Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘In kamp-Taylor leeft het gevoel dat Ajax-supporters hem dat nog kwalijk nemen’

Laatste update:

Kenneth Taylor is momenteel kop van Jut bij de supporters van Ajax. De 21-jarige middenvelder, jeugdproduct van de Amsterdammers, moest het tijdens de thuiswedstrijden tegen FK Bodø/Glimt (2-2) en NEC (2-2) afgelopen week ontgelden. In de AD Voetbal podcast van donderdag zoekt journalist Johan Inan een reden achter de fluitconcerten voor Taylor.

“Ik heb daar afgelopen week een stuk over geschreven”, begint Inan. “Waar dat toch vandaan komt dat Kenneth Taylor zo wordt uitgejouwd op het moment dat hij wordt gewisseld. Er is natuurlijk sowieso een heel kritisch publiek bij Ajax.”

De veelbesproken doelpuntenviering van Kenneth Taylor vorig seizoen.

Inan denkt dat er meerdere verklaringen zijn voor de reactie van de supporters van Ajax. Ten eerste de indeling van de selectie. “Het zit hem denk ik in de huidige samenstelling van het elftal. Daar zaten wat miskopen in, maar die zijn er inmiddels uit. Ramaj doet het goed, Sutalo krijgt nog het voordeel van de twijfel en Henderson is toch een beetje als de verlosser binnengehaald.”

“Om Taylor heen lopen ook gewoon vijf of zes jonkies die net om de hoek komen kijken”, gaat Inan verder. “Daar gaat het publiek in slechte tijden niet naar wijzen. Voorin heb je Brobbey die aardig op schot is. Daarnaast heb je normaal gesproken Bergwijn en Berghuis. Daarvan kun je zeggen dat ze meer moeten brengen, maar hun rendement is ook weer net voldoende om niet de hoon van het publiek te krijgen.”

Inan denkt dat de recente jaren bij Ajax ook niet in het voordeel van Taylor spreken. “Eigenlijk loopt zijn doorbraak parallel aan het verval van Ajax, of andersom. Wat de supporters een beetje missen is een jongen die zich de malaise van de club aantrekt en daardoor het snot voor de ogen loopt.”

De journalist licht ook een aantal uitspraken van Taylor in de media uit, die door supporters niet altijd begrepen zijn. Daarnaast denkt Inan terug aan een momentopname in Emmen. “Hij heeft zich denk ik ook niet heel populair gemaakt met gebaartjes. Kort voor het WK, waar Taylor ook aan deelnam met Oranje, eindigde de wedstrijd tegen FC Emmen in 3-3. Hij scoorde en liep naar de camera met een vingertje voor zijn mond”, herinnert Inan zich.

“Na afloop zei hij daarover dat dat niet was om het kritische publiek de mond te snoeren. In kamp-Taylor leeft het gevoel dat de supporters hem dat nog kwalijk nemen. De voorzitter van de supportersvereniging zegt echter dat dat absoluut geen rol speelt”, aldus Inan, die een conclusie trekt. “Ik denk uiteindelijk dat het een beetje een optelsom is waardoor Kenneth Taylor nu kop van Jut is geworden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De gebaartjes van een topspeler met het talent van een Eredivisiespeler. Dat is vooral zijn probleem denk ik. Hij is namelijk helemaal niet de slechtste speler van dit Ajax, zeker niet qua potentie.

22 februari 2024 om 12:03

De slechtste zal die niet zijn maar zijn maniertjes helpen niet. Voeg daar aan toe dat het een tactisch zwakke speler is met weinig werkethiek voor vuile meters. Hij maakt enorm veel kilometers maar staat toch telkens verkeerd, zowel aanvallend als verdedigend. Op 10 vind ik hem dan iets minder slecht maar op de 8 is het bijna suïcide met hem. Daardoor verzuipt de verdediging ook nog erger steeds dan ze al zouden doen met een dubbele 6.

22 februari 2024 om 12:08

Hij speelt op 6.

De verdediging zou een stuk stabieler staan als ze met één zes zouden spelen die in die positie blijft, maar Ajax speelt met een 10 en daardoor kunnen ze niet alleen geen druk naar voren zetten, maar doordat Taylor één van de controlerende middenvelders is en regelmatig naast z'n tien staat te koekeloeren naar medespelers is de balans volledig zoek.

22 februari 2024 om 12:12

ajaxf1

Ik denk dat je het precies verkeerd om zegt en dat dat juist het probleem van Taylor is.

Doordat hij telkens verkeerd staat moet hij compenseren en zoveel meters maken.

Ik ben overtuigd, in hoeverre hij dat in zich heeft dat nog te leren, als hij positioneel zowel aanvallend als verdedigend beter maakt, heb je een prima speler aan Taylor voor een redelijk tot goed Ajax 1.

Dan verspilt hij minder energie in op onnodige plekken vrij lopen (incl. terug moeten), die energie kan hij dan leggen in waar hij goed in is: voetballen.

Daarnaast ben ik het volledig eens, dat hij op 10 beter is dan op 8.

22 februari 2024 om 12:13

Bij Taylor is het ook gewoon niet duidelijk wat de supporters er aan hebben of kunnen hebben. Vlees noch vis. Goede techniek maar verder onderscheid hij zich nergens mee, wat je wel mag verwachten van een Ajax middenvelder.
Hij brengt nu nog steeds hetzelfde als vlak na zijn debuut en het ziet er niet naar uit of hij meer gaat brengen. Hij moet zich echt gaan onderscheiden.

22 februari 2024 om 12:13

Blok Henderson - Tahirovic zondag was niks beter. Tegen NEC kregen ze echt veel kansen tegen. Je moet je dus afvragen of het ook niet voor een groot deel aan de tactiek ligt.

22 februari 2024 om 12:15

MancunianB, hij brengt momenteel juist veel minder dan vlak na zijn debuut. Hij moet dus eerst weer op dat niveau komen.

22 februari 2024 om 12:17

Ajax12321 Je kan gewoon ontzettend moeilijk druk naar voren zetten wanneer je met de punt naar voren speelt. Het is een achterlijke spelopvatting, maar van alle zaken die Van 't Schip wisselt is dat er dan weer niet één.

22 februari 2024 om 12:20

Zijn probleem is dat hij slecht is in het omschakelen. Bij balverlies heeft hij rouwmomenten en blijft te vaak staan omdat hij denkt dat een ander het wel opknapt.

Ik zag dinsdag Luuk de Jong zelfs op linksback terugverdedigen bij een omschakelmoment van Dortmund en Bakayoko achterhaalde Maatsen op de achterlijn van PSV. Als Taylor dit soort momenten zou herkennen en dat ook zou doen zou het Ajax publiek hem op handen dragen. Dit is deels instelling en deels kwaliteit. Het lijkt erop dat in beide gevallen hier nog veel voor hem te winnen valt. Temeer hij ook aanvallend maar weinig laat zien.

22 februari 2024 om 12:34

Die hadden Sneijder en vd Vaart ook, alleen die deden daarnaast ook dingen die heel bijzonder waren, waardoor je duidelijk de potentie zag en dat doet Taylor niet. Die hobbelt mee en doet niks bijzonders.

22 februari 2024 om 12:50

Er was natuurlijk ook wel een enorm hoog verwachtingspatroon voor die jongen. Iedereen dacht dat hij de natuurlijke opvolger was van Frenkie die zijn plek wel even over zou nemen.

Er werden hem talenten toegedicht die hij nooit kon waarmaken en daar ging hij zelf graag in mee qua gedrag. Nu blijkt dat het gewoon een prima eredivisie speler is, niks meer en niks minder, is de teleurstelling en hoon groot.

22 februari 2024 om 13:27

Denk dat het wel meevalt qua verwachtingspatroon. Supporters weten ook dat Frenkie de Jong geen maatstaf is en dat Ajax ‘18-‘19 ver achter ons ligt. In zo een matige lichting wil je eerst en vooral inzet en betrokkenheid zien. En inderdaad, persoonlijk mag ik hem niet door die gebaartjes, het zal een generatiekloof zijn, maar heel goede analyse van Inan. Als hij zou presteren was het hem vergeven. Maar onder de streep, hij levert gewoon niet. Zal ooit bij AZ of Twente wel opleven vermoed ik.

22 februari 2024 om 13:36

Tjah, hij heeft wel wat. Maar ook een hopeloos schot, geen lange bal of überhaupt steekbal. Technisch wel goed en oké combinatievoetballer maar voor Ajax op 10 verwacht je ook wat meer creativiteit in de 'final third'. Dat lijkt er helaas niet in te zitten.

22 februari 2024 om 13:46

Laatste tijd wel een hopeloos schot ja. Van nature heeft hij echter wel een goed schot en prima pass. Daar zie je alleen de laatste tijd weinig tot niets van terug.

22 februari 2024 om 14:07

Zijn looplijnen zijn echt consequent verschrikkelijk. Ik vraag me af of daar nog iets aan te leren valt. Dat is spelintelligentie, en dat heeft Taylor volgens mij gewoon niet.

Sterker nog, in het algemeen zie je eigenlijk vrijwel nooit dat spelers op dit soort vlakken grote ontwikkelingen doormaken. Als je het op je 21ste nog niet kan dan zit het er meestal gewoon niet meer in.

22 februari 2024 om 14:34

Heb je zondag gekeken? Toen zag ik echt wel een paar goede looplijnen (dit was zowat het enige positieve van hem in de hele wedstrijd), maar toen werd hij steeds niet bereikt.

22 februari 2024 om 12:11

Hij is qua potentie niet de slechtste, maar zeker ook niks geweldigs, stond ook nooit bekend als een super talent ofzo. En qua prestaties wel degelijk de slechtste speler van Ajax over langere periode genomen, is er geen een speler die al zo lang, week in week uit zo slecht speelt als hem.

22 februari 2024 om 12:38

Of zou het gewoon komen omdat hij al 2 seizoenen als een drol speelt?

22 februari 2024 om 12:45

Migi. Hij is niet de slechtste, maar dat heeft weer met dat enorme verval van de laatste 2 jaar in kwaliteit te maken en er nu echt een paar hele slechte jongens tussen zitten. Een jaar of 2/3 geleden had Taylor (evenals bijv. een Rensch) zeker tot de onderkant van de selectie behoort zoals hij nu speelt.

22 februari 2024 om 12:50

Ja dat is ook zo, maar die jongen is 21. Hij is gewoon niet klaar voor een echt hoog niveau of om de kar te trekken en kritiek is prima, maar dit neigt wel naar hetze vind ik persoonlijk. Ik heb ook niets met Taylor hoor, maar hij is dan ook niet al van kinds af aan bij mijn club.

22 februari 2024 om 14:50

Weet je niet. Taylor is niet perse slechter dan Donny, die floreerde ook met jongens als Frenkie, Lasse, Hakim en Dusan om zich heen. Maar valt dat weg, dan blijft er weinig over.

22 februari 2024 om 13:14

Zeker, het is nog sneuer als je zelf als een natte krant speelt, maar die kansloze gebaartjes moet je toch bij geen enkele speler willen zien?

Taylor is een eikeltje die denkt dat hij een Ferrari Testarossa is, terwijl hij presteert als een Fiat Punto. Het was een kwestie van tijd totdat mensen dit zat zouden worden.

22 februari 2024 om 12:53

Theroscoe. Met een Fiat Punto kan je overal komen en met een Ferrari Testarossa niet. Dus die vergelijking gaat niet op. Een Fiat Punto kan ook heel goed presteren.

22 februari 2024 om 13:05

Waarom zou je met een Ferrari Testarossa niet overal kunnen komen? Een Fiat Punto behoort niet tot de meest betrouwbare auto's, zijn redelijk veel mankementen mee in het algemeen

22 februari 2024 om 13:33

Ajaxnl! Ik rij liever met een Fiat over een verkeersdrempel dan met een Ferrari. En ik zet liever een Fiat in bepaalde wijken neer dan een Ferrari.

22 februari 2024 om 13:48

En dat was de dag waarop Theroscoe in aanraking kwam met de voorzitter van de Fiat Punto-fanclub.

22 februari 2024 om 13:03

Goede vergelijking. Jij kent Taylor persoonlijk?

22 februari 2024 om 13:48

Moet dat?

22 februari 2024 om 14:17

Om hem een eikeltje te vinden moet je hem kennen ja. Anders is het gebaseerd op niks.

22 februari 2024 om 15:13

Als je weet dat hij een eikel is wel.

22 februari 2024 om 17:59

Neuh, niet mee eens.

22 februari 2024 om 14:18

Alleen echte kenners weten dat deze uitspraak van Zlatan is.

22 februari 2024 om 18:00

Ik heb Zlatan alles geleerd wat hij weet.

22 februari 2024 om 14:19

Iedereen zit elkaar na te papagaaien ik vind Taylor ook niet best maar voorheen als er een talent in kwam waren er 2/3 routiniers die dit soort spelers bij de hand nam , en daardoor makkelijker konden mee voetballen en de tijd kregen om zich te ontwikkelen nu speelt hij in een team dat als los zand aan elkaar hangt , de grootste fout is geweest om Tadic , Blind en Klaassen alle drie te laten gaan , en om hem dan ook nog eikel te noemen tja dat zegt meer over deze reactie dan over Taylor .

22 februari 2024 om 18:05

Nou ja, ik heb langer kritiek op Taylor en het is pas vrij recent dat mensen er aanstoot aan nemen, dus ik heb zelf het idee dat men nu te graag tegendraads wilt doen omdat het publiek Taylor nu uitfluit. Buiten dat, ongelukkige situatie voor talenten terzijde, die vlieger gaat misschien op voor een Hato of vorig jaar Jurriã«n Timber. Je hebt ook een groep spelers die eigenlijk dankzij malaise nog enigszins een kans krijgen in Ajax 1. Daar valt Taylor onder.

En sommigen zullen zijn maniertjes vast zien als ideale schoonzoon-gedrag. Hedendaagse samenleving zit zo ook in elkaar. Als je wat ervan zegt, ben je een hater. Even tussendoor, heel veel wind hier opeens. Word belegerd met rondvliegende takken.

22 februari 2024 om 14:25

Van voetballers wordt natuurlijk ook wel heel snel gezegd/gedacht dat ze zichzelf heel goed vinden, terwijl er juist heel veel verhalen zijn van spelers die achteraf aangaven moeilijk met de druk om konden gaan. Denk dus niet dat we al te snel moeten concluderen dat voetballers zichzelf heel goed vinden. Behalve bij Wijndal.

22 februari 2024 om 18:09

Mwah, dan opent hij maar een Netflix-special net zoals Noa Lang om het echte verhaal te vertellen, en misschien krijg ik dan een ander beeld. Tot die tijd zie ik hem vooral als vingertjes-man die heel stoer deed in een gelijkspel in Drenthe. En hij kwam al met een reputatietje het profvoetbal binnen gelopen.

22 februari 2024 om 17:11

@TheRoscoe, perfect omschreven! Het komt ook gewoon te vaak voor dat hij in een heel kansrijke positie voor de goal de bal krijgt en het weer laat afweten, niet beslissend is. Hij mist gewoon de killer mentaliteit om uit te blinken. Het is allemaal vlak.

22 februari 2024 om 18:10

Ik vind het vooral irritant hoe hij in verdedigend opzicht zich etaleert. Maar het is een beetje een "wat doe ie nou eigenlijk" speler.

Voor de meeste is het gewoon frustrerend, dat Taylor jaar in en jaar uit. Ongestraft 0,0 blijft toevoegen op ieder gebied maar gewoon gehandhaafd blijft, Martha is terecht geslachtofferd maar hetzelfde had allang met Taylor moeten gebeuren.

22 februari 2024 om 12:17

Je had tijdenlang veel te weinig alternatieven voor Taylor. Pas nu krijg je een beetje keuzes op het middenveld.

En Martha is nog wel een ander niveautje.

22 februari 2024 om 12:47

Ze hebben in de winterstop Fitz Jim nog wel teruggehaald. Waarom die totaal geen kans krijgt is voor mij wel een vraag.

22 februari 2024 om 13:03

Je zou zeggen slechter dan het huidige middenveld kan bijna niet, dus dat is inderdaad vreemd. Ook qua type brengt hij een stuk meer balans dan Hlynsson en Taylor. Zeker in deze periode moet je rouleren want je ziet aan een aantal spelers dat ze ook vermoeid raken/minder presteren (Hlynsson, Gooijer bijvoorbeeld).

22 februari 2024 om 15:40

Ajax12321 dat ben ik wel met je eens, Martha is gewoon nog echt een jeugdspeler. Die niet naar Ajax 1 gehaald had moeten worden, in dat opzicht is die verbanning triest en makkelijk van John.

22 februari 2024 om 15:42

Ajax12321 geloof je echt dat FitzJim met zijn fysiek en postuur een rol van betekenis zou kunnen spelen?

22 februari 2024 om 17:13

Postuur en fysiek zijn van minder belang als je het technisch kunt oplossen.

22 februari 2024 om 17:45

Het gaat niet alleen om fysiek en postuur. Hij compenseert dat ruimschoots.

22 februari 2024 om 12:36

Ik vind het dan wel toevallig dat Taylor door meerdere trainers telkens wordt opgesteld, die toch elke dag met hem werken. Soms moeten we waken dat we niet elkaar allemaal napraten. Ik kijk zo nu en dan Ajax (en dan ook zeker niet met dezelfde passie als een supporter), maar zo heel slecht is ie nou ook weer niet. Tuurlijk kan het beter en zou je daar een aankoop kunnen doen, maar om een speler uit de eigen jeugd dan zo uit te fluiten terwijl de aankopen lopen te klootviolen vind ik wel bijzonder.

22 februari 2024 om 12:46

Jij hebt gelijk wazza.

Wat mij opvalt is dat zijn schot en afwerken onvoldoende is. Een club als Ajax hoort spelers waarbij een schot op doel bijna altijd een doelpunt of een knappe redding is. Taylor schiet de bal vaak recht in de handen van de doelman. Hopelijk brengt Ten Hag hem naar Manchester voor 50 miljoen.

22 februari 2024 om 13:23@wazza,

Dat trainers hem nog steeds blijven opstellen is het feit dat er gewoonweg niks beters rondloopt, wat opzich al een drama is. Waar de supporters over vallen is (denk ik) de mentaliteit van hem voor wat betreft de inzet. Volgens mij geldt er bij elke supporter van welke club dan ook 1 gouden regel en dat is dat je alles geeft.. elke keer weer. Als we Taylor zien rondsjokken na een mislukte aanval laat hij zien dat het hem allemaal niet zo boeit. Hij is 21.. op die leeftijd moet het geen probleem zijn je de tering te rennen en te laten zien dat je er alles aan hebt gedaan. Komt bij dat hij wel heeft laten zien dat hij wel degelijk een balletje kan trappen, dus het wel in zich heeft door te groeien. Al kan je het de leiding van Ajax ook kwalijk nemen dat zij hem nog opstellen.. als een speler gewoonweg niet beter kan, dan is het geen speler voor Ajax, maarja, daar hebben we er nu erg veel van lopen momenteel.

23 februari 2024 om 18:21

Haha wat een profetische woorden.

Ben ook geen fan van Taylor, maar om hem als enige de zondebok te maken in dit Ajax waar iedereen dramatisch speelt is een beetje triest naar mijn mening

22 februari 2024 om 12:21

Sutalo, Sosa, Forbs, Bergwijn, Tahirovic en Berghuis vergeten? Duidelijk dat er flink wat zondebokken zijn voor het Ajax publiek.

22 februari 2024 om 12:27

Kan je wel leuk gaan doen, maar die worden in het stadion echt niet hetzelfde behandeld als Taylor.

22 februari 2024 om 12:27

Ligt er aan wanneer je iemand al een zondebok vindt. Maar het valt niet te ontkennen dat het voor Taylor de extreemste vormen aanneemt van allen. Je zit nu gewoon op een punt waar het niet eens meer een beetje objectief is.

22 februari 2024 om 12:49

Wat een onzin. Taylor is juist buiten het stadion al lang de kop van jut. Binnen het stadion heeft hij lang het voordeel van de twijfel gekregen omdat hij een jongen van de club is en omdat je gewoon ziet dat hij wel goed kan voetballen.

Het cynische applause was misschien nog wel meer een signaal naar de trainers die hem bijna een Tadic status hebben gegeven de afgelopen twee jaar waardoor hij nooit gewisseld werd.

22 februari 2024 om 12:49

Een zondebok is voor mij iemand die de schuld krijgt van de sportieve malaise en waarbij 8 positieve acties niet worden benoemd ten faveure van de ene negatieve. Daar vallen voor mij alle bovengenoemde speler en Taylor onder.

Maar het klopt dat in het stadion zelf Taylor vooral de wind van voren krijgt, dat moet ik ook wel toegeven.

Dat het buitenproportioneel is staat buiten kijf. Ik ben sowieso van mening dat de individuele spelers dit seizoen veel te vaak de schuld krijgen van het slechte aankoopbeleid, de slechte tactiek en het slechte wisselbeleid.

22 februari 2024 om 13:17

Kijk naar de passmaps van een willekeurige wedstrijd. Het probleem met Taylor tov van die andere namen is dat hij letterlijk niks doet. De piep kleine stipjes van Taylor ziet er heel treurig uit. We spelen standaard met maar 1 of 2 middenvelders en dan kan je nooit domineren.

22 februari 2024 om 15:44

Masterbry leuk gaan doen? Jtjevtt heeft 100% gelijk, Šutalo is veel erger behandeld dan Taylor en ook na goede potjes. Dus die vlieger gaat niet op.

Toen Frenkie weg ging, werd hij opgevolgd door Gravenberch. Beiden zijn verbindingsspelers waardoor Ajax in de opbouw via kort spel aan aanvallen kon toekomen. Taylor speelt op dezelfde positie als die twee voorgangers, maar is in helemaal niks een verbindingsspeler. Het is een leuke dribbelaar die het spel niet goed genoeg leest.
Het zou zijn rol moeten zijn om de bal bij de verdediging op te halen, eventueel een mannetje op het middenveld uit te spelen en daarna de bal in te leveren bij een andere middenvelder. Een dergelijke speler mist Ajax. Als hij nooit meer als halfspeler wordt opgesteld kan hij misschien aan dat verwachtingspatroon ontsnappen en op zijn eigen kracht worden beoordeeld. Of die genoeg zullen zijn om iets toe te voegen aan Ajax, daar ben ik benieuwd naar. Als linkshalf in het normale 4-3-3 kan er toekomstmuziek in deze jongen zitten, maar dan moet hij het spelletje wel een stuk beter gaan snappen. Ik heb niet de illusie dat Steijn en Van 't Schip hem heel veel bij kunnen brengen, als ik zo naar hun analyses luister. Hopelijk dat een nieuwe trainer er wel wat mee kan.

22 februari 2024 om 12:20

Taylor fungeerde juist als verbindingsspeler onder Ten Hag, maar ook in de beginperiode onder Schreuder (misschien omdat er nog patronen inzaten van onder Ten Hag). Daar is nu weinig van over. Hij speelt nu ook op een totaal andere manier.

22 februari 2024 om 12:33

Nope. Hij speelde als halfspeler onder Ten Hag. Toen Ten Hag 4-4-2 ging spelen was hij de linkshalf. Daarvoor, toen Ten Hag nog met de punt naar achteren op het middenveld speelde, was Gravenberch de centrale man. De opbouw begon nooit bij Taylor, hij kon lekker vrijblijvend over het veld zwerven zonder dat er iets verwacht werd.

Zonder Schreuder die wat in Taylor zag was de kans reëel dat hij was vertrokken. Hij was een halfspeler met weinig status tot de alwetende Schreuder hem belangrijk maakte.

22 februari 2024 om 12:37

Wat ik bedoel is dat hij niet persé de eerste man in de opbouw was, maar dat hij veel vaker de bal kwam opeisen dan nu. Hij haalde hem ook wel eens in de verdediging op om hem vervolgens naar de aanvallers te spelen en weer aan te sluiten. Dat zie je nu helemaal niet meer.

Dat Schreuder hem gebruikte was niet gek want onder Ten Hag de laatste periode liet hij echt wel mooie dingen zien.

22 februari 2024 om 12:49

Toen Gravenberch weg ging heb ik toch heel vaak gelezen dat Taylor nog beter dan Gravenberch zou zijn. Dit mede omdat hij 2 benig zou zijn en goed zou kunnen schieten. Ik denk dat we inmiddels moeten concluderen dat dit meer optimisme dan werkelijkheid was.

22 februari 2024 om 13:01

Inderdaad, de gemiddelde supporter lijkt een kort geheugen te hebben. Iedereen kotste Gravenberch uit, en waren blij dat hij weg was, en Taylor was toch al een paar klasse beter. Taylor is door het publiek uitgekozen als een soort uitverkorene om het ongelijk van Gravenberch te bewijzen. Maar het was vanaf het begin al duidelijk dat hij daar niet aan kon voldoen, was ook in de jeugd nooit een groot talent, en daar komen de supporters nu al langere tijd achter. Denk dat het ook frustratie is van de fans, die dolgraag wilde dat Taylor het waar zou maken.

22 februari 2024 om 13:07

In de jeugd was hij zeker wel een groot talent. Niet categorie De Jong, Gravenberch, De Ligt. Maar wel net een categorie daaronder.

Ik ben altijd een fan van Taylor geweest, Wat ik erg goed vond is dat hij itt Gravenberch meer scoorde.
Voetballend, inzicht ed verschillen ze weinig. Gravenberch heeft het voordeel gehad dat het team toentertijd goed draaide en hij zich daaraan kon optrekken. Ging het met hem minder dan kwam dat niet aan de oppervlakte, omdat de ouderen, zoals Tadic, Zyech, Blind ervoor zorgde dat wedstrijden gewonnen werden.
Nu is het totale team slechter. Dit ligt enerzijds aan de vele jonkies in het elftal en de aankopen, MAAR vooral ook aan het ontbreken van goede trainers. Na ten Hag kwam Schreuder, een man met 0.0 ervaring als hoofdcoach, en Stein had ook geen ervaring als coach van een groot team
Schip probeert de boel bij elkaar te houden en dat doet hij voor dit jaar heel goed. je kan niet en mag niet verwachten dat Ajax ineens derde wordt, na hetgeen ik hierboven schreef
Het publiek, althans een deel is boos en niet alleen teleurgesteld en tja Misinlat is weg, Stein is weg dan moet je een volgend slachtoffer kiezen als het niet loopt en dat is Taylor
Ik denk dat hij veel beter gaat spelen dan tot nu toe het geval is als het publiek hem positief opjut
Aanmoedigen om te gaan lopen, nadenken enz

22 februari 2024 om 12:25

Vind Gravenberch echt een stuk beter dan Taylor. Alleen al qua overzicht, wegdraaien, passing, maar vooral qua dribbel en fysiek.

Is ook niet voor niets dat Gravenberch voldoende minuten krijgt bij het grote Liverpool hé.

22 februari 2024 om 12:37

Wat je over Gravenberch noemt heeft Taylor ook. Hij is minder een danser dan Gravenberch. Oneerbiedig werd gezegd slangenmens ipv danser
Maar taylor scoort veel gemakkelijker
Dit jaar niet net als Berghuis
Gravneberch werd pas na zijn topjaar bij Ajax gekocht door Bayern. Ajax liet hem goedkoop gaan, omdat ze Taylor achter de hand hadden.
Bij Bayern liep het niet, wel veel geleerd en nu bij Liverpool vaak aan de bak.
Maar hij zal verder groeien en Taylor ook
Spelers van Ajax worden te snel afgebrand om vervolgens elders te laten zien wat ze kunnen. Voorbeelden zat oa bij Feyenord

22 februari 2024 om 13:28

Ajax liet Gravenberch volgens mij toch goedkoop gaan, omdat hij maar een kortlopend contract had, toch?

Vind niet dat Taylor dat in zelfde mate als Ryan heeft overigens. Maar dan zijn wij het daar gewoonweg niet eens over.

Vind wel dat Taylor qua tweebenigheid een stuk verder en beter is dan Ryan overigens. En qua productie zie ik ook meer in hem dan Ryan ja! True!

Tsja. Uitfluiten is misschien niet goed, maar iedereen ziet toch dat Taylor niet goed genoeg is voor de basis van Ajax 1?
Blijf het ook bizar vinden dat hij mee was naar het WK hoor...

Ajax moet gewoon eens met vaste mensen gaan spelen op vaste plekken. Enkele wisseling maar. Dan komt er wellicht wat vastigheid.

Zou deze opstellling aanhouden. Met de kanttekening dat je kan kiezen tussen Kaplan en Sosa achterin.
Middenveld kan kiezen tussen Branco & Vos (mits fit).
Voorin kan kiezen tussen Misehouy en Hlynsson op 10 (of Berghuis).
Zijkanten zou ik eigenlijk Godts of van Axel Donge ngraag zien, maar die zijn blijkbaar ook nooit fit gok ik?

Bergwijn speelt sowieso. Brobbey idem. En Akpom erachter gezet, zodat hij alleen als vervanger van Brobbey wordt gezien/pinchitter en/of extra spits tegen het einde.

Ramaj
Rensch
Sutalo
Hato/Kaplan
Sosa/Hato
Henderson
Branco/Vos
Berghuis
Hlyns/Miseho
Bergw/Forbs
Brob/Akpom
22 februari 2024 om 12:33

Als je Taylor niet goed genoeg vindt dan is Vos ook niet goed genoeg. Die laat momenteel echt veel te weinig zien in Jong Ajax. Ook in Ajax 1 heeft hij nog weinig indruk gemaakt, die moet veel consistenter zijn niveau laten zien.

Godts en Van Axel Dongen zijn nog geblesseerd ja.

22 februari 2024 om 12:52

Vos moet zeker nog stappen maken. Ik heb het gevoel dat de verwachtingen die er zijn ook hoger zijn dan dat zijn niveau van waar hij op dit moment zit (en ooit gezeten heeft).

22 februari 2024 om 13:09

Ik denk dat hij heel erg zijn bouw mee heeft. Ziet er al snel indrukwekkend uit. Maar als je naar zijn spel kijkt en vooral consistentie kan er nog een hoop beter. Zeker nog geen basismateriaal, hoe graag mensen dat ook willen. Het talent heeft hij wel.

22 februari 2024 om 13:29

Ik vind Vos misschien ook niet goed genoeg. Maar ik denk wel dat Vos het beter dan Taylor kan doen. Zeker met ervaren man als Henderson naast zich.

Daarvoor vond ik hem lekker fel, goed aan de bal, in Ajax 1. Alleen vond ik dat hij te veel aan het verzuipen was door geen goede partner.

Absoluut: Vos kan ook constanter en beter etc. Maar Taylor laat het al zo lang, niet, zien.

22 februari 2024 om 13:31

Ik vind Taylor ook niet goed genoeg, maar wie van de huidige spelers is dat (op dit moment) wel?
Er zitten ruim 30 spelers in of net tegen de A selectie aan, daar zit Taylor helaas eerder bij de beste dan bij de slechtste 5.

22 februari 2024 om 15:04

Tsja. Maar als je voor de 3 middenveld posities Hlynsson, Branco, Henderson, Tahirovic, Taylor, Mannsverk beschikbaar hebt en eventueel Berghuis nog (maar die is nu tijdelijk vaste rechtsbuiten) en je kan ook nog een talent als Misehouy de kans geven (creatiever dan Hlynsson in mijn ogen, dat ontbreekt wel). Dan vind ik de keus voor een Taylor (die matig is, maar vooral ook uit vorm nu) niet te verklaren...

Henderson of Mannsverk (als Hendo niet meekan) samen met Branco zou ideaal zijn. Hlynsson of Misehouy op 10. En nu snap ik best dat men mij dan nu ''populistisch noemt'', omdat ik Misehouy opteer. Maar goed. Als je hem geen kans geeft, weet je ook niks.

Dit ligt aan de puinhoop bij onze vrienden uit Amsterdam. Dit ligt niet aan Taylor. Met Van het schip wordt het ook niet beter of berghuis/bergwijn? Fluiten ze die ook uit? Hato staat bijna elke week te schutteren. Daar zeggen ze niks van. Positief blijven en aanmoedigen is de beste oplossing 😎

22 februari 2024 om 15:49

Dat is een leugen Hato is vaak genoeg aan de beurt geweest deze laatste dagen.

Het grootste probleem is dat telkens in de omschakeling op een sukkel drafje komt terug lopen waardoor de tegenstander vrij het middenveld over kan steken. Laat hij eerst maar eens beginnen om meer arbeid te verrichten.

Je moet wel heel goed zijn als je al zoveel praatjes hebt. Niet dus is gewoon een middelmatige speler met een attitude.

Tsja als een speler steeds de voorkeur krijgt boven de rest, dan is het misschien het beste dat je ter beschikking hebt. Een trainer ziet echt wel hoe er wordt gepresteerd en is er zelf ook niet bij gebaat dat het niet loopt. Een Branco of Vos zijn dus blijkbaar gewoon niet veel beter dan Taylor. Support je eigen spelers gewoon. Affluiten en afbranden gaan ze echt niet ineens beter presteren.

22 februari 2024 om 13:00

Branco en Vos zijn al een hele lange tijd geblesseerd, dus veel keuze op het middenveld was er ook niet. Nu Branco weer fit begint te raken ben ik benieuwd of Taylor zijn basisplek gaat verliezen of niet. Ik zie liever Branco op de plek van Taylor.

Het leukste van alles vind ik nog dat mensen Sutalo de schuld geven van alles terwijl zij dan blijkbaar niet zien dat hij tegenover 2 man staat omdat het middenveld vertikt mee te lopen met hun man. Taylor doet meestal een soort schijn meelopen terwijl zijn man dan al 2 meter voor hem rent aanvallend.

22 februari 2024 om 12:55

Yep zag je afgelopen weekend ook weer, wijzen dat Sutalo een man moet overnemen terwijl hij al een tegenstander heeft. Vervolgens maakt Taylor dat sprintje van nog geen 10 meter gewoon niet.

Zelfde met Hato en buitenspel opheffen, als dat verkeerd gaat ziet de rest er ook slecht uit en dat gebeurt echt elke week nu.

22 februari 2024 om 13:07

Klopt dat Taylor Sutalo niet helpt maar dat geldt andersom natuurlijk ook. Hoeveel vrije ballen Sutalo al heeft ingeleverd waardoor hij zelf voor die overtal situatie van de tegenstander in een omschakelmoment zorgt is echt niet meer te tellen. Je ziet dat jongens als Hato, Rensch en Taylor die wel goed aan de bal zijn die bal ook gewoon vaak niet eens meer aan hem durven te geven. Je mist dan gewoon iemand in de opbouw waardoor de andere ook fouten maken.Daarnaast is hij in andere verdedigende situaties ook gewoon vaak niet goed. Bij de 2-2 van NEC, wat was Sutalo daar aan het doen? Hij laat zijn directe tegenstander die scoort volledig lopen. Om uiteindelijk ook niet de voorzet eruit te halen en ergens te gaan staan waar geen bal is en ook geen tegenstander. Denk dat zowel Taylor als Sutalo met goede spelers om zich heen best meekunnen hobbelen in de top van de eredivisie maar nu elkaar alleen maar slechter lijken te maken.

Dit is de luiste selectie die ik in jaren heb gezien .
Conditioneel lijkt het helemaal nergens op .
Te lui om werk te doen voor andere .
Allemaal willen aanvallen niemand lijkt te willen terug verdedigen.
De 2 sterspelers voorop berghuis met z'n rare maniertjes .
Bergwijn die in de laatste minuut mee terug sprint zo van kijk mij nou maar de ander 90 minuten niet vooruit te branden is .

Keeper behouden hato behouden brobbey behouden rest van de selectie . Hup in de verkoop .Door selecteren is het enige wat d'r club nog kan redden . Ervaren spelers +/- 25 jaar oud met werklust waar jongere spelers zich aan kunnen optrekken ipv zelf de kar te moeten trekken .

Hij voegt op dit moment zowel aanvallend als verdedigend niks toe. Daarnaast laat hij verdedigend veel te vaak zijn mannetjes lopen en lijkt hij een bepaalde intensiteit of inzet te missen die je als supporter wilt zien wanneer het slecht gaat. En dit gaat al weken of langer zo, daarom zijn veel supporters hem op dit moment een beetje zat. Overigens vind ik de fluitconcerten dan weer niet de juiste manier. Heel af en toe heeft hij twee of drie wedstrijden waarin hij weer goed speelt en dan hoop je dat hij die lijn eindelijk doortrekt, maar dan vervalt hij vaak weer in slecht spel.

Gewoon kappen met die gozer. Gaat hem echt niet worden, heeft ie inmiddels ruimschoots mogen bewijzen. Smoesjes ,smoesjes en nog eens smoesjes, in combinatie met een enorm arrogante houding, die hem tegenhoud te veranderen.

Als dit in 'kamp-Taylor' leeft dan is die jongen nog dommer dan dat die voor doet komen. Hoort gewoon niet bij Ajax te spelen. Kan die zelf niets aan doen, want je kunt hem niet kwalijk nemen dat hij niet goed genoeg is maar wel gewoon opgesteld blijft worden.

22 februari 2024 om 13:42

Zit gewoon een kern van waarheid in. Hoe vaak ik het argument van “vingertje” voorbij zie komen is niet meer op 1 hand te tellen.

Denk dat de frustratie vooral in zit, dat je op
Het middenveld best wel wat betere optie hebt om de balans wat beter te maken op het middenveld, afgelopen weekend stond hij op
10, en eindigde de wedstrijd met 0 schoten op goal, waar is hij dan in de buurt als brobbey de bal goed vast houd voor in? Staat hij op
6 of 8 dan wint hij gewoon te weinig duels, iedereen zegt dat hij zo lekkere trap heeft Alleen zie je dat niet terug in zijn statistieken dit jaar, tevens heb je nu met hylson beetje nu 2 dezelfde spelers, op het middenveld, waar het rendement van Taylor gewoon lagers is op dit moment, dus lekker ff op het bankje plaatsen nemen. Vind dat de media het weer veel groter maakt dan het is

Het niveau van Taylor doet je een beetje denken aan de goede oude tijd waar jongens als El Ghazi en Kishna etc in het eerste speelden. Dat is zo’n beetje zijn niveau, en dat is ver verwijderd van het Ajax onder Ten Hag.

Zoveel redenen gevonden, maar zijn spel waa deze journalist niet opgekomen?

Toppers, kampioenen hebben een bepaalde rust, daardoor overzicht. Hierdoor kunnen ze een wedstrijd lezen en goed inschatten wanneer ze kunnen inhouden en wanneer ze een tandje bij moeten schakelen.

Dat is wat Taylor mist. Hij loopt (letterlijk) in het rood, waardoor hij geen overzicht houdt, of nauwkeurigheid over heeft.

Die kalmte die Frenkie de Jong uitstraalt, of soms Ryan Gravenberch, die ontbreekt bij Taylor: die laatste draait vanaf de eerste minuut op 120% van zijn kunnen. En nog is dat niet voldoende voor Ajax. Maar ironischerwijs zou het Taylor en Ajax helpen de Cruijffiaanse less-is-more filosofie aan te houden; beter zijn best doen, door juist iets minder te lopen en krachten efficienter te verdelen.

Onzin. Enige reden is sjokken en uit positie lopen. Ik moet zeggen dat ik in het stadion het uitjouwen eigenlijk niet hoor. Wel het toejuichen van de invaller.

Hij is te lui en sjokt altijd terug. Gravenberg en Hato kunnen daar ook wat van. Zal wel aan de mentaliteit van nu liggen maar ik vind het verschrikkelijk dat gesjok.

Ik ben zeer tegen uitfluiten en zo op de man spelen en vind het oprecht uiterst triest voor die jongen. Toch staat dat los van het feit dat ik Taylor liever vandaag dan morgen doorgeselecteerd zie worden. Niet omdat ik het hem niet gun, maar simpelweg omdat hij niet de kwaliteiten heeft net zoals jongens als Dani de Wit, Ekkelenkamp en Eiting dat ook niet hadden. Ajax is een topclub met (schijnt) de ambities om ook weer Europees er echt toe te doen. Daar past geen liefdadigheids beleid bij zoals er nu gebeurt met jongens als Taylor en Rensch. Zeker Taylor lijkt heilig verklaard en als iemand jaar in jaar uit zwak speelt en toch opgesteld wordt, zelden gewisseld en met het mooie nummer 8 rondloopt gaat dat irriteren. Neem daar de maniertjes en gebaartjes (ook al lang geleden) bij op en dan krijg je langzaam een soort aversie tegen die jongen. Dat het zo massaal gebotvierd wordt op hem in een stadion praat ik niet goed, maar de massale verbazing waarom supporters klaar zijn met de heiligstatus van Taylor vind ik dan wel weer opvallend

Nee hoor, Taylor is ten eerste niet goed genoeg en daarnaast toont hij niet de inzet of beleving die nodig is. Simpel.

Nee, hij heeft een paar prima loop acties en kan in de ruimtes komen, maar hij mist te veel goede kansen met rare en slappe schoten. Houd het spelt niet simpel genoeg en zijn grootste mankement is het verdedigen in de omschakeling. Het kan hem dan gewoon niks schelen, en dan sjokt hij terug als een vedette. In Amsterdam houden we van jongens die een beetje bluf hebben, beetje arrogantie maar dat je het dan wel bewijst. Deze jongen lijkt gewoon heel veel van zichzelf te vinden met z'n rare gebaartjes en koppen trekken. Hij kan wat beter spelen dan de types Ekkelenkamp of De Wit, maar die toonden nog wel echt inzet in de spaarzame minuten, bij Taylor heb ik het idee als hij niet in de scheinwerpers kan staan het niks kan schelen. Pak je taken aan als middenvelder en hanteer het spel sneller.
Verder ben ik niet zo van uitfluiten, maar ik erger me enorm aan die gozer.

Taylor kan gewoon niet voetballen. Hij vindt zichzelf wel heel goed en een dragende speler binnen de selectie. Dat is ook vaak het probleem bij Ajax. Zelfreflectie? Wat is dat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren