Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Verweij voorziet Ajax van tip: ‘Als je een goed gesprek aangaat, wie weet’

Laatste update:

Mike Verweij denkt dat de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax beseft dat de club ‘een voetbalman’ nodig heeft als algemeen directeur. In de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf gaat de journalist in op enkele namen. Verweij denkt dat Ajax een reële kans maakt bij zowel Jordi Cruijff als Frank Rijkaard. “De namen die genoemd zijn, als je daar werk van maakt, dan is dat reëel.” Ajax gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger van Edwin van der Sar, die eind mei zelf zijn functie neerlegde bij de Amsterdamse club.

Waar presentator Pim Sedee een helse zoektocht lijkt te verwachten, denkt Verweij daar tamelijk anders over. “De namen die genoemd zijn, als je daar werk van maakt, dan is dat reëel.” De journalist denkt dat Cruijff in ieder geval interesse heeft in de functie bij Ajax, terwijl hij ook denkt dat Rijkaard er eventueel voor openstaat. “Als je een heel goed gesprek met Frank Rijkaard aangaat, wie weet. Hoeveel pogingen zijn er nu echt ondernomen? Hij heeft heel snel aangegeven dat hij het niet wil, maar als je hem er echt van weet te overtuigen dat het van cruciaal belang is… Wanneer je met Koeman spreekt, en dat schijnt ook bij Guardiola en Rijkaard zou te zijn: als je aan de erfenis van Johan Cruijff komt zijn zij gewoon bereid om heel veel te doen.”

Valentijn Driessen denkt dat de manier waarop toenadering wordt gezocht belangrijk is bij het benaderen van een nieuwe algemeen directeur. “Het hangt er natuurlijk heel erg van af wie er komt en hoe je dat presenteert. Geef je gewoon een belletje of stalk je hem? Je hoort soms van spelers dat ze de hele zomer gestalkt worden en uiteindelijk ‘ja’ zeggen. Zoals bij Ruud van Nistelrooij en Xavi Simons. Dus wat dat betreft... Maar als Pier Eringa komt bij Rijkaard zegt hij: ‘Wie ben jij en wat heb jij voor Ajax gedaan?' Je zal echt een strategie daarop moeten loslaten.”

Het valt Sedee op dat andere journalisten zich ergeren aan het feit dat het ‘Ajax-DNA’ zo belangrijk wordt geacht, maar Verweij kan zich daar niet in vinden. “Ik loop inmiddels vijftien jaar bij Ajax rond en zie heel veel stukken voorbij komen van journalisten die sinds 2011 niet meer op De Toekomst zijn geweest. Dus ja, die hebben in ieder geval niet het Ajax-DNA denk ik.” Commercieel Menno Geelen stelt zich in ieder geval niet beschikbaar voor de functie van algemeen directeur, maar zal tot 1 augustus wel de taken van Van der Sar overnemen. Indien de Amsterdammers dan nog geen opvolger hebben aangesteld blijft hij actief als algemeen directeur ad interim.

Moet Ajax alsnog een poging wagen om Rijkaard aan te stellen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is de eerste keer dit jaar dat ik die man iets zinnigs heb horen zeggen

10 juni 2023 om 09:26

@Donkerblauw,

Behalve dat Rijkaard al diverse malen heeft aangegeven geen enkele functie in de voetballerij te ambiëren..

En Jordi Cruijf heeft nooit ergens langer als 2-3 jaar gezeten, meestal zelfs korter…

10 juni 2023 om 09:54

@d-bergkamp, en daarbij, de man is nog nooit AD geweest. Noem dan een voetballer met bestuurlijke ervaring die kan communiceren. En als je die niet kan vinden, een die ervaring heeft als ondernemer oid.Rijkaard en Cruijff hebben allebei nul ervaring in bestuurlijke functies, TD is meer gericht op het technische beleid dan het aansturen van een organisatie.Ik zou nog eerder dan aan iemand als Demy de Zeeuw denken, succesvol ondernemer die meerdere bedrijven heeft opgezet, geeft leiding aan een hoop personeel en kent de club. Maar zie wal in de ogen van Verweij waarschijnlijk niet genoeg interlands en CL wedstrijden op zijn naam hebben, veel belangrijker in een bestuurlijke functie. Als het gaat om een uithangbord kan een voormalige wereldster handig zijn, maar geef die dan een directietitel zonder personeel en verantwoordelijkheden. Beetje zoals grote bedrijven doen bij voormalige premiers als Balkenende, betaald golven met mooie titel, maar geen operationele verantwoordelijkheden.

10 juni 2023 om 11:44

@Amsterdam

Ben dan ook 1 van de weinige die bijvoorbeeld wel blij is met Van Halst in de RVC. Die heeft ondertussen ook een heel succesvol eigen bedrijf dat management opleidingen verstrekt.

Voor Algemeen Directeur zijn er een paar oud spelers interessant, maar de enige die ik zou willen zien is Nigel de Jong.

Die startte in Duitsland al eigen bedrijven naast zijn voetbal carrière, is zakelijk gezien een succes geweest. Spreekt 4-5 talen, Ajacied, zegt weinig (lees: geen) domme dingen in de media. Analyses kloppen eigenlijk altijd. En heeft bij toch wel (sub)top clubs in diverse landen gespeeld.

10 juni 2023 om 13:11

Seedorf als AD zou ik dan ook wel zien zitten. Erg geliefd in de internationale voetbalwereld, spreekt 6 talen, als ik mij niet vergis ook enige bestuurlijke ervaring. Ik weet alleen niet hoe hij zelf tegen ajax aankijkt en hoe er binnen ajax tegen hem aan wordt gekeken

10 juni 2023 om 14:33

Real Amsterdam, eens lijkt mij ook een hele goede optie.

10 juni 2023 om 14:59

Ik vind Van Halst prima, niet vanwege bestuurlijke ervaring; meer omdat ik denk dat hij prima is in het kritische vragen stellen die over voetbal gaan. Als Mislintat een plan heeft, is hij denk ik uitstekend in staat vragen te stellen, waarom zo, heb je hieraan gedacht, wat doe je als dit gebeurt, etc. Dat klinkt heel simpel, maar echt goed denken in scenario's en daarover uitvragen zonder dat de ander je een lul gaat vinden is echt een skill die meeste oud-voetballers niet hebben. Beter iemand die dit kan dan iemand met 5 gouden ballen die het niet kan bij wijze van. Meer hoef je ook niet te doen, veel voetbal ervaring is ook belangrijk natuurlijk, maar niet alleen maar. Sneijder of vd Vaart zou ik nooit op die stoel willen zien, terwijl ik Rafael wel prima vind als boardmember zonder operationele rol. Gewoon netwerk benutten, handjes schudden bij events, operationele mensen laten profiteren van zijn netwerk, etc.

10 juni 2023 om 09:29

Valt wel mee toch? Ten eerste word ik niet goed van de term Ajax dna. Ten 2e heeft hij het weer over Rijkaard die al tig keer heeft aangegeven niks meer te willen doen in het voetbal. Jordy Cruijff heb ik zelf helemaal niks mee. Hij heeft nog nooit laten zien iets met Ajax te hebben dus hoezo Ajax dna? Alleen zijn naam heeft hij mee. Zoek nou maar gewoon geschikte kandidaten ipv iemand die ooit bij Ajax heeft gewerkt. Wat een onzin allemaal!

10 juni 2023 om 10:17

Echt hè. Om gek van te worden. Je hoeft maar 1 keer een bal bij Ajax getrapt te hebben en dat is al genoeg volgens dit soort mensen. Ervaring hoeft niemand te hebben.

10 juni 2023 om 11:44

Die term is zo xenofoob. Nota bene na de succesjaren met een voormalig PSV-assistent als hoofdtrainer.

Een ander voorbeeld: Robert Eenhoorn schijnt Feyenoord-supporter te zijn en heeft een honkbalverleden. Geen 'AZ-DNA' dus. Nou, onder zijn bewind is de Alkmaarse club in een diep dal geraakt. Oh, wacht...

10 juni 2023 om 12:41

Allebei ongeschikt. Zoek iemand met ervaring in het leiden van een beursgenoteerde onderneming met Ajax-dna. A la Theo van Duijvenbode.

Rijkaard heeft nog maar 205000x laten weten dat hij niet terug wil keren in de voetballerij. Die kan je inderdaad best polsen.. 👍🏼

10 juni 2023 om 09:27

1x meer kan dan toch geen kwaad ?

10 juni 2023 om 12:02

Hij vond het als trainer al stressvol en jij denkt dat hij dan algemeen directeur gaat worden? We hebben gezien met Van der Sar wat voor enorme druk dat met zich meebrengt. Rijkaard is kansloos want die gaat het echt niet doen…

10 juni 2023 om 14:26

Het was maar een grapje.....messibazoer had het over 205000x....kortom je hebt de grap gemist.

10 juni 2023 om 09:28

Zou Mike sieren iets vaker te luisteren en iets minder zelf aan het woord te zijn. Is hij ook meteen beter op de hoogte. Niet onhandig voor een journalist.

10 juni 2023 om 09:33

Weinig journalisten tegenwoordig die echt nog op de hoogte zijn haha

Het zijn vooral eigen meningen en aannames en gokjes de wereld ingooien.

10 juni 2023 om 09:34

Dan is het aan ons ze daar op te wijzen Mike en verbetering te eisen 😏

10 juni 2023 om 09:38

Inderdaad, Rijkaard wil rustig genieten van zijn "oude dag" en niet meer op de voorgrond treden. Een rol als deze is juist op de voorgrond. En daarnaast, wat maakt Rijkaard geschikt voor die functie? Omdat het Rijkaard is en hij goed kon coachen?

Het zoeken naar een Ajax-icoon, zonder enige ervaring of in redelijkheid, de juiste vaardigheden, is gewoon niet handig.

10 juni 2023 om 10:28

Dat ligt iets genuanceerder. Rijkaard doelde specifiek op het trainer zijn.

Op de achtergrond algemeen directeur zijn zal die niet op voorhand afwijzen.

10 juni 2023 om 11:22

En lijkt ook totaal niet uit te maken voor welke functie. Zoekt Ajax een TD: Vraag Rijkaard; zoekt Ajax een trainer: Vraag Rijkaard; zoekt Ajax een RVC-lid: Vraag Rijkaard, zoekt Ajax een AD: Vraag Rijkaard.

Als straks de koffiejuffrouw een keer met pensioen gaat....

Ik heb het idee dat Ajax ontzettend aan het focussen is op de interne organisatie. Ik hoor nog weinig over spelers die gehaald gaan worden (of waar serieuze interesse voor is). Is het wachten op de nieuwe trainer en gaan ze dan pas kijken ? Kunnen weer een aantal last-minute dure paniek aankopen worden.

10 juni 2023 om 09:34

@Bobo25,

Knutsen word waarschijnlijk volgende week gepresenteerd. Tenslotte is het in Noorwegen geen zomer stop en moet er een beetje een geschikt moment uitgezocht worden.

Daarnaast staat het geraamte binnen de club voor boven bouw en onderbouw weer eindelijk.

Voorlopig met een Boomen (voetballende 8) en die Armeniër wat gisteren in het nieuws was (voetballende 10) worden in ieder geval twee zwakke posities aangepakt.

10 juni 2023 om 09:56

Zoals D-Bergkamp hierboven al aangeeft. En dat er ook nog niemand weg is…worden dus ook dure last minute verkopen.

10 juni 2023 om 11:46

@Tipptopp,

Alvarez zal normaliter binnen een week vertrokken zijn. Dortmund is in principe akkoord met Alvarez en die komen er met Ajax ook wel uit. Enige waardoor dit langer kan gaan duren is West Ham.

Knutsen word binnen een week gepresenteerd.

Contract Setfort verlengt, Gorter behouden, Regeer verkocht. Boomen aangetrokken.

Een directeur met een rijk voetbalverleden, en dan met name bij Ajax is natuurlijk de beste optie, maar dat weten wij allemaal al heel lang, dus de opmerking van Verweij vind ik wel juist, maar al zo vaak gezegd.

Telegraaf ligt echt onder een steen, totaal niet verdiept in de namen die ze elke keer weer uit hun reet trekken. Wat een kwaliteit..

Wat aan het CV van Jordi Cruijff is nou zo geweldig. Dat is toch heel stiekem vooral de achternaam? Ik krijg dan toch het idee dat mensen het DNA in Ajax-DNA wat letterlijk nemen. Jordi is vooral een job hopper die veel leuke baantjes heeft gehad en snel weg is.

10 juni 2023 om 11:38

Plus echt goede sier heeft hij bij Barcelona ook niet gemaakt. Als ik af en toe naar hem luisterde... goede pr heeft hij in elk geval niet gemaakt.

Oh serieus wanneer kappen ze nou eens met Rijkaard lastig te vallen. Hoe vaak moet hij het nog zeggen. En ook bij Mike is naam alleen blijkbaar goed genoeg voor zo’n functie. Kwaliteit en ervaring….. nee niet belangrijk

Frank Rijkaard hou op zeg. Die kerel is al een decennia lang niet meer in het voetbal actief en vast ook wel voor een reden. Heeft niet zoveel zin om hem te polsen als hij uit de spotlights wil blijven.

Rijkaard is gestopt met het trainerschap omdat hij geen zin meer had zich steeds weer aan dat soort stress bloot te stellen. Heeft Verweij gezien hoe Van Der Sar er aan toe is momenteel? Rijkaard wel denk ik, die is denk ik de laatste op aarde die directeur van Ajax wil worden.

Ik zal Seedorf een goede vinden.

10 juni 2023 om 13:19

Eens! Jammer dat die naam niet vaker valt.

- heeft ervaring in zakenwereld.
- spreekt meerdere talen.
- groot uithangbord.
- is een echte Ajacied.

Dit zijn slechts een aantal redenen waarom hij het zou kunnen worden.

Mike, wie weet kom jij na een goed gesprek wel tot de conclusie dat je eigenlijk helemaal geen (sport)journalist bent.

10 juni 2023 om 12:03

Mooie functie voor Mike dan, die weet alles en verteld alleen de waarheid, zou zeggen maandag solliciteren, hebben ze een kenner, die alles weet, ook dan kan lekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren