Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zou er een streep onder zetten als ik Ibrahim Afellay was’

Laatste update:

De toekomst van Ibrahim Afellay lijkt niet bij Stoke City te liggen. De middenvelder komt in ieder geval dit seizoen niet meer in de plannen van manager Paul Lambert voor en Arno Vermeulen stelt dat een terugkeer naar de Eredivisie ‘niet slecht’ zou zijn voor de 32-jarige Afellay, zo vertelt de commentator op de website van de NOS.

“Maar dan zal hij met zijn Engelse salaris wel een financiële veer moeten laten”, aldus Vermeulen. “Alleen de top in Nederland zou vermoedelijk interessant voor hem zijn. Maar de vraag is of die zit te wachten op een 32-jarige blessuregevoelige speler die, zoals ze in Engeland zeggen, over the hill is.”

“Misschien zou FC Utrecht ook wel iets voor hem zijn”, voegt de analyticus eraan toe. “Hij komt uit Utrecht, het is een club die vaker oudere spelers terughaalt, met een eigenaar die soms financieel iets extra's kan doen.” Afellay heeft bij Stoke City nog een contract tot medio 2019 en speelde er tot dusverre 55 duels.

Aad de Mos stelt dat Afellay zijn carrière het beste kan beëindigen: “Ik zou er een streep onder zetten als ik hem was. Als hij fit is, ook in zijn hoofd, kan het nog wel. Maar volgens mij zou het een lijdensweg worden. Hij is het gewend om in de top te spelen en daar gaan ze hem niet meer willen hebben.”

Ben jij het met Aad de Mos eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
6 april 2018 om 09:08

Klaas Jan valt in dat opzicht toch wel mee? Als teamgenoot bij schalke ging het goed mis bij affelay, kan dat beeld nog goed heugen helaas.

6 april 2018 om 22:07

oww? Volgens mij waren ze toch gewoon goeie vrienden daar?

6 april 2018 om 22:23

Affelay was dat seizoen geen goede vriend van zijn lichaam. Die sputterde tegen.

6 april 2018 om 09:10

@hangover:
Ja klopt, maar die hebben wel meer bereikt dan deze jongen.

Het is wat de Mos zegt het zit ook in zijn kop niet helemaal goed. Weet zich helaas niet helemaal op te laden e alles te geven.

Van Persie en Hunter gingen terug naar hun oude liefde en top van Nederland. Ik zie PSV deze jongen niet terug halen, en dan is de vraag inderdaad kan hij zich opladen om voor bijv een Utrecht alles te geven. Ik vraag het mij af....

6 april 2018 om 10:14

Van Persie had allang zijn streepjes gewonen lang voordat hij naar Turkije ging. Afellay heeft weinig tot niets bewezen buiten de Eredivisie.

6 april 2018 om 11:46

Toch wel een champions league op zijn naam staan. 2011 stond hij onder contract bij fc barcelona.

6 april 2018 om 13:00

Vorig seizoen onder Advocaat was er niks aan te merken over de werkethos van van Persie volgens hem, Mario Been heeft dat ook meermaals aangegeven.

Afgelopen seizoen was dat inderdaad minder maar je moet ook niet vergeten dat hij totaal geen klik had met de trainer en daarnaast al afgelopen zomer graag wou vertrekken. Dat doet ook weinig goeds met je motivatie.

6 april 2018 om 11:29

Ik ben het echt met hangover eens... Afellay is gewoon een prima aanvulling op de selectie van Psv. Zal wel eerlijk afgesproken moeten worden dat ie geen basisplaats kan eisen. Maar als ervaren jongen kan ie makkelijk mee in de eredivsie en wat ik van hem gezien heb, vóór zn ruzie bij Stoke, kan ie voetballend ook nog wel mee.
Wij mogen blij zijn als zo'n jongen in de eredivisie wil terugkeren. En ik kan me toch voorstellen dat als je je hele Nlse even bij PSV hebt gespeeld, de subtop minder trekt.
En iedereen kan lullen over mentaliteit wat ze willen, maar Afellay heeft buiten deze aanvaring met Lambert nooit problemen gehad. Ontzetend gedreven speelr die door blessures vooral geknakt is. Want ik denk dat iedereen als je aan de wedstrijd tegen zweden in 2010 denkt, wel moet toegeven dat hij kwaliteitstechnisch 1 van de beste van zn generatie was.

Snap nooit dat gezeur over dat hij niet betaalbaar zou zijn. Als hij een stap terug wil doen qua salaris kan hij prima bij een club als Utrecht terecht. Dat hij nu zoveel verdient betekent niet dat dat volgend seizoen ook zo moet zijn.

6 april 2018 om 09:14

Denk niet dat Utrecht hem moet willen hebben. Los van zijn blessuregevoeligheid hangen zijn kwaliteiten nou ook niet echt over

6 april 2018 om 09:38

Ik snap dat gezeur over onbetaalbaar zijn juist wel. Afellay zit aan het einde van zijn carriere, en heeft een vorstelijk salaris (ongeveer 3,5 miljoen netto per jaar). Als hij terug zou gaan een club als Utrecht daalt dit met waarschijnlijk 3 miljoen per jaar. Dit levert hij zelf dus in, want als hij blijft zitten bij Stoke ontvangt hij dat nog een jaar. Daarvoor krijgt hij geen enkele zekerheid op speeltijd en gaat hij nooit meer echt omhoog. Daarbij kan hij waarschijnlijk nog maximaal 2 jaar door gezien zijn fysieke gesteldheid. Dan kan hij toch beter nog een jaartje bij Stoke blijven om te cashen en daarna naar Nederland komen (of in de woestijn gaan voetballen).

Ik begrijp deze spelers dus wel dat ze niet een dergelijk financieel offer willen brengen. Zou ik zelf ook niet doen.

6 april 2018 om 10:17

Remcob

Oftewel, jij zou als je Ibi was nu een 'bogardetje' doen....

6 april 2018 om 11:27

Wat is daar mis mee? 3,5 miljoen, weet je hoeveel geld dat is? Zijn carriere zit er toch al op dus waarom niet nog een jaar blijven caschen en daarna terug naar Nederland om helemaal af te bouwen.

6 april 2018 om 15:17

@constant kante, ik vraag me zelfs af of je het zo kunt noemen, want Afellay heeft al veel meer gespeeld voor Stoke dan Bogarde destijds voor Chelsea.

Maar ik zou zeker een jaartje blijven cashen, om daarna te kijken welk niveau nog aantrekkelijk is en of je er dan nog zin in hebt. Als hij nu naar Utrecht of een andere Nederlandse club gaat, levert hij niet alleen enorm veel salaris is, maar hij is ook nog niet eens zeker van een basisplaats. Daarbij, mocht dat avontuur mislukken, dan is dat natuurlijk nog veel zuurder dan dat je vanuit de Premier League zelf de stekker eruit trekt aan het einde van het contract.

Daarbij, als hij volgend seizoen nog selectiespeler van Stoke is, en hij weet fit te worden, dan zal de trainer vast wel weer gebruik van hem maken. Hij drukt toch zwaar op de begroting en is in potentie 1 van de meest creatieve spelers van Stoke.

6 april 2018 om 09:39

Als hij inderdaad een stap terug wilt doen financieel gezien, maar bij Stoke verdiend hij +- 1.5 - 2 mil? Dan is het niet een stapje terug doen in financiën om bij Utrecht te kunnen spelen, maar 2 a 4 stappen.... Je komt bij Utrecht, verwacht ik, niet veel verder dan 6 ton....
Zie jij iemand 2/3 van zn salaris inleveren?

6 april 2018 om 10:53

Dat hangt er vanaf, hoe graag wil hij nog voetballen? Als ie het best vindt hangt hij zijn schoenen aan de wilgen, wil hij nog graag voetballen in Nederland dan zal hij zich met minder tevreden moeten stellen. En dan is minder relatief, ik zou het nog voor de helft wel doen

6 april 2018 om 11:19

Jij zou inderdaad voor de helft van zijn salaris voetballen. Dat is alleen niet de vraag die ik stel. De vraag die ik stel is: Ken jij iemand die 2/3 van zijn salaris inlevert?
Ik zie jou niet 2/3 van je huidige salaris inleveren om te kunnen profvoetballen, i aint buying it!

Als hij nog graag wil voetballen, kan hij een veelvoud blijven verdienen in het buitenland. Denk hierbij aan Turkije, Amerika, Qatar of een oostblok/balkan ploeg met teveel geld. Daar komt hij echt nog wel voor in aanmerking....

6 april 2018 om 11:23

Ik zou zeker 2/3 van mn salaris inleveren als ik 10 jaar lang miljoenen heb verdiend, maar niet als ik 10 jaar lang een modaal salaris heb verdiend. Daarom is je vergelijking een beetje scheef

6 april 2018 om 12:47

@conti

Er zijn zat mensen die 100% van hun salaris inleveren, omdat ze geen plezier meer in hun werk hebben, en het risico dan maar nemen.

Voetballers hebben het enerzijds makkelijker, om zo'n stap te zetten (want: al miljoenen op de bank) en anderzijds is het een veel lastigere beslissing, omdat je dan inderdaad zomaar miljoenen aan salaris laat liggen.

Dan moet ik toch nrvier gelijk geven: het hangt er vanaf hoe graag hij nog wil voetballen. De ene voetballer geeft er weinig om en ziet het als broodwinning. De ander is een liefhebber. Als je in de laatste categorie valt, en geen enorme waarde hecht aan nog meer miljoenen, dan vind ik het een heel begrijpelijke stap als je 2/3 van je salaris inlevert.

6 april 2018 om 13:11

@ Edo

Weet je hoe ik die mensen noem? Werkloos....

Als Afellay idd nog steeds wil voetballen, zal hij dat voor een veelvoud kunnen doen in de eerder genoemde landen/streken. Terwijl t nivo niet veel hoger of zelfs lager is....
Waar hij zelfs op handen gedragen zou worden, terwijl hij hier ongetwijfeld(zoals 9 van de 10 oud-spelers) met de grond gelijk gemaakt gaat worden vanwege zijn ervaring.

"aad de Mos stelt dat Afellay zijn carrière het beste kan beëindigen"
"volgens mij zou het een lijdensweg worden"

Je bedoelt 300k per week binnenharken?
Dat opgeven en stoppen?

6 april 2018 om 09:35

En jij denkt dat affelay zoveel verdient? 😜

6 april 2018 om 09:41

Ik denk dat je 300k per maand bedoelt

6 april 2018 om 10:11

Hij zou volgens een artikel van een paar dagen geleden circa €34.000 per week verdienen.

6 april 2018 om 10:20

Stevie_g

Dat verdiende hij in 2010 al ongeveer bij Psv. Dus lijkt me dat hij nu veel meer verdiend.

6 april 2018 om 11:06

Constant

Lijkt me heel sterk dat PSV in 2010 een salarisplafond had van 1,6 miljoen netto per jaar..

Zelfs nu kan ik me niet voorstellen dat er ook maar een speler is die dat bedrag verdient in de huidige selectie, ook bij Ajax en of Feyenoord niet. Ik geloof dat onder de topclubs van Nederland, tot slechts enkele jaren terug, de best betaalde voetballer een salaris had van ca. 1 miljoen euro 'bruto'.

Maar ik kan me vergissen.

Edit:

Naar een klein onderzoekje met goolge search moet ik je gelijk geven. Wat daar van waar is en wat je werkelijk moet geloven wat op internet staat, verdiende die jongen inderdaad belachelijk veel! Dan was het denk ik het gemiddelde inkomen voor de top van Nederland wat ik voor ogen had.

6 april 2018 om 11:44

PSV heeft wel vaker met tekengeldconstructies aan salarisverdubbeling gedaan, destijds met Luuk de Jong bijvoorbeeld. Al komt Ibi nog wel uit de tijd dat daar flink met geld gesmeten werd, dus misschien verdiende hij het inderdaad wel gewoon bruto als jaarsalaris.

6 april 2018 om 15:28

Volgens Football statistics verdient hij bij Stoke ongeveer 60k pond per week netto, wat neerkomt op een ruime 3 miljoen pond per jaar. De best betaalde speler in Nederland is op dit moment Lozano. Die heeft een salaris van 2,1 miljoen (2,4 miljoen inclusief premies) Bruto. Netto is dat dus een stuk minder dan de helft van het inkomen van Afellay. Met andere woorden, een speler als Afellay, die zeker niet 1 van de best betaalde spelers zal worden, zou waarschijnlijk tussen de 75% en 90% van zijn netto salaris moeten inleveren.

Hoop dat Afellay terugkomt, zo lang het maar niet bij mijn cluppie is.

Laat hem dat lekker zelf beslissen Aadje. Niemand hier heeft iets te maken met wat Afellay doet: stoppen of doorgaan. Zelf denk ik dat hij nog meekan bij PSV, maar wie ben ik? En als hij er de brui aan wil geven, ook prima (duimpje omhoog).

6 april 2018 om 10:09

Helemaal mee eens, heel Nederland hoopte al jaren geleden dat jij zou stoppen en we je kop niet meer op tv hoefde te zien. Helaas heb je daar ook geen sjoege aan gegeven en zie we je nog wekelijks onzin uitkramen, anderen napraten en voorspellingen doen die (bijna) nooit uitkomen.

6 april 2018 om 12:51

Precies, kraanvogelaar. Je ziet dit heel vaak bij oudere sporters, dat de buitenwacht vindt dat je er mee moet stoppen. Belachelijk. Er zijn zat topsporters die gewoon zoveel plezier aan het spel beleven, dat ze doorgaan tot het fysiek echt niet meer gaat. Ook al winnen ze dan al jaren geen prijzen meer. En weer andere voetballers willen financieel het maximale eruit halen. Ook prima.

Van mij mag hij best terugkeren naar PSV. Kan echt nog wel van waarde zijn, misschien op de plek van van Ginkel. Denk eerlijk gezegd niet dat die er volgend seizoen nog is. Als hij transfervrij is en flink wat inlevert op zijn loon dan is het de moeite zeker waard!

Welke club in de Eredivisie zit te wachten op een man van glas, die hooguit 17 wedstrijden kan spelen. En die ook een hoog salaris gewend is...

Ach waarom niet naar Turkije? Die kopen hem wel en hebben genoeg geld. Van dat warme weer wordt hij misschien minder gevoelig voor blessures.

Als Afellay dat zelf ziet zitten, zou ik niet weten waarom hij niet naar Nederland zou kunnen. Bij een PSV is echt wel plek voor hem, wetende dat de toekomst van Marco van Ginkel in Eindhoven nog lang niet zeker is.

6 april 2018 om 10:52

Hij is en blessure gevoelig, niet zo goed en ook nog eens vrij oud... Als PSV hem haalt zou dat echt helemaal nergens op slaan.

6 april 2018 om 19:57

Maar niet gescheten is een ongebruikte riolering. Als je kijkt naar Kuyt. Het kan misgaan maar als het lukt is de waardering ook zo groot. Ik zie genoeg redenen waarom Afellay kan slagen bij PSV. Zie mijn post hieronder. Daar zou ik aan willen toevoegen dat je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kampioen wordt. Daardoor speel je genoeg wedstrijden en heb je een brede bank nodig.

Ibrahim niet gaan jongen! Je verdient verdorie 25.000 pond per week! Ik denk niet dat Utrecht jou dat kan bieden. Ook een andere subtopper niet. Gewoon lekker je contract uitzitten en daarna naar Qatar of Rusland. Gewoon cashen zolang het kan!

Denk je nou echt dat Afellay zit te wachten in een terugkeer naar ED? Hij verdient jaarlijks 3,5 miljoen euro en in nl zou die niet eens een kwart van dat bedrag krijgen. Die gaat vast wel naar het midden oosten om zijn zakken bij te vullen

Afellay moet gewoon lekker nog ff in Arabië ofzo cashen. Heeft denk ik ook trek om in te leveren op dit moment

Afellay moet gewoon lekker nog ff in Arabië ofzo cashen. Heeft denk ik ook trek om in te leveren op dit moment

Terugkeer bij PSV of Utrecht. Bij Utrecht kan hij Labyad opvolgen die normaal gesproken vertrekt.

Afellay terug naar PSV lijkt me een fantastisch plan. Ervaring in je selectie is zo belangrijk. Daarnaast is Afellay een speler waar de multiculturele spelers naar zouden luisteren, of iets van aannemen (soms heb ik het idee dat dat niet helemaal gebeurt met iemand als Cocu, of Schwaab). Terwijl het zo belangrijk kan zijn om de jonge garde soms op hun plek te zetten. Dan hoeven de Depay's, Locadia's en Bergwijnen van deze wereld het ook niet helemaal alleen te doen. Misschien als aanvulling op je selectie en als concurrentie voor van Ginkel of misschien zelfs wel als vervanger aangezien je ook nog Mauro en Pereiro hebt. Hij zal terug moeten in salaris maar het salarisplafond van PSV daar kun je ook prima van leven. Alhoewel ik makkelijk praten heb als ik de keus niet hoef te maken. Ik ben iig voor!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren