Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Journalisten gaan los op ‘infantiele’ en ‘smakeloze’ Frenkie de Jong

Laatste update:

De kritiek op Frenkie de Jong na de 1-0 nederlaag van Barcelona zaterdagavond bij Getafe is niet mals. Na iets meer dan tien minuten spelen in de tweede helft beging de middenvelder een onhandige overtreding op Djené Dakonam in het strafschopgebied, waarna de ploeg van José Bordalas vanaf elf meter de leiding nam én de voorsprong uiteindelijk niet meer weggaf. De kranten in Spanje gaan flink los op de Oranje-international, die overal een onvoldoende krijgt. El Pais vraagt zich zelfs af of Ronald Koeman aan het 4-2-3-1-systeem met twee controleurs moet blijven vasthouden en al helemaal als hij vertrouwen blijft houden in zijn landgenoot.

De Jong kreeg van Sport een vijf voor zijn verrichtingen en scoorde daarmee alleen hoger dan Sergi Roberto, Ousmane Dembélé (beiden een vier) en Antoine Griezmann (een drie). “De Jong zag zich genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen tegen een opponent die druk zette. Hij dirigeerde het team op een goede manier, hij zocht naar ruimtes en bediende zijn ploeggenoten. Hij beging echter een grote fout”, doelde de Catalaanse sportkrant op de overtreding op Djené Dakonam, waarna Jaime Mata vanaf elf meter de enige treffer maakte. “De Jong kwam te laat en veroorzaakte op naïeve wijze een strafschop. Na dit moment maakte de Nederlander een aangeslagen indruk.”

Marca nam geen blad voor de mond. “De Jong veroorzaakte op infantiele wijze een totaal onnodige strafschop die de 1-0 inleidde”, concludeert Cristina Navarro, journalist van de de meest verkochte sportkrant van Spanje. “Tot dat moment was hij degene die zich als oplossing bij zijn medespelers aanbood. Na de strafschop was hij niet meer de oude.” Dat was ook de conclusie van Javier Gascón van Mundo Deportivo. “Zijn ondoordachte haast leidde tot een naïeve strafschop op Djené Dakonam én werd uiteindelijk zelfs een straf voor de Nederlander. De verbeteringen in zijn spel, zowel in de opbouw als in verdedigend opzicht, stokten na dat moment.”

FRENKIE DE JONG VEROORZAAKT PENALTY: 1-0 GETAFE?

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

Bij AS ging men zelfs een stapje verder. “De veroorzaakte strafschop vat de wedstrijd van De Jong samen. Infantiel. Een voetballer die, voorlopig, niet meer het predikaat illusie maar het predikaat fiasco verdient”, somt journalist Javier de Miguel Guillamon op. “Dat is teleurstellend, maar hij is absoluut geen verrijking. Hij heeft een andere omgeving nodig. Of een periode op de reservebank.” De Jong krijgt een vijf van ElDesmarque, dat ook een De Jong vóór de strafschop en een De Jong ná de strafschop zag. “Voorafgaand aan het moment zette de Nederlander de lijnen uit en doorbrak hij de linies. Na het moment was het gedaan met zijn correcte optreden en maakte hij duidelijk een aangeslagen indruk.”

In het wedstrijdverslag van El Pais wordt zelfs een volledige alinea gewijd aan el error de De Jong, oftewel ‘de fout van De Jong’. De kwaliteitskrant is van mening dat de zeventienjarige Pedri, die zonder meer de beste speler aan de kant van Barcelona was, de enige ondersteuning voor los Azulgrana was, ‘een elftal dat uit balans raakt en kwetsbaar zal blijven zolang men met twee controleurs blijft spelen’. “Het systeem del doble pivote is vanwege de onregelmatigheid van De Jong geen optie. De Nederlander is een onleesbare en smakeloze middenvelder, die vaak te gehaast speelt”, verzekert Ramon Besa. “Alsof hij haast heeft om de tijd in te halen sinds hij van Ajax is overgekomen. Zijn momenten komen vaak ongelegen en hij wil altijd zo ver vooruitlopen op mogelijke situaties dat hij verwarrende en onhandige momenten creëert, zoals de strafschop op Djené Dakonam.”

El Periódico deelde De Jong een vier uit, net als aan Sergi Roberto, Sergio Busquets, Antoine Griezmann en Lionel Messi. Alleen Ousmane Dembéle kreeg met een drie een lagere beoordeling. “Getafe-uit is doorgaans een ruwe, onsmakelijke en hinderlijke wedstrijd voor Barcelona. Getafe verdedigde goed en benutte elke kans om het doelgebied van Neto te bereiken. Op geen enkel moment dreigde Barcelona de wedstrijd te laten glippen, totdat De Jong een onnodige overtreding beging en de deur naar de zege voor het geduldige Getafe openging. Koeman zette al zijn aanvallers nog in, pero nada.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is typisch Spaans om vanuit emotie zo te reageren en volgende week krijgt hij weer een 8 om zijn geweldige spel... Mag hij ook een mindere wedstrijd hebben??

18 oktober 2020 om 01:28

Het was ook niet veel. Hij speelde gewoon slecht. Misschien goed dat Koeman hem even uit de basis houdt, even in de luwte. Is goed voor zon jongen

18 oktober 2020 om 01:32

Hij was ook slecht en tuurlijk kan je hem best eens op de bank zetten maar ik moet soms lachen om de waan van de dag van de Spaanse kranten alsof hij er ineens niks meer van kan.

18 oktober 2020 om 08:22

Ik ben het wel eens met de meeste Spaanse kranten dat hij voor de penalty gewoon goed speelde, dat de penalty een domme fout was en dat hij daarna een stuk minder was. Maar voetballen met een Dembele die gewoon iedere bal inlevert en een Griezmann die helemaal niets brengt, is ook wel erg moeilijk. Daarnaast valt mij op dat er nauwelijks kritiek is op Messi, die werkelijk helemaal niets doet! Hij zet geen druk, loopt niet vrij, ik schat dat hij op wandeltempo maximaal aan 5 km per wedstrijd komt, en aan de bal is het ook niet meer bijzonder. Je verwacht van je aanvoerder dat hij het team op sleeptouw neemt, maar hij loopt erbij alsof hij boodschappen doet met zijn vrouw op de Ramblas. En niemand die er iets van zegt, dat is toch raar?

18 oktober 2020 om 09:09

Nou zeg het lijkt Nederland wel, de waan van de dag

18 oktober 2020 om 09:45

Het tij kan snel keren. Binnen een week van "een van de beste voetballers van dit moment" genoemd worden door de Italiaanse bondscoach, naar als infantiel en smakeloos bestempeld worden door de Spaanse pers.

18 oktober 2020 om 11:12

Jij zegt er toch iets van 😂. Je hebt gelijk hoor. Hij krijgt ook lage cijfers in de kranten. Vorig jaar maakte hij nog het verschil in dit soort wedstrijden. Het was beter geweest hem te verkopen aan city en bv Mbappé ervoor terug te halen. Nieuwe energie is wat deze ploeg nodig heeft. Maar zolang dit bestuur blijft zitten blijft de ploeg een zware deken op zich voelen. Schijnbaar werkt het dus toch zo dat als het bovenin de club het niet goed zit het doorwerkt naar beneden. In ieder geval bij Messi. Maar ja wie weet speelt ie de komende 3 belangrijke wedstrijden weer de sterren van de hemel. Laten we het hopen. Hij verdient ook een mooi afscheid met een vol Camp Nou

18 oktober 2020 om 12:09

Ik hoop met jou dat Messi het weer op gaat pikken, want dat is het enige wat Barca dit seizoen kan redden en dat zou ook de mooiste afsluiting van zijn Barca periode zijn. Maar ik ben er bang voor.

18 oktober 2020 om 01:29

En als je zelfs bij een hele slechte wedstrijd nog beter bent dan in ieder geval 3 medespelers, ach, dan zou ik me niet al teveel zorgen maken.

18 oktober 2020 om 02:11

Maar frenkie concurreert niet met de spelers die jij bedoeld, griezmann en dembele neem ik aan. Pedri en busquets vond ik aardig spelen.

18 oktober 2020 om 02:12

Mag hij ook een mindere wedstrijd hebben? Zijn die andere wedstrijden die hij heeft gespeeld goed? Hij heeft een stapel degelijke wedstrijden gespeeld. Maar ik denk dat er wel meer verwacht mag worden van een jongen die 80mil heeft gekost. En die volgens velen een uitzonderlijk talent is vanbde buitencategorie. Ik ben het hartstikke eens met die journalist die zegt:"Dat is teleurstellend, maar hij is absoluut geen verrijking. Hij heeft een andere omgeving nodig. Of een periode op de reservebank." De Jong brengt niks speciaals. Maar met Koeman aan het roer kun je wel raden dat hij vertrouwen in hen blijft houden. Wat mij betreft zet je Frenkie gewoon op de bank en begin je met Busi en Pjanic. Of Busi - Puig. Dat zijn betere opties dan Frenkie de Jong.

18 oktober 2020 om 02:24

Punt is een beetje dat hij vaak bij de beste 3 spelers van Barcelona zit en niet zo vaak bij de minste 3. Daarbij zie jij maar al te graag Ajacieden falen gezien je reactie ook op het Donny topic. Altijd dat zure.

18 oktober 2020 om 03:22

Mag ik vragen welke wedstrijden hij bij de beste 3 van Barca zat? Ik kan me er niet zo veel voor de geest halen namelijk

18 oktober 2020 om 03:26

Nee, de ene wedstrijd (interland) speelt Frenkie misschien wel zijn beste wedstrijd ooit en een paar dagen later is hij de grote mislukkeling bij Barcelona. Spaanse journalisten overdrijven altijd zoiezo, maar Frenkie is ook nog jong en en kan dus af en toe ook zijn dag niet hebben.

18 oktober 2020 om 09:35

Nee dat heeft te maken met het ophemelen en niet kritisch zien. Als hij 1 steek pass geeft dan is hij geweldig. Er word meer gevraagd op dit niveau. De Roon, Wijnaldum, Hateboer mogen hier wel afgemaakt worden. Maar als we gewoon constateren dat ook een De Jong gewoon niet zijn niveau haalt dan zijn we haters. De lat moet gewoon hoger. En volgende week speelt hij weer een wereld wedstrijd.

18 oktober 2020 om 10:23

@myvision Nee hoor. Als je mijn comment hebt gelezen onder het artikel Dest zul je zienndat ik degelijk lyrisch ben over een ex ajacied. Ziyech ook een fantastische speler. Matthijs de Ligt, heb ik ook objectief over gereageerd. En nu mag er ook gezegd worden dat hij het fantastisch doet. Mij gaat het om het ophemelen van spelers. Beste voorbeeld is natuurlijk onze grote vriend Donny. Frenkie is een goeie speler, maar laten we eerlijk zijn hij heeft niet de impact die een Kimmich heeft als CDM of een Thiago. Wat hij nu laat zien is gewoon niet speciaal. Hij is absoluut niet onmisbaar, z. Zet een Pjanic daar neer en je krijgt exact hetzelfde of beter zelfs. Punt is, hij is al 23 jaar ofzo en speelt al langer dan 1 seizoen bij Barca. Als hij er nog niet klaar voor eas moest hij maar eerst een tussenstapje maken. Maar er is 80mil voor hem betaald, hij zou een talent zijn van de buitencategorie. Laat hij het dan maar laten zien, en laat men stoppen met zoeken naar excuses.

18 oktober 2020 om 08:38

Het is ongelooflijk. In Nederland krijgen we hier ook steeds meer een handje van. Een balletje buitenkant-voet en het is Cruijff, een mislukte dribbel en hij is niet veel beter dan Koolwijk. Ik vond hem eerlijk gezegd niet eens zo slecht spelen, zeker niet in vergelijking met zijn teamgenoten. Ik kan er zo zeker vijf opnoemen die minder waren, waaronder de beste speler ooit. Het is als verbindingsspeler heel lastig om goed te spelen als je medespelers het ook laten afweten. Die "penalty" die hij veroorzaakt is natuurlijk nooit een pingel.

18 oktober 2020 om 10:17

Is natuurlijk niet het zelfde bij nl of bij barca. Bij nl speelt de jong goed en kn hij meer omdat hij met van dijk en de ligt achter zich speelt

18 oktober 2020 om 09:44

Hoe verder hij komt in zijn carrière, hoe zieliger het begint te worden. "Kan hij ook een slechte wedstrijd hebben", "Waan van de dag", "Volgende keer is het weer hosanna". Maar dit hoor je dus zo vaak dat er een tijd moet komen dat wij met zijn allen (we wachten nog op een paar) moeten beseffen dat het hij hij even veel goede als slechte wedstrijden speelt en dat hij die enorme (noot terechte) verwachtingen niet waarmaakt.

18 oktober 2020 om 10:33

Dan is het juist niet uit emotie. Maar gewoon terechte kritiek. Frenkie was gewoon slecht gister en gaf een penalty weg. En afgelorpen keer tegen sevilla ook

18 oktober 2020 om 13:13

Het is niet maar 1 wedstrijd he dat hij slecht speelt.

19 oktober 2020 om 11:27

Spaanse sportjournalisten pfff jippiehoera of de deugt niks van. Na de lovende kritieken van vorige week is dit het bewijs dat juist die journalisten hun vak niet verstaan i.p.v Frenkie.

Laat hem maar weer terugkomen naar Ajax hoor. Kan hij die Spaanse elftallen weer aan gort spelen. Het kan snel gaan in een week haha.

18 oktober 2020 om 01:35

Het was een geweldig team van Ajax met veel goeie voetballers dat won van Real meer niet.

18 oktober 2020 om 01:41

Zo kan je wel alles bagatelliseren. Je haalt halve finale niet alleen door van real te winnen. De voorronde doorkomen en van juve en real winnen is gewoon bijzonder knap als ajax zijnde. Frenkie speelde toen geweldig (en vandaag slecht).

18 oktober 2020 om 02:18

Ja. Meer vraag ik ook niet van Ajax. Ik wil een team met veel goede voetballers dat wint van teams als Real Madrid en Juventus. Want dan kan je gewoon de CL winnen. Dus weet niet precies wat je wilt zeggen Riquelme_rm

18 oktober 2020 om 03:48

Ik weet niet of je de laatste wedstrijden hebt gezien, maar in de Spaanse media wordt bijna gesuggereerd alsof het aan de Jong ligt. Het hele team van Barcelona is simpelweg knudde en vervalt nog steeds in exact hetzelfde tempo als voorgaande jaren. Ze hebben simpelweg niet doorgeselecteerd en betalen daar nu de rekening voor. Hier is geen eer aan te behalen, echter is de liefde van Koeman voor Barcelona te sterk. Helaas voor hem.

18 oktober 2020 om 04:53

Tuurlijk die prestatie van Ajax is ook bijzonder knap dat bagatelliseert niemand toch, ik iig niet. Wat ik probeer te zeggen is dat frenkie een goeie voetballer is meer ook niet

18 oktober 2020 om 08:27

Wat moet hij dan nog meer zijn? Fotomodel? Minister president? CEO van Shell? Frenkie is een geweldige speler, maar is niet foutloos. Maar wie wel? Waar was Griezman? Scoort Messi altijd een 10? Etc etc. Barcelona heeft met Frenkie gewoon een hele goede speler in huis voor de komende jaren. Geef hem en Koeman nou maar gewoon even wat tijd (vooral om nieuwe spelers in te passen) en ze doen weer mee op alle prijzen

18 oktober 2020 om 08:52

Serieus ik had in meneer Rutte geen Frenkie gezien maar nu ik goed kijk.. en ga je serieus Griezman met de De Jong vergelijken en zelfs Messi lachwekkend.

19 oktober 2020 om 11:30

Wanneer heeft griezman dan voor t laatst een goede wedstrijd gespeeld??? Kan t me niet herinneren namelijk. En verdient een gods vermogen.

18 oktober 2020 om 03:42

Myvision lol ajax wint keer van Real Madrid. Real madrid won 4x op rij van ajax met 3-0 en 4-1

18 oktober 2020 om 11:00

Ze winnen niet ‘een keer van real’, ze hebben real gesloopt/afgemaakt in een enorm belangrijke ronde vd champions league

18 oktober 2020 om 12:10

Hahaha ja nadat real dr al 3 op rij won, en daarna werden ze gesloopt door tottenham poepoe in een nog belangrijkere ronde vd champions leage

19 oktober 2020 om 11:30

En jouw club? Wat doet die?

Off topic: heerlijk die zogenaamde volle “digitale” tribunes bij la Liga.. zie het nu toevallig alleen hier. Maar kijkt toch wel veel fijner maar dat is mijn mening.

18 oktober 2020 om 01:44

Helemaal gelijk. Ik zou het niet gelijk sfeer noemen, maar het kijkt toch een stuk lekkerder weg dan die rare zeilen met reclame over de stoeltjes. Voor Italiaanse wedstrijden voegen ze niet eens gejuich toe, dat vind ik echt helemaal niks. La Liga doet het het best om er toch nog wat van te maken!

18 oktober 2020 om 03:53

Ik vind het vreselijk. Ik zie liever een leeg stadion. Ook die fake stadion geluiden. Vreselijk. Als ik dat wil, dan ze ik mijn PlayStation wel aan.

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Volgende week zal die weer een 8 krijgen en zullen de Spaanse kranten lovend zijn. Tegen Italië vond ik hem erg goed. Omdat hij lekker als enige de bal bij de verdediging kan ophalen. Maar dat is iets wat Busquets ook wilt en daarom loopt het niet echt. Puig zou ik een kans geven op de plek van een van die twee.

18 oktober 2020 om 12:13

“ Je bent zo goed als je laatste wedstrijd.“. Dat is wel zo, maar ik heb vaak een tweeledig gevoel als ik de Jong zie spelen. Ik heb het gevoel dat er meer in zit bij die jongen, maar hij laat het te weinig zien. Dan kunnen er wel verzachtende omstandigheden zijn, zoals zijn fans aangeven, maar ik ben nog steeds niet overtuigd dat hij zo goed is als men zegt. Het zijn in mijn ogen nog steeds meer woorden ( van de fans en analytici) dan daden (door de Jong). Voor mij blijft hij nog een subtopper, een nivo de Bruyne bijv is hij nog lang niet. Ik hoop echt dat er een dag komt dat hij helemaal tot bloei komt, want als hij top speelt is het een mooie voetballer.

19 oktober 2020 om 11:32

Geef t tijd.de Bruyne kreeg dat ook.

Zwaar bestrafte penalty in eerste opzicht. Hij gooit zichzelf gewoon voor Frenkie en zoekt hem op om zichzelf vervolgens te laten vallen.

18 oktober 2020 om 02:17

Je reactie slaat nergens op, frenkie maakt gewoon contact en dat is heel dom tegen zo’n stelletje jankerds. Zo kan je die aanslag van pickford ook goed praten. Van dijk gaat in pickford zijn weg lopen dus eigen fout

18 oktober 2020 om 02:24

@ BVB058, wat een onzin, de aanslag van Pickford vergelijken met de "aai" van Frenkie.. En ja, Frenkie had het wellicht kunnen weten als hij Ajax had zien spelen tegen Getafe, jankerds eerste klas en bij elke zucht naar de grond. Goed toneelgespeeld en penalty verdiend. Erg jammer dat Frenkie daarna niet meer echt zichzelf was

18 oktober 2020 om 07:18

Iedereen kan contact zoeken en krijgt ie lekker een penalty? Het is de taak van de scheidsrechter en de VAR dit aan te pakken!

19 oktober 2020 om 11:33

Getafe is de ziekte van het voetbal. Zou verboden moeten worden om zo te spelen. Houthakkers met geen enkele positieve intentie.

De ene week kan het niet op que complimenten en nu is het weer niks.. Volgende pot is het weer anders en prijzen ze hem de hemel in. Niet teveel aandacht aan schenken en doorgaan.

Als dit een strafschop is... je ziet gewoon die aanvaller zich breed maken.. en als je je breedmaakt moet je niet vallen als er iemand teg

Het was helemaal geen strafschop? Misschien hadden de media beter de VAR moeten aanpakken? Getafe mocht altijd provoceren? Dat weet iedereen?

18 oktober 2020 om 09:47

Het was 100% een penalty.

18 oktober 2020 om 10:11

200%. Ligt contact maar er was contact. Naïef mannetje is het en het ziet er allemaal leuk uit dat draaien en kappen maar hoevaak komt er daarna een balletje terug of breed. Moet eens ophouden met het hypen van frenkie. Goede voetballer maar meer niet niks speciaals

19 oktober 2020 om 11:34

Ligt contact? Moeten we deze spelling serieus nemen? Matthijs de Licht?

Ach ja, ik moet zeggen dat heel Barca gewoon slecht speelt als team. Dembele denk dat je alleen maar mag dribbelen en verder is alles zo statisch als wat. Zowel Busquets als de Jong doen niks bijzonders met de bal maar kunnen ook vrij weinig bijzonders doen als de hele voorhoede stilstaat.

18 oktober 2020 om 10:35

Idealiter zou je gewoon 1 van de 2 moeten opstellen. Maar blijkbaar vertrouwt koeman frenkie niet alleen op de cdm positie.

Was het echt nodig. Moest hij eerst zo heeell slecht spelen totdat mensen zagen dat frenkie gewoon niet goed genoeg is voor barca?

18 oktober 2020 om 09:13

Nee voor jou misschien wij weten allemaal dat hij goed genoeg is.. heb je Messi zien spelen gisteren ?? Zeker ook niet goed genoeg voor barca .. dembele griezman lenglet waren allemaal minder , en dan nog een trincao die super slecht invalt

18 oktober 2020 om 10:14

Is ook niet moeilijk om goed genoeg te zijn voor dit barca. Denk dat the-one bedoeld frenkie te veel gehyped is en een prima speler is, maar niet van wereldklasse, gaat nooit het verschil maken of wedstrijden voor je winnen.

18 oktober 2020 om 17:39

Als je 80miljoen betaald verwacht je een speler die er gelijk al staat niet iemand die 2/3 jaar moet laten wennen

19 oktober 2020 om 11:35

Zoals Griezman bedoel je,? Vindt je dat niet veel erger??

Zo reageren op die penal overdreven. Het was ongelukkig omdat hij zich breed maakte. Vind zijn cijfer dus om t spel laag mag zijn maar nie om de overtreding. Het was bij iedereen zo matig ongelofelijk wat een passes, aannames enz

Gek om te zien dat hij onder de verguisde Valverde zijn beste wedstrijden heeft gespeeld en ja als aanvallende linker cm met Busquets als 6 achter hem. Het heeft allemaal niets met zijn positie te maken gehad. Nu speelt hij als linker van de dubbele 6 maar komt vaak genoeg op die linker aanvallende cm positie terecht. Ik heb vorig jaar alle wedstrijden van hem gezien en het moment waarna hij minder begon te spelen was die fout bij Espanyol uit toen hij wilde wegdraaien achterin. De bal werd afgepakt, rood en ze verspeelden de voorsprong. Drna kwamen er steeds meer twijfels in zijn dribbels en begon hij soberder te spelen. We moeten niet vergeten dat het heel anders is voetballen in Oranje dan in de Spaanse competitie. Bij NL doet hij wat ie wilt en kan meer ruimte creeeren voor zichzelf doordat hij zich overal aanbied. Bij Barca speelt hij in een veel kleinere ruimte doordat die Spaanse middenvelders tactisch heel slim zijn en vaak veel acties doorhebben. Hij lijkt hier heel veel moeite mee te hebben. Zijn arsenaal in zichzelf vrijmaken lijkt nog niet goed genoeg om zich zoals Xavi/Modric/Iniesta onder elke situatie uit te spelen. Misschien heeft dit tijd nodig. Misschien moet hij hiermee aan de slag om dit te trainen. Eigenlijk toch wel jammer dat hij Iniesta niet heeft meegemaakt want die kon hem genoeg tips geven. Frenkie is groot geworden om die befaamde dribbels en draai maar wnnr dit minder loopt zal hij een manier moeten vinden om het weer toe te passen. Zo niet dan meer risico in zijn passing leggen want op de Barca forums willen ze hem nu al op de bank zetten en Pjanic een kans geven

18 oktober 2020 om 10:38

Een kanttekening. Iniesta deed die dribbels in de kleine ruimtes en hoger op het veld dan frenkie. Frenkie dribbelt meer in en dan de bal afgeven aan iemand anders. Ik vind frenkie en iniesta totaal niet op elkaar lijken kwa spel. Misschien was het wel goed voor hem geweest om zo een grote naast zich te hebben. Maar die hij heeft ook in de vorm van busquets.

18 oktober 2020 om 11:58

Ik bedoel zodat hij leert om in de kleine ruimtes te dribbelen. Ook al dribbelt hij in bij Barca merk je alsnog dat de ruimtes daar ook klein zijn. Gister werd hij al bij de eigen zestien vastgezet. Al komt hij er daar langs zie je de volgende middenvelder er al weer heel kort op zitten. Vaak genoeg komt hij ook hoger aan de bal en zijn dribbels toe aangezien Busquets de 6 is die het meeste blijft hangen en hij meer naar voren speelt. Je merkt dat hij moeite heeft om in die kleine ruimte te spelen. Krijgt hij die ruimte wel meer zie je hem versnellen maar dit is vaak pas in de laatste fase van de wedstrijd. Dus daarmee zeg ik niet dat ze op elkaar lijken maar het zou wel handig zijn om van iemand te kunnen te leren die als middenvelder op alle mogelijke manieren zijn tegenstander kon omspelen

18 oktober 2020 om 12:05

Dan bevestigt het toch juist dat hij helemaal niks van iniesta weg heeft. Die kwaliteiten heeft hij dan gewoon niet. Dribbelen in de kleine kan je niet leren. Vind het grappig hoe anders mensen denken over frenkie. Jij vind hem een iniesta type maar ik zie dat voor geen enkele meter in hem. Vorig seizoen werd er geschreeuwd dat hij niet op de juiste positie speelt.Maar nu zeggen dezelfde mensen dat ze meer goals en assists van frenkie verwachten. Wtf man.

18 oktober 2020 om 13:30

Ik zeg dat zijn arsenaal nog niet goed genoeg is om zich net als Xavi/Modric/Iniesta uit elke situatie te redden. Daar had ook Busquets kunnen staan in zijn prime. Bijna alle topmiddenvelders kunnen dat. Zelfs Casemiro. Het gaat dus om het arsenaal vrijspelen. Met een hak wegdraaien, via de binnenkant van de voet en buitenkant. Waar de situatie om vraagt moet je dit allemaal kunnen toepassen. Ik zeg niet dat hij precies een Iniesta is maar wel een kwaliteit moet beheersen die Busquets ( in jou woorden meer zijn type ) ook beheerst. Snap je het nog? Ik heb trouwens altijd gezegd dat hij gwn als 8 moet spelen zoals vorig seizoen. Juist altijd de mensen gekraakt die over zijn positie begonnen. Paar meter meer naar links werd opeens een probleem om zijn mindere vorm te camoufleren

18 oktober 2020 om 14:35

Vond hem als 8 anders niet veel beter dan hij nu doet. Hij ging steeds naar voren en zodra hij tegen de muur aan kwam wist hij geen vooruitgang te maken. Dat is dan juist waar iniesta zijn kwaliteiten liet zien. Om die reden vind ik hem niet goed genoeg voor de 8.Die kwaliteiten bezit hij gewoon niet. En kan weliswaar te veel gebraagd zijn voor hem. Overigens snap ik je reactie wel hoor. Maar ik ben gewoon niet van mening dat hij zo een type speler überhaupt is. Ja hij kan soms leuk wegdraaien maar thats it. Kan uiteindelijk ook gewoon niet goed genoeg blijken. Ik wil hem als enige 6 zien en als het dan nog niks wordt kan barca beter verder kijken

Een penalty was te zwaar gestraft in mijn ogen. Feit is wel dat hij na de strafschop minder speelde, daarvoor was het gewoon goed dus snap niet waar altijd die zwaar overdreven kritiek op de Jong vandaan komt.

Ach, die Spaanse pers... Frenkie speelde gewoon een prima wedstrijd, tot hij in zijn gebruikelijke overijverigheid de fout maakte de prima donna van Toneelgroep Getafe aan te raken binnen de zestien. Belachelijke beslissing natuurlijk, die penalty, maar op e.o.a manier heeft Frenkie's zo nu en dan driftige gedrag binnen het veld dezelfde uitwerking op scheidsrechters als dat van Cruijff vroeger. Daar moet je in Spanje, waar allemaal van die kleine Franco'tjes rondlopen, mee uitkijken, maar dat leert ie wel. En verder, ach, als Griezmann die 100 procent kans gewoon benut is er niks aan de hand, maar arme Antoine dacht in die splít second alleen maar: "mon dieu...koeman...de pers... Messi.... Merde!!! en schoot de bal vervolgens richting Mars. Te veel druk op z'n schouders, net als bij die arme Dembele, die zich per se wilde bewijzen tegen de club waar drie jaar geleden zijn blessure-lijdensweg begon. Ik vermoed dat Koeman erop gokte dat dit Ousmane zou aanzetten tot grootse daden, maar het werkte averechts en hij had dan ook in de rust uit zijn lijden verlost dienen te worden.

18 oktober 2020 om 12:11

Precies dit. Hij veroorzaakt een penal, oké. Maar verder speelde hij niet bijzonder slecht. Deed gewoon zijn ding. Heel Barcelona speelt zonder idee. Ook al in de eerste potjes, maar die winnen ze en dan hoor je niemand. Wat een mega schijtploeg is dit Getafe trouwens. Alles wat voetbal saai kan maken, zit in dat team. En zoals je inderdaad al zegt: normaliter scoort Griezmann zo’n kans, wordt Nyom er al voor de rust afgestuurd, neem je drie punten mee naar huis en dan wordt Frenkie niet als zondebok gebruikt.

Hoe goed Frenkie kan voetballen heeft hij laatst in Oranje weer laten zien. Echt een hele goede speler maar hij moet wel constanter worden. Dan kan hij uitgroeien tot een van de beste middenvelders ter wereld

Frenkie speelde gewoon slecht voor zijn doen. Hij twijfelde teveel en nam ook paar slechte beslissingen. Die pass op Fati is een goed voorbeeld van hoe ik hem vaak vind spelen, hij tikte de bal nog één keer aan voordat hij de pass verstuurde, onnodig want hierdoor was Fati net buitenspel gaan lopen. Hij vertraagt de boel regelmatig en moet naar mijn mening vaker simpel spelen.

Kijk ik vind deze reactie van de Spaanse media een beetje kort door de bocht. Echter wil ik wel aangeven dat Frenkie de Jong de laatste tijd wel was meer wisselvallig spel laat zien, iets wat we bij Ajax nooit hebben gezien. Ik snap de kritiek op hem omdat we niet gewend zijn van hem dat hij de ene week een 9 haalt en de andere week een 5. Geef die jongen de tijd net als dat je Koeman de tijd moet geven. Er is nog steeds veel onrust bij de club op bestuurlijk gebied. Pas als dit voorbij is en de rust op hoger niveau is terug gekeerd, kunnen we de vruchten van Ronald Koeman pas echt gaan zien!

Gutgutgut, frenkie speelt een keer onvoldoende.

De eerste wedstrijden waren ze lovend en nu maakt hij een (dure) fout en gelijk de zondebok.

Het 4231 werkt een stuk beter dan 433.
Zou me eerder druk maken waarom een Dembele ronduit slecht presteert of Griezmann.

Ik vond de penalty erg makkelijk gegeven. Die speler van Getafe doet dat zo slim. Had de scheids niet gefloten waren de kritieken er waarschijnlijk nog geweest.

Wat ik niet begrijp is dat Frenkie als jonge jongen van Ajax naar Barcelona gaat.
Hij speelt direct en moet ook nog eens de lijnen uitzetten.
Ik vind dat er meer respect moet zijn, welke andere middenvelder van een nederlandse ploeg zou bij Barcelona meteen basis staan en zo belangrijk worden gemaakt.
Hij heeft pech dat er geen goede middenvelders of middenvelders in vorm lopen in Barcelona die juist Frenkie een beetje op sleeptouw nemen. Zodat hij rustig kan opbouwen zonder druk.

Ik heb mij gisteren ook kapot geërgerd aan de commentator die Ziggo op de wedstrijd had gezet. Dat was ook al zo'n eeuwige pessimist, die niet vaak genoeg kon benadrukken dat Barcelona weer helemaal terug bij af is en het allemaal niks is.het eerste wat dan in mijn opkomt is "gast, onder welke steen heb je geleefd?" Door die hele coronazeik is het seizoen later begonnen dan normaal, terwijl er wel gewoon evenveel wedstrijden voor de winterstop worden afgewerkt. Gevolg? Een enorm druk schema waarin de competitie, beker Champions League en wedstrijden bij de nationale elftallen elkaar in rap tempo opvolgen. Mag het dan een keer wat minder zijn als de coach enkele basisspelers rust geeft en de overige internationals drie interlands in anderhalve week in de benen hebben? Het is echt geen toeval dat gisteren zo enorm grote clubs in de problemen kwamen.

Hij speelde in mijn optiek best redelijk. Snelde zo nu en dan langs zijn tegenstanders en had een hoge pass-nauwkeurigheid. Hij blijft de speler die hij is, terwijl iedereen verwacht dat hij voor de aanvallende impulsen gaat zorgen. Dat is echt een verkeerd verwachtingspatroon. Die penalty was gewoon ongelukkig.

Ik denk dat het probleem vooral ligt bij een afwezige Messi, die veel minder in het spel betrokken lijkt te zijn, mede door hemzelf. Hij doet al jaren slenterend zijn ding, maar nu wordt het wel heel heftig. En de Franse jongens werken ook niet mee..

Was ten eerste al geen penalty, maar achteraf kun je idd zeggen dat hij slimmer had moeten zijn. Echter, met die spaanse kranten kun je ook echt niks. Speelt Frenkie goed, dan is het de messias. Speelt ie slecht, dan is Frenkie nog net niet verstandelijk beperkt..

Ben ik nou de enige die klaar is net dat hele gehype om Frenkie.
Leest elke dag wel Frenkie dit Frenkie dat.
Gast heeft 1 goede seizoen bij Ajax gespeeld en niet meer.
Zowel bij NL als bij Barcelona heeft hij zijn niveau niet meer gehaald.

Kijken of hij er over 2 jaar nog steeds staat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren