Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wie moet het worden? 15 namen die Sven Mislintat kunnen opvolgen bij Ajax

Laatste update:

De grote vraag bij het zeer onrustige Ajax is nu: wie volgt de zondag weggestuurde Sven Mislintat op als technisch directeur in de Johan Cruijff ArenA? De meeste supporters willen dolgraag een boegbeeld die het DNA van de club in elke vezel heeft zitten. Aan de hand daarvan kijkt Voetbalzone naar de beste en meest realistische opties voor de kwakkelende topclub in binnen- en buitenland. Diverse grote namen werden in de afgelopen maanden al in verband gebracht met een van de belangrijkste functies binnen de Ajax-organisatie.

Eerder bij Ajax genoemde opties

Marc Overmars
Uiteraard valt de naam van Marc Overmars in Ajax-kringen. De huidige directeur voetbalzaken van Royal Antwerp FC leverde overwegend goed werk in Amsterdam, totdat dickpic-gate een einde maakte aan de samenwerking met Ajax. Eén door Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters ondervraagde fan ziet Overmars liever vandaag dan morgen nog terugkeren als td. "Hij moet gewoon terugkomen. Sinds dat hij weg is, gaat het alleen nog maar bergafwaarts.” Andere fans vinden niet dat Ajax er goed aan doet om Overmars terug te halen. "Het zou zielig zijn als hij de enige redding is. Ook voor de vrouwen die nog bij Ajax werken is het raar als hij weer terugkomt."

Julian Ward
De pas 42-jarige Engelsman was dit voorjaar de voornaamste kandidaat om als technisch directeur te worden aangesteld in de Johan Cruijff ArenA. De samenwerking kreeg volgens The Athletic geen gestalte omdat Julian Ward wegens priveomstandigheden een pauze wilde inlassen na zijn vertrek bij Liverpool. De Telegraaf wist echter te melden dat Ward een 'gebrek aan daadkracht' bespeurde tijdens de gesprekken en daarom de stekker uit de onderhandelingen trok.

Jordi Cruijff
Jordi Cruijff is per direct beschikbaar, daar hij Barcelona afgelopen zomer achter zich liet om zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen. Door het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar werd de naam van Cruijff met name in juni veelvuldig in verband gebracht met Ajax. De Amsterdammers wilden het zogeheten Ajax-DNA terugbrengen binnen de club en daar moest de voormalig jeugdspeler een bijdrage aan leveren. Cruijff had echter andere plannen en mikte op een terugkeer op het trainingsveld. Hij stond in het verleden aan het roer bij Ecuador, Maccabi Tel Aviv, Chongqing Lifan en Shenzhen FC (beide China).

Opties in Nederland

Max Huiberts
De al enige tijd aan AZ verbonden Max Huiberts ontkende in april nog dat hij door Ajax was benaderd voor de functie van technisch directeur. Dat er geen belletje was gepleegd vanuit Amsterdam vond de in Alkmaar goed functionerende bestuurder niet vreemd. "Eigenlijk niet, omdat ik af en toe duidelijk aangeef dat ik op mijn plek zit bij AZ. Ik ben hier nog niet klaar, zo voel ik dat. Misschien dat dat ook wel bekend is bij andere clubs", zo klonk het in Goedemorgen Eredivisie. Mocht Ajax daadwerkelijk voor Huiberts gaan, dan kan het zijn dat AZ vasthoudt aan een concurrentiebeding, zoals gebeurde bij Alex Kroes. Laatstgenoemde kan hierdoor pas op 15 maart 2024 aan de slag als algemeen directeur van Ajax.

Wim Jonk
Voormalig Ajacied Wim Jonk hield FC Volendam als coach in de Eredivisie, om daarna verder te gaan als technisch directeur. De sierlijke middenvelder van weleer werkte eerder bij Ajax als individuele techniektrainer, jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding en lid van het Technisch Hart. Jonk stond samen met Johan Cruijff aan de basis van de zogeheten 'Fluwelen Revolutie', maar vanwege aanhoudende onenigheid tussen Jonk en onder meer Van der Sar en Dennis Bergkamp vertrok hij uit de hoofdstad. De voormalig tegenstanders zijn vertrokken bij Ajax, waardoor de deur voor Jonk wellicht weer op een kier staat.

Wim Jonk diende Ajax eerder in diverse technische functies.

Jan Streuer
Jan Streuer, die Arnold Bruggink inwerkt als nieuwe technisch directeur van FC Twente, is al meermaals naar voren geschoven als kandidaat voor Ajax. Onder meer Pierre van Hooijdonk, Jeroen Stekelenburg en Hans Kraay junior hebben de ervaren td hoog zitten. Dat Streuer inmiddels 72 is, is volgens Aad de Mos geen enkel obstakel. "Het heeft niks met leeftijd te maken. Het heeft met goede ogen te maken en met netwerk. Jan heeft bij Vitesse, toen ik daar ook werkte (als trainer, red.), hele goede spelers binnengebracht", zei De Mos in maart nog in Goedemorgen Eredivisie.

Kandidaten met Ajax-DNA

Henk Veldmate
Henk Veldmate werkte zeven jaar als hoofdscout bij Ajax en haalde in die periode onder meer Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Antony naar de club uit Amsterdam. De Mos zou de afgelopen zomer bij FC Groningen teruggekeerde Veldmate graag weer in Amsterdam aan het werk zien, maar dan als technisch directeur. "Hij heeft al die jongens uit Zuid-Amerika ontdekt. Hij zou in mijn ogen de beste td voor Ajax kunnen zijn", zo liet de voormalig oefenmeester van onder meer Ajax enkele maanden geleden, toen Mislintat nog niet was aangesteld, weten bij ESPN.

Danny Blind
De inmiddels 62-jarige Danny Blind diende Ajax in tal van functies. De voormalig verdediger was hoofdtrainer, assistent-trainer, jeugdtrainer, directeur spelersbeleid, technisch directeur en lid van de raad van commissarissen. Ajax had graag gezien dat Blind na het WK van vorig jaar in Qatar, toen hij Louis van Gaal assisteerde bij Oranje, was teruggekeerd als commissaris technische zaken. Hij had in dat geval een belangrijke stem gehad in de zoektocht naar een permanente opvolger van Overmars. Blind koos er echter voor om 'zijn handen vrij te hebben'. Hoofdtrainer ziet hij zichzelf niet meer worden, maar een rol als assistent is nog wel een optie.

Frank de Boer
Frank de Boer koos er onlangs voor om in de luwte te gaan werken bij Al-Jazira. Het is daarom de vraag of de oud-verdediger er iets voor voelt om op korte termijn terug te keren bij Ajax. De Boer verliet Ajax als trainer met vier landstitels achter zijn naam. Hij was na het ontslag van Alfred Schreuder in beeld als tussenpaus, maar dat zag de Noord-Hollander niet zitten. "Daar hebben we over gesproken, maar ze wilden nog een tweede gesprek. Ik dacht: hallo, jullie weten toch wel wat jullie aan mij hebben? Ik zag het aanvankelijk wel zitten om het seizoen af te maken. Maar die ochtend werd ik alweer om vijf uur wakker. Toen dacht ik: dit moet ik niet willen. Ik heb toen Edwin van der Sar meteen gebeld en bedankt", zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

Frank de Boer bedankte eerder dit jaar nog voor een tijdelijke terugkeer bij Ajax.

Klaas-Jan Huntelaar
De voormalig topschutter van Ajax liep aan de hand van de inmiddels vertrokken Gerry Hamstra mee binnen de organisatie van de Amsterdamse club. Waar Hamstra afgelopen zomer min of meer moest vertrekken, daar bleef Huntelaar behouden voor Ajax. De Achterhoeker, thans werkzaam als technisch manager, verlengde zijn contract tot medio 2027. Met zijn rol als technisch manager in algemene zin en met name bij Jong Ajax kan hij zich verder ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax. Ik kijk uit naar een lange en goede samenwerking met hem", zei Mislintat enkele maanden geleden. Huntelaar richt zich vooral op de doorstroming van talenten naar Jong Ajax en de hoofdmacht.

Keje Molenaar
Derksen noemde Jordi Cruijff in mei nog een 'hele gevaarlijke keuze', maar was wel voorstander van een eventuele aanstelling van oud-speler Keje Molenaar. "Ik had lang geleden Keje Molenaar al genomen. Keje is nu lang genoeg advocaat geweest en hij weet van de hoed en de rand. Hij is juridisch onderlegd en is een jongen uit de Ajax-school. Ik had hem altijd genomen, maar dat vinden ze dan een beetje een wijsneus", klonk het in Vandaag Inside. Molenaar zelf brak in januari bij ESPN nog een lans voor de terugkeer van Overmars als directeur voetbalzaken.

Hans van der Zee
De geboren Amsterdammer staat binnen Ajax bekend als de ontdekker van Davinson Sánchez, David Neres en Antony. De inmiddels 67-jarige Hans van der Zee diende de club uit zijn geboortestad als hoofd scouting en internationaal scout. Hij werd in januari 2011 door toenmalig algemeen directeur Rik van den Boog op non-actief gesteld, maar won vervolgens de aangespannen rechtszaak op alle 28 punten. Ajax moest hem hierdoor binnenboord houden. Van der Zee werkte in het verleden ook bij PSV, AZ en Sparta Rotterdam.

Prominente oud-spelers
Ajax kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart in een combirol de technische zaken te laten regelen. Clarence Seedorf solliciteerde volgens Ruud Gullit begin dit jaar naar de functie van technisch directeur, maar kreeg nooit antwoord. Bergkamp, Patrick Kluivert en Frank Rijkaard zouden gezien hun enorme staat van dienst ook in beeld kunnen komen, al keert laatstgenoemde liever niet terug in de voetballerij. John van 't Schip liet zondag in Goedemorgen Eredivisie nog weten dat hij openstaat voor een uitvoerende functie binnen Ajax.

Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart wellicht in een combirol?

Outsiders

Louis van Gaal
Derksen en Rafael van der Vaart vinden Louis van Gaal de ideale crisismanager voor het huidige Ajax. Van der Vaart zei zondag voorafgaand aan De Klassieker tegen Feyenoord bij de NOS dat de handen van de voormalig bondscoach 'jeuken' om de Amsterdammers te helpen. Van Gaal gaf zelf een dag later aan dat hij een officiële rol bij Ajax momenteel niet als optie ziet. "Mijn gezondheid gaat voor. Coach van een club zie ik niet meer zitten", zei de onlangs weer aan prostaatkanker geopereerde Van Gaal. Wellicht is hij wel te porren voor een (tijdelijke) functie als technisch eindverantwoordelijke of voor een adviserende rol op de achtergrond.

Frank Arnesen
Frank Arnesen heeft als technisch directeur een schat aan ervaring opgedaan bij PSV, Feyenoord en in het buitenland bij onder meer Chelsea, Tottenham Hotspur en Hamburger SV. Gezondheidsredenen maakten in september 2022 een definitief einde aan zijn verblijf in De Kuip. Arnesen kent Ajax als speler, al is dat wel alweer een poos geleden (tussen 1975 en 1981 speelde hij in Amsterdam). Er is voordat Mislintat werd aangesteld nooit contact geweest met de ervaren voetbalbestuurder. "Nee, nee, nee. Ajax is niet gekomen", zei hij in mei bij Goedemorgen Eredivisie. Arnesen was overigens wel gewoon het gesprek aangegaan, zo benadrukte de Deen.

Ted van Leeuwen
Onder meer FC Twente, Vitesse en NEC profiteerden in het verleden van de knowhow van Ted van Leeuwen, die deze maandag alweer zijn 71ste verjaardag viert. Derksen is in ieder geval fan van de doorgewinterde td, al noemt de analist hem niet specifiek als kandidaat voor Ajax. "Dat is absoluut de beste technisch directeur met het beste netwerk in Nederland. Ted van Leeuwen heeft aangetoond dat hij met heel weinig geld creatief een nieuw elftal op kan bouwen", was Derksen enkele jaren geleden lovend over de geboren Eerbeeker in Voetbal Inside.

Wie is de ideale opvolger van Sven Mislintat bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frank Arnesen is een hele goede optie. Bij ons ook enorm goed werk verricht en echt alles vanaf de kern aangepakt. Moet hij wel carte blanche krijgen om heilige huisjes omver te trappen.

25 september 2023 om 17:05

Breng ze nou niet op ideeën, ik denk inderdaad dat hij de club weer vrij snel op de rit kan krijgen.
Feit blijft wel dat Mislintat een enorme chaos heeft achtergelaten die je niet zomaar in een jaar kan wegwerken. Dit gaat nog wel even doorsudderen.

25 september 2023 om 17:12

Zou je zeggen dat de chaos van Mislintat groter is dan de chaos die Sjakie Troost bij Feyenoord achterliet in 2019? Dat waren nog eens tijden...

25 september 2023 om 17:16

Dat is echt leedvermaak!!

Je hebt een TD nodig die structuur terugbrengt, beleid en visie. Arnesen zou niet gek zijn hoor, heeft het bij Feyenoord goed gedaan en heeft een verleden in Amsterdam.

Het is niet lastig om nu heilige huisjes omver te blazen, want alle huisjes die nog staan, hebben een fundering van spagetti.

Wim Jonk zou ik graag zien als hoofd jeugd. Deze levensader moet niet leven in geblazen worden,

25 september 2023 om 17:24

@laurens
De hele situatie doet me meer denken aan Feyenoord tussen 2002 en 2007. Na een Europees succes wordt de verkeerde TD aangesteld, die een dozijn aan matige spelers haalt en er een waar vreemdelingenlegioen van maakt. Die krijgen dan ook allemaal een hoog salaris en lang contract waardoor je ze erg lastig kwijt raakt.
Sjaak Troost is in vergelijking met Mislintat gewoon een genie gebleken. Berghuis verkopen aan Ajax was voor Feyenoord uiteindelijk gewoon een fantastische zet.

25 september 2023 om 17:30

"Mislintat heeft dit gedaan" wie heeft hem aangenomen wie greep niet in waarom is Steijn niet naar de RVC gestapt dat Mislintat de verkeerde spelers koopt maar dit verkondigt in een interview waar daarna spelers zijn gekocht. Ze hebben hier allemaal aan mee gewerkt. Ze hadden al gelijk een trainer moeten halen die meer verstand had dan alleen kk divisie en eredivisie. Daar kon je al aan zien think smal don't complain if you g

25 september 2023 om 17:45

@dnsdkr,
Ja idd, eigenlijk gewoon terug naar de basis bij Ajax. Ze hebben een format liggen dat 40 jaar heeft gewerkt,.

Eigen jeugd op 1 en aanvullen met ervaring en buitenkansjes/wereldtalenten.

Nu hangt het aan elkaar van gokjes

25 september 2023 om 17:56

@fiorenoord, het is toch echt Arnesen geweest die Berghuis aan Ajax verkocht heeft in de zomer van 2021. Troost verlengde het contract met Berghuis, maar wel met een rare clausule, en is natuurlijk de man van Liam Kelly, die ene verdediger van de Liverpool jeugd en natuurlijk Senesi! Oh en de degene die Advocaat aanstelde na Stam.

25 september 2023 om 18:52

@fiorenoord, Mislintat heeft veel dingen fout gedaan, maar ik kan er maar niet over uit hoeveel mensen geen juiste kennis van feiten hebben. Want Sven heeft wel degelijk het hele salarishuis flink omlaag gehaald, en ook in de jeugd belangrijke talenten langer aan Ajax gebonden. De meeste spelers die afgelopen zomer zijn gekomen hebben een salaris wat afhangt van de Europese competitie waarin Ajax actief is.
De situatie van Feyenoord waar jij aan refereert, was toch wel een stukje anders. Er was toen ten eerste al veel minder geld beschikbaar dan nu nog steeds bij Ajax is. En daarnaast werden er toen vooral veel oude spelers gehaald zoals Makaay, Hofland etc voor een flink salaris en dus 0 restwaarde. Ook enorm makkelijk dat je iedereen nu hoort roepen dat er alleen maar slechte spelers zijn gehaald, terwijl het duidelijk is dat een Sutalo, Forbs, Sosa, Mikautadze wel degelijk potentie en toekomst hebben in dit Ajax.

25 september 2023 om 19:17

@fr010frdam, nou is de wereld wel iets veranderd he?!
Talenten hebben zaakwaarnemers die beginnen te piepen wanneer een talent als tiener nog niet in de basis bij het eerste elftal staat.

Maar in de basis is de jeugd altijd de grote motor geweest.
En als Ajax dat echt heel goed zou hebben gemanaged en de zaakwaarnemers iets normaler zouden doen, dan zouden spelers als Rijkhoff, Lang en Q. Timber wellicht nog gewoon bij Ajax spelen.

25 september 2023 om 19:42

@laurens
Nouja, Berghuis vertrok toen Arnesen TD was. Dit gebeurde echter alleen maar omdat Ajax de clausule activeerde die door Troost was opgesteld.
Het was overigens ook de man die Kuyt een functie als hoofdtrainer beloofde terwijl hij nog geen enkele ervaring had.

@silver
Tuurlijk zijn er enkele grootverdieners vertrokken, maar die stonden wel jarenlang garant voor prestaties. Het is moeilijk om je salarishuis te vergroten als je 5/6 basisspelers laat vertrekken.
Jongens als Akpom en Forbs zullen gewoon een 'engels' salaris ontvangen en ook Sutalo, Mikautadze en Sosa zullen voor Eredivisiebegrippen veel geld vangen.

Ik bedoelde overigens de eerdere jaren van die dramatische periode van Feyenoord. Toen kwamen jongens als Bart Goor, Magrao, Chong-Gug Son en Angelos Charisteas voor flinke bedragen.
De namen die jij noemde kwamen pas in 2007/2008, als uiterste poging om het 100-jarig bestaan niet al te gedeprimeerd te moeten vieren.

25 september 2023 om 23:09

Fr010frdam als je wilt lachen kun je beter op Huntelaar hopen, die heeft nu net vorige zomer de kiem gezaaid voor de chaos die nu bestaat. Dat uitgerekend hij in dit lijstje staat is best lachwekkend

26 september 2023 om 14:23

@silverfront,

Hoe moeilijk was het omlaag brengen van het salarishuis dan wel? Alvarez, Timber en Kudus verkochten zichzelf en leverden 120 miljoen op. Spelers gekocht door Overmars en eigen jeugd. Dat was jou en mij ook wel gelukt.

Vervolgens 4 spelers transfervrij laten gaan. Waaronder Klaassen en Tadic, dat was ons ook wel gelukt.

Ocampos en Luca waren gerhuurd en konden ook zo weg. En daarnaast een paar jeugdspelers verhuurd aan Nederlandse clubs en een aan Porto.

Dan blijven nog een paar spelers over zoals Pieri en Warmerdam die zijn voor kleine bedragen verkocht.

De enige knappe prestatie is de verkoop van Bassey voor 23 miljoen maar ook weer niet want in Engeland betalen ze altijd te veel voor homegrown spelers.

Dus leg mij maar uit wat hier knap aan is. Bovendien spelen die nieuwe spelers ook niet voor niets dus het zal allemaal wel meevallen.

25 september 2023 om 17:39

Bergkamp Seedorf en gelijk Ajax dna .

25 september 2023 om 17:43

Seedorf heeft wel een enorm netwerk en ook al wat bestuurlijke rollen gehad.
Zou sowieso een rol moeten krijgen bij Ajax.
Hij heeft wel een enorm sterke eigen mening/persoonlijkheid en denk dat hij daarom nog steeds geen rol heeft gekregen bij Ajax.

25 september 2023 om 17:49

Vd Sar heeft te veel lichtgewichten aangetrokken

Daarom liet hij Seedorf en Bosz links liggen.
Ook issue met Jonk.


Ongelooflijk wat een puinhoop vd Sar heeft veroorzaakt in korte tijd.

25 september 2023 om 17:56

Seedorf zou ik ook heel graag terug zien, maar ben bang dat zijn ego dan weer te groot is en dat hij voor problemen zal zorgen.

Twee droomkandidaten voor mij zijn Arnesen en Huiberts. Arnesen zal het gezien zijn gezondheidssituatie niet meer fulltime doen gaf hij nog niet zolang geleden aan en dat is juist wel noodzakelijk, zeker nu. Huiberts heeft meermaals, ook vrij recent, aangegeven goed te zitten bij AZ en niet te willen vertrekken. Wat het bij Huiberts denk ik vooral lastig maakt, is de manier waarop Slot vertrok richting Feyenoord maar ook wel dat AZ (terecht) moeilijk deed over de aanstaande overgang van Kroes naar Ajax.

Ik hoop toch dat Ajax een poging zal wagen voor Huiberts. Desnoods betalen ze een vergoeding voor zowel Huiberts als Kroes zodat ze zo snel mogelijk kunnen beginnen in plaats van maart (geval van Kroes) of later (wat het geval zou kunnen zijn als Huiberts daadwerkelijk komt). Dan heb je twee serieuze vakmannen binnen als algemeen directeur en technisch directeur.

In de RvC hoop ik op iemand als van Basten en Rijkaard. Van Basten heeft heel vaak geroepen geen functie meer te willen in de voetballerij, maar toch heb ik ergens het idee dat hij misschien toch te paaien valt voor een functie in de RvC bij Ajax. Rijkaard gaat het sowieso niet doen, helaas. Hoop wel dat de RvC sowieso vernieuwd wordt en dat namen als van Halst, Eringa en Hendriks (en waarschijnlijk nog wel een aantal namen) zullen vertrekken en dat daar namen als van 't Schip en Tscheu La Ling (werd in 2011 al voorgedragen door Cruijff, ging toen niet door omdat de RvC er toen niet achterstond).

Zou overigens Michael Kinsbergen ook graag terug willen zien bij Ajax en dan ook in de RvC. Probleem is dan wel dat ook hij werkzaam is bij AZ als operationeel directeur. AZ zal hem ook vast niet laten gaan, anders kan Ajax net zo goed het hele bestuur van AZ overnemen.

25 september 2023 om 18:01

Rochester

Er was toch ook gedoe over de zoon van Arensen bij Feyenoord. Bepaalde welke transfers of verdiende eraan


Na gedoe met de zaakwaarnemer van Schreuder en belangenverstrengeling van Sven moeten wij ver weg blijven van deze onzin.

25 september 2023 om 18:02

Seedorf is helemaal geen echte Ajacied joh. Heeft zich na z'n vertrek nooit meer om Ajax bekommerd en lijkt me eerder een wereldburger dan een man die Ajax dna terug wil brengen.

25 september 2023 om 18:23

Mrkrillin,

Ja die geruchten gingen inderdaad dat Arnesen aan transfers verdiende, doordat hij wat zaken via zijn zoon Steven Arnesen liet doen. Schijnt dat hij een of andere makelaarskantoor heeft, en dat dat allemaal via die weg ging. Een beetje zoals Mislintat dan schijnbaar heeft gedaan, maar bij Arnesen ging het dan om uitgaande transfers en bij Mislintat om ingaande transfers.

Vanuit Arnesen en Feyenoord is dit weleens ontkent, dus de waarheid zal vast wel ergens in het midden liggen.

25 september 2023 om 19:27

myvision

Ideaal een wereldburger! Gaan veel deuren voor open.

Maar wat hebben andere gedaan? Waarom meer roep om een Jordi dan een Seedorf.

Jordi is meer fan van Barca, dan Ajacied.

25 september 2023 om 19:28

Rochester

Dus beter gewoon vermijden. Na 2 keer moet les wel geleerd zijn.

Weg blijven van zulke praktijken is nu beter.

25 september 2023 om 23:58

Ik weet niet perse of de roep om Cruyff groter is dan de roep om seedorf. Als dat al zo is zou dat puur op basis van achternaam zijn natuurlijk. In tegenstelling tot een rol als AD, vind ik persoonlijk Seedorf wel geschikt als TD. Het is hoogstwaarschijnlijk niet de beste optie, maar wel 1 waarvoor ik zou tekenen. Al denk ik wel dat ajax op dit moment even baat heeft met iemand met een aantal jaren ervaring om even 2 jaar alle neuzen weer de goede kant op te krijgen. Wat dat betreft zou ik een Jan streuer oid ook een goede keuze vinden

26 september 2023 om 12:28

Misschien Ward met Seedorf als assistent. Dan heb je een goeie ervaren man en dan kan Seedorf mooi leren van Ward en het misschien later overnemen. Ik heb veel respect voor Seedorf, maar ik denk dat hij niet in het diepe gegooid moet worden. Bergkamp heeft ook niet de ervaring die Ward heeft, maar het zou wel moi zijn als hij terug zou komen. Jonk of Veldmate zijn in mijn optiek ook hele goeie opties.

26 september 2023 om 13:44

Heeft wel ietsje meer ervaring. Seedorf heft op het veld overal, behalve in het Nederlands elftal, gepresteerd. Als coach geflopt en als bestuurder heb ik nooit iets van hem gehoord. Zijn ego kan inderdaad een probleem worden. Al hebben ze wel iemand nodig die wat heilige huisje omschopt.

Zelfde probleem krijg je met Jonk. Of hij technisch directeur kan zijn moet je afwachten, maar een verleden in Amsterdam heeft hij zeker.

26 september 2023 om 17:08

@ MrKrillin. De puinhoop is vooral verzorgd door de Dick pick foto's van Marc Overmars. Vanaf dat moment is het bergafwaarts gegaan met Ajax. Overmars deed het daarvoor bijzonder goed.Van mij mag hij terugkomen op voorhand dat de dames die er toen waren dit zouden goed vinden en Marc zijn excuses aanbied als hij dat al niet gedaan heeft.Ik denk overigens dat Overmars zich te nog te veel schaamt(en terecht) dat hij daarom niet terug naar Ajax zal komen. Ik zie hem niet op de tribune zitten bij wedstrijden van Ajax en hij het gehoon en spreekkoren van supporters van de tegenpartij moet aanhoren wat ongetwijfeld zou gebeuren. Dus daarom lijkt het uitgesloten dat hij nog bij welke club in Nederland dan ook nog TD zal worden.Al zou het hem sieren als hij openlijk door het stof zou durven gaan.

27 september 2023 om 03:04

Maar heeft Seedorf ooit ergens voor problemen gezorgd. Hij is altijd duidelijk en correct. Je moet niet vergeten, dat alleen Derksen...ooit de meest raarste dingen over hem schreef. Tot dat Seedorf hem een x had uitgenodigd in Brazilië, toen heeft Derksen ook zijn excuses aangeboden. Het probleem, dat hem meer waarom hij een biografie schreef als 20tiger en daar kon Derksen niet tegen...

25 september 2023 om 17:53

Begrijp ook niet waarom zijn naam niet viel toen hij bij Feyenoord vertrok. Waarschijnlijk voelde men zich daar in Amsterdam destijd te hoog voor

25 september 2023 om 17:53

Ik hoop op Frank Arnesen als interim voor dit jaar en Julian Ward als opvolger. Dan kan die het komende jaar ingewerkt worden in de luwte in de NLe markt en heb je een internationaal ervaren (jonge) opvolger.

25 september 2023 om 18:02

Waarom niet 1 van deze namen:
Jordi Cruijf (is vrij)
Christopher Vivell (is vrij)
Vincent Mannaert (brugge)

25 september 2023 om 18:08

Jordi Cruijf wil zelf niet. Die wil ergens hoofdtrainer worden. De andere namen zou kunnen maar ik vind Ward een goede TD

25 september 2023 om 17:54

Bij Anderlecht dan weer matig werk geleverd. Een garantie is het ook allerminst.

25 september 2023 om 17:59

Toen had hij last van Kompany geloof ik.

25 september 2023 om 18:17

Had hij geen last van Kompany. Kompany keerde in de zomer van 2019 terug als speler-trainer bij Anderlecht en werd in de zomer van 2020 vast aangesteld als trainer. Arnesen was van januari 2019 tot oktober 2019 werkzaam als TD bij Anderlecht, en ik denk eigenlijk niet dat Kompany in die 2 à 3 maanden Arnesen weg heeft gekregen als speler-trainer. Kompany zelf werd volgens mij al na 4 wedstrijden aan de kant geschoven ten koste van Vercauteren, maar Arnesen leverde toen ook gewoon matig werk door miskopen zoals Zulj, Vlap, Nasri, Kompany, Chadli, Luckassen, Sandler, etc. transfervrij, voor een transferbedrag of te huren binnen te halen en het waren dan ook vrij forse transferbedragen en/of salarissen die Anderlecht betaalden zonder dat deze spelers presteerden.

26 september 2023 om 14:35

Dat deed. Mislintat ook, kijk wat er is gebeurt

26 september 2023 om 17:42

Frank Arnesen zette bij Feyenoord een scoutingsapparaat op, omdat van Geel die had wegbezuinigd. Ajax heeft hoede scouts, maar Mislintat luisterde daar niet naar. Dat maakt de pool geschikte tds significant groter.

Chaos? Als ik sommige moet geloven heeft die gewoon goed werk geleverd en was daar niks mis mee? Overigens snap ik dat niet want heeft 115 miljoen uitgegeven en eigenlijk staat er gewoon helemaal niks. Geeft de coach (die hijzelf heeft aangesteld, maar helmaal niet het niveau heeft) een selectie die alles behalve compleet was in de voorbereiding. En leefde in het waanidee dat je bij Ajax wel even 6 maanden kan gaan zitten aanklooien. Deze vent heeft Ajax echt verder de afgrond ingeduwd met zijn mooie praatjes. Volgend seizoen mag er weer eens flink worden verkocht en ingekocht, en zal er weer geen CL zijn. De miljoenen zijn lekker aan het verdampen in Amsterdam

25 september 2023 om 17:17

Hoe kun je nou zeggen dat het helemaal niks is. De trainer is inderdaad niks, en die verkloot ook elke kans voor de nieuwe spelers. Mannsverk wordt gelijk na binnenkomst voor de leeuwen gegooid en mag na 1 slechte helft gelijk banken en wordt ook niet meer als invaller gebruikt. Avila is derde keuze na een slecht optreden bij zijn debuut. Gaaei wordt eruit gehaald op een manier die eigenlijk gewoon karaktermoord is. Mikautadze is ook opeens geen optie meer? Akpom mag af en toe een minuutje invallen en stond 1 keer basis op een positie die hem totaal onbekend is. Sosa kan gewoon hartstikke goed voetballen zoals hij bij Kroatiã« en Stuttgart liet zien, maar snapt blijkbaar nier wat er van hem verwacht wordt. Idem met Sutalo. En Ramaj krijgt niet eens de kans en moet toekijken hoe Gorter elke wedstrijd wel twee of drie keer blundert. En Forbs doet het gewoon prima en zou bij PSV en Feyenoord ook gewoon een aanwinst zijn. In een lekker draaiend team had die er ook al een paar inliggen hoor.

Die jongens kunnen toch ook geen wonderen verrichten? De grootste fout van Mislintat was het aanstellen van Steijn. Die spelers hebben nog helemaal geen kans gehad.

25 september 2023 om 17:31

JteVtt. Op dit moment is het toch gewoon helemaal niks? Zelfs bij je debuut hoef je toch niet zo erg de ondergrens aan te tikken? En Forbs doet het prima? Ik vind het allemaal erg blind en niet bepaald technisch van zijn kant. Dat hij de minst slechte is, is misschien nog wel het alarmerends. Maar wat verwacht je van een jeugdspeler van City? Die ook nog eens op de plek van je recordaankoop staat? Ik vind die Forbs in ieder geval niet beter dan Bergwijn en dat zegt ook wel genoeg. Waar zouden Feyenoord en PSV hem überhaupt opstellen? Het gros van de spelers die mislintat heeft gehaald zijn gewoon geen spelers die er direct staan en nog maar de vraag is of zij überhaupt het niveau gaan aantikken. Zo'n Akpom is vooralsnog toch ook gewoon een 1 seasonwonder? Heeft daarvoor ook niks klaar gespeeld. En 'de jongens kunnen toch ook geen wonderen verrichten", dit kan je ook over Steijn zeggen. Zij komen met bosjes binnen op het laatste moment en hij mag er lekker mee gaan knutselen. Geen enkele coach heeft een goede seizoenstart als je selectie alles behalve compleet is als het seizoen nog moet beginnen. De grootste dader van de malaise is toch echt ons fantast mislintat in mijn ogen.

25 september 2023 om 17:38

Maar tikken die spelers de ondergrens aan, of komen ze binnen in een team dat totaal niet lekker draait en tactisch gezien van geen kant klopt? Het kan toch niet zo zijn dat Sutalo en Sosa bij Kroatiã£â« uitblinkers zijn en er bij Ajax opeens niks meer van kunnen? Of dat Avila die het erg goed deed bij Antwerp opeens geen bal meer over 5 meter kan passen. Tahirovic deed het in het begin ook gewoon top maar sinds Steijn meer tijd heeft om zijn stempel op het spel te drukken zakt zijn niveau ook verder weg, is dat allemaal toeval? vd Boomen die zeer sterk begon en een goede samenwerking had met Kudus (en vermoedelijk dan ook met Forbs) en die na 1 mindere helft opeens 6e keuze op het middenveld is.

En Forbs is gewoon een zeer snelle spelers die goed overzicht heeft en een actie kan maken op de achterlijn. Om te zeggen dat Bergwijn beter is vind ik echt bizar, die komt nog geen lantaarnpaal voorbij. Akpom mag dan wel een one-season wonder zijn maar dan kun je hem toch alsnog opstellen waar hij hoort te staan, namelijk in- of achter de spits.

En ook zonder de aankopen was het gatenkaas hoor, Ajax kreeg bizar veel goals tegen in de voorbereiding. Maar met betere spelers lijkt het niet per se beter te gaan. Dan kijk ik toch eerder naar de staf.

25 september 2023 om 17:42

Ducktaildo,

dit heb je nu al een paar keer over Forbs gezegd, maar er blijkt helemaal nergens uit dat Forbs een blind paard is. Eerder het tegenovergestelde met zijn passing , voorzetten en ook de manier waarop hij de goal tegen Marseille afmaakte.

Nogmaals Mislintat heeft te veel projectjes gekocht in mijn optiek. Steijn is een van die projectjes. Net zo goed als Akpom, Mikautadze en Gaaei van die projectjes zijn. Van alle Mislintat projectjes heeft Steijn het langst de tijd gehad. Het predicaat ongeschikt is toch wel heel erg van toepassing bij Steijn. Sterker nog ik heb meer aanknopingspunten gezien bij project Gaaei dan bij project Steijn.

25 september 2023 om 17:44

Jtjetv. Maar dan zijn wij het er toch overeens dat mislintat gewoon heeft zitten aankloten? Slechte trainer aangesteld en te laat met spelers is aangekomen? Want hoe wil jij een goed draaiend elftal maken als het gros van je aangekochte spelers de hele voorbereiding er niet zijn? Los van het feit dat ik persoonlijk weinig potentie in deze spelers zie (vind ik dus ook de fout van militant) ben je het met de eerste twee dingen eens? En dat verhaal dat die pas mocht kopen als er werd verkocht, dan had hij maar eerder moeten verkopen en de paar miljoenen verlies op de transfers voor lief moeten nemen. Want nu heeft hij eigenlijk alles fout gedaan wat er dus voor heeft gezorgd dat Ajax de Champions League wel kan vergeten. Overigens snap ik zijn '6 maanden' uitspraak dan wel. Maar dan ben je gewoon niet de juiste man op de juiste plaats. Moet die lekker football manager gaan spelen

25 september 2023 om 17:48

Dat ben ik met je eens, en Mislintat gaat zeker niet vrijuit. Maar ik vind dat we de spelers wel een kans moeten geven. De manier waarop het meerendeel wordt weggezet (ook door analisten) als: "die kunnen er niks van." vind ik echt bizar en belachelijk opportunistisch. Forbs was een 'blind paard' totdat hij 1 wedstrijd heel sterk speelde en toen was hij opeens de 'beste aankoop' in analisten land en werd uitgelicht hoe goed hij het deed.

Het kan verkeren.

25 september 2023 om 17:48

Ninjakai. Tja ik vind het gewoon geen geweldige speler als ik hem zie voetballen. Vind hem teveel naar de grond kijken als die in het spel betrokken wordt. En vind hem gewoon blind ogen in zijn hele spel. Al met al zou ik mislintat gewoon een dikke onvoldoende geven en moet je blij zijn als Ajax dat die geloosd is. Met al zijn experimenten.

25 september 2023 om 20:00

@jtjevtt Ik geloof ook dat Steijn fouten maakt. Hij had bijvoorbeeld veel eerder een team kunnen bouwen met spelers die er al langer waren en daar langzaam nieuwkomers proberen in te passen in plaats van zo snel mogelijk nieuwe spelers in passen en vervolgens terug vallen op spelers die hij al had.

Maar laten we niet doen alsof de namen die jij noemt allemaal toppers zijn. Het zijn bijna allemaal jonge talenten die zich nog moeten bewijzen. En ik heb best de hoop dat er van de 11 of 12 uiteindelijk een paar bij zitten die wel iets blijken te kunnen. Maar het zijn eigenlijk allemaal vraagtekens die Mislintat gehaald heeft. Vink noemde het na afloop van de wedstrijd tegen Twente te veel projectjes. Hooguit Sutalo die je een beetje als zekerheidje kan zien. Al de rest zijn jonge talenten, vaak van kleinere clubs, spelers die tegen degradatie moesten spelen, 2e keus waren, of spelers die op het 2e niveau speelden. Die laatste zijn clubs die op basis van hun begroting niet mee zouden komen aan de onderkant van de eredivisie (omzet Metz was 4 miljoen bijvoorbel en die van St Pauli 6, ter vergelijking, NAC in de KKD doet het met 9 en Willem II met 12, en ik denk dat in de Eredivisie alleen Almere het met minder moet doen). Natuurlijk kan er een keer een top talent tussen zitten. Maar als Ajax een speler van 22 na een top seizoen voor 16 miljoen op haalt uit de onderkant van de eredivisie of de top van de KKD dan verklaart iedereen ze ook voor gek. Je kan daar wel toppers vinden, alleen dan zijn het gokjes, voor elke Wiefer die je daan vandaan haalt, haal je er een handvol die mislukken.

'Prominente oude spelers' is dat een criteria om een goede TD te zijn tegenwoordig? Jezus je moet er niet aan denken om een Sneijder als TD te krijgen

25 september 2023 om 17:19

Wel gezellig in het supportershome. Wesley betaald alle rondjes.

Wesley Sneijder met van der Vaart die hem ondersteunt!

25 september 2023 om 17:20

Nee joh, die kunnen niet samen spelen, werkte bij Oranje ook niet op het middenveld.

25 september 2023 om 17:27

Hahaha, dat zou ik ook zeggen als ik niet voor Ajax was. Dan weet je zeker dat de malaise niet alleen voortduurt, maar ook erger wordt.

Van der Vaart gaf gisteren nog aan dat hij niets van besturen weet en Sneijder laat continu merken dat hij überhaupt geen realiteitszin heeft.

25 september 2023 om 17:38

Sneijder is van plan een veredelde management cursus te volgen dus die denkt over een paar maanden wel alle kennis te hebben

Van Leeuwen, Arnesen, Frank de Boer, Danny Blind, Keje Molenaar kan je schrappen van je lijstje. Veel te weinig kwaliteit.
Jonk en Overmars zijn op een vervelende manier weggegaan en zullen ze ook niet snel benaderen.
Cruijff en Van Gaal willen zelf niet dan hou je weinig namen over.
Doe maar Veldmate of prominente oud spelers.

25 september 2023 om 17:09

Arnesen te weinig kwalitiet? Op basis waarvan?
Heeft het bij PSV en bij Feyenoord enorm goed gedaan.
En dan Veldmate wel noemen, die is net als Mislintat altijd scout geweest, dat maakt je nog geen goede TD.

25 september 2023 om 17:29

Mee eens.
Ik zou Veldmate heel graag als hoofd scouting willen. En dan een TD erbij (Arnesen lijkt me prima geschikt) die prima kan samenwerken met de scouting.

25 september 2023 om 17:10

Veldmate wil dit nooit doen. Die werkt graag in de luwte.

25 september 2023 om 17:29

Waarom zou een TD niet in de luwte kunnen werken? Wat mij betreft helemaal prima, als hij maar zijn werk goed kan doen.

25 september 2023 om 17:48

Frank de Boer stapte de vorige keer temidden van volledige chaos binnen, en maakte de club direct vier keer kampioen, met een vrij matige selectie. Logische keus dus.

Het is maar de vraag of Mislintat een chaos achterlaat. Hoe die man zich op de club heeft gedragen is onacceptabel.

Maar zijn aankopen hebben amper vijf wedstrijden gespeeld. Er zullen best wat miskopen tussen zitten. Maar voor hetzelfde geld verkoop je over twee weer voor 150 miljoen wat je nu voor 100 hebt gehaald.

Een paar evenaren spelen en een capabele trainer en dit Ajax kan best gaan lopen..

25 september 2023 om 17:12

Droom verder. Acceptatie is moeilijk maar komt met de tijd. Het zijn stuk voor stuk gern ajax spelers. Muv Sutalo.

25 september 2023 om 17:19

Je zegt een capabele trainer en een paar ervaren spelers … maar was dat dan niet het werk van Mislintat dat te regelen?

Steijn zit er omdat Mislintat hem heeft aangesteld. Helemaal begrijpelijk als je Steijn niks vind, maar dan kom je automatisch uit bij het feit Mislintat hem heeft aangesteld. Mis je ervaren spelers in de selectie? Wie was er verantwoordelijk voor een evenwichtige selectie? Mislintat.

Ik wil zeker niet al zijn aankopen afbranden, maar als je nu zegt dat er ervaren spelers missen (valt wel mee denk ik) en dat de trainer niet capabel is (ik vrees dat Steijn dat niet is) … dan is de conclusie toch dat Mislintat Ajax inderdaad in chaos achterlaat?

25 september 2023 om 17:49

Misschien verkoop je idd straks nog met winst, maar is de titel misschien al wel uit het zicht. Het is maar waar je prioriteiten liggen.




In ieder geval iemand die de voetbalcultuur van zowel Ajax als Nederland kent. Ik zie van de genoemde namen alleen Overmars, Cruijff en Arnesen als degenen die geschikt zijn. Maargoed, van Overmars weten we dat het ethisch wat onhandig is, van Cruijff is het maar de vraag of het wilt, en Arnesen geeft aan open te staan voor een gesprek. Huiberts lijkt me ook wel interessant, al weet ik niet hoe het zit met zijn afkeer tegen Ajax. Zou in elk geval herenigd worden met Kroes.
Julian Ward is dan misschien een grote vis, maar voorlopig zie ik liever iemand die een wat betere feeling heeft met Ajax.

edit: heeft VZ nou Frank Arnesen uit het artikel gehaald? Zou zweren dat hij ertussen stond als optie.



Co Adriaanse is de perfecte kandidaat. Na 6 maanden is iedereen hem alweer zat, maar er is dan wel weer structier intern, en op het veld

25 september 2023 om 17:47

En dat zou ook niet erg zijn. In mijn ogen valt er ook weinig te doen tot de volgende transferperiode in Januari. Interim bestuur zou de honneurs maar even waar moeten nemen. Maart begint Alex Kroes en die kun je rustig om een boodschap sturen. Ik zou wel even aan hem vragen of hij nog aandelen heeft in SEG en of er geen louche transfers meer aan hem gekoppeld zijn. (ff een knipoog )

Denk dat Jonk het uiteindelijk gaat worden. De jongens waardoor hij weg is gegaan zijn weg en de weg is vrij voor jeugd inpassen. Was onderdeel van de revolutie met Cruijff toentertijd.

Hoe kunnen mensen nou op Overmars stemmen? Volgens mij is daar alle ellende mee begonnen. In mijn ogen is Max Huiberts de allerbeste optie voor Ajax. Maar ik hoop dat ze Jordy Zuidam kiezen, daar heeft Jan van Halst vast nog wel een lijntje mee. Dan zijn we bij Fc Utrecht af van die buitenkansjes. De TD van Ajax hoeft voorlopig toch niet veel toe doen aangezien Mislintat al die nieuwe spelers een contract van 5 jaar heeft gegeven.

25 september 2023 om 17:29

Doe mij maar Overmars. Ik draai er niet meer omheen. Het enige wat Ajax nog zou kunnen redden. Er dit jaar een tussenjaar van maken. Ipv 5 tussenjaren

25 september 2023 om 18:06

Overmars heeft onverantwoord veel uitgegeven, Twee minder succesvolle jaren en Ajax heeft een serieus probleem. Ik neem aan dat hij ook eindverantwoordelijk was voor de jeugdoplieiding. Ik weet niet of je een beetje hebt gevolgd hoe het daar gaat bij Ajax? Tot slot heeft hij zijn werk nooit overdraagbaar gemaakt. Er is geen administratie, geen lijstje met telefoonnummers van zaakwaarnemers en spelers. Kortom; niet echt een mooie erfenis in mijn ogen. Laat ik wat hij heeft gedaan nog even buiten beschouwing (want dat alleen is natuurlijk al een reden dat het ondenkbaar is dat hij terugkeert).

25 september 2023 om 17:30

Een maat van mij photoshopte een "Zuidam naar Ajax" screenshot bericht in elkaar en liet de Ajacieden in de groepsapp goed schrikken.

Zuidam moet wel de buitenechtelijke zoon van ome Frans zijn, kan echt niet anders.

25 september 2023 om 17:54

Als een maat dat zou doen, zou ik hem levenslang verbannen uit mijn leven. Blocken overal hahah

Het idee al zorgt al voor rillingen

interessant artikel, ben benieuwd naar de reacties. Ik ben zelf geneigd om te zeggen dat het hebben van een (goed) betrouwbaar netwerk, ervaring binnen het Nederlandse voetbal en kennis van de club Ajax belangrijk is. Arnesen zou op basis van zijn voetballende verleden bij Ajax en zijn recente succes bij Feyenoord een logische keuze alleen ben ik niet overtuig van zijn kwaliteiten met het goed scouten van spelers. Jonk zou ik niet al TD maar als trainer naar voren schuiven. Keje Molenaar neem ik niet serieus want die naam gaat al jaren rond maar resulteert in 0.0.
Ik zelf twijfel tussen Streuer en van Leeuwen. De overige opties hebben niet de ervaring cq kennis. Veldmate zou een optie zijn maar die is deze zomer juist vertrokken uit Amsterdam om terug te keren naar Groningen?

25 september 2023 om 17:46

@citroen26,

kijkend naar jou voorwaarde is Alex Kroes meer dan geschikt voor die functie. Ik zou dan ook eerder voor de feyenoord route gaan waarbij er een nauwe samenwerking is tussen trainer en AD dan weer perse een TD. Huntelaar kan er dan als TD light aanschuiven om ervaring op te doen zodat hij ove een aantal jaar klaar staat als er wel weer een volwaardige TD nodig is.

Wel is er dan een sterk RvC lid met voetbalachtergrond vereist om goed te blijven controleren.

25 september 2023 om 17:55

Huntelaar was medeverantwoordelijk voor de puinhoop (door zeer slecht in tw kopen vorig seizoen).

Laat hem dus maar komende jaren bezig zijn met jeugd. Contracten en versterkingen bij de jeugd.

25 september 2023 om 18:59

Alleen Alex Kroes wordt algemeen directeur. En de opvolging moet gaan over de functie van technisch directeur.

Ik denk dat Ajax vooral veel rust en ervaring kan gebruiken op alle vlakken en die haal je met de opties waarvan ik denk dat ze goed zouden zijn wel in huis.

25 september 2023 om 23:18

@ninjakai als iemand heeft bewezen niet geschikt te zij als TD dan is het toch wel Huntelaar. De ellende van nu komt voort uit de slechte transfer zomer van vorig jaar. Was daar goed ingekocht dan had je nu niet driekwart elftal hoeven vervangen.

Jonk heeft mijn absolute voorkeur. Het wordt nog een slagveld, maar Jonk TD zou een stap in de juiste richting zijn.

Het is geen kwestie van wie: eerst maar een discussie aangaan met wat deze club wil en hoe ze dat denken te kunnen bereiken. Poppetjes komen als laatste: het gaat nu om het hoe en wat, pas daarna over wie of welk poppetje.

Stel Molenaar aan als voorzitter van de RvC en haal Overmars terug als Td.

Van der Zee en/of Veldmate zou ik trouwens ook weer een prominente rol geven in het technisch beleid.

Serieus? Wesley Sneijder/rafael van der Vaart?? Samen een IQ van 140, die clowns. En waarom zo'n haast met een nieuwe TD? Wat gaat die doen?
Nieuwe spelers halen? Oh nee, het geld is op en komt voorlopig ook niet binnen en op de aankopen van Mislintat mag je nu al 50% afschrijven.
De aankopen van Mislintat beter laten spelen??
Het is gewoon k#t met peren

Keje Molenaar en Frank Arnesen zijn in mijn ogen de beste opties, Overmars zeker maar daar kun je niet mee aankomen.

25 september 2023 om 19:39

Keje Molenaar echt liever niet. Een gladde praatjesmaker die graag interessant gevonden wil worden. Ik zou gaan voor Cruijff of Maxwell als hopelijk haalbare opties. Je moet de club kennen, positieve ervaringen hebben in een vergelijkbare functie en een goed netwerk hebben. Van Gaal is in elke andere rol ook van harte welkom, hopelijk in de nieuwe RvC. Overmars mag van mij ook direct terugkeren, maar dat zie ik niet gebeuren.

Arnesen en Huiberts zijn voor mij de twee gedroomde kandidaten als technisch directeur. Kom ik meteen van een koude kermis thuis, want beide zullen het vrijwel zeker niet doen. Arnesen is toen bij Feyenoord gestopt wegens gezondheidsredenen en heeft in de afgelopen maanden vaker aangegeven het niet fulltime te willen doen en dat zal toch wel vereist zijn als hij bij Ajax aan de slag zal gaan.

Huiberts vind ik al jaren een hele goede technisch directeur en levert al jarenlang heel goed werk bij AZ af. Hij heeft al vaker geroepen dat hij goed op zijn plek zit bij AZ, ook vrij recent nog. Bij Huiberts heb ik wel het idee dat de kans iets groter is dat hij het doet vergeleken met Arnesen, maar op de een of andere manier heb ik het idee dat het niet gaat lukken puur omdat AZ bijvoorbeeld ook heel moeilijk deed met de overgang van Slot naar Feyenoord maar ook de aanstaande overgang van Kroes naar Ajax.

Hebben ze volledig gelijk in. Maar dat maakt het gewoon moeilijk. Misschien dat Ajax toch een poging moet wagen en desnoods een vergoeding betalen voor zowel Kroes als Huiberts: Kroes dan als algemeen directeur, Huiberts als technisch directeur. Dan heb je in ieder geval al een heel sterk, solide maar ook vakkundig duo staan die Ajax weer omhoog kan gaan helpen. Moeten dan wel rotte appels uit de RvC weg zoals van Halst, Eringa, Hendriks en vervangen worden door namen die er echt verstand van hebben.

Dan hoop ik toch op iemand als van Basten in de RvC, het liefst ook Rijkaard. Van Basten heeft vaak aangegeven niet meer terug te willen keren in wat voor functie dan ook in de voetballerij, maar op de een of andere manier zie ik hem voor een functie in de RvC misschien uiteindelijk toch wel overstag gaan. Rijkaard heeft ook heel vaak aangegeven het nooit meer te doen, hij zal het denk ik ook echt nooit meer doen. Ook namen als John van 't Schip en Tscheu La Ling (volgens mij nog steeds eigenaar van AS Trencin, al werd hij toen in 2011 door Cruijff ook al voorgedragen voor de RvC en was hij toen ook al eigenaar van Trencin) zou ik graag in de RvC willen zien.

Allemaal namen die veel meer verstand van voetbal hebben en capabeler zijn dan de mensen die er nu zitten.

25 september 2023 om 19:44

Ik zou hopen voor Van Gaal in de RvC. Laat hem van daaruit maar de poppetjes op de juiste plek zetten. Is geen fulltime functie, meer op de achtergrond. Daarnaast of bij vind ik mensen als Grim, Koster, Van 't Schip ook prima opties om hem bij te staan of op te volgen. Blind deed het, voor mijn gevoel, trouwens ook goed als lid van de RvC. Als TD zou ik gaan voor iemand uit het lijstje Overmars (zie dat echter nooit gebeuren), Jordi Cruijff, Maxwell en vervolgens Jonk.



Ik denk dat ze het beste voor iemand kunnen gaan die een duidelijke, inhoudelijke visie heeft over het voetbal dat Ajax zou willen spelen en wat voor spelersmateriaal daarbij hoort. En dat duidelijk kan communiceren.

Al dat sentimentele gezwets over 'Ajax-DNA' en 'die kent de club' gaat je echt niet verder helpen. Het terughalen van fossielen met achterhaalde visies op voetbal ook niet.

Frank Arnesen lijkt mij een goede keuze als zijn gezondheid het toelaat. Frank wordt over een paar dagen 67 en heeft zich afdoende bewezen bij PSV (10 jaar!) en Feyenoord. Maar laat ik nog maar een paar kandidaten opperen: Danny Blind en Tscheu La Ling.

25 september 2023 om 18:12

Danny Blind???? Je wil geen mensen meer op die functies die vooral hun eigen stoel graag willen vasthouden en daardoor overal doorheen glibberen.

Julian Ward zou natuurlijk veruit de beste optie zijn uit dit lijstje. Maar die gaat natuurlijk nooit instappen in dit wespennest.

25 september 2023 om 19:45

Ja joh, weer zo'n omhooggevallen scout met zeer beperkte ervaring als TD, geen idee waar Ajax voor staat, een ongekende bewijsdrang.. Nee, liever niet.

25 september 2023 om 20:27

Omhooggevallen scout? Heeft bij Liverpool echt geweldig werk afgeleverd, heeft een ongekend groot netwerk en heeft jarenlang ervaring opgedaan naar Michael Edwards.

Je praat maar wat in de ruimte zonder enige kennis.

Ajax zal eerst eens hun schip schoon moeten vegen.
Welk persoon met normen en waarden wilt er nog in deze smerige club instappen zeg!
Het Chelsea van Nederland.
Ajax zou wat dat aangaat net zo goed in Saudi Arabie kunnen spelen qua ethiek!

Als ik Alex Kroes zou zijn zou ik Huiberts meenemen naar Amsterdam of zoals FR010FRDAM aangeeft Arnesen, beide kunnen ze hun werk goed.

25 september 2023 om 19:46

Arnesen deed het in België anders ook slecht, dus zo'n zekerheidje is hij echt niet.

Liever 1 van deze namen:
Jordi Cruijf (is vrij)
Christopher Vivell (is vrij)
Vincent Mannaert (brugge)

Pleaseee Overmans kom terug. Wat kan ons de publieke opinie schelen. Alsof de vrouwen hem nooit meer kunnen vergeven. Komop hoor hij heeft niemand mishandeld. Vergeten en vergeven, als die vrouwen een beetje volwassen zijn kunnen ze hier echt wel overheen stappen.

25 september 2023 om 18:11

Ik denk eerder dat Overmars een beetje volwassen had moeten zijn. En deze reactie waarin je totaal voorbij gaat aan de gevoelens van die vrouwen is ook een beetje onvolwassen.

25 september 2023 om 18:30

Ik ga helemaal niet voorbij aan de gevoelens van de vrouwen. Het is anderhalf jaar geleden he. Nee we moeten hem voor de rest van zijn leven weren zolang de betreffende vrouwen er werken? Stap eroverheen, vergeef de beste man. Zorg desnoods dat de vrouwen niet meer in aanraking met hem hoeven te komen. Dit moralistische gezever komt mij de neus uit.

26 september 2023 om 12:08

Misschien gewoon accepteren dat Overmars weg is. Over en uit. Stap er over heen...ja dat is voor ons als man makkelijk praten he. Kom op man.

Zijn hart werkt nog niet eens meer voor 50 % dus laat die ook vooral op dat vlak buiten een club als Ajax waar je altijd stress ervaart.
Kijk eens naar de toekomst in plaats van altijd maar terug willen grijpen naar het verleden.

Het is wel het perfecte moment om in te stappen. Je kan bijna niet falen, slechter dan dit kan bijna niet meer. Ajax is Ajax niet meer, het is een hoopje ellende, dus niet meer om aan te gluren. Jordi zie ik sowieso graag een functie bekleden in de Johan Cruijff Arena.

Ajax kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart in een combirol de technische zaken te laten regelen.

Nou nee daar zal Ajax helemaal nooit voor kiezen aangezien deze 2 totaal geen kwaliteiten op dat vlak hebben. Koekoek! Als je je club helemaal naar de afgrond wil laten zakken moet je deze 2 op zo'n positie zetten.

25 september 2023 om 19:48

Helemaal mee eens. Die twee moet je echt niet zo'n functie geven bij de club.

26 september 2023 om 14:40

Dat moetvajax idd toch nietvwillen!?
Aan de andere kant; het scheelt wel wat beroerde analyses in de voor en nabeschouwingen op de TV.

Zo'n uitgebreide lijst met enkele kansloze namen en dan ontbreekt Maxwell. Oud-Ajacied, kent de club, groot internationaal netwerk, spreekt zijn talen en heeft bij PSG jarenlange ervaring als assistent TD (daar alle machtswisselingen overleefd).. Een van de meest geschikte kandidaten als oud-Ajacied. Wat mij betreft moet het een oud-Ajacied zijn met enige relevante positieve ervaring in een rol van TD/zeer vergelijkbare functie. Jordi Cruijff is trouwens mijn droom kandidaat. Nederlands, netwerk, juiste filosofie. Daarbij ga ik ervan uit dat Van Gaal het sowieso niet doet. Maxwell staat daarna zeker in mijn top 3.

25 september 2023 om 19:49

Maar zo goed kennen wij hier Jordi Cruijff toch niet? Ik weet dat hij bij Barcelona het een en ander heeft gedaan en in Israel maar verder? Ik denk zelf aan Overmars, Huiberts of Julian Ward toch maar weer polsen.

Zou lekker voor Arnesen gaan, dan ga je voor safe. Zet naast hem iemand als Sneijder of Huntelaar die dan na een jaar of 2 het stokje over kan nemen en verder kan bouwen.

Overmars zou kwalitatief gezien de allerbeste keuze zijn.
Maar ik zou Max Huiberts een verademing vinden.
Straks samen met zijn andere az collega kunnen samenwerken.

Jongens als Cruijff, Arnesen, van der Zee Veldmate enz is allemaal pase ...

Je moet vernieuwen en door

Huiberts is gewoon de beste. Na Overmars. Die heeft het bewezen bij AZ. Veel spelers van AZ de afgelopen jaren hadden prima mee gekund bij Ajax.

Blind, Danny Blind, lijkt mij het beste. Echte Ajaxied, heeft de ervaring. Is zelfs bondscoach geweest. Doen!

Lijkt me duidelijk. Jordi Cruijff is de enige logische naam. Jonk terug als hoofdopleidingen. Voor de RvC zijn er best een hoop kandidaten, dat is geen hele spannende functie. Ik zou daar graag Seedorf zien.

Vorige zomer had onze TD uiteraard Bosz moeten halen, gigantische blunder dat ze hem hebben laten lopen. Nu blijft er niet veel over.

Weet niet wie de technische staff bij Red Bull Salzburg is maar Ajax moet hem kopen 😳 de talenten en visie bij die club is geweldig 😳

Arnesen lijkt mij de meest geschikte kandidaat met een ingetogen vanzelfsprekendheid en een vanzelfsprekende ingetogenheid.

Van Gaal heeft toch op voorhand al bedankt? Snap Louis overigens volledig, waarom zou hij op zijn leeftijd instappen in een dergelijke chaos?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren