Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus kan na winst in Florence kampioen worden bij puntverlies Napoli

Laatste update:

De spelers van Juventus zullen maandagmiddag de wedstrijd tussen Napoli en AS Roma met buitengewone belangstelling volgen: de koploper won zondagavond zelf met 1-2 van Fiorentina en kan maandag kampioen worden als i Partenopei er niet in slagen te winnen van de Romeinen. Juventus had het moeilijk met La Viola dat goed combineerde en de ploeg van Massimiliano Allegri constant onder druk zette. Doelpunten van Mario Mandzukic en Alvaro Morata werden de thuisploeg uiteindelijk toch te machtig.

/

Voor Juventus stond er dus veel op het spel, maar Fiorentina had ook nog alles om voor te spelen: om in theorie kans te houden op deelname aan de Champions League moest de ploeg uit Toscane winnen om het gat met Roma zo klein mogelijk te houden. De bezoekers waren echter de eerste die doel troffen: Sami Khedira had de bal na een kwartier al in het net liggen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Een paar minuten later was het ook aan de andere kant zover: Federico Bernardeschi leek op dezelfde lijn als de verdediging te staan, maar Paolo Tagliavento keurde zijn doelpunt toch af. Fiorentina probeerde daarna door te drukken, combineerde soepel en dwong Gianluigi Buffon tot een aantal uitstekende reddingen. Ondanks het goede spel van de Florentijnen was het La Vecchia Signora dat toch de voorsprong pakte: Paul Pogba legde een bal van Khedira goed met het hoofd klaar voor Mario Mandzukic, die zonder twijfel afdrukte.

/

Fiorentina leek zich vlak voor rust van de klap te herstellen, maar Marcos Alonso zag zijn kopbal vlak langs het doel van Buffon vliegen. In de tweede helft loerde Juventus op de counter, terwijl de thuisploeg er alles aan deed de zwart-witte muur te slechten. Via Josip Ilicic was het een dikke vijf minuten na de rust bijna zover, maar de middenvelder schoot de bal na een goede actie van Cristian Tello hoog over. Pogba was aan de andere kant na een snelle uitbraak dicht bij de 0-2, maar hij kreeg de bal na een geweldige solo vanaf eigen helft niet tussen de palen.

In de laatste tien minuten leek het tij te keren voor Fiorentina: Nikola Kalinic pikte de bal op na een slippertje van Leonardo Bonucci en schoot de verdiende gelijkmaker achter Buffon. Zijn doelpunt werd twee minuten later echter alweer ongedaan gemaakt door Morata, die de bal bij een corner voor zijn voeten kreeg en binnen tikte. Kalinic kreeg in de laatste minuut nog de uitgelezen kans om de 2-2 binnen te schieten: hij mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Juan Cuadrado. Buffon keerde zijn strafschop echter en zag in blessuretijd ook nog eens een poging van de Kroaat op de lat gaan.

Denk je dat Juventus maandagavond kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand mij vertellen waarom Juve nog geen kampioen is op onderling resultaat? Wegen de uitgoals daar niet zwaarder oid?

24 april 2016 om 22:48

In principe geldt in de Serie A het onderling resultaat, maar blijkbaar tellen de uit doelpunten niet zwaarder. Daar ben ik zelf ook afgelopen week pas achtergekomen.

24 april 2016 om 22:59

Okee dat is ook nieuw voor mij. Betekend dus dat niemand een beter onderling resultaat heeft toch.

25 april 2016 om 01:01

Ik denk dat die regel in de Serie A ook niet echt handig zou zijn, gezien de gedeelde stadions zoals San Siro, Stadio Olimpico, Bentegodi, etc. Het is ook minder noodzakelijk om zo'n regel in te voeren dan bij een Champions League oid aangezien je nog een doelsaldo hebt om naar te kijken, terwijl er in een toernooi een van de twee teams door moet op basis van twee wedstrijden.

25 april 2016 om 01:54

En jij denkt dat door die gedeelde stadions die clubs niet uit spelen? Die spelen gewoon uit met ook een dergelijke hoeveelheid uitpubliek.

Voor de neutrale kijker een leuke wedstrijd, voor de Juventini minder. We speelden namelijk enorm laf. In vergelijking met de afgelopen wedstrijden waren er amper kansen gecreeerd. Pogba speelde een goede match en Gigi ... Tja niets meer dan lof voor onze oude doelman. Fiorentina speelde sterk en nam het initiatief, ze hadden zeker een punt verdient. Kalinic verzuimde echter zijn penalty te benutten.

Nog niet officieel, maar: Siamo noooi, siamo noooi Campioni D'italia siamo nooooooi!

24 april 2016 om 23:02


Helemaal ook om de goal die onterecht werd afgekeurd. Fiorentina verdiende misschien zelfs de 3 punten.

25 april 2016 om 00:33

Dat er achterover geleund werd was niet zo verwonderlijk, dat is de gangbare tactiek geweest van Allegri wanneer er uit gespeeld moest worden tegen de hoger genoteerden in de competitie. Vooral tegen een aanvallend Fiorentina kan een offensieve instelling zomaar tegen je werken. Maar ja, dan moet je wel gefocused blijven en ik vond dat we inderdaad te vaak gewoon weggedrukt werden. Het liet een beetje denken aan een minder volwassen Juve van ruim een jaar of twee terug, met als kers op de taart een traditionele Bonucci-flater (lang niet gezien). Allegri zelf zal ook wel niet blij zijn geweest.

25 april 2016 om 07:58

Kampioenschap is voor Juve uiteraard maar ik blijf me verbazen hoevaak ik het zinnetje " maar tagliavento keurde de goal af" in een juve artikel terug lees. Een grote grap die scheidsrechter.

25 april 2016 om 10:51

Maar er wordt niet vermeld dat Fiorentina op een belachelijke manier een strafschop kreeg.

Een slim juve pakt hier weer de 3 punten, wat een reeks, verdiend kampioen! Forza Juve!

Juventus wat een reeks, die jongens zijn unstoppable. Zullen wellicht ook nog de beker binnenhalen en dat na zo'n erbarmelijke start. Ook het geluk van de kampioen want vandaag was niet goed en als je niet in de flow zit speel je hier gelijk, maar morgen doet Roma (met Totti?) hopelijk wat het moet doen.. Forza Roma

Forza Juveeeeeee. Al enkele weken in mijn hoofd dat we al kampioen zouden zijn in deze situatie, maar nu telt dus het doelsaldo want 2-1 en 0-1 = 2-2. Laat Napoli maar winnen morgen. Liever in ons stadion kampioen worden.

Dit had in 2-1 voor Fiore moeten eindigen wat gezien het spelbeeld helemaal niet gek geweest was. Kan La Viola weinig verwijten. Badelj leed iets teveel balverlies. Bernardeschi vandaag weer ouderwets op dreef. Kan alleen ons overkomen om zo snel na de 1-1 zo'n knullig tegendoelpunt te krijgen. En daarna kali die de penal mist en de lat van nog geen halve meter van het doel weet te raken.

24 april 2016 om 23:04

Ik heb de wedstrijd gezien en Fiorentina verdiende echt meer, echt jammer.

Waarom werd de doelpunt in de eerste helft eigenlijk niet goedgekeurd, dat was toch geen buitenspel.

24 april 2016 om 23:11

vind je analyse incorrect. juventus kreeg deze wedstrijd behoorlijk veel tegen, al ging het om kleine overtredingen. dit bracht ze wel uit hun spel, waarna Fiore stukken beter ging spelen.
De pingel was mooi gegeven voor hun, maar wij mogen met geluk spreken dat we niet verloren hiero

24 april 2016 om 23:06

En die buitenspel goal was gewoon een zuivere goal. Dat jl8s natuurlijk ook heel jammer.

24 april 2016 om 23:27

Klopt, niet geheel terechte overwinning van Juventus. Complimenten voor Fiorentina, stijlvol én op karakter. Het geluk zat ze niet mee.

Goede overwinning uiteindelijk, maar dan heb ik het vooral over het resultaat zelf. Het spel was namelijk verschrikkelijk, gewoon aanvallen was veel leuker geweest. Nu kijken wat Napoli doet en dan zondag in ons eigen stadion dan echt kampioen worden. Complimenten naar Fio voor hun goede inzet en spel. Forza Juve!

Vond Juventus maar laf spelen. Fiorentina had zeker recht op een punt. Verder snapte ik de wissel van allegri ook niet goed om bij een voorsprong lichsteiner eraf te halen voor guardado? En die vervolgens als een soort rechtsback te laten spelen

24 april 2016 om 23:13

Die wissel is logisch. Juve speelt in een 352. Licht en cuadrado spelen altijd op de rechterflank. Lichtsteiner begon denk ik vermoeid te raken. En inderdaad juve heeft weer het nodige geluk gehad. Snap deze speeltijd ook niet van Allegri. Zo roep je de ellende op je af.

24 april 2016 om 23:13

Vond dat ook een rare wissel, je stond onder druk en dan wissel je Lichtsteiner voor Cuadrado. Maar goed, Allegri bracht ook Morata erin, dus mij hoor je niet klagen 😉

Juve speelde juve onwaardig vaak met te veel op eigenhelft.Dybala was matig en snel moe. Liechtsteiner zwak. Pogba goed. Steek vaak het hele veld over. En buffon nog steeds de beste vd wereld. Maar juve stond goed en verdedigde sterk.

Fiorentina was een lust voor het oog. Bleef combineren en aanvallen. Kalinic goede aanvaller redelijk compleet. Fernadez prima speler en Zarate creatieve speler dat veel gevaar zorgt.

Het was een heerlijke wedstrijd!

24 april 2016 om 23:17

Met een betere keeper en verdediging kunnen ze hogere ogen gaan gooien in de competitie. Aanaval en middenveld is erg sterk van Fiorentina.

24 april 2016 om 23:27

Ja helemaal mee eens!

25 april 2016 om 01:46

Spijker op kop, ben zelf groot Fiorentina fan en dit is inderdaad wat eraan schort.

Alvast gefeliciteerd Juve (haha het is de dag van de felicitaties)😄. Juve wordt dik en dik verdiend kampioen en ik zie ze volgend jaar nog sterker worden. Heb gelezen dat ze Benatia, Lazaar, Sanchez en Cavani zullen halen. Stel je voor als Pogba dan blijft?? Poeh!

Buffon
Lichtsteiner
Benatia
Chiellini
Evra
Marchisio
Khedira
Pogba
Sanchez
Cavani
Dybala
24 april 2016 om 23:27

Las het ook, het wordt weer een drukke zomer denk ik!

24 april 2016 om 23:35

Ja bro. Juve is echt het uithangbord van Italie (ook al gaat mijn voorkeur meer naar Inter). Juve is een mooie club en heeft het slim aangepakt met een nieuw stadion. Dat geeft je dan toch meer vleugels en meer inkomen. Serie A is stilletjes aan aan het terugkomen. Zeker als je ziet dat AS Roma volgend seizoen ook in een nieuw stadion speelt en Inter ook plannen heeft.

25 april 2016 om 00:00

Zijn kul geruchten en Juve gaat nooit met zo'n opstelling spelen. Benatia is niet beter dan Barzagli en Bonucci, zelfs al gaat Bonucci weg heb ik liever dat Rugani gewoon basisspeler wordt in plaats van veel geld voor Benatia neer te leggen. Lazaar wordt genoemd met meerdere rechtsbacks (vrsaljko en Widmer onder andere). Sanchez komt sowieso niet, Cavani een heel kleine kans, ik zie PSG hem niet verkopen omdat Zlatan vertrekt deze zomer.

25 april 2016 om 00:09

@goonerkid Ik weet waarover ik praat hoor, volg de Serie A nauwlettend. Benatia zie ik wel gaan en kan afwisselen met Rugani. Barzagli is niet meer zo goed en Bonucci zienik nazr Chelsea gaan. Lazaar is een linksback geen rechtsback.

25 april 2016 om 00:42

Barzagli niet zo goed meer? Is absoluut de beste verdediger in de Serie A. Verder gaat Allegri niet schakelen van de 3-5-2 naar een 4-3-3. Lazaar als linksback is niet nodig met Evra, Alex Sandro en eventueel Asamoah.

25 april 2016 om 12:38

Je zegt dat je wel weet waar je over praat, en dan kan je het nog zo nauwlettend volgen, maar juventus gaat niet sanchez en cavani halen, dat kan ik je al garanderen. Daarbij hebben ze namelijk gewoon 4 spitsen die het prima doen, dus waarom zou je dat dan doen. daarbij waarom met evra spelen als je alex sandro hebt. Bonucci gaat ook niet nar chelsea, vorig jaar nieuw contract getekend. Barzagli is idd de beste verdediger van de serie A op het moment, dus waaromzou je dat doen. Je kan nog zo veel ''denken'' of ''zien'' dat er gaat gebeuren, maardat zijn gewoon voorgevoelens die nergens op gebaseerd zijn.

25 april 2016 om 00:24

Lazaar komt uit voor een enorm teleurstellend Palermo en steekt daar zelfs niet er bovenuit. Vorig jaar deed hij het redelijk, maar dit seizoen valt hij samen met zijn ploeg door de mand. Die verdient op het moment dus nog geen overstap naar Juve en zo'n bericht kan dus afgedaan worden als een gerucht.
Sanchez én Cavani lijkt een beetje té. Vorig jaar hadden we al een vrij opvallende transfermarkt waar je met redelijk veel geld smeten, dus ik zie niet dat we komende zomer twee maal een geldsom neerleggen zoals we vorig jaar met Dybala hadden gedaan. De noodzaak voor Sanchez is er sowieso toch niet.
Cavani en Benatia lijken me realistische opties, de eerste voor als Mandzu en/of Morata vertrekken en de tweede als een versterkingen voor voornamelijk de bank.

Buffon heeft mn toto gered.

25 april 2016 om 00:55

In goede en in slechte tijden supporter! Nu plukken we de vruchten van ons sterk beleid en van de anderen hun minder goed beleid. Er zijn ook moeilijkere momenten geweest hoor in het verleden. Dit is iets waar we fier op zijn want we komen van ver. Hopelijk kunnen we nog ooit eens Europees een beker halen, want in finales hebben we meer verdriet dan blijdschap.

Go Juve. Was helaas niet zo al te goeie wedstrijd gelukkig wel gewonnen dit kan gewoon niet meer mis gaan.

Ik zou t liefste Ozil hebben mocht die niet meer gelukkig zijn bij Arsenal. Berardi terug halen en Darmian ophalen bij united ( kan op beide vleugels ). Dan heb ik geen Sánchez of Cavani nodig alleen heel misschien nog een centrale verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren