Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus evenaart clubrecord met twaalfde Serie A-overwinning op rij

Laatste update:

Juventus heeft zondagmiddag de twaalfde opeenvolgende zege in de Serie A geboekt. Het team van Massimiliano Allegri had geen kind aan Chievo, dat voor en na rust twee doelpunten om de oren kreeg: 0-4. Álvaro Morata werkte met twee treffers aan zijn zelfvertrouwen. Ondanks de uitstekende reeks van de Turijnse club, had de aanvaller sinds 4 oktober 2015 (!) niet meer in de Serie A gescoord. Alex Sandro en Paul Pogba kwamen ook tot scoren.

/

Juventus legde in de eerste veertig minuten al de basis voor de overwinning. Morata, die in de midweekse bekerwedstrijd tegen Internazionale (3-0) al tweemaal had gescoord, brak na zes minuten de ban. Op aangeven van Stephan Lichtsteiner werkte de Spanjaard de bal achter Albano Bizzarri: 0-1. De ploeg van Allegri was daarna via Pogba, Paulo Dybala en Sami Khedira dicht bij een tweede treffer. Vijf minuten voor rust verscheen de 0-2 alsnog op het scorebord. Na voorbereidend werk van Khedira en Dybala stond Morata op de juiste plaats.

Na rust vergrootte Juventus de voordelige marge. De 0-3 kwam voor rekening van Alex Sandro: Pogba behield het overzicht in het strafschopgebied en zag hoe de back het leer netjes achter Bizzarri schoot. De Fransman verzorgde vervolgens zelf de vierde treffer van de middag. Hij ontdeed zich van twee tegenstanders en schoot koeltjes raak: 0-4. Juventus evenaarde zondag de zegereeks onder Antonio Conte, in het seizoen 2012/13. De club uit Turijn wacht nu het resultaat van het thuisduel van Napoli, dat een punt minder heeft, met Empoli af.

Daar is-ie: het magische moment van Paul Pogba! Wat een HEERLIJKE balbehandeling! Jammer dat het geen doelpunt was!

Geplaatst door voetbalzone op zondag 31 januari 2016

Prolongeert Juventus de landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wil niet te euforisch worden maar Bayern gaat aan ons toch een taaiere tegenstander hebben dan ik eerder dacht.

31 januari 2016 om 14:33

Laten we daarmee afwachten...want Bayern in toppers is toch echt een klasse apart..

31 januari 2016 om 14:51

Hij zegt toch niet veel verkeerds?
Bayern gaat Juve zeker vrezen aangezien dit een heel ander Juventus was dan het Juve tijdens de loting. Juventus is in topvorm en spelers als Pogba en Dybala zijn momenteel ook geweldig, daarbij heb je nog de hechte defensie met Barzagli, Chiellini, Bonucci en Buffon en andere toppers als Khedira, Marchisio en Sandro. Daarbij is Morata ook weer terug in vorm.

Bayern daarentegen heeft de laatste tijd een mindere vorm, nu weer die mol en het vastaande afscheid van Guardiola dat er bij komt. Tel daar de blessures van Boateng en Javi Martinez in de verdediging bij op en wie weet of er verder nog iemand geblesseerd raakt.

Bayern is natuurlijk de favoriet, maar de voorbije weken zijn de kansen voor Juve toch wat gestegen.

31 januari 2016 om 15:07

Hij heeft gewoon gelijk. Op dit moment is Juve nu beter. Heb je de blessures gezien bij Bayern? Martinez, Boateng en Benatia liggen eruit.

31 januari 2016 om 15:10

Helemaal wat ik bedoel..;-)

31 januari 2016 om 15:23

Rustig haha heb niet gezegd dat ie iets verkeerde heeft gezegd. Bedoel te zeggen dat als je tegen Bayern moet spelen, in een topwedstrijd, je een hele sterke Bayern tegenover je krijgt. Guardiola houdt van grote wedstrijden en vandaar laten we voorzichtig zijn met Juventus is er klaar voor..

Dus wat ik ermee wil zeggen tijdens de wedstrijd tegen Bayern gaan we zien of Juventus er klaar voor was/is.

31 januari 2016 om 15:42

Ah zo, dacht dat je meer bedoelde dat we moeten afwachten of Juve een kans maakt tegen Bayern. En inderdaad het is wel Bayern, samen met Barca de beste ploeg van de wereld. Ik heb alleen zo'n gevoel dat als Juve gaat winnen van Bayern het nu echt het beste moment daarvoor is. Bayern is een hele consistente topploeg en ze zitten eigenlijk zelden in een dip, nu missen ze hun 2 beste centrale verdedigers, terwijl Juventus in hun beste vorm van het seizoen zit. Juventus heeft het al vaker laten zien dat ze opgewassen zijn tegen de grootste ploegen en worden zelden weggespeeld. Het is gewoon afwachten, ik heb er veel zin in en zie het positiever in dan tijdens de loting.

Bazenteam, en vooral wat een comeback maken hun zeg!

Één van de beste matches van dit seizoen van ons. Chievo werd helemaal aan gort gespeeld. Zo simpel leek het soms te gaan, wat vooral duidelijk werd van de doelpunten. Daarnaast waren er enkele combo's om je vingers bij af te likken. Enige minpunt van deze wedstrijd was dat we misschien nog meer doelpunten hadden kunnen (en moeten) maken. Een echte "walk in the park".
Vraag me af of in München bij men al het zweet begint uit te breken, want we veranderen toch langzaam wel op een ware voetbalmachine zo.

Forza Juve!

Edit: Man of the Match was vandaag bij uitstek Pogba. Een waar beest! Had een lastig begin dit seizoen, maar de laatste weken is hij zeer aanwezig in positieve zin.

Bizar goede wedstrijd. We zijn echt in bloedvorm, als we dit kunnen vasthouden zie ik ons misschien nog wel verrassen tegen Bayern. Het had wel 0-8 kunnen worden als de afronding een beetje mee zat. Pogba was opnieuw briljant en by far man of the match. Sandro was de eerst helft erg zwak maar herpakte zich in de tweede helft. Met Morata, Pogba en Dybala hebben we goud in handen, drie supertalenten die we hopelijk nog lang in het zwart-wit mogen zien. Grazie Marotta!

Forza Juve Per Sempre!

31 januari 2016 om 14:44

Sterker nog; met de recente blessures bij Bayern en de recente vorm van Juventus zou het zomaar eens kunnen zijn dat Guardiola in z'n laatste seizoen in Duitsland vroegtijdig uitgeschakeld kan worden. Aan jullie supertalenten om te laten zien dat ze (potentiële) wereldtoppers zijn in die wedstrijden!

31 januari 2016 om 14:51

Laten we het hopen!

Ik ben zelf ook geen voorstander van coaches die vroegtijdig aangeven met hun laatste seizoen bezig te zijn. Op de een of andere manier gaan de resultaten daardoor achteruit. Verder hebben ze inderdaad blessures waaronder Boateng die ik als een zeer belangrijke pion in het huidige Bayern zie.

1 februari 2016 om 09:35

Je hebt Morata alleen niet in handen vriend .

Juve is absurd goed in vorm. Bayern is echt nog niet gewonnen, die krijgen het enorm lastig denk ik. Wel echt echt balen dar Juve - Bayern op dezelfde dag is als Arsenal - Barca.. Veruit de 2 beste/leukste potjes..

Hoe doet Pogba het tegenwoordig nog? Eindelijk constant en goede beslissingen?

31 januari 2016 om 14:56

Inderdaad jammer, Barcelona-Arsenal worden gegarandeerd 2 geweldige matches. Pogba had op het begin van het seizoen veel moeite met zijn nieuwe rol als leider en zijn nummer 10 shirt. Echter is hij sinds de terugkeer van Juve (vandaag 12e overwinning in de Serie A op rij) ook veel beter gaan spelen. Hij speelt de laatste weken veel consistenter en echt goed, pakt wekelijks een goal of assist mee en staat voor nu op 5 goals en 5 assists als centrale middenvelder. Sportief begint het op zijn beste seizoen te lijken, mits hij uiteraard zo doorgaat. Vandaag was hij zeker de man van de wedstrijd, op het laatst schoot hij de bal nog wel op het aluminium waar hij misschien wel had moeten scoren, maar goed het stond al 4-0 en de balcontrole was geweldig dus dat kan gebeuren.

31 januari 2016 om 15:31

Precies. 2 wedstrijden combineren is ook niets voor mij.

Goed om te horen. Pogba werd/wordt vaak iets te veel opgehemeld en door sommige al als wereldtopper omschreven. Dat is hij nog niet, maar hij komt dus dichter en dichter bij. Die jongen is de perfecte box-to-box speler met een fluwelen techniek. Die aanname in de laatste minuut.. Nog nooit gezien.

Ben toch nog altijd wat jaloers op Juve. Geweldig beleid, met name dat ze veel in de jeugd investeren en gewoon geld neerleggen voor de grootste talenten. Ik kan me weinig dingen bedenken (in het voetbal natuurlijk) die mooier zijn dan dat een talent doorbreekt en uitgroeit tot ster. Daarnaast geven jonge spelers zoals Dybala toch iets extra's.

Eigenlijk heb ik (een groot gedeelte van) deze wedstrijd puur gekeken voor twee spelers; Paul Pogba en Paulo Dybala. En ondanks dat de Fransman met een doelpunt, een assist en een waanzinnige balcontrole in de laatste seconden van de wedstrijd eigenlijk niets te klagen heeft is er toch reden om kritisch te zijn. Wat je namelijk ziet bij Pogba is dat hij niet over de spelintelligentie beschikt die bijvoorbeeld Pirlo, Verratti, Thiago, Xavi of Scholes wel hebben/hadden. De statistieken zullen waarschijnlijk anders uitwijzen aangezien een erg groot percentage van zijn verstuurde passes succesvol aankomt, maar Pogba legt (in tegenstelling tot voorheen) eigenlijk helemaal geen risico meer in het spel als hij betrokken wordt bij de opbouw. Pas op het moment dat hij aan de bal komt in de ‘final third’ gaat hij risico’s nemen. Natuurlijk geen slechte zaak aangezien je in de opbouw eigenlijk nooit de bal wil verliezen, maar Pogba neemt (of nam in deze wedstrijd in ieder geval) opvallend weinig risico en kiest minstens driekwart van de keren voor een pass waar niemand eigenlijk direct iets mee opschiet. Er zit weinig gedachte achter het opbouwen van Pogba, heb het idee dat hij niet zoals andere middenvelders van wereldklasse het spel al voor zich ziet afspelen en drie passes vooruit kan kijken. Dat is natuurlijk geen schande en een leerpunt voor de Fransman voor de komende jaren, maar het betekent wel dat hij nog lang niet klaar is bij Juventus en de stap kan maken naar Barcelona of Real Madrid. Daar vragen ze meer van een centrale middenvelder en dat kan Pogba op dit moment nog niet bieden. Buiten dit kleine puntje van kritiek is Pogba natuurlijk wel technisch en fysiek fenomenaal; alleen al voor die balcontrole in de laatste seconden van de wedstrijd kom je al naar het stadion. Verder, buiten de opbouw, speelde hij een ijzersterke wedstrijd en verdient het eigenlijk niet om zo uitgebreid bekritiseerd te worden. Heeft absoluut de potentie om uit te groeien tot één van de beste middenvelders ter wereld (dat is hij in mijn optiek nog niet).

Paulo Dybala, wat kan je daar eigenlijk nog over zeggen? Hij doet me denken aan een jonge Agüero; laat zich vaak terugzakken tot op het middenveld en zoekt dan de combinatie met de spits. De balcontrole, het overzicht en de dribbels; deze jongen heeft het allemaal. Waanzinnige speler en misschien nog wel een groter talent dan Pogba. Maar ook hij zou gewoon bij Juventus moeten blijven en nog zeker anderhalf jaar (als het niet langer is) moeten blijven ontwikkelen voor hij überhaupt moet denken aan een overstap naar zijn droomclub Barcelona. Als hij per se samen wil spelen met zijn idool Messi kan dat ook over twee of drie jaar, dan zit die kleine Argentijn er nog wel en kan Dybala misschien de plaats van Suárez langzamerhand gaan overnemen. En tegen die tijd heeft Barcelona hopelijk de sponsorcontracten verlengd en kan het financieel weer met de absolute top mee. 

31 januari 2016 om 14:46

Pogba geeft regelmatig splijtende passes, maar vandaag was dat inderdaad niet zo het geval. Eerst deed hij dat ook meer, maar Allegri heeft dat een beetje uit zijn spel gehaald. Hij is namelijk niet van superveel risico's nemen en speelt graag in balbezit zonder onnodig balverlies. Al ben ik het met je eens dat hij niet de spelintelligentie van Pirlo of Xavi heeft. Er is echter wel een verschil tussen deze spelers: Pogba is een pure box-to-box middenvelder en de door jou bovengenoemde namen zijn dat eigenlijk niet of minder. En voor een box-to-box vind ik juist dat hij een bovengemiddelde spelintelligentie heeft, niet uitzonderlijk maar wel bovengemiddeld en zeker voor een box-to-box zoals ik al zei.

Paulo speelde vandaag niet super vond ik. De eerste wedstrijd na een lange tijd waar hij niet klinisch voor het goal en minder dominant was. Verder prima (algemene) analyse inderdaad.

31 januari 2016 om 14:50

Dat Pogba nog kan groeien in zijn spel is duidelijk. Maar ik weet niet of hij de kant van Verratti/xavi gaat op groeien. Vind het persoonlijk vrij lastig eigenlijk om Pogba met een andere speler te vergelijken. Hij draagt nu nummer 10 om te laten zien dat hij zelf vind dat zijn toekomst meer naar de voorkant van het spel gericht is, in tegenstelling tot wat nog sommige mensen in Frankrijk zeggen, die voor één of andere reden nog steeds een Vieira in hem zien. Echter ligt dan weer zijn sterkste kracht niet in de openingen die hem kan benutten met splijtende passes (wat hij overigens ook normaal prima kan) hoor)zoals een normale nummer 10 dat wel doet, maar meer in het creëren en vinden van die openingen met zijn kracht en grote passen. De vergelijking met een Yaya Touré in zijn beste dagen is dan meer op zijn plek misschien.

Vorige twee seizoenen was het voor mij toch wel een vraag of we Pogba moesten houden als er een gigantisch bod langskwam. Maar ik begin steeds meer in te zien dat dit niet nodig is voor ons als Juve. Waarschijnlijk als de tijd daar is zal hij zelf het nest willen verlaten, zoals met Zizou destijds. Dat zou overigens een mooie parallel zijn, naar welke van de twee Spaanse topclubs hij dan ook mag gaan.

En Dybala: Schrijf die maar op je buik We sluiten hem desnoods op als hij uiteindelijk weg wil.

31 januari 2016 om 16:17

Niet elke goede speler gaat naar Barcelona hoor? Wie zegt dat ze dat willen?

En mensen die allegri eerst wegwilden... ach ja, die ga je altijd hebben.

31 januari 2016 om 14:47

Allegri doet t goed, mits hij ook een goed team tot beschikking heeft. En daar is bij Juve geen gebrek aan

31 januari 2016 om 14:50

Na vorig seizoem kreeg hij dit seizoen wel nog steeds vertrouwen van mij na die vreselijke start. Maar bij zn aanstelling wist ik ook niet of juve gedronken had

31 januari 2016 om 14:52

Oh wat was ik chagrijnig toen Allegri werd aangesteld. Ben de eerste die toegeeft dat ik het er niet mee eens was. Maar ben ook de eerste die toegeeft dat ik er helemaal naast zat met mijn vooroordeel. Toen begin dit seizoen het slecht liep stonden de meeste Juventini wel echt achter Allegri.

Zucht dit kunnen we zeker nog erbij hebben. Een Juve in een top vorm en tal van blessures bij Bayern.

Pogba, wat een topper heerlijk op dreef zeg. Zoveel op goal geschoten. Dybala ook belangrijk vaak balletje ophalen. Chievo was duidelijk te klein voor dit Juve!
Forza Juve!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren