Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zirkzee raakt geblesseerd en ziet streep door Oranje-debuut gaan

Laatste update:

Een domper voor Joshua Zirkzee. De Bologna-spits, die was opgenomen in de voorselectie van Oranje, is geblesseerd geraakt aan zijn hamstring. Daardoor is Zirkzee de komende tijd uit de roulatie. De oefenduels van Oranje tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) gaat de Schiedammer sowieso niet halen.

Het noodlot sloeg zaterdag toe voor Zirkzee. De Nederlander raakte vlak voor tijd geblesseerd tegen Internazionale (0-1 nederlaag) en moest zich laten vervangen door Jens Odgaard.

Uit onderzoek blijkt nu dat Zirkzee drie tot vier weken aan de kant staat. De oefenduels van Oranje komen dus sowieso te vroeg voor de 22-jarige goaltjesdief.

Dat zal als een mokerslag voor hem aankomen. Zirkzee was juist zo aan de weg aan het timmeren met zijn tien competitieduels dit seizoen.

Daarom verdiende hij een voorselectie van Ronald Koeman, waartoe ook Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Memphis Depay (Atlético Madrid), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Cody Gakpo (Liverpool) en Brian Brobbey (Ajax) behoren.

Vrijdagmiddag maakt Koeman de definitieve groep bekend. Op 22 maart oefent Oranje tegen Schotland in de Johan Cruijff ArenA, alvorens naar Frankfurt af te reizen. Daar is Duitsland, gastland van komend EK, op 26 maart de tegenstander.

Het was de eerste voorselectie ooit voor Zirkzee. Ook Feyenoorder Quinten Timber zat voor het eerst bij de voorlopige groep. Laatstgenoemde wacht net als Nick Olij, die ook in de voorselectie zit, nog op zijn haasje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat alweer lekker met die blessures zo richting het EK...

11 maart 2024 om 13:58

Elke keer zo

11 maart 2024 om 13:59

Beter nu dan over 1,5 maand.

Balen, had hem graag zien spelen doet het echt goed bij Bologna. Hopen dat die snel herstelt.

Oeh zonde. En nu ik gisteren hoorde dat Brobbey z'n hamstring ook op zwaar gespannen staat, kunnen we bij Oranje niet nog een blessuregeval gebruiken in de spitspositie.

11 maart 2024 om 14:34

Nouja, gelukkig gaat het maar om spitsen die niets bewezen hebben in Oranje. Hopen dat Malen, Memphis en Gakpo fit zijn en Simons zijn draai eindelijk in Oranje weet te vinden

11 maart 2024 om 15:55

Nu voor Oranje nog geen ramp als ze wel kunnen spelen met het EK is belangrijker.

Heel vervelend voor hem. Was toch benieuwd om hem in het Nederlands elftal te zien (als hij definitief opgeroepen werd). Je hoort dat Brobbey ook al weken last heeft van zijn hamstring. Zal het komen dat deze relatief jonge spelers toch te veel wedstrijden spelen ? Waarbij ze als aanvaller natuurlijk ook explosief moeten zijn en veel duels uit vechten.

11 maart 2024 om 15:57

Bij Zirkzee gewoon pech denk ik. Speelt ook niet bijzonder veel aangezien zo'n Bologna geen Europees speelt. Gewoon een prima aantal, niet te veel, niet te weinig. Heeft zo'n 1000 minuten minder dan zo'n Hato dit seizoen om je een idee te geven. Zo'n Simons speelt de afgelopen 1,5 jaar ook zo'n beetje alles. Brobbey heeft de afgelopen jaren nog nooit zoveel minuten gemaakt in een heel seizoen als het aantal waarop hij nu al zit. Bij hem was het wel te verwachten dat het problemen zou opleveren.

Oeh vooral persoonlijk erg vervelend. Veel blessures in aanloop naar de wedstrijden.

Heel zuur voor zowel Zirkzee zelf en voor Oranje.. De spitspositie is toch een plek die naar mijn idee nog wat wankel is richting het EK. Zegt genoeg dat Weghorst toentertijd zoveel speelminuten heeft gekregen. Was erg nieuwsgierig hoe Zirkzee het zou doen bij Oranje in de spits, heeft mij aangenaam verrast bij Bologna met een killer instinct en bijzonder goede techniek voor zijn lengte.

Ah dat is jammer voor Zirkzee. Maar dan zijn we wel meteen van de discussie af wie in de spits staat bij Oranje. Dat is dus Brobbey. Succes met het hersteltraject Joshua.

11 maart 2024 om 14:22

@ali boembari

Naar mijn idee is de kans veel groter dat Memphis of Gakpo in de spits staat dan zowel Brobbey als Zirkzee op het moment.

11 maart 2024 om 15:03

Gakpo in de spits ben ik persoonlijk niet zo een fan van. Vind hem echt goed op linksbuiten maar als spits toch iets te onzichtbaar. Plus we moeten niet doen alsof iedereen maar tegenwoordig die een beetje snel is in de spits kan spelen. Dat is echt een vak apart.

11 maart 2024 om 15:49

Op basis van zijn veilige keuzes voor bekende jongens in het verleden kun je er wel vanuit gaan dat Koeman kiest voor Depay in de spits, met Weghorst als zijn back-up.

Kan meteen fluiten naar een EK selectie dan, als Koeman je niet van dichtbij aan het werk heeft gezien nodigt hij je niet uit.

Gelukkig hebben we Super Wout.

11 maart 2024 om 14:39

LUUKINHOOO

11 maart 2024 om 15:04

Luuk voelt zich te goed voor Oranje.

11 maart 2024 om 15:52

Gelijk heeft hij, ik was ook niet zes weken lang in een hotel gaan zitten met Depay, Lang en Wijnaldum.

11 maart 2024 om 15:57

Zo had ik er nog niet over nagedacht, heb opeens een stuk meer begrip voor zijn keuze

11 maart 2024 om 16:19

Allemaal Psvérs toch? En met Lang nog een bekende ook. Kunnen ze gezellig kletsen over worstenbroodjes.

11 maart 2024 om 16:46

Van Roosmalen heeft daar ooit een geweldige column over geschreven, over Brabanders en hun trots voor worstenbroodjes. Die begon met:

‘Ga 15 meter de grens van Brabant over en ze beginnen je al dood te gooien met de lokale lekkernij: worstenbroodjes. Worstenbroodjes.. Dat is brood. Met worst.’

Geniale column.

11 maart 2024 om 17:16

Denk dat de tegendraadse Lang gaat pleiten voor een saucijzenbroodje. Dus om een discussie uit te lokken: worstenbroodje of saucijs?

11 maart 2024 om 16:44

Gelukkig hebben we een speler die tenminste keihard vecht en keihard zijn best doet inderdaad! Door hem gingen we bijna door op het WK2022. Ik en vele anderen zijn blij met Weghorst

11 maart 2024 om 16:53

Ja.. succes ermee.

Wat had ik hem graag zijn debuut zien maken. Heel erg balen dit…

Nou doei EK. Koeman gaat hem echt niet in de EK selectie opnemen zonder hem uitgetest te hebben. Of er moet heel wat spitsen afvallen met blessures.

11 maart 2024 om 15:17

Precies dit. Erg zonde. Zal hem misschien wel meenemen maar naar een basisplaats kan hij fluiten.

Doodziek, nu gaat Koeman onze beste spits niet meenemen.

11 maart 2024 om 15:04

Hij neemt Brobbey gewoon mee hoor dus de beste spits is erbij.

11 maart 2024 om 15:38

Ik denk dat Zirkzee gezien zijn prestaties niet minder is en wellicht zelfs beter is dan Zirkzee. Een stuk dynamischer en technischer.

11 maart 2024 om 15:57

Hoeveel wedstrijden van Bologna heb jij gekeken dit seizoen Ali?

11 maart 2024 om 15:59

Genoeg om te zien dat Brobbey beter is.

Veel (spier)blessure's de laatste tijd voor Oranje spelers (toekomstige).
Van de Ven, Brobbey en Zirkzee al met de hamstring, waarbij Brobbs nog wel kan spelen waarschijnlijk...

Ben bang dat hij dan ook niet meegaat naar het EK. Denk dat Koeman spelers wel eerst wil zien van dichtbij op trainingen en ook wel oefenpotjes, voordat hij iemand definitief meeneemt... Maar goed. Misschien komt hij dadelijk terug en schiet hij er nog een x aantal in bij Bologna...

Frenk ook nog eruit een tijdje, hele jammer allemaal.

Van de Ven kunnen we nog wel opvangen. Voorin is de spoeling wel wat dunner qua fatsoenlijke opties. Weghorst is dat in mijn ogen niet...

Nu heb je nog Depay Malen en Gakpo over. Eventueel Brobbey als die fit is...

Erg spijtig voor hem.
Zelf kijk in nooit naar wedstrijden uit de Italiaanse competitie en ik was benieuwd om hem aan het werk te zien bij Oranje.

Off topic: in het bericht staat "zirkzee was juist zo aan de weg aan het timmeren met zijn tien competitieduels dit seizoen". Dit moet volgens mij tien competitiedoelpunten zijn.

Jammer zeg had hem graag is willen zien in Oranje omdat ik hem niet vaak zie spelen in Italië. Je hoort wel erg goeie verhalen over hem, vooral dat die voetballend sterk is.

Balen! Had hem graag zn debuut zien maken. Hopelijk blijft die in aanmerking komen voor t EK.

Zonde zeg had hem en malen graag zien spelen deze wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren