Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordi Cruijff stelt deel Ajax-achterban teleur: terugkeer definitief van de baan

Laatste update:

Jordi Cruijff heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn keuze om te vertrekken bij Barcelona. De 49-jarige zoon van Johan Cruijff besloot halverwege mei zijn vertrek bij de Catalaanse grootmacht kenbaar te maken en nu blijkt waarom, daar hij zijn trainerscarrière nieuw leven in wil blazen. Cruijff gooit daarmee indirect de deur voor een terugkeer naar Ajax dicht.

In gesprek met The Athletic blikt Cruijff terug op zijn dienstverband bij Barcelona. De Nederlander treedt op 1 juli officieel uit dienst. "Barça belde me toen de club zich in een zeer moeilijke situatie bevond. Die oproep wilde ik beantwoorden. Barça bood me vorig jaar nog een langdurige verbintenis aan. Maar ik koos voor een kort contract, omdat ik voelde dat ik weer trainer wilde zijn", aldus Cruijff.

Die lokroep wordt kracht bijgezet nu hij meerdere aanbiedingen heeft ontvangen. "Ook van clubs uit de MLS, maar toen kon ik geen ja zeggen. Ik sta open voor verschillende situaties en spreek meerdere talen. Toen ik in China was, kreeg ik ook aanbiedingen uit LaLiga. Maar ik wilde mijn contract respecteren. Timing is heel belangrijk, dat weet ik. Ik ga kijken welke aanbiedingen er komen en hoe ik me daarbij voel."

Cruijff werd bij Barcelona intern gezien als potentiële opvolger van Mateu Alemany, maar besloot een maand geleden om de club na twee jaar te verlaten. De oud-voetballer was in het seizoen 2021/22 technisch adviseur van de Catalanen, alvorens hij vorig jaar zomer promoveerde tot sportief directeur. De achtvoudig international van Oranje kwam 54 keer uit voor Barcelona tijdens zijn actieve loopbaan.

Door het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar werd de naam van Cruijff de voorbije weken veelvuldig in verband gebracht met Ajax. De Amsterdammers willen het zogeheten Ajax-dna terugbrengen binnen de club en daar moest de voormalig jeugdspeler een bijdrage aan leveren. Cruijff heeft echter andere plannen en mikt op een terugkeer op het trainingsveld. Hij stond in het verleden aan het roer bij Ecuador, Maccabi Tel Aviv, Chongqing Lifan en Shenzhen FC (beiden China).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Ajax heeft een paar kandidaten over nu:

Daniel de Ridder , oud-Ajax spelers en heeft Gymnasium en Bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond
Clarence Seedorf. legende als voetballer, groot netwerk en bijzonder intelligente man
Nigel de Jong, oud-Ajacied en zakelijk instinct moet wel los geweken worden bij de KNVB
Ricardo van Rhijn, meer dan 100 wedstrijden voor Ajax gespeeld en heeft afgelopen jaar al meegelopen met het management van Ajax

22 juni 2023 om 09:56

Geef ook even aan hoeveel jaar ervaring deze mensen hebben als algemeen directeur en als algemeen directeur van een voetbalclub. Zijn we snel klaar denk ik

22 juni 2023 om 10:05

Aja heeft een ervaren bestuurder nodig en daarnaast iemand met Ajax dna om deze bestuurder op te volgen. Net als met Vd Sar destijds. Maar dan nu wel succesvol en voor de lange termijn. Er is domweg niemand met Ajax dna beschikbaar die genoeg ervaring heeft om deze functie in te vullen.

22 juni 2023 om 10:11

Klopt er zijn echt weinig kandidaten. Misschien Michael Kinsbergen en Patrick Kluivert als enigste? Eerstgenoemde is geen oud-Ajax speler maar heeft wel bij Ajax (succesvol) rondgelopen als AD. Kluivert heeft bestuurlijke ervaring kunnen opdoen in de keuken van PSG en Barca en heeft natuurlijk wel Ajax-DNA

22 juni 2023 om 10:28

Ik moet lachen om jouw optie Kluivert. Bij PSG en Barça was hij zo weg. En niet zonder reden denk ik dan.

22 juni 2023 om 10:47

Als er weinig kandidaten zijn dan pas je toch je vraag even aan en zijn de namen die Bundy opnoemt toch helemaal niet zo gek nog niet.

22 juni 2023 om 10:48



Ajax moet het proberen bij Maxwell. Heeft bij Ajax, Inter, Barcelona en PSG gespeeld en heeft dus een netwerk. Ook heeft hij ervaring opgedaan als assistent technisch directeur bij PSG en weet dus wel hoe het werkt binnen een club. Heeft daar tevens een Uefa Management papiertje voor op zak. Ligt goed in de markt in Braziliã«. Daarnaast is dat een bijzonder aimabele jongen en heeft hij een vlotte babbel. al met al wat mij betreft het totaalplaatje voor ajax. Vrijwel alles gewonnen wat er te winnen valt op voetbalgebied dus een prima uithangbord voor de club.

22 juni 2023 om 10:52

Maxwell wordt ervan verdacht zijn vrouw aangerand en mishandeld te hebben die noemde ik daarom niet in het rijtje

22 juni 2023 om 11:04

Ik vind dit zo'n enorme onzin die ik de hele tijd lees! "we motene een algemeen directeur met Ajax Dna". Voor een bestuurder van een aandeelhoudersbedrijf, voor het grootste sportmerk van Nederland, een organisatie van honderden mensen...daar moet je gewoon een professional op ietten met een proven trackrecord in het leiden van dit soort organisaties.
Ik vond het destijds al belachelijk dat vd Sar ooit werd aangesteld als Marketing Directeur met een versnelde Johan Cruiff University opleiding op zak en geen enkele ervaring in marketing ovan merken. Die werd natuurlijk eerst enorm ondersteund door Menno Geelen . Toen ie later Algemeen Directeur werd moest ik nog harder lachen. Maar weer werd hij eerts jaren aan de hand gehouden door Michael Kinsbergen en later door Maurits Hendriks. Zelf was ie meer een boegbeeld, voor vergaderingen met andere topclubs in Europa of de Uefa. Maar een capabel bestuurder? Nooit geweest. Kan ook niet. Daar heb je jaren ervaring, charisma en opleiding voor nodig.
Als je zo graag voetbal en Ajax DNA wil hebben (en dat is ook belangrijk) dan moet je dat op de voetbaltechnische posities zetten. Dus Hoofd opleidingen, Trainer, of TD. Daar heb je wat aan je oud speler connecties en je voetbalinzicht. Niet op general management.

22 juni 2023 om 11:44

Perfect verwoord Clark.

22 juni 2023 om 11:47




Clark,

Ik vind het altijd zon onzin dat een algemeen directeur een proven trackrecord moet hebben. Zou je mij kunnen uitleggen waarom dat zo zou moeten zijn en zou je mij tevens kunnen uitleggen wat in jou optiek een algemeen directeur zoal uitvoert op dagelijkse basis? ik heb vaak de indruk dat mensen de functie van Algemeen directeur nogal overschatten in de voetbalsector.

Belangerijker dan de algemeen directeur is de technisch directeur bij een voetbalclub. Als die de lijntjes kort houdt en een goede selectie bij elkaar raapt dan heeft de algemeen directeur namelijk vrij spel in zijn doen en laten. In principe hoeft een algemeen directeur niet gek veel te kunnen zolang het technisch gedeelte maar functioneerd. En natuurlijk geeft de algemeen directeur uiteindelijk de klap op een tranfer. Maar het is de technisch man die de strategie voor zon transfer al heeft uitgerold.



22 juni 2023 om 11:49

Amen clark. Lijkt wel alsof bij velen Ajax dna belangrijker is dan of iemand geschikt is voor die baan. Echt triest. We hebben ook jaren Ajax dna als trainer gehad met de boer en nu net Heitinga. Nou in dat voetbal wat we toen zagen zat ook totaal geen Ajax dna en bij buitenstaanders als Bosz en ten hag wel. Dus waarom is dat zo belangrijk vraag ik me af. Is iemand geschikt voor een baan en heeft die persoon ervaring. Kwaliteit boven labeltje

22 juni 2023 om 11:53

@superman,

Dat hangt er vanaf hoe de rol van AD wordt ingevuld.
Sar was een ambassadeur, geen bestuurder. Dat hoeft niet persé erg te zijn, als je anderen hebt die die rol op zich nemen.

22 juni 2023 om 10:26

Maar dat zijn voetballers met een Ajax verleden, geen bestuurders.

22 juni 2023 om 10:47

Menno Geelen heeft afgezegd omdat hij vindt dat het iemand met een ajax achtergrond en grote status als voetballer moet zijn. Hij merkte hoeveel makkelijker je in het buitenland wat gedaan krijgt daardoor. De algemeen directeur is wat dat betreft meer een soort ambassadeur, terwijl het kantoorwerk gedaan wordt door Geelen (commercie), drinkhuis (pers), Susan Lenderink (financiën), Hendriks (personeelszaken?) en mislintat (voetbalzaken).

22 juni 2023 om 13:58

@siepie: Als dat zo zou zijn he, waarom heeft VD Sar dan jarenlang al die shit over zich heen gekregen? Wat kon hij er aan doen dat het een slechte directeur was, maar hij was in ieder geval wel een grote voetballer.

Doe toch maar liever een goede bestuurder als je het mij vraagt.

22 juni 2023 om 10:28

Voor het aansturen van een beursgenoteerde onderneming zijn er betere kwalificaties nodig.

22 juni 2023 om 10:31

Ja aan die namen had ik nog niet gedacht. Die eerste 2 wat mij betreft een goed plan. En anders een ervaren man/vrouw ergens anders weg kapen?

22 juni 2023 om 10:33

Ik vind het wel verfrissend dat je met totaal nieuwe namen komt.
Het zijn onervaren mensen, maar ervaring zegt niet alles natuurlijk.

Misschien brengen deze kandidaten wel een totaal nieuwe dementie bij Ajax mee aan inzicht.
Of ze het gaan worden is een 2e natuurlijk. Je krijgt van mij in ieder geval een duimpje!

22 juni 2023 om 10:39

Ik denk dat je dimensie bedoeld

22 juni 2023 om 11:13

Dat bedoel ik inderdaad, excuus, typfoutje

22 juni 2023 om 12:04

Ajax staat in de brand: Laten we Ricardo van Rhijn naar voren schuiven 👍👍👍

22 juni 2023 om 18:04

Seedorf heeft Cambridge University afgerond en heeft wel degelijk ervaring als club bestuurder. Jonk kan in principe weer terug want VdSar en Bergkamp zijn weg daarnaast heb je Patje Kluivert nog, td geweest bij Barça en PSG. Kies maar!

23 juni 2023 om 00:42

Demy de Zeeuw is een slimme en zakelijke jongen. Wellicht is hij ook een optie.

Eigenlijk nergens op gebaseerd, maar ik zie Jordi meer als een bestuurder dan als een trainer. Lekker meeliften op de naam Cruijff en Barcelona en daarmee een mooi netwerk opbouwen waardoor je werkelijk overal binnenkomt.

22 juni 2023 om 10:05

Als Jordi één ding heeft ondervonden, dan is het wel dat hij niet kan of wil liften op de naam Cruijff. Deze weegt veel te zwaar. Jordi heeft heel duidelijk altijd zijn eigen weg gevolgd en nooit iets gedaan dat boven zijn kunnen zou liggen. Is, op Ecuador na, overal geslaagd. En dat van Ecuador had te maken met wisseling van de wacht in bestuur + covid19.

Dat mensen nog steeds denken dat ie kan liften op zijn naam, onderstreept dat alleen maar.

22 juni 2023 om 10:54

Ik bedoel dat ook absoluut niet negatief. Als trainer sta je veel meer in de spotlight dan als bestuurder. Hij zal zich (waarschijnlijk) nooit kunnen meten aan zijn vader en dat mensen dat verwachten is ook onterecht. Maar ik blijf bij mijn statement dat de naam Cruijff bepaalde deuren voor hem opent. Profiteer daar gewoon van door sneller jouw doelen te bereiken, uiteraard door kwaliteit te leveren. Had hem graag bij Ajax gezien

Ik zou Jordi Cruijff als trainer weleens willen zien bij een subtopper in 1 van de grootste competities. Dus een club uit Engeland, Spanje, Italië, Duitsland of Frankrijk. Direct een goede graadmeter.

22 juni 2023 om 12:28

Waarom? Kijkend naar z'n CV zou een middenmoter in de Eredivisie een goede eerste stap zijn. Even z'n achternaam wegdenken.

VZ laat gewoon weer een belangrijk iets uit het interview weg: Jordi geeft aan hij voorbereid is op beide rollen (trainer en sportief directeur) en het NIET betekent dat hij niet meer als sportief directeur wil werken.

Het was toch eigenlijk ook nooit echt een optie. Die man heeft vrij weinig met Nederland of met Ajax. Alleen zijn vader bindt hem steeds aan die club. De beste man is praktisch een Spanjaard.

Jordi Cruijff is een wereldreiziger. Die verkast om de zo veel tijd van het ene naar het andere werelddeel. Ik heb ook nooit de indruk gehad dat hij ambieerde bij Ajax van der Sar op te volgen. En daarbij, zou hij nu echt nog een enorme binding voelen met Ajax? Ik denk dat hij vooral het Barcelona DNA bezit. Niks mis mee. En uit zijn verhaal is op te maken dat hij waarschijnlijk richting Amerika/azië vertrekt. Zal me benieuwen….

Op naar Saudi Arabie als trainer van CR7 en co.

Heb eigenlijk geen idee of hij een goede trainer is. Heb er ook niet echt een beeld bij. Zijn achternaam is natuurlijk zowel een vloek als een zegen. Die opent deuren, maar wekt ook gelijk hele hoge verwachtingen.

Teert deze kerel niet alleen op de legacy van zijn vader, waardoor er automatisch heel veel deuren open gaan voor hem. Want ik ken m verder niet als trainer zijnde, maar zal wel gelijk ergens goed terecht komen puur door zijn achternaam

22 juni 2023 om 10:27

Juist niet, anders had hij wel door die deuren heen gelopen. Bewandeld naar mijn idee echt compleet zijn eigen pad. Enige dat hij met Johan gemeen heeft is zn achternaam

22 juni 2023 om 12:27

@westend - De man had een functie bij Barcelona, kreeg een beleidsfunctie bij een topclub in Israel, heeft bij wat Chinese clubs gewerkt en was even bondscoach van Ecuador. Die kreeg hij echt niet op basis van zijn geweldige CV hoor.

22 juni 2023 om 13:07

Want alleen een Cruijff komt binnen bij Israel, china en Ecuador? Kom op zeg, dat had hij op basis van zijn eigen voetbalverleden nog wel bij elkaar kunnen regelen. De achternaam heeft vast geholpen, maar om nou te zeggen dat hij uitsluitend legacy van Johan is geweest is zwaar overdreven. Redelijk self made man

22 juni 2023 om 11:38

niet echt, de naam helpt wel hier en daar natuurlijk.

maar mensen vergeten ook dat deze jongen echt wel kon voetballen, en daarnaast het ook verdienstelijk heeft gedaan bij club maccabi tel aviv. over zijn periode bij larnaca, barca en die paar chineze clubs heb ik minder kijk op.

Terugkeer? Welke terugkeer. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit iets bij Ajax gedaan heeft. Heeft volgens mij ook nooit in de jeugd gevoetbald, maar daar kan ik naast zitten.... het enige dat in mijn ogen terug zou keren is de naam Cruyff...

22 juni 2023 om 10:15

Supergroover: voor jouw informatie, hij heeft van 1981 tot 1988 in de jeugd van Ajax gevoetbald

22 juni 2023 om 12:47

Thanks 👌

Beteuterd?
Nee hoor.. dit is de enige Cruijff die geen band met Ajax heeft.
Heb überhaupt de hoop niet gehad.

Goede zaak! Mist net als Sar het niveau om een beursgenoteerde onderneming aan te sturen.,

Tsja, we moeten Steijn echt maar de kans geven maar gezien Jordi weer wil gaan coachen, had die voor Ajax natuurlijk ook een prima optie moeten/kunnen zijn. Zullen ze hem wel gepolst hebben überhaupt?

22 juni 2023 om 14:08

Ja, hij moet een paar jaren kleine club coachen, dan als hij heel goed doet als coach en prijzen mee wint, kan hij over 4 jaar of later echt coach van Ajax worden. Ik denk namelijk dat hij Ajax echt niet afvalt, echter is heeft hij wel Ajax-DNA en FC Barcelona-DNA, wat het ook voor Ajax zeer belangrijk is.

Jordi heeft nu aangegeven om weer trainer te zijn, moeten we respecteren. Jordi is niet gepolst voor een trainersfunctie bij Ajax, maar over paar jaren kan het wel actueel worden als tijd voor is.

Hij laat mij als Ajacied helemaal niet beteuterd achter!

Stop met invullen voor mij!😉

Tja, Barcelona op je CV dus als je controle wilt krijgen over wat je wilt gaan doen, is het nu. Er gaan ongetwijfeld aardige clubs komen die de gok gaan wagen. Verder vind ik die heisa omtrent Jordi Cruijff sowieso wat overtrokken. Zonder z'n achternaam zou hij nooit bij Barcelona aan de slag gekund hebben en zou men hem niet eens naar voren schuiven voor functies bij clubs als Ajax. Waar we normaal totaal niet onder de indruk raken van bestuurders of trainers die iets goeds doen in Israel, wordt dat bij hem gebruikt om toch iets van bewijs te hebben van zijn capaciteiten. Niet dat hij geen goed werk heeft afgeleverd hoor, maar het is natuurlijk wel relatief. Onderaan de streep is het nog steeds afwachten wat zijn capaciteiten zijn.

Prima, was er sowieso al geen fan van om weer voor een risico te kiezen. Zet er gewoon een zwaargewicht neer. Mensen onderschatten zo wat het inhoudt om AD van een groot bedrijf te zijn. Is niet alleen met een leuke achternaam of als oud voetballer een beetje netwerken…

Altijd dat ajax Dna, dan kunnen ze net zo goed mij vragen, 😀 nee er moet gewoon iemand komen op die positie met ervaring in management, aangezien ajax ook gewoon een bedrijf is

Het is vooral een twijfel kont die Jordy, Dan wil hij weer trainer worden , dan weer een bestuurlijke functie, teert vooral op zen achternaam

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren