Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen en Stengs leiden Royal Antwerp naar vierde beker in clubhistorie

Laatste update:

Royal Antwerp heeft zondagmiddag de Croky Cup veroverd. De ploeg van trainer Mark van Bommel was in de bekerfinale dankzij treffers van Vincent Janssen en Michel-Ange Balikwisha met 0-2 te sterk voor KV Mechelen. De assist bij de tweede treffer kwam op naam van Calvin Stengs. Het is de eerste prijs in de trainerscarrière voor Van Bommel, die ook nog altijd met zijn ploeg meestrijdt om het landskampioenschap. Voor Royal Antwerp is het de vierde Belgische beker in de clubgeschiedenis.

Van Bommel had een basisplaats in huis voor Janssen, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk én Stengs. Laatstgenoemde stond als controlerende middenvelder opgesteld naast Arthur Vermeeren. Kerk bestreek de rechterflank, terwijl Ekkelenkamp op 10 achter spits Janssen stond. Vanaf links moest Arbnor Muja voor het gevaar zorgen. Onder meer Toby Alderweireld moest achterin voor de verdedigende organisatie zorgen. Aan de kant van Mechelen stond Nederlander Sandy Walsh als linkermiddenvelder opgesteld.

Antwerp was vanaf het begin de bovenliggende partij, maar omdat het tempo laag lag bleven de kansen schaars. Naarmate de eerste helft vorderde begon Antwerp steviger op de deur te kloppen en dat leidde uiteindelijk na een ruim half uur spelen tot een strafschop. Ekkelenkamp werd in de zestien gehaakt door Dries Wouters, waardoor Janssen een strafschop te nemen kreeg. De spits schoot raak, maar omdat de scheidsrechter nog niet gefloten had moest de strafschop opnieuw genomen worden. Ook in tweede instantie bleef de oud-spits van Oranje koel: 0-1. Het beste spel zou Antwerp echter bewaren voor na de rust.

Zo had Ekkelenkamp het duel na twee minuten spelen in de tweede helft kunnen beslissen. De middenvelder werd ongedekt aangespeeld in de zestien, maar zag zijn schot met binnenkant rechts naast het doel belanden. De ploeg uit Antwerpen speelde sterk en bleef op zoek gaan naar de beslissing. Via Muja en Janssen kwam het dicht bij de beslissende treffer. Eerstgenoemde deed zijn schot echter net naast belanden, terwijl Janssen Mechelen-goalie Gaetan Coucke tot een katachtige redding dwong.

Mechelen overleefde de stormachtige fase van Antwerp en rook dus bloed. Met de hulp van Antwerp-goalie Jean Butez, die de bal na een voorzet niet klemvast had, kreeg Nikola Storm plots een schietkans. De Belg zag zijn poging echter alsnog ternauwernood voor de doellijn gekeerd worden. Janssen moest zich even later geblesseerd laten vervangen en vanaf de bank zag hij dat de ruimtes voor Antwerp steeds groter werden. Tien minuten voor tijd was de beslissing daar. Stengs had vanaf links een scherpe voorzet in huis op Balikwisha, die bij de tweede paal binnentikte: 0-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mark van Bommel is gewoon een uitstekende trainer.

30 april 2023 om 16:31

Op basis van een bekertje bij Antwerp?

30 april 2023 om 16:35

Op basis van zijn jaar bij Antwerp en zijn eerste seizoen bij PSV.

Er waren duidelijk een aantal problemen bij PSV en Wolfsburg maar het lijkt er op dat hij daar van heeft bijgeleerd.

30 april 2023 om 16:36

Ah nee hoor. Volgens de leden hier ben je pas een toptrainer als je de knvb beker wint 🙄

30 april 2023 om 16:36

Doen voor het eerst in bijna 70 jaar weer mee om de titel en winnen de beker pas voor de 4e keer in de clubgeschiedenis.

Als Vitesse weer mee zou doen om de titel en de beker wint vind je dat toch ook een knappe prestatie van Cocu?

30 april 2023 om 17:35

Ik zou dat een waardeloze prestatie vinden van Cocu

30 april 2023 om 17:43

Daar heb ik alle begrip voor. 😂

30 april 2023 om 16:33

Hebben we gezien bij Psv en Wolfsburg.

30 april 2023 om 17:05

Bij PSV heeft Van Bommel het nou niet veel minder gedaan dan de destijds veel geprezen Schmidt. Bij Wolfsburg ging het na zijn vertrek nou ook niet direct veel beter

30 april 2023 om 16:36

Snel terughalen naar Psv die man

Wat mark van Bommel daar doet is schitterend!
Mooi dat hij het zo leuk doet gefeliciteerd Antwerp Royal

Knappe prestatie van Antwerp als je ziet dat ze standard, Genk en Union uitgeschakeld hebben op weg naar de finale. Benieuwd of er ook nog een titel inzit, want persoonlijk zie ik hen dat nog wel winnen.

Uitstekende assist ook wel van Stengs. Hopelijk kunnen ze die behouden want het is wel echt een mooie speler.

30 april 2023 om 23:18

Lierse, als kenner van het Belgische voetbal, wat is de reden dat alle trainers en stafleden een soort aanvoerdersband dragen? Ik zie dit al jaren maar ik heb nog steeds geen idee.

Blijft klinken als een prijs uit een Donald Duck strip, de Croky Cup.

On: uitstekende prestatie zet Mark neer daar, niet geheel toevallig waarschijnlijk ook weer door het werk van Overmars op de achtergrond.

30 april 2023 om 16:38

Maar de badkamer/ keuken kampioen klinkt vast beter 🙄

30 april 2023 om 16:45

Alleen heet het niet zo, het heet de KNVB beker.

30 april 2023 om 17:05

Keuken Kampioen was nog wel enigzins komisch geweest als het de competitie voor vrouwen was. Niet dat het ooit toegestaan zou worden natuurlijk, maar Nederland en België krijgen door dit soort onzin wel de lachers op de hand. Klinkt een beetje als een zondagvoetbal dingetje.

30 april 2023 om 17:20

Alsof het iemand ook maar iets kan interesseren hoe je eerste divisie heet. Dat gaat niet internationaal (ja, de Championship in Engeland), maar weet jij wie er dit jaar de eerste divisie in België wint?
Bij kleinere competities zoals die van ons gaat het gewoon om welk megalomaan bedrijf de meeste centen betaald om zijn naam eraan te verbinden zodat je als bond het meeste geld binnenhaalt.

Je nationale beker gaat echter wel internationaal dus daar zou ik persoonlijk iets meer met een marketing oog naar kijken.

en terecht dat ze de beker hebben gewonnen uiteindelijk, ze hadden alle top clubs op de weg erheen uitgeschakeld.

Leuk dat hij het daar goed doet en ook gewaardeerd wordt! Wij schrijven hier in Nederland te snel een trainer af.

Geweldige prestatie van van Bommel en zijn team!

Gewoon mooi om te zien Nederlands inbreng in het Belgische competitie Hulde we doen het steeds beter in Europa qua spelers en wat trainers En we zetten weer ons landje*meer in de spotsJe kan letterlijk in elke wedstrijd uit het buitenland een jongen uit ons kikkerlandje toejuichen 💪🏽

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren