondag tegen Excelsior weer het geval: de aanvaller gaf een tik in het gezicht van tegenstander Sander Fischer en moest daardoor vrezen voor een rode kaart. Serdar Gözübüyük weigerde echter om deze prent te trekken.

/

De scheidsrechter stond op tien meter afstand, maar beweerde na afloop dat hij het incident gemist had. Daar begreep Marinus Dijkhuizen, coach van Excelsior, helemaal niets van: "Ik zag het vanaf vijftig meter! En dan ziet hij het niet van dichtbij? Ik vind dat onbegrijpelijk", zei hij hoofdschuddend tegen De Telegraaf.

Kazim-Richards kreeg zelfs geen waarschuwing van Gözübüyük, die in de tweede helft wel een directe rode kaart trok voor Jurgen Mattheij, die hands had gemaakt en daarmee een strafschop veroorzaakte. Deze penalty werd binnengeschoten door Kazim-Richards.

Fred Rutten moet Colin Kazim-Richards aanspreken op zijn gedrag

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als de scheids het gemist heeft kan hij toch nog gewoon vervolgd worden of niet dan?

23 februari 2015 om 08:37

Volgens mij wel, hangt er van af wat er op het wedstrijdformulier word ingevuld.

Zou me niets verbazen als hij eens geschorst word, misschien houd hij dan zijn handjes thuis.

23 februari 2015 om 08:39

Lijkt me ook ja, zal een keer tijd worden ook!

23 februari 2015 om 08:44

Als de scheids het gemist heeft had hij niet gefloten. Hij gaf namelijk wel een vrije trap.

23 februari 2015 om 09:15

Grote aanfluiting gister, Guzubuyuk. Rood geven en een penalty voor, wat naar mijn mening, een arm langs het lichaam was en zo'n bewuste armslag niet bestraffen omdat 'het niet gezien' zou zijn. Er lopen ook nog lijnrechters, dan wel assistenten langs het veld, of niet dan. Guzubuyuk heeft Excelsior gisteren eigenhandig de nek omgedraaid. Feyenoord zat voor rust helemaal niet in het spel en kon pas na de rode kaart potten breken.

23 februari 2015 om 09:48

Arm langs het lichaam dus absoluut niet, kijk dan nog maar eens. De arm hing onder het lichaam van Mattheij en voorkwam daarmee een doelpunt. Penalty terecht en rood is dan de straf die hij moet geven.

23 februari 2015 om 10:00

Gelukkig ben je niet verschrikkelijk selectief. In de eerste helft werd een buitenspelgoal goedgekeurd en een 100 penalty niet gegeven (beuk in de rug van Kazim). In de tweede helft scoorde hij een terechte goal en die werd afgekeurd wegens buitenspel. Gozubuyuk is een slechte scheids voor beide kanten.

23 februari 2015 om 12:12

@ -NEC-
OK, niet goed gezien dus. Maar als er dan van zo dichtbij hard ingeschoten wordt, hoe moet je die arm daar dan vandaan halen op tijd? Daarnaast: een penalty is een 100 procent scoringskans wat dus een compensatie is van de goal die voorkomen werd door de handsbal. Alleen een penalty had volstaan en hooguit geel.

@ feye88

Ik heb twee momenten uitgekozen die mij opgevallen waren die toevallig beide in het voordeel van Excelsior waren. Neemt niet weg dat Gozubuyuk slecht floot. Zo'n rode kaart had hij niet moeten geven in ieder geval.

23 februari 2015 om 13:44

Het is onthouden van een scoringskans, als de bal niet tegen de hand/arm aan kwam was het gewoon een doelpunt. Terechte rode kaart al kan hij er niet veel aan doen!

23 februari 2015 om 09:34

Dit deed hij ook drie keer in de eerste vijf minuten tegen Ajax

23 februari 2015 om 09:39

Knvb gaat echt Kazim niet vervolgen. Tegen Ajax was er nog een erger incident en toen vonden ze het niet voldoende om hem te vervolgen. Feyenoord wordt al jaren in bescherming genomen.

23 februari 2015 om 09:50

Sorry hoor maar als ik dan Ajax zie gisteren. Er moesten twee rode kaarten gegeven worden aan Viergever en Milik dus daar komt Ajax weer goed weg. De topclubs worden het meest bevoorrecht, dat is wel zo.

23 februari 2015 om 10:39

Feyenoord wordt al jaren in bescherming genomen? Waar heb je het over? Dit is weer zo'n loze kreet...

23 februari 2015 om 10:46

Als we daar naar toe gaan kunnen we beter elk contact verbieden. Waren slidings ddie iets steviger waren dan toegestaan dus geel volstaat absoluut. In Engeland was het alleen een vrije trap geweest.

23 februari 2015 om 14:45

Hahahaahah Fubar. Gisteren niet naar je eigen club gekeken? Milik en Viergever spelen bij ajax he? Niet opgevallen die 2?

23 februari 2015 om 15:36

Was geen rood hoor, gewoon stevige tackles. Je hoeft niet voor iedere stevige tackle een rode kaart te geven..

23 februari 2015 om 15:38

Over welk moment met Viergever heb je het trouwens, het kan zijn dat het me niet is opgevallen of dat ik het gewoon niks ergs vond.

23 februari 2015 om 16:34

Als dat van Milik geen rood is hoef je bijna geen rood meer te trekken in Nederland. Viergever had al geel en hoorde een 2e geel te krijgen. Hij kreeg hem alleen niet omdat Ajax volgende week tegen PSV speelt.

Deed dit bij Moisander meerdere keren. Omdat Niklas niet het type is die als een stervende zwaan gaat liggen kwam hij goed weg. Dit terwijl het gewoon rood is en nu weer. KNVB, schors deze recidivist.

23 februari 2015 om 08:43

We moeten ook niet overdrijven, ik vind het heerlijk om naar Kazim te kijken, voetbal is een mannen sport en een beetje tegen elkaar aan beuken en ruzie maken moet kunnen! Hoewel Kazim ook te ver kan gaan en daarom ook vind dat Knvb en Feyenoord hem hierop moet aanspreken maar om hem gelijk een recidivist te noemen vind ik te ver gaan, als we allemaal van die voetballers zouden hebben die mooi in een rijtje lopen en jaa knikkers zijn zou voetbal zo saai zijn, daarom kan ik persoonlijk altijd genieten van fratsen van spelers zoals Kazim en Balotelli, is toch lachen man!!

Vond daarom zo enorm overdreven hoe iedereen spraak over Cillisen en Kazim tijdens Ajax-Feyenoord, was leuk om te zien hoe Cillisen Kazim aanpakte en probeerde te irriteren en ook was het leuk om te zien hoe baby moisander een paar tikies kreeg van Kazim, zulke dingen moet kunnen in voetbal, als het maar niet te ver gaat.

23 februari 2015 om 09:01

Ach ja, het is mer de willekeur, als een Toivonen zijn arm uitstrekte en er liep iemand tegenaan was het rood, deze Kazim komt met alles weg.
Scheidsrechters zijn gewoon warrig en slecht.
Zelfde bij willem2 / Ajax, hoe Viergever in kwam was gewoon rood, Milik ook een twijfelgeval.
De willekeur van kaarten geven moet eruit.
Luuk de Jong word aan zijn keel naar de grond getrokken, niets aan de hand etc etc. Zelfs mijn vrouw vind het niveau van de arbitrage ronduit slecht

23 februari 2015 om 09:03

@caibbean: tuurlijk, ik hou ook van stevig voetbal waar nodig en mogelijk, maar iemand een knal voor zijn kop geven is volslagen idioot en daarvoor moet hij gewoon geschorst worden.

23 februari 2015 om 09:20

De tijd dat voetbal een mannensport was ligt ver achter ons!

23 februari 2015 om 09:40

Haha jij gaat een stevige tackle gelijk maken aan iemand slaan of een elleboog uitdelen. Tot zover dus jouw objectiviteit.

23 februari 2015 om 13:34

Voetbal is idd al lang geen mannensport meer, als je in de rust even je kapsel nog veranderd, janken om de kleinste aanraking en direct opstaan, ga zo maar door.

23 februari 2015 om 10:13

Enige speler die 5 wedstrijden verdient is baby Cillessen maar dat zie jij natuurlijk niet met je Ajax brik

23 februari 2015 om 10:39

Ja want iemand paar keer een klap in het gezicht geven is minder erg dan wat overdrijven in een verhitte wedstrijd. Jij snapt er niet veel van.

23 februari 2015 om 11:08

Praat het maar goed joh als het omgedraaid was zou je iets anders zeggen...

23 februari 2015 om 11:22

Het is ook totaal niet vergelijkbaar hij moet zijn handen thuishouden. Ook op straat want dan word je opgepakt . En probeer niet recht te praten wat krom is en gelijk naar anderen wijzen wat totaal wat andrrs is.

23 februari 2015 om 12:31

Cillessen trapt ook Verhoek of is dat ook niet te vergelijken ?

23 februari 2015 om 15:41

Dat is toch geen rood? Met geel kan ik leven. In ieder geval geen 5 wedstrijden, dat slaat nergens op. Dat wat Kazim (vaak) doet, is veel erger, als je iemand op een verkeerd moment op zijn hoofd slaat, kan ie ernstig letsel oplopen. Dat van Cillessen was niet netjes, maar een heel zacht, ongevaarlijk tikje.

Ik begin me mateloos te irriteren aan deze kwast. Slaan, schoppen en trekken. Het blijft maar doorgaan.

23 februari 2015 om 09:11

Heerlijk toch? Ik, als Ajaxcied, vind het een goede spits. Sleuren, trekken, etteren. Een echte winnaarsmentaliteit.
Ik vond het overigens geen rode kaart. Hij maakte geen slaande beweging. Een duw in het gezicht, meer was het niet. Een vrije trap en je zou wellicht kunnen discussiëren over een gele kaart.

23 februari 2015 om 10:00

@roytje
Het is een dramaspits met een geweldige strijdlust waardoor hij het een en ander kan compenseren. Eigenlijk precies het type (eikel) waar ajax er 1 of 2 van mist. Eentje die voor strijd zorgt en het vuurtje wat op kan stoken.

23 februari 2015 om 10:41

Dramaspits ? Toch een van de topscoorders in de Eredivisie

23 februari 2015 om 13:36

Ajacied......

23 februari 2015 om 09:31

@ Vliegbaard
Het is me mateloos ergeren, en die gast irriteert jou mateloos.

@ Roytje78
Geen rode kaart? Ook al is het geen slaande beweging, het is wel een bewuste armbeweging richting het gezicht van Fischer. Als je 'per ongeluk' iemand de ogen uitsteekt omdat het maar een 'duw in het gezicht' is, hoeft het geen rood te zijn? Ik weet niet hoe jij aan die opvatting komt, maar deze Kazim mogen ze van mij 3 wedstrijden schorsen voor dit voorval. Wat een onbehouwen houthakker is dat zeg. Een winnaarsmentaliteit is echt wat anders.

23 februari 2015 om 10:00

Het was een 'bewuste' armbeweging richting het gezicht. Mochten de regels aangeven dat dat rood is, dan zou het rood moeten zijn. Indien de regels dit niet aangeven, dan hoeft het ook geen rode kaart te zijn mijn inziens.
Ik vond het geen rood in ieder geval, maar hierin verschillen we van mening.

23 februari 2015 om 10:12

Het is een gebed zonder end hier wat betreft dergelijke fouten @pompebledsje.

23 februari 2015 om 09:38

Hij altijd eerst met de tegenstander bezig dan pas met de bal

Daarom is hij vaak net een moment te laat of de bal kwijt

Een keer schorsen zou volgens mij geen verkeerd idee zijn. Het is misschien niet altijd helemaal bewust of echt bedoeld als slaan, maar het komt wel telkens zo uit. Een schorsing om te laten weten dat dit gedrag toch echt niet kan op de Nederlandse velden lijkt me dan ook een juiste oplossing

Onbegrijpelijk dat Gözübüyük dat niet gezien had, terwijl hij bij de rode kaart van Excelsior niet wist hoe snel hij er 1 ging moest geven. Maar hij kan nu nog achteraf geschorst worden, maar daar heeft Excelsior nu niks meer aan. Dus eigenlijk heeft achteraf straffen totaal geen zin!

23 februari 2015 om 08:56

'totaal geen'... Hier ga je nogal snel voorbij aan het vergeldende karakter dat een straf beoogt te hebben. Natuurlijk, Excelsior heeft er niet zoveel meer aan, hetgeen niet betekent dat Kazim dan maar geen straf behoeft te krijgen.

23 februari 2015 om 09:20

Er is gefloten door de scheidsrechter dus is de situatie beoordeeld. Als hij nu alsnog geschorst wordt zou ik het lachwekkend vinden. Ik noem het namelijk geen slaan, maar meer een duw. Tja, kan je wel geel voor geven. Maar rood absoluut niet.

23 februari 2015 om 15:44

Dus als jij naar de bal toe wilt rennen, en je tegenstander slaat/duwt je plotseling tegen je hoofd, dan vind jij dat normaal?

24 februari 2015 om 16:21

Ja, want er staat ook echt dat ik het volkomen normaal vind. Er staat dat ik het kan begrijpen als er geel wordt gegeven, maar dit is totaal geen rood. Een tegenstander duwen is nogal een verschil met slaan ja calimero. Niet zo overdreven doen over deze actie. Kijk in de slowmotion en je moet bijna lachen om de val van Fischer.

Het was helemaal geen tik in het gezicht, hij duwde fischer weg en dat deed hij door hem met zijn hoofd weg te duwen. Wat natuurlijk niet goed is, maar het was in ieder geval geen tik.

Kuipvrees dus.....of het echt niet gezien, maar dan is hij de enige. Dus dan maar schorsen op basis van beelden, zal een x tijd worden.

Ondanks dat ik Kazim waarschijnlijk als een van de weinigen wel een goede spits vind(kan een goal maken, sterk in duels en balvast) wordt het wel eens tijd dat deze man aangepakt wordt. Hij kan/mag schijnbaar alles uitvreten.

En zeker in een volle Kuip moet je dan als scheidsrechter wel ballen hebben hem eraf te sturen. Zoals dus niet gebeurde......... Maar wel als de kippen Excelsior een rode kaart geven. Dan kweek je wel wat goodwill inderdaad bij de Feyenoord aanhang.

23 februari 2015 om 09:40

Goodwill bestaat niet in het voetballerij.. Geldt alleen voor club legendes!

23 februari 2015 om 10:05

Heb je gisteren gekeken? Beide clubs werden benadeeld. Feyenoord had minstens nog een penalty moeten hebben. De eerste goal van Excelsior was een meter buitenspel. De laatste goal van Kazim werd onterecht afgekeurd.

23 februari 2015 om 15:46

Maar dat slaan gebeurde toch al in de 12e minuut ofzo? Dan hadden ze 80 min. tegen 10 man gespeeld. En met buitenspel heeft Gozubuyuk weinig te maken, dat is een taak voor de grensrechters, die daarin dus faalden.

23 februari 2015 om 16:08

Ja, ik heb gekeken. Maar dat is niet waar dit over gaat. Dit gaat over de actie van Kazim waar ik rood wel op zijn plaats vond.

Ik vond het eigenlijk meer op een duw lijken dan een klap. Tuurlijk komt zijn hand in het gezicht maar het is meer bedoelt om de verdediger van zich af te duwen. Ik ben zelf niet zo'n fan van Kazim maar dit is absoluut geen kaart waardig. Ik heb echter wel een hekel aan van die spelers die bij het lichtste contact al gaan liggen en doen alsof ze op sterven liggen. Daar zouden trainers hun spelers nou eens op moeten aanspreken.

23 februari 2015 om 08:56

Ook Kazim heeft (bijvoorbeeld gister) de rol van stervende zwaan prima te kunnen spelen...

23 februari 2015 om 09:21

Daarom zeg ik dus ook dat ik geen fan ben van Kazim. Ik vind de manier van spelen van hem echt overdreven irritant. Een grote gozer als hij moet gewoon lekker dat lichaam gebruiken en niet telkens gaan liggen. Ik heb inderdaad liever dat Rutten hem daarop aanspreekt.

23 februari 2015 om 09:12

Natuurlijk vindt een feyenoord supporter dit geen kaart waard....

23 februari 2015 om 09:24

Dat is lekker makkelijk om te zeggen. Ik ben naar mijn mening goed instaat op een objectieve manier naar Feyenoord kijken en te beslissen of iets wel of geen kaart is. Om nu mijn mening niet serieus te nemen omdat ik voor Feyenoord ben vind ik een beetje makkelijk, kom dan met goede argumenten.

Bijna geen enkele scheids durft in Kuip rood te trekken voor Feyenoordspeler.

Wat Kazim deed was naar mijn mening rood. Dit is geen duel meer, maar gewoon een klap uitdelen. Alleen heeft Gozobuyuk ervoor gefloten, dus achteraf schorsen zal lastig worden.

De rode kaart van Mattheij zal waarschijnlijk worden geseponeerd. Dat is in het verleden bij Arjan Swinkels bij Willem 2 - VVV ook gebeurd, identieke situatie. Neem aan dat Excelsior deze jurisprudentie ook kent.

Gozebeyuk is weer een voorbeeld van scheids met kuipvrees, alle beslissingen in het voordeel van Feyenoord. Die Kazim is echt een druiloor denkt dat iedereen bang van hem is en loopt de hele wedstrijd te meppen.

23 februari 2015 om 11:37

@Ed de Goey: volgens mij heb jij de wedstrijd niet gezien. Even een opsomming van de fouten die het scheidsrechtersteam maakte: 1. De duw van Kazim in het gezicht had bestraft moeten worden met geel danwel rood. 2. Kazim had minimaal 1 penalty moeten krijgen voor een beuk in zijn rug. Misschien zelfs 2 penalty's. 3. Het eerste doelpunt van Excelsior was overduidelijk buitenspel. 4. Doelpunt van Feyenoord werd ten onrechte afgefloten wegens buitenspel. De enige juiste beslissing die werd genomen was om Feyenoord een penalty te geven en rood aan Excelsior. De speler gooit zijn lichaam voor de bal, de bal raakt de arm die 'los' hangt. Van de foute beslissingen waren het meest in het nadeel van Feyenoord. Dus om nou te zeggen dat ze bevooroordeeld zijn...

23 februari 2015 om 15:50

Als Kazim in de 12e? min. rood had gekregen, had Excelsior het nog makkelijker gehad tegen 10 man. Dan waren die andere beslissingen er waarschijnlijk ook niet. En nu wel klagen over buitenspel, maar in Rome niet?

23 februari 2015 om 18:53

@-world-: ik reageer op het feit dat iemand zegt dat Feyenoord in de wedstrijd tegen Excelsior bevoordeeld werd door de scheidsrechter. Ik beargumenteer dat 75% van de foute beslissingen die van invloed waren op het wedstrijdverloop in het nadeel van Feyenoord waren en Feyenoord dus zeker niet bevoordeeld werd. Dan kom jij met het argument dat het in Rome buitenspel was. Dat was het zeker, maar ik heb het helemaal niet over die wedstrijd. Tevens geef jij als argument dat als Kazim in de twaalfde minuut eraf was gestuurd, dat de wedstrijd dan anders was gelopen. En wat nu als het eerste doelpunt van Excelsior in de zevende minuut gewoon was afgekeurd? Als, als, als...

Gun het Feyenoord altijd wel. Met Guidetti en Pelle hadden ze gewoon twee prachtige spitsen en gunde ik ze al het succes, ondanks het feit dat ik geen fan van ze ben. Maar die Kazim is gewoon dramatisch. Kan helemaal niks en slaat iedereen om zich heen.
Je zou hem tussen die gekken van het Roma geweld kunnen zetten, past daar prima

Heerlijke voetballer. Wat een gejank allemaal om zijn harde spel.

23 februari 2015 om 09:18

Hij moet minder geirriteerd anders heb je weer een scenario Guyon Fernandez

23 februari 2015 om 09:30

Heerlijke voetballer? Die jongen kan echt helemaal niks. Een enorm trieste aanfluiting op de Nederlandse velden waar hij waarschijnlijk ook nog is dik voor betaald wordt.

Guzubuyuk staat er boven op en ziet dit niet? Wisselen...

Wat een lulverhaal van deze thuisfluiter . Waarom geeft hij dan een vrije schop??? Nee deze man moet niet op dit niveau fluiten. Kazim moet hiervoor gewoon een rode kaart hebben en ik hoop van harte dat andere scheidsrechters nu ook eens op zijn gedrag gaan letten net als die voetballer van Cambuur overkwam. Elke wedstrijd zijn er wel vergrijpen van deze Kazim.

23 februari 2015 om 09:25

Kazim zoekt de grenzen op en probeert hoever hij kan gaan. Dat oorlog maken is ook een kwaliteit. Het ziet er minder gepolijst uit, maar is wel belangrijk voor dit Feyenoord.

Iets anders: kon hij met de scheids van gisteren in het Turks spreken?

Niks aan de hand , hij raakt hem half dus geel was genoeg , kazim heeft ze wel is erger aangepakt en over de strafschop kunnen we kort zijn , dat is rood volgens de regels en er is onterecht 4-2 afgekeurd

23 februari 2015 om 09:35

Dus bij Kazim gaan we niet uit van de regels maar bij de penalty wel?

23 februari 2015 om 10:03

Als het Feyenoord uitkomt gaan we uit van de regels en als het Feyenoord niet uitkomt mogen we ze loslaten.

Feijenoord thuis is al jaren oneerlijk omdat de scheidsrechters laffe ambtenaren zijn!

Het was in ieder geval een 100% rode kaart want dit heeft niets te maken met een duel.
Ik denk dat de scheids het incident anders heeft beoordeeld en dat een schorsing dus ook niet mogelijk is.

Dit was gewoon een totaal onnodige actie. Hopelijk pikken ze dit in Zeist op...

Deze man ontpopt zich als rasechte thuisfluiter, walgelijk mannetje. En dan praten over respect!! Vorige week Ajax - Twente veel fluiten in voordeel thuisclub en gisteren idem dito. Als dit geen rood is begrijp ik het allemaal niet meer. En dan met droge ogen beweren dat hij het niet gezien heeft. Feijenoord zat totaal niet in de wedstrijd gisteren en had eigenlijk bij een 0-2 achterstand met 10 man verder gemoeten. Maar dankzij deze scheidsrechter stond Excelsior na afloop met lege handen. Hoezo scheidsrechters hebben invloed op de competitie??

23 februari 2015 om 10:08

Vertel je het hele verhaal? Volgens mij heeft de scheids ook onterecht voordeel aan Excelsior gegeven, of niet?

23 februari 2015 om 10:13

Je gaat even totaal voorbij aan het feit dat de 0 1 van Excelsior buitenspel was en dat er bij Feyenoord nog onterecht een goal werd afgekeurd.

23 februari 2015 om 15:52

Als hij rood krijgt, zijn die buitenspelgevallen er waarschijnlijk niet. En in Rome was er zeker geen sprake van buitenspel van diezelfde Kazim?

Tuurlijk is het niet slim wat Kaxim deed, maar wordt wel beetje overdreven hier hoor. Hij ga meer een flinke duw tegen zijn achterhoofd meer ook niet.

Ik vind persoonlijk Kazim een goede speler maar niet als afmaker. Is meer iemand die je erin gooit als je iets wilt forceren, want hij houdt altijd wel 2 man bezig

Nijland kreeg wel rood bij PEC tegen Gae. Als Kazim hier niks voor krijgt, dan was dat van Nijland al helemaal niks. Volgens mij moeten de scheidsrechters zich bezighouden met gelijke beoordelingen.

Ik hoop dat Kazim alsnog een flink aantal wedstrijden geschorst wordt. Ik heb spelers voor minder een rode kaart zien krijgen, zoals Luigi Bruins eerder dit seizoen. Geen enkele Feyenoorder mag overigens ooit nog klagen over scheidsrechters. Het is echt ongelofelijk hoeveel 'mazzel' Feyenoord altijd heeft in de Kuip.

23 februari 2015 om 10:50

Bruins was toch dat incident bij de zijlijn? Slaande beweging naar tegenstander toen het spel stil lag. Beetje moeilijk te vergelijken. Of dit rood was... mjah. Had gekunt.
Ik begrijp je teleurstelling over gisteren heel goed. Excelsior had meer verdient. Maar gisteren is Feyenoord ook goed benadeeld. 0-1 buitenspel, 4-2 geen buitenspel. Gozebuyuk was slecht gisteren. Zijn grensrechters ook. Maar dit ging toch echt beide kanten op, deze keer in ieder geval.

23 februari 2015 om 13:55

Die 0-1 was randje buitenspel, een twijfelgeval, dus had Excelsior gewoon voordeel van de twijfel moeten krijgen en dus ook gekregen. Die 4-2 was totaal niet meer van belang voor de wedstrijd. De grootste twee fouten waren in ieder geval allebei zwaar in het nadeel van Excelsior: rood voor aangeschoten hands (waar geel en een penalty genoeg waren geweest) en geen rood voor Kazim (wat gewoon overduidelijk rood was, een slaande beweging is al rood en Kazim raakte Fischer nog ook). Daarnaast had Excelsior ook nog een paar vrije trappen op gevaarlijke plekken moeten krijgen. Nee, Lucky Feyenoord heeft de punten puur aan de scheids te danken, niet aan zichzelf in ieder geval.

23 februari 2015 om 16:18

Randje buitenspel? Was een meter buitenspel..
En die penalty rood was geen fout van de scheidsrechter, maar het simpel volgen van de regels.

Kazim had idd rood kunnen krijgen, maar geel was ook genoeg geweest. Was alleen geen slaande beweging maar een duw

Dankzij de fouten van de scheids en zijn assistenten moest feyenoord in de achtervolging, terwijl Feyenoord bij een 0-0 stand een Penalty had moeten krijgen en daarna wss 1-0 voor had gestaan

Kazim is opzich helemaal niet zo verkeerd voor op de Nederlandse velden, worden de Nederlandse spelers weer wat harder van. Begrijp me niet verkeerd, ik keur zijn gedrag absoluut niet goed. Maar de Eredivisie begon meer op een contactloze sport te lijken. In een voetbalwedstrijd moeten harde tackles kunnen en wat getrek en geduw ook en dat brengt Kazim. Ik hoop dat meer mensen dat overnemen. Wat overigens niet moet kunnen is opzettelijke mensen slaan, elleboogjes geven of een rotschop uitdelen. Daar moet Kazim dan ook voor gestraft worden. Maar de voorzichtige Eredivisie mag van mij gerust iets meer Engelse elementen krijgen.

Ja je speelt in de kuip en ook vroeg in de wedstrijd geen wonder dat hij geen rood gaf.

Hij kan niet vervolgd worden omdat hij er wel voor floot.

Weer een kwestie van: doet de uitspelende club dit (excelsior) en de hele Kuip explodeert, dan krijgt de speler in kwestie rood. De niet gegeven penalty aan Groningen, was aan de andere kant (heerenveen) waarschijnlijk wel op de stip gelegd bij een moord en brand schreeuwend stadion. Het marchanderen van scheidsrechters loopt de spuigaten uit.

Een overduidelijke rode kaart, had van invloed op de wedstrijd geweest. En uiteraard is een scheidsrechter geintimideerd in het Feyenoord stadion, het is ook het stadion waar de haat in de ogen van de fans er vanaf spat. Daar moet je maar tegenkunnen als scheidsrechter. Las vanochtend het clubicoon die een pluim uitdeelde aan de misdragende aanhang, een voorzitter die geen verantwoordelijkheid neemt en uiteindelijk ligt altijd aan een ander bij voorkeur iets met snavel, neus of 020.

De assistent-coach van Twente deed er gisteravond bij studio voetbal in ieder geval alles aan om alsnog een schorsing te bewerkstelligen. Wat een beschamend televisieoptreden van Muldertje.

23 februari 2015 om 11:00

Dat was duidelijk dat Mulder dat deed maar ik vond het ook heel terecht de opmerkingen die hij maakte. Het gemak waarmee over de klap heengestapt werd was ook zo wat, vond de opmerkingen van Mulder over de slappe reactie van Gudde ook terecht. Te besodemieterd om excuses aan te bieden. Wat ben je dan voor een vent.

23 februari 2015 om 11:14

Waar moet hij excuses voor aanbiedendan? Eerst de feiten op tafel, dat was zijn boodschap. Hij is niet verantwoordelijk voor het gedrag van mensen buiten het stadion om..

23 februari 2015 om 11:30

Waar het om gaat, waar Feyenoord gaat in Europa is het standaard dat dit gebeurt, dit soort gedrag. Dus bij de volgende wedstrijd van Feyenoord, laten we hopen in Duitsland, dan zegt meneer Gudde: ja hallo wat gekken buiten de club doen is niet mijn pakkie aan? Dit is je kop in het zand steken, het hoort bij Feyenoord hoe vervelend ook. Het zou van karakter getuigen als Feyenoord zou zeggen, wij betalen de schade.

23 februari 2015 om 13:16

Ik zou er ook geen excuses voor maken. Hij zegt toch duidelijk dat hij het gedrag van deze achterlijke figuren afkeurt, maar als je excuses maakt vindt je het ook je eigen fout. Dat er dit soort dingen gebeuren vindt ik als feyenoord supporter echt verschrikkelijk, maar ik begrijp de plaatselijke instanties ook niet.
- waarom laat je supporters verzamelen bij toeristische trekpleisters in de stad
- waarom is de gang naar het stadion zo beroerd geregeld
- hoe is het mogelijk dat er in Rome nog kaarten gekocht kunnen worden
Met dit soort acties kun je er op wachten dat de minderbegaafden van deze prachtige club er uiteindelijk een puinhoop van maken. Als statement zou het Feyenoord wel passen dat mochten ze een ronde verder komen, ze geen supporters meenemen. Het erge is namelijk dat er ook geen supporter zegt: die, die en die staan op de film flessen te gooien. De meeste supporters zeggen dan: ik ben geen verrader, maar eigenlijk zijn dus de zogenaamd goeie supporters die het laten gebeuren dat de club kapot wordt gemaakt.

OT: Ik kan me goed voorstellen dat Kazim eens een keer wordt geschorst. Hij is altijd maar met van alles bezig, behalve met het belangrijkste. Omdat de scheids wel een vrije trap heeft gegeven kan het wel zo zijn dat hij niet veroordeeld kan worden. Is ook wel raar hoe de scheids dit naderhand uitlegt: Hij zegt het niet gezien te hebben maar geeft wel een vrije trap

Kazim is een beetje de Ogbeche van Rotterdam. Wekelijks haalt hij streken uit en wekelijks komt hij er mee weg. Het wordt tijd voor een schorsing.

Toch wel heel jammer dat er veel wedstrijden zo sterk beïnvloed worden door heel erg cruciale fouten van de scheidsrechters. Kijk alleen maar eens naar de wedstrijden van de top 3 van dit weekend (en dit zijn dan alleen de fouten die de samenvattingen van Studio Sport hebben gehaald):

PSV - FC Dordrecht
4e minuut: Fortes maakt een eigen doelpunt maar wordt geduwd door Wijnaldum. Goal had eigenlijk afgekeurd moeten worden.
16e minuut: De Jong wordt in het strafschopgebied bij z'n nek gegrepen. 100% Strafschop, maar die krijgt hij niet.
33e minuut: Depay breekt door en wordt gevloerd door Kurto. 100% Strafschop en rode kaart voor de keeper, maar Vink geeft volkomen onterecht Dordrecht een vrije trap wegens vermeend buitenspel.
60e minuut: Haddad slaagt erin om in het strafschopgebied met één beweging hands te maken en Brenet in het gezicht te raken. Vink ziet niets en wil al weglopen, maar heeft de mazzel dat zijn grensrechter het wel ziet. Vink geeft alsnog een penalty en komt dus goed weg.
64e minuut: Dordrecht maakt een geldig doelpunt dat niet geteld wordt.

Willem II - Ajax
52e minuut: De gelijkmaker van Willem II ontstaat uit een duidelijke, niet bestrafte overtreding op Bazoer. Had niet gemaakt mogen worden.
72e minuut: Viergever maakt een vliegende tackle zonder bal in de buurt, hij krijgt geel maar moet eigenlijk rood krijgen.

Feyenoord - Excelsior
7e minuut: Van Weert maakt 0-1 maar staat gewoon buitenspel.
13e minuut: Kazim slaat een tegenstander tegen het hoofd en moet donkerrood krijgen, maar mag blijven staan. Behoorlijk cruciaal, want later versiert Kazim een penalty die Excelsior ook nog eens een rode kaart kost, hij maakt uit die penalty de 1-2 en hij geeft de assist voor de 2-2.

23 februari 2015 om 15:58

Mee eens.

23 februari 2015 om 16:22

Alleen versierde hij geen penalty, maar was die terecht.

Hij moet een pot geschorst worden

Kazim gaat vaak tot het randje en regelmatig eroverheen. Als Feyenoordfan kan ik het best waarderen, maar hij moet wel beseffen dat hij ook tegen een kaart aan kan lopen en het team ermee flink kan duperen. Hij mag het wel eens iets slimmer doen.

Als Nijland voor zijn vergrijp rood kreeg moet Kazim bijna strafrechtelijk vervolgd worden.

De scheidsrechter had last van kuipvrees. Hij verzuimt die zwakzinnige kazim weg te sturen maar aarzelt vervolgens geen seconde om rood te trekken voor excelsior. Maar even de gokgegevens van deze wedstrijd checken als je het mij vraagt.

"de aanvaller gaf een tik in het gezicht"

Haha hier ben ik al gestopt met lezen. Sinds wanneer zit je gezicht achterop je hoofd? Proberen het erger te laten lijken dan het was VZ, heel kinderachtig en geen journalistiek!

De Telegraaf is een pure Ajax-krant, alleen maar hetzes maken opdat belangrijke Feyenoordspelers geschorst worden, allemaal opklopperij om Ajax te helpen de 2de plaats te behouden, welke nu toch serieus in gevaar aan het komen is, gezien het spelbeeld van Ajax de laatste wedstrijden.
Tegen Go Ahead Eagles zelfs 3 punten dankzij die Ajax-huurling .... Moet daar geen onderzoek naar komen ????

Maar goed, Kazim slaat überhaupt niet, hij duwt alleen een hardnekkige sta in de weg uit zijn looproute. Absoluut geen slaande beweging ......en dan hoe die gast ter aarde stort, alsof die een betonblok tegen zijn hoofd aan heeft gekregen, en maar de hele tijd tussen zijn vingers door naar de scheidsrechter kijken .. kijk ik ben door een rotsblok geraakt .... auw auw....
Maar gelukkig zag Guzubuyuk dat dit een overdreven aanstellerij was op dat stevige duwtje.

Die gast zat Kazim al de hele wedstrijd te hinderen en te zuigen ......maar de meeste gasten hier op voetbalzone zijn pro-Ajax, en vinden dus dat onze Kazim geschorst moet worden.
Ik heb ook veel wedstrijden van Ajax gezien, en moet hoofdschuddend toekijken hoe de scheidsrechters de meest grove overtredingen van Ajaxspelers met de mantel der liefde bedekken.
Maar daar zal de Telegraaf de Knvb natuurlijk niet op wijzen .......als deze overtredingen achteraf bestraft zouden zijn door de tuchtcommissie zou de Boer iedere wedstrijd nog maar de helft kunnen opstellen ..... nu overdrijf ik natuurlijk, maar ja ik heb dan ook een hele mooie Feyenoordbril

En als wij Feyenoordliefhebbers daar over ageren op voetbalzone is de spreekwoordelijke wereld te klein.

Jazeker heer Dijkhuizen. Lodeweges en o.a. Verbeek zeiden dit al eens . Grote clubs worden heel vaak bevooroordeeld en zo zie je maar weer eens. Echte neutrale scheidsrechters: Let eens meer op het gedrag van Kazim. Is elke wedstrijd wel wat aan de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren